A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Úgy látszik, jól sikerült a kép, én egyáltalán nem vagyok sovány, de tényleg!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Igaz, 10 kilótól megszabadultam terhesség előtt, de azé' van mit fogni rajtam! :lol:

Ancsa :)
Na Te tudsz hitelt adni a szavaimnak! Ugyehogy nem vagyok vékony?? :lol: :lol:

Kép
Kép
zituska28

Gratula Zozónak és sok boldogságot, tejcsit neki!!! :lol:
gira:egyet értek a cumisüveges dologban, most már én is úgy gondolom, h jobb ha a cicizés mellett a cumisüveget is bevetjük, mert így amikor valami van, akkor csak szenvedés, mert nem akar elfogadni semmit!! :roll:
zsanett: jóó lennneee talizni, erre úgy sem ismerek kismamit!
Mi a véleményed az itteni háziorvosokról?Nem tudom kit válasszak magamnak..szerinted? :roll:

Kép
gyanixi

Zozo,gratulálunk neked mi is!!!
Remélem minél hamarabb rendbe jössz,remélem lesz sok tejcsi!!! :D :D

Mi jól vagyunk,csak a panell program miatt,állandóan furnak,a Barni meg fél tőle ,ezért csak aludni járunk haza,és nincs időm írní!!!

Zituska,nagyon ari a pocid!!! :D :D

Timika,mondta anyu ,hogy találkoztatok a játszón!!! :wink:

Enikő,szvsz is próbáld minél többször mellre tenni Zalánt(bár ez 3 gyerek mellettt nem lehet egyszerű),és tutira beindul a tejcsi!!!
Éppen most hallottam,hogy mivel hamar kidobják az anyukákat a klinikáról,otthon sárgulnak be a babák.
A Barni is anno ,kedden,és csütörtökön is besárgult,szerdán meg már haza engedtek volna bennünket........ :shock:

Szóval gondolom a Barbi bagyon rendi volt!!! :wink:

A lányok mit szólnak Zalánhoz,viszed őket bölcsibe-oviba???

Kép
bibi226

Háj!

A mai éjszakánk egy fokkal jobb volt mint a tegnapi. Most 2 ordítás között aludt is egy órát :lol: :o

Gira: Nagyon köszi a mérleget :wink: Édesek a csajaid, kis szöszkék, csudaszépek! :D Bocs hogy egy kicsit nyomi voltam, nem vagyok toppon :oops: Nem is értem miért :lol:

Bibi: Igen szuper volt Barbi :wink: Üdvözölt amúgy, beszéltünk rólatok! :)
Itt van anyukám ő viszi Violát bölcsibe, és apa megy érte (apánk éjszakás most éppen) Ovi nincs majd csak agusztus végétől lesz, és bölcsi is, ugyanis holnaptól bölcsiszünet lesz. Hogy mit csinálok az egész naposan Duracell egy egész embert kívánó Violával...????? Az még egyelőre relytély. Anyu se tud itt maradni folyamatosan egy egész hónapig.
Anyós nem nagyon ajánlkozott fel, hogy besegít... a klinikára bejöttek megnézni az unokát, azóta semmi érdeklődés.. :roll: Nem is értem, hogy lehetnek ilyen lelketlen emberek.... :shock: :( No mindegy majd megoldjuk, apának jár 5 nap "szülési szabi" megpróbálja úgy kivenni egyenként amikorra nincsen segítségem...

Zituska: Szééééép pocak! :wink:

Mennem kell riadó van

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, nem elkeserítés gyanánt, de az öt nap szülési szabit folyamatosan kell kiadni... 8)

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
Anyukád nagyon aranyos! Találkoztunk a játszin, csajok édesek voltak! Viola néhányszor megkörnyékezte Regit a hinta miatt :D

Lányok!
Nem kell valakinek egy használt járóka? Egy kicsit a hálója megszakadt, de még használható, nem nagy, kör alakú, stabil. Persze ingyen, mert kidobásra vár :(

Kép
kajla

Sziasztok!!

Zozo!
Szívből gratulálunk!!!! :lol:
Kép

Enikő!
Csudaédes Zalán!!!
Kitartást kívánok a szopihoz!!!!
Boginak pedig utólag BOLDOG NÉVNAPOT!
(Olyan jó volt olvasni amit Barbiról írtál- nekem osztálytársam volt-úgy szerettem volna nála szülni, de ugyebár a dokim a kettesbe volt! :( Na, majd legközelebb! :wink: )

Szombaton elutazunk 10 napra a Balcsira, addig elköszönök Tőletek!!!Mindenkinek szép napokat, jó babázást kívánunk!
(Holnap még lehet bekukkantok! :wink: )

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Bibi :) Igen, összefutottunk, sajnálom, hogy te nem voltál ott :( Nem jössz be te is vmikor?

