A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Halihó !

Látom mindenki Balcsira készül !!!!
De jóóóóóóóóó lesz . :P
Mindenki érrezze nagyon jól magát , fürödjetek sokat és csak óvatosan a nappal!

Adri : nekem azért tetszenek a csináltatott bútorok , mert sokkal egyedibbek , és tök jó érzés ,hogy direkt a babának készítik !
Bár ismerek egy-két kontár asztalost is ( volt hozzá szerencsénk a lakás felújításakor ) többsége nagyon szépen , lelkiismeretesen dolgozik, mert nagy a konkurencia !
Missinek is nagyon szép lett a pelenkázója .

Büngyi : Izgi ,hogy új színeket kap a lakás a megszokott falak helyett.
A panel wc hátlap -lemez , vagy mi a szösz ismerős, az volt az első ,amit megszűntettem .
Nálunk is asztalos csinálta a hátlapot, csak az a baj ,hogy ha netán csőtörés van mindent bontani kell , mert nem lehet hozzá férni másképp.
Persze ismerek olyat ,aki befalaztatta és csempét rakatott rá , úgyhogy amig nincs baj engem sem izgat, fő az esztétika
:wink: !

Csim : gratulálok a vizsgálathoz , és jó hallani ,hogy Veletek is minden rendben ! Gondolom nagy az öröm ,hogy előbb érkezik a trónörökös :P

Lányok, most ,hogy közeleg a finis, lehet ,hogy több baby is meggondolja magát , és sorra kibújik szeptember vége felé ?
Mire megszülök tele leszünk rutinos anyukákkal :wink:

Kép
sheepy

Szia Vakond !

Neked is gratulálok mind a 2 kisfiúhoz és üdv a topikban .

Büngyi: Én megvárom a jövőheti Uh-t: nálam most ez a következő támpont, kiderül ,hogy Dani fiam mekkora , és esetleg változtatnak -e a szülinapján.
Mivel okt. 22 az eredeti dátum , kb. 1 héttel előtte már készen szeretnék lenni mindennel ,ami az érkezéséhez kell.
A takarítást , függöny mosást és a szoba teljes átsuvickolását + az összes cucc kimosását legkorábban 2 héttel a születése előtt szeretném befejezni, hogy ne kelljen duplán dolgozni. Utána már elég egy " normál " takarítás mielőtt megérkezik .
Addig mindent takaró fólia alatt tárolunk , hogy ne szívja a port ( autósülés, bölcsőbe halmozott babacuccok )
Amit még megveszek ,azt becsomagolva hagyom .

Kép
sheepy

Büngyi!
szerintem a 36-37. héttől, mert onanntól kezdve bármikor jöhet, nem koraszülött!
mondom én, akik nem vesznek semmit...
de azért már puhítottam a párom, főleg azzal, hogy nagy a baba, lehet, hogy szeptemberben jön!

Ágica
Kép
ágica_26

Sheepy!

Hát én is elsőre kivágtam volna, de a vízszerelő lebeszélt róla, mondván baromi nehéz, bonyolult :shock:
Hagytam magam bepalizni, de most már okosabb vagyok és találtam egy asztalost, aki úgy megcsinálja, hogy csavarosan rögzüljön és szépen le lehessen szedni, ha gond van. Egyetlen baja, hogy ha csőtörés van, akkor a podorja a víznek nagyon fog örülni :?
Bár 2 évvel ezelőtt túl voltunk egy csőtörésen, remélem újabb nem jön :)

Én kicsit korábbra tervezném a dolgokat, de meglátjuk hogyan bírom. Ha aktív leszek, akkor én is hagyom minél tovább zeket a munkálatokat.

Ágica! Jó lenne azért már venni valamit! Nem tudom hogy bírod ki, amikor mi itt vagánykodunk már a szerzeményeinkkel... :)
Le a kalappal előtted :)

büngyike

hali csajszik..

jövök kicsit, de ma is sok a melo..es en ma annyira faradt vagyok, le sem tudom irni mennyire...biztosan megint nö Mini :lol:

ja, hamarosan bejelentkezünk 4Dre, mar nem birom tovabb, szeretnem latni a kis bogarunkat :D

le vok maradva, nem volt idöm mindent visszaolvasni..csajok, en mar ugy szülnek..imadok terhesnek lenni, de kezdek türeömetlen lenni..tekernem mar elöre az idö kereket, hogy vegre a kezemben tarthassam Vanomanot :lol:

te Agica...nem lattunk fotot..ez most hogy lesz? :cry: naaaaaaaaaa, olyan kivancsi vagyok mar rad :D

tegnap este picit bedagadt a bokam, de azert nem rinoceroszra csak egy baba elefantra..nem volt veszes.

jaj, lassan meg kellene csinaltatni az apasagi nyilatkozatot..csak el ne felejtsük!

a mai kajcsim: kakaos csiga :cry: , 1alma, 2nektarin, 1barack, a adag töltött paprika.( pesrze a kajam egy resze a ruhamon es a feher nacimon landolt..nem is en lennek.. :roll: es viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz.

este eszek valami levest es csinalok soskat.

es tudjatok mit kivanok most?gyümölcsrizst...na azt itt aztan sehol nem tudok venni :cry:

ugy varom mar, hogy be legyen nekünk is rendezve a babaszoba..most szarito-teregetö szobakent funkcional.. :cry: de sztem aug. folyaman azert majd alakul..falallitjuk a kisagyat, berendezzük a szobat :D alig varom mar!!!!!!!!!!

