2003.04.09 09:16
2003.04.09 15:20
2003.04.09 17:11
). Ovónõkkel ne foglalkozz, emlékszel hogy miket meséltem még a nyáron? Szóval itt jóra ne számíts, esetleg érdemes lenne õsztõl átkérned a Julcsi csoportjába mert ott fantasztikusak az ovónõk! Nekünk nagyon bevált. Mi is több mint két hónap után mentünk elõször tegnap, és semmi gond nem volt, ma kicsit rágta a körmét bemenetel helyett, de az ovónõ rögtön kijött, kedvesen bevitte. Az ilyet várná el az ember mindegyiktõl. Felmérés!
Na az egy vicc! Úgysem meri senki megírni amit valójában gondol, mert nem akar kiszúrni a gyerekével. Anonimitás na ez is vicc! Nálunk tavaly még azt is rá kellett írni hogy hány testvére van, összesen két háromgyerekes volt a csoportban, és mikor a gyerek simán, boríték nélkül odaadja a kitöltött ívet az ovónõnek, majd biztos hogy nem nézi meg, mi, áááááá! Errõl híresek!
Meg hgoy mondd meg a véleményedet az óvodavezetésrõl. Ha-ha. Szóval ezt nem is érdemes tovább ragozni, tedd túl magadat ezen a helyzeten, fõleg K. nénivel kapcsolatban! Õ ilyen! Sajnos. És nem is várhatsz tõle jobbat!

2003.04.09 17:19
Utálom, hogy szelektív a hallásuk a felmenõknek, amit én mondok, meg se hallják. Ha a csabit kérem, hogy akkor õ szoljon ezért-azért, akkor is kiszûrik, mi jön tõlem. A gyerek száját másfél éve törölgetik ezzel-azzal, mi másfél éve kérjük, ne tegyék....
) 

2003.04.09 17:25

2003.04.09 21:19
2003.04.10 08:33

Abból jó kis balhé lesz, mert megint az lesz bebizonyítva, hogy én vagyok a dilis, mert áh, nem azért van elõl a fél patika, meg nem azért fújják az orrukat (Anyós már egy éve allergiás - na, ki tudja, mikor mitõl köhög? Érdekes, nyáron nem köhög).
2003.04.10 10:00
Na mindegy, a lényeg, hogy voltunk a gyerek sztk-ba. Jól felidegeltem magam. Elõször is fel akart irni valami Simlac nevü tápszert... erre közöltem, hogy szopik... na jó akkor eszik e már mást is. Mondom igen, egyszer fõzi, v. gyümi. Jó akkor sûrítsem be neki azzal. De mondom igy is sürü, szinte megáll benne a kanál, és tápszer nélkül is tudom süriteni. Na jó azt nem irja fel, de nagyon örül, hogy már elkezdem az elválasztást... Néztem rá mint borjú az újkapura, és közöltem,hogy nem elválasztom, hanem hozzátáplálom, azaz a fõzi elõtt szopik. Ahha! Akkor ne csodálkozzam, hogy ennyit bukik, hiszen jól teleszívja magát anyatejjel és utána még meg is tömöm!?!?!? Ekkor elkezdte, hogy ne tömjem az a gyereket, mert a gyomra nem birja, hát hogy képzelem én ezt, és még jó dagadt kövér gyerekem lesz, ha így folytatom... Ne etessem túl a gyereket!!! Kérdezte mennyit eszik alkalmanként én meg nem tudtam megmondani, hiszen nem mérem... Ezen is elképedt! 2003.04.10 15:54
2003.04.10 20:02
2003.04.10 21:07
Pláne, hogy 2 hónapja együtt sétáltunk és még a védõnõbe is belebotlottunk. Képzelhetitek. Anyám, Anyós és a védõnõ próbált meggyõzni, hogy 4,5-5 hónaposan kezdjem el a hozzátáplálást
A lényeg, hogy ne hadjátok magatokat!
Most meg olyan jó lenne megint pocakosnak lenni... A nõ már csak ilyen, semmi se jó neki

