A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok!

Nekem jó a péntek, szívesen csatlakozom! :D
Tegnap voltunk dokinál, és már 1540gramm! Nem kevés.... :shock: Tök jó! És fejvégű! Hurrá!

Lukacskák eldugulása, nálam is jelen van! Én olvastam, hogy ez ezzel jár :lol:
Vendég

Hát én tuti nem tudok menni a talira.. :? !260km!Nemrég levonatoztam ezt a távot,meg 4 napig Pesten voltam!Asszem egy db-ig elég is volt :) Persze szívesen taliznék mindenkivel,de ez most nem fog részemről összejönni..! :cry:

Missfried
Kép
missfried

Ugye Klára!Pociformák :D Hát ez enyém már az elejétől kezdve nem "elterülő"...szóval nem olyan lányos! :wink: Egy barátnőm ezt írta sms-ben mikor megtudta h fiam lez"Milyen jó neked,így már a nap 24 órájában kuki van benned" :D

Missfried
Kép
missfried

Talán ma Apukám vesz autót!Úgy örülök,remélem összejön neki! :) Eddig egy ócska 100éves Skodája volt :?
Ja és ezt találtam ma..öcsém..ennyit a mostani 83 kilómról :shock: :D :D !
Ez 2005 nyarán készült(a művház wc-jében :lol: )
Kép

Missfried
Kép
missfried

:cry: :cry: kb 57-58 kg lehettem!De jó is lenne ezt visszakapni majd :)

Missfried
Kép
missfried

Amugy azt tudjátok hogy a kórházban ezt a 3 kaját szokták adni a kismamáknak h ne hízzanak!Mert ezek azt mondják nem látszanak meg,akármennyit eszünk belőle:
BAB,SZŐLŐCUKOR,GESZTENYEMASSZA... :D :shock: Vettem is egy zacsi szőlőcukrot ma!(Megint jól elbexélgetek magammal.. :roll: )

Missfried
Kép
missfried

Hali !

Missi: Nem semmi ez a kép ! Biztos nehezek a csontjaid is, mert amúgy nagyon vékonyka vagy !

Adri : Gratulálok a szép nagy súlyhoz ! :lol: Mármint a babáéhoz :wink:

Masi : Most jövök a védőnőtől aki szóba hozta a felkészítőt is .
Mivel a Jánosban úgy is okosodunk hétről hétre , én egyenlőre ezt kihagyom .
Majd szeptemberben ,ha szép őszi idő lesz és nem izzadok le 10 méterenként az utcán , akkor átballagok a rendelőbe is.

Cuki: Megkérdeztem ezt a méhlepény dolgot: mire szülünk ,3.as fokú érettsége lesz , szóval ez a mostani állapot teljesen ok és terhességi kornak megfelelő.
Azért az kár ,hogy nem csatlakozhatsz a kismami klubbhoz, de a babával muszáj lesz feljönnötök !

Missi , neked szintén :wink:

Kép
sheepy

Missi : a gesztenyemasszában nincs cukor ? Vagy csak natúr adják, mert akkor az rémes lehet :evil: :evil: :evil:

És bab ??????
nem valami gyomor kímélő !

Kép
sheepy

Én nem tudom Sheepy,a kolléganőm mesélte hogy anno nekik is ezt 3 dolgot adták állandóan,mert ezek nem "raktározódnak"el a szervezetben..vagy ilyesmi :) !
Ja és csak VOLTAM... :wink:

Missfried
Kép
missfried

Aludtam picit, de a férjem felébresztett :? Most meg nem nagyon megy a visszaalvás...

Missi! Nagyon vékonyka voltál! Leszel még ilyen, ne aggódj ;)

Adri, Sheepy! Gratuláció a szép babákhoz! Örülök, hogy sok jó információ jön az UH-okról :)
Mi csütörtökön megyünk, így pénteken friss adatokkal tudok majd csatlakozni a randihoz :)
Úgyhogy vegyetek fel a listára, plíííz!!!

