A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Lenne egy fontos kérdésem. Hogy tudjátok ezeket a klassz vonalzókat, meg fotókat a hozzászólások mellé csatolni? Én is csináltam, de nem tudom, hogy illesszem be.
tita80

Exi,
a gyerekek fél éves korukra szabályozni tudják a vércukorszintjüket és nem az éhség, szomjúság miatt zabbantanak éjjel, csakúgy, mint egy felnőtt, aki szintén nem eszik-iszik éjjel

a gyerekek mamihiány miatt kelnek éjjel és a legtöbb hü....e szülő - köztük én is - megeteti/megszoptatja inkább

amikor nekem ezt egy orvos elmagyarázta, akkor rágtam be Boldizsárra és akkor lettem drasztikus vele szemben és nem kapott éjjel cicit!
Vendég

Sziasztok!

Erika!
IGen biztosan elnézték a szájpenészt a klinikán, de ugye egy elsőgyerekes anyuciban félelmet kelt a dolog. Örültem, h a dokink észrevette és ovosolta. Elég makacs volt, de hamarabb megszabadultunk tőle, mint a koszmótól :lol:

Cseppek!
Olyan jó, h jelentkeztél!!! Képet lécci! Zolkának gratulációim, sok erőt Neked!

Zita!
Boglárra mentek??? Szülővárosom :lol: :lol: :lol: Biztosan nagyon jól fogjátok érezni Magatokat! Add át lécci puszijaimat a városnak! :oops:

Ági!
A zacsit mi is bevetettük, abban éjszakázik, mert fürdés-lefekvés közti időben nem pisilt. Most zacsiban és bugyis pelusban alszik, egyenlőre nem ázott át, nem akarom bolygatni. Remélem lesz termés és vihetjük tesztre. (nem egészen lett jó az egy éves vizeletünk, emiatt kell ismételni)

Petinek miért kell???????

Tita 80!
A segédletekben a profilodba tudod berakni a vonalzót az aláírásodhoz. az img.............img közti részt kell bemásolni.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zita!

Mi Zamárdiba megyünk.

Dancsi!

És az, hogy eszik, mennyiségileg mit jelent? Hajna is már "eszik", de azért Rékához képest csak kóstolgat. Egy evésre 1 dl csúszik le, de csak abból, ami a fogára való :? Ha nem ízlik neki, akkor komplett kihagy egy étkezést, vagy szopit követel.

Én is most kezdek bekeményíteni Hajnánál az éjszakákat illetően. Tavaly, mikor megszületett, vártam a márciust, hogy akkor majd végre újra átalhatom az éjszakát. (Engem nagyon kikészít az éjszakai kelés - zombi vagyok, ha 1-nél többször kel) Aztán eltelt egy év, és még mindig 2x-3x kel. Most, hogy közeledik a szülinapja, végetvetek a babás szokásoknak. Ha elhagyjuk a bűvös 1 évet, és még mindig ez lesz, elkeseredek, mert nem tudom lesz-e ennek vége valaha. Unokatesóm gyereke 5 éves koráig kelt éjszaka (a végén már persze nem szopizni, hanem kakaóért) Erre a gondolatra frászt kapok :shock:
Vendég

Sziasztok!

Gira, nem kell éjszaka kakaót adni, egyszerűen nem és kész. Én már csak a fogai miatt sem adnék ilyesmiket, ráadásul a kakaó még élénkít is...legfeljebb vizet, ha szomjas. Este lakjon jól és kész. Az elsővel még én is eljátszottam, hogy ott volt mellette a cumisüveg, aztán ha éjjel felébredt, megitatta magát. De hát az alapján amit Dancsi ír, nincs szükség ilyesmire.
Mikor mentek Zamárdiba?

Zsuzsu, Te Bogláron születtél? Én gyerekkoromban majdnem minden évben nyaraltam ott, szeretem én is azt a helyet! :)
Drukk, hogy jó legyen a laborja Ábelnek!

Bea, köszi. Hogy vagytok? Mentek nyaralni ?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika!

No én se gondoltam, hogy kakaót adok neki... még tejet se... ki nem mennék a konyhába készítgetni... annyira nem vagyok önfeláldozó anyuka :lol: Csak ez a szopi ne volna olyan mindenható :roll:
Hétfőn indulunk Zamárdiba. Már nagyon várom. Most hogy végre Hajna biztonságosan jár, már maximálisan leköti magát, és úgy érzem, végre tényleg kikapcsolódhatok :D
Vendég

Gira,
ha nem eszik, akkor semmit nem eszik csak jó esetben a brokkolit

ha eszik, akkor rendes mennyiséget eszik, 2 decit, de szuszakolni kell, terelni a figyelmét, játékkal, tv-vel (sajnos), kivéve a brokkolit, mert az többnyire magától is eszi

csak pépet eszik, mert azt tudom úgy lapátolni befelé, a darabosat rágnia kell és azt nem hajlandó, pedig 16 foga van

