A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Én mindig gyüjtöm a pellusokat és amikor fogyoban van a tiszta akkor bedobom magába. A sütőtök is aranyos meg a paradicsomos burgonya. Most mosóport is kellet váltani mert a régi nem birta szuflával a foltokat :lol:

KépKép
csongria

95 fokon én csak egyszer mostam...az összes törülközőnket, színre való tekintet nélkül. :lol: :lol: :lol: Bárki számára könnyen megállapítható, hogy mely törülközők kerültek be abba a mosásba. :lol:

Csomó: Ágiboldi, kösz a infót, hátha nekünk is eltűnik csütörtökig! Naon jó lenne!
Vendég

ágiboldi
látom, nem nézel eleget tévét, színes ruhákhoz is van clorox :lol:

de én sztm max fehéret és max pelust mossál 90fokon, különben kukázhatod ki a ruhákat. és sztm tök nem gáz, ha vannak etetős pelusaid, amin nem számít, h egyel több v kevesebb a folt. esetleg szabadalmaztathatnánk a fekete pelust (basszus én is n ráérek, úgylátom). mindenesetre vannak műanyagos előkék, gondolom ilyesmikre....

irtó jó fejek lehetnek a szüleid, halálosak ezek a mondatok :lol:

pann
még az altatáshoz. kele soha, még újszülöttnek sem aludt el szopi közben. lehet, h az én szervezetem nem termeli azt a nyugtató-altató cuccot. uígy a komfortszopi se érdekelte soha, v kaja, v semmi.

majus3

Hát aki az előkét kitalálta az biztos nem etetet még gyereket max 2 éves szépen evőt :twisted: A kismaci rajta sokkal érdekesebb és finomabb mint anya kajája!!!! Igen max kell külön rakni etetős pellust!

KépKép
csongria

Lehet, hogy gáz, de én mindent 60 fokon mosok! :oops: :oops: Kajás pelusunk még nem volt, de ugye ami késik! :lol: :lol:

Pann!
Jó a vonalzód! :) És remélem semmi komoly nincs Gergővel!

Valaki!
A chamomilla vulgaris-t hogyan kell adni a gyerkőcnek? Hogyan oldjam fel a bogyókat??

Timi
Kép Kép
timocska

Én is gondoltam viaszkosvászon előkére (én szakállkának hívom), de sztem arról leszánkázik a barack, nemde?
És Ria, melyik az a mosópor ami végül beválik??

Timi, én fehéret 60, színeset 40 fokon.

Asszem végülis a foltos etetőspelus verziót választom, jóáhagyásotokkal. De ha véletlenül egy talira olyat viszek a feje alá, ne tegyétek már szóvá légyszi!

Ja, és ha már a cloroxnál tartunk, megmondom mi nem működik, a vanish white (vagy nem illik márkákat gyalázni fórumokon?). 2 napig bennehagytam, előtte, utána dörzsöltem, semmi. Akkor mégis milyen foltot hoz ki, ha a barackot nem?

Kép
Kép
agiboldi

na megkuksiztam kicsi lányom alszik békésen úh írogatok még rólunk :lol:
ma voltunk a 4 hós oltáson és tök ügyes volt (így a 3.ra már egész jól belejött) alig szisszent fel :lol: na azért volt egy kis sírás de csak h anyának panaszkodhasson egy kicsit :wink:
7350g :shock: (a tegnap esti itthoni mérce szerint "csak" 7140---na de ő azért némi előnnyel indult 4150g-os születési súlyával :lol:) és 65cm úh Lea turbó fokozatra kapcsolt az elmúlt hónapban :lol: :lol: :lol:

a doktornő szerint elkezdthetjük a gyümilevekkel ismertetni mit szól hozzá...én azért megvárom a 6 hónapot szerintem nincs elkésve semmivel tejcsi van úh gyümilevek majd 2 hónap múlva :D

Kvit: még egy hónapig együk utána nem kell...
D vit: napi 1x1csepp eddig 1x2cseppet kapott

nanica
persze h beteheted a táblicskuba :lol: de ddig is benne voltunk nem?

anyucikám ma 50 éves úh tegnap ebéden voltunk náluk amit Lea tulképpen végigordított :shock: :shock: :shock: (11-délután 3-ig maradtunk) leszámítva a két szopizás és a 2x fél óra alvás idejét
bki (nagyik,dédi ,öcsém) közelített felé anyán és apán kívül üvöltött :shock: :lol: szegény anyukám kiakadt h az egyszem unokája fél tőle :cry: , a végén már átöltözött mondván hátha a zöld felsője nem tetszik Leának de a kék sem jött be :shock: :lol:
ja és csak anya kezében maradt meg, letenni nem igen lehetett...
arra gondoltam h miután most már egy csomó dolgot jobban érzékel sok volt neki az újdonság,szagok,hangok,emberek stb.amint hazaértünk szopizott egyet és mint amit elvágtak viháncolt sikongatott játszott :lol:

lehet h most esett/esik le neki h anyáékon kívül is van élet? :shock: :lol: nálatok volt már ilyesmi?

éjszakai létszámellenőrzés :lol: (ez tetszett a cikkből :lol: )
nálunk egyenlőre alvás van éjszaka.de ezt ő találta ki magának nem erőltettem :lol: persze én úgyanolyan éberalvó maradtam mint újszülött korában :cry: bár péntek éjszaka 6 órát aludtam ébredés nélkül!!!!
Lea egyébként éjfélig alszik ahogy letettem (kb 8-tól) meg sem moccan aztán elkezdi a mocorgást, tekergést, vándorlást az ágyban és szerintem ezekre ébred meg bár inkább csak nyüszizés csukott szemmel h hol a cumi (ennyit a szopis babáknak ne adj cumit elvről :oops: :lol: )beszorult a rácson kidugott lábam vagy pukik hangoskodnak stb persze lehet h mégiscsak létszámot ellenőriz? :lol: (na jó többször nem írom le ma ezt a szót :lol: )

timo
jó h itt vagy újra! :wink: kicsi lányod még mindig tiszta apja :wink:

május
legtöbbször Lea sem a szopinál aludt/alszik el...a barátnőm ki volt akadva h a két szopi között mennyit fent van mert az ő lány tényleg evett aludt.Leának szopi után játék és csak azután van ideje aludni :lol: :wink: a komfortszopi sem igazán játszik nála de ezt írtam is a hétvégén...gyakori mellretétel? :shock: neeem,neeem ! Lea a "ha anya (vagy én ?vagy mi?) több tejcsit akar , fejjen magának " elvet követi a kis drágám :lol:

pann
segítség neked ha megírom priviben Lea mekkora adagokat eszik mostanság? én még mérem a kajcsikat :oops:

ria
mondtuk már h ne itasd kóóólával szegényBenit!! :lol: :lol: :lol:
vénasszonyok :twisted: :twisted: :twisted:
lehet h én vagyok vaksi(és már mondtad) de tudják h mitől forul Beni bokája?

fordulók
gratula!!!
mi továbbra is az oldalra fordulást műveljük na és persze a hason pörgést :lol: azt mondta a védőnőnk h nincs elkésve semmivel 6 hós korára kellene a teljes fordulásokat produkálnia.de éjszaka megy nálunk is a hasra fordulás... :shock:

esküvő
de jó h szóba került
mi szeptemberben vagyunk hivatalosak egybe és más akartam én is májust kérdezni de mindig elfelejtettem :oops: h hogy oldották meg
ui nálunk is a család mindne tagja hivatalos beleértve nagyit dédit mindenkit:lol:
na majd kiderül...ez a külön szoba jó 5let csakaz a gondom vel h én kb 5 percenként ránézek itthon...ha nincs bekapcsolva a légzésfigyu :oops: :lol: vagy vigyem magammal? :shock: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timi! Én adom a chamomillát és a 15 ch-t lehet adni negyed óránként de én csak etetés után szoktam Egy nagyon pici vizben oldom fel és fecsivel adom a szájába szépen fokozatosan és leszopogatja. Ha nincs fecsid majd viszek neked ha legközelebb összefutunk mert azt patikába nem kapsz!

KépKép
csongria

Jön a foga Lillusnak? Mi vettünk egy kis műanyag fecskendőt a patikában, abba tettem a golyókat, felszívtam hozzá a vizet és amikor feloldódott, bespricceltük a szájába. Nagyon szerette, mert jó cukros.
Vendég

Lehet a patikába fecsit kapni??? Úgy tudtam hogy a drogosok miatt nem!!! Akkor az lehet hogy a tű??? :roll:

KépKép
csongria

A mi patikánkban ( Bezsilla N. utca) lehet kapni...
Vendég

most megyek megpróbálom leszűkíteniaz előhívandó fotók mennyiségét... :oops: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

:evil: :evil: :evil: ez a sz@r babanet eltüntette a hozzászólásomat, pedig jó hosszúra sikeredett! :evil: :evil: :evil:

Szóval Zita
Örülök hogy benéztél, és elolvastam a cikket. Sajnos én is hagyom sírni Brigit, ha már nem bírok vele. Nem hiszem, hogy emiatt később kára lehetne. Viszont az alváskorszakokban lehet valami. Most mindenki azzal szekíroz, hogy miattam nem alszik éjjel Brigi, mert el kezdtem kelteni éjjel, a tejtermelődés miatt. (Megjegyzem be is jött) Most hogy 3 héttel ezután Brigi 2szer is kel éjjel, nem hiszem hogy emiatt lenne. Anyósom is mindig jön, hogy az ő gyerekei ilyenkor már rég átaludták az éjszakát. Meg teáztassam éjjel, mert ő nem éhes, csak szomjas. :shock: És attól majd aludni fog! :shock: (Csak tudnám hogy aludjunk, ha éppen teázunk?)

A másik bajom, meg az, hogy anyu, anyósom és párom is azt akarja, hogy adjak Briginek már normál kaját is. És ne foglalkozzak a dokink és a WHO és a többiek véleményével. De én még nem akarom elkezdeni a hozzátápit. Szerintem még ráér. Zavar, hogy ebben úgy egyedül maradtam a családban. :( (ezzel nem azt akartam mondani, hogy elítélem a hozzátápisokat! Csak azt, hogy én még nem szeretném elkezdeni)
lora7

lora
ne hagyd magad!amíg Brigi normálisan fejlődik, elégedett s van tejcsi minek mást adni?

a nagymamákat (inkább anyós szokott okoskodni )én leszerelem úgy hogy én vagyok az anyja azt és akkor kap amit én adok :twisted: :twisted: persze mindez már akkor amikor 5x elmondtam szépen mit miért teszek de még mindig okoskodik...
hálistennek a párom ebben mellettem van (bár a hétvégén jégkrémet akart Leának adni :lol: )

sajna nagyon sok allergiás gyerkőc van ezt tapasztaltamamikor a gyerekorvosokkal dolgoztam :cry:

nanica
már akartam kérdezni kia gyerekorvosotok Baján?szerettem velük dolgozni :lol: jöhet priviben is :wink:

na felébred mennem kell f1 óta aludt úh kis ügyes!!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Dejó, dejó jó sokat írtatok!

Én is a nemjárokatescobamertnincsautónk csoportba tartozom, de ezek után kiváncsi lettem erre a pelsura.

Mosás: én csak a textilpelusokat mosom 90 fokon, összevárk egy adagot, csak néha nem jól saccolom ki, hogy mennyi tiszta marad... olyankor megy a sakkozás:
ami a buksi alatt volt éjjel, az jó lesz, a játszőszőnyegre, és a tegnapi játszószőnyeges jó lesz a szopihoz...
Juteszembe, kéne vasalni :roll:

Sokszor evés: pénteken a Linus is 11szer evett, de nála még nem általános dolog. Ma reggel evett 6kor, utánna aludt egy nagyot, evett 10 kor, most meg már majd 2 órája alszik és kihagyott egy evést!
Ránk így hat az időjárás???

Timo: gratula a hasraforduláshoz! Nagyon jók a keresztelős képek! Nekünk Aug 18-án lesz, már nagyon várjuk.

Ágiboldi: mi most rendeltük meg a rota ellenioltást, kov hónapban kapja! Mostanában már kevesebbet bukott, mint az első hetekben, így remélem bennemarad!

Sazgolgatós pelsucsere: ez enekm új! Eddig én is minden evés előtt cseréltem, mire evés után telerakta a lány! Evés utáni pelsucsere a bukás miatt kizárva! Most megpróbálom a szagolgatós módszert.
Éjjel nem szoktam pelust cserélni, és mivel a lányom tegnap 9 körül aludt el és végleg 9:40 kor kelt több, mint 12 óráig volt rajta a pelus (DM) volt benne minden, de nem eresztett!(azért nem szeretnék ebből rendszert csinálni :roll: )

Juj megint mennyit írtatok amíg én itt írogatom a magamét (kétablakos)

Esküvő: Mi pont nem tudtunk elmenni, amire hivatalosak voltunk. Pont a nyári napfrdulóra tették az esküvőt (Britt-Magyar esküvő) amikor az első 38 fokos hőhullám elért minket, ezért nem mertük bevállalni.

nanica

Köszi a bogyeszos hozzászólásokat, ki is próbálom, mihelyt eljutunk a patikába!

Pann!
Szerintem igen. Vagy nem tudom. Sokszor olyan erősen ráharap a kezemre, nyáladzik (ez nem mérvadó) és fel-felsír álmában. A dokinéni szerint is duzzadt az alsó ínye. Ezekből gondolom, hogy jöhet a foga!
Ja, és sokkal jobban nyüszis, mint eddig.

Lora!
Nekem is kérdezgetik állandóan a családban, hogy mikor etetem már rendes kajával. Mondtam, ha eljön az ideje. Lehet, hogy holnap, lehet, hogy csak 2 hónap múlva. Majd meglátjuk. Hallgass magadra és bízz a lányodban. Ő majd jelzi, mikor itt van az ideje. Kóstolgatni lehet.

Mazsi!
Nekünk volt egy ilyen időszakunk, mikor senki sem volt jó, csak anya. De elmúlt!
Jó húsban van Lea! Lassan lemaradozunk. Most a héten 90 gr-ot hízott a kis békám, így vagyunk 6750 grammosak.

Ria!
Köszi a fecsit! :)
Olvastad a privim?

Timi
Kép Kép
timocska

Lora!

Pont a Miért ébred fel? rész miatt tettem fel a cikk linkjét leginkább. A többi résszel lehet egyetérteni, vagy nem. De ezt a részt azért gondoltam lényegesnek, mert sok anyuka ilyenkor elkezd aggódni, hogy valamit tutira rosszul csinált. Holott vannak korszakok, mikor a felébredés, vagy az újból felébredés kortünet. És senki nem rontott el semmit. Aztán már, hogy ki hogy kezeli ezeket a felkeléseket, az megint egy jó kis téma.

Még írok majd, de most mennünk kell Ádámért.

Zita
pzita

Ja, Lillus új szokása, hogy csak 3-4!!! naponta kakil!!! De akkor igencsak embereset! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Nanica!
Az első két hónapban én is mindig szopi előtt tettem tisztába. Aztán rájöttem, hogy közben telerakja, és már nem olyan kicsi, hogy ha evés után teszem tisztába, akkor visszabukja, ezért most már ráérzésre megy a peluscsere! :D

Mazsi!
Lea egy kis hős, jól viselte az oltást. Remélem estére sem lesz baja, minket kicsit megviselt a 4 hós oltás.

Timi
Kép Kép
timocska

Bocsi, csak megint zaklat anyósom a hülyeségeivel, de arra lusta, hogy az unokáját meglátogassa. Ránk meg megsértődik, ha nem megyünk. Szóval bocsi, csak egy kicsit kipanaszkodtam magam. :oops: Most már jobb egy kicsit. :D

Mosás
Timi én is úgy mosok, mint Ágiboldi. Fehér 60, színes 40 fokon. FEhéríteni meg a domestos a legjobb. Abból is van fehérítős, textilekhez. A Vanish White nekem sem jött be, és drágább is.

Mazsi, vagy aki méri a szopikat
Ha nem titok, ide is leírhatnád mennyiket eszik Lea. Én sem mérek, és kíváncsi vagyok, mennyit eszik egy baba mostanság.
Ilyen idegentőlmegijedek nálunk is volt már. Ha idegen helyen vagyunk számára ismeretlenekkel, vagy ritkán látottakkal. Lehet jön az anyás korszak. :roll:

Ria ez a kólás sztori nem semmi! Egyébként még ha igaza is lenne, nincs hozzá semmi köze. Hihetetlen milyen idiota emberek vannak! :shock:

Most már elduguluk, csak még egy hétvégi kép :lol:
Kép
lora7

:lol: :lol: :lol:
peluscsere után bekapcsoltam neki a zenélő forgóját...lemerülőben az elemek így nagyon húzta a dallamot :lol: Lea összeráncolt homlokkal és kikerekedett szemekkel hallgatta a "zenét"...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Frissítettem a táblát!
De valakit azthiszem kihagytam, de nem találom hírtelen, hogy kit!

Elküldöm a közös mailre, és ha valakit kihagytam, vagy valamit rosszul írtam, akkor jelezétek és küldöm a javítottat!

Linus még mindig alszik én meg még mindig nem vasaltam: ilyenkor mondaná Linusapu, hogy netezni bezzeg volt időm :oops: :oops: :oops: :lol:
de mindig attól félek, hogy ha elkezdek vasalni, tuti felébred, és akkor félbe kell hagynom, amit nem szeretek - ígyhát bele sem kedztem még :(

nanica

Tök jó, hogy ennyit írtatok! :lol: :lol: :lol:
lora7

Nanica
Ez a neteznibezzegvoltidőm nálunk is téma! Mikor nem mosogattam el, vagy nem vasaltam, vagy nem teregettem ki, vagy vmit nem csináltam. :oops: :lol: :lol: :lol: (bár vasalni szinte már semmit sem vasalok :oops:)
lora7

Nanica, asszem nem csatoltad a táblát. Vagy én vagyok béna és nem látom? :oops:
lora7

Lora! Anyós ügyben szintén zenész!

Nanica ez jó én is ezt az ürügyet fogom mondani a vasalásra :lol:

Mazsi! Hát egy kicsit elfeküdte méhen belül de nem ennyire :shock: Szerintem abból adódott hogy rendellenesen tartotta és elgörbült!!!

Pelluscsere: Én belekukkantok!!! Bár aki hallota már Benit kakilni az tudja hogy nem lehet nem észre venni. :lol:

KépKép
csongria

Sziasztok!
Na mennyit írtatok!!! :shock:

Timo,
Klasszak a keresztelős képek!!!Gartula a forduláshoz, nagyon ügyike Lillus!!!

Pann,
Petinek születésétől van két csomó a nyakán. Nyirokcsomó, azt kell figyelnem, mozog- e és hogy, nő-e, de szerencsére nem.

Ria,
Nem itatod kolával Benit??? :lol:
Na azok a macis, állatkás előkék. Ki vagyok tőlük én is. Sokkal érdekesebb mint a kaja, folyamatosan lehajtott fejjel bámulja őket. Etesse már meg így a gyereket az aki kitalálta az ilyet. Nálunk mostanában repül a kanál és akkor tátott szájjal azt figyeli Peti. :D
Vendég

Mennyit írtatok lányok! Ennek örülök.

Most mi is a boraxos krémet használjuk, egyébként a doktor nénik által a gyógyszertárban kaphatót.l Azóta megint beszéltem a védőnőnkkel és ő ajánlotta a sudocremet. Mi még nem használtuk.

Én is DM-be vagy Auchen-ben bveszem a pelust, általában hó elején bevásárolok, aztán ha fogyóban van ismét veszek.

Valóban korán kezdjük a fogzást, de még ez korán sem jelenti, hogy ki is nő.

Mindjárt jövök, felébredt a drrágám. Maolyan jól alszik.

Kép
kátya84

Brigi is jól alszik ma. Bepótolja amit éjszaka kihagyott. :evil: 1-óta alszik. Látszik, hogy én sem teregetéssel töltöm az időm. Meg takaríthatnék is meg sorolhatnám még mit tehetnék, de ehelyett bezzeginternetetezek! :lol:
lora7

Pann,
Mármint ne legyen letapadva a csomó és ne legyen nagyobb, akkor minden ok.
Vendég

Timi, Agiboldi: Gratula a forduláshoz!!!!!

Mazsi: Mivel mi hatan lakunk itthon és anyósék kb hetente kétszer jönnek így teljesen megszokta a sok embert. Eddig még egy idegennel sem volt gond, sőt fél perc után vigyorog rájuk. Amúgy is egyfolytában vigyorog, meg most már mint akit reggel felhúznak és este lekapcsolnak egyfolytában csak dumál. Csak alváskor van csönd, de sokszor még kaja közben is dumál.

Mosás. én is fehéreket 60, szineseket 40 fokon mosom. És nekem eddig még mindent kihozott a venish. Pedig már az előkén is volt barack, szilva, sütőtök. De a kakit is kihozta.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Mi az, hogy letapadva? Szerintem a miénk oda van nőve az alatta lévő szövetekhez, csak a felső része tapintható ki. Akkor ez most rossz? Kezdek megint izgulni. :(
Vendég

Pann ne izgulj biztos nincs semmi komoly!

Sági! Nállunk is repülőzik a kanál. :lol: Meg azt mondom haaaammmm. Ja és mondom neki hogy segitsen fogni a tálat. Olyan édesen fogja a két kezével. Ekkor legalább nem a szájában van a keze! :lol:

KépKép
csongria

Petinek olyan mint egy kis borsó és ha megfogom óvatosan akkor tudom ide-oda mozgatni. Azt mondták addig nem is kell vele foglalkozni amíg így lehet mozgatni. Na de ne izgulj, mert lehet Gergőnek az nem nyirokcsomó. Nem lehet, hogy az csak egy kis zsírcsomó vagy micsoda? Mikor nézi meg az ismerős doki, ma?
Vendég

Nálunk repülő van, haaammm és motorhang. :lol:
Ez a tányérfogás jó ötlet bevetem, de szerintem Péter benne fog turkálni, legfeljebb kap egy üreset. :lol:
Vendég

Erről jut eszembe, vhol láttam, hogy lehet kapni olyan tányért, aminek tapadókorongos az alja, és így oda lehet cuppantani pl. az etetőszék tálcájához. Ez jó lehet, nem?

Bocs, de már muszáj leírnom - hátha jobb lesz - , hogy Gergő reggel óta sír ha leteszem, és közben egyfolytában "útfelbontanak" az ablak alatt, úh kezdem elveszíteni a józan eszem :evil: :evil: :evil: :evil: és áááááááááááááááá
Vendég

Ma este megnézi. Már nincs is olyan messze. :)
Vendég

sági
mire jutottál szopi ügyben?elég?nem elég?

masnis Brigi :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jaa, tényleg nem is írtam.
Mazsi,
Két napig éheztettem Petit, mármint 2,5 -3 óránknt kaptott enni és most már minden ok, nem visít a kajáért. Most is lerendezi 5 perc alatt, de most már kibírja 3 órát kaja nélkül, nem sír, el van.
Csak jó nálunk is a régi jól bevált módszer csak valahol kisiklottam.
Azért a déli gyümiadás elkezdődött és marad is, de a pépet lehet elhagyom vagy a Zita által ajánlott bio, tejmentes lesz.
Vendég

Nálunk is folyamatosan jönnek a nagyszülők, hogy mi már ilyenkor miket kaptunk, szépen meghallgatom őket, de mivel én vagyok a gyerek anyja, majd én eldöntöm. Amíg a szopival szépen fejlődik, addig nem adok neki mást. Szerencsére a párom ebben támogat.
Attól függetlenül már várom, hogy adhassak neki mást, olyan édesek amikor a pici kezükkel eszegetnek.
Olyan tapadós tányért a tesómék vettek a gyerkőcüknek, aki már olyan rafkós, hogy tudja, hogyan kell levenni és egyszerűen felemeli.
Ma már a 7. pelusnál járunk. Kis fosti az én édesem.
Megpróbálok képet felrakni.

Kép
kátya84

Kép

Kép
kátya84

Nagyon édi Bence!

Én is leírom, hátha jobb lesz! Lilla 1 órája folyamatosan ordít! Ez a semmi se jó állapot!
Pann, nem tudom neked jobb lett-e...
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáá és úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
Bali a kanyarban! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Vagyok, de nem nagyon tudok olvasni, ezért (sem) szálltam bele a történésekbe, pedig biztos lenne véleményem! :D :D :D

Így aztán nem tudom, mi váltotta ki a nagy vitákat és mi kavarta fel az érzelmeket. Még mindig nem értem végére a 10 oldalas lemaradásomnak, és azóta még többet termeltetek!!!

Információ hiányában az alábbiakat szeretném nagy általánosságban hozzáfűzni:

Már többen nagyon jól megfogalmazták, hogy hogy lehetne kikerülni a nagy csatákat, ha mindenki egy kicsit körültekintően fogalmazna és ha mégis becsúszott egy nem akaratlagos sértés, akkor szépen bocsánatot kérne, az érintett pedig próbálna rá egyet aludni mielőtt tovább szítaná a drámát egy sértődött visszavágással. Persze a gyereknevelés elég érzékeny téma, így aztán könnyen vérig lehet sérteni még akaratlanul, ártatlan megjegyzésekkel is, nemhogy akaratlagos véleménynyilvánítással személyeskedve, konkrétan valamelyik topiktársról.

Ezzel együtt én azt mondom, ez még mind semmi ahhoz képest amit más topikokon láttam, vérengzést régi topiktársak, "barátok" között. Már legalábbis amit sikerült olvasni belőle. Persze a végeredmény nem jobb, ha szétesik a csapat, akármilyen kulturáltan folynak a viták.

A másik meg, hogy mióta fórumozok itt a Babaneten, lassan három éve, azt tapasztalom, hogy ezek a csaták előbb-utóbb kipattannak valamilyen ürügy révén, de leginkább a topiktagok személyiségének az összeférhetetlensége húzódik a háttérben, nem igazán az aktuális téma ami kirobbantotta.

A másik meg hogy egy okos, szociológiát is tanult anyuka egyszer rámutatott, a csaták szerves részei a csoportalakulásnak, azt hiszem "viharzás"-nak hívják ezt a fázist. Tehát dokumentálva van, úgymond élettani jelenség egy csoport életében. Magyarul kikerülhetetlenek.

Ágiboldi:

Barackfolt az brutális, SEMMI nem viszi ki. Én legalábbis próbálkoztam mindenféle módszerrel, Vanish csodaszerekkel, mosószappannal, dörzsöléssel, hipós főzőmosással, és kész. Nincs olyan makacs folt mint a barack. Ha valakinek van tuti módszere, kiváncsian várom. Zsuzsa imádta a barackot, tavaly nyáron mindennap evett, ennek megfelelően abban a méretben amit akkor hordott szinte mindene barackfoltos lett, mive csakis és kizárólag SK volt hajlandó. Ezt értsd úgy, hogy a 8-9-10 hónapos baba fogta az egész nektarint és én a magját kaptam vissza.

Pann:

Mélyen együttérzek a sokszor kelés miatt... de hidd el, sztem a hozzátápi ezt nem fogja megváltoztatni. Zsuzsánál legalábbis tökmindegy volt, mit evett, ő hol így ébredt, hol úgy. Még akkor is amikor elapadt a tejem és tápszert kapott (igaz, 11 hónaposan) sem aludta át az éjszakát... tehát mi mindent megcáfoltunk...

Gyakori szopi, "szottyos" mellek, elégedetlen baba:

Van ám egy hivatalos növekedésugrás 6 hónapos kor körül. Nem lehet hogy a babák ezért szopiznak gyakrabban? Ez általában 1 hét alatt lerendeződik. De az is lehet, a meleg miatt szopiznak gyakrabban, meg az is, hogy a meleg miatt rászoktak a gyakrabbi szopira. Van ötletem. ;)

Én is észrevettem, hogy relatíve gyakran szopik Szilvi, bár mivel ő igény szerint szopik, számomra nincs túl nagy jelentősége... meg nem is tudnám igazolni, csak amolyan megérzés, mivel nem is nagyon figyelem, csak mellre teszem ha úgy gondolom, kéri. Lehet hogy kevesebb is a tejem, bár ő azért ki tudja erőszakolni magának a belövellést teljesen üresnek tűnő mellekből is, elég makacs... Ezt mondjuk én azzal indokoltam magamnak, hogy most egy hete kb abbahagytam a rendszeres fejést, és most biztos kevesebb lett. Úgyhogy ma megint fejtem egy kicsit reggel.

(Ezzel kapcsolatban csak azt akartam még megemlíteni, mert sokan írtátok, hogy fejtek tejszaporításképpen, hogy az úgy nem "ér" ha a lefejt tejet megkapja a baba... mert akkor nettó ugyanannyit termelt a mell. Ha szaporítás miatt fejtek, akkor azt a tejet nem szabad odaadni a babának, és akkor annyival többet termeltetek aznap, mint amit elfogyasztott. Ha ez így érthető.)

Timó:

Nagyon szépek vagytok a keresztelőn! :)

Peluscsere:

Én a bekukkantós/megtapizós módszert alkalmazom mindkét lánynál. Ha már szétdurran, vagy kakis, akkor leveszem róluk, különben marad. Esetleg Szilvinél ha nyűgösködik, akkor kap egy tiszta pelenkát akkor is ha még nem szakadna le róla magától, hátha attól megnyugszik. Néha bejön. :) De nálam a pelenkázás és az evés teljesen független egymástól.

Nyűgi:

Az én lányaim is iszonyat nyűgösek voltak ma, főleg délután. Azt hittem, azért mert reggel sikerült felváltva felébreszteniük egymást, de lehet hogy van valami a levegőben...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

rövid az eszem! Csatoltam utólag! Mármint az excell fájlt.

Lora! Húh ez nagyon ismerős! Néha én is már rosszul érzem magam, hogy a gyereknevelésen kívűl nem csinálok egész nap semmit! :oops:

SNO: Merre jártok? Hogy áll a hajszárító/ tarzan arány? Éjjel még eszembe volt valami, amit kérdezni akartam, de kiment a fejemből!
(én már a második vagyok :shock: :shock: :lol: )

Timo: Lillus hogy viselte a nem otthon alvást? Ha jól emlékszem van a szüleidnél is kiságya, hogy vislete?
Azért kérdem, mert mi most hétvégén fogunk először nem itthon aludni! Kicsit tartok tőle, mert itthon a kiságy a franciaágy mellett van közvetlenül és fekveszopival szoktunk elaludni - gyakran én hamarabb.
Van egy utazóágyunk, de nem tudom, hogy fog benne aludni.
Majd kiderül.

Ha van valami jó tippetek a nem otthonallváshoz jöhetnek!

nanica

Sziasztok! :)

Nanica!
Az első éjszaka mindig brutál, kábé óránként kel fel. Anyáéknál van saját kiságya, de: itthon külön szobában alszik, ott együtt. Úgyhogy őt az is zavarja, hogy Balival ott szöszmötölünk stb. A második már jobb. Most kábé 3 nap kellett,hogy megszokja. :roll:

A mai éjszakánk szupi volt, fél 9-től 4-ig aludt, aztán kaja és újra alvás 7-ig! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ilyen se volt még, hogy f9kor én legyek az első! :)

Róki, jó hogy megint vagy! :) Remélem leszel is! :)

Nanica
Brigi már 4 hetes kora óta rendszeresen alszik utazóágyban, mert a telekre mindig megyünk. Meg voltunk azóta már itt, ott. Nem bírunk a fenekünkön maradni! :)
Szerintem Linus bírni fogja, tedd az ágyát majd ott is az ágyatok közelébe. Tényleg, hová mentek?

Kátya!
Tündéri a kis Bence! TEgyél még fel képeket! Olyan jó megint ilyen pici babát látni! Pedig csak 1,5 hónap! Olyan gyorsan nőnek a gyerkőcök! :)

Ma egész jó éjszakánk volt. Brigi ma csak 3kor ébredt és aztán csak f8kor. Ez jó. Lehet, hogy tényleg csak a meleg zavarta... Igaz most egy kicsit nyüszi. De szerintem mindjárt elalszik mint rendesen ilyenkor. Megyek segítek neki egy kicsit.
lora7

Óh, Timo csak megelőztél! :)
lora7

Lillusnak annyira tetszik, hogy hasra tud fordulni, hogy szopi közben is előszeretettel művelné! Na, akkor most oda a fekve szopi? :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok,
Tegnap voltunk csípő UH-n, úgy tűnik minden OK. :D Persze ma még megyünk vissza az ortopédiára az eredménnyel, de remélem ő sem mond mást. Nálunk különben tegnap is szuper hangulat volt (mondom a hideget bírja). :D
Tiszta dilemmában vagyok, hogy most próbáljak-e időrendet kialakítani a szopizásnál. Most fogunk járni szombaton babaúszásra, úgy hogy ott mindenképpen ki kéne bírni szopi nélkül. Legalább amiatt jó lenne.
Most is már szívem szerint megszoptatnám, pedig még nem sír és 2,5 órája evett, de valamit nyöszörög. Valószínűleg inkább álmos. De kemény leszek és kibírom 9-ig, mert megyünk ma is 11-re az orvoshoz és akkor jön ki jól a cucc. Persze, aztán általában mégis megpróbálom megetetni nehogy lefogyjon ( :roll: ).

Sági,
Peti a ritkább evések ellenére jól gyarapszik? Vagy még nem lehet ilyen gyors konzekvenciát levonni?

Nanica,
Nálunk semmi gond nem volt sosem a nem otthon alvással, már első nap sem. Pedig elég sokat mászkáltunk már. Mindkét nagyszülő (egyiknél egy hét), meg egy hét Agárd. Meg különben is bírja a felhajtást (általában utna jobban alszik).

Timi,
Lillus rendbejött aztán?

Kátya,
Helyes fiú Bence.

KépKép
bozotka

Timo készülj fel a hason pelusozásra és öltöztetésre is! (Az öltöztetés már megy, de pelusozni képtelenség hason!) :lol: :lol: :lol:

Bozotka, örülök, hogy minden rendben. Szerintem Zsófinál várd meg míg ő jelez, hogy éhes. Egy kis nyüszi nem biztos hogy az éhség jele. Egyébként Brigi általában 3 óránként éhes. Kivéve az előző hétvégét, mikor szinte óránként. De a tegnapi nap már jobb volt, a mai meg mégjobbnak ígérkezik. (kopkopkop)

Jut eszembe Róki! Briginél legfeljebb a 4 hónapos ugrás lehetett. A 6 hónap nálunk még messze van. Egyébként a Suttogó szerint 3-4 hetente van egy ugrás. Ezt én logikusabbnak látom Brigi fejlődését tekintve.
lora7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?