Erre a szüslésfelkészítőre hogy lehet menni??? Én is mennék már valahova. Eddig csak jógázok, de még nem voltam felkészítőn :? Most szombaton leugranék azért egy szülésfelkészítős jógára, de más is érdekelne ezen kívül.

büngyike

szia mindenki..

mint mindig csak par szo..melozom
voltam vedönönel, mivel elköltöztünk egy masik utcaba, ezert uj vedönöt kaptam, ö is aranyos, csüt.ön jön hozzank csaladlatogatoba..
eddig +14 kg van rajtam, nem reszletezem hogy erzem magamat..keresek egy dietetikust, szenhidrat szegeny dietat fogok csinalni, mert semmi ötletem, hogy honna ez a rengeteg plusz..
a gyomorsavam egyre rosszabb, mar faj az ivas is..az elöbb ettem tonhalat paradicsommal es paprikaval, utana majdnem hanytam a nyelöcsövi fajdalomtol..
jo az idö, örülök, hogy nincs kanikula.

csajok, nincs idöm visszaolvasni mindent..ja, es 106cm, nem mertünk rosszul.

vigyazzatok magatokra :D

pusszancs
Vendég

Sheppy A babáé nagyon jó, de most az enyémre is fény derült :oops: :roll: :?

Büngyike Kíváncsi vagyok a bébi méreteire. Viszonyításképpen is... :D

Evu Gyomorsavam nekem is annyi van, hogy azt el sem tudom mondani! Az a szopogatós izéé mi aa neve naaaaaa! Rennie!! Nekem egész jól bevált. Próbáld ki, ha gondolod. :wink:

Ja tegnap a doki gratulált, hogy innentől már a várandósságot terhességnek hívják... Milyen kedves :roll: :lol:

De jó! Gyűlünk már a talira szépen! :D :D
Vendég

Lányok! Láttátok már a lányom babasarkát???? Itt fog élni velünk a hálószobában:

Kép
Kép

büngyike

Evu! Én is a Rennie-t tudom ajánlani. Bűn rossz, de van hatása....
Bár nekem nincs savam, inkább nyomódnak össze a belső szerveim :?

Adri! Akkor pénteken viszonyítunk :wink:

büngyike

Sziasztok!

Büngyike csodaszép a babasarok nálatok... Már csak 1-2 hét és a mienk is meglesz. Persze gond, hogy Apának inkább a konzervatív színek tetszenek, én meg élénkebbet szeretnék. Konkrétan a Drágám minden barna vagy fenyő bútorhoz odament, hogy ilyen jó lenne. Nekem inkább a fehér vagy valamilyen színnel kombinált ágy tetszett. Ja és én is szeretnék valamilyen figurát mint a Missiéké. Missi a Ti bútorotok is nagyon-nagyon szép.

Találka: jövő péntek szerintem nekem is jó. Holnap befejezem a melót és otthon nincs internet még egyelőre (de lesz, a párom megígérte, tiszta Babanet függő lettem:)), de majd bekukkantok valahonnan, hogy hogy is áll a szervezés. Na meg a Masival és Sheepyvel úgyis találkozunk jövő kedden a felkészítőn.

Masi, holnapi felkészítőre nem tudok menni Békásra, mert még dolgozom aznap. Utolsó nap, már alig várom!!! Agyamra megy a feladatok átadása!!!

Büngyike, a Jánosba bárki mehet felkészítőre és nagyon szimpi hölgy tartja, még videót nézünk, persze remélem a szülést nem mutatják jövő kedden. Szóval ez keddenként van 17 órától és 6 alkalommal elmondanak mindent. Kiderült, hogy a Szabolcsban (én ott fogok szülni) is van ilyen, de most nyári szabik miatt szünetel, ezért maradok a Jánosnál. A Szabolcsba meg majd csak a szülőszoba látogatásra megyek el. Ti már voltatok ilyenen?

Sheepy, Adri nagyon szép a babáitok mérete is. A mi kicsink 28. hét és 4 naposan 1477 gramm volt, szóval nem sokkal nagyobb. Ezek szerint nekem azért ilyen nagy a pocóm, mert híztam is rendesen.:(

Sziasztok, Csilla
csim

csajszik, mar irtam, hogy nem segit a rennie..se a homeopatia( 2 felet is probaltam), se a füszermellözes, se a viz,a mi higitja a savat, se a citromle, ami lugosit, se a biokrumplile, se a keksz, se a nem eves..mert meg akkoris kinoz.., se az optpcid( egy erre valo por)

szoval meg kell varni, mig a baba befordul, akkor allitolag megszünik..amen :lol:
Vendég

Sziasztok!