1/ reggel szopik, amikor felkel 7-8 közt
2/ majd 8-1/2 9 körül 150 milli vízből sinlac pépként (9-10 tápis kanál sinlac portból
3/ ebéd husis főzelék
4/ uzsi gyümölcs, ebben általában egy banán + valami idény gyümölcs
5/ vacsi sinlac, mint reggel

ezekmellett szopik délben, és este alvások előtt is, + milliószor napközben

gyümi helyett néha joghurtot kap, kísérletezgetem vele és egyelőre semmi tünet nem jelentkezik

tehát ha eszik, akkor eszik rendesen, mégsem hízik, ilyen alkat :)
Vendég

Zsuzsu,Bea, köszönöm a köszöntést!!! :wink: :wink:

Enikő,a Zalán tiszta a Viola!!
Legalábbis az arca :lol: :lol: :lol: ,szerintem!!!

A Dm-ben hívattam elő a képeket,és nem jó méretet jelőltem be.
A guta majd megütött!!
Járt már így valaki???
Lehet ilyenkor valamit csinálni???
Vagy el kell hozni,így is???

Kép
bibi226

Csajok! Tegnap én is szembesültem a magyar eü. tragikus állapotával:
Lindi késő du. leesett a motorjáról, előre, felszakadt mocskosul az álla, vérzett nagyon.
Irány a II. kórház (gyerek baleseti ügyelet), sürgősségi betegellátója: ahol is nagynehezen előkerült egy dokinak vélt nő, mondom neki mi a szitu, erre ő flegmán odavágta, hogy majd ha felvették a gyerek adatait, regisztrálták, akkor majd sorra kerülünk vmikor, és már el is tűnt -mielőtt még kinyithattam volna a szám, hogy álljon meg a fáklyás menet-. Na a regisztrációs pultnál sehol senki, redőny lehúzva, kiírva, csengessünk, na csengettünk, nem egyszer, nem kétszer, szart nem ért, ott álltunk a vérző gyerekkel, sehol senki!!! Hosszas várakozás után döntés, gyerünk a gyerekklinikára. Na ott meg mint utóbb kiderült, csak általános ambulancia van, egy rezidens csaj hatalmas körmökkel "látta el" a lányom. Meg sem kérdezte, hogy jódérzékény e a gyerek, lefertőtlenítette vele, utána meg sajnos nem tudok szép szavakat írni róla, tragikus módon bekötötte az állát. Összehúzó csíkokat tett rá, de úgy ám, hogy egyet elvágunk háromba!!!!, szal szinte rögtön leesett, kezdte újra -ez ám a spórolás-. A gyereket meg ugye le kellett fogni, üvöltött a drágám.
Mire hazaértünk a kötést szinte a szentlélek tartotta, eszembe jutott, hogy anyunak van egy sebész ismije, akinek van magánrendelője. Anya felhívta, a nő hála fogadott is.
Rendes stripekkel összefogta a sebet, vagy 8 egész darabbal, lekötötte, kaptunk fedőtapaszokat itthonra. Pénteken kell újra mennünk, ha addig nincs baja sem a lánynak, sem a kötésnek.
Ezek után persze nem megyünk vissza a klinikára.
Ez a magyar eü.: reg. nélkül, adatok nélkül a vérző 1,5 éves gyereked le van sajnálva, hozzá nem értő dokik látnak el, és ha urambocsá nincs orvos ismerősöd, akkor dögölj meg!! Kiakadtam rohadtul!!!

Az éjjel jól telt amúgy, jókedvű Lindi, eszik rendesen, remélem csak egy csík az állán fogja emlékeztetni erre a balesetre! - amúgy nekem is esésből eredő forradás van az államon, csak én nem úsztam meg egyszerűen, agyzúzodásom lett, több napig altattak, hogy megmaradjak-

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hahó!
Rékával meg kell etetnem egy nap egy üveg bébiételt, ami tegnap meg azelőtt ment is, de ma nem almás-banános-csirkehúst akartam adni, hanem borsófőzit csirkehússal....hát akkorát hányt tőle, telibe mindent!!Élveztem!!Ááááá
Ez a hozzátápis dolog elég kemény!! :roll:

Kép
gyanixi

Sziasztok! :)

Előkerültem én is. 3 napig nyaraló takarítás volt a Sárgán - most kezdtünk csak hozzá, mert úgy voltunk vele, ha költöznünk kell, akkor felesleges, de mivel maradunk, így még jól jöhet. :wink:
Élmény volt a lassan két éves iszapos mocskot takarítani, azóta ugyanis senki nem használta a nyaralót, csak egy "tisztasági" festés történt a falakon, amúgy mindent evett a fene. :cry:
De mostmár kész van, nagyja cucc kidobálva, a maradék meg újjá varázsolva, így hétvégenként irány a Tiszapart! :)

