A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nemtom kiírta, hogy kimaszírozta a doki a kakit.
Hm..érdekelne a technika!!

Pedig az infacol bejött eddig. Írtó nagy durranások-robbantások vannak tőle.
Még holnap kap belőle, aztán meglátjuk, hogy alakulunk.
Legfeljebb mecsek bébi tea lesz belőle, bár azt sem szeretnék adni neki de ha más nincs.. :(

Nekünk ma megint jó napunk volt.
Fél kettőtől alvás negyed ötig. Pelusozás, szopika, nézelődés, picicici..hattól alszik.
Nagyon kíváncsi leszek az esti pocakfájásra ha lesz egyáltalán.

No az unokatesóm is a Suttogót ajánlja..hehe
:wink: Írtam neki, hogy Samu cicin alszik el és a mi ágyunkba..

Cuki a kislányod Barbuli!

Kata!
Végre otthon, Egon igazán jó baba. Lazán végig aludta az utazást. Ez igen!

EMi!
Homeos bogyóm nekem is van 3x5 golyót kell szedni.
Én egyelőre laktoherbet iszom.

Holnap vendégsébe megyünk a húgomékhoz, kíváncsi leszek hogyan alakul Samuval a vendégesdi..
torolve_20131003125716

Enikő: a hasgyakorlat vhogy így néz ki: bordája alól elindulva egy kézzel elkezdi két oldalról összefogni a hasat a hasizom alatt. Ezt csak akkor lehet csinálni, ha alszik a baba vagy ha nyugodt, mert akkor puha a has. Így elvileg a beleket érjük el, és fokozatosan haladunk lefelé a köldök irányába és még tovább is. Finom összecsippentésre hasonlít az egész, de a has mindkét oldaláról egyszerre. Az ujjak között pár centi has van összecsípve. Remélem, érthetően írtam. Már próbáltam, de még nem sok eredménnyel. A dokinál pukizott és kakilt is, igaz már kb 2 órája aludt akkor.

Lynia: nekünk is új lakcímkártyát kell csináltatni, mert automatikusan az én állandómat írták rá, a tartózkodásit figyelembe se vették, pedig direkt írtam egy kérvényt. Állítólag a kórházat csak az anya állandó lakcíme érdekli, ezután kapja a magasabb támogatást.

Büfi: mikor elkezdek szoptatni, pár perc múlva próbálom büfiztetni már. Ezt eljátszom 1-2-szer. Utána jön a hosszabb szopi, azon már bealszik. És hogyan büfiztessem a legvégén, amikor már alszik :?: :?: :?: Mindenki azt mondja pedig, h büfiztetni kell. De hogyan??

Ági!
Én Gabót óvatosan felveszem, függőlegesben tartom a büfiig (szerencsére nála hamar jön) és utána az ágyikójába teszem. De büfiztetni csak a legvégén tudom, mert szopi elején kanibál bébiként veti rám magát és ha abbahagyjuk vhol menet közben, kitör a forradalom. :D

Kép
mtücsi

Emi!

Nekem a szoptatási tanácsadó azt mondta /a La Leche Liga-s/, hogy ha elalszik cicin akkor ne büfiztessem ill. nem muszáj.
Volt már úgy de ez csak éjszaka, hogy elaludt, vártam 5 percet, felemeltem a vállamra ott is kb. 5-10 percet volt, büfizett de nem mindig és le a kiságyba..szal aludt miközben büfizett.
Benne van a pakliban, hogy felébred. Nálunk utána repley van, vissza a cicire..

Ági!
Köszi, hogy leírtad a hasmaszírt.

Na megyek mert ébred a kisfiam :lol:
torolve_20131003125716

köszi a köszöntést!!!

istenem de jó olvasni, hogy másnál is ez a helyzet

bimbóm nekem is sbes lett, kórházban kentem a bepanthennel sokszor és éjjel szllőztettem, itthon erre már nincs időm, de már csak az egyik sebes picit

csaszisok a sebet mikor érheti víz?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

ja, mai fürdetés előtt sugárban letojt a gyerek, engem, mivel elugrottam a falat és a szőnyeget is :D apuka csak nézett, ezért nem pelenkáz :?

lynia-

Lányok, mennyire jó ez a napirend! Ma kihagytam egy etetést, gondoltam olyan édesen alszik, szegény azóta 2x össze-vissza evett, sírdogált, alig bírtam megnyugtatni. Szóval nem térek el a tervtől.

Mindenkinek pusszantás. Jó éjszakát

Andrea
Kép
kindernay

üdv mindenkinek :lol:

tücsi: még adós vagyok egy súllyal... :oops: :lol: szóval nincs pontos adatom, mert nincs mérlegünk.. ill. van egy konyhai digi, de azzal nagyon vicces mérést hajtottam végre, ugyanis a kicsiny üveg felületre felhelyeztem egy bazi nagy kerek tálcát, amire is ráfektettem a gyereket. :lol: na de nem láttam a kijelzőt :roll: , így azt játszottam, hogy rátettem-gyorsan levettem. ezt többször megismételve a legmagasabb szám amit elcsíptem, 4860 volt ebből a tálca 1020, szóval kb 3800 valamennyi a kis kockanaci :lol:
jah... és 3280-nal hoztuk haza a kórházból. jöv.héten lehet, hogy elsétálok a védőnőhöz lemérni... :roll:
jah.. és az én lányaim ugyan kisebbek(5,3) de ugyan az a gond... unatkoznak.. pedig még kertünk is van(homokozó, csúzda.. bicikli..stb) mondjuk nálunk anyukám(velünk lakik egyelőre) amennyire tudja, megprobálja lekötni őket... több-kevesebb sikerrel.. ill. anyós is elviszi őket 1-2x egy héten. de az a maradék pár nap, óra nekünk is kínszenvedés.. :? szóval nincs jó ötletem, tippem... csak egy :lol: fogj be mindenkit a szórakoztatásukra, akit csak tudsz... :lol: :lol:

na mennem is kell, ilka manócska hívja a mézesbödönt :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Emi!
Isten hozott a klubban! :lol:

Kép
mtücsi

Elkezdtem naplót írni a fejlődésről. Jobb később, mint soha. :D
Vendég

Jó reggelt!

megint csak percekre... nincs mese, nincs időnk! :)

Andi gratula a napirendhez, jó hogy tudjátok tartani és ilyen hamar kialakult!