Milyen nagyok már a babák! Nem gondoltam volna, ilyen jó súlyban vannak már! :)
Sheepy, Adri, de jó, hogy minden ok! :) A jó fekvésért meg irigykedem, ki gondolta volna, hogy valaha ezen fogok parázni... :(

Büngyi, nagyon szép a babasarok! Balcsi nem volt hideg?

Cuki, jó kis szomszédok! Ügyes vagy ezzel a gyüminappal, hogy így rendszeresen beiktatod. Lassan nekem is be kellene vezetni, mert tegnap a védőnőnél kiderült, hogy már 13 kg jött fel rám! :( Ráadásul az utóbbi másfél hónapban 7 kg-ot híztam. Tény, hogy az utóbbi időben többször eszem, meg volt sok jégkrém meg süti... :(

Missi, nagyon jó lett a bababútor! Jó vékony vagy itt a képen!

Sheepy, ari a pocakod! Te is jó vékonyka vagy , és tényleg fiús neked is a pocid. :)

Klári, csúcs ez a babafej! :D

Bogyo, írtam mailt. 3 nap lecsó? Az azért tényleg sok egy kicsit. :D

Tali, én nem tudom, ott tudok -e lenni pénteken. Csütörtökön(és hétfőn) biztos fent leszek, de a péntek már macerásabb, majd kiderül. Ahhoz több szervezés kell (alvás valahol, gyerekek stb...) .
Pedig jó lenne talizni veletek. Na majd meglátjuk, sikerül-e megoldanom.

Ágica már nem dolgozik?

Evu, próbáld ki a Rennit, ne szenvedj!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Evu, értem, de azért vannak ételek, amik kevésbé savasítanak.
Na a paradicsom az nem ilyen, meg az őszibarack, ezeket inkább mellőzd!
Cukros tejet próbáltad már? Az jó lehet.

E.

gerika

Sziasztok :D

Büngyi
Nagyon szép a babasarok. Nagyon illik a bordó falhoz a kiságy és az ágynemű fehérsége. Az ágynemű különösen szép. Helénának is tetszeni fog.

Adri
Nagyon csini vagy.
Ki nem rakott még fel pocis fotót? Sürgősen pótolni!

Évi
Össze fogjuk hozni az a fagyizást, még akkor is, ha babakocsit fogunk közben tologatni :D

Erika
Aranyosak a gyerekek, hogy így várják a kistesót, de a nagyobbaknak már van benne gyakorlatuk is :D Neked azért kell a vasinjekció, mert már annyira alacsony a vasszinted? Nem nézték korábban, vagy hirtelen esett le?

A gyümölcsnaposoknak kitartást kívánok. Mi egy éve megcsináltuk a 90 napos diétát, amikoris minden negyedik nap gyüminap volt. Havonta egyszer pedig a gyüminap után víznapot is tartottunk. Akkor fogytam 7 kg-ot, 62-ről 55-re, nagyon látványos volt.
Most 71 kg vagyok, a haskörfogat 100 cm körüli.

Evu
Szerintem nagyon szép kismama vagy, olyan kár, hogy rosszul érzed magadat a bőrödben. De a szénhidrátszegény diéta segíthet. A 90 napos alatt mi egyáltalán nem ettünk kenyeret pl.

Topiktali
Bár én keveset vagyok, de szívesen megismerkednék veletek. Nálunk is felújítások zajlanak, most is itt vannak a festők, jövő pénteken pedig hozzák a lam. padlót. Szóval bizonytalan, hogy tudok-e menni, valszeg az utolsó pillanatban fog eldőlni, ha lehet.

Úristen, most látom csak, hogy már a 32. hétben vagyok!

Ariel

Kép
ariel

Cukika, így, apával közösen mindjárt könnyebb! Szép ruhákat vásároltál már megint Pankának.

Kép
ariel

Sziasztok!

Olyan jót aludtam délután!
Én lemegyek szerintem erre a felkészítőre, mert a szeptemberit már nem biztos, hogy bevállalom, már így is túl nagy a pocim hát még egy hónap múlva, és az meg valamikor szeptember közepén lesz.

Na Csajok: akkor eddig: Adri, Sheepy, Klári, Csim, Büngyike, Csim, és talán Ariel és Gerika. Ja és én.

Evu?Ágica? Bogyó?Jutta?Tila? nem tudom akik nyaralnak hazaérnek addigra?
Kihagytam valakit?
Olyan sokan vagyunk a babanetes táblában, de van akiről már nagyon régen nem hallottunk!
1186062422.37.xls
Szerintem akik már ezer éve nem jelentkeztek, vagy másik topicban vannak ki is fogom szedni? Vélemény?

