A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok!

Hát vagyok de sokat gondolkoztam hogy jöjjek-e...
Viták: NO COMMENT :cry: :cry: :cry:

lin
sikerült a szájpenészt letakarítani? mennyire volt gáz? én utoljára akkor tisztítottam szájpenészt amikor a gyerekosztályon dolgoztam, nem túl jó emlékeim vannak :shock:
s mindez a fogzással egyidőben? :shock: remek kombináció...

ágiboldi
én az első néhány hétben vadásztam a gyereket az ágyban azzal a különbséggel h én Atit ráztam fel sírva hogy nem feküdjön már rá a gyerekre!!! :twisted: :shock: :lol: :lol: szegény alig tudott megnyugtatni hogy nem lapította ki Leát :lol:

ria
remélem hamar rendben lesz az a kis tappancs :lol: azt lehet tudni mi okozza ezt? (lehet h már említetted )

K-vit,Dvit
hát most már megkérdezeme a dokinőt...hétfőn megyünk oltásra
Lea kapja még mindkettőt

pann
jó hogy előkerültél...nem tudtam hol vagy...hiába kérdeztem nem kaptam rá választ :shock: :cry: :cry:

most mennem kell felébredt, próbálnám sűrűbben mellre tenni de mindig bealszik... :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok

K vitamint még mi is szedünk rendesen, nekünk azt mondták addig kel szedni amig anyatejes.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

sno
köszi a köszöntést :lol: vmit még szerettem volna neked írni de elfelejtettem :shock: :oops:

lora
Briginek haláli az a kis huncut képe :lol: :lol: mostanában Lea is hasonlókat csinál :lol: imádom!!!

sági
nem vagyok nagy szopis tanácsadó de nagyon furi hogy nem elégíti ki az anyatej :shock: :shock: :shock: abban lehet vmi hogy esetleg felhígul de ez akkor mondjuk az igényszerinti szopizóknál is problémát okozna márpedig sokan vannak akik így szopiznak /szopiztatnak sokáig és nem 5 hónapig...szóval nem tudom...esetleg próbáld meg lefejni az elejét hogy a hátsó tejet tuti megkapja de szerintem róki és lorca biztos többet tudnak mondani...
esetleg hívj fel egy szopis tanácsadót!!!én biztos ezt tenném...ha gondolod megkérdezem a miénket :lol:

rólunk
Lea ezerrel gyarapszik :lol: a 4 hónapos korral egyidejűleg elértük ill meghaladtuk a 7 kg-t (7110g volt tegnap este) a cm-t nem tudom majd hétfőn kiderül...

néhány napja olyan hangokat ad ki magából hogy behalok :lol: dumál,kiabál énekel egyszerűen zabálni való

ja és megtaláltam a kacagókáját is :lol: bal melle alatt néhány centivel elég ha csak az orrom odaér máris hangosan kuncog :lol:

túl vagyunk a nemzetközi családlátogatókon...a nagybácsi elhozta uruguayi barátait akik csak spanyolul beszéltek úh Nóri jól jött volna Lea spanyol tudása :lol: :lol: :lol: :wink:

angol tanár mamik
hogyan lehet az ember fejében rendet tenni ha németül már beszélek (vagyis beszéltem amíg nem kezdtem angolt tanulni) :shock: :shock: de most totális káosz a fejemben...már vettem egy angol-német szótárt mert iszonyú bosszantó amikor nem jut eszembe egy szó angolul csak németül vagy fordítva...vagy elkezdem a mondatot németül és angol lesz a vége ill. fordítva (bár ez utóbbi ritkább)

na most megyek is mert kiabál :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi, írtam privit

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok
mi esküvőn voltunk tegnap, azért nem jöttem eddig, elvette az időm a készülődés :) így se lett vlmi nagy szám a végeredmény, épp csak mentettem a még menthetőt. ráadásul kelének csütörtökön irtó dinnye napja volt, teljesen befordultam tőle (de beértem annyival, h ágiboldinak kinyafogtam magam)
szerencsére az esküvőt jól bírta, bár meglehetősen körülzsongták a vendégek

most is kétablakosan írok, úgyh ah elnézem egy csomó dolog nem lesz már aktuális, amire írok, de nem akarok semmit szó nélkül hagyni, bocs.

ágiboldi
gratu a dupla 5 höz :)

ria
örülök, h jól alakultak benivel a dolgok, a cipő ari, de tök fura, h már ilyen babán is segít, aki még nem is "használja" a lábát

norc
nem semmi enerigád van a nagytakarításhoz! az anyatejet h kell kiolvasztani?

nanica
sajnálom, h ilyen döcögősen megy a vasadás, mennyi ideig kell csinálni? lesz kontrollvérvétel?

snorsi
én a konakiont választanám. bár a talin kiderült,h több babának csak egy kör konakion kellett, utána semmi, pedig anyatejesek. jól emlékszem, ugye? (spec kele szedi)

sági
sztm létezik, h egy babának már nem elég az anyatej. de ha egy lll-st kérdeznél, ő meg tudná indokolni, h miért nem ezt jelenti az óránkénti szopi. én a te esetetekben tuti sűríteném a pépet (és nem azért, mert gond az óránkénti szopi)
esetleg ha norc elmélete helyes, akkor szopi előtt fejjél (nekem az istvánban ezt javasolták még anno) és akkor mindenképp a végét kapja peti (már azt is látom, h mazsi is ezt írta)

majus3

Nya haj.