Zitus :) Beállok a dícsérők sorába: sztem is szuperül nézel ki és nagyon csini a pocakod! :D :D :D

Csibe :) Magatokról nem írtál: hogy vagytok? Jó nyaralást kívánok nektek!

Enikő :) Hát bakker nem lesz könnyű, sajnálom, hogy anyósékra nem számíthatsz :( Hogy veszed észre, csökken Zalán sárgasága?

Teszek fel pár képet Kristófról, végre letöltöttem a fényképezőről. :roll:

Kép

Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Enikő!

Nagyon sok szeretettel gratulálunk Zalánhoz! Gyönyörű kispasi (szép a neve is :wink: ) ! Jó egészséget, és sok tejecskét kívánunk!

Pusz!
Vendég

Fifianyu: Köszi nagyon édes vagy :D

Timi: Most is napozik, úgy látom egyelőre még sárga.... :(
Kristóf gyönyörű, milyen hosszú szempillái vannak :shock: :D

Csibe: Még szülhetsz nála :wink: Sztem szuperügyes és nagyon türelmes, olyan megnyugtató jelenség én egyszerűen imádom :D
Jó Balcsizást :)

Exi: Egy kis jóindalattal gondolom kiadják emígy is.... :roll:

Hjaj képzeljétek anyósom küldött smst, hogy a bölcsiszünet ideje alatt elvinné a Violát (nem aludna ott éjjel, csak délbe és minden nap elvinné azt írta) :D Csak panaszkodnom kellett..... :roll: :D

Ezek most készültek: Bodyt nem nézni rózsaszínbe utazunk (csajos a ruhatárunk :lol: :oops: )
Kép
Bogival:
Kép

ceniko
Szeged

Kajla: Jöttök ma is a játszóra? :) Küldtem privit! :wink:

ceniko
Szeged

Timika!
Nagyon aranyos Kristóf, az etetőszékben alvós a legédibb szerintem!

Zituska!Csini a poci, nekem is ekkora volt ilyen idősen!

Csibe!Jó nyaralást nektek!

Enikő!Zalán tündéri mint már írtam is!
20140113113746

Hali.

Timi, szuperek a képek!

Enikő, sajnálom, hogy még mindig sárga a szerelmed. Nekem talán ennyiből szerencsém volt, hogy ezzel már nem volt gondom. Habár a védőnő szerint még 10 naposan is sárga volt egy kicsit, de szerintem meg nem.
Hát nem tudom szilánkéknál mennyire rugalmasak e téren, de az tuti, hogyha apasági szabiként adják ki, azt nekik egyhuzamban kell elszámolni. Az más tészta, hogy Dani nem egy teljes hétre jön el folyamatosan...ha hajlandóak erre persze.
Még mindig édesek a gyerekeid, egyébként elfelejtettem, hogy a legutóbb feltett közös képen teljesen úgy néz ki, mintha mosolyogna Zalán. :)
Ruhatár kell? Fent figyelnek a garázsban Peti cuccai...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Csajok!
Tökre fájnak a lábaim mostanában és mindig tele vagyok kék foltokkal. Olvastam, h ez lehet a leukémia tünete is, így most totál beparáztam, mert ugye hipochonder is vagyok ámm!!
Volt másnak is ilyen tünete???help!
Enikő: csak nem mondod, h Te már lejársz a játszótérre???!!!???

Kép
gyanixi

Enikő!
Válasz ment!
Kép

Kép
kajla

Sziasztok!

Gyanixi:ne aggódj,mert nekem a mai napig mindig kék foltos a lábam.Semmi köze a leukémiához.Ne aggódj!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!!!

Niki: Neeeeeeeeem, anyukám vitte le a játszóra a csajokat.... :D Én még pihiszuszizok!!

Exi: Köszi újszülött cumónk van (fiús,lányos vegyesen) azzal kihúzzuk, nem vagyok sznob, hogy csak márkás illetőleg fiús/lányos rucikat adjak rájuk :oops: . Majd szólok, ha szükségünk lesz valamire :wink: De nagyon köszi, hogy felajánlottad édes vagy :wink: Élni fogok a lehetőséggel amennyiben kell valami :) Köszönöm!