Vanus is...mert akkorat boxolt belem... :lol: :lol: eletem ertelme :wink:
Vendég

BABAKOCSITULAJDONOSVAGYOOOOK!!!!! HURRRÁ! Olyan szép és hordozós és kicsit piros, kicsit kék, kicsit ezüstös vagy milyen :shock: ! Jajjjj gyönyörűűű!! És ahogyan az enyhe meleg beütéssel rendelkező eladófiú a teleshopos kollegákat megszégyenítő modon mondta és mutatta "Egy mozdulattal össze lehet csukni" Na itt majdnem elröhögtem magam! :lol:
Remélem igazatok lesz a bútorral kapcsolatban...Én kicsit szkeptikus vagyok, de majd meglátjuk!
Büngyike Nekem fogalmam sincsen mikorra kell belőni a babadolgokat, erre nem is gondoltam :oops:
Mindenkinek nagyobb a babája, csak az enyém kicsi :cry: Egy héttel állítólag! De ezt csak a szar 4D-n mondták :evil: Remélem nincs igazuk! Nem szeretnék egy héttel tovább várni, már így is meghalok a kíváncsiságtóóóóól!
Szia Vakond, üdv itt! :D Az én pocakom mérete, kapaszkodjatok 101cm!! De akkor hogy kissebb?? Én ezt nem értem. :roll:
Na most ennyi indulnom kell, este visszacsatlakozom a netre. Most megyek szocializálódni!! Barátnőmmel randizom. Vége mára a melónak is!
Ja! Ti is jól aludtatok az éjjel?? Nekem isteni volt. Átölelhettem apát anélkül, hogy összeragadtunk volna.... :roll: :D :wink:
Na tipli!
Sziasztoook!
Vendég

(pocakméret: 136 cm :oops:
nem, nincs két gyerek! :P )
Vendég

Adri!
Gratula a kocsihoz! Tegyél fel majd róla képet, mi is látni szeretnénk :lol:
Amúgy az én babám is kicsi, eredetileg okt.6-ra voltunk kiírva, azután módosították okt.11-re, mert szerintük picike.
Meglátjuk mikor bújik ki végül. Én nem tudom elképzelni, hogy olyan sokáig ne lássam :D . Na persze azért túl korán se mutassa meg magát.. Nem vagyok egy egyszerű eset.

Büngyi!
Én szerintem szept elején hozzáfogok a rendezgetéshez. Nem hiszem, hogy kibírom tovább :wink: Így is gyakran nézegetem a cuccokat, amiket már megvettünk a picinek, és nem tudom eldönteni, miből mennyi kell majd (mármint ruha)
Állítólag a szoptatós melltartót jó a legvégén megvenni, mert a végén még nagyot nőhet a cici, és nem biztos, hogy jó lesz a korábban kiválasztott méret.

tila
Kép
tila

Cukika!
Nem küldhetnek el, ha terhes vagy!!
Szerintem emiatt ne idegesítsd magad, ezt nem tehetik meg!

tila
Kép
tila

Sziasztok!

Adri, és ezt csak így kell mondani :lol: ???? Kép, vm utalás legalább, hogy rákereshessünk??? S most, hogy már mindenki méri, megnéztem én is az exderekam körméretét... a várt 270 cm helyett nekem is pont 101. Megnyugodtam :wink: .

Büngyi, jót röhögtem a Helénen... ez így tényleg elég szigorú :lol: . De... ööö... akkor Neked honnan a Büngyike név :) ?

Takarítás majd szeptemberben, szép lassan, vm gigaméretűt, utána meg csak ahol a papok táncolnak... Nálunk kiságy már a helyén, pelenkázó meg, amikor a nővéreméktől felvonszoljuk. Bár náluk Petike még csak alig 2 hónapos, de szintén ritkán pelenkázódik a rendeltetésszerű helyén. Szóval, szabad a pálya. Mosás-vasalás szept. vége-okt. eleje.

Tényleg... nem osztjuk meg egymással a különféle listákat? Ha akarjátok, küldjétek át nekem a Tieiteket, berakosgatom egy excel táblába, aztán okosodhatunk. Mit szóltok hozzá?

Apropó, excel. Szeretnék bekerülni. Időpontom 2007/10/19, fiú, Jakab, Szent János Kórház, 28 év. Masi, léccilécci!

Ja, és most jöttem a dokitól, extraellenőrzés a repülő előtt, de továbbra is minden rendben van, méhszáj ok, Jakabfej szintén :). De adatokat most nem tudok, csak tényleg rövid, de megnyugtató vizsgálat volt.

Evu, nagyon örülök a cukornak, látod, nem csinálsz Te semmit rosszul :)! Ha holnap jól sikerül... khöm... én is kakaóscsigával ünnepelnék... :wink: .

Sheepy, attól ne nagyon tarts, hogy mindenki halálrutinos lesz néhány hét alatt... jó, ha addig magunkhoz térünk a kómából :).

Szia Vakond, jó hogy jöttél! A csodababás történet miatt pedig dupla öröm :)!

Ágica, esetleg versenyre kelhetünk, hogy ki bénázik tovább a fotókkal... bár Te régebb óta ígéred... de ahogy magamat ismerem... a wiw-en sincs még képem, már vagy két év óta...

Cuki, való igaz, hogy nem lehet Téged csak úgy ukkmukkfukk kirúgni, nyugi!!