Lanyok, nem jovok tobbet. A vak is latja, hogy valami megvaltozott... valami mas es nekem mar nem okoz oromet a forumozas. Oszinte leszek: Lorca, ebben nagy szereped van. Nem csak a mostani miatt; igazsag szerint mar terhesseg alatt sem voltal szimpatikus, kezdve attol, hogy megkaptam toled a „vegyel PegPerego babakocsit, ha te akarsz lenni a legtrendibb kismama” (jelzem, Sagi es Barbi is ilyet akartak, Cat is, o meg fotot is tett fol... megis en kaptam a kedves beszolast). Nem szeretem a stilusodat, na, a habitusodat, hogy folyamatosan, kivetel nelkul minden temaban osztod az eszt, irrealisan sok dologban teszel ugy, mintha tapasztalatod lenne. CT vagy CTG total mindegy. Talan a tobbieknek nem tunik fol, hogy sokszor nincs is alja annak, amit irsz, de engem mar nagyon zavar. OK, ez a szemelyiseged, a nagyokos, en megertem. De en mar nem kerek ebbol. Abbol meg plane nem, hogy a fiamat macerald itt, vagy MSN-en (vagy akar engem). Sajnalom, ha bosszant, hogy Aron ilyen vidam, ugyes es tulelo, de en ennek nagyon orulok, mert ezek hianyaban bizony bajban lenne. Szoval eddig birtam - de mit stresszeljem itt magam miattad????

Ezen felul tovabbra is el, amit a multkor irtam, hogy nem erzem kozosnek a problemakat, hozzajuk szolni nem tudok (mert en nem szeretek olyan dologban nyilatkozni, plane tanacsot adni, amit jomagam ne tapasztaltam volna meg, vagy legalabbis ne biztos lenne a forrasom) es amit meg irni tudok, plusz a fotok, ugy latom egyre inkabb csipik a szemeket.

Ugyhogy bucsuzom, remelem lesz meg ez a forum egy vidam hely, nagyon szoritok nektek. De nekem mar nincs kedvem kivarni. Megy tovabb az elet, a forume is, az enyem is – akit erdeklunk, ugyis megtalal.

Legyetek jok, egeszseget, boldogsagot, Lorcanak lelki beket kivanok. A babaknak is sok puszi.
kami

Sziasztok Lányok!

Most olvasom mit irt Kami, és nagyon sajnálom a dolgot, mert megmondom, hogy Ti voltatok Áronnal az egyik kedvenceim.
Tudom talán lehet, hogy én is közre játszottam a többi újjal, hogy ez a topic teljesen széteset.
Így már nem sok kedvem van nekem sem idejárni, bár igaz én nem voltam valami nagy fórumozó és gondolom a kutyának nem fogok hiányozni.
Mindenkinek további kellemes babázást kívánok és sok egészséget!
Sziasztok

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Sziasztok, visszajöttünk! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Timi, milyen volt a keresztelő? :)

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Nem tudom, hogy emlékeztek-e még rám, kb. egy hónappal ezelőtt bejelentkeztem közétek.
Nehezen szántam rá magam, hogy olvasóból "íróvá" is váljak.
Néhány hozzászólás után azonban úgy döntöttem, továbbra is inkább csak olvasgatni fogok.

Ebben nagy szerepe volt Lorcának. :x

Kami!
A fórumot szinte csak miattad olvasgattam. Nagyon megszerettelek és tetszett ahogy a fiaddal bánsz. Ösztönösen neveled. (a jó értelemben) Mindig megnéztem a képeket és a videókat. Rendkívül jókat szórakoztam és sok ötletet merítettem. :lol:
De most, hogy már nem jössz többet, én is fórumot váltok.
Perszer a többiek is aranyosak, de nem szeretem ezt a sok vitát és sértődést.

Kami!
Ha még elolvasod a hsz-t és van kedved, írj privit, "beszélgethetünk".
Rád bízom, de elfogadom, ha eleged lett a dologból. :wink:

Puszi mindenkinek!
Vendég

Asika, azt hiszem konkrétan az ilyen hozzászólások zilálnak szét egy fórumot! És nem hiszem, h aki eddig csak olvasónak vallotta magát, annak bármiféle alapja vagy oka kéne, hogy legyen arra, hogy pont ilyenkor csatasorba állítsa magát...
Én eddig direkt nem is fűztem hozzá semmit, mert Kamival még nyilván találkozok, beszélek stb... de most kimondottan felbosszantottam magam.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!

Szerintem nem miattam zilálódott szét ez a társaság.
Amennyit én írtam, azzal senkit nem bántottam meg.
Ha pedig nem szeretnétek, hogy valaki csak olvasgasson benneteket (pedig ezt rengetegen megteszik), akkor titkosítsátok le a fórumot.

Pussz
Vendég

Jóreggelt!
Tegnap, mikor hazajöttünk, tök nagy hévvel ültem le a gép elé, hogy olvassak és írjak.
De most már egyszerűen nincs kedvem... :(
Tudnék mit írni, mert persze véleményem nekem is van. De majd inkább személyesen.

Igyekeztem visszaolvasni...

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Asika: Ágiboldonak igaza van, ez így csak olaj a tűzre. Nem az olvasgatással van a gond, hanem azzal, hogy ha írsz, akkor is csak a negatív hangulatot erősíted, pedig most pont nem kéne! off

[size=9](Nem tudok úgy tenni, mintha nem történt volna semmi. Én mindenkit szeretnék továbbra is olvasni, szeretném veletek az örömömet, bánatomat megosztani, tanácsot kérni, s ha tudok tanácsot adni.
Páran jó helyzetben vagytok, hogy már személyesen is ismeritek egymást és tudtok találkozni - ez után is. A környékünkön kevés a hasonló babás kismama, velük tartom is a kapcsolatot, de a fórumnak is van előnye, s örülnék, ha megmaradna!)
[/size]

Mindenkinek jó reggelt!

Timo: jó reggelt! :D Gondolom már ébren vagy. Milyen volt az egy hét pihi?

Május: már kezdek belejönni. Igaz a hétvégén egy nap kimaradt a vasból, de a dokinéni azt mondta, ez még nem gond.
Valószínű, hogy a folsav, amit tablettában kaptam és porítani kellett okozza/ta a hányást, így azt most kihagytam és nem okozott gondot.
Jó pár hónapig kell szedni, de azt mondta a dokinéni, hogy ha szemmel látható a javulás (rószásabb a bőre) akkor nem kér kontroll vérképet, ne kelljen szurkálni újra!

Mazsi: mekkora lett Lea? Betegyem a grafikonba?