Már nálunk is kezd beállni valami, ha nem is ugyanazok az időpontok, de mindig tudom előre mikor fog kelni4 viszont az éjszaka már tuti: este 9, fél 3!, reggel 6. Ezt már 3-4 éjszakája tartja! És szerencsére hamar visszaalszik hajnalban!

Mütyürke- engem fodd expressnek hívnak itthon! :D Súlyunk nekünk is hasonló! :)

Emi nem is lenne igazi az anyaság, ha nem tojnának le néha! :D Olyan jó emlék lesz! :D

Gurgi, bealvós büfiztetés nálunk is így megy, ha felébred vissza cicire!

Barbuli, tündér hajasbab Léna! Nagyon szép! Aventes a cumi? Jázmin nem szereti... most MAM-ozunk!

manó, mi az hogy iwi-en nincs kép Grétu szerelmemről????? tessék orvosolni!!

Pusszantás, majd jövök!

KépKépKép
dikó1

Jó reggelt!

Dikó!
Azaz, ha felébred vissza cicire.
Az éjszakánk jó volt 4.5 órát aludt Samu egsy húzásra. 3-kor fel, fél négykor vissza de csak ötig. Öttől viszont szopika, komfortszopika, nézelődés ment. Lekopogom tegnap egyáltalán nem fájt a pocója.
sálálá

Dikó!
Nekünk chicco cumink van de egyáltalán nem jön be Samunak.
Szerintem globál utálja a cuclit. Van egy felicitas csomagból, az nemtom milyen fajta de az pl. egyáltalán nem kell neki. Úgyhogy cumi kilőve.

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!

Gurgirita
torolve_20131003125716

jó reggelt!

bakker, ez a gyerek 6 óta épp csak aludt, azóta nézelődik, cicizik piciket meg egy kis hiszti....

egész jó éjszakánk volt, igaz a 3-as szopi után csaknem 1 órába telt visszaaltatni, és meg félkómában elfelejtettem, hogy a jobb mellem következik, szóval reggelre úgy bedurrant, hogy csak na!

csajok az normális, hogy az egyik mellemben sokkal előbb és több tej termelődik? elég látványosan!

lynia-

Sziasztok!

Nekünk is jó éjszakánk volt. Szokásos egy kelés, utána meg hatkor. Fél nyolckor szopizott 120ml-t azóta szunyaparti van. :lol:

Ha felkelt megyünk a Pólusba szülinapi ajándékokat venni, utána meg tesómék jönnek.

Nekünk is Aventes cumink van, és imádja. :lol: Ha véletlenül kiköpi olyan hisztit tud levágni vagy pedig el kezdi keresni és közben tátogatja a száját.

Elkezdem ma inni én is a Laktoherbet (igaz nem tejci csinálás végett, hanem wczési problémák miatt).

Mindenkinek Szép Pocakfájásmentes Hétvégét!!!

kispiskóta

Sziasztok!

Kinderandi!
Annyira örülök, hogy rendbe jöttetek!
Sokat gondoltam Rád, hogy vajon hogyan alakultok, de akkor siker!!!
Picit irigyellek is, nálunk ez a napirend téma nem jön be, bár nagyjábol kialakult már, de ezt ő alakítja ki, az ő igénye szerint, annál is inkább, mert ha Bogi elalszik, az atombomba sem ébreszti fel, de komolyan.
Illetve olyan félálomba felébred, de enni azt nuku, csak akkor ha éhes.
A napokban is az esti fürcsi kimaradt, mert bogaram nem akart felkelni, mondjuk akkor sokat babakocsiztunk, és valszeg az nyomta el, kb. 17-kor evett utoljára aztán bealudt, és csak éjfélkor tudtam nagy nehezen felébreszteni, pedig mindent bevetettünk amit utál, ő édesen aludt.
Még a Robi mondta is, hogy hagyjam aludni, de olyan sokáig nem evett, hogy már kezdtem aggódni, hogy éhen hal nekem vagy kiszárad.
Na aztán mikor felkelt, ne tudjátok meg, hülyére röhögtem magam, mint a gyorsított felvétel úgy szopizott, persze csak egy 2-3 percig, de annyira édi volt, hogy látszott rajta, hogy majd éhen hal....
Szal Bogi csak akkor kel fel, ha éhes.
De egyébként egész jó baba, néha vannak nyűgi napok, de olyankor egy kis babakocsizás, és minden okés...
Mi szinte minden nap csavargunk tök sokat, aztán ha felkel, bemegyek Robihoz a melóhelyre, egy kis kajcsi, aztán megyünk tovább...
Vendég

Anyóstéma:
Na én megmondtam a Robinak, hogy mondja meg az anyjának, hogy én szopiztatok akkor nem kell bejönni a szobába, erre meg is mondja neki, erre anyós, hogy látott már szoptatni, miért ne jöhetne be...
Erre én, mikor jött be kiküldtem, hogy szeretnék nyugodtan szoptatni, pont akkor voltunk még a nyűgis szopizás elején, szal a hátam közepére sem kívántam anyóst...
Azt nem tudom megsértődött e, majd megbékél, de ezt értse meg, hogy akkor nyugi kell, nem vagyok akkor kiváncsi, hogy megint mit össze veszekedett a szomszédjával stb...

