barna csík: halványan még mindig látszik!
vérzés: 3 hét letelte után már csak véres folyásom van, két tisztasági betét elég volt egy napra. mostanra (kb. 5. hét betöltése óta) már csak nappal teszek be, és visszatértem a tangához
Emma! Köldökcsonk jó gyorsan leesett! Tök jó, végre nem kell kerülgetni. Én úgy utáltam, hogy ott van az a furcsa dolog...
Brigi, Emma, Dorka! Köszi a bíztatást!
Rita! Nem veszekedni akarok ám, csak szerintem könnyű olyan gyerekkel napirendet kialakítani, aki hosszan alszik. Nem hiszem, hogy ha a napirend kialakítása csak órákig tartó sírással oldható meg, akkor a gyerek érdekét szolgálják. (ezt általánosságban írom, nem vkinek címezve!!!!!!)
persze, az ember aggódik, hogy jól csinálja, teli gyomor, fáradt gyerek, stb. de ha idomítom (bocsánat a szóért, de sztem ez a legtalálóbb, figyelembe véve a gyerek jelenlegi értelmi képességeit) nem az ő igényeit veszem figyelembe.
nyilván, pár hónap múlva már nem akarok ennyire az ő ösztönei után menni, és ha látok alakítási lehetőséget, akkor igyekszem szocializálni. de most sztem csak elbizonytalanítani tudnám azzal, hogy a segélykérésére nem reagálok. még nem tudatosan csinálja, nem rosszalkodik. megvárom, hogy felmérhessük az igényeit, aztán majd eldöntjük, h ebből milyen napot lehet csinálni. most még sem napi alvásmennyiség, sem a napi kaja igény nem állt be. annyi látszik, hogy lesz hosszú alvás. és ezt magától csinálta.
Ja, és eszembe sem jutott, h könyvből nevelné bárki a gyerekét! Csak ha nekem nem teljesen tetsző véleményt hallok, nagyon soxor jön utána a suttogó c. könyv címe. De mivel nem olvastam, tényleg nem szabadna róla ítélkeznem!
mindegy. a nevelésben mindig is lesznek ellentétek az emberek között, hiszen különbözőek vagyunk.
én csak azt szeretném kérni, hogy ne jelentsük ki, hogy elkényeztetés (tönkre tevés) egy pár hetes gyereket az igényei szerint ellátni.
és cserébe én is megpróbálom megérteni azt, hogy nem mindenki ért ezzel egyet.
többedik gyerek: sztem mivel ők már magzatként is többedik gyerekek voltak, másként érkeznek a világra. pl. anya ritmusát (tehát a nagytesók napját) már nulla napos koruktól magukba szívják. ezen kívül talán türelmesebbek is ugyanezért.