Nálunk megvolt a nagy névnapozás! (Lilianna) Két napig tartott! Pénteken a szomszédok jöttek át, szombaton meg a család.
Na a családi nyüzsire (9 fő) már megint úgy reagált, hogy 1 körül elaludt és csak 5 körül ébredt fel! A Vendégek meg csak vártak, hátha a kisasszony, akit ünnepelni jöttek felébred :lol:

Remélem azuért jöttök ma! :cry: :wink:

nanica

asika
sajnálom, h így kiakasztott ez a szörnyűséges topikvita, a többi aranyos sok vitája és sértődése, de kár volt a 6 db hozzászólásod számát gyarapítani, priviben is hízeleghettél (itt egy sokkal találóbb szinonima volt, de ink kitöröltem, ne legyen sértődés :twisted: ) volna kaminak.

timo
na tessék csak írni az egyheti távollétről! keresztelő?

ágiboldi
voltatok tornázni?

nanica
ügyi vagy. a könyvemben ilyen esetekre azt olvastam, h lehetőleg egyszerre adjunk be minden összetevőt és h hűtsük le, akkor állítólag jobban bennmarad.
a névnap nekem kicsit sokkolóan hangzik, mármint a kétnapos buli,igaz nem lehet elég korán kezdeni. tényleg ilyenkor kapnak már a babák ajándékot?

majus3

Május: megpróbálom ezt a lehűtés dolgot, hátha bejön :) Gondolom nem véletlenül kaptuk mi azt a folsavat! :D
A két nap meg igazából péntek kb este7-től fél kilencig, szombat pedig 12től 4ig volt, de jól sikerült!
Ajándékot is kapott a Linus. Kedveset is, hasznosat is, szépet is! :D Igaz valamit, majd csak 1 év múlva adhatok oda neki.

nanica

Drusza!
Szívemből szóltál! :D :D

A keresztelő jól sikerült, Lillus mintababa volt a templomban, kicsit brümmögött, de nem sírt! :)
Amúgy minden jó volt, de azért egy hét sok volt távol itthonról! :) Most kábé szoktatom vissza a bébit, hogy ne állandóan kézben akarjon lenni és ne dobálja ki a cumit alvás előtt! :evil: :evil: Most ez az új módi. Belekapaszkodik a cumiba és nagy ívben eldobja! :evil: :evil: Én meg szedegethetem össze!
Olvastam ám, hogy Kelemackó bugyola nélkül is elaludt! :)

Nanica!
Sajnálom ezt a sok vitamint és tortúrát, amin a lánykádnak át kell menni. Persze, a cél a legfontosabb! Úgyhogy kitartás! :) Ja, az apróbetűs nagyon pici.. :oops: vagy csak én vagyok vaksi! :shock:
Nálunk a buli pont ellenkezőjét váltja ki Lillusból. Nem alszik!
:roll:

Timi
Kép Kép
timocska

(Nem tudok úgy tenni, mintha nem történt volna semmi. Én mindenkit szeretnék továbbra is olvasni, szeretném veletek az örömömet, bánatomat megosztani, tanácsot kérni, s ha tudok tanácsot adni.
Páran jó helyzetben vagytok, hogy már személyesen is ismeritek egymást és tudtok találkozni - ez után is. A környékünkön kevés a hasonló babás kismama, velük tartom is a kapcsolatot, de a fórumnak is van előnye, s örülnék, ha megmaradna!)

nanica

Jó reggelt mindenkinek ebben a "szép" időben!

Kami! Ne szórakozz már! Ne lépj ki te is!!!!!!!!!! Nem kell foglalkozni azzal ami/aki nem érdekel!
Jut eszembe, Róki és Lorca merre vagytok?

Asika: egyetértek az előttem szólókkal! Egyébként nem az a baj, hogy olvasol, hanem hogy írsz! Méghozzá egy olyan vitába, amihez semmi közöd. (Mivel csak olvasó vagy!)

Mazsi, Timi, Krisy: remélem ti nem a kilépésen gondolkodtok! írjátok le a véleményeteket és Timi, hogy milyen volt a keresztelő! :)

Lin: tök fura, hogy azt írod, hogy Gréti visszament újszülöttbe! Brigi is átment, csak egy picit előbb kel. 1-kor és 4 kor. :evil: Pedig mindent ugyanúgy csinálunk mint eddig.

Konakion, D-vitamin: mi is szedjük mindkettőt. A doki szerint 1 éves korig kell, vagy amíg szopik. És most az oltáson is direkt rákérdeztem. Azért fura, hogy így eltérnek a vélemények. Most akkor mi van? Remélem nem árt se egyik se másik vélemény. :evil:
lora7

Sziasztok!

Tegnap csavarogtunk egy nagyot meg tegnap elött is! :)

Timi jó hogy újra itt vagy! :D Képek? A naplóba vannak?

Köszönjük Benivel a jó kivánságokat reméljük hogy hamar javul.
Úgy örülök hogy igy lehült a levegő. :D
Na mennünk kell a bankba, na nem pénzért :(

KépKép
csongria

Ria!
Láttam Beni "szupi" cipőcskéjét. Tudod már, meddig kell hordani?

Lora!
Lilla is visszafejlődött. Ő mostanában fél 2 és fél 5-kor kel! :evil: :evil: :evil: Nappal meg csak bődörög. :?

