Rita! Az én elméleteim szerint csak társaságra vágyik Samud. Azért ébred sokat, mert mindig le akarja ellenőrizni, hogy ott vagytok. Ha megszokja, hogy bármikor ott vagytok, amikor kinyitja a szemét, akkor elhiszi, és majd csak kialvás után ébred. És nagyon nagy szüksége van egy csecsemőnek a testkontaktusra. Még az az elsődleges érzékszerve, meg a szaglása. Ha az elég, hogy beszéljetek hozzá, akkor sztem tuti, hogy csak a társaság, az inger kell neki. Ádi is nagyon korán kezdte a nézelődést, „beszélgetést”.
És, bár az igény szerinti ellátásban nem pontosan értünk egyet, muszáj elmondanom, hogy Ádám magától állította be, hogy egyszerre mennyit eszik, és mostanra az 1 órás komfortozásból lementünk a 15 perces, célirányos evésre, igaz, nappal még legtöbbször 1,5 óránként kér. De este már egész jól alszik. Többször volt már 5 óra is, de a 3ak már mindig megvannak, és pl. kaki rendszeresen nincs este, ami szerintem a bioritmus megjelenését jelzi. Amivel csak azt akarom mondani, hogy nálunk beválik az igény szerinti ellátás, majd önállósodás.
És abszolút mentőötletem: most élvezzétek ki, hogy ilyen bújós Samu, mert pár hónap múlva úgy kell majd levadászni egy-egy puszi miatt
Örülök, hogy jófej volt a szopis tanácsadó! Anyai ösztön rulez!
(((édesfaszom vess tüzet
))))
Ja, és lehet „oktatni” is a gyereket: karjánál fogva felhúzni, hogy tartsa a fejét, hasra fordítani, hogy erőlködjön kicsit. Az is fárasztja
Enikő! Pontosan nem tudom, párszor mérték a csecsemősök 3 naposan, és akkor 10-30 g-kat evett Ádi, nem bukott semmit. Nem voltak oda érte, de nem hisztiztek, hogy ez túl kevés lenne. Bár, az a mérleg is.....