Anett: Te hogy vagy? Hogy bírod a pocakot??? Nemsokára rajtad a topik szeme és neked meg GErikának mennek majd a drukkok :D De izgiiiiiiii :D

Éjjel volt nagy üvöltés, sztem a szomszédok is élvezték :oops: Aztán aludt egyhuzamba 4 órát, majd szopi 1 órán át, majd kis üvöltés és szunya, úgyhogy viszonylag JÓ-nak minősítem az éjszakát. :wink:
Pusssssz

ceniko
Szeged

Timi :)
Nagyon édes Kristóf a képeken! Ő is olyan nagy fiú már!! :D :D

Niki :)
Ne aggódj, sztem sem kell rögtön a legrosszabra gondolni! :wink:

Enikő :)
Nagyon édes kispasi Zalán :D , a rózsaszín body felett meg szemet hunyunk! :wink: :lol:
Lassan, de biztosan alakultok! :wink: Ezek szerint tejcsike elindult? :)

Én annyira szarul vagyok, nagyon fáj a fejem. Nagyon sokat fáj, amióta terhes vagyok. :(
Szegény baba, félek Panadol függő lesz, annyit beszedtem már. :cry:
Boti mamázik ma, de nem nagyon tudok pihizni, takarítanom kéne. :roll:

Kép
Kép
zituska28

Zituska!
Nem vagy frontérzékeny? Nem próbáltad még a Béres Antifront kapszulákat? Hátha bejönne..

Kép
kajla

Zituska!
KÖzben megnéztem egy homeos füzetet is:
Belladonna: lüktető, hasogató fejfájásnál, melyet súlyosbít a fény, a zaj
Bryonia:kínzó fejfájás, melyet a legkisebb mozgás is fokoz
Ignatia: heveny érzelmi válság okozta fejfájás

És ezt meg apukámtól tudom, hogy a mandula enyhíti a fejfájást, ő sokat eszik belőle, mert migrénes fájdalmai vannak!

Kép
kajla

Kajla! :)

Köszönöm az infókat, nagyon rendi vagy!! :D
Úgy vettem észre én is, hogy leginkább a frontokra vagyok érzékeny.

Ezeket a homeopátiás szereket bármelyik patikában megkapom?

Kép
Kép
zituska28

Enikő!Köszi jól vagyunk, poci is, már alig várom, hogy én is babázhassak! :D Itt egy mai kép!

Kép
20140113113746

Sziasztok!

Látom jönnek a babák sorra :lol:
Eddig nem volt gépem már rosszul voltam viszont egy előny hogy csillog villog a lakás nincs mit vasalni és mosni szóval még a legutolsó sarkokat is kipuceváltam:) :lol: :lol:

Vasárnap megyünk Forma 1-re és hétfőn pedig ha minden igaz Németországba.KETTESBEN!!!
Anyós elszégyellte magát és a barátnőjével elvállalták az ikreket .Mátém meg papázik.

ANETT!
Hatalmas a pocid.

Zituska!
Neked is alakul :wink: Tényleg sovány vagy.

Ja voltunk az Agyagos utcai bölcsiben terepszemlén.Márciustól mennek majd az kincseim.OLYAN nagyon car érzés volt hamar "megnőttek"végig bőgtem a kocsiban az utat hazafelé.Pedig még csak megnéztem.Szóval ennyire telik az idő de márciusig még sok idő van.

Kép
Kép
zitacicu2

Megvolt az utolsó vérvételem, a cukorterhelésem jó lett, ezek szerint megérte a diéta, a vizelet üledékhez meg nem az van írva, hogy negatív, mint eddig, hanem : 1-2 vvt, 2-3 fvs, laphámsejtek, amorf törmelék Tudja vki mi ez???? Gondolom fehérvérsejt meg vörösvértest, de az baj, hogy ott van?????
20140113113746

Zituska!
Sajna csak Békéscsabán tudom, hogy hol van kifejezetten homeos patika, de gondolom, a Kígyóban van!

Kép
kajla

Hali.

Enikő, okés, mivel Peti mostmár igencsak kinőtte az újszülött rucijait, így van egy rakás nagyobb is, ami már ugye kifejezetten fiús, szóval szívesen odaadom, aztán majd visszakerül egyszer. :)

Zituska, jaj, ne mondj már ilyet. Inkább fájdalomcsillapító, mint hogy fájjon, ez tuti. Ez szopi alatt is érvényes, mert ha anyukának rossz a kedve, az a babának sokkal rosszabb, mint némi fájdalomcsillapító! (Megjegyzem, én fejfájásra pocakosan is erős fájdalomcsillapítót kaptam be, mert rám a gyengébb dolgok, mint pl. a Panadol :) nem hatnak.)
Ja, én azóta vagyok fejfájós, mióta Peti megszületett, nem tudom, miért.

Anett, micsoda poci! Az üledék miatt ne aggódj, kifejezetten rosszat nem jelent, még az sem kizárt, hogy maga a pohár sem volt teljesen tiszta. Szóval no para!

Kajla, ha minden igaz, Szegeden a Sas Patikában is van ilyen homeós bogyó, legalábbis nagyon sokfélét tartanak.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zituska! A Sas és a Kabay tuti tart homeos dolgokat!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok

Anett!
Az üledék miatt nyugi nekem se volt 100% amikor pocakos voltam de soha nem mondták hogy rossz lenne.