2003.04.11 08:34
2003.04.11 09:32
2003.04.11 17:17
Termeltetek rendesen, tök jó hogy így ÉL a topic!!!
Hiába, no, öregszünk vagy mi?!
így szépen megvehettük teljes áron az összes cuccot, mert mire kijött a kórházból való hazaérkezésünk után pár nappal mert nem ért rá, hát addig is kellett minden! Ezt HÁROMSZOR játszotta el!
Az elsõ gyerek elõtt akartam volna vele találkozni a szülés elõtt, sajnoooooos nem volt rá mód! Pedig lehet hogy már akkor nem mellette döntök! Major doktornõ nagyon kedves, láttam már nála szülés elõtt álló kismamát és jó sok dolgot írt fel neki receptre. Hát kell egypár dolog, de majd meglátod! Hát a legtöbb oviban van ilyen pedagógus sajnos!
Már számolom hogy sajnos már csak két évem van itthon, mondjuk ha addig nem vállaljuk be a következõt, ez még kérdés, mármint hogy mikor legyen. A munkahelyem szokás szerint besózva, mindig így kezdik mikor valamelyik gyerek közelít a másfél évhez bombáznak hogy menjek már vissza! De én kitartok!

Melyik az a Jókai utca? Én is sajnálom a kapcsolatodat, de hátha egy kis különélés segít a dolgon!
Úgy legyen! Láng doktornõt nem ismerem, õ milyen, rendes? Gondolom ha egyszer nála maradtatok!
Még egy gondolat az ovi-választáshoz: az Anna egyik csoporttárának az anyukája nagyon precíz lévén, az összes kerületi ovit körüljárta mielõtt emellett döntöttek. Hát jól beleválasztott, szidja is magát emiatt azóta is! 2003.04.12 18:31
2003.04.12 19:28
De legalább haladunk!
Lehet hogy nem ez volt az oka, de közrejátszott. Errõl egyébként érdemes elolvasni az idevágó írásokat hogy mik azok a körülmények amelyek veszélyeztetetté tehetnek ilyen szempontból egy csecsemõt. Én tehát teljes mellbedobással azt ajánlom hogy a babával egy éves koráig egy szobában aludjatok. A bébiõr meg egyéb nyavalyák nem a legjobb megoldások ilyen esetre, sokkal biztosabb az anya közelsége, hogy a baba is érezze ezt! 2003.04.12 19:57
A határozottságom mellé társul még a konokság, önfejõség és egyéb tudlajdonságok
Nem mindig jó.
Sokkal egyszerübb minden. Este elaltatom és berakom az ágyába, és mikor éjjel felébred enni, akkor magam mellé kapom az ágyba, rácuppan a cicire és alszunk tovább. Így nem kell felébredni teljesen, mint amikor ülve szoptattam... 2003.04.12 20:40
Azt hiszem jövõ héten megyek vásárolni
2003.04.13 07:32
Lót-fut, be nem áll a szája, tegnap nagyon sokat evett anyóséknál, nameg jól elfáradt
Ma megyünk valahová kirándulni. 

Hát, a tündéri külsõ így eltûnt, most már külsõleg is egy rosszcsontnak néz ki a 2 cm-es hajával (12 cm volt)...Rádásul a sapka még hátra is nyomta neki, így égnek is állt