Enikő :)
Zalán sztem Rád hasonlít nagyon, bár Danit nem ismerem személyesen! :D Nagyon édes, és nagyon ügyes!! :D

Melinda :)
Sajnálom Lindit :( , remélem gyorsan rendbe jön!!
Eü.: No comment!!! :evil: :evil:

Niki :)
Ha hány tőle, akkor ne erőltesd sztem, add neki tovább azt, amitől nem hány, a többit meg csak kóstoltasd egyellőre!
Nem baj, ha napokig ugyanazt eszi, ilyen picinek nem kell még naponta más-mást kajálni!
Fokozatosan szoktasd az új ízekhez, azúj kajákból, csak 1-2 kanállal adj eleinte, míg hozzászokik!
Miért kell a hozzátápi?

Most mennem kell, ennyire futotta, Boti felébredt...

Kép
Kép
zituska28

Zsuzsu72, köszönöm szépen a segítséget! (majd most kiderül, hogy jól követtem-e a leírást :lol: )
Melinda, tudom, hogy ez sovány vigasz, és a történteken mit sem változtat, de hidd el, nem lehet így általánosítani se a klinikáról, se a kórházról. Max. az eü. jelenlegi helyzetéről, ahol ügyeleti időben kezdő, és sokszor a lelkesedés cseppnyi jele nélkül dolgozó friss diplomások dolgoznak - lévén nincs más. Nekem mindkét helyről nagyon pozitívak eddig az élményeim - igaz, szerencsére a kisfiammal eddig még nem történt semmi, így csak a felnőtt ellátást, illetve néhány ott dolgozó orvost ismerek.

Kép
tita80

upsz. valamit mégse csináltam jól a vonalzóval... :cry:

Kép
tita80

Tita: A történteken persze hogy nem változtat, de a mai eü. helyzete több mint elkeserítő. Ha meg a saját gyerekem tapasztalja meg, akkor meg igenis örjöngeni tudnék. 1,5 éves és ki van szolgáltatva ezeknek??????????ááááááááááááááá

Niki: Mi az hogy "meg KELL etetnem"? Ki kötelez rá? Te eszel akkor ha nem vagy éhes?? Mikor kezdtétek a ht-t? Mivel? Miket evett már? Nem gyors kicsit az egy üveg bébiétel / nap már??

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Niki!

Teljesen magukra ismertem :D Az alma-banán csirkehússal, meg az őszibarack pulykahússal, az csúszik. A többinél hasnló a reakció. Ez a fél év (jééé pont fél év!) előny csak annyi, hogy már az öklendezésnél leállítom az evés projektet :D Kitartás!!!!
Vendég

Melinda!

Basszus, imádkozok, hogy ne legyen a csajokkal semmi gubanc :shock: Eddig is nehezen vitt rá a lélek az orvoshozmenésre, de ezután... keresek egy vajákos asszonyt :D
Vendég

Valakiii! Segítsen egy béna, kezdő felhasználónak a vonalzóban! Hatalmas probléma, belátom, de engem idegesít... Bemásoltam a linket, de nem a vonalzó jelent meg, hanem maga a link...

Kép
tita80

Ja, és lenne mégegy kérdésem: mennyibe kerül most egy liter anyatej?
tita80

tita: 1.800,-Ft

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Csajok:a hozzátápit már 4 hósan elkezdtük,mondjuk az inkább csak kóstolgatás volt és nem is mindennap.Most pár napja adom rendszeresen, dél körül és uzsira és azért mert már 2. hónapja alig hízik, 1 hó alatt 12 dkg-ot sikerült! A doki mondta, h etessek meg vele egy üveggel 1 nap. Hmm... :roll:

Kép
gyanixi

Melinda!
Tényleg rémes, ami veletek történt!!!

Ezek után merjem leírni ( Enikő kérdésére válaszolva), hogy én is eü-s vagyok! Bár jobb szeretnék valamilyen más munkát, esetleg állami szférában, hogy tudjak emberi időben menni majd a bölcsibe Regiért.

A Siha közi bölcsibe jár valaki csemetéje?

Tita!
Szerintem nem jó kódot másoltál be, valami url, ha jól emlékszem...

Lányok!
Vettetek már valamit a JYSK-ban? Ha jól tudom, takarót valaki igen, de én most egy szekrénnyel szemezek. Tűrhető a minőség???