Mi is túl vagyunk egy rokonlátogatáson, tök rendik voltak, egy fél órát nézegették Bogit, aztán mikor már nyügi volt, mert éhesek voltunk, akkor odébb álltak, ja és kaptunk egy rakás ajándékot, és tök jó dolgokat, amiknek legalább hasznát is veszzük.

Képzeljétek, Bogi már gügyög, gurgulázik, olyan kis cuki hangja van, és tegnap rámmosolygott, de ez tuti nekem szolt, ezen már tisztán látszott, hogy ez irányított volt, nem csak olyan kis össze vissza vigyor, annyira kis zabálnivaló...

Nálunk mostanában a kakilás úgy zajlik, hogy mikor nyög, akkor irány a pelenkázó, kicsomagolom, de a pelust alatta hagyom, egy kis torna, aztán még ő is rátornázik, és ott a termés a pelusban...
Persze nem mindíg van így, mert van mikor nincs csak puki, de annyira élvezi ha nincs becsomagolva, olyankor beszélget a legtöbbet.
Vendég

Barbuli
Nagyon szép babád van!!!
és ez a hajzuhatag!!!!!!!!! :D

Éjszaka: 9kor 1kor 6kor nagy kaja és bealvás. aztnén 9.30kor kaja azóta nyűglődünk :shock: tegnap is ez volt, nem tudom letenni. Azt hiszem kellene egy hordozókendő, mert így semmit nemtudok csinálni :(

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!!

Végre itthon! Csak egy gxors bekukkra! Jól vagyunk és örülünk magunknak nagyon!
Ha lesz időm jövök képpel,és egyszer majd vissza is olvasok! :wink:
Vendég

Szüléstörténet:

Hát elég velős volt. Olyan rövid de velős. :D

Péntek délután fél 1re volt időpontom CTG-re. Fájásokat nem mutatott egy nagy csík volt az egész…
Utána a dokim megvizsgált 2 cm volt a méhszáj, picit lefejtette a lepényt a méhszájról, iszonyat fájt, majd összecartam magam, nagyon kapaszkodtam a vizsgálószékbe, levert a víz rendesen, de úgy voltam a vele, én ezt már nem bírom szülni akarok és ha ez az ára akkor ez az ára…

Eljöttem a klinikáról még elmentem boltba, vettem egy zsugor ásványvizet hazacipeltem (najó csak a kocsiig :lol: ) meg még ezt azt, tele voltam pakkal.

3 kor kezdtem el fájogatni, de csak olyan lájtos mensiszerűen. Nem voltak elég erősek, meg rendszeresek se, de mivel Violával is dettó ez volt aztán egyszer csak pikkpakk eltűnt a méhszáj és már jött is, úgy döntöttem nem kockáztatok inkább bemegyek a klinikára… Olyan 5 óra fele bementem 3 cm volt a méhszáj. Ctg --> fájáskák, ügyeletes doki szerint még ma éjjel szülünk. Felvettek a terhespatológiára, mert a szülőszobában teltház volt.. :roll:
Kaptam egy ágyat a patológián és vártam, közbe fájogattam, de nem voltak vészesek a fájások! Megjött a Dani, dumáltunk, benyomtam egy szendvicset :lol: és vártunk…. Fél 10kor feljött az ügyeletes doki megvizsgált 4 cm volt a méhszáj. Lementünk a szülőszobára (már mindenki megszült addigra egyedül voltam, tök jó volt :D )
Előkészítettek, sétálgattam a folyosón, mivel senki sem szült rajtam kívül nyitva voltak az ajtók, az egész klinikán nem volt egy árva lélek sem, lépcsőztünk, sétáltunk Danival. Olyan 11 körül kezdtek erősödni a fájások, azok már rendes vajúdós fájások voltak. Kapaszkodtam apa nyakába, ő meg masszírozta a derekamat ami nagyon jól esett! Rákoncentráltam lélegeztem rendesen, akkor már eléggé fájtak, de állva sokkal elviselhetőbbek voltak a fájások, mint fekve vagy bárhogy… Vártuk az ügyeletes dokit hogy lejöjjön burkot repeszteni, mert fent volt a műtőbe császározott.....

Fél 1re ért le, akkor 5 cm volt a méhszáj, megrepesztette a burkot. Na akkor jött a fekete leves :shock: . Utána már nem kelhettem fel. Ctg-re voltam kapcsolva. Na aszittem ottmaradok, de Barbi (szülésznő) hozta a kéjgázt, azt szívtam mint atom :lol: :lol: :lol: És azzal egész jól elhalucináltam a fájásokat. Úgy szívtam a kéjgázt, hogy behorpadt a fejem. :lol: Ahogy a CTG-én hallottam a béjb szívhangját rendes diszkós tuctuc zenét produkáltam magamnak a kéjgáz segítségével :lol: :lol: :lol: Mondtam a dokinak, hogy doktor úr halucinálok, dizsizenét nyomatok magamban :D Aszonta, az jó, akkor jól csinálom… :lol: Közbe a szülésznő nyomatta a számba a homeós golyókat, úgy vettem észre használnak :wink:

Igazából a fájások brutálhipererősek voltak,de olyan erősek, hogy komolyan azt gondoltam hogy nem élem túl…. :shock: Pedig nem vagyok egy lagymatag jól bírom a fájdalmakat... Nem emlékszem hogy ennyire fájt volna a csajokkal, de hát hatottak is, mert fél óra alatt tágult 5 centit és tűnt el a méhszáj.... :o
A kitolás viszont elég gáz volt, mert gátvédelemmel szültünk, ami azt jelentette, hogy amikor nyomnom kellett nem nyomhattam, hanem mindig csak egy picit...és nyomás, majd gyorsan sóhajt,majd megint picit nyom megint sóhajt, de csak ilyen 1 másodperceket volt szabad nyomni, hogy nagyon lassan jöjjön ki a feje, csak amikor ott a székelési inger és a "nyomnom kell" akkor elég nehéz visszatartani és elsóhajtani az ingert..... Úgyhogy nagyon kemény volt!!!! Ezért a kitolás picit hosszabb is lett (kb 10 perccel) de megérte, mert nem kellett gátmetszést se csinálni, nem is repedtem (szuperügyes volt a Barbara :wink: ) és varrni se ugye, ami így utólag azért nagyon jó....
Az dokinak nem volt velem semmi dolga, a kitolás idejére ott állt mellettem balról és szurkolt :D Lényegében mondta a szülésznővel együtt hogy most nyom, most sóhajt, nyom, sóhajt, nyom, sóhajt, meg adta a kéjgáz maszkját a számhoz. A keze a hasamon volt, de nem nyomta, csak úgy rajta volt. A szülésznő dolgozott sokat (no meg én :D )

És végülis 1:15-kor megszületett Zalán László 3400 grammal és 51 cm-rel :D :D :D :D Rögtön a hasamra tették, nagyon kis forró volt a teste és nyüszizett, mint egy kisegér :) Megkértem a párom csináljon pár képet Róla, erre a doki kikapta a kezéből a fényképezőgépet, hogy majd ő fotóz :D Nagyon rendes volt szenzációs jófej. És tök furcsa, hogy ugye nem fogadott orvosom volt mégis maximális teljesítményt nyújtott, és ugyanúgy bánt velem, mintha az ő betege lettem volna. Tényleg le a kalappal előtte… Amikor már nem pulzált a zsinór a párom elvágta, majd elvitték tisztába tenni a gyerkőcöt. Megszületett a lepény is minden okés volt. Utána a szülésznő lemosott, a doki megnézett majd közölték, hogy se repedés, se vágás, nem kell gátat varrni :D Na ilyen se történt még velem :D Úgyhogy rögtön felkelhettem, átsétáltam a megfigyelőbe. Odaadták a kezembe a már tisztára mosott bepólyázott babát és ismerkedtünk... Nézett a nagy szemeivel, hogy most vajon hol van. Próbáltunk szopizni is, de nem különösebben izgatta a dolog :) , főleg pihengettünk mert iszonyat ki voltam nyúvadva, ő meg nézgelődött aztán bealudt :lol:
Viszont az utófájások (méhösszehúzódás) nagyon brutálisak voltak így a harmadik baba után :shock: . Tudtam, hogy jobban fog fájni, mondták, de hogy ennyire azt nem gondoltam volna. :x Vasárnap-hétfőn egész éjjel görcsöltem (ment vissza a méhem) nem aludtam semmit, úgy fájt hogy az ágyba kapaszkodtam és rendesen szuszogtam mintha vajudnék...... :shock:

Mindent összevetve szuper volt a szülés!! És mázlim volt, hogy pont egy szuper ügyeletes doki volt, így a sajátom helyettesét nem is hívtam be, és a szülésznőm a Barbi megint ügyeletes volt :D Eddig mindhárom gyerekem akkor született, amikor ő ügyeletes volt. Jól időzítettek a kölkök :lol:
Hát nagyjából ennyi :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

szivvi egyszer kérdezted, hogy a max 4 óránlénti etetés csak a koraszülöttekre vonatkozik-e
nem, nekem is mondták a kórházban és védőnő is, hogy max annyit hagyjam csak
viszont most tanácstalan vagyok, 6-7ig evett aztán ráfél-1 órára még egy kis cici, utána órákon át nézelődés apával, most meg alszik, mint a bunda kb. 10 óta

kérdés: felkeltsem?

lynia-

Én továbbra is úgy gondolom,hogy azért szopik némelyik baba óránként is mert nem lakik jól.Tuti ha jót szopik meg se nyikkkan és elalszik ,és kb 2-3 óra múlva eszik újból.Ezt saját tapasztalatból mondom.Domikám is elaludt a cicin,lemértem láttam,hogy keveset evett de sajnáltam ébreszteni,letettem aludni,fél, 1 óra múlva felébredt és újból szopizott.

Ez a kézben való ringatás ha lassan is de kezd elmaradni,ma reggel is betettem a kiságyba és nem akartam hinni a szememnek de 5perc múlva elaludt,csak néha megsimogattam.A könyv szerint még most kell leszoktatni a rossz szokásairól,mert később nehezebb lesz.
Állítólag úgy lehet rávezetni hogy átaludja az éjszakát,hogy meg kell etetni este6,8 és 1O-kor.Ezt még nem próbáltam.

Henchy én is úgy vok mint te,hogy vagy nem bírom felébreszteni etetéshez vagy ha felébred elalszik,nem eszik.Tehát hagyom hogy aludjon így is nagyjából ugyanakkor eszik.
pillangó7

Sziasztok,
hááátt nálunk van cumi ezerrel, mivel már a pocakomban is az öklét rágicsálta úgy döntöttem, inkább a cumi...

