A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Cateye, Bella2 és Gabi

Köszi a válaszokat. Mára megjött. Csak a hormonrendszerem játszott velem.
Azért kicsit reménykedtem...

Évi
Névtelen

Alice örülök a kisbogyódnak, hajrá. Kép

Bogi, örülök a picidnek. Kép

Vérbõl meg lehet állapítani, hogy van-e peteérés? Az milyen viszgálat?

Gigi
gigi1

Évi, sajnálom.
Gigi
Névtelen

Sziasztok

Jajj, mar gondolkoztam, hogy irjak, ne irjak, mert mar en is unom, hogy folyton panaszkodom de megint szeretnek kerdezni. Mult heten nagyon gorcsolt a hasam es emiatt este bementem a korhazba. Ott nem volt szivhang ( az elozo ultrahangom sem mert az meg koran volt ). Ez 6 hettel az utolso mensim elso napja utan volt. A baratnom azt mondta, a heteket innen szamoljak es akkor mar valoszinuleg kellene lennie szivhangnak, de nem volt. Raadasul 21mm mert a doki, ami szerintem lehetetlen, mert egy hete volt 5,8mm. Ha mar nem elne a baba, kellene vereznem nem? Holnap megyek ujra ultrahangra, de nagyon aggodom, jo lenne ha le tudnatok irni, ti mit gondoltok, tudtok.

Doris,
Nagy gratula, naaaaaaaaagyon szoritok majd, hogy ketten legyenek. Mi is szerettunk volna ikreket, de hat mindegy , Egyszemkenek is nagyon orulni fogunk, csak legyen minden rendben.

Bella2
Neked hanyadik heten nem talaltak szivhangot? Remelem, nalad is minden rendben lesz/van.

Zseby,
koszonok mindent fogok irni, de el vagyok bennt nagyon havazva.

Gitta,
Te hogy vagy, ritkan latlak most itt? Remelem, jol erzed magad.

Bogar,
szerintem mond el, az rosszabb, ha mar ugy jonnek ra, akkor jobban fognak neheztelni. Es most mar ugyis rendben lesz minden.Kép Jool leeloztel minket irigykedem isKép)

Bogi, nagy gratula. De jooo, hogy mar hallottatok szivhangot, annyira varom mar.

Pusza
Mese
Mese

Jó reggelt Lányok!

Doris! El se hiszem! De örülök! nagyon nagyon szúrkolok, hogy minden rendben legyen! Nagyon vigyázzatok magatokra!

Bella2! De megijesztett a dokid! Hihetetelen! Még én is nagyon megijedtem, mert lehetek hasonló helyzetben vasárnap, mikor UH-ra megyek. Remélem utána sikerült megnyugtatniuk!

Évi! Drukkolok, hogy baba legyen a dologban!

Nelli
nelli2

Gigi!

Jaj nne is mond , mi van akkor ha megint fáj a feje KépKépKép
Alice

Sziasztok
Újra jelentkezem, Gitta szeretnék visszakerülni a táblázatba
23 év, vegyük úgy hogy az elsõ ciklus ma vagyok a 16. napon. Ebben a hónapban szedtem a Clostilbegyt nevü gyógyit ami állítólag peteérés elõsegítõ + ebben a hónapban megy már a babaprojekt. Kép
Nem tudjátok véletlenül hogy természetes az hogy már pár napja egyfolytában szurkálok de mind a két oldalon néha a bal néha a jobb. Ez most ettõl a gyógyitól van? Minden babásunknak nagy-nagy gratulációm. Kép
Szerintem egyre kevesebben leszünk a táblázatban, ti is úgy látjátok? Kép (Na jó én most gyarapítom egyel de remélem nem sokáig)
Cinci