Lillus megírt mindent a kerivel kapcsolatban! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, jó, h visszajöttetek, elolvastam Lillus beszámolóját is :D

Május, hehe, úgy tűnik, nem is vagyunk olyan aranyosak! :wink:
Nem voltunk tornázni, különböző kifogásokat találtunk ki, Boldi pl. el akarta érni a 7,5 kg-t, de azt mondta tornával nem megy..meg Kele nélkül különben sem fogja ott strapálni magát :shock:

Nanica, akkor nektek nem ajánlom a 18 ezres Rota oltást, aminek a papírján az van, h ha visszabukja vegyen újat :twisted: Úgy tartottam az ölemben, meg se mertem mozdulni, a tenyerem a szája előtt, h ha kiköpi visszaissza :shock:

Ria, jó, h jössz! Bár én nem kezdem el a hozzátápit.... öööhmmm, khmmm, hivatalosan neeem, de olyan finom barack volt itthon, h megkóstolta a hétvégén kétszer is. MIVEL kell kimosni a mit? Mi az értelme a szakállkának (vagy mi a neve?), merthogy akkor az lesz csupa barackfoltos, meg a textilpelus, tehát azokból kell kidörzsölni kézi erővel... Vagy ez vajon hallgatólagos megegyezés, h mindenkinek van otthon pár foltos textilpelusa, amit úgyse lát senki? :wink:

Ja, Boldizsár éjszaka 1-kor kajálni akart! (csak, h csatlakozzunk a megszopatottakhoz - remélem értékelitek így kora reggel a szóviccemet :lol: )Ilyet hónapok óta nem csinált, remélem csak az volt az oka, h nappal 6 helyett csak 5-ször evett, és ezek szerint számolja :?
Mindenesetre ez annyira rosszul esett, h most dupla együttérzéssel vagyok mindenki iránt, aki éjszaka kel!!

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok jó reggelt!
Nincs alibim a múlt hétre, egyszerűen nem volt kedvem írni (se olvasni) mert már akkoriban többször felszisszentem néhány hozzászóláson :shock: ...és persze a véleményemet én is inkább megtartom, mert senkit nem ismerek eléggé ahhoz, hogy érdemben véleményezzem a viselkedését (meghagyom a barátaitoknak :wink: ). Mint ahogy én is főleg csak a barátaimtól és jó ismerőseimtől fogadok el kritikát, úgyhogy megbántani sem tudtok max. elgondolkodtatni.

A topic szerintem még nem zilálódik, de mindenképpen alakul (és persze, h nem lehet olyan mint régen. Már a terhesség alatt sem voltak közösek a problémák, mert nem mindenki hányt, vissz-és aranyeresedett ill. csöpögött az előtejtől, de legalább bemutattuk egymásnak és az olvasóknak, h milyen sokszínű a terhesség. Mint ahogy most azt, h milyen változatosan viselkednek és növekednek a babák (és kattannak ki a mamák).
(Nekem speckó tetszett Lorca felsorolása, ahogy kiemelte, h mi tetszik neki a többi babában. Azt hiszem elmondhatom, h nekem is kedves az összes, persze van egy örök kedvencem-érthető módon. :lol: :lol: :wink: aki most elkezdett visongatni, hogy
végre vele foglalkozzak, úgyhogy megyek is.

Kami, sajnálnám, ha hiányozna a színfoltod....

(ja, és nyalizásokat, lebarmolásokat ill. ezekre történő reagálást szerintem is priviben illendő elintézni)
Vendég

Sziasztok!

Mazsi: Nem vészes a penész szerencsére. Kb kétszer-háromszor kell a ujjamra csavart gézzel kitörölni a szájacskáját, de már csak egy ici pici van.

Timi: Jó hogy visszajöttél, kérünk képeket.

Én nagyon sajnálnám, ha megszünne a fórum, úgy vagyok mint nanica, nem sok babás van akörnyezetemben.
Ennyit kívánok hozzátenni a dologhoz, nem akarok belefolyni a vitába.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

(na, kicsit még elvan a focijával...)
Ágiboldi :lol: :lol: :lol: ,
pár napja én is legalább 1x kelek éjszaka, mert Roli felébred és dumálgatni kezd, mintha reggel lenne és akkor már meg is etetem. (Szerencsére utána egyből vissza is alszik).
Hozzátápi: bevallom, én elkezdtem. Nettó 3 kanálka baracklét kap (ami bruttó 5-és meg sem kísérlem makulátlanra mosni azt a pelust ill. előkét, ami felfogja a különbözetet.)
Konakion: nekünk 4 hós koráig kellett.
na, most ennyi, mert ma még csak a kánikulára sem foghatom, h miért nem vasalok....)
Vendég

Sziasztok!

Most megint megpróbálok visszarázódni. A villongásokra nem reagálok, a kiszállást jelzők remélem meggondolják magukat.

Timi! Üdv itthon, tényleg szívesen látnánk néhány képet a nagy eseményről! :wink:

Sági! Azt hiszem, mi nagyjából egy cipőben járunk szopi ügyben, de én még próbálom tartani csak a szopizást. Az az igazság, hogy napközben kb. 1.5 óránként eszik, éjjel pedig 2 óránként, úh nagyon átérzem azt amit írtál az állandó szoptatásról. Szét vagyok rágva (pedig nem rág, nem bánt), csak az állandó "macera" miatt szerintem nincs idő a regenerálódásra. :? Emellett Gergő szépen nő, de egyértelműen érdekli minden, amit én eszem, úh erősen gondolkozom, hogy hogyan tovább.

Ágiboldi! Barackot egyszer már mi is próbáltuk, Kami módszerével (ujj befúr, lé lenyal) és azóta is barackfoltos az a textilpelusunk. Úgy látszik, mindig van mit kézzel mosni. Ha nem az anyatejes kakit, akkor a gyümifoltokat... :lol:

Éjjeli ébredés: mint már írtam, nálunk két óránként megy a műsor éjjel és ezt nagyon következetesen tartjuk....sajna. Ez pl. erőteljesen motivál a hozzátáplálás elkezdésében, csak még a kis lelkem ellenkezik, de már nagyon nehez bírom a nem alvást. :(

Május! Az esküvői vacsin is voltatok? Csak mert mi most szombatra vagyunk hivatalosak egy esküvőre, és elvileg anyukámék fognak vigyázni Gergőre, de nagyon nehezen hagyom ott - bár biztos vagyok benne, hogy jó helyen lenne - ezért minden megoldás érdekel!

Hú, most nagyon mennem kell, de még folyt!
Vendég

Pann!
Végülis már csak 2 hét van a bűvös 6 hóig! :D :D
Mi is sokszor szopizunk, néha úgy érzem, már nem elég neki. A cicim állandóan "szottyos", nem érzem, hogy tele lenne (bár tudom, ez nem mérvadó).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 17:21-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok,
Már megijedtem, hogy kihal mindenki, de úgy tűnik szerencsére nem. Egyébként egyetértek Ágiboldival és Májussal.