Az etetésnél én az ébresztés mellett döntöttem max. 4 órát "hagyom" aludni (bár már magától ébred ritkán alszik tovább), a dokinéni és a szülésznő tanácsa is ez volt. TEgnap hagytam aludni és az egész esténk össze-vissza alakult a gyerek evett is meg nem is, aludt is meg nem is, szóval kell az a rendszer. :wink: Azért minden evés után sokat van ölben beszélgetünk, sokszor el is alszik a cicin vagy a kezemben, mert hát szerintem is kell az a testközelség, de a kaja, alvás, fürdés az menetrendszerint működik.

Móni otthon vagytok már?
Orsi üdv. nektek!
Zsuzsikám minden rendben?

Andrea
Kép
kindernay

ez a 4 óránkénti ébresztés miért van amúgy? kiszáradás?

lynia-

Orsi! Isten hozott! Aggódtunk értetek nagyon! Meséld majd el, mi volt!

Rita! Azt akartam még mondani, hogy azért nagyon messzire ne dobd el a Suttogót! Minden tanácsból lehet tanulni. Lehet, pár hét múlva pont annak az írónőnek a tanácsai jönnek be. Nekem pl. a kórházi csecsemősök egyik tanácsa, hogy két nagy büfit várjak meg az elalvás előtt, az mostanra lett aktuális. Eddig alig büfizett a gyerek, így 6 hetesen meg 2 egészséges már akad. De amikor javasolták, akkor még igen távol álltunk tőle.
Sztem ez azért lehet, mert egyszerűen elfelejtik az emberek, mi mikor volt. Még csak 3 hete volt, de én már nem emlékszem, pontosan, mi volt velünk 3 hetesen! Emlékszem, hogy volt olyan, hogy 3 órát aludt, meg olyan is, hogy egész nap óránkénti bejelentkezés volt, de hogy pontosan mikor, azt már most nehéz felidézni. Azért is kezdtem el naplót írni, hogy legalább mostantól tisztába legyek, mi volt. Amit fel tudtam idézni, azt összeszedtem, de biztosra már nem tudnék menni!
Szal, egyszer minden tanácsnak eljön az ideje.
Én Spock kapitányt nézegetem bőszen, pedig ő a 3 óránkénti etetést propagálja. Azt kihagyom, meg hozzáadok 40 évet a mondataihoz, így a többi tanács már használható.

Emma! Nekem van hordozókendőm, de túl rövid a fekvő megkötésekhez. Ha veszel kendőt, mindenképpen figyelj arra, hogy fekvőbe is lehessen kötni azt a hosszt!!! És kérjél hozzá leírást is, mert a neten alig van. Főleg csak nem-magyar oldalakon. pl. http://www.didymos.de/ --> Babys tragen - Trageweisen
de ebben enyémgyerek pl. C alakba görnyed, szal ez sem jó...

Emi! 2 hetes kor alatt sztem fel kell ébreszteni, ha nappal 2 etetés kezdete között több, mint 3 óra telt el. Ilyenkor még lehet, hogy a sárgaság miatt alszik, és nem azért, mert az agyacskájának szüksége van rá!

Enikő! A személyvonat hirtelen expresszre váltott? ;) az ellihegendő tolófájás az nagyon necces. nekem is az volt, ami igazán kibírhatatlan volt a szülés során. Még mindig fájnak a méhösszehúzódások?
Vendég

Na elaludt végre valahára :D

Emi
Szerintem a 4 óra is attól függ, mekkorákat szopizik egyszerre... Mivel mi 60-70 körül vagyunk egy szopira, nem hagyhatom, hogy 5 óránként egyen, mert akkor sehol nincs a napi adag. De ha vki olyan mázlista, hogy százakat benyom a gyereke egyszerre, akkor persze nem kell 3-4 óránként etetni.

Pillangó
Én 1 hete csinálom az esti felturbózást: délután 3-tól kb 2 óránként etetek (jó van, hogy 2 és fél), nem mély álmából verem fel, de mikor már mozgolódik ciciztetem, így tényleg éjszaka legalább 4, de van, hogy 5 órát egyben alszik

Kép
Kép
emma1976

Én úgy tudom, a vércukor miatt van a min. 3-4 óra. De biztos a kiszáradás is fontos.
Vendég

Igényelt már vki adókártyát? Vagy tudjátok hogy kell? Nincs kedvem utána nézni ;)
Vendég

Pillangó!
Akkor nem csak az én Bogim ilyen kis mélyalvó... :lol:
Pedig fel szokott ébredni ha felébresztem, de olyan félálomban van, és ha nem éhes akkor tuti nem fog kajálni, ha az ég leszakad akkor sem...
Én nem eröltetem ezt a rendszert, tulajdonképpen már van saját kialakított rendszere, csakhát nem órára pontosan, és van mikor csúszik, de jó ez így, a lényeg, hogy alszik napközben 2-3 órákat, este meg 4-5 órákat, szal szerintem egy szavam sem lehet, most az, hogy este 1-kor vagy 2-kor vagy 3-kor kel fel, tök mindegy, mert utána úgyis alszik min 3órát, szal én nem törödök vele.
Persze én ezt most nem azért mondom ill írom, hogy nem értek egyett ezzel a rendszereséggel, csak ezt szerintem nem minden babánál lehet megcsinálni.
Nekem a kórházban a csecsemősök azt mondták, hogy iszonyat akaratos Bogi, olyan egyénisége van, hogy tuti meg fog gyülni vele a gondom, hát ahhoz képest tök jol kijövünk.
Mondjuk az tuti, hogy ezzel a szopizással meggyült a bajunk, szal tényleg nekem kellett engedni, pedig több héten keresztül nyúztam vele, de mindegy így legalább ez is megoldódott, és majd később hasznát is veszem.