Arra gondoltam, hogy valahol a városban egy olyan helyet keresek ahol lehet enni, kávézni és beszélgetni. Ja és ahol persze nem 1000Ft egy kávé :D
Ha valakinek van ötlete szívesen veszem. :D

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok !

Hű , de jó ,hogy gyűlünk a találkozóra !!!!

És hol lesz :?: :?: :?:

Cuki : nagyon rendes egy férjed van ,hogy veled diétázik!
Bezzeg az enyém ! Tegnap bevágott egy egész pizzát a tv előtt , én meg csak lestem és eszegettem a korpás kétszersültet.:D

Nem is írtam még ,hogy a bőröm felmondta a szolgálatot!
Hiába minden kence -fice, babaolaj , masszázs , dörzsi szivacs és ráolvasás :( .
A köldököm felett megjelent egy hatalmas 3 felé ágazó repedés !!!
A védőnő kedvesen annyit mondott,hogy ott valószínüleg gyengébb az izom, ezért nem bírta a srtapát és jó kis táptalaj lett egy köldöksérvhez.
Na szép .....

És a hízás is beindult, bár én nem bízok a kőkorszaki mérlegekben , de a mázsáló ma 70 kg -on állapodott meg .
Igaz,hogy előtte tele volt a hasam , mert azt hittem ,hogy megint néznek vizeletet is , így teli hólyaggal mentem el, de anyukámnál 2 kg -al kevesebbet mutat.

Párom kedvesen megnyugtatott, hogy amig az ágy és a székek bírják hízhatok, na meg az ajtón azért ne csak oldalt férjek be .
Mivel még nem volt dolga " kövér " nővel most izginek találja a helyzetet :P és Kisgömbőcnek hív.

Evu : a paradicsomos ételek és a paprika tényleg nem túl szerencsés választás ,ha sav problémák vannak .
Én a tejet csak anyatej formájában ittam ,mert nem bírom , de én is úgy hallottam ,hogy az nyugtatja a gyomrot.

Lányok !

Ezt délután találtam a neten : http://www.anyaleszek.hu/szulesi-terv--cikk
Ti gondolkodtok ilyesmin ?

Na megyek és azért is császármorzsát sütök vacsira, mert régen ettem ilyesmit :P

Kép
sheepy

Masi :

És lehetőleg ne dohányfüstös zárt hely legyen !!!!

Ágica ha jól emlékszem 08.06-tól lesz megint gépközelben .

Kép
sheepy

eu ,nekem fejjel lefele van mar a bebim, es megis eg a gyomrom, mondjuk nekem foleg reggel, napkozben jol vagyok. reggel ahogy felkelek AZONNAL kell ennem vmit, az segit

csut. vagy penteken lesz a tali? bocs, hogy bena vagyok, de egyszer ezt lattam, maskor a masikat. hanykor ? en is szeretnek menni mindenkepp, a CAmpona nekem is vilag vegen van, de ha mindenkinke, akkor miert ott talalkozunk ? westendben nem jobb ? vagy pl Margit szigeten ? az a varos kozepe, budarol es pestrol es konnyu oda menni - de lojjetek le ha nem :) :)

missi, jujj de sovany voltal,,furi vagy nekem has nelkul, ugy szoktalak meg :)

bungyi, gyonyoru a gyereksarok, nalunk is velunk lesz a bebi, de meg se agy, se semmi-lassan mi is vasarolunk

eri, en is irtam neked privit,remelem megkaptad

udv. mindenkinek

agival mi van ? nem lattam reg ota . nyaralnak?
bogyogyorgyi

eu- bocs ez EVU :) szeretett volna lenni :)
bogyogyorgyi

kozvelemenykutatasom kovetkezo temaja :)

-NEKTEK kiall a koldokotok ? vagy (meg) nem ?
bogyogyorgyi

Na ki lett takarítva az uj baby bútor!Ki is mostam egy adag kisruhát..,aztán lassan elpakolgatom őket!! :) Olyan édesek!