Helyzet:
Ma megyünk egyébként csípő UH ellenőrzésre, majd beszámolok (remélem javul a helyzet).
Tegnap meg sikerült hasról hátra fordulni egyedül (mondjuk azóta csak segítséggel).
Most hogy lehűlt a levegő, teljesen jókedvű ismét. Egész jól elvan egyedül is. Az utóbbi időben arra jöttem rá, hogy akkor kezd el nyűgösködni, mikor elálmosodik én meg ilyenkor néha meg akarom etetni és ezt nem szereti. Viszont szopi nélkül meg nem nagyon alszik el így marad a nyűglődés. Megpróbálok, most új módszert kifejleszteni az altatásra, meg most újra próbálok rendszert kialakítani a szopizásokra (mégiscsak kényelmesebb, pl. elmenni valahová stb.)

Éjszakai kelések:
Egyik barátunk babája 10 hónaposan még éjszaka óránként felkelt, na nem szopizni, csak fel kellett venni, különben üvöltött. Már elvitték alvásvizsgálatra, de még előbb javasolták nekik, hogy este egyen többet és van valami módszer, hogy először be mész 2 perc sírás után 2 percre, 3 perc után 2 percre és egyre hosszabb sírás blokk után mindig 2 percre. 2 nap szenvedés után végigalussza az éjszakát (pedig már nagyon hosszú ideje nem). Persze, lehet ezt már ismeritek.

Zsófi még mindig max 1X kel éjszaka, akkor sem sírva, de ha felébredek, akkor szoktam neki szopit adni (szoptatom őt, szopatom magamat? (Ágiboldi után szabadon)). Ez különben nem zavar mert egy negyed órás akció. Inkább azt nem szeretem ha túl korán kel (az nálunk 6 körül van).
Meg azt is hallottam, hogy sokszor a nagyobb babáknál tapasztalható "visszafejlődés" éjszakai kelés terén. Ilyenkor pótolja a szopit (mert napközben sok más dolga van) és az anyuval töltött időre is szüksége van (vagy valami ilyesmi). Reménykedek, hogy nálunk nem lesz ilyen.

Norcmorc,
Mi is a Hófehér Fókába megyünk majd babaúszásra. Jövő hétre bejelentkeztünk. A Rubin hotelbe akartunk, de ott szünet van augusztusban. Te ugye azt írtad meg vagy elégedve?

Bisgsister,
Szerintem én is öt hónap fölött el fogom kezdeni a kóstoltatgatást. Persze egyetértek a Lorca, Rokica, PZita és a WHO ajánlásaival, de egy-két kanál, még nem sok kanál, tehát a valós hozzátápi 6 hósan kezdődne majd úgyis (mire megszokja). Vasalás nálunk a Zuram dóga. Szerencsére ebben még akkor megegyeztünk, mikor mág nem mindne nap ingben járt dolgozni. Mondjuk rám nem vasal, de én úgysem hordok sokszor vasalt cuccot. A pelenkákat is ő intézi (vízzel kapcsolatos házimunkát viszont még véletlenül sem végez: pl. egy kiskanalat sem mos el).

Nanica,
Akkor biztos nem olyan komoly a probléma, ha elég ránézésre ellenőrizni. Meg nem is olyan hosszú idő a koktélozás.
Egyébként a 4 hós adatok: 6830 g (mondjuk evés után), 65 cm.

Ria,
Reméljül segít a csinos cipőcske.

Lin,
Az elején én is törölgettem a száját Borax-os oldattal a piros popsi miatt, bár nem biztos, hogy szájpenész volt. Egész jól tűrte. Remélem nem ismétődik, mert Zsófi is mindent megrág.

Timi,
Üdv az ifjú kereszténynek! :D (szoktam olvasgatni Lillus naplóját is)

Lassan már indulni kéne UH-ra, mert délig lehet, de most természetesen alszik (mindig mikor dokihoz kéne menni ébrszetenem kell) :twisted: .

KépKép
bozotka

Ja és három napja mi is megfordulunk hasról hátra, de csak éjszaka, valahogy nappal nem jön össze.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

pann
éjjel kétóránként?? atyaég, ennyire még újszülöttkorában se volt lelkes kele. minden elismerésem, én már bepróbáltam volna éjszakára a tejpépet

az esküvőn voltunk a vacsin is, bár ez csak úgy volt megoldható, h volt ott egy szoba, ahol kele aludt és felváltva őriztük (szerencsére a szüleim is meg voltak hívva). hát nem mondom, h felhőtlen volt a mulatozás, de legalább el tudtunk menni.
májusban amikor egy másikon voltunk, ott pedig n közel volt a férjem szüleihez az esihelyszín, úgyh kele ott aludt, ők vigyáztak rá, és az anyósom elhozta hajnalban megetetni :) de nyilván ez kétóránkénti szopival nem megoldható :?
de ha már itt tartunk, én mindenképp javaslom, h menjetek el, és hagyd anyukádra gergőt! én ezt nem tudtam megtenni, mert kele ugye nem cumisüvegezik, és a fejéshez is extrabéna vagyok, de sztm mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás!

majus3

Május! köszi az infókat, épp most vettem magamon erőt és kezdtem sterilizálni az egész fejős cuccot, pedig semmi kedvem fejni...azt sem tudom, hogy Gergő mennyit eszik. :oops: Az bizti, hogy hajnali 6-ig 6 étkezéséről kell(ene) gondoskodnom, de kicsit aggódom amiatt, hogy le tudok-e fejni szombatig ennyi tejet, mert ahogy Timi is írta, én is úgy érzem, hogy üres zacskókból szopiztatok. :?

