Új privát üzeneted érkezett!

Ezt a topikot azért nyitom, mert sokszor nem tudja az ember, hogy milyen termék van a szép csomagolásban. Kérdések és tapasztalatok (negatív vagy pozitív tapasztalatok) egyaránt hasznosak lehetnek, és nem csak babaholmival kapcsolatban, hanem bármirõl.
Én például nem csak a szépen becsomagolt gyerekjátékokkal vagyok mindig gondban, hanem az olyan cuccokkal, amelyekrõl csak használat közben derül ki, ha véletlen gagyi. Ilyen például az írható cd, a fényképezõbe való film, vagy akár egy szelet csoki.

Én például tudom, hogy a kecskeméti Nass csokigyár termékei nem túl jó minõségûek, úgyhogy óvakodjon tõlük mindenki. A dátum sem érvényes rajtuk, diákkoromban ott dolgoztunk sokan, és egyszer az volt a feladat, hogy a lejárt dátumokat kellett átragasztgatni új dátumra. Kép

Vagy például: nemrég vettünk új gyerekülést, és nagyon jó lett volna, ha valakitõl tudom, hogy érdemes-e márkásra költeni, vagy a no-name is ugyanazt tudja.
Na, ilyenekre gondolok.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


A termék, amirõl eszembe jutott ez az egész: egy Chicco lendkerekes teherautó (maci sofõrrel), amely márkás mivolta ellenére jóformán a kicsomagoláskor már el is romlott. Ez a Chicco-nál egyébként nem általános, úgyhogy eléggé csalódott voltam.
A másik: Bébé confortos gyerekülésünk van, és a biztonsági öv annyira rövid benne, hogy a fiam még a közelébe sem került az ülni tudásnak, de már kénytelenek voltunk nagy ülést venni neki. Akkor néztük meg az üléseket általában, és megállapítottuk az eladónõkkel együtt, hogy bizony a Bébé confortos ülések biztonsági övei általában nem sokáig jók a györsan növõ, kicsit husi babáknak. Kár, mert maga az ülés szuper biztonságos és kényelmes.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Ugyanez a helyzet a CAM gyereküléssel. Bár az enyém 5 éves, nem tudom, hogy azóta változott-e a helyzet, de valszeg újat kell venni a most kicsi fiamnak, mert egy 9 kg-os gyereket alig tudsz vele bekötni.
Luca
Luca
 

 
 

Mi most egy CAM etetõszéket vettünk, két hibája van: a gyerek (8 hónapos) simán feláll meg hasrafordul benne, a felállás speciel bekötve is sikerült neki. Másrészt az asztallap rész nehezen jön le, és nehezen megy vissza rá.
Viszont szép!

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Azért itt írom, nem pedig a "magyar árut vegyünk" topikon, mert nem tudom, az illetõ cég teljesen magyar-e. A Bakonytejre gondolok.
Egyik terméke, amivel nagyon elégedettek vagyunk (most fedeztük fel): a Bakony csemege sajt. Egyszerû trappista, csak olcsóbb, és NEM TARTALMAZ TARTÓSÍTÓT! Amellett nagyon finom is.
A másik, ami szintén megelégedésünkre szolgál: a "Bakony Plussz" natúrjoghurt. És a tejüket is szeretem.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Nem is tudtam, hogy van ilyen topik!
De jó, mert egyszer nagyon felhúztam magam a fejõmasináimon, amelyekre már egy vagyont költöttem.
A kórházba egy Chicco üveg tejszívóval mentem (úgy néz ki, mint egy kémcsõ és egy köcsögduda ötvözeteKép), ami tulképp jó is lett volna, ha nem Arnold Schwarzenegger karizmaira találták volna ki a húzogatását. Mondanom se kell, mire megindult a tejleadó reflex, én totál kimerültem Kép
A legutóbbi (és utolsó) baklövésünk az volt, amikor eme "bevált" szerkentyû (amely eltört) helyett egy mûanyag ugyanolyat vettünk (Chicco), mondván, ez nem törik. Már az elején gyanús volt a kis gumigyûrû az alján. Elõször csak attól tartottam, hogy macerássá teszi a tisztítást. De arra álmomban sem gondoltam volna, hogy ha ezt a kis gyûrût MEGMOSOM (neadjisten kifõzõm), akkor a "köcsög"-részbe beszorul a "nyél", magyarán nem lehet húzogatni, és használhatatlanná válik a szerkezet.
Hát ilyet? Ezt hogyan gondolták el? Mert tisztítási lehetõség nélkül igencsak furi dolog egy tejszívó, nem???
 
 


Méri!
Ismerõs ez a Chicco tejszívó, én sem tudtam használni...

Nemsokára szezonja lesz, ezért szeretném a figyelmetekbe ajánlani a mi kis utazóágyunkat!
Két éve vettük ~35000 Ft-ért, nagyon szép, és praktikus. Legalábbis elsõ látásra. Szívesen leírnám a márkáját is, de nem tudom, mert az ágyat anyukáméknál összeraktuk, és azóta sem tudjuk szétszedni, így ott díszíti a lakást. Amikor elõször használtuk a nyaralásnál, akkor három óra alatt tudtuk csak szétszedni, aztán a következõ összeállítás után már csak kisbusszal volt szállítható. Aki az anyuéknál jár, lehetõséget kap a titok megfejtésére, eddig kb. harminc ember próbálta, sikertelenül. Aztán felbontottuk a takaró- szövetet, de a szerkezet így sem enged.
Persze minderre már akkor jöttünk rá, amikor a cserére esélyünk sem volt. A vásárlás helyszínén kiállított darabnak is nekiestünk párommal, azt sem lehetett összecsukni. Ugyanis van egy pöcök, amit be kell nyomni, na ez a pöcök csak az egyik oldalon benyomható, a többin nem.
Csi
 
 


Ez tetszik. Azért ha egyszer hozzáfértek a márkához (gyerekeitek valamelyike tuti szétszedi majd egyszer, tán nem is oly soká), akkor írd meg, mi az, ok?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok!
Az utazóágy össze nem csukhatása nekünk is ismerõs Kép A márkáját most én sem tudom megírni, mert Anyuéknál van (szintén). A huzatot én is lebontottam stb. stb. akár én is írhattam volna Csí helyett.
Adrienn viszont most nevetni fogsz, a lánykám csak megfogta vhol (azt csak õ tudja hol és hogyan Kép ) és arra lettünk figyelmesek, hogy a kiságy félig összecsukódott.
Phaedra
 


Phaedra!
Add kölcsön a lányt!
Mi is szét tudjuk szedni az egyik felét, összedolgozhatnánk!
Csak nem az is kék, külön csecsemõtartóval amit fémrudak tartanak?
Csi
 
 


Bocsi, de egy vicc jut errõl eszembe:

Összecsukható babakocsit cserélnék kinyithatóra...
 
 


Sziasztok!
Csí!
A leányzónak magas ám az órabére Kép Mami meg számlázza Kép
Kék és fémrudak, de külön nincs rajta csecsemõtartó. Holnap megnézem a márkáját.
Azt elõbb nem is írtam, hogy amikor egyszer elmentünk "hosszú hétvégézni" és vinni akartuk a babaágyat, az urammal fél éjaszaka bírkóztunk az ággyal, fejre is állítottuk (az ágyat nem a kölköt) és még úgy sem bírtunk vele. Persze a csavarhúzótól kezdve mindent bevetettünk.
Phaedra
 


Phaedra!
Mi sem ingyen gondoltukKépmármint a mi részünket.
Nyaralásnál mi is borogattuk, szintén hiába.
Miért visztek a hosszú hétvégére csavarhúzót? Kép Kép Kép
Csi
 
 


Csí!
Az még itthon történt, amikor össze akartuk csukni (mivel kipróbáltuk). Ne kötözködjön velem Hölgyem (Boszorkányt még sem írhatok így nyilvánosan...), inkább a gyártókkal!!! Kép Kép Kép
Phaedra
 


Nekünk Graco utazóágyunk van, de azzal szerencsére nem kell igy birkózni KépKépKép Simán össze lehet csukni (már ha egyszer kinyitottuk, de az is egyszerü).

zsani
 
 


Kérdésem van. Most készülök új mobiltelefont venni, de szeretném, ha nem járnék úgy pórul, mint az elõzõvel, ami pedig jó hírû márka, mégis típushibásnak bizonyult, számtalan testvérével együtt. Egy Nokia 3310-estõl vagyok kénytelen búcsút venni, amely még két évet se bírt ki. Minden beszélgetés harmadik mondatánál kikapcsol. Most már frissen feltöltve is. Állítólag jellegzetes Nokia-tünet. Kaptam kölcsön helyette egy 3330-ast, az pont ugyanezt csinálja. Szóval most muszáj váltani, bár õszintén szólva én nagyon szeretem a nokiákat, mert felhasználó-barát készülékek. De ha egyszer nem mûködnek...
Igazából a kérésem az lenne, hogy ha valakinek rossz tapasztalata van valamelyik telefonnal kapcsolatban, írja meg nekem, hogy attól a fajtától óvakodjak.
Ha pedig valaki tud ajánlani egyet, ami neki vagy valakinek bevált, az még jobb lenne. Ami szempont nálam: könnyen kezelhetõ menü, normális gombok (vagyis ne kopjon ki pár hónap alatt, hogy utána rá kelljen tenyerelni), a nettó ára legyen 35.000 alatt, tudjon sms-t fogadni és küldeni viszonylag egyszerûen(!), a készenléti ideje legyen minimum öt nap, legyen benne minimum 99 helyes telefonkönyv, tudjak saját dallamot rendelni néhány hívóhoz, normális méretû kijelzõje legyen, azon pedig jól olvasható betûk.
Nagyjából ennyi.
Elõre is köszönöm a javaslatokat.
Névtelen
 


Megvan az utazóágy neve!
L.rossi. Ma ismét nekiestünk a szétszedésének, de marad a teherautó. Végülis ez is utazási mód....Kép
Csi
 
 


NévtelenKép

Mi is így jártunk a 3310-es Nokiánkkal, de vettünk bele egy lítiumos akkumulátort, és most megint szuperül mûködik. Remélem, ezzel tovább húzza majd.

Lina
 
 


Lina,
es nektek is tobb darabban kuldi el az SMS-eket, ha ekezet van benne? MErt allitolag tipushiba.

Nevtelen,
latogass el a [url=http://www.mobilforum.hu" TARGET="_top]http://www.mobilforum.hu[/url] cimre, ott a forumra, azon belul a keszulekekre, vagy a [url=http://www.telefonguru.hu" TARGET="_top]http://www.telefonguru.hu[/url] -n a keszulekekre, ott van minden tipusrol leiras, teszt es olvasoi hozzaszolas, forum is.

-Afonya
Névtelen
 


Köszönöm!!! Azóta különben választottam egyet, állítólag a Samsung r210-es kb olyan, mint a Nokiák, csak ritkábban találkoznak vele a szervizben. Tudtok valamit róla?
Névtelen
 


ÁfonyaKép

Nem, nekünk az sms mindig rendesen ment, akár ékezettel, akár anélkül. Úgy látszik ezt megúsztuk.Kép

Lina
 
 


Csi!

Nekünk is L.rossi utazóágyunk van, és a férjem két mozdulattal össze tudja csukni! Nem, nem adom kölcsön. Kép Van az ágy mind a négy oldalán középen egy-egy gomb, amit be kell nyomni, hogy összecsukódjon. A huzaton jelölve is van, hogy hol. Laci úgy szokta csinálni, hogy a rövidebb oldalon szembe áll az ággyal, így elõre nyújtott karral eléri egyszerre a két hosszabb oldal gombajait. Azokat benyomba az ágy "hasra esik", így már közel húzható egymáshoz a két rövidebb oldal, és a mûvelet ott is megismételhetõ. Ha nem boldogultok vele, szólj, és megkérem Életem Párját, hogy írja le pontosabban a módszerét.

BMárti

BMárti
 
 


BMárti!

Jaj-jaj! Dehogy kell kölcsön! Cseréljük el!Kép
Most komolyan: az a pöcök nekünk is megvan, de az elsõ perctõl kezdve a négy oldalból kettõ szorult. A másik két oldal, egy rövidebb, és egy hosszabb oldal rögtön becsukódott. Mára már három oldal szorul, csak egy használható. Szétbontottuk a szövetet, és úgy sem tudjuk kiakasztani, vagy benyomni a pöcköt. Szerintem itt valami szerkezeti bibi lehet. Ja, és a mi ágyunkon nincs jelölve a pöcök, lehet, hogy valamiben más. Ha más nem abban, hogy ezt nem lehet összecsukniKép
De nagyon köszi a bíztatást!

Csi
 
 


Csi!

Látatlanban nem cserélek férjet! Kép

Akkor lehet, hogy a ti ágyatok ugyanattól a gyártótól egy másik típus, vagy érte valami sérülés. A miénk tényleg pikk-pakk csukódik.

BMárti

BMárti
 
 


Szai Csí!

A hétvégén utánajártam ennek az utazóágy-összecsukási kérdésnek. Van egy trükkje, mert ha csak úgy gombnyomásra össze lehetne csukni, akkor az olyan kis szabadulómûvészek, mint pl. az én 16 hónapos nagyfiam, tutira összecsuknák, és lelécelnének, ha megunták a kiságyfogságot. Kép

Szóval meg kell fogni az oldal közepénél, ahol a gomb van, és meg kell emelni egy kicsit. Akkor kiakad benne a biztonsági izé, és be lehet nyomni az összecsukó gombot. Néha ez az izé beszorul, és hiába emeled meg, egyben emelkedik az egész ágy. Ilyenkor meg kell fogni a rudakat kétoldalt a gombtól kicsit távolabb, és úgy megnyomni összefelé, mint amikor egy pálcát akar eltörni az ember. Ennyi gyengéd erõszak már tutira kiakasztja abiztonsági izét.

BMárti

BMárti
 
 


BMártiKép

Na, ezt a "pálcatörõs" dolgot még én nem próbáltam, de a párom azt mondja, õ igen, mert a két, eredetileg még mûködõ oldalt így tudta összecsukni.
Majd hamarosan hazaszállítjuk az ágyat, mert addig nem nyugszom, amíg nincs összecsukva. Vasárnap is próbálkoztam vele, de két oldal nem akarja megadni magát. Mindenesetre nagyon köszi, majd beszámolok az eredményrõl. Feltéve, ha lesz ilyen...Kép
Csi
 
 


Csi!
Nincsen ennek a kiságynak alul középen egy fogója? Kép
Én már kettõ féle kiságyat megismertem, azokat "gombnyomásra " lehetett nyitni-csukni. Majd amikor megvettük a mostanit(az elõzõek kölcsibe voltak) na, ezt nem tudtuk felállítani. Visszavittük, kiröhögtek és sitty-sutty összerakták. Hazamentünk... és nekünk nem sikerült.
Visszavittük, újra kiröhögtek és akkor kiderült a trükk amire nem hívták fel a figyelmünket.
Elõbb a lent (középen) levõ fogót kellett meghúzni, hogy ne feszüljön szát az alja és amikor az alját összébb húzta a szerkezet, akor lehetett az oldalait kimerevíteni. Ugyanez összecsukáskor. Elõbb az alja közepét felfele... azután az oldalait.
Üdv.
Malacka
 
 


Sziasztok! Új porszívót szeretnénk venni, méghozzá olyat, amelyiknek a szívóteljesítménye nagy. Nem kell hogy flancos legyen, nem érdekel a dizájn sem, és nem fontos, hogy különféle fejek tartozzanak hozzá. Az viszont (a tárolóhely miatt) fontos, hogy nem álló, henger alakú, hanem hagyományos ("fekvő") porszívó kéne. A férjem szerint az, hogy hány wattos, nem mérvadó, mert lehet, hogy a motor erős benne, de mondjuk a ventillátor régi fajta, és ezért a szívjóhatás elmarad a várttól.
Van-e valakinek ötlete, hogy milyet érdemes venni? Én most a Metróban láttam egy 1800 wattos Electrolux Diamant-ot, de hát a Metróban nem nagyon tudnak felvilágosítást adni.
Eddig egy Siemens Dinónk volt, tkp. nem rossz, de nem bánnám, ha annál nagyobb szívóhatásút javasolna valaki.
Előre is köszi.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Mikor az ősszel mi vettünk, sikerült kifogni egy értelmesnek tűnő eladót (csömöri Auchanban), ki úgy tűnt, szempontokat is tud mondani, meg tudja is nagyjából melyik mit tud. Ő nekünka samsung 1300w-os (easy? nevű) porszivót javasolta azzal, hogy ennél a a kisebb wattokhoz is nagyobb szivóerő tartozik. Ha jól emlékszem, ezt úgy ált a samsungokra is mondta, de lehet, hogy rosszul emlékszem és csak erre a tipusra. Mindenesetre én meg vagyok vele elégedve (na mondjuk az ezeréves eta után ég és föld), fektetve és állitva is tárolható, elég pici, kis kompakt, mondjuk a porzsákja sem egy óriás. Ja, azt is mondta ürge, hogy érdemes megfontolni a porzsák kérdéskört is, mert a papirporzsákok ára eszméletlenül sok tud lenni, mi is láttuk, hogy porszivót már 10-15 körül elég széles skálán kapsz, viszont 4-5 porzsák sokszor 1500 be kerül, ami azért félelmetes szerintem. Ürge javaslata szerint érdemes a textilporzsákkal is rendelkezőt választani, és többnyire azzal használni (persze nem üvegcserepek porszivózásakor). Ami persze gusztustalanabb, de lehet, hogy környezetvédőbb is.

Ildi

Ildi
 
 


Nekem Elecrolux Xio 1024-es porszivóm van nagyon jó a szivóteljesitménye,ugyan papir porzsák való bele és a filtert kell benne cserélni,lehet kapni univerzális filtert és csak vágni kell belőle a megfelelő méretre...a múltkor a Corában láttam ilyen porszivót 13990Ft-ért...KépKépKép
Kelemenné Vera
 


Szia Adrienn!

Én pont 3,5 éve vezzem a Metróba egy Electrolux Mondo 1400 W porszívót kb. 12000 Ft-ért.

Papír porzsákos, de lehet venni hozzá textilporzsákot is.
Két szűrő filterje van, ha az eredeti porzsákot veszed meg, akkor benne van, de ált. lehet venni külön is.
Álva és fekve is tárolható, króm csöve van

Ha ez elromlana ugyan ezt a fajtát venném, csak 1600-1700 W-ba.
Nem mintha ez kevés volna, de nekem szönyegpadlóhoz jobb lenne a nagyobb. Bár lehet, hogy az meg felszedné a szönyeget. Kép


Azt már én is olvastam tesztekben, hogy nem az számít hány w-os, hanem a motor szívóereje, de ezt kevés porszívon szokták feltüntetni.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


A Média mArktban vettem porszívót, Samsung Veloce, 1600w-os. Jól szív, de minden kissé nagyobb darab megakad benne, és szedhetem szét a csövét.
Amúgy a Média Marktban (WestEnd) ki volt írva a szívóteljesítmény is. (meglepő volt, hoyg akár 4-500w-teljesítménykülönbségnél is azonos volt a szívóteljesítmény!
 
 


Nekünk moulinex powerpack van, tényleg jó erősen szív, állítható a szívóerőőség, elég nagy a porzsák, nem kell gyakran cserélni. Én soesem vennék textilporzsákosat, akkor már inkább a zsák nélkülit. Elég kicsi, ülve-állva tárolható.
Ötlet: ballagj be a média markt-ba vagy az elektrowolrd-be, nézz szét, kérdezz ki egy eladót, írj föl pár szóbajövő márkát, és utána nézd meg, hogy nincs-e v.melyik hyperben u.az párezerrel olcsóbban.
Én autósülést vettem így. A megatoysban tök rendesek, de a kikában, -ahol nem értenek hozzá- ezrekkel olcsóbb volt.
 
 


Sziasztok!
Köszi az ötleteket! Majd eltöprengek! Olyanról nem tudtok, amelyiknek a szívóteljesítménye 2000 watt körüli?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Na, kinéztünk egy porszívót, de alszunk még rá egyet, ugyanis 45.000 az ára, ami azért kicsit sok. Viszont cserébe egész jó a szívóteljesítménye, és van benne valami szűrő, ami a kibocsátott levegőt még egyszer tisztítja. Ez mondjuk nem rossz. Csak az ára...
Elektrolux, 1800 wattos, de nem jut eszembe a neve, (talán "Clean Air") mert annyi közül néztük ki. A lényege, hogy "oxigen line" vagy mi van rajta. A mérete egész normális, a formája már nem szögletes, mint az első körben kinézett, 19.000 forintos Elektrolux Diamant-nek.

Tudtok valamit mondani erről?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Megvan! Electrolux Oxygene a neve.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn, ha ezt veszitek (Electrolux Oxigene), légyszi írd meg a tapasztalataitokat!
Még nem annyira aktuális a porszívóvétel, mert nem túl régi a mostanink. Viszont a textil porzsákja már nagyon büdös. Régebben lehetett kapni porszívó illatosító rudacskákat. Nem láttam mostanában, pedig hasznos dolog volt. Sajnos csak egyféle illatban lehett kapni. És szét is kellene szedni, kitisztítani, mert egyszer félrecsúszott a porzsák és végigment a por az egész porszívón, ki a végén. még sokkal utána is eregetett hátulról...
Gondolkodom a papír porzsákon, mert annyira utálom kirázni a textilt. Kérdés, hogy kapni-e még ehhez a típushoz. LG V-3300D a szentem. Különben nem rossz gép.
Márti
T-Márti
 


Adrienn! Nekünk olyan vanKép Oxygene Remote Control (4 fajta oxygen van, ez a távirányítós) szűrős meg minden, van hozzá motoros kefe is, amit mondjuk soha nem használtam még. Jó kis gép, speckó papírzsák kell bele, 2 filtere van, az egyiket mosni kell. Erős masinaKép Csak az ára volt húzósKép

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


T-Márti!

Poeszívő illatosítót nagyon sok helyen lehet kapni. pl. Cora, Auchan, DM, ahol porzsákot is árulnak ált. ott az is van.
Coraban láttam a legolcsóbban és kb. 5-8 illatban van.
A citromos nekem nagyon bejön, de pl. a múltkor egy virágillatut vettem, na az olyan émelyítő volt, hogy alíg vártam, hogy elfogyjon.

A textilporzsákot ki lehet mosni mosógépben, nem próbáltad még?

RJuli!
Én meg azért vettem, hozzá textilporzsákot, mert elegem lett abból, hogy az eredeti porzsák marha drága 5 db 2 ezer fölött, és még félig sincs de már nem szív úgy mint üresen.

Egy széthajtott üres újságpapírra nagyon ügyesen ki lehet borítani, úgy, hogy ne legyen az egész lakás újra tökig poros. Kép Kép

No de kinek a pap kinek a papné.


Ha lenne pénzem én is a porzsáknélkülire szavaznék, ha új házat építenék akkor meg a központi porszívóra, ha lenne ...

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Adrienn!
Mi Philips Triathlon gépet vettünk, igaz ez takarítógép, nem sima porszívó. A porszívós funkcióhoz van mikroszűrő, az is tisztítja a kiáralmó levegőt. Tuti jó a nedves tisztítása is, olyan 2 éves foltokat szedtem ki az ülőgarnitúrából, amit azelőtt semmiféle kézi módszerrel nem tudtam láthatatlanná varázsolni. A szívóhatása szintén nagyon jó,bár böngészve a könyvét, adatot nem találtam rá. Az ára ennek is húzós volt, de nagyon elégedett vagyok vele. És utólag nagyon örülök, hogy nem sima porszívót vettünk, mert a 3 éves kisfiam olyan foltokat tud produkálni, amit csak géppel tudok eltüntetni. Ja! És textil porzsákja is van (ami nálunk sajna odalett, mert higanyt porszívóztunk bele és a doki néni javaslatára megváltunk tőle).
 


Nos, köszike nektek, Beatrix a Triathlont mi is néztük (59990 ft!) Tényleg jó lenne, de nem fér el a porszívónak szánt helyen, továbbá annak az árát már a férjem tényleg sokallotta. Ugyanakkor a foltok nálunk is bizony jelen vannak. Csak sajnos semmiféle takarítógép nem szedte ki őket eddig. Kép
Pirus, köszi amit írtál, még ma egész nap gondolkodom. Addig is várom a további tapasztalatokat.
Márti, ha megvesszük, rögtön írok majd róla.
Porzsákból a legnagyobb választékot eddig az ElektroWorld-ben láttam. De ha ilyen régi kell, azt szerintem inkább a szakszervizben lehet megrendelni.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok!
Mosom, mosom én, de úgy vettem észre, mintha ritkulna tőle az anyaga (?).
Illatosító-ötletet köszi! Utánajárok!
Mi kertes házban lakunk, így én a kukába ürítem a zsákot, de utána alaposan ki szoktam még rázni. Eszméletlen sok por van az anyagba ivódva. Ezek szerint minden ürítés után mosni kéne????? Vagy most kiállítottam magamról egy jó kis bizonyítványt? Kép
Márti
T-Márti
 


Dehogy állítottál ki! A textil porzsák ilyen. Ezért számít jobbnak a papír porzsák. Ritkul az anyaga? Hát, lehet, ugyanis elvben nem kell mosni. Szerintem a textil porzsákot azért találták ki, mert a papír porzsák nem jutott eszükbe. A textilpelenka sem véletlen ment ki a divatból egykettőre, mikor a papírpelenka megjelent. Szerintem vegyetek új porszívót, egyszer úgyis kell, és minél előbb, annál hosszabb ideig használod majd azt, amellyel a régihez képest öröm lesz dolgozni. Én most normális vasalóért rágom majd a férjem fülét, ha meglesz a porszívó. Biztos örül majd nekem. Kép A régi porszívónk egyébként tök jó volt, csak keresztülestem rajta gyerekkel a kezemben, és eltört. A vasalónk viszont sosem volt jó, egy inget fél óráig sikál vele az ember, és az eredmény nem meggyőző. Most zsinórnélkülit szeretnék majd.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!

A zsinór nélkülit egy ismerősöm nagyon szidta, mert, hogy állítólag nagyon hamar kihűl a talpa, hisz csak addig tölt, amíg az alapban áll, ha meg kihűl, akkor várni kell vasalás közben, míg a vezetékes folyamatosan melegít. Nem tom, ez nem saját tapasztalat. Nekünk teflonos talpú van, (tefal avantis 80) sosem gondoltam volna, hogy vasaló és vasaló között ekkora kül. van. Már alig utálok vasalni.Kép
 
 


Adrienn!

Én is csak lebeszélni tudlak a zsinór nélküliről!
Egyrészt amiatt, amit Juli írt, másrészt én kétszer vittem vissza szereltetni, mert tönkrement az érintkezés, a szó szoros értelmében elégtek a csatlakozó kütyük rajta. Mondták a szerelők, hogy kiskezit csókolom tessék megvárni, míg kialszik a lámpa, mert különben megint ez lesz! De kinek van türelme órákat a vasaló mellett állni! És bár én is utálok vasalni, de karácsonyra vasalót kértem a családtól...láss csodát, a mostani teflon talpassal nincs semmi baj...
 
 


Adrienn, nekünk olyan van, amit zsinórral is és anélkül is lehet használni. Philips Azur Excel plus 555. Én szeretem, de ált. zsinórral használom, mert macerás a talapzatot a vasalóálványon tartani. Bár lehet, hogy nem úgy kéne?Kép
 
 


Sziasztok!
Solya, a zsinór nélkülinek az a lényege, hogy nem a vasalódeszkán inog a vasaló maga, hanem egy olyan magas helyen, ahol a gyerek nem éri el. Angliában használtam zsinórnélkülit, és nagyon szerettem, azért szeretnék most olyat. Viszont amit Süti és Juli ír, azt is át kell gondolni, mert sajnos zsinórnélküliből jót kapni - hát az már tényleg horribilis. Rosszat venni meg nem érdemes. Az angol családnál valószínűleg valami nászajándék cucc lehetett az övéké, mert akkortájt még teljesen újdonság volt a zsinórnélküli vasaló, és az övéké valszeg nagyon drága lehetett.
Teflonos vasalóról még sosem hallottam.
Hogy miért szeretnék zsinórnélkülit, azt ti nyilván kitaláljátok, fiamat ismerve. Ugyanis mellette nem lehet vasalni. Mikor meg alszik, azt az időt nem vasalással akarom tölteni. Két, különböző napirendű gyerek mellett meg aztán végképp nem tehetem meg, hogy csak akkor vasalok, mikor a gyerekek nem lesznek ott. Na, szóval akkor a kérdés: melyik fajta zsinórtalan vasaló az, amelyikkel kapcsolatban jó tapasztalata van valakinek? Van például zsinórtalan és teflonos?

Porszívót nem vettem még meg, még mindig bizonytalan vagyok, nem luxus-e ennyit költeni egy porszívóra.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Persze mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobb, de én pl. sosem vasalok napközben, még akkor sem, ha alszik/alszanak. Nálunk a vasalódeszka alacsonyabbra van téve, úgy, hogy széken ülve pont kényelmes legyen. Kinézek magamnak egy jó tv-műsort-mostanában a megasztárt, az elég hosszú is- és tv-nézés közben ülve vasalok. 2 legyet egy csapásra. Nem fosztom meg magam attól a programtól, amit amúgy is csinálnék(tv), és mindjárt szórakoztatóbb a nemszeretem-munka. Nekem ez vált be.

Ha én most vennék porszívót, akkor valszeg atkaölőset vennék. Azt hiszem, h. v.mi infra öli el őket. Meg az is tetszik, aminek van "előszobája". Vagyis a porzsák előtt fennmaradnak a felszippantott tárgyak, mint pl. lego, fülbevaló, ilyesmi. talán samsung. De ezek is 40-50 ezer körüliek.
 
 


Juli, mondasz valamit! A Megasztár alatt fogok vasalni! Épp azon gondolkodtam, hogy mikorra szorítsam be, mert már nagyon felgyűlt megint.

Milyen az atkaölős? Én még sosem hallottam róla. Az nálunk lehet, hogy jól jönne, mert padlószőnyegünk van sok helyen.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adirenn, nekem pl zsinór nélküli vasalóm van, Elta, 7000 Ft volt. Ugyanazért kértem ilyet, amit Te írsz: nehogy lerántsák a gyerekek, sőt, én magam (így tettem tönkre az előzőt Kép) Az ablakpárkányon szoktam tartani a talpat. Nem az a gond, hogy várni kell, míg feltöltődik, mert az alatt épp összehajtogatom, ami már kész, hanem az, hogy nem eléggé melegszik fel, legalábbis szerintem. És a gőzőlős funkciója mintha nem lenne tökéletes, de lehet, hogy csak én bénázok.
Porszívó-téma engem is érdekel, mert az orrszívásoktól teljesen tönkrement a miénk. Ti mit tesztek az ellen, hogy ne szívja magába a trutymót? (Bocs.) Hihetetlen rossz szaga van, amikor szív. Vagy mi csinálunk rosszul valamit?
Klára
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron