Köszi a gyors válaszokat!
Igen, én is úgy gondolom, hogy 1 éjszakai szopi egyáltalán nem számít soknak, van olyan ismerõsöm, aki éjjel is 3 óránként szoptat, mert sokat sír a babája, de ez egy másik téma. Hát azt én sem igazán értettem, hogy mi a jó az éjszakai teáztatásban, amihez ugyanúgy fel kel kelni, sõt még macerásabb elõkészíteni, míg én korahajnal körül bemegyek, látom, hogy Zsombi nézelõdik, kiveszem az ágyából és a félhomályban, mert még lámpát sem gyújtok (elég a fény, ami az utcáról beszûrõdik) megszoptatom. Egyébként nagyon ügyesen szopizik már a születése óta
Nem is vesztett a súlyából, amikor hazahoztuk a kórházból
És a kezdetektõl õ maga kéri mindig 3 óránként a cicit nappal. Mivel nagyon nyugis, kiegyensúlyozott, szépen gyarapodó, sokat alvó kisbaba elég kevés vele a testkontaktusom. Egyszerûen vagy alszik, vagy elvan magában és nézelõdik, nem igényli, hogy állandóan kézben legyen. Pont ezért nagyon fontos mindkettõnknek a szopizással eltöltött idõ, hiszen ilyenkor csak egymásra koncentrálunk, õ simogatja a cicimetr én pedig õt
Sajnálnám nagyon ha már most meg kellene szünnie az éjszakai szopinak. Régebben én is sokat fejtem, mert sok-sok tejcsim volt, mostanra beállt a kereslet-kínálat
Ráadásul 3-4 hetes korában Zsombi egyik éjjel 6 órát aludt és én már csak arra keltem, hogy nagyon feszít a cicim és fáj. Tele volt csomóval, ráadásul hirtelen felment a lázam is 39,5-re és napokig csak fejtem-szoptattam, mire kigyógyítottam magam, természetesen egyedül, mert a védõnõ ki sem jött megnézni. Na megyek is ebédelni, mielõtt Zsombi szopizik.
sziasztok!
Pirus

, de azért bárki másnak is lehet véleménye, ugye?