Sziasztok!
Vagyok, de nem nagyon tudok olvasni, ezért (sem) szálltam bele a történésekbe, pedig biztos lenne véleményem!
Így aztán nem tudom, mi váltotta ki a nagy vitákat és mi kavarta fel az érzelmeket. Még mindig nem értem végére a 10 oldalas lemaradásomnak, és azóta még többet termeltetek!!!
Információ hiányában az alábbiakat szeretném nagy általánosságban hozzáfűzni:
Már többen nagyon jól megfogalmazták, hogy hogy lehetne kikerülni a nagy csatákat, ha mindenki egy kicsit körültekintően fogalmazna és ha mégis becsúszott egy nem akaratlagos sértés, akkor szépen bocsánatot kérne, az érintett pedig próbálna rá egyet aludni mielőtt tovább szítaná a drámát egy sértődött visszavágással. Persze a gyereknevelés elég érzékeny téma, így aztán könnyen vérig lehet sérteni még akaratlanul, ártatlan megjegyzésekkel is, nemhogy akaratlagos véleménynyilvánítással személyeskedve, konkrétan valamelyik topiktársról.
Ezzel együtt én azt mondom, ez még mind semmi ahhoz képest amit más topikokon láttam, vérengzést régi topiktársak, "barátok" között. Már legalábbis amit sikerült olvasni belőle. Persze a végeredmény nem jobb, ha szétesik a csapat, akármilyen kulturáltan folynak a viták.
A másik meg, hogy mióta fórumozok itt a Babaneten, lassan három éve, azt tapasztalom, hogy ezek a csaták előbb-utóbb kipattannak valamilyen ürügy révén, de leginkább a topiktagok személyiségének az összeférhetetlensége húzódik a háttérben, nem igazán az aktuális téma ami kirobbantotta.
A másik meg hogy egy okos, szociológiát is tanult anyuka egyszer rámutatott, a csaták szerves részei a csoportalakulásnak, azt hiszem "viharzás"-nak hívják ezt a fázist. Tehát dokumentálva van, úgymond élettani jelenség egy csoport életében. Magyarul kikerülhetetlenek.
Ágiboldi:
Barackfolt az brutális, SEMMI nem viszi ki. Én legalábbis próbálkoztam mindenféle módszerrel, Vanish csodaszerekkel, mosószappannal, dörzsöléssel, hipós főzőmosással, és kész. Nincs olyan makacs folt mint a barack. Ha valakinek van tuti módszere, kiváncsian várom. Zsuzsa imádta a barackot, tavaly nyáron mindennap evett, ennek megfelelően abban a méretben amit akkor hordott szinte mindene barackfoltos lett, mive csakis és kizárólag SK volt hajlandó. Ezt értsd úgy, hogy a 8-9-10 hónapos baba fogta az egész nektarint és én a magját kaptam vissza.
Pann:
Mélyen együttérzek a sokszor kelés miatt... de hidd el, sztem a hozzátápi ezt nem fogja megváltoztatni. Zsuzsánál legalábbis tökmindegy volt, mit evett, ő hol így ébredt, hol úgy. Még akkor is amikor elapadt a tejem és tápszert kapott (igaz, 11 hónaposan) sem aludta át az éjszakát... tehát mi mindent megcáfoltunk...
Gyakori szopi, "szottyos" mellek, elégedetlen baba:
Van ám egy hivatalos növekedésugrás 6 hónapos kor körül. Nem lehet hogy a babák ezért szopiznak gyakrabban? Ez általában 1 hét alatt lerendeződik. De az is lehet, a meleg miatt szopiznak gyakrabban, meg az is, hogy a meleg miatt rászoktak a gyakrabbi szopira. Van ötletem.
Én is észrevettem, hogy relatíve gyakran szopik Szilvi, bár mivel ő igény szerint szopik, számomra nincs túl nagy jelentősége... meg nem is tudnám igazolni, csak amolyan megérzés, mivel nem is nagyon figyelem, csak mellre teszem ha úgy gondolom, kéri. Lehet hogy kevesebb is a tejem, bár ő azért ki tudja erőszakolni magának a belövellést teljesen üresnek tűnő mellekből is, elég makacs... Ezt mondjuk én azzal indokoltam magamnak, hogy most egy hete kb abbahagytam a rendszeres fejést, és most biztos kevesebb lett. Úgyhogy ma megint fejtem egy kicsit reggel.
(Ezzel kapcsolatban csak azt akartam még megemlíteni, mert sokan írtátok, hogy fejtek tejszaporításképpen, hogy az úgy nem "ér" ha a lefejt tejet megkapja a baba... mert akkor nettó ugyanannyit termelt a mell. Ha szaporítás miatt fejtek, akkor azt a tejet nem szabad odaadni a babának, és akkor annyival többet termeltetek aznap, mint amit elfogyasztott. Ha ez így érthető.)
Timó:
Nagyon szépek vagytok a keresztelőn!
Peluscsere:
Én a bekukkantós/megtapizós módszert alkalmazom mindkét lánynál. Ha már szétdurran, vagy kakis, akkor leveszem róluk, különben marad. Esetleg Szilvinél ha nyűgösködik, akkor kap egy tiszta pelenkát akkor is ha még nem szakadna le róla magától, hátha attól megnyugszik. Néha bejön.

De nálam a pelenkázás és az evés teljesen független egymástól.
Nyűgi:
Az én lányaim is iszonyat nyűgösek voltak ma, főleg délután. Azt hittem, azért mert reggel sikerült felváltva felébreszteniük egymást, de lehet hogy van valami a levegőben...