Az esküvői elhagyáson kívül is van ám "paránk": szombaton vettük észre, hogy Gergő tarkója mellett van egy borsószemnyi csomó a bőr alatt (biztos, hogy nem csípés), úh már kértem is időpontot a dokihoz, de csak csütörtökre kaptunk. :( Addig aggódunk. Pontosabban ha minden jól megy, ma megnézi egy "felnőttorvos" rokon, és remélem jól megnyugtat, hogy csak egy nyirokcsomó duzzadt meg. :roll:

Gergő egyébként 2 órája nyűglődik, de nálunk ez van, ha ilyen az idő. :( na megyek fejni! :(
Vendég

Sziasztok!

Nagyon sajnáltam, hogy nem tudtam bejelentkezni hozzátok már 4 napja, de mint írtam anyuék meglátogattak minket és ma reggel mentek haza :(((((
Eleve szomorú voltam, mert nagyon jól telt ez a 4 nap és amilyen érzékeny vagyok sírtam is a búcsúzáskor, erre bejelentkezek és mit tapasztalok, páran búcsúznak a fórumtól????
Remélem meggondoljátok magatokat (Kami, krysi) igaz nem vagyok régi tag, de olyan örömmel jöttem közétek.

Timocska! Aranyosak a keresztelős képek, mi szeptemberbe szeretnénk tartani, sokan nyaralnak a rokonok közül és össze kell szervezni a dolgot.
Csongria! Remélem segít Beninek a cipő és nem kerül sor a műtétre.
A többieknek is szép napot.

Nálunk annyi a helyzet, hogy elkezdődött a fogzás és kissé kipirosodott a feneke, sokkal sűrűbben kell tisztába tenni, és tiszta vízzel mosom a popsit és nem törlőkendővel. Most naponta vagy 8 pelenkát elhasználunk. Anyuék hoztak ugyan Liberot két nagy csomaggal, de ha így folytatjuk elég hamar el fog fogyni. A védőnőnk azt tanácsolta, amennyit lehet hagyjuk szabadon a popsit, bár most egy kicsit hideg van hozzá. Egyébként ti milyen gyakran cserélitek a pelust????

Kép
kátya84

Képzeljétek mi történt!
Lillus a járókában játszott a hátán. Kimentem a konyhába, kiszedni a sütit a sütőből és mire visszajöttem, a hasán volt! :lol: :lol: :lol: Végre az én lánykám is megfordult! :D :D :D Most olyan boldog vagyok! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kátya!
Mi általában 5-6 alkalommal cserélünk pelust. Persze, ha egymás után 6-szor bekakil, akkor ez csak növekszik! :lol: Milyen krémet használsz a popsira?

Lin!
Gratula a forduláshoz, nekünk az még nagyon messze van! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Pann
Én általában reggel fejek, amikor sok a tejcsi. Két szopi között, nem rögtön utána. Persze ez kétóránkénti szopival kérdéses, hogy beválik-e. Csak tudod én 3 napravalót próbálok összegyűjteni a műtétem miatt. Egyébként én is azt mondom, hogy mindenképp hagyd a szüleidre Gergőt, elvégre ők is neveltek már gyereket!
Remélem nem komoly az a csomó! Egyébként látszik valami? Úgyértem nem piros vagy vmi?

Bigsis tök egyetértek a fórum szétzilálásával kapcsolatban. Ja és Brigi is egy csomószor úgy csinál éjjel, mintha reggel lenne és dumálgat, sikongat. Szerencsére szopival ő is visszaalszik.

Timi
Még régen írtad, hogy a dokid mondta, hogy nem kéne ennyiszer szopiztatnod. Akkor nagyon csodálkoztam a 10-12 vagy még több szopitokon. Hát most mélységesen átérzem az akkori problémádat. (Bár az írásaid szerint nem érezted olyan tragikusnak ezt, mint én most. Igaz én a napi 6-hoz voltam szokva.) Brigi is mostanság előfordul, hogy egy nap 12szer eszik. :shock:
És tündéri Lillus abban a ruciban! Megkérdezhetem ki a keresztanyuka? Úgy hasonlít rád szerintem! :)

Bozotka
Ez az altatás dolog nekem nem szimpi. Főleg nem éjjel. Ha sírni hagynám éjjel, akkor párom hulla lenne másnap. Meg meddig lehet így sírva hagyni? Szerintem Brigi képes lenne egy órán keresztül sírni. Az esti tömés egy ideig bejött. Most hiába tömöm este. Különben Brigi sem sírva ébred. Csak akkor kezd(ene) el sírni, ha nem reagálok az ő hívására.
lora7

Lora!
Az, hogy sokat szopizik nappal, nem zavar. De éjjel akkor aludjon. Most viszont nappal is és éjszaka is sokat szopizik! :shock: :shock: Ez így nem olyan jó! :(
Néha, mikor már semmi sem jó neki, akkor hagyom sírni (gonosz anyu). Nem tehetek róla, mindent kipróbáltam, semmi nem jó. Na, de a mai nap egész tűrhető a reggeli 2 órás bődörgéshez képest.
A keresztanyu a nővérem! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, Lin
Gratula a fordulásokhoz! Nagyon ügyik a lányok! :lol: :lol: :lol:

Kátya! Mi is kb. 5-6-szor cserélünk pelus. Mivel Brigi is sokat kakil, ezért valamikor többször is. Ja és kipróbáltuk sokak ajánlására a tescos pelust és szerintem is jó. Ráadásul olyan mázlink volt, hogy volt a sérült áruk között és így 1749Ft. egy 68db-os csomag.
lora7

Timi akkor nem csoda, ha hasonlít rád! Vagyis inkább te hasonlítasz őrá! :lol: :lol: :lol:
lora7

Timi, Boldi is ma fordult hasra! (hátra már tud, de csak puha felületen...) Kb egyszerre csinálhatták :lol: Bár nem értem miért fordul hasra, mert úgy utál lenni. És én is hagyom bőgni mikor a sz@r is ízetlen neki..

Kátya, jó hamar elkezdődött nálatok a fogzás :wink:

Na kaptam egy kis fordítást, úgyhogy próba indul.. persze bőgéssel indul, el se tudom kezdeni :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Örömmel látom, hogy visszatért az élet ide. Miután futva láttam csak az írásokat, két szót láttam sokszor, a tejpép, meg a alvás. Ezzel a kettővel kapcsolatban egy-egy gondolatot írnék, akit nem érdekel, az ugorjon.