Boggyer :), a görög meg semmi családi vonatkozás, egyszerűen az egyetemi évek terméke :).
kalloni

Ú, Cuki... na így már randább a helyzet... de csaknemcsaknemcsaknem!!!
kalloni

Cukika,
Nem tudom, hogy most táppénzen vagy-e, de én úgy tudom, hogy ha táppénzen vagy, nem szűnik meg a biztosítottságod. Ezért csinálják sokan azt, hogy mikor megtudják, hogy rezeg a léc, kiiratják magukat (azt hiszem, hogy ha megszűnt már a munkaviszonyod, még akkor is van erre lehetősg egy bizonyos ideig-talán 10 nap).
Nem 100%, de nézz utánna szerintem.

tila
Kép
tila

Csajok!
ROHANOK, MÁR 3KOR EL SZERETTEM VOLNA MENNI, RENGETEG DOLGOM VAN!
találtam szállást, nagyon boldog vagyok, majd beszámolok!
6-án tuti jelentkezem, addig mindenki vigyázzon magára!
nem szeretnék rózsaszínt, meg folyadékhiányt, és nuku méhszájt olvasni!
legyetek jók
puszi

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Képzeljétek, ma fölrobbant a kávéfőzőnk! Felhoztak vidékről a szüleim, nekik akartam kedveskedni (1 éve nem használtam a készüléket), erre szétcsapott mindent! Annyira örültem, hogy nem szemben álltam vele, így csak az oldalam és a hátam kapott egy kis forró kávét! De nagyon megijedtem, hogy mi lett volna, ha teljesen előtte állok, mert épp oda tartottam.... Szegény anyukám is nagyon megijedt, még neki volt lelkiismeretfuradlása, hogy ők kávéznak! De olyan ritkán jönnek hozzánk, hogy én meg szeretek a kedvükben járni! Ráadásul ma kaptunk tőlük egy szuper hűtőt is!

És ma még ki kéne festeni a gyeerekszobát, mert a párom nem lett mindennel kész a távollétemben, erre azt modja, hogy ma már ne csináljuk! De bennem dolgozik nagyon a fészekrakó ösztön és nem tudok már várni!!!De látom, hogy mindnki másnál is ez a program!

Találka
Én benne vagyok!

Cuki
Szorítok, ne aggódj a levél miatt!

Sheepy
Nagyon szép a babaszoba! Még dolgozom aug 21-31-ig, illetve most jött be egy kis tanítás aug. 13-tól, de azt szívesen csinálom, mert nem az irodában lévő dolgokka, illetve rohangálással megy el az egész napom, csak 3x45 perc 10 napon keresztül.

Ariel
Jó, hogy jelentkeztél, a találkozót nem fejeltettem el, csak most elmegyünk aug. 6-ig nyaralni, de ígérem kereslek ez ügyben. A májról amúgy én is most olvastam, hogy nem túl jó, pedig más könyvekben kifejezetten ajánlották, így én is visszafogtam magam.

Masika
Én nagyon csípem a Blankát!

Tila
Nekem sok kétnyelvű barátom van, a gyerekek gyönyörűen beszélik mindkét nyelvet, még ha esetleg később is szólaltak meg, csak kitartás, az angol majd jól jön harmadiknak!

Evu
Örülök, hogy minden rendben, mindig jó, ha a doki is megerősti ezeket!

Adri
Vigyázz magadra! csak óvatosan mindennel!

Ha ma festünk még, akkor csak aug. 6 után írok ismét, mert szétszedjük a gépet is és a másik szobában bonyolult az internetcsatlakozás.

De majd jelentkezem.

Üdv mindenkinek!

Évi

> Kép
evarga

Haho!

Nekünk,amint átlesz végre rendezve a 2 szoba..elkell majd pakolnom a kisrucikat is...mert most vagy 14 szatyorban vannak a földön(Annyit kaptunk is)..és nincs helyem sehol 1szerüen! :? Ugyh ha belesz állitva a szekrénye végre,akkor lassan átis mosom és elpakolászom őket!..

Az apaságit még mi sem csináltuk meg..,de a dokim maegírta az igazolást!Az megvan Evu??Mert kérik...
Doki mondta is hogy jó nagy hülyeség :D :D :shock:

Hopp ma is megyünk babalátogatóba!De jó :)

Missfried
Kép
missfried

Hali!

Lakás ragyog, tökfőzelék isteni lett, épp most ettem le vele a billentyűzetet, szóval Cuki ne aggódj, már az enyém is ragad. A fasírt még sűl, de már nagyon éhes voltam, így nem vártam meg.
Én ma két tojásból ettem rántottát reggelire, tönköly kenyérrel, ebéd két barack egy túrórudi volt.

Sheepy: én megyek kedden a Jánosba, de jó végre talizhatunk! Ha van kedved, gyere velem én tuti kocsival megyek :D

pociméret 110cm, szép nagy lettem. És hol van még a vége.

Ma jól felbosszantott ez a hülye MKB egpénztár, visszadobták az UH-s számlámat, mert szerintük nem állnak szerződésben azzal a céggel ahol csinálták. Erre felhívom a céget, Ők meg azt mondják, hogy már két hónapja bejelentették nekik az adatváltozást, felhívom az MKB-t ott meg azt, mondják, hogy náluk nincs ilyen bejelentés, és intézzem el, hogy faxon megkapják az adatokat. ÉNNNN? Miközöm nekem ehhez, kérdeztem, erre a válasz, hát én akarom megkapni a pénzemet nem? Azt hittem elájulok, aztán jól megmondtam az ügyintézőnek, hogy kivel szórakozon. Majd erre azt mondta, hogy akkor Ők felveszik a kapcsolatot a céggel, és érdeklődjek a jövőhéten. Szép nem?

takarításról én most hallani sem akarok addig amíg az asztalos nem végez, majd utánna szépen újra rendbeteszem a babaszobát, és majd akkor kimosom a cuccokat is, és összekészítem amit a kórházba kell vinni.
A takarítónőmet meg asszem lecserélem, mert csak ott takarít ahol a papok táncolnak, mint most kiderült, ezért meg nem fogok fizetni, inkább keresek mást. de olyan nehéz megbízható embert találni, pedig, ha megszületik kisnyuszi akkor biztos, hogy egy pár hónapig kelleni fog a segítség.

Cuki: csak nem rúgnak ki, már nincs sok idő hátra, hátha meg lehet velül dumálni?!

Kalloni: betettelek a táblába, mindjárt felrakom újra.
Vakond: Üdv köztünk.

Lányok nekem esténként egyre erősebben fáj a petefészkem környéke, olyan tényleg mint amikor mensizik az ember, de tegnap már nagyon görcsölt, és csak úgy múlt el, ha felhúztam a lábam.