2003.04.13 12:29
2003.04.13 13:33
2003.04.13 15:31
Én is a 6-os csoportba jártam annó
Most hogy irtad a csoportokat beugrott, de egyébként nem jutott volna eszembe. Hú de rég volt
Sok minden nem maradt meg. Egy nagyon-nagyon hosszú hajú óvónõ, a medence, a jelem, és hogy csúfoltak a fiúk
Jaaa meg az, hogy sarokbaállítottak és unalmamban leszedtem a tapétát azon a részen
2003.04.14 07:44
2003.04.14 10:29
2003.04.14 10:31
2003.04.14 14:44
2003.04.14 16:35
Gratula a kicsi fiúhoz! És tényleg gyönyörü azokkal a hatalmas szemeivel
Merrefelé laktok? Mi a Hunyadi u-ban a Kapitánysághoz közel. Az én fiam(biztos olvastad
) most múlt 6 hónapos és forogni azt még nem tud. 1-2x fordult már oldalra, de eléggé nehéz neki mert nagy a feneke
(5 hónaposan volt 9040 g) Még foga sincs, felülni sem tud, de már stabilan ül. Legújabb hobbija a sikítás és a lábujjhegyen való ácsorgás. Fekvõ helyzetbõl (ha fogom a kezét és felhúzom) akkor ülés helyett inkbb feláll
2003.04.14 21:42
2003.04.14 22:42
2003.04.15 05:37
Tök jó, hogy nemrég még a haldoklással küzdött a topic, de most végre úgy tûnik hogy beindul!
Oda én nagy gyereket sem vinnék ezek után, nemhogy kicsit. Fõleg hogy az hogy kavargatják a kismedence vizét az édeskevés! 2003.04.16 10:29
2003.04.16 17:51
2003.04.16 18:08
2003.04.17 10:13
Egyébként írjál magatokról többmindent, hadd legyünk képben. Rólunk meg a többi régi topiclakóról mindent elolvashatsz a régi hozzászólásokban!
Jövõre már a kertben fogjuk mi is eldugdosni a nekik szánt ajándékot. Nálunk ilyenkor nem annyira csokit kapnak (azt megkapják másoktól kilószám) azt is persze, hanem mindenféle hasznos és jópofa ajándékot aminek örülnek. Bánk most pl. fog kapni marokzsírkrétát, jó nagy, meg tudja ragadni, meg ruhaféléket, hózentrógert, ilyesmit. A lányok ceruzát, zsírkrétát, gyurmát, hajgumikat, ruha-féléket, szóval sokmindent. Majd kialakul nálatok is jövõre ne félj!
De megnyugodtam, de azért Bánknál már kihagytam. Viszont velem alszik, így álmomban is mindig figyelem, bár már szerencsére a bölcsõhalál rizikós idején túlvagyunk (ez egy éves korig szokott elõfordulni) na de azért van számtalan dolog miatt aggódnivaló miatta is, a lányokról meg ne is beszéljek!!! Hát ez a baba-méret elég kicsi, szintén nem rémísztgetésbõl, de engem pont azért fektettek be Julcsival a 34. héten mert kisebb volt a koránál. A nagyobb lányom 2,5 éves volt és mégis kénytelen voltam a kórházban dekkolni emiatt a diagnózis miatt több mint egy hónapig, mindennap vizsgálták a babót, a lepényt, a szívhangot, majd a 38. hét betöltésével megindították a szülést és nem is lett nagy a babám valóban, mindössze 2540.- gramm volt, pedig azt mondták már akkor hogy lesz vagy 3 kilós is. Hát nem lett. Úgyhogy örülj annak hogy nem utaltak kórházba rögtön mint ahogy velem tették, mondjuk legalább biztonságban voltunk, de akkoris rosszul esett ez a befektetés. Azértis gondolom hogy tényleg kicsi a babád mert Bánkot viszont a 38. hétre szültem spontán szüléssel és õ így is 3300 gramm volt. Meg a vérnyomás, fehérje, vizesedés a toxémia tipikus tünetei. Nagyon vigyázz magatokra és az elsõ gyanús jelnél irány a kórház, mert sajnos szintén saját tapasztalat hogy a vérnyomás úgy fel tud szaladni hirtelen hogy észre sem veszi mindig az ember. Toxémiánál vagy annak gyanújánál meg automatikus a császár, meg nagyon kicsi babánál is, úgyhogy erre is fel kell készülni lelkileg. A Julcsinál engem is mindenképpen császározni akartak, de mivel volt egy halvány kis esély arra hogy rendesen is megszülhetem (nyitva voltam már két ujjnyira akkor meg az elsõ szülésem is simán és gyorsan zajlott) így legyintettek egyet és rámhagyták. Majdnem császár lett a vége, mert rossz lett a szívhang aztán mégis gyorsan kibújt mindössze két óra vajúdás után mielõtt még a mûtõbe vittek volna. Drukk-drukk és ezeket nem rémísztgetésbõl írom, csak azért mert inkább a kórház minthogy baj legyen! Nem tudom milyen az orvosod, az enyém nagyon figyelt rám és inkább túlbiztosította a dolgokat nehogy baj legyen. Szóval vigyázz magatokra és kívánom hogy komplikációmentes legyen a terhesség vége és a szülés is! 2003.04.17 16:48
2003.04.17 17:53
De már hamarosan babázhatsz és ezért nagyon irigy-irigy!
Az fantasztikus lesz, feledtet mindent,hidd el!
Szóval az nem feltétlenül jár retardációval ha kisebb. Az én lányom pl. ugye írtam milyen kicsi volt, ja és 48 centi (a nagylányom 55 cm volt a fiam 53), de formás, jólfejlett baba volt. De a méhlepény széle el volt meszesedve, ennyi telt tõle és kész. Az orvosok tagadták, de én majdnem biztosra veszem hogy a diab.diéta miatt volt, mindegy ez nem lényeg. Szóval a lényeg az az, hogy két hónap múlva már nemcsak hogy behozta a rendes súllyal született kortársait, hanem le is hagyta õket, de még mennyivel, mindenki azt hitte nagy súllyal született. És most sem 4 évesnek néz ki hanem legalább 5-nek, úgyhogy ha rendesen szopizik majd (és miértis ne tenné
akkor nagyon hamar behozza a lemaradást. Ezek a picik sokkal szívósabbak mint gondolnánk, és sokkal nagyobb bennük az életösztön, azértis evett már akkor a kórházban két-háromszor annyiakat mint a nagyobb babák. Na visszakanyarodva, ha a 2500 grammot meghaladja és a 38. hét után születik akkor már koraszülöttnek sem minõsül. Mondjuk ez nálunk is így volt, de a terhességi diabéteszem miatt jobbnak látták ha mégis a koraszülött osztályra kerül ahol vizsgálgatták jobban, meg szerintem sokkal szuperebbül foglalkoztak vele mint a normál csecsemõosztályon. Hátulütõje az volt hogy nem lehettünk együtt, de majdnem bármikor bemehettem hozzá!
Az orvosok ott viszont nagyon fantasztikusak voltak!
Szóval a bölcsõhalál vizsgálatot csak speciális kórházbakban végzik, a Heim Pálban és a Madarász u.-i gyerekkórházban. Mindkettõt kipróbáltuk, Annával a Madarászban voltunk, egy egész nap volt, ezerféle szarabbnál szarabb vizsgálattal jár, de végülis a vége jó, márminthogy megnyugtat. Ott nem volt ott-éjszakázás. A Heim Pálban ott kell tölteni egy éjszakát is, és egy gép nézi végig alvás közben hogy van-e légzésleállás ha csak pillanatokra is, van-e reflux, ilyesmiket. Itt is sok vizsgálatot végeztek, röntgen, vérvételek, vizelet, szemvizsgálat, neurológiai vizsgálat, EKG, meg még amit nem tudok. Ingyenes, de elõre be kell jelentkezni. A Heim Pálban egy külön szobában csak a baba volt meg én, lehetett fürdetni, úgy mint otthon. Szóval nagy macera de engem megnyugtatott, fõleg mert a szakápolótól nagyon sokmindent megtudtam amit máshol valahogy "elfelejtenek" reklámozni. Valahova a bölcsõhalálos topicba leírtam már, próbálj meg rákeresni.
Ez a jó oldala. A rossz hogy a rokonokat kihagyjátok, de azért egy telefon is sokat segít a dolgon. Igen, kert az nagy hiány a panelnél, ezt szenvedtük meg már mi is mióta. Szegény gyerekek csak a kutyaszaros homokban kotorászhatnak, a fûrõl nem is beszélve, meg mindenhol üvegcserép borzalom ami az összes játszóteret jellemzi!
Na hogy egy kicsit felvidítsalak, küldök egy nyuszit, ezzel kívánva mindenkinek kellemes ünnepet (hátha már nem járok addig erre).
2003.04.17 19:22
), ráadásul a lépe is meg van nagyobbodva, ennek
2003.04.17 20:36
Bár koránt sincs vége, mert az a gyanúm hamarosan 3 v. 4 fogú lesz, mert a felsõ inye is nagyon duci és ma este is megvolt már a cirkusz.
Szoritok, hogy minden rendben legyen, és ahogy anyósom monta, ráér idekinn is megnõni