Csajok, ti hogyan szívjátok az orrocskát?
Nekem ez a sima kézi van, én nem merek porszívósat használni, de nekem ez is jó, csak ki kell várnom mikor már a láthatáron van a cucc, és akkor szipókázom, de valami iszonyat ordítás közepette.
Ti milyen orrszívót használtok?
Vendég

Bori!
Csak simán bemész az apeh-hoz, kivárod a sorod.... :evil: ...aztán kitöltesz egy nyomtatványt, és kész, azt hiszem postán fogják kiküldeni.
És ha már megvan az adókártya meg megkaptátok a papírt a babakötvényről akkor lehet nyitni startkártyát.
Tényleg ki kapott már valami levelet a babakötvényről?
Mert elvileg arról majd levélben értesítenek, én még eddig semmit nem kaptam...
Vendég

Megyek alszok egy picit, ma nagyon jo baba Bogi, eszik alszik meg vigyorog.
Nem tudom hogy ez az idő hatása e, de ha igen, akkor maradhatna ilyen mindíg, öröm nézni, hogy milyen jókat alszik.
Ja és ma még nem adtam neki pótlást tápiból...
Úgy néz ki, hogy kezd a tejcsim szaporodni az igényekhez... :lol: :lol:
Vendég

Lynia: a császár után az 5. napon kivették a kapcsokat, és azt mondta a doki, h már érheti a víz, csak ne tegyek rá semmilyen szert, ne dörzsölgessem, csak lapogatva töröljem.

Szoptatás:
napközben max. 3 órát hagyom aludni (ha alszik egyáltalán), utána kaja. Most 65 percig volt az egyik cicin. :shock: Éjfél körül kap utoljára, aztán amikor ébred.

Babakötvény: én sem néztem még utána, de ez automatikusan jár?

Büfi: kösz a tanácsokat, néha már van eredmény :wink:

Azt honnan tudjátok, hogy kell pótlás?Méritek, mennyit eszik??

kispiskóta

Sziasztok!

Mütyürke, Dikó!
Már tegnap olvastalak Benneteket, de iszonyat fáradt voltam este és a babanet is kiszúrt velem, elszállt az összes irományom. :evil:
Szépen belehúztak a lyányok! Az a mézesbödön tudhat valamit!:lol: És persze a food express sem szégyenkezhet! :lol:
Mérleg: Kíváncsiságból éppen egy hete kölcsönöztünk ki egy mérleget havi 2000 HUF-ért. Így - mint mindig - a mérleg (ez én vok) mérlegel. Megnyugtató most is a tudat, hogy a babám szép mennyiségeket eszik.

Lányok!
Már Dorkától kérdeztem, hogy miként működik a szüléstörténetek olvasása, de még nem válaszolt. Ki tud erről engem felhomályosítani? Nagyon érdekel a dolog. :D

Hencsi!
Eleinte én is féltem a porszívós orrszívástól, de miután magamon kipróbáltam és a párommal is kipróbáltattam, merjük használni. (Pár hetes korban,- ha nincsen megfázva a baba- miért kell szívni az orrát? Esetleg "tejdugócska" van a nózijában?)

Enikő!
Szerencsések és ügyesek voltatok! Az a "még nem szabad, de nyomni kéne már" elég brutál lehetett. (Szerencsémre, csak elképzelni tudom.)

Szép napot mindenkinek!

Tücsi

Kép
mtücsi

mtücsi

Az aláírásomban van a link a táblázathoz, ott van link a szüléstörténetekhez is. Még mindig nem akarsz bekerülni? Néniket is várunk. :D

kétfiús anyuka
babdorka

Hency! Én az orrszívó porszívót használom, szerintem nagyon jó és még Lilla is elviseli, nem is sír amikor szívom az orrát!

Emi

Kép Kép
emi_25

Tücsi!
Én néha látok a pici nózijában olyan fehér kis taknyocskát (bocsi), és azt szoktam kipecázni, az lenne a tejdugócska?
Bár olyan is volt már, hogy kitüsszentette, de meg szoktam várni hogy kijöjjön elérhetö távolságra, és akkor a kézi szippantó simán kiszippantja.
Majd lehet kipróbálom ezt a porszívósat, de még nem vitt rá a bátorság...

Zsú!
Én onnét tudom hogy kell pótlás, mert a cicim szinte üres, és Bogi még éhes.
Bár én nem tudom mikor ürül ki teljesen a cici, mert az termelődik folyamatosan a tejcsi benne, de mikor már 4-5 szívásra jön annyi, hogy nyeli, akkor már én úgy gondolom, hogy a végén jár a tejcsi, és akkor már nyügizünk is picit, hogy nem jön úgy a tejcsi.

Tényleg Ti ki szoktátok szívatni a maradékot a ciciből szopi után?
Anyám folyton azzal nyaggat, hogy miért nem szívatom ki a mellszívóval, én nem tom minek, hisz Bogi elég rendesen kiszívja, akkor meg minek?
Hogy szaporodjon?
Hát szaporodik az anélkül is szerintem, akkor meg minek szívassam, nem akarom én, hogy olyan iszonyat sok tejcsim legyen, hogy folyton fejni kelljen, itt leadni sem lehet, eladni meg kinek...
Meg igazábol nem értem minek leszívni a maradékot, hisz ha folyamatosan termelődik, akkor egész nap fejhetném, sosem ürülne ki, nem?
Vendég

Emi25!
Akkor majd kipróbálom, csak én úgy félek töle.
Bár a porszívó nem zavarja, nem fél töle, de az orrszívó, az maga halál, mintha nyúznám.
Pedig mindent imád, sosem sír sem a pelusozásnál, sem az öltözésnél, és a fürcsi az kedvenc, szal nem értem miért olyan szőrnyü ez az orrszívás...
Vendég

Na sziasztok, Hencsi köszönöm a drukkokat, már szinte alig van hiszti evés előtt. Bár én is áttértem a du. 5-től kétóránkénti etetésre, és akkor van alvás éjszaka... bár nekünk a 8-12-ig időszak elég necces. A kórházban ilyenkor volt a fürdetés meg etetés és szegénynek még át kell állnia, pedig már lassan két hét telt el. Na ilyenkor ráznék meg valakit aki kitaláta! :evil:

Hencsi én sem szívom mellszívóval, ott a gyerek. :wink: Én csak teát iszom, hogy szaporodjon.

Na szép estét, jó altatást, etetést, fürdetést mindenkinek!

Andrea
Kép
kindernay

Hency!

Először én is a kézi orrszívót használtam és Lilla üvöltözött rendesen, én ma próbáltam ki először a porszívosat és Lilla úgy meglepődött hogy elfelejtett sírni.

Ei

Kép Kép
emi_25

Ei=Emi
emi_25

Henchy mi pont ma szívtuk le az orrát porszívóssal,nagyon jó ne félj tőle.Domi észre se vette,egyből kijött a cucc.A sima orrszívó nekünk olyan vastag végü,hogy be se fért az orrán.
pillangó7

orrszívó porszívót én is csak ajánlani tudom, ez az egyetlen ami kihozza a cuccot... a többit el lehet felejteni... :roll:

dikó: képzeld, vissza olvastam a 2004 jan-febr. mávos topicot... és kit láttam oda irogatni??: ...hát téged! :lol: :lol: :lol: pont mikor pankát szültem! ..és én is akkor írtam a finishben... :lol: :lol: :lol:
milyen kicsi a világ... :wink:

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke, :D

poszívós orrszívót mi is használjuk, nem sír tőle, és minden trutyit kihoz!

Henchy, azt a cicit, amiből szopizott, azt nem fejem, szerintem felesleges! Attól csak több lesz a tej!

Na megyek, pocifájunk! :( Jó éjt!

KépKépKép
dikó1

Tábla frissítve! Felkerültek újabb szülisztorik...

kétfiús anyuka
babdorka

Köszike a tanácsokat arik vagytok, akkor azt hiszem mi is kipróbáljuk a porszívósat, hátha Bogi is meglepődik és nem fog sírni.
Mert muszály volna valamit lépni ez irányban is, úgy utálom kivárni hogy kijjebb jöjjön a cumó a pici orrából, tök rossz azt nézni, hogy ott van neki bent és én meg nem tudom kiszedni, bár szerencsére nem sok van, de van és az bosszant.

Szal akkor Ti sem mellszívóztok.
Hát én sem óhajtok, nem akarok én fejőstehén lenni... :oops:
Azért ma kipróbálom, mert kaptam egy gépi mellszívót, csak kiváncsiságból, mert Bogi ma kétóránként szopizott egyész nap és nem kellett pótolnom egész nap, kiváncsi vagyok kb mennyiket evett, hogy elég volt neki.
Nekem egyébként mindkét ciciből kell szopiztatni, mert Boginak nem elég csak az egyik, sőt még van mikor a kettő sem.
Nem tudom miért nem akar több tejcsim lenni, pedig iszom a teát, bár biztosan nem eleget iszom, meg nem is eszek eleget, de egyszerűen nincs semmi étvágyam, totál ki is megy a fejemből az evés meg ivás, nagyon hülye vok... :oops:
Pedig nem azért mert fogyókúrázok, tojok én most a kilókra, de nem megy semmi.
Úgy elvagyok Bogival, imádom a kis vacakom, ha meg alszik akkor meg teszek veszek picit, aztán mindíg délután jut eszembe hogy hoppá, én asszem nem is ettem még ma...
Nagyon oda kell figyelnem mostmár erre, mert a végén elapad a tejcsim aztán meg nézgelődhetek.
Pedig imádok szopiztatni, olyan jó érzés, és azok a csillogó szempárak ahogyan néznek rám, háááát, az mindentől többet ér...

Andi!
Nálunk is álltalában a délelőtt picit nyűgisebb, de nem vészes, néha tök jol elvagyunk, nem akar aludni, hát ne aludjon, olyankor nézelődünk, meg mikor jobb az idő, akkor csupaszkodunk, azt imádja, ha semmi nincs rajta, nem tom mi lesz ebből a csajból.... :lol: :lol: :lol:

Na, lépek alvadni, Bogi nemsokára éhezik, addig még hunyok picit...

Jó éjt Nektek!
Vendég

Sziasztok!
Hát, nem sok idööm van egyelööre, mert még nem laktuk be az új otthonunkat. Egonnak már megvan a kis vacka, de még van alakítgatni való...

Emi! èn az elsöö 3-4 hétben használtam sebtapaszt, amit a patikában lehet venni. Azzal leragasztottam a sebet és úgy zuhanyoztam. Utánna le kell venne, mert benedvesedik. Kb az 5. héttööl simán zuhanyzok vele. Már nem is érzem.

Mellszívás: én kimasszírózom kézzel a mellem minden szopi után, mert nagyon félek a cicidurrtól. Már volt többször is, pedig mindig kifejem a maradékot.

Henchy! Nagyon fonots, hogy jól egyél és sokat igyál. `n mindenhova viszek magammal vizet és valami kaját is. àltalában túrórudit :-). Enélkül ki sem lépek a lakásból. Mondjuk, én állandóan éhes és szomjas vagyok.
Még megpróbálhatod a More milk pluszz tablettát. Nekem az nagyon felturbózta a tejet, már nem is szedem. Csak laktoherbet iszok, napi 1-2 csészével.

Adókártya: Egon keresztanyukája volt igényelni. Azt mondták kb 2 hét és hogy ezt nem küldik automatikusan, hanem igényelni kell. Erre kaptam egy adókártyát, amin Egon elöözöö neve szerepel (mielöött még elintézöödött volna az apuka nevére való átírás). Most aztán nem tudom, hogy jön-e a másik. Az igénylés már a rendes nevén történt....

Babakötvény: nekünk még semmi sem volt meg. Bementünk a bankba (Unicredit Bank- ez egybe van a HVB-vel) és megnyitották. A levél sem érkezett meg, az igazolás sem a családipótlékról és a jó adószáma sem. Azt mondták, hogy ezt majd az intézmények továbbítják nekik is. Szóval, csak az anyakönyvi kivonatát, a lakcímkártyáját és az én személyimet kérték.
ìgy már meg is van Picurkánknak a startszámlája :D

Emi! Amíg Egon olyan picurka volt (kb 2-3 hetes korig) ébresztettem az etetésekhez, ha bealudt. De ez nála nagyon ritka volt, csak néha éjszaka. Szerintem, próbálgasd cicire tenni.

Eniköö! Nagyon ügyes voltál és mégegyszer nagy gratula!

Orsi! Üdv újra itt!!!!

Barbuli! èdes a kis Léna!!

Na, húztam aludni!
molkata

Sziasztok!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezt nem fogjátok elhinni.Majdnem 12 órát aludtam!!!! Salalalala :lol: :lol: :lol:

Tegnap fürcsi után 8kor cici, amibe (nem tom, hogyan nem emlékszem semmire) belealudtunk mind a ketten. Majd Apa csempészte be a kiságyába. Hajnali 5!kor kért kajcsit, félálomba magam mellévettem, cici, de ebbe is bealudtunk. Én fél nyolckor keltem, ő még horpaszt. Hát én nem is tudom, mikor aludtam ekkorát!!!

Adókártyát, lehet postai úton is igényelni, az APEH honlapjáról kell az adatlapot letölteni, csatolni a mellékletet és küldik, vagy személyesen az illetékes APEH kirendeltségen.

Én nem tudom a Laktoherbet meginni, tegnap megkóstoltam és hányingerem volt tőle. Mondjuk én minden folyékony dologgal így vagyok, így ha beteg leszek mindig tablettát iratok, mert a folyékony köptetők, Brrrrrrrrr... :?

Hol lehet ezt a More Milket megvenni? Hogy kell szedni?

Rita, hogy sikerült a vendégség?

Miért használtok orrszívót? El van dugulva a nózijuk?

kispiskóta

Halihóóóóóóóóóóó! :D

Megérkeztünk a nyargalásból. Este már nem volt erőm netezni.
Visszaolvasgatni esélyem sincs, gondolom 10 nap alatt iszonyat mennyiség termelődött.
De amit láttam...

Minden friss kismaminak hatalmas nagy gratuláim, sok sok örömöt, és mégtöbb tejcsikét kivánok! :D

Jövök majd még képekkel és beszámolóval. :D
Vendég

sziasztok

köszi Kati! elfelejtettem Töröktől kérdezni, és csak a tapasz levételét mondta, a vízről nem beszéltünk!
te egyébként adtál neki valamit?
én semmit, arra gondoltam azért a 6 hetesnél majd viszek neki vmi márkás piát vagy valami ajándékcsomagot, csak ugye a Timinek is kellene, de neki mit?

, kapcsok? itt felszívódó varratok vannak, igaz valami varratot kiszedett 2 oldalról, de amúgy a többi az

napirendünk még nincs, de egy része megvan, minden de. ébren van a drága és nézelődik, kapálózik! hogy bírja ennyi idősen eddig?

lynia-

Sziasztok!

Huu.
Tegnap érdekes napunk volt.
Délelőtt aludt, aztán mentünk húgomékhoz szülinapozni. Na déltől-ötig nuku alvás. Nézelődés, cicizés, pici nyüszögés de írtó nagyokat ásítozott. Anyukámék meg is jegyezték mennyire jó baba Samu. Jah csak állandóan rajtam lógott és amikor végre elaludt volna paff kipattant a szeme. Persze mindenki 2-3 percenként jött be megnézni, biztos az idegen környezet is rápakolt.
Azt hittem, hogy majd mekkorát fog aludni este-éjszaka..hát nem, fél óránként-óránként felébredt de sosem evett sokat..10 perc múlva komforcicizés ment. Én már totál nem láttam a fáradtságtól..1-4-ig tudtam aludni 3 órát egy húzásra. Ez ment kb. 9-ig, azóta alszik.
Nemsokára jönnek apósomék de csak rövid időre.

Bori!
Ezek után Suttyogó megtart. :lol:

Zsu!!
Gratulálok a 12 órás alváshoz! Az idejét sem tudom megmondani mikor aludtam ennyit, talán még a várandósság alatt, de én egyébként sem vagyok nagy alvó, sőt a forgólodós, felébredős kategóriába tartozom. Ati meg simánszki végig alussza az éjszakát.
Jó lenne Samuka is ilyen lenne.. Kép

Pusszantás
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?