1185463373.85.xls

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Missi, nem,meg nem kertünk igazolast.
tudtommal a következö dolgok kellenek:
-lakcimkartya
-orvosi igazolas a szüles varhato idöpontjarol
-orvosi igazolas a fogantatas körülbelüli idöpontjarol
-hajadoni igazolas
-kiskönyv

na, a legjobb az, hogy nem vagyok allando lakcimen itt, hanem szolnok megyeben, anyueknal
de elöször bejeltkezem ide a fövarosba, hogy nem kelljen minden miatt hazautazni..az eleg gaz lenne

meg fel ora, aztan mehetek haza.

csajok, meg mindig nagyon faradt vok :cry:

Agica, jo pihit!!
Vendég

Masika, par napja nekem is faj , a szemeremcsontom is..hat ez remek..hu, de fincsit föztel :lol: ehes is lettem.tegnaprol van meg otthon babfüzelek fasirttal, a soska elött talan egy picit meg is kostolom.. 8)
Vendég

babfüzelek :lol:
Vendég

vok én is ,csak vendégem van napok óta!!!!holnap jövök ígérem,haskörfogat:125cm,köldöknél!
jók legyetek!!!!pusza
geosel.klara

Most nem azért de mi az a hajadoni igazolás?És azt ki igazolja.. :) :roll: Én konkrétan elvállt vagyok..de nem hixem hogy a válási papírjaim kellenének!Azt se tudom hol van!! :) :?

Missfried
Kép
missfried

Jujj itthon nem tudom van e centi :?: Mennyi lehet most a hasam?Multkor a varrónőnél 98 volt.. :wink:

Missfried
Kép
missfried

Hát ilyen "merev"centit találtam,hogy hívják azt? :D Azzal kb 101-102 :P

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok!

Vakond: Üdv a topikon!

Cukika: Én az első gyerek előtt bagóztam, de mint ahogy te is, rögtön letettem amikor megtudtam, terhes vagyok, de gyanús volt amikor még nem volt hivatalos a terhesség, hogy amikor beleszívtam olyan furcsa íze volt. Nekem nem hiányzott később. Azóta sem cigizek. Ne aggódj elmúlik ez a kívánósság, biztosan nagyon nehéz, ha olyan régőta szívtad, igaz én inkább olyan kocadohányos-féle voltam, nem volt nehéz megválni tőle.
Kitartás! A munkahelyed miatt meg drukkolok, tényleg nem lenne etikus, ha most mondanának fel neked.

Az én haskörfogatom 106 cm. Ma voltam bent a munkahelyemen, azt mondták borzasztó nagy. Szerintem meg nem is.

Tegnap meg itt járt a védőnéni, és azt mondta nekem, hogy a sok keményedés miatt valószínűleg kedden kapok Seduxent. Rengeteget keményedik és görcsöl a hasam, MagneB6 ide vagy oda, egyszerűen nem használ. Mondtam is a páromnak ez a gyerek nagyon készül kifelé, csak nem értem miért akar koraszülött lenni. Tegnap kénytelen voltam beborozni, hogy egy kicsit jobb legyen. Már ma is megengedtem magamnak egy fél decit. Most jobb egy kicsit. De nem szeretnék ezen élni még 7-8 hétig! Mondjuk a Seduxen sem jobb, írtózom a gyógyszerektől! A másik kettővel nem voltak ilyen gondjaim.
Na majd kedden meglátjuk.

Pont ezen okok miatt én már kimostam mindent, és zacskóban állnak, hogy ne porosodjanak. Majd ha eljön az ideje átöblítem őket. A nagyokkal azt hiszem az utolsó hónapban csináltam a babaruha mosást. Most valahogy van egy érzésem, nem húzom ki a végéig. :?

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika!Én detto előtte napi 1 doboz :? :? És a védőnők tanácsa,amikor nagyon-nagyon kívánod,inkább szivj bele 1 slukkot...aztán dobd el,de az sem jó ha "elvonási"tünetekkel küzdesz!!Mert az is árthat ugyanugy!Ezt hidd el!!Persze aki teheti télleg NE szívjon semmit,de egy anno erős dohányos az tud szenvedni!! :? Egyébként az én kiloim is a leszokás következtében nöttek meg így!Az fix!!!

Missfried
Kép
missfried

Az én hasam általában reggelre fájdul meg!Multkor basszus olyan volt komolyan,mintha 10 perces görcseim lettek volna reggel!Enyhén (nagyon enyhén)fájt is!Be is voltam xarva rendesen!!! :cry: Aztán elmúlott szerencsére!!De fájdogálni néha nekem is szokott!És tegnap picit szurt a petefészkem is :? !De ez reméljük ugye hogy mind mind a gyors növekedés miatt van!! :wink:

Missfried
Kép
missfried

Én is erős bagós voltam, nagylányommal letenni sem tudtam :oops: de lecseréltem a leggyengébb fehérdobozosra, és csökkentettem is az adagot, szerencsére a baba egészségesen és 4 kilósan született. Utána tettem le pár hónappal, vagyis váltottam kocabagóra, kávé mellé, meg ismerősökkel beszélgetve egy-egy szálat. Aztán mikor végre végre megfogant Barnus, akkor dobtam el végleg. De nem kívánom szerencsére.
Vendég

lanyok, olyan jo ,hogy sokat irtok!!

midnenkinek szep hetveget, mi lementunk a Balatonra

puszi

b.
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Végre sikerült mindent végigolvasni. Megpróbálok reagálni, majd meglátom, hagynak -e a gyerekek. :)

Bogyó, jó pihenést nektek! Köszi a választ. :)

Tila, Áfonya, Vakond, üdv itt! :)

Ágica, jó pihenést nektek is!