Kép
kajla

Niki,

lányokhoz hasonlóan én is azt mondom, hogy ami nem esik jól a picinek azt ne erőltesd. Többféle ízesítésű bébikajánál egyébként szerintem 1-2 hónappal később célszerű adni, mint amit a gyártó ráír. A zöldborsóval egyébként Dórika is küzdött: imádta, s simán megevett volna egy üveggel is, de valószínű, hogy a kis gyomrának még nehéz volt (ha jól emlékszem én mondjuk 7 v. 8 hós korában próbáltam neki adni), mert volt olyan, hogy órákkal később is visszabüfizett belőle egy adagot. Szerintem próbálkozz a light-osabbakkal: gyümölcs husival, sima gyümölcs, krumpli gyümölccsel vagy husival stb. Próbáltál neki te főzni vagy mindig üvegeset adsz neki?

Nálunk Dórikának nem nagyon jöttek be az üveges kaják, ezért van is belőlük eladó, ha érdekel valakit...

Tápszert evett a pici lány vagy csak anyatejet? Mondjuk ilyen picinek a napi 1 üveg szerintem elég nagy mennyiségnek tűnik...Mi dokinénink előbb tápszert javasolt pótlásnak, mikor nem volt elég az anyatej, utána néhány kanál gyümölcsöt tisztán, majd utána kezdve a krumplival, krumpli répával/gyümölccsel, majd csak ezek után a husisak. Dehát orvosa válogatja.

Mónika

vesm

Üdv.

Dancsi, hát én nem vagyok ennyire felkészült gyerek belgyógyászatból. :) Ezek szerint én összetehetem a két kezem, hogy Peti kéthós kora után leszokott az éjjeli kajálásokról...
Látom, akkor a brokkoli még mindig nyerő Boldinál... Nálunk is kell terelni Peti figyelmét, a mamám énekel neki, itthon meg valami játékot nyomok a kezébe...de muszáj, mert egyékbént nem eszik, vagyis csak nagyon keveset.

Zsuzsu, az egyéves státuszon nem volt pisivizit, most ezért kellett, de minden OK, csak a rendelőben nézte meg az asszisztens, gyanítom, vmi tesztcsíkkal. Na de hogy én mit szenvedtem, mire rájöttem (vagyis pontosan az öcsém jött rá), hogy a zacsi be van zacsizva...mindezt reggel háromnegyed hétkor. De lett is bele pisi szinte azonnal! És a mai napom...finoman szólva szerencsétlen, de hál' Istennek mindjárt éjfél.

Bibi, én jártam már így, vagyis annyi különbséggel, hogy én semmit nem jelöltem, és az áhított 9*13-as képek helyett 10*15-ös képeket kaptunk kézhez. Na azóta csak 10*15-ös képekhez való albumok vannak itthon. Szerintem nem lehet mit tenni...

Melinda, sajnálom, hogy így jártatok. Mondjuk én sem tudom, hova mentem volna, ill. a kórházban szó szerint rátenyereltem volna a csengőre. Majdcsak megunták volna... Egyébként ezt a sztorit, akár így, ahogy ide leírtad, írd meg az EBF-nek, kivizsgálnak minden ilyet, én már írtam nekik egyszer, de addigra megoldódott a dolog, amivel kapcsolatban pötyögtem nekik egy emilt.
A JYSK-ben mi még nem vettünk bútort, csak törölközőt meg egy szivargyújtórós pumpát. Szvsz semmivel sem rosszabb, mint akármi más, ahol lapraszerelt bútorokat árulnak.

Niki, Zituskának igaza van, én a gyümivel voltam így, Petinek a vilmoskörte-birsalma kettős volt a favorit, és nekem is azt mondta a dokinénink, hogy azt adjam, amit szeret. Mondjuk nálunk nem volt semmivel hasonló gondunk.
Ja, tényleg, mi az, hogy KELL? Ezt én sem értem...jó, Peti már négy hósan ette a gyümiket, de pl. husit csak félévesen kapott először. Hm, akkor jó dokitok van...egyébként, ha úgy gondolja, hogy ettől hízok, akkor legyen, de megtömni egy gyereket amúgy sem lehet. Nem értem, miért nem írt fel inkább valami tápszert, Sinlacot vagy vmi hasonlót.

Tita, azt ami látszik link, tedd be jelek közé, és elvben jónak kell lennie!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Niki,
próbáld ki a brokkolis pulykát, nem vicc, a bébik imádják :)

de sztem kora a ht......

esetleg adj neki tápszert, sinlacot, HA pépet

nem az a lényeg, hogy sokat hízzon, hanem hogy hízzon, ne stagnáljon és ne fogyjon

amíg hízik, nincs gond, hidd el, még ha keveseket is

én pedig nagyon nagyon nagyon szomorú vagyok :(
szörnyű dolog történt, meghalt egy nagyon kedves ismerősöm, a kisfia szintre napra egyidős Jozsóval, 3-4 hete az ovis szülőin még röhögtünk, dumáltunk

tudtam, hogy beteg, de azt hittem meggyógyult, vagy legalábbis jobban van, olyan szép volt, jól nézett ki, de láttam a szemében egy hihetetlen szomorúságot, biztos tudhadta, hogy már nincs sok ideje hátra :(

28 éves volt, gyerekként együtt dagasztottuk a sarat, egy utcában laktunk, imádta a kisfiát, imádta az életet, ez olyan igazságtalan :(
Vendég

Melinda,
ez szörnyű :(

és jobban van a kicsi lány?

Zozo,
sikerült valamit intézned gyed ügyben?
Vendég

Sziasztok!!

Erika!
"Somogyországban" születtem, ott éltem 14 éves koromig. A lengyeltóti szülőotthonban bújtam ki erre a világra, aztán laktunk a nagymamámnál Szőlősgyörökbe, majd Bogláron. (Gondolom sem a Lengyeltóti, sem a Szőlősgyörök települések nem mondanak semmit :oops: ott vannak Boglártól délre, 10-15 km)
Én is nagyon szeretem, az az igazság, h szép az Alföld, de nekem hiányzik a "nagy vííííz" és a dombok....

A pisivétel nem jött össze. :oops: EGész éjjel zacsiban volt a Kincsem, de egy csepp sem ment bele, mind a pelusba. Valahogy összeragadt a zacsi. Legközelebb bilis-vízcsapkinyitásos módszerrel próbálkozom.

Ági!
Én kiszedtem a zacsit a zacsiból és beletettem a zacsit is :oops: :lol: mégsem sikerült. Tele a .......puttonyom vele.

Melinda!
Gyógyulást Lindinek, Neked pedig megnyugvást. Hannáékkal hasonló történt tavasszal, de ez tudom nem vígasz.

Niki!
Ha már hozzátápi én saját készítésű kajcsit adnék. A friss gyümi jobb, egészségesebb, olcsóbb, mint az üveges.

Voltunk dokinál, az O lábra annyit mondott, h nézzünk vérképet -az előzőnél bealvadt a minta-, külön calcium szintet és vigyem el a lelettel a Tornyos Sz.-hoz. A dokink szerint kinövi az O lábat, de a magam megnyugtatására nézessem meg.

Írt fel gyógyszereket a nyaraláshoz. Arra a kérdésre, h mit vigyünk a nyaralásra annyit válaszolt: " a házigyermekorvost"... :lol: :lol:

Megnéztük a bocikat is, de Ábelt a szaladgálás, faággyűjtögetés jobban érdekelte, mint a kérődzők.......

Pocakosoknak kitartás a melegben, mindenkinek egészséget, szép napot!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Melinda!
Gyors gyógyulást Lindinek, nagyon elkeserítő, ami történt veletek.Ha nincs ismerőse az embernek, le se sz....De ez máshol is így van nálunk sajna!
20140113113746

Sziasztok!

Voltunk Hajnával 1 éves tanácsadáson. 8790g 73cm - 3 hónapja ugyanennyit nyomott :roll: de nem szóltak semmit. "Lemozogja"

Réka 13,5kg 90cm. Réka 3 hónap alatt 6cm-t nőtt :shock: Utoljára 2 éve, újszölött korában nőtt ennyit ennyi idő alatt.
Vendég

Dancsi! Úristen, részvétem. :cry: ez annyira borzasztó, és sajnos sablon: de az élet annyira igazságtalan. :( :(

Lindi jobban van, igaz a kötését taccsra vágta estére -ugye egyedül iszik, eszik, így dzsuvás lett, és levált a teteje-, így tegnap este átkötözte a sebész, de már forr össze a majd 4 centis seb.

Exi! Meg tudod adni az EBF címét?
Igen,ha nem lettem volna hót ideg, ha nem vérzik a gyerek mint atom, nem fekszik az apja vállán mint egy rongybaba, én is rátenyereltem volna a csengőre....De sztem akkor sem jöttek volna...

Zsuzsu! O lába Lottikának is volt. Voltunk vele orvosnál, kinövi -és valóban már picit látszik csak, pedig előtte befért volna közé egy focilabda-. Vmi olyan rémlik, akkor van gond, ha a talpél is kifelé áll.

Gira! Szép méretű lányaid vannak. Nyugi. :) Rékát húzzátok?? :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok :)

Dancsi
Közös ismerősünk - bár nekünk nem olyan közeli - volt az említett lány, nagyon megdöbbentett minket is a halálhíre :cry: :cry: :cry:
Ráadásul tényleg egy szép, életvidám emberről van szó...igazságtalan az élet....

Melinda
4 centis a seb??? hú, az nem kicsi!! Remélem, azért szépen rendbejön idővel, és csak egy halvány csikocska marad belőle maximum!
Boti nem nagyon akar egyedül enni, ez baj lehet?? Néha elcsipegeti a tányérról a darabos dolgokat, de kanállal egyáltalán nem akar enni, csak játszik vele, ill. pl. harapni sem szeret, így nem tudok a kezébe adni pl. egy barackot, vagy egy darab zöldséget. Amúgy szinte mindent megeszik, ha a szájába teszem. Férfi :roll: :roll:

Zsuzsu
Az O lábról ugyanazt hallottam, mint amit Melina írt.
Az én páromnak is hatalmas O lába volt, mert korán elindult, ráadásul nagy súlyú baba volt, de teljesen kinőtte! :wink:

Én már annyira várom, hogy érezzem a kicsi mocorgását!!
Azt mondják, a többedik terhességnél hamarabb észre veszi az ember! Botit már a 17. hét elején éreztem, ezért azt gondoltam, ilyenkor már érezni fogom Minikét is, de még semmi...
Olyan türelmetlen vagyok. :oops: :roll:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zalán este 10től hajnal fél 5ig aludt :shock: :D Aztán szopizott és hunytunk tovább reggel 8ig :) Istenem dejóvót, majdnem átaludni az icakát. És hang nélkül ébredt ám hajnalban, nem volt ordítás meg ilyenek, csak nyüszizett :D Úgyhogy olyannyira toppon vagyok ma hogy végre kialudtam magam, hogy még palacsintát sütni is nekiálltam :D Hja és most is alszik a picikém, nem ordít hogy fáj a hasa.... Bejött ez az Espumisan cseppek+ 3 óránkénti szopi+ közbe pici édeskömény tea itatás dolog a pocakfájás ellen. :wink:

Melinda: Hát nagyon sajnálom ami veletek történt. Jobbulást Lindinek. 4 cm? :shock: Azért az egy pici fejecskén elég hosszú... :cry: Magyar eü??? ismét csak: no comment :evil: :x :evil:

Dancsi: Húúúú bakker :shock: Részvétem, ez iszonyatos :( Mi baja volt? Rák?? Nekem egy volt évfolyamtársam (meg szomszédom is volt a srác) halt meg agytumorba, kb 10 évvel ezelőtt...azaz voltunk vagy 19-20 évesek :shock: Úgyhogy együttérzek :(

Gira: Én a helyedben nem aggódnék a súlyuk miatt, sztem pont jó! Violám 17 kiló elég nehéz emelgetni, cipelni..... :shock: Nem bánnám ha leadna kicsit... :roll: Úgyhogy örüljél, hogy nem kell mázsát cipelned :lol: Réka magassága viszont :shock: ÚrIsten ti mindjárt szülinapoztok :lol:

Kajla: Yiskről nincs tapasztalatom.

Zsuzsu: Én sajna nem tudok neked fiús zacsiba pisivételes tippeket adni (egyelőre :lol: ) bár sztem egyszerűbb,mint a lányoknál.... :roll: vagy csak én gondolom így??? :lol:

Bakker a derekam, naon fáj, eltepedek kicsit végre HASON :lol: :lol: :lol:

Szép napot!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!
Neked van étvágyad? nekem nagyon nincs, elvagyok kb. napi 3almával, de attól is égnek áll a hajam ha megeszem.

nekünk is szájpenészünk van, dea dokinéni még nem volt, majd a jöv.héten jön, gondolom felírja az az izét ellene.

Zalán nagyon édes.
és milyen ügyes.

Erika!
köszi, én meg fordítva csináltam :shock: barackot nem ettem, csak almát.

Dancsi!
még nem, de folyamatban van, a TBhez nem tudtam elmenni még.
Vendég

zozo

Tegyél friss citrom levét gézlapra, és azzal próbáld ledörzsölgetni a szájpenészt! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Zozo: Már van az elején nekem sem volt. Eszembe se jutott enni. És brutál sokat ittam attól "jóllaktam" és totál kiment a fejemből, hogy enni még nem is ettem :shock: De mostmár nem felejtem el :lol:
Én megkérdeztem a védőnőt, hogy mit lehet enni, inni a gyümik közül és körtén kívül mindent aszonta!
Úgyhogy én almát is és barackot is nyomom magamba, gyümi és gyümilé formájába is. Naponta 1 liter rostos gyümilé lecsúszik+ szopis teák (2 féle) meg egy doboz mentes sör.
Én nem várnék a szájpenész kezelésével egy hetet még, iszonyat állapotot okoz, ahogy észreveszed kezelni kell.... Menj el a helyetteshez holnap és kérj tőle receptet, vagy a patikába recept nélkül nem adnak? A citromos megoldás sztem brutális :shock:

ceniko
Szeged

Enikő!
mit kaptatok szájpenészre?
veszek a patikában, már elfelejtettem mit kapott Vivi.

citrom bizti jó, de az kínzás, hú az nekem se jönne be.
Vendég

Enikő!
közben megtaláltam, milyen íze van annak az izének?
amit Vivi kapott az fini édes volt (állítólag)
csak tudnám mi volt...
Vendég

Zozo: Glycerin Borax

ceniko
Szeged

Édes íze van, olyan rózsaolaj szerű...

ceniko
Szeged

Mi is voltunk a tehénparádén tegnap!
Viola az összes tehénre fel akart ülni. Apa alig bírta cuflával, mindkettőt felrakni majd leszedni a jószágokról. :lol:
Kép

Viola a kanapéra állva szokta stírölni Zalánt, és mondogatja, hogy pssssssssssssssszt és teszi az ujját a szájához, hogy csend legyen :lol:

Kép

ceniko
Szeged

És egy utolsó a trióról és eldugultam! :)
Bocs ha sok voltam :oops:

Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Dancsi: Sajnálom :( Még tegnap este olvastam, hát totál szétkészültem. Nem bírom az ilyesmit :( Nagyon sajnálom, a családnak szörnyű lehet :(
És tényleg baromi igazságtalan az élet néha :cry: :cry:

Enikő: Mikor voltatok tehenészni? Mi is voltunk estefelé, 6 után értünk már ki.
És dehogy voltál sok, nagyon cukik a csemeték :) Mééég :)
Ja, Grétinek is volt pont ugyanilyen bodyja mint ami Zalánon van :)

Anett: Ti is voltatok tegnap teheneket nézni? Fekete ruhában voltál?

Gerika: Mi már elvileg nyaraltunk :) Májusban a Dunakanyarban voltunk 5 napot, most nemrég meg a szüleimnél amíg ők nyaraltak.
Nem megyünk már sehova. Nincs erőm hónapokig nyafogni egy pár napos kiruccanás kedvéért :) Apánk nem egy csavargó alkat :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő!
köszi.
nagyon édesek a gyerekek.

nem tudok képet feltenni, azt írja ki h. valami hiba van, dehogy miért????????????? Nálatok nincs hiba?
Vendég

Na szopiztunk!Bogi csinált egy szopi-büfi utáni képet:
Kép

Most pedig megyünk társas életet élni avagy a játszótérre... :roll: :lol:

ceniko
Szeged

Dancsi: ez szörnyű!!Mi volt a baja?Rák? Na ezért vagyok én pánikbeteg, mert az ember sosem tudhatja, és olyan igazságtalan ez....az ilyesmi mindig kikészít!!!Belegondolok, h ha velem történne valami.....Áááááá

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Zozo! Gratulálunk Patrícia babához, sok boldogságot kívánunk az egész családnak! Képek? :):)

Jó régen voltam, nagyon betegek voltunk. :( :( :( Dénesnek a szemgyulladás után brutál hurutja lett, még mellkas rtg-en is voltunk, hogy kizárják a tüdőgyulladást, mert nagyon fulladt, köhögött, 5 napig lázas volt. :( Kizárni nem sikerült mondjuk, de másnapra lázmentes volt, így maradt a doki az eredeti kezelésnél, most 2 hét után ott tartunk, hogy láza ugyan nincs, gyerekek közé mehet nyílt téren, de még mindig nagyon csúnyán köhög és folyik az orra rendesen. Remélem nem esik vissza! :(
Mellesleg én is elkaptam, szemem is begyulladt, napokig lázas voltam, sikerült 40.6-ra is feltornáznom. El kellett halasztanunk a nyaralásunkat, szerencsére sikerült aug. 21-re átszervezni a szállást.

Enikő, Zsanett! A srácok gyönyörűek, még-még képeket! :):)
Enikő! Sztem Zalán tiszta Viola! Nagyon ügyes baba, és nagyon szép is!:)

Dancsi! Nagyon sajnálom, őszinte részvétem! :cry: :cry: Ilyen fiatalon elmenni... :cry: Szegény kisfia! :cry: :cry:

Melinda! Tényleg szörnyű a magyar eü.! :evil: Jobbulást Lindinek, örülök, hogy jól érzi magát! :)

Timika! Nem voltunk ma játszóházban, Dénes még mindig elég taknyos, nem akartam zárt helyre egészséges babákkal összezárni. Ha legközelebb megyünk, szólok előtte, gyertek ti is! :) Holnap valszeg kinn leszünk a Honvéd téren! :)

Exi! Nagyon vagány sofőröd van! :)

Gerika! Nagyon csini kismami vagy! :)

Bibi! Nálunk is ez van, Dénes időről-időre újra nagyon anyás lesz! :( Most is éppen az, bár lehet, hogy ez most a betegség miatt van!

Zitacicu! Milyen volt a Forma-1? Nagyon irigyellek, én is imádom! :):) Gyerkőcök hogy vannak?

Eldugultam, nem tudom már kinek akartam még írni... :roll:

Zsuzsi és

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Jégvirág,Bea! Mi voltunk, miért nem szóltál rám???Én tiszta vaksi vagyok,de Grétit megcsodáltam volna élőben ( mármint nem fényképen)!
20140113113746

csajok: lakik még valaki újszegeden, Vedres u környékén??Zsanettal már taliztunk!!Más valaki még???Csatlakozhatna!!!!

Kép
gyanixi

Üdv.

Dancsi, ezek szerint egyetértünk egy kicsit ht ügyben. :)
A barátnőd miatt őszinte részvétem!

Zsuzsu, én nem tettem bele a zacsit, csak a kukija volt benne, és a zacsira ragasztottam. És reggel tettem rá, mert akkor szinte 100%, hogy van eredmény, a doki is azt javasolta, hogy hajnalban tegyem rá, de mivel felkelteni eszem ágában sem volt, így maradt az ébredés utáni időpont.
Gyümi: hát az, hogy egészségesebb, nem tuti, attól függ, hogy hol veszed. Ami jó, az drága. Mondjuk Peti is sokáig babakaján élt, most is azt kap vacsira, meg ha megyünk valahova, akkor viszek üvegeset neki.
Remélem, a vérvétellel most sikerrel jártok. Én nem viszem Petit "járós szűrésre", rákérdeztem a védőnőtől, ő azt mondta, hogy szerinte kár elmennem, mert látszik, hogy minden OK Petivel. :)

Gira, ne aggódj, majdcsak hízik a lánykád, ha meg nem, akkor se aggódj, elfogyni csak nem fog. Meg egyébként is lányból van, csak ne nyomjon már 13 kilót egyévesen. :D (Mondjuk az se lenne baj...a lényeg, hogy egészséges legyen.)

Melinda, hát persze, ide tudsz nekik írni: ugyfelszolgalat@ebf.hu Itt meg le van írva, hogy mit kell beleírni http://www.ebf.hu/index.php?t=bejelentes

Zituska, Peti harapni azt nagyon szeret, tehát mondjuk a kenyeret gond nélkül elcsócsálja, gyümivel még nem próbálkoztam a 4 foga mellett. A kanállal evés nálunk sem megy, inkább szétlapátolná, mintsem a szájába. De ezek szerint nem vagyunk lemaradva, mondjuk nem is lóverseny...

Enikő, de jó, hogy kipihizted magad. Palacsintasütés? Hm, hát tényleg jól eshetett az átaludt éjjel.
Mi holnap megyünk élesben parádézni, ma csak távolról szemlézés volt, holnap fotózunk is. Nagyon édesek a csajaid, na meg a kispasi is (meg tudnám zabálni, olyan kis picuri), Viola meg nagyon édes, hogy vigyáz rá.

Jó éjt mindenkinek, gyanítom, hogy én vagyok ilyen éjjeli bagoly, de Peti tíz körül volt csak hajlandó elaludni...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

sziasztok

rég voltam erre, de azért szoktalak olvasgatni titeket.)) Újszülötteknek és családjaiknak gratula, mindegyik baba gyönyörű. Mi is jól vagyunk, szépen kerekedünk és növünk. Csak egy új derékra, meg hátra lenne szükségem:-)))

gyanixi! Én újszegedi vagyok. Minden délelőtt és estefelé a ligetben szoktam sétálni a gyerekkel. Ti is ott szoktatok sétálni??? Mert akkor összefuthatnánk, szívesen csatlakoznék hozzátok. Néha kicsit magányos vagyok. Mi a férjemmel igencsak magunkra vagyunk hagyatkozva, mivel a nagyszülők máshol élnek.

No lépek mert ébredés van.

Márti
stella2007

Sziasztok!

Enikő!
Méééééééééééééééég!!!! Csodaszépek, Viola és Bogi is teljesen kivirultak :lol:
A karodban olyan Zalán, mint egy játékbaba :)

Zozo!
Valakinek küld el a képeket és megpróbálhatja más feltenni. Szívesen megteszem Én is!!!!!

KlZsuzsi!
Gyógyulást Nektek, már nagyon hiányoztatok!!!!!!!!!!!

Köszönöm Mindenkinek az O lábas tanácsokat. Kb. 10 napja itt volt a libavédőnőm, Ábel pelusban és bodyban szaladgált. A csaj szemrevételezte a fiamat, majd megkérdőjelezte, h rendesen adtam-e a D vitamint. Szerinte ugyanis a fiam lábszárcsontja deformált, lehet, h gipszelni kell. Visszaútasítottam a vádjait majd közöltem vele ki a deformált és elköszöntünk. Kiakadtam, de nem hagyott nyugodni a dolog.

Úgyis mentünk a dokinénihez így szóbahoztam neki.

Zituska!
Ábel is nagy súlyú baba, most 11kg -t és 83cm mértek..... Lehet, h Ő is kézilabdás lesz??? :lol: :lol: :lol: Apuci villamosmérnöknek szánja..... :oops:

Melinda!
Én is olvastam, h kinövik két éves koruk körül. Látom is, h kevésbé görbelábú, a talpéle rendesen áll....

Köszönöm Mindenkinek a kedves szavakat!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?