2003.04.17 22:13
2003.04.18 10:43
2003.04.18 11:26
Drukkolok hogy minden rendben legyen. Igen, tudom hogy milyen sz@r tud lenni így egy ünnep, hogy az ember bizonytalanságban van, és anyukádnak sem lehet könnyû egy sipítozó anyóssal nehezítve a dolgot. De majdcsak rendbejön minden és Ti pedig pihenjétek ki jól magatokat!
Ld. szemfogakkal kapcsolatos hónapok óta tartó õrületünk...
Éjszaka miatt viszont nem irigyellek. Lehet hogy front-érzékeny, vagy akkor már kezdett telihold lenni, asszem azon az éjszakán én is nagyon keveset aludtam, órákon át csak forgolódtam.
Igen, én festettem ki õket, bár Julcsit nem volt könnyû, ráadásul a végén még bõgni is kezdett, ott a könnyek nyoma az arcán! Nagyon aranyos a Te kisfiad is!
Mibõl kéne szakdolit írnod? A csellózás biztos klassz dolog lehet. Én nem tanultam zenét, de a lányomat mindenképpen taníttatni akarom mert a zenesuliban azt mondta az énektanárnõ hogy ritka tehetséges kislány!
Hát tanulmányi szerzõdés: az benne van hogy mi a helyzet arra az esetre ha nem vagy nem idõben teljesíted a vállalt feltételeket. Sajnos nagy valószínûséggel vissza kell fizetni a tandíjat, vagy legalábbis egy részét. Az Õrségben mi tavaly nyáron voltunk, és szerintem ezt a tanyát is meglátogattuk de csak kirándulási célzattal, nagyon szép volt meg jó is csak nagy volt a kosz meg sok a légy, úgyhogy azért nem bántam meg hogy megszállni nem ott szálltunk meg!
De az Õrséget imádom, vissza is akarunk majd menni mindenképpen valamikor! Ez az eredeti alak visszanyerése dolog jó kérdés. Elsõ gyerek után még elég könnyen, nade aztán.... Nekem fõleg a szoptatás tesz be, hormonálisan ilyenkor hízom meg, szülés után mindig filigrán vagyok magamhoz képest mert terhesség alatt sokat szoktam fogyni a kényszer-diéta miatt, de a szoptatás alatt visszajön, tán még több is. Most éppen itt tartunk. Tornázni meg igencsak lusta lennék... 