Tejpép. Aki hozzá akar táplálni, főleg a laktatóság miatt, valahogy mindenkinek ez jut eszébe. Pedig nagyon nem létszükséglet. Aki tápszert vagy tápszert is kap, annál nem annyira vészes a dolog, mert már találkozott a tejfehérjével. De anyatejes babáknál, főleg, ha van allergiás a családban, akkor nem egy jó választás. Olvassátok el a dobozán az összetevőket, az első helyen sovány tej, vagy tejpor szokott állni. Ha ütős pépet akar valaki, akkor van egy csomó alternatíva, ami nem tartalmaz sem tejfehérjét, sem glutént. Ami így hat hónap előtt egyik sem ajánlott. A tej még utána sem. Van két cég is, akik bio babaételekkel foglalkoznak, mindkettőnek van tejmentes rizskásája, illetve kölespépje. Az egyik nagy tápszergyártónak is van egy kifejezetten tejfehérjementes terméke, amely szentjánoskenyérfa magcsíra és rizs alapú. Táplálékfehérje érzékenység esetén fel is írja az orvos, de egyébként is meg lehet venni. Ha már valaki ütős pépet akar, és nem akar maga rizskását csinálni, akkor ezek nemcsak így hat hónapos kor előtt, de később is jó alternatívái lehetnek a tejpépnek.

Alvás. Sok baba "romlik" el alvás szempontjából 3-4-5 hónaposan. Ami ugyan nekünk anyukáknak nem egy felemelő érzés, de alapjaiban normális. Akit érdekel a miért, annak ajánlom figyelmébe Schneiderné Diószegi Eszter pszichológus írását a témában: Fogsz aludni, babám?

Remélem, nem gond, hogy írtam. Talán valaki tud belőle hasznos információt szerezni.

Üdv:

Zita
pzita

pann
nem tudsz feltenni képet a bogyóról? így látatlanban ártalmatlannak tűnik, drukk, h csütin a doki is ezt mondja!

fordulók
naaaagy gratula, természetesen kele még a fasorban sincs :), de nem is csoda, ő sokkal fiatalabb (hehhe, lillusnál majd három héttel :wink: ) nem aggódom, mert néha hajlandó a fejét egész sokáig tartani, úgyh tuti előbb-utóbb ez is eljön.
timo rem, észrevetted az összefüggést a sütisütés és a lillusfordulás között :lol:

pelusozás
na erre is jó a tali, emlékszem az elsőn, amikor többen mondták, h ők bizony akkor cserélnek, ha már szaglászással érezhető a pisi/kaki. úgyh én aznap pelusoztam utoljára minden szopi előtt :lol: azóta csak úgy érzésre.

és már egymilliószor akartam írni, h nekünk tökjó a popsikrémünk, ún. boraxos. nem büdös!!, tökjól kenhető, és nem fehér, hanem színtelenszerű, szvl sokkal gusztább a többinél sztm. és uúgy a gyerekorvos írja fel.

pelenka
én a 66dbos huggiest 1999ért veszem a drogerieban. úgy látom még mindig jó árban van, bár asszem a köv. méret már csak 55 dbos, de akkor se sokkal drágább mint a tescos. ezzel nem leszólom azt, hanem tartom a lelket a nincsautónknemjárunktescoba csoportban (asszem ketten vagyunk benne ágiboldival :wink: )

sírnihagyás
néha nálunk is bejátszik, főle,ha már kézben is bőg. na nem alszik el, viszont én veszek néhány mély levegőt a konyhában. max 5 perc. utána viszont jobban értékeli, ha felveszem. és pár napja újraolvastam a suttogó altatásra vonatkozó részét, és újra erőre kaptam, mert nekünk eddig működött, csak kele kezdett elkanászodni. szvl újrakezdtük a sír-felveszem-megnyugszik-lerakom... möbiuszszalag-módszert. új elemként esténként fentiekben pluszban énekelek (légyszi ne szóljatok a gyivinek) + mesélek neki fejből, mert tökkivan a hátam, nem bírom (és nem is akarom) hurcolni.

majus3

Május!
Remélem ezzel nem azt akartad mondani, hogy amikor sütit sütök, Lillus megfordul? Mert akkor úgy marad szegény, kábé szökőévente sütök. De holnap különleges nap lesz.. :D :D (remélem, marad a muffinból)
Mire Kele annyi idős lesz, mint most Lillus, ő is tud majd fordulni! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Május! Én is nagy hordozgatvaelaltatós VOLTAM! Erre nagyszerű volt a két hét nyaralásunk (rokonsággal dúsítva :evil: ), mert mindenki hordozta, csak én nem, úh itthon már meg sem lepődött rajta, hogy én nem hurcolom. :lol: Mostanában szopival altatok, nem nagy fáradtság, mivel csak kétszer kell napközben altatni, és amúgy is nemtomhányszor szopizik napközben is, kettővel több ide vagy oda, nem számít. :wink:
Kiscsomóról nem tudok képet feltenni, mert nem látszik, csak tapintható.

Pelus: nálunk most Libero, mert nekem úgy tűnik, hogy jobban beszívja a kakit, mit a Huggies, így nem egy kaki-tóban ül a gyerek, amit előbb-utóbb kitornázik a pelusból :lol:, hanem vhogy felszívódik a nedves rész...lekopogom, de mostanában nem is lettek kakisak a ruháink. :D (persze az ilyen hsz-ek után perkál nekem a cég! :lol:)
Vendég

De az is lehet, hogy a kaki állaga változott meg, és beszívná a Huggies is?!? :roll:
Vendég

drusza, kapisgálod :lol:

pzita
örülök, h olvasgatsz minket, tökjó volt látni titeket róki taliján, 3 cuki gyerek hitelt ad a szavaidnak :wink:

schné d.e.-rel sokmindenben tudnék vitatkozni, bár a jószándékát és főleg a hitét abban amit képvisel nem kérdőjelezném meg. de nem vitatkozom, mert "ki miben hisz, azáltal üdvözül" és van, amiben még egyet is értek.

a tejpépet amolyan gyűjtőfogalomként használtam, látszik, mennyit értek hozzá :oops: (bár a nestlesnek n tetszik a doboza :lol: ) hajrá, rizs- és kölesnyákok!

jut eszembe, most jöttünk oltásról, kele kereken 6 kiló.

majus3

Sziasztok!