Most nem azért,de feszt a mamám féle krumplis pogácsa jár az eszemben! :? És én nem tudom hogy szokta csinálni??Bár én ugysem tudnám épp ugyanolyanra :wink: De azért elkéne kérnem a receptet :D

Missfried
Kép
missfried

Az én köldököm alap helyzetben jó mély,így elég nagy has kell hozzá,hogy kiálljon :) Egyelőre még nem áll ki!Viszont amikor kicsit "megfeszül"a pocim,pl ha felülök az ágyban..,olyankor már "egy síkban van"..szóval majdnem kiáll :) Na ezt jól megmondtam..

Missfried
Kép
missfried

Na íme a csodálatos köldököm :lol: Előlről,oldalról..meg még nem tudom honnan:
Kép Kép Kép

Missfried
Kép
missfried

bogyogyorgyi kielégítő voltam?? :wink: :)

Missfried
Kép
missfried

Jajj ma baloldalt az oldalam,de teljesen oldalt rugdosott vagy én nemtudom a drága!Furi volt :wink: Apa jókat röhögött rajt!! :shock: :D

Missfried
Kép
missfried

Masika, nálam a baba neménél még mindig ? van :cry: Pedig fiuu! :wink: :) A név már be van írva,azt láttam!Jaa és sajna betöltöttem a 29-et 23.-án :? :? :shock:

Missfried
Kép
missfried

Bogyo, igen,köszi, azóta írtam újat is. :) Köldök nekem kiáll.

Sheepy, ó, sajnálom a csíkot! :( Azért kenegesd továbbra is!

Cuki, nem mondod? Fejvégű Panka? Hurrá! Bárcsak én is ezt írhatnám már!!!

E.

gerika

Hali!

Találkozó PÉNTEKEN lesz azaz augusztus 10!!!!!
Bogyó felírtalak téged is!
Nekem nagyon jó a Westend és a Margit sziget is, majd meglátjuk milyen idő lesz jövőhéten.

Missi: nekem már úgy kiáll a köldököm mint a csuda, de mikor Lilicsek "rosszalkodott" és nem aludtam tőle éjszaka,akkor szó szerint beszippantotta a köldökömet, csak egy nagy lyuk volt a helyén.
Javítottam a ? jelet fiúra bocsi, majd feleszem újra a táblát, csak kiszedegetem azokat akik egyáltalán nem jelentkeznek.

Sheepy: én már hallottam ilyen tervről, de legtöbbször nem veszik figyelembe a kórházban, pláne ha valami gáz van.
Bár a köldökzsinór elvágásról azt olvastam, hogy legalább két percet várni kell születés után, mert akkor nem lesz a baba vérszegény.

na holnap anyósom délelőtt akar jönni, így lehet, hogy én sem megyek felkészítőre, még azt mondta visszahív.

Kép
masika

Kicsit dolgozik az ember lánya és már azt sem tudom mi van?!! :shock: :D Tök jó, hogy ennyit írtok! :lol:

Büngyike Naggggyon csajos a babasarok! :D

Cukika Milyen kedves urad van. Az enyémet lassan meg sem ismerem, nemhogy velem diétázna... :roll: Szóval irííígy vagyok! Ne hari :oops: :lol:

Bogyó Köldöktémában úgy nyilatkoznék, hogy egyetlen dologhoz tudnám hasonlítani. Kifejezetten úgy néz ki, mint egy se..lyuk!! Kicsit már fordul kifelé, de még nem teljesen... Szóval a fantáziádra bízom... :lol:

Sheppy Ajajajaja! Reped a kis bőrke?? Annyira sajnálom! A dokim javasolta a Swiss Formula (?) krémeket, DM- ben lehet kapni. Ő erre esküszik! (Gondolom neki használt :D :D ) Azért ne szomorkodj! Jó?!?

Hurrá péntek tali!! Tök zsííííír! Gondolkozom én is hol lehetne.....
Vendég

JNA HALI,NEKEM IS JÓ AKKOR A PÉNTEK,MAJD MEGNÉEM A NETEN ,HOGY INDUL VMI JÁRMŰ,AMIVEL ODAÉRNÉK!!!!!!EGY FONTOS KÉRÉSEM,HOGY VALAKI JÖJJÖN ELÉM,MEG VIGYEN IS VISSZA,MERT TÉNYLEG ABSZOLÚT SEMMIT NEM TUDOK PESTEN,HOGY MI HOL VAN.
KAJCSIZNI LEEHSSEN,MEG INNI VMIT-EZ A LÉNYEG!!!!!