S.O.S lányok!
Nem adtak a patikába hányás elleni gyógyszert a gyerekeknek de van itthon pár daedaonetta kúp.Adtam a kicsiknek is belőle régebben de nem tudom hogy feleztem vagy egészben.Nem tudja valaki hogy kell adni???
A másik pedig a germicid kúp.Arra az van írva hogy 1 éves korig felezni kell 2 éves kortól meg egészet 6 óránként.Merjen anyós egészet adni nekik ha gáz van?Amikor megvettem már pont lement a lázuk és nem kellett.A másik dolog pedig az hogy lehet e 4 óránként váltva adni a nurofennel?(az egyik ibuprofen a másik pedig aminofenazen hatóanyagú)

Kép
Kép
zitacicu2

Köszi, Csajok! :)
Venni fogok ilyen homeos cuccokat, mert a mai napom brutál volt, és sajnos nagyon sűrűn van ez. :(
Vetettem mandulát is ma a Párommal!
Most már elmúlt, de gondolom azért, mert ideért a szaridő. Tuti ettől voltam így kész..

Zitacicu :)
Dedalonettát felezni kell, a Germiciddel pedig friss élményünk van, Botinak egészbe kellett adni, sztem a Te babóidnak is mehet egészben!

Exi :)
Tudom, tudom, hogy inkább a gyógyszer, mint a fájdalom, de hihetetlen sokat fáj mostanában, és félek sok lesz a gyógyszerből, ha mindig ahhoz nyúlok.

Kép
Kép
zituska28

Ja, és lehet válva adni a lázcsillapítót 4 óránként, mi is úgy csináltuk! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Zituska!

Nagyon nagyon köszi leírtam mindent anyósnak remélem nem lesz rá szükség.
Drukkoljatok ezerrel hétfőtől egyedül hagyom a csemetéimet(na jó a nagyszülőkre)Már most kész vagyok. :cry: Olyan furi annyira vágyok néha egy kis nyugira és most amikor itt a lehetőség nem nagyon akarok élni vele. :roll: :roll:

Enikő!
Hogy bírod a nagycsaládos életet?Viola?Mit szólt a kicsi fiúhoz?Bogarad?

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Volt valakinek olyan tapasztalata, hogy hányt a gyerek az autóban? Rékánál most kezdődött, de már 3 alkalommal alig 20 perces utazás után kidobta a taccsot. No nem kell messzire menni, én is és az apja is ilyenek voltunk, de akkoriban ez nem okozott olyan nagy gondot, mert évente 1x mentünk hosszabb útra.
Mit lehet tenni? Csak nem vihetem éhgyomorra :roll:
Vendég

Sziasztok!

Gira: Sztem konzultálj a gyermekorvosotokkal. Sok gyereknél és felnőttnél is van ez az úgynevezett utazási betegség. Van rá valami gyógyszer, viszont nem tudom, hogy kisgyereknek adható-e. No meg aztán amíg kiszaladtok pl a Corába vásárolni, nem biztos, hogy gyógyszerrel kéne tömni :roll: :( Mert a hosszú út az más... Hát passzolom, enyimek szerencsére bírják az autózást.....

Zitacicu: Egyelőre jól, mert itt volt anyu eddig, aztán csütörtökön elvitték a csajokat :D . Kedden jönnek vissza...
Úgyhogy most édes háromasban vagyunk, bár apa szunyál egész nap, mert éjszakás volt..holnap meg már megy reggel 5kor melózni... Szerencsés utat nektek, érezzétek jól magatokat, és ne aggódj a gyerekek miatt, Őket nem fogja megviselni a távollétetek, Téged sokkal jobban :wink: :lol: Jó helyen lesznek, nyugiiiiiiii :wink:

Anett: Nekem is voltak ilyen laphámsejtek a végén a vizeletemben, a dokim nem tulajdonított nekik jelentőséget, úgyhogy szvsz nincs okod aggodalomra :wink: Szép nagy már a pocid :D

Zituska: A Vasas patikába is vannak homeós cuccok. Hja és szülés előtt is érdemes szedni, nekem nagyon beváltak :wink: Nagyon jól és gyorsan tágult a méhszáj (méhszájizomlazító homeós golyókat szedtem) lényegében 30 perc alatt 5 centit tágult és tűnt el a méhszáj :wink: Szülés után pedig vérzéscsillapító regeneráló homeós golyókat szedtem/szedek! :D

Pusssz
E

ceniko
Szeged

Zitacicu :)
Nincs mit! :wink:
Megértelek, hogy nehezen szakadsz el a gyerkőktől, de igaza van Enikőnek, ők nagyon jól el lesznek! :D
Ti pedig próbáljátok kiélvezni azt a pár gyerekmentes napot, hidd el, erre is szüksége van az embernek, ne legyen lelkiismeretfurid! :wink:

Gira :)
Sztem is beszélj a gyerekdokival, biztos van rá valami gyógyszer!

