A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Huuuuuu szegénykém..nagyon sír
torolve_20131003125716

Móni!
Jobbulást! (Bár valószínű, hogy nyitott kapukat döngetek, ezért bocsi, de: ne felejts el fejni! Ilyenkor ez a "terápia része" :lol: ) Nekem akkor mutatta meg a védőnéni a kézifejést.

Manó!
Nagyon vagány a Trabid! Gratula az első helyhez. Ilyen versenyen sztem sokan szívesen résztvennének ( engem is beleértve :lol: ). Elég lenne csak egyszer mondani. Tényleg! M.o.-on is szokott lenni Trabis verseny?

Pillangó7!
Egy másik oldalon olvastam, hogy a porszívó is és a hajszárító is megnyugtatja a babákat. Voltak, akik kipróbálták és tanácsként írták.

Kép
mtücsi

moni -homeós nem zárja ki az allopát kezelést, azaz símán nyomathatod az algot a granulátumokkal együtt.
Oscillo nem kimondottan lázra jó, szerintem neked a bryonia vagy a belladonna tenne jót, s ajánlom a 9 vagy max a 15-ös hígítást, de inkább a 9et.
bocs, fél kézzel csak így megy, nyomatjuk az esti pocifájásgyógyító konfortcickót.

Kép
kissmanó

Tücsi, kössz a dícséretet.
Trabi találkozó itt minden év augusztus 20 körül, de most a háromszéki magyarok világtalálkozója miatt (meg miattunk is) lett eltolva a dátum.
Mo-i Trabis témában kérdezd Mütyürkét, ő okosabb :wink:

Kép
kissmanó

Olvastam a szüléstörténetét Gáborkának, há robogott ám rendesen kifele a gyerek.

Kép
kissmanó

manó: párom hozott belladonnát, mert a tünetek alapján szinte magamra ismeretem. Mindjárt nyomom is. Köszi csajok a támogatást, sok erőt ad.
Puszi nektek.
Móni

Kép
Kép
moni1973

Kata:Sab cseppel megvagyok elégedve.Én tíz cseppet adtam neki de amúgy tizenöt csepp kellene de elég volt a tíz csepp.Köszi mindenkinek aki vissza igazolt,hogy ismer.Meg persze a jelöléseket is.Na megyek lassan ébredni fog az életem.Mindenkinek kellemes estét és egy nyugis hasfájós mentes éjszakát kívánok.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

mtücsi: köszi, fejek folyamatosan, bár nem tudom hogy ezek után a szopival mi lesz....
szerintetek az éjszakai tejeket amiket fejek, kiöntsem? Vagy nem kell? Szerencsére van előre 4 adag tejünk, mert volt ma bőven.

Köszi előre is a válaszokat.

Kép
Kép
moni1973

Móni - miért öntenéd ki?
Meg miért lenne gond ezután a szopival?
Jó, láz az nem jó neked, de ha kezeled magad, akkor Bálint babó ezt észre sem kéne vegye.
Én tuti szopiztatnám, ha meg fölösleg van, akkor kifejném, s irány a tartalék.
Sok sikert a probléma eltűntetéséhez.

Kép
kissmanó

Brigi drága. Természetesen jössz amikor s amennyire tudsz. Ha pedig csak ránkukkintasz egy aranyos fotóval (mint pl. mikor Sameszod fürcsizik - aranybogár), azzal is beérjük, csak tudjuk, hogy minden rendben, csak időhiány.....
Nekem most spéci elvitték a nagyokat a nagyszülőkhöz, uhhó enyém, miénk a fél világ.

Na mék lefeküdni.
Pussz, jó éccakát, lehetőleg csendes, pihentetőt.

Kép
kissmanó

Annee, ugyi mondtam én, hogy megvan a hurkás kiskrapekok párja is :lol: pedig súlyra nem nagy! Csak a fején elég sok van, nyakát még én is csak pillanatra láttam, mert eltakarja a többi cuccos :lol: Igaz ha így haladunk, hogy heti 260g akkor lesz hurkánk dögivel! :shock:

Én még nem is, szóval: GRATULÁLOK MARY!!!! Képet mihamarabb ha tudsz! ;´)

Móni jobbulást!