Adri, az Erdei Dominika nekem is nagyon tetszik! :) Grat. a babakocsihoz. Az asztalos tuti jó lesz, ne aggódj, tudnak ők!

Missi, grat. a kisfiúhoz. Én nem lepődtem meg rajta. :) Nagyon édi a képen!Lábad nem semmi volt. Remélem rendben lesz a laboreredményed! Szép lett a bútorotok!

Masi, nem semmi , hogy milyen szorgalmas vagy! :)

Folyt. később...

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ariel, én is sok barackot eszek, kicsit savat csinál ugyan, de nagyon szeretem. Újabban nekem is fáj a hátam meg a bordám alatt jobb oldalt. Ha minndkét karommal felfelé nyújtózkodok, az jó neki.
A nagyok várják a picit, bár akkor már nekik suli lesz, így annyira mégsem? :D A kicsi meg szerintem már most féltékeny egy kicsit, valószínű nem lesz könnyű vele...De egyik nap olyan aranyos volt, odadugta a pocimhoz a fejét, mintha összebújna a babával. Csak azt csodáltam, hogy ezt fölül teszi, gondoltam lent van a baba feje, nem fönt...Hát neki volt igaza, mivel ugye faros...

Tényleg nagyon úgy néz ki, hogy az októberi topik lassan elnyerhetné a faros babák számának versenyében az aranyérmet, nem? :) :(

Büngyi, szépen megnőtt a pocakod! Osztálytársnő hiper sebességgel fogy...jó neki. Itt Szegeden különben szülésnél nem kérnek ilyen hivatalos iratot, mint a házassági stb. Azt nálunk később kell bevinni az anyakönyvi hiv.-ba, amikor anyakönyveztetjük a picit.
Lakás biztosan nagyon szép lesz! :)
Babaholmi: talán szept. közpe táján, annál később semmiképp, bár nálunk még ugye egy költözés is lesz...

Csim, az én picúrom is mindig jobb oldalt mocorog. :) És hullámzik is rendesen időnként. :)

Evu, igenis jól áll neked a kismamaság! :) Jó, hogy szeded a vasat.
Sztem ne beszélj majd németül a babához. Elég neki megtanulni először magyarul. :shock: Más az, mikor valaki eleve kétnyelvű családba születik bele.
Pihizz picit többet, valószínű más nem is kell! :)

Cukika, én most nem vettem észre tejcsorgást még, nekem eddig csak az elsővel volt. Épp akkor, mikor anyukáméknál az anyacica épp nem akarta szoptatni a kiscicáját, valahogy nem törődött vele. Engem ez nagyon bántott, úgy sajnáltam a picikét.
Aztán észrevettem ,hogy valami csorog a cicimből... :)
Örülök, hogy lehet, mégis mész!Ezek szerint jobb kedvű vagy. :)
Bámulatos, hogy hogy le tudnak szokni a kismamák a dohányzásról, ez igen! :)

Évi, jó pihenést neked is! Bár akkor ma lehet, takarítasz.
Ne aggódj, tudja az ember, hogy hogy szüljön szvsz. Inkább talán jobb lenne, ha hagynák is az anyákat , hogy a belső megérzéseikre hagyatkozzanak.
A baba nyelvtanításával kapcs. egyetértek, mondjuk én még a mondókákat is minél későbbre kitolnám. :)
Kávéfőzős szitu ijesztő lehetett... :oops:

Tila, igen, lehet, hogy babuci később fog majd beszélni, de nálatok ez érthető és normális is.

A májkrémet a sok vas miatt kívánjátok sztem, amúgy jobb lenne valszeg kerülni. De mindenki maga tudja, mennyi lemondást tud bevállalni. Azért a babus miatt érdemes az egészségesebb kajákat előtérbe helyezni. De picit lehet( sőt kell is) néha engedni a vágyaknak, ettől még nem lesznek problémák biztos.

Sheepy, grat. a jó toxo. eredményhez!

Kalloni, görögül könyvelsz? De érdekes. :)

Gabi, nem biztos, hogy nem húzod ám ki a végéig! Nyugi! Próbálj pihenni, annál nincs jobb! Voltatok fürdeni? Én amúgy nem vettem kismama fürdőruhát, egy régi bikinialsó(+ felső) meg egy pántos strandruhában fürödtem. Nem érdekelt különösebben, ki mit gondol erről, muszáj volt, a visszereim így is látszódtak sajna eléggé. :(

Tegnap kaptam az első vénás vasinjekciót, holnap megint megyek. Összesen 10 lesz! Csajok, szedjétek inkább a vasbogyókat!

Jó éjszakát mindenkinek!
Nem biztos, hogy mindig tudok jönni.Ha sokat írtok, azt én már nehezen követem. :oops: Sok a feladat. :)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Hú Era ! Vasinyekció ? Olyan nagy dózisban kell, hogy a bogyók már nem elegendőek ? Brrrrrrrr......
Szerintem a féltékenység kis korban még természetes. 4 kisebb tesóm van , egyre hátrébb kerültem a figyelem középpontjából , ami eleinte megőrjített .
Viszont így felnőtt fejjel nagyon jó érzés ,hogy ennyien vesznek körül, és hogy mind mások vagyunk ,de mégis össze tartozunk ! Csak irígyelni tudlak a szép nagy családért !!!!!!!!!!!!

Cuki : Én már majdnem 8 éve letettem a bagót , de néha arról álmodom ,hogy megkívánom, beleszívok és utána nem bírom letenni. Biztos az agyam mélyéről jönnek elő ezek az ingerek és olyankor nagyon meg szoktam ilyedni.
Nehéz letenni egyik napról a másikra, még a nikotin tapasz sem jó terhesen , de szeritem csak így lehet leszokni.
Én megpróbáltam arra gondolni, hogy minden füstszagú körülöttem, folyton fogatmostam , mert nem bírtam az ízét a számban , és a párom utállta ( persze ez motivált legkevésbé
:wink: ).