Köszi! :D Ez nagyon jó ötlet, meg is fogadom!! Megírod, hogy pontosan miket szedtél, és mennyit?? Beszerzem őket időben! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Szüléstörténet:

Hát elég velős volt. Olyan rövid de velős. :D

Péntek délután fél 1re volt időpontom CTG-re. Fájásokat nem mutatott egy nagy csík volt az egész…
Utána a dokim megvizsgált 2 cm volt a méhszáj, picit lefejtette a lepényt a méhszájról, iszonyat fájt, majd összecartam magam, nagyon kapaszkodtam a vizsgálószékbe, levert a víz rendesen, de úgy voltam a vele, én ezt már nem bírom szülni akarok és ha ez az ára akkor ez az ára…

Eljöttem a klinikáról még elmentem boltba, vettem egy zsugor ásványvizet hazacipeltem (najó csak a kocsiig :lol: ) meg még ezt azt, tele voltam pakkal.

3 kor kezdtem el fájogatni, de csak olyan lájtos mensiszerűen. Nem voltak elég erősek, meg rendszeresek se, de mivel Violával is dettó ez volt aztán egyszer csak pikkpakk eltűnt a méhszáj és már jött is, úgy döntöttem nem kockáztatok inkább bemegyek a klinikára… Olyan 5 óra fele bementem 3 cm volt a méhszáj. Ctg --> fájáskák, ügyeletes doki szerint még ma éjjel szülünk. Felvettek a terhespatológiára, mert a szülőszobában teltház volt.. :roll:
Kaptam egy ágyat a patológián és vártam, közbe fájogattam, de nem voltak vészesek a fájások! Megjött a Dani, dumáltunk, benyomtam egy szendvicset :lol: és vártunk…. Fél 10kor feljött az ügyeletes doki megvizsgált 4 cm volt a méhszáj. Lementünk a szülőszobára (már mindenki megszült addigra egyedül voltam, tök jó volt :D )
Előkészítettek, sétálgattam a folyosón, mivel senki sem szült rajtam kívül nyitva voltak az ajtók, az egész klinikán nem volt egy árva lélek sem, lépcsőztünk, sétáltunk Danival. Olyan 11 körül kezdtek erősödni a fájások, azok már rendes vajúdós fájások voltak. Kapaszkodtam apa nyakába, ő meg masszírozta a derekamat ami nagyon jól esett! Rákoncentráltam lélegeztem rendesen, akkor már eléggé fájtak, de állva sokkal elviselhetőbbek voltak a fájások, mint fekve vagy bárhogy… Vártuk az ügyeletes dokit hogy lejöjjön burkot repeszteni, mert fent volt a műtőbe császározott.....

Fél 1re ért le, akkor 5 cm volt a méhszáj, megrepesztette a burkot. Na akkor jött a fekete leves :shock: . Utána már nem kelhettem fel. Ctg-re voltam kapcsolva. Na aszittem ottmaradok, de Barbi (szülésznő) hozta a kéjgázt, azt szívtam mint atom :lol: :lol: :lol: És azzal egész jól elhalucináltam a fájásokat. Úgy szívtam a kéjgázt, hogy behorpadt a fejem. :lol: Ahogy a CTG-én hallottam a béjb szívhangját rendes diszkós tuctuc zenét produkáltam magamnak a kéjgáz segítségével :lol: :lol: :lol: Mondtam a dokinak, hogy doktor úr halucinálok, dizsizenét nyomatok magamban :D Aszonta, az jó, akkor jól csinálom… :lol: Közbe a szülésznő nyomatta a számba a homeós golyókat, úgy vettem észre használnak :wink:

Igazából a fájások brutálhipererősek voltak,de olyan erősek, hogy komolyan azt gondoltam hogy nem élem túl…. :shock: Pedig nem vagyok egy lagymatag jól bírom a fájdalmakat... Nem emlékszem hogy ennyire fájt volna a csajokkal, de hát hatottak is, mert fél óra alatt tágult 5 centit és tűnt el a méhszáj.... :o
A kitolás viszont elég gáz volt, mert gátvédelemmel szültünk, ami azt jelentette, hogy amikor nyomnom kellett nem nyomhattam, hanem mindig csak egy picit...és nyomás, majd gyorsan sóhajt,majd megint picit nyom megint sóhajt, de csak ilyen 1 másodperceket volt szabad nyomni, hogy nagyon lassan jöjjön ki a feje, csak amikor ott a székelési inger és a "nyomnom kell" akkor elég nehéz visszatartani és elsóhajtani az ingert..... Úgyhogy nagyon kemény volt!!!! Ezért a kitolás picit hosszabb is lett (kb 10 perccel) de megérte, mert nem kellett gátmetszést se csinálni, nem is repedtem (szuperügyes volt a Barbara :wink: ) és varrni se ugye, ami így utólag azért nagyon jó....
Az dokinak nem volt velem semmi dolga, a kitolás idejére ott állt mellettem balról és szurkolt :D Lényegében mondta a szülésznővel együtt hogy most nyom, most sóhajt, nyom, sóhajt, nyom, sóhajt, meg adta a kéjgáz maszkját a számhoz. A keze a hasamon volt, de nem nyomta, csak úgy rajta volt. A szülésznő dolgozott sokat (no meg én :D )