Nem is értem, hogy a többgyerekesek hogy bírják, én egyelőre örülök ha egy mellett elintézem az alapvető dolgokat (ami jelenleg abban merül ki hogy összerakom az ágyainkat reggel és elmosogatok) szóval le a kalappal előttetek!

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Na míg a fiúk fürdenek Mina meg lassan ébredezik bekukk!

Móni, remélem láz csillapodik!!!

Brigi arik a képek! nekem nincs igazán segítség, szewrencse, hogy mina egész jó baba, alkalmazkosik a fiúkhoz, a legnagyobb csatazajban is tud aludni. kicsit nehéz, főleg Rolcsival, aki égtnivalóan eleven, de ez van ezt kell szeretni! :)

Főzni csak akkor tudok, ha apa hazaér, és általában a gyors kaják a nyerők amik max fél óra alatt kész vannak, háétvégén meg anyu főz, és ott eszünk, de ez valószínűleg a hónap végén megszűnik, mert végre elkészülni látszik az új (felújított) ház, és költözünk!!!

Manó elfelejtettem dícsérni a trabis képeket és a helyzést! Én is mennék ilyen versenyre! :D

Gurgi, Samesznek jobbulást, csak elmúlik a pocóbaj!

na megyek kiveszem az uszonyosokat a vízből, azután Mina fürdik!

Pusszantás, és szép álmokat!

KépKépKép
dikó1

Móni!
Én is aggódtam a láz és a gyógyszer miatt, de a doktorom még javasolta is a szoptatást. Ez logikus, hiszen egy éhes kisbaba hatékonyabb, a legszuperebb mellszívónál is. Védőnéni csak a nagyon magas láz esetén nem javasolta a szoptatást akkor, ha az bakteriális vagy vírusos fertőzés következménye. Én, amikor elbizonytalanodtam némely gyógyszer alkalmazásakor, nem egyszer az északa kellős közepén hívtam fel a gyermekorvosi ügyeletet és az ügyeletes gyógyszertárat. Nekem akkor volt nagy szükségem a segítségre! Egyikük sem küldött el, sőt.

Manó!
Igen, ez a kisbaba akkor kaphatott észbe, hogy mi már egy hete várjuk őt a kijáratnál. És a szülők türelmével játszani nem szép dolog, úgyhogy belehúzott inkább. :lol:
Apropó, szüléstörténet! A Ti történeteteket -ha még mindig publikus- hol lehet elolvasni? Mint már korábban is írtam vevő vagyok az olvasásukra. :D

Gurgi!
Igen sokszor eszembe jutsz! A kilóid még most is írígylésre méltóak számomra. ( És lehet, hogy nem vagyok egyedül ezzel?)Hol tartasz mostanság? Samukáról még nem láttam fotót.

Brigi!
Már korábban szerettem volna Tőled is megkérdezni, hogy Te hogy bírod odahaza a gyűrődést? Most már nem kérdezek inkább semmit... :wink: Kitartás! Lesz ez még így se!? :D
Nagyon édes fotókat raktál fel!

Enikő!
Ma még nem voltál. Alakultok?

Mindenkinek hosszú, legalább reggelig tartó :lol:, nyugodalmas jó éjszakát kívánok.

Tücsi
mtücsi

Sziasztok!

MARY! GRATULÁLOK A BABÁHOZ, ÉS VÁRJUK A KÉPEKET!

Nagyon cukik a bébfotók! Rakjatok még olyan jó nézegetni őket!
Andi: Mennyi haja van Boti-Samunak, igazi szőke herceg!