Viszont így már érthető a súlygyarapodásod , ami már nem is tűnik olyan vészesnek . Én kb. 4-5 kg-ot híztam ,ami végleg rajtam is maradt, de ez megint csak alkati kérdés .
Remélem a munkahelyi kérdés mielőbb tisztázódik, és a lehető legjobban kerülsz ki a dolgokból !
Nincs a környéken valami jogi képviselő ,akivel beszélhetnél ?

Adri : Végre sikerélmény !!!! Milyen kocsit vettél ? A bútor is klassz lesz , csak várd ki a végét !

Evu : mi az a hajadoni igazolás ?? Ha valaki férjezett, de mástól van a gyerek , aki hajlandó elismerni akkor ez nem is kivitelezhető ?

Masi: Köszi a lehetőséget, még nem tudom ,hogy itthonról megyek -e , de hétfőre ez is kiderül és akkor ,ha nem gond szívesen csatlakozom !

Haskörfogat: 102cm :lol:

Részvét az ilyen -olyan testrész fájlalós kismamiknak !!

Nálam a szeméremcsont fáj kitartóan, de nálam is segít a felhúzott térd, úgy kell az ágyban megfordulni és akkor nem vészes.
Ma kipróbáltam az ülve alvást.
Hajnali 4 -kor arra keltem ,hogy nem bírok feküdni sehogyan sem , végül 7 -ig kihúztam.
Teljesen átállok nappali alvóssá , mert valamikor pótolni kell :?

Lányok : Mi az ,hogy kicsi a baba ?????
Értem ezalatt,hogy én 2800 grammal születtem , és teljesen jól érzem magam .
Miért várják el ,hogy mindenkinek 3 kg -nál nagyobb babája szülessen ?! Én a 3,5 kg -ot nagyon sokallom .
Az én babámat is kisebbnek találták az etalonnál, de a párom és én is teljesen normál alkatúak vagyunk . ( 172 cm, 62-65 kg , és 40-es lábméret - párom a 65 kg. a többi egyforma) .
Ha keze-lába megvan, és teljesen érett ,hogy megszülessen , úgy is kibújik.
Nem hiszem ,hogy még 1-2 hetet odabent dekkol majd , míg utoléri a többiek súlyát .

Kép
sheepy

Na hali!

Megjöttem a dokitól.A laboreredmény jó,igaz a pisimben van vmi kis genny,amire felirt egy hólyagfertőtlenítő port!Este kell meginnom... :? Megmérte a súlyom..egy másik mérleggel,nem azzal ugye amivel a védőnők szokták,így 84 voltam!Fél kg-mal több mint kedden!Pl ma még wc-n sem voltam :D De erre ő:"Hát nem vagyok megelégedve lány!" :cry: Megnyomkodta a lábam is!!Továbbra is marad a diéta!És kedden ujra mehetek,vizelettel tanácsadásra,mérnek súlyt és ujból megnéz a dok!Szeríntem ha kedden sem lesz "megelégedve"tuti befektet!! :cry: :cry: Félek picit és elkeseredtem!Most nem azért mert ott rossz helyem lesz,de nyílván ki szeret kórházban feküdni és itthon hagyni a párját :?: :cry: :cry: Na mindegy majd kiderül!Nem agyalok!!Ja meg mindig rákérdez h "jol mozog a baba??"Miért ne mozogna jól!Persze!!Az emberbe komolyan belebeszélik tudatalatt hogy idegeskedjen!!Komolyan már bánom hogy egyáltalán megemlitettem a lábdagadást amikor ezen kivül minden ok!!!Most azt értem el vele,hogy lassan veszélyeztetettnek érzem magam.. :evil: :cry:

Missfried
Kép
missfried

Szia Missi : Szorítok ,hogy kedden se találjanak semmi olyat ,ami miatt a kórháznál döntenek . Viszont ,ha nem lenne semmi baj, biztos nem csinálnának ekkora ügyet belőle. Nyugtasson meg az a tudat, hogy lelkiismeretes orvosod van ,aki nem siklik el minden "apróság "felett.

Az én exdokim mindig azt mondta ,hogy ha nem érzem jól magam akkor szóljak, de szinte alig vizsgált, soha nem méricskélt, és a labor eredmények sem izgatták, mondván ,hogy a háziorvosra tartozik.

Mindjárt itt a hétvége !

Aki nem Balcsira utazik mit fog csinálni ?????????????

Kép
sheepy

Cukika: Nem tudom rövidült-e, két hónapja nem láttam az orvosomat. Nem volt tanácsadáson, mert állítólag műtött, most augusztusban meg 3 hétig szabin lesz... Kedden megyek megint terhesgondozásra, remélem összefutok vele.

Missi: Gondolom, hogy mejijedtél a görcsöktől, nekem is tele van olyankor a bugyim! A befektetéstől én is rettegek, főleg, hogy nekem nincs kire hagyi a nagyokat, nincs nagymama, nagypapa aki vigyázzon rájuk. A párom meg nem tud szabira eljönni, mert most váltott munkahelyet. Így mindig próbálom magam kikönyörögni, hogy ne kelljen befeküdni. Fűt-fát megígérek inkább. Missi a genny nem jó hír, de a por biztos segíteni fog.

Erika: Nem jó hír a vasinjekció, még nem is hallotam, hogy vénásan is adják. Izomba adva rohadtul fáj a helye.
Nem voltunk még sehol, van egy majd 4 méteres medence felfújva a gyerekeknek a kertben, abban pancsolnak. Talán ha sikerül és én is egyben leszek augusztus közepén eljutunk a Balcsira.

Sheepy: Nem tudom miért lett trendi a 4 kilós gyerek! Én is 2kiló 80 deka voltam, nem mondaná meg senki rólam, akkora darab lettem. Szerintem ezeket az óriás babákat a vitaminok csinálják, régebben nem voltak ezek a magzatvédő vackok, csak zöldségek gyümölcsök, ezért nem lettünk mi 4 kilósak. Az én kisfiam is 3,75-el született, repedtem is rendesen hiába volt gátmetszés. Remélem most nem lesz ekkora a baba.

Bogyó: Jó pancsizást!!!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Hurrá itt a hétvége!! Már csak egy hetet dolgozom és utána pihi... Bár egyelőre nem tudom mit fogok magammal kezdeni, mert azt hittem még februárban, hogy majd családi házunk lesz mikor abbahagyom a melót és ott fogok pihenni. Na nem találtunk semmilyen jó házat, így most vettünk egy telket és építkezni fogunk. Szóval még egy jó félévet panel albiban kell eltölteni. Na majd eleinte úgyis a babaszoba, babakelengye összeszedése lesz a program, utána a nagytakarítás, meg jógára is akarok járni stb..., de azért fura lesz nem dolgozni.

Masi, Sheepy ha nem gond csatlakoznék hozzátok a keddi Jánosos szülésfelkészítőre. Ugyanis a Szabolcsban senki nem tud felkészítőről...

Dohányzás, hát én az egyetemen kocadohányoztam, meg bulikban is el-elszívtam egy-egy szálat, de mikor megismertem a páromat és ő rosszallóan nézte ezt, azonnal abbahagytam. Szóval már jó pár éve nem gyújtottam rá, nem is hiányzik, sőt kifejezetten zavar a füst.

Hétvégén most kivételesen nem megyünk Siófokra, mert Apukám szülinapját ünnepeljük, illetve elmegyünk babacuccokat nézni.

Sziasztok, Csilla
csim

Szép délelőttöt!

Na, a festő végzett most az asztalos van itt...

Bogyo! Jó Balatonozást!

Missi! Szurkolok keddig! Addig is tarts egy gyümölcsnapot ;)

Sheepy! Az én dokim is lightosan kezeli az ilyen súly és egyéb kérdéseket :)

Erika! Én inkább injekcióba kérném a vasat, mint bogyóban.... :( Sosem tudok rendesen mosdóba járni így és nagyon-nagyon nagy gond ez nekem! De azért szedegetem naponta

Kalloni! Kis görög tündérünk :) Büngyike egy becenév, kevesen hívnak így. A férjem aggatta rám, de mindig a Büngyi állt hozzám közelebb :) Amikor regisztráltam nem igazán foglalkoztam vele, most meg már csak ezért nem cserélem le.

Gabi! Vigyázz nagyon magadra! Neked tényleg nem hiányzik egy befektetés, ha nincs kire bízni a kicsiket. De örülök, hogy jól vagy :)

Masi! Nagyon ügyyes vagy! Nekem a konyha fele készült el. Holnap jönnek anyósék segíteni és még ma én tevékenykedek kisebb-nagyobb pihenőkkel....

Cukika! Az 1 kiló, az nagyon jóóóó!!! Én is szeretnék gyümölcsnapot :D

Majd még visszajövök.

büngyike

Cuki : Ezért is hagytam ott a dokimat, mert nagyon félvállról vette a dolgokat.
Pedig tejeltem neki rendesen !!!!!
Ő szó szerit értelmezte, hogy a várandósok terhesgondozását a háziorvos+ nőgyógyász + védőnő együtt végzi.
Amit lehetett , át passzolt.
Persze lehet,hogy azért , mert elszóltam magam ,hogy 2 percre lakom a rendelőtől, de akkor is !
Most új orvoshoz megyek csütörtökön vetetek vele mindenféle váladékot is , mert azt a régi doki nem nézte, nem szeretném ,ha meglepetés érne.

Én egyenlőre gyantázok, azt annyira nem kell látni , párom meg csekkolja az eredményt :-). Mondtam neki , szülés előtt majd ő vegye kézbe a dolgokat, nem szeretném ,ha a kórházban nekem esnének.
Kozmetikushoz nagy hassal nem akarok már menni , amúgy is a város másik végében van sajna , újat meg nem most keresek .

Kép
sheepy

Cuki!

Köszi az infot! megnéztem a képet a babáról, még el is mentettem, itthon megmutatom :)

büngyike

Csim !

Szuper !!!!!! Legalább végre megismerjük egymást !
Akkor augusztustól ugye teljesen vissza vonulsz a munkától ?
Babával építkezni.... jó nagy fába vágtátok a fejszét , de mégsem albérlet !!!!!!

Kép
sheepy

Igen végre találkozunk, majd kedden még pontosítunk... 5 órakor kezdődik ugye? Tudjátok, hogy hol van pontosan (mármint a János Kórházon belül)? Én a János kórház környékén dolgozom, szóval munka után csak átsétálok. Ti már voltatok ilyenen?

Hát én nem fogok semmi csinálni az építkezésen, majd a párom mindent elintéz...:)

Sziasztok, Csilla
csim

Hali!

Ma éjszaka semmit nem aludtam jó fáradt is vagyok.
Most volt itt a védőnéni, tök váratlanul jött, éppen hogy fel tudtam kapni magamra egy polót. Aranyos volt, beszélgettünk egy keveset aztán elment.
Azért mondtam neki, hogy ne nagyon nézzen körül, mert még egy kicsit kupi van.

Csim: tényleg jó, hogy végre talizunk, mini babanetes találkozó :D
Sheepy múltkor leírtad, hogy pontosan hová kell menni, leírod újra?

Holnap jön az asztalos már alig várom, délelött meg megyünk medencés bulira, de jó lesz.

Védőnéni azt mondta, hogy gondoljam meg a dokiváltást, mert 3 napot bármilyen kórházban kibír az ember, hát igaza van végüli s, majd kedden körbenézünk a Jánosban és eldöntöm mi lesz

csajok: én már alig várom, hogy a babókámat a kezemben tartsam, mostanában egyre többet álmodok vele, arra ahogy etetem sétálok vele meg ilyesmi.
Már olyan jó lenne ha megszületne :roll:

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Szííííjasztook!

Masika Medencés parti?? Tyűűű! Ér irígykedni egy picit? :oops: :D Tök jó lesz! Jó pihenést!

Sheppy Jól teszed, hogy lecseréled a dokidat. Ha egyszer szarik a fejedre minek fizetnéd a nagy pénzeket neki, amikor más esetleg lelkiismeretesen ellátna! Engem ez a kérdés amúgyis jobban idegesít! :evil: A szőrtelenítéssel kapcsolatban pedig csak annyit tudnék mondani, hogy AJAJAJ! Nekem sem megy! Múltkor úgy elvágtam magam, hogy az csak na és ennek tetejében egy olyan pamacsot felejtettem ott, hogy a férjem nevetőgörcsöt kapott a következő vizitnél! :D :roll: Amikor megláttam a tükörből én is!!

Dohányzás Én is sokat dohányoztam, mert mielőtt megismerkedtem a párommal a nagy pösti éjszakában dolgoztam, nem túl stresszmentesen és 16 évesen már sikk cigizni! Aztán ez szépen elhúzódott. Már nem dolgoztam éjszaka, de a rossz szokás megmaradt. Sokáig cigiztem a terhességem alatt, ma már nem, de én is azt gondolom, és a dokim is azt mondta, hogy egy idő után rosszabb, ha elvonási tünetekkel küzdöm. Így nem helyeselte a dolgot, de rámbízta. :oops:

De jó Nektek csajok! Ti már ismerni fogjátok egymást!! Ez nem érrr!! Megyek én is szülésfelkészítőre oda. Nem baj hol szülök, kíváncsi vagyok a kórházak általános állapotára :wink: :D

Gabi Nagyon vigyázz magadra!

Babakocsi!! Itt megnézhetitek, képet nem tudok feltenni, nyomorék vagyok assszem http://gportal.hu/portal/bababoltcsepel/ ott be kell lépni a babakocsikhoz, majd a Pierre Cardin márkába és ott a második balról.... Egyszerű, mi?? Ne haragudjatok, másképp nem ment, de mindenképp véleményt szeretnék hallani, ha lehet!

Megnéztem azt a csöpp babát... Nagyon picike....
Vendég

Adri : Kép

ez az ?????

:wink:

Kép
sheepy

Nagyon klassz !!!! És az ára is , meg tetszik ,hogy nem 100 kg !!

Az enyém ehhez képest nagy dög, már egy kicsit bánom ,hogy így elhamarkodtam , de Apa teljesen bele van szerelmesedve . Szerinte pont olyan színű , mint a téli dzsekie. Mondta is ,hogy Ő fogja tologatni , mert nagyon menő lesz :lol:

Masi: Diós árok u.1-3 . Szülészet , I. emelet , könyvtárszoba.
Azt is ráírták a papírra,hogy kb. 1,5-2 óra hosszú .

A tematika :
1. Vajúdás, Szülés
2.Relaxációs légzés a vajúdás alatt - ez tök jó !!!!!!!!!!!!!!
3. Az újszülött
4.Szoptatás
5.Gyermekágy, császármetszés
6.Hazamenetel, első napok otthon+ szülőszoba látogatás

Logikát a sorrendben nem igazán látok, ezért szerintem tök mindegy lesz ,hogy hol csatlakozunk , viszont időben vagyunk ahhoz,hogy az utolsó hónapot - már akinek még jut :lol: - végig pihizzük .

Kép
sheepy

Sheppy Ez bizony!!! Olyan kedves vagy , hogy feltetted nekem!
Lányok Sheppy jóvoltából nem kell az egésu internetet átböngészni feljebb látható a csodálatos tulajdonunk! :lol:
(Nem is gondoltam, hogy ekkora boldogság egy babakocsi) És még a liftbe is befér!!
Vendég

Nagyon szép a babakocsitok Adri! :)

büngyike

Holnapra tervezem a gyümölcsnapot... :) :? !És azt jelenti hogy sok gyümi meg víz??Vagy konkrétan Ti hogy csináljátok??És ez már nem méregtelenítésnek számit?Mert arról azt olvastam h várandósan épp az ellenkező hatást válthatja ki :? !!

Cukika a borotválkozással énis így vagyok!Tegnap már mondtam a páromnak hogy igazán megcsinálhatná ő!!De csak hümmögött.. :lol: :)

Tök rossz mert ez az egész dolog most ráment a hangulatomra totál!!Érzem hogy nem tudok ellazulni mett csak az jár az exembe h ne legyen baj meg kórház!! :shock: Na de azt is túlélem ha úgy adódik h bekell feküdnöm!

Tényleg alig várom én is hogy legalább már szeptember vége legyen!!Tudom itt lesz egykét szóból..de ez az örökös félsz már nem hiányzik!!Persze utána meg megintcsak mindig a babuciért fogunk aggódni!!Dehát ezzel jár...

Missfried
Kép
missfried

Akkor jó, ha mindenkinek tetszik :D :D
Cukika Meddig cigiztem?? El sem merem mondani.... Letenni, pedig úgy sikerült, hogy sokat olvasgattam a neten mindenféle borzalmas dolgot és a lelkiismeretem nem hagyta tovább! De nem egyszerű most sem...
Vendég

Ja! Fáj a fogam.Szerintem egy kis luksi keletkezhetett rajta. SSSzzzzzzzzzz! És már nincs kedvem itt bennt ülni! Haza akarok menni babakocsit tologatni vagy aludni... Vagy bármit! :D
Vendég

Jaj, Liliánának boldog névnapot kívánok!

Kép

büngyike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?