És végülis 1:15-kor megszületett Zalán László 3400 grammal és 51 cm-rel :D :D :D :D Rögtön a hasamra tették, nagyon kis forró volt a teste és nyüszizett, mint egy kisegér :) Megkértem a párom csináljon pár képet Róla, erre a doki kikapta a kezéből a fényképezőgépet, hogy majd ő fotóz :D Nagyon rendes volt szenzációs jófej. És tök furcsa, hogy ugye nem fogadott orvosom volt mégis maximális teljesítményt nyújtott, és ugyanúgy bánt velem, mintha az ő betege lettem volna. Tényleg le a kalappal előtte… Amikor már nem pulzált a zsinór a párom elvágta, majd elvitték tisztába tenni a gyerkőcöt. Megszületett a lepény is minden okés volt. Utána a szülésznő lemosott, a doki megnézett majd közölték, hogy se repedés, se vágás, nem kell gátat varrni :D Na ilyen se történt még velem :D Úgyhogy rögtön felkelhettem, átsétáltam a megfigyelőbe. Odaadták a kezembe a már tisztára mosott bepólyázott babát és ismerkedtünk... Nézett a nagy szemeivel, hogy most vajon hol van. Próbáltunk szopizni is, de nem különösebben izgatta a dolog :) , főleg pihengettünk mert iszonyat ki voltam nyúvadva, ő meg nézgelődött aztán bealudt :lol:
Viszont az utófájások (méhösszehúzódás) nagyon brutálisak voltak így a harmadik baba után :shock: . Tudtam, hogy jobban fog fájni, mondták, de hogy ennyire azt nem gondoltam volna. :x Vasárnap-hétfőn egész éjjel görcsöltem (ment vissza a méhem) nem aludtam semmit, úgy fájt hogy az ágyba kapaszkodtam és rendesen szuszogtam mintha vajudnék...... :shock:

Mindent összevetve szuper volt a szülés!! És mázlim volt, hogy pont egy szuper ügyeletes doki volt, így a sajátom helyettesét nem is hívtam be, és a szülésznőm a Barbi megint ügyeletes volt :D Eddig mindhárom gyerekem akkor született, amikor ő ügyeletes volt. Jól időzítettek a kölkök :lol:
Úgyhogy öröl hálám a Barbinak és a ST doktor úrnak, hogy ilyen szuper szülésem volt. :wink:
Hát nagyjából ennyi :)

ceniko
Szeged

Istenem, de jó volt végig olvasni!!!! :D :D :D :D
Annyira örülök, hogy ilyen szép emlék Zalán születése!

Anno Boti születése is szuper élmény volt nekem, remélem Tesó baba is ilyen szépen fog megszületni! :D

Kép
Kép
zituska28

Itt még "egyek" vagyunk a köldikzsinór összeköt mindenket :) : Kép

Itt már a megfigyelőben:
Kép

Másnap:
Kép

ceniko
Szeged

Enikő!

Tényleg élmény volt olvasni a szüléstörténetedet :) Már ott tartok, hogy. énisénisénis újra :D
Vendég

Enikő!

Nagyon jó szülésed volt tényleg, remélem nekem is hasonló élményeim lesznek, nagyon szeretnék gátvédelmet én is, na majd meglátjuk lehet e! A képek is nagyon jók, ezek szerint fotózni is tud a doki!
20140113113746

Üdv.

Zitacicu, nekem a hányáscsillapító kúpból egészet kellett adni, és a Germicidből is azt adtam Petinek, csak így ritkábban kell, mint a gyógyszertári aminofenazen kúpot, mert előbbienk elvileg hosszabb a hatása.
Ja, nekem a gyógyszerész ismerősünk nem javasolta, hogy adjak mást is a gyógyszertári kúp mellett, azt mondta, hogy inkább a kúpot adjam négyóránként.
Most, hogy Zituska írta, megnéztem, a tájékoztatójában is az van, hogy egészet kell adni, mikor az ügyeleten felírták nekünk, az orvos hányás esetén napi 3-szori kúpbeadást írt elő.