KÖLDÖK:NEKEM IS KIFORDULOBAN VAN,DE MÉG AZ A BIZONYOS BARNA CSÍK SEHOL,PEDIG AZ ELSŐNÉL VOLT.VAN EZ TALÁN NEM MINDEN TERHESSÉGNÉL JÖN ELŐ?????A CICIM MEG A KÖLDÖKÖM VISZONT ELKEZDETT BEBARNULNI RENDESEN!!!!!!

JÓ ÉJSZAKÁT!

JA ,MASI , SZERINTEM NYUGODTAN KISZEDHETED SZERINTEM ATÁBLÁZATBÓL AZOKAT A,AKIK EZER ÉVE NEM VOLTAK ,CSAKNEM LESZ SÉRTŐDÉS BELŐLE!
OKR IS NAGYON ELTŰNT.

ÁGICA BALATONFÜRDEN ÁZTATJA MAGÁT SZERINTEM ,ÉS MÉG KALLONI VAN , AKI MEG RÓMÁBA SZÁLLT,CSAK NEM RTOM MIKOR ÖN HAZA.
geosel.klara

Kép
JÓ ÉJT MINDENKINEK!!!!!!
geosel.klara

Szép reggelt!

Sheepy! Sajnálom a hasad :(

Masika! Köszi a táblázatot! Szerintem ne vegyed ki az eltűnteket, hátha visszatalálnak :)
Az elemes orrszívó mellé veszel porszívósat is????

Nekem is jobb lenne a Westend, mint a Campona! Ott is áll meg vonat!

Bogyo közvéleménykutatására: félig van kifordulva. Nem teljesen.

büngyike

lanyok, imadlak benneteket :) koszonom a valaszokat, nekem is lassan ugy erzem, hogy kifordul, ill. hogy szetszakad a hasamon a bor lassan :)

cukika, nem tudom, hogy mikor fordult meg, mert nem jarok orvoshoz gyakran, es amikor legutobb mentem, akkor mar lefele volt. de egy par honapja mar rengeteget mozog. te nem mesz el a vedonohoz ? a szivhangot o is meg tudja nezni es ha az rendben van, akkor minden ok, igy nem kell dokihoz menned es legalabb vmit a vedono is csinal :)

pentek hanykor a tali ? akkor lehet a westend ? a tobbsegnek jobb az ? mindenki mondja, hogy mi a legjobb neki.

nekem a westend
bogyogyorgyi

Sziasztok Lányok!

A Westend jó lenne nekem is vagy amit mondtok. Az a lényeg, hogy nem dohányzó legyen a hely. Én is gondolkozom, hogy hol lenne jó. Az időpont is mindegy, mert már nem fogok melózni...

Köldököm nekem hol kiáll, hol beesik, ez attól függ, hogy a picurka épp mit művel odabent. Viszont a köldökömnél a bőr teljesen másmilyen mint máshol, olyan mintha elvékonyodott volna. Apukámnak mutattam is (orvos), hogy ez így OK vagy sérvem lesz, de megnyugtatott, hogy ez normális. Szerintem azért vagyok hipohonder és a bátyám is, mert van kihez rohanni, ha valami hülyeség az eszünkbe jut.. Nekem mostanában viszont viszket a pocimon a bőr, de ez a Babylove mandulaolaj + E vitamin készítmény nagyon klassz és nem drága. Na meg arra gondoltam, hogy ha kisbabára lehet kenni, akkor a pocakra is jó és nem árthat a magzatnak.

Szülési terv: én olvastam a Leboyer könyvét a gyengéd szülésről, meg a születésről. Ott egy csomó érdekes info volt, csendben, félhomályban kellene szülni stb. és a köldökzsinórt akkor kellene elvágni, amikor már a placenta nem lüktet. Állítólag a MÁv-ban ezt figyelembe vették, hát kíváncsi vagyok a Szabolcsban, ahol mostanában nagyüzemben megy a szülés, mit szólnak ehhez.

Sziasztok, Csilla
csim

delelott vagy delutan talalkozunk ?

nekem mindegy.
hanyan leszunk ? 8 ?
mert talan erdemes asztalt foglalni valahol...
ha nem ebedidoben megyunk mehetnenk pl az Okey Italiaba is, mert ott van terasz es az tuti, hogy nem fustos es ott van a Westend mellett, nyugati ter sarkan.
mit gondoltok ?

bogy.
bogyogyorgyi

Hali!

találkozó: mindenképpen foglaltatok asztalt majd, csak megvárom, hogy milyen időt jósolnak jövőhétre. Ha jó idő lesz akkor lehetünk teraszon is (már ha nem 40fok lesz), ha pedig rossz, akkor valami beülős.
A Westend tetején van egy jó kis hely, csak azt nem tudom, hogy van-e evési lehetőség, de majd utánna járok hétvégén.

Klári: hol tudsz leszállni a vonatról, én szívesen elmegyek érted, időm mint a tenger :D

Nem tudtam lemenni előkészítőre, mert anyósom mindjárt jön. Sajna csak a de volt jó neki, így maradtam itthon. Na se baj, majd legközelebb.

Majd jövök később.

Büngyi: nem hiszem, hogy veszek porszívósat egész jól szív ez a kütyü, majd meglátjuk, hogy milyen ha már élesben kell használni.

Kép
masika

Sziasztok !

A Westend nekem is teljesen jó .

Bogyó : Nekem nem áll ki a köldököm , és már nem is fog , mert a baba pont úgy helyezkedett el ,hogy a hasam két oldalán van a háta és a lábai , középen meg egy nagy tér.
Ehhez képest a repedés irtózatos, de ez van :?

Csim: Hát igen nagy szerencse kell hozzá , hogy maximálisan emberbarát ellátást kapjunk és figyelembe vegyék az igényeket ,amik egyáltalán nem extra dolgok szerintem .
Pedig vannak betegjogok, illetve mindenféle fórumok ,ahol a nemtetszést ki lehet nyilvánítani de a legtöbb egészségügyi intézményben magasról tojnak rájuk.
A Máv kórházról én is jókat hallottam , és még a Szent Imre kapott bababarát kórház címet itt Bp-en.
Magyarországon összesen ha van 10 ilyen intézmény :cry: ,de Horvát Ági biztos nem töri majd össze magát ,hogy javítson a statisztikán .

Lányok !
Most hülye kérdés következik, de szerintetek ,ha nekem fáj valamim , de nagyon ,azt a baba hogyan éli meg?
Persze biztos érzi a hangulatváltozást meg minden , de fizikai értelemben érezhet valamit ?

Cuki : Lehet ,hogy azért érzel kevesebb mozgást , mert már jó nagy a babád és úgy fekszik,hogy nincs sok tere a mocorgásra. Biztos minden okés vele, ne aggódj emiatt !
Szerintem érdemes számolgatni ,hogy hányat mozdul , és mennyi idő alatt , addig is a babára koncentrálsz és biztos jót tesz neki. Nekem a védőnő javasolta,hogy a 30. hét után ha lassulást érzek írogassam ezeket , de a 34. héttől amúgy is figyelni kell,hogy mennyi idő alatt mozdul 10 x.

Kép
sheepy

A magzatmozgást hogyan kell számolni? Tudom 1 óra alatt min 10x, na de mondjuk egy nagy mozgáskombináció egyet számít vagy azt kell számolni, hogy hány mozdulatból áll mondjuk egy fordulás, vagy rugdosás. Az én babám mostanában gondol egyet előad egy jelenetet majd pihen és később újra forog vagy rúg...

Hát nem tudom, hogy a baba hogyan érzi az Anyukája fájdalmát, de szerintem nem éli meg fizikai fájdalomként.

Csilla
csim

Sziasztok!

Csillától kaptam ötletet, hogy nézzek be hozzátok, én is októberi babát várok, egész pontosan okt 20-ra vagyok kiírva.
Máv-os lettem volna, de Szabolcs utca lesz belőle :?
Még csak pár napja vagyok fenn, főleg azokba a topikokban voltam.

Köldök ügyben-holnap töltjük a 29. hetet, de az enyém már kb 4-5 hete ki van fordulva.
Bőröm eddig nem repedt -egyébként genetika dönti el- de én is a babylove olajat kenem magamra, olcsó és jó is, dm-ben beszerezhető

Pocilakóm eddig is fejjel lefelé volt, szinte kezdetektől "beállt",akárhányszor néztük ultrahangon, a doki mondta, reméli így is marad :)
Hétfőn megyünk 4d-re, majd ott közelebbről is megnézzük a kis lurkót, nem tudom nálatok, hogy van, iszonyatos meccseket játszik le odabenn :D
Első baba, de 14-15 héttől már éreztem a mozgását. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy lassan le fog lassulni, ahogy növöget, de én ennek még nyomát sem érzem, de szerintem e miatt ne izgulj.

Alvással hogy vagytok? Könnyen elalszatok? Nálam akkor indul be igazán, illetve ha hajnalban ki kell mennem, hát utána szinte képtelen vagyok visszaaludni majdnem 1 óráig.

Anikó
Kép
Kép
vicsok

szuper ! akkor a teton a westendban . hanykor ?
11 kor ? nektek mi jo ?
vki tud abba a kavezoba telefonszamot ? Masi, te ?
mert akkor jo lenne majd foglalni, gondolom 1 tol jon a sok uzletember a kornyezo irodakbol oda.

csim, hat ezt ilyen "tudomanyosan" is lehet szamolni ? nekem azt mondtak, ha mozog minden nap joparszor, az boven eleg.

shep, te olyan edes vagy !! hogy hogy eli meg a baba a te fajdalmadat ? nem hiszem hogy neki fajdalmat okoz, de biztos erzi, hogy te nem vagy jol,, szoval ot ne feltsd, csak gyorsan gyogyulj meg. mi a bajod amugy ?

korhazak: szent istvanrol hallottam meg nagyon jokat , csak oda is sokan jarnak. de hat a jo hir terjed.
bogyogyorgyi

Na hali!

Barna csíkom nekem is csak épp nagyon halványan látszik!A mellbimbóim,stb sem barnulnak!Ma délelőtt szeríntem megint volt vagy 100 a vérnyomásom,annyira xarul voltam,ugy főztem h közben 5 percekre lekellett feküdnöm felpolcolt lábbal :shock: :? !!

Aztán kajáltam,kicsit jobb lett!Gulyásleves,szórt rétes! :) Isteni!Nem kell gyúrni,dagasztani,kutyulni..semmi!Tök egyszerű!Aki esetleg nem ismeri és érdekli annak leírom a receptet!!

SZÓRT RÉTES:

Hozzávalól:
-4 dl liszt
-3 dl porcukor
-1 vaníliáscukor
-1 sütőpor
-Fél kg túró
-mazsola
-1 Ráma
-3 tojás
-2 dl tej vagy tejföl

Egy tepsit kikenünk fél Rámával(jó sok ráma a lényege).Közben egy tálba beleöntjük a lisztet,a porcukrot,a sütőport,van.cukrot..majd ezeket összekeverjük!

Fele keveréket a tepsibe szórjuk.Erre rámorzsoljuk a fél kg túrót(én még erre is szoktam szórni pluszba kis porcukrot),mazsolát..,majd a másik fele lisztes keveréket is rászórjuk!

Aztán kikeverjük a 3 tojást a tejjel(v tejföllel),ezt a tetejére öntjük és a másik fél Rámát rávagdossuk!!Megsütjük! :) Nagyon finom!

---------------------------------------
Remélem nem hagytam ki semmit!!Puszi csajok!!

Missfried
Kép
missfried

cuki, ugyi vagy a gyumolcs nappal ! lassan en is kiprobalom, nagyon nehez kibirni ? vagy nem ?? azt mondjak, hogy hetente 1 x jo megcsinalni

missi, koszi a receptet

klari, te hova ernel be ? a nyugatiba jossz vonattal ?

meg mindig nem tudom, hogy hanykor lesz a tali ,,,,nektek mi jo ???
csak ne ebedidoben legyen pont, mert akkor a westend tele van !
bogyogyorgyi

cuk, ja es nagyon jo , hogy erzed a mozgast !!
bogyogyorgyi

Hali!

Anyós elment, ebéd kész, délután megyek a házidokihoz a táppénzes papíromért.

mennyi idő múlva fizet az OEP, nekem már rég esedékes lett volna a pénz, de még mindíg nem küldték meg, pedig időben leadtam a táppénzes papíromat?!

Holnap 4D Jaj de jó már alig várom, kettőre megyünk!
Utánna beugrom a Westendbe és megnézem közelebbről azt a kávézót a tetőn, csak akkor foglalok asztalt, ha van kaja is ok?
Ha nincs nézek másik helyet.
Tényleg hánykor lenne jó? Ebédidőben?
Szerintem a 11 kicsit korai, főleg Klárinak, ha vonattal jön!

Kép
masika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?