2003.04.18 15:07
a maradóknak! Vagy ezt inkább ne?
Krisztikénél is nehéz volt, neki különben most jön a 19. és 20. foga (januárban volt 3 éves!), szóval nem eccerû.
csak mostanság még egy "kicsit" akaratosabb. Igyekszem ép elmével kibírni
Õsszel ovis lesz (Kata, amikor találkoztunk és mi kint maradtunk a téren, aznap irattam be, teljesen ötletszerûen). Nagyon várja már, csakúgy, mint a sátorozást és pecázást, amit hónapok óta ígérgetünk, de még nem tudtuk megvalósítani az idõjárástól. Különben nagyon segítõkész, ma õ mosogatott és a ruhákat is szépen kiválogatja, elpakolja a helyére. Teljesen önállóan tud öltözni (ha akar), csak a cipõjét nem tudja még megkötni (kifûzni viszont annál inkább
). El ne felejtsem: õ veteményezett a nagyanyja kertjében is
: apa, baba, aja, gyeje, mama, pápá és fõleg hoppá. Persze éjjel is szopizik minimum 2x, szóval túl sok alvásról nem beszélhetek
2003.04.20 12:09

Bár azóta én nem voltam, de így is meglátszik az akkori reggeltõl estig tartó kemény munka eredménye, a jobb kezem határozottan izmosabb mint a másik!
Ja, csak ígérgetünk, ígérgetünk Krisztának, mi? Hát milyen szülõk az ilyenek, hogy hitegetik szegény gyereket!
Idõjárás már remek egy ideje!
(No most folytatom úgy félórás altatási ceremónia után...)
Na majd ha õ is beindul beszédileg, asszem kapkodhatom majd a fejem!
Szopizás éjjel is, ismerõs. Olyan cicifüggõ, hogy csak na... Ki szokott hámozni, közben mondja hogy dzidzzzziiiiii!
2003.04.21 17:09
A tehenektõl se félt, inkább azok tõle...
2003.04.21 19:13
Kriszti nagyon ügyi. Bálintnak meg elõbb-útóbb kibújnak a fogai. Gábornak már kijött 2. Alul egyszerre bújtak ki. De a felsõ is jön nagyon. Hogy ott kettõ azt nem tudom, de szenved vele piszkosul. 2003.04.21 21:22

2003.04.22 12:16