Zituska, persze, én is tűrök egy ideig, de amikor semmi nem használ, jön az Algopyrin. Újabban az is elég... Tegnap nekem is nagyon fájt a buksim, vettem is be egy gyógyszert, de csak egy kicsit vitte ki a fájdalmat, de amit elkezdett esni, az a kicsi fájdalom is tovaszállt.

Gira, nekem nincs ötletem, mivel Réka már nagy, kisebbeknél a cumi hatásos lehet, de hogy egy nagylánynak mit adnék, azt passzolom.

Enikő, ezt tényleg jó volt olvasni...hát ilyenkor sárgulok és sárgulok, hogy nekem meg vágtak.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Enikő, örülök, hogy szép emlék Zalán születése. A "fekete leves " akkor tényleg nem volt legalább hosszú. Zitacicu 3 ujjnyit írt este(az 6 cm), azért gondoltam, hogy hamarabb meglesz a baba. De így akkor tényleg jó gyors volt. :)
Jajaja, az utófájásokra én is emlékszem a harmadik után, húh, főleg szoptatás alatt kínoztak meg...4. napra elmúltak szerencsére. Azt hiszem, most még ennél is rosszabbra számíthatok...újra szülök szülés után... :) :(
Nagyon jók a képek is! Igazán szép baba Zalán! :)

Anett, szép nagy a pocid már, nekem is valami hasonló mérete van. :)

Gira, nincs erre valami homeós bogyó esetleg? Vagy/és mondani neki, hogy előre nézzen, ne lefele stb. Én is ilyen problémával küzdöttem gyerek koromban. :(

Zituska, ari a mini pocid!! :) Jó alakod van, hallod! :) Szvsz a 2 .szülés a legkönnyebb!(persze vannak kivételek)

Zitacicu, érezzétek magatokat jól! Hova is mentek?

Niki, kérj a körzetorvostól egy laborvizsgálatot, hogy megnyugtasd magad! :)

Zozóék mikor jönnek haza?

Szép hétvégét mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!
köszönjük a gratulákat!
ma jöttünk haza, én nagyon, (na jó nem annyira) jól vagyok, most alkoholizálok éppen, hogy a fenébe lehet meginni a sört?????
ilyen rossz valamit még soha nem ittam.
nagy káosz minden, de elvagyunk főleg így h. mindenki szunyál :lol: kivév e engem, mert nem tudok.

csaszi: hát........
ha az első szülésem csaszi lett volna nem bizti h. bevállalok még1 babát, amúgy kilehet bírni, már úgy szaladok mint a nyúl, jameg ugye Vivit is emelgetni kell...

képet majd megpróbálok feltenni, de mostanában ez soha nem sikrült.

Zitus!
én tudtam h. te vagy mikor láttalak, de olyan rém hülyén hangzik h. Z. vagyok a bnetről, úgyhogy inkább kihagytam :lol:
akartam írni privit h. mi vagyunk azok, de akkor már nem kell :D
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm szépen a dícséreteket Kristóf nevében :lol: :lol: :lol:

Zozo :) Bakker akkor tényleg igaz, hogy csaszi után 4 nappal kiengednek :shock: :shock: :shock: Akkor ezek szerint Patrícia nem sárgult be? Vagy így is, úgy is haza adják? Mit szólt hozzá Vivi? Azért próbáld ne emelgetni Vivit, elméletileg még pár hétig a baba súlyánál nehezebbet nem lenne szabad emelned. Tudom, könnyű ezt mondani :roll:
Alkoholizálni ne alkoholizálj, ha nem esik jól, a folyadék bevitel a lényeg! :!: A Vidra u-i bioboltban lehet kapni mézes malátasört, én anno azt ittam, ugyanis az az egyetlen "sörfajta", amit meg tudok inni. Akartam még kérdezni, hogy végül miért nem spinálban csinálták a csaszit?

Enikő :) Gyönyörűek a képek, az, amin Bogival van együtt, meg amelyiken még összeköt titeket a köldökzsinór, pedig különösen varázslatos! :D :D
A szüléstörténeted nagyon jó volt olvasni, örülök, hogy ilyen szép élmény lett! :D :D
Azért a homeós bogyók nevét tartsd meg légyszi, biztos el fogom kérni a következő gyerkőcnél :lol: :wink:
Egyébként mi volt a tapasztalatod a klinikán? Volt elég pelus, popsikrém, stb..?

Gira :) Esetleg vmilyen homeós bogyó?