Minden elismerésem a többgyerekes anyukáknak!
Nekem Lilla kitölti az egész napomat, bár nem bánom :D Hasfájás továbbra is espumisan nem használ, kaki csak egyszer egy nap, de a védőnéni szerint normális, szépen gyarapszunk így nem gond az egyszeri kaki. Az éjszakák most strapásabbak, mert párom megint Romániába járja az utakat, e van majd hozzászokunk ehhez is csak idő kell- ez az első éjszakénk kettesben és a drágám nem nagyon akar aludni most is itt pislog mellettem hogy mit csinálok, úgy látom álommanó nagy ívben elkerüli, bezzeg engem megtalált :D
Emi

Kép Kép
emi_25

Kissmanó! Bejelöltelek az iwiwen! A többieket is keresem csak nem találom
emi_25

Emi (25). Hát nézz szét az én ismerőseim közt, megtalálhatsz egy jó pár babanetest ottan.

Tücsi - a Dorka táblában (babdorka.fx.hu oldalon) ha kinyitod, akkor megvan minden babó születésének a dátuma, s arra ha ráklikk (van amelyik nem reagál, mert még nem publikált az anyuci), akkor előjön egy új ablak, s ott vagy fotók vagy a születéstörténet (jobb esetben mindkettő, rosszabbikban egyik sem) tekinthető meg.
Hú, azt hittem már sikerált eme kérdésre megkapd a választ, azért nem reagáltam eddig (mert olvastam ám a kérdésed), na de majd most remélem összejön.

Este elég korán bezutty volt az ágyba az egész családnak, fél órás vállon előkészítővel (még itt a szgép előtt) utána hason húzta a kis drágám méh 5,5 órát. Aztán kétpofára bezabált, kajálással együtt egy teljes órát szórakoztunk hajnal 2-3 között. Aztán 5-kor jelentkezett ismét, irány a nagyágy, cici benyom a szájába, s anya elaludt. Aztán rájöttem, hogy nem is ehetett sokat, mert nyöszörgött, cici meg a szája mellett volt. utána bukott egy regimentet vagy 3 rendben, anya csak győzze a textilpelust cserélni a kobak alatt. Valószínű a fölösleget engedte ki ami zavarta a pocót, mert anyának a szeméből jól kiverte az álmot, s most ő horpaszt jóízűen a fél helyemen.

Anno Adria bukott sokat, de ő sugárba pakolt vállról a szőnyegre, ez a törpe pedig büfik után akár 1-2 órával engedi vissza saját nyakába, s olykor 3-4 rendben is. Engem a bukások száma aggaszt. Valakinél van még ilyen? Nem tom mit tegyek. Vannak pillanatok mikor nem veszem tragikusan, de mikor a kevés tejcsikéből bukja vissza azt a regimentet, na akkor kész vagyok.

Asszem mégiscsak hamis állítás, hogy anya szeméből az álom kirepült, akkorákat ásítok mint egy csűrkapu, uhhó megpróbálok kicsi helyet keresni magamnak is a nagyágyon.

Szomorú az idő odakinn, mikor jön már egy kis vídámság oda is?

Kép
kissmanó

Móni - hogy telt az éjszakátok?

Kép
kissmanó

Tücsi, bakker. Elírtam.
http://babdorka.fw.hu/ a helyes cím.

Kép
kissmanó

Tücsi - jól értettem? Gáborka ugye nem az első gyereketek? Vagy mégis? S csak rosszul értettem?
Mert a Dorka táblában úgy szerepel mintha első volna.

Táblában most nézem, mi volt júli 17-18-án? Ez már bébárvíz, semmi esetre sem babazuhany.
16-án 7 baba, 17-én meg 4.

Kik lógnak még a szüléstörténetekkel?
Húzzatok bele lányok. Minnyán jön a következő bébi (na jó, nem ebben a topikban júliusi baba augusztus közepére), hanem tesó a mostani mellé, s még ezt sem írtátok meg.
Na jó, vicceltem, de azért van aki eléggé le van ezzel maradva.

Kata - nem is írtam, kívánom neked, nektek, hogy tavasszal minden okés legyen, s a kis fagyibabákból lehessen Egonkának tesója. Ahhoz pedig külön gratula, hogy be mersz vállalni ilyen kis korkülönbséget kettő közé.
Juhh, erről asszem majd Uxi bírna neked regélni, csak hát szegény feje, ő tényleg el lehet havazódva.
Na jó, Brigi is, hisz neki kettő kicsi van, de egyik sem annyira kicsi mint Uxi Emije.

Na télleg mék alukátorkodni.

Kép
kissmanó

Jó reggelt Csajok!
Most ment el apa dolgozni. Egon evett es most húzza a lóbört :D , de nyüügös volt, megint dolgozik a pocak.

Manó! Köszi szépen. Remélem, én is hogy minden ok-és lesz. Biztos nem lesz könnyüü, de olyan nagyon-nagyon szeretnénk, hogy venni fogjuk az akadályokat.

Szilvi! Ti mikor mentek vissza?

Brigi! Samuka gyönyörüü!!!! Nekem a fürdöös kép a kedvencem. Ùgy látszik, élvezi. :D

Móni! Hogy vagy? Remélem, elmúlt a láz!

Annee! Már akartam írni: biztos sz@r volt az a balatoni élmény. Engem is érzékenyen érintenek most az ilyesmik, mert váratlanul kapok mindenféle "kedvességet" a családomtól (pedig kb 1500 km-re vannak). Próbálok nem figyelni rájuk, mert csak Egon érdekel...nekem már öök a családom.
molkata

jó reggelt!

egész jó éjszakánk volt! Majám 21-23ig evett-nézelődött aztán 2-kor és 5-kor kajcsi gyorsan és alvás, most meg túl az evésen nyögdécselés és csuklás

lynia-

Sziasztok!

Mary gratulálok!!!

Hát tegnapi nap katasztrófa volt. Annyit sírt mint még soha. Én balga, ahányszor nyüsszentett egyet, cicit be a szájába. Ebből estére olyan pocófájás lett, pedig ő nem annyira hasfájós. Ja és sikerült elkapatni (mert szerintem ellehet), mert ha nem kézben volt, és valaki nem ringatta a hátsófelét akkor is bömbizett.

Így mától kegyetlen anya leszek, szigorúan háromóránként kap enni, és, ha alszik fel is fogom kelteni.

És két kép: "Cogito ergo sum." :D Kép

Apájával:

Kép

kispiskóta

Na, megnéztem Manó ismerööseit és még megtaláltam néhányotokat :D Èdik a babók. :P
molkata

Manó, én lógok szüléstörténettel, de majd később írnám meg még feldolgozás alatt. Illetve lehet jót tenne, ha leírnám... :roll:

kispiskóta

Zsú! Marci baba csodaszép! Jól áll nektek :D

Aszem én nagyon szerencsés vagyok. Àltalában 10 perc alatt eszik Egon, ha 20 percig elhúzódik, már hosszúnak számít.
Nem is tudom, hogy bírjátok órákig a cicin.... :roll:
molkata

Marci is fenn van a iwiwen. Papp Márton Zétény. :D

kispiskóta

Jó reggelt Mindenkinek!

Manó!
Köszi a segítséget. Már működik a dolog, elolvastalak Titeket is. Amikor legutóbb próbáltam, nem volt színes a Gréta baba adatait tartalmazó rublika és a kezecske sem jelent meg. Már kezdtem azt hinni, hogy be vok oltva számítógép ellen. :lol: Ti sem apróztátok el a dolgokat!
Igen, Gáborkám nekem is a 3. csemetém. Dorkának már elküldtem a táblamódosítási kérelmemet, úgyhogy az ügy folyamatban van.
Bukás: Nekem a nagyokkal voltak ilyen problémáim. Már az első babánál éppen ezért kölcsönöztünk ki egy mérleget. Olyan sokszor bukott és olyan komoly mennyiségeket, hogy már azt hittem -kezdő anyuka lévén - az összes tej visszajött. Volt úgy, hogy több órával a szopi után, a következő etetés elött is bukott. Parketta törlés is ismerős. Bár én nem egyszer ott helyben voltam kénytelen levetkőzni, mert a ruhámról végigcsöpögtettem volna a padlót.

Akció van, még jövök.

T.
mtücsi

Bejelöltem! :D
molkata

jó lenne Marci bébet a szgéphez tenni, gyűlnek a visszaigazolásra váró ösmerősei :lol:

Kép
kissmanó

Tücsi - mikor kicsi nyugit hagy a családod, írsz még a bukásról, már amire emléxel belőle?
mert enyém gyerek bukott 5 becsületeset, majd elmentünk kajolni, kivételesen nem vízszintbe, hanem a karomban tartottam, fejecske fennebb, s evészet után akkorát bukott, hogy "öröm" volt nézni.
most is itt van az ölemben, nyöszörgőzik félálomban, én meg fél, balkezest játszom (a családban apa a balkezes, én csak kényszerbalkezes :wink: ).
Szóval bármilyen tapasztalat, leírás jól jönne a bukásról.

Kép
kissmanó

Zsú - te halasztást kaptál volt, s még érvényes.
Hadd homályosodjanak a fájó emlékek.
Utólag meg könnyebb lesz visszaemlékezni rá.
Szal rád nem vonatkozik a sűrgetés.
Más ilyen irányú panaszt nem tett, ergó felmentése sincs.
Irgumm-burgumm.

Kép
kissmanó

Ja, s jók a képek

Kép
kissmanó

most veszem észre: Lilla babának anyája vonalzót váltott 8)

Kép
kissmanó

Manó, Marci itt alszik az ölemben. Vissza is igazolt, míg fenn volt mindenkit. :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Sziasztok!

Szinte minden nap ránézek a topikra, hátha vannak új képek. Olyan szépségesek a babák!!! Én is tennék fel, csak béna vagyok, nem tudok kicsinyíteni :oops:

Mellgyulladással én is kínlódom, bár még csak egyszer volt begyulladva, igencsak figyelnem kell magamat, nehogy újra begyulladjon. Ábelnél anno 2-3 hetente begyulladt, és kaptam az algopyrin injekciót a fenekembe. Igaz napi 1 litert lefejtem, volt hogy 40000 Ft-ot kaptam a tejért egy hónapban. Most 6 dl fejek ki egy nap, próbálom kicsit mérsékelni a mennyiséget, de abban bent van a mellgyulladás veszélye.

Pocakfájásra van egy kenőcs a neve Windsalbe (szélkenőcs) , ami szerintem hatásos, és van egy előnye nem kell szájon át beadni, csak a pocót kell vele bekenni. Ausztriában lehet kapni, de lehet, hogy itthon is. kérdezzétek meg olyan gyógyitárban, ahol lehet homeos cuccokat kapni.

Majd folytatom, most mennem kell, nyüszi van.
Puszi
Zsanett

Kép

Kép
ábibaba

Zsanett! (Ábibaba) Küldj át képet nekem a kisskormi@gmail.com emilcímre, lekicsinyítem, s vagy visszaküldöm neked felpakolás végett, vagy feltehetem én is helyetted.
Nos? Milyennek tűnik az ajánlatom?

Kép
kissmanó

Dobok két képet. Kép Kép
molkata

Ja, kenőcs infót köszi, majd ha még aktuális, 1 hónap múlva megyünkHeilbronn (vagy hogy a szöszbe írják) mellé esküvőre, Ausztrián keresztül, s akkor veszünk.

Kép
kissmanó

Miért nyelte el az elküldött hozzászólásom?

Csakazértisújraírom:

Kata: jók a képek. Új a frizurád? Jól áll.

Kép
kissmanó

Hi!

No.
Éjszakai kelések harmadik napja tök egyformák.
Tegnap este fájt a pocója és még ma reggel is.
Bedugtam a lázmérőt mert melegnek találtam..először semmi..37-3 volt de a gyerekdoki azt mondta ez semmi. Aztán megint bedugtam 10 perc múlva 37.1 és láss csodát háromszor akkorát fosott, hogy csak lestem! Hu de örültünk vele együtt. Most alukál a pindurkánk. Szal Infacol tegnaptól megint bevetve de ma lesz végre szélcső is.

Zsu!!
Nagyon édes Marcibaba.
Szal te 3 óránként kelted..jól van. Ha van változás majd számolj be mert érdekel, hogy ilyen mennyire lesz nyügi.

Kata!!
Egon is nagyon cukkeroni. A papás képen, olyan kis csodálkozós..hihi

Mtücsi!
Pedig tettem fel képeket Samuról no de akkor íme a fiatalúr:
Kép
torolve_20131003125716

Ábibaba!!!
Akkor van rendesen tejcikéd. :lol:
Tejbiznisssssz

Na megyek gyorsan lezuhanyzom és hajat mosok.
torolve_20131003125716

Ábibaba képei Léna Bíborkáról (és nemcsak) Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
kissmanó

Nemtom már kikérdezte a kilókat de 14 kg mínusznál tartok, amennyi feljött a várandósságom alatt..de ez még nem az amennyinek lennem kéne, még mínusz 10-et szeretnék fogyni majd szépen lassan de minimum 7-et, hogy elérjem a 3 évvel ezelőtti versenysúlyomat
torolve_20131003125716

Továbbra sincs valami jó étvágyam, sőt! A reggeli vagy a vacsi általában kimarad. Ebéd az van de leves nem mindig. Közötte pedig egy krémtúró és gyümölcs. Édességet egyáltalán nem kívánom. Ásványvíz+laktoherb. Slusszpassz.
torolve_20131003125716

Lányok! Teljesen magam alatt vagyok. A mai nap Törpém amit megevett-ivott annak szerintem legalább a 2/3-át kibukta. Az előbb gondoltam hátha jót tesz egy kis meleg Hipp teácska, hát úsztam tőle. Szerintem kezdek azon gondolkodni, hogy dokit kéne látogatni, de a miénk a héten még szabin. :(

Kép
kissmanó

Gurgi - apropó laktoherb. Megírnád az összetevőit?
Ha mán iszom, akkor legalább olyant.

Kép
kissmanó

Olyan jól sikerült az elööbbi masszázs, hogy Egon sug´rban lefosta a szekrényt. :lol: :lol: :lol:

Gurgi! Samu-baba tündéri és édesen mosolyog. Olyan kis fickós. :lol:

Manó! Igen, levágattam a hajam, mielöött visszajöttünk No-ba.
Ha, már ilyen közel lesztek, nem talizunk egyet?
molkata

KAti új a frizu???? tök jól áll!

Samesz nagyon vagány abban a kis gatyóban! :D

Léna mekkora súllyal született? kis husis, egyem meg, nagyon édi! :wink:

súly: én a kórházba vonulás előtt +12nél tartottam, de az a 2 hét ottani koszt, szerintem ment már ott le belőle, na itthon -7et mutatott a mérleg 1 hete, most -9et, ami szerintem nálam is annak tudható be, hogy nincs étvágyam, semmit sem kívánok, és enni elfelejtek, mert a gyerekre összpontosítok ezerrel!

lynia-

Léna nagyon szép baba! Látom a fürdés még nem a kedvenc idöötöltése. :lol:
molkata

ja látom a választ, szóval marha jól áll!

én is laktoherbet kezdtem inni (1 napig) de vnő mondta, hogy az a tapasztalatuk a dokinénivel, hogy némely babának nem jó, mert hasfájósok lettek tőle vagy mi!?

szóval vettünk milusant, az meg poén! issza vki? 1 doboz 1400Ft, 1l kell inni 1 nap és 2,5 deci vízbe 3 evőkanálnyi granulátum kell!
poén: szóval így 1 doboz kb 1 napig tartana! :shock:
na kössz!

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?