Ennyiszer esznek a babák??? :shock: Mindenkinek részvétem. Apa sajnos nem tud most segíteni nekem a szkennelésben ezért bemásolom nektek ide ezt a részletet a BABA KONYHA cimű könyvből.

"Az anyatej fél éves koráig a tökéletes tápláléka a babának, általában csak különleges esetekben szükséges a 6. hónap előtt kiegészítő táplálékot nyujtanunk neki.(lásd:Beni :) ) Ez annál is fontosabb, mivel igy elkerülhetjük az esetleges ételek által kiváltodó allergiákat. Az első jele annak hogy a baba már igényli, hogy az anyatejen kívűl már más ételeket is kapjon az hogy többször szeretne szopni mint ahogy az megszokott volt, valamint egyre erősebben rág. Amennyiben ezeket a jeleket már több napon keresztül tapasztaljuk tájékoztassuk erről a gyermekorvost és a védőnőt."

Hát remélem ez segít, majd a következő talira elviszem ezt a könyvet sok jó dolog van benne. :)

Pann! Biztos nincs semmi gond Gergővel de azért írd meg mit mondott az ismerős.

Timi! Hát most 6 hét múlva konroll addig minden nap rajta van utánna még biztos kell mert azt mondta a doki hogy majd nagyobb cipő kell :roll:

Ágiboldi! Pellus= clorox és 95 fokos főző mosás. :lol:

KépKép
csongria

Na láthassátok milyen klasszul haladok a fordítással, itt olvaslak benneteket.
Május, ez a pelenkaár megnyugtató, mert a közeljövőben sem lesz autónk, úgyhogy marad a sarki DM. És én őszintén nem is tudom mennyibe kerül, mert a DM-ből kizárólag úgy tudok kijönni, h horribilis összeget hagyok ott, már nem is figyelem, h melyik része a pelenka :shock:

Pann, Boldinak a bal térde alatt a vádlijánál volt egy borsónyi csomó néhány hétig kisebb korában, és eltűnt mire meg akartam kérdezni a dokit.

Ja, én is azóta atali óta nem teszem tisztába minden kaja előtt, csak utána, ha érzem, h büde :wink:

Én most olvastam ezt az altatásos cikket, köszi, Zita.
Hát azt írja, h soha soha ne hagyjuk sírni, debizony én hagyom. Mert ahogy Május írta, utána sokkal hálásabb mikor felbukkanok, és az addig utálva kiköpött cumit 5 perc bőgés után csodálatos adományként értékeli és elalszik.
Amúgy engem hagytak sírni, olvastam a szüleim babanaplójában "Ágikánál a kifárasztásos módszert alkalmaztuk".... és egészen épeszű vagyok, sőt bizalommal a világ és szüleim felé.

Ja, még nem is írtam, h ennek a naplónak az az utsó oldala, ha az apukám megjegyzi:" testi fejlődését rendbenvalónak találtuk" hehe, úgyhogy utána nem is dokumentáltak többet. :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Ja az én sztorim. A plusban állunk sorba a pénztárnál a gyerek üvölt mire a hátam mögött lévő öregasszony megszólit és azt mondja hogy "nem szabad a babát kólával itatni" Mire én "hogy meri azt feltételezni hogy kólával itatom a gyerekem azt én iszom" mire ő "nem kellene gorombán viselkednem vele ő szépen szólt". Na ekkor küldte el a férjem a p..... az őreg tyúkot. Még a feltételezés is felháborít de egyébként meg mi köze hozzzzzzá????? :shock: :shock: :shock:

KépKép
csongria

sziasztok!

vagyok ám :wink: és ha minden igaz maradok is.
szerintem sokat tanulhatunk egymástól.amíg pocakosok voltunk nagyjából hasonló tünetekkel küzdöttünk és jókat rötyögtünk egymás szerencsétlenkedésein... :lol: :wink: vagy tartottuk a lelket egymásban ha arról volt szó...

most pedig itt vannak ezek a gyönyörűségek és mindegyikük újabb és újabb dolgot talál ki szórakoztatásunkra éjjel-nappal :lol: így aztán mindneki más más problémákat élményket él át.
DE!szerintem azzal h elmeséljük egymásnak megintcsak segítséget jelenthet mert lehet h most nekem nincs olyan gondom h Lea kirámolja a virágcserepet, vagy éjszakai létszámellenőrzést tart , vagy kiköpi a gyógyszert stb 2 hét múlva vagy 2 nap múlva kerülhetek még ugyanebbe a helyzetbe és akkor eszembe fog jutni (remélhetőleg :oops: :shock: :lol: ) h mit csináltatok hogy oldotáttok meg a problémát.

szerintem attól h nem találkoztunk még adott helyzettel mindannyian egy csomót utánaolvastunk már a bébikkel kapcsolatos dolgoknak, mindannyunknak van véleménye és talán nem gáz (és nem okoskodás) ha elmondjuk mi h csináltunk /csinálnák...vagy? :shock:

úh kami légyszi gyere és meséld rakoncátlan Áron kalandjait :lol: mert azokból mindig tanulhatunk és hátha neked is segítséget jelentenek majd a mi történeteink is.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

6 kiló! :D gratula Kelének, mondd meg neki, h az már dinnyéből is megfelelő.

Ria, húúú, 95 fokon még soha nem is mostam semmit, meg kell keresnem a használati utasítást. Bár akkor a többi színes cucca szétmegy vajon? Persze, azokhoz nem jó a clorox... csak hangosan gondolkodom. Mindig bőbeszédű leszek ha más dolgom volna..

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?