Exi :) Szívemből szóltál, én is mindig ezt érzem, mikor ilyen szép szüléstörténeteket olvasok... :oops: :cry:

Anett :) Válaszoltam :)

Zitus :) Még mindig semmi :roll: Viszont ma átvettem tőled a stafétát: nekem fáj a fejem, de tiszta hülye az idő is, hol szakad az eső, hol süt a nap. :evil: :evil:

KépKép

KépKép
timika

Exi :)
A mi dokink két éves korig nem ajánlja az egész Daedalonettát, csak a felet.
És a Germicidből max 4-et lehet adni naponta, ezért jó váltva adni másik hatóanyagú lázcsillapítóval.

Zozo :)
Te kis titkolózós! :wink: :lol:
Örülök, hogy otthon vagytok, és a körülményekhez képest jól!
Vivi hogy fogadta a kistesót?? Képek? :D

Gerika :)
Ez biztató, remélem, tényleg így lesz! :D

Kép
Kép
zituska28

Timi :)
Sikerült egyszerre írnunk! :lol:
Sajnálom a fejfájást! Tényleg átvetted a stafétát, nekem ma nem fáj.

Kép
Kép
zituska28

Baker, annyit jár a szám, hogy megint én vezetem az oldalt. :roll: :o

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Gira: Homeós bogyó Rékának: Cocculine (utazási betegségre)
Adagolás
Megelőzésre: utazás előtti napon és az utazás naoján 2-3x1 tablettát kell elszopogatni
Akut esetben: óránként 2 tabletta
szedhetik kisgyerekek, egész kicsik is, járművezetől, gépkezelők, magasban dolgozók is

Most csak ennyi voltam majd valamikor jövök bővebben :) Gyerkőcök mind tündériek!!!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv.

Zozo, jó, hogy otthon vagytok, ezek szerint Patrícia is jól van, gondolom, egyéb esetben nem lennétek a saját fészekben.
Sörre nincs ötletem, én alapból nem szeretem. Nekem a tea jött volna be, de kiderült, hogy valszeg allergiás vagyok az ernyős virágzatú termésekre, így a homeós bogyóval és a sok vízzel próbálkoztam, sajna rajtam nem segített.

Timi, ugye mondtam, hogy négy nap itt is-ott is. Azért remélem, ha egy baba sárga, akkor nem engedik haza, habár a gyerekkórházban nekünk vmi olyasmit mondott az orvos, hogy a kórházi-klinikai gyermekorvosoknál nagyobb a tűréshatár, már ami a bilirubin szintet illeti (tehát ha még sárga egy kicsit, az nem baj, akkor is haza lehet menni).

Zituska, azt tudom, hogy a Germicid csak hat óránként adható, én a sima gyógyszertári kúpról beszéltem, azt lehet négyóránként adni!
A hányáscsillapítóról érdemben meg nem igazán tudok nyilatkozni, a csomagból csak egy darab hiányzik, mert a végén csak egyet adtam Petinek, aztán többet se. De amíg jó, addig megtartom, sose lehet tudni...

Szép és nyugodt estét mindenkinek.

Ági

Ui: akit érdekel, és nincs programja holnap délelőttre, a Széchenyi téren 10-12 óra között veterán autó és motor "kiállítás" lesz.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő,nagyon tetszett a szüléstörténeted!!!
Örülök hogy rendi volta S.T.!!!!
Naggyon édi Zalán,és ez a nagy haja!!
Badi is ilyen hajas baba volt!!!
Anno nekem is fájt a hasam,mikor húzodott vissza a méhem,esküszöm
néztem az órát hány percessek a fájásaim................... :lol: :lol:

Zituska,én a terhesség előtt nagyon fejfájos voltam,aztán majdnem teljessen elmúlt,de ha fáj-fájt a fejem,és bevettem 1/2-1 panadolt.... 8)
Hű még most írtad hogy babát vársz,és máris 14 hetessek vagytok!!!
Hihetetlen!!!!
:wink: :wink:

Zozo,örülök hogy ottthon vagytok!!!
Én a laktoherb teára,meg a sok mellre tételre,meg az elején fejésre esküszöm..........
Attól tutira beindul a tejed!!!!

Kép
bibi226

Anett,a vizelet tenyésztés miatt szvsz ne aggódj,egy kicsit több baci van benne mint kellene!!
Ha nagyon vészes lenne,akkor az orvosod írt volna fel antibiotikumot.
Ígyál sok folyadékot!

Jaj lányok!!!
Én nem tudom mi lesz velünk!!!

A Barnabás megint naggyon anyás lett!!!!
Ha 1/4 órát nem vagyok a közelébe(nem lát) óóórdít utánam!!! :cry:
Nemtudom ,normális dolog ez???
Mi lesz velünk majd a bölcsibe??
A ti gyerketek is ezt csinálja???
Anyuval sem akkar maradni,pedig mindennap megyünk hozzá,meg szeretik is egymást!!! :cry: :cry: :x

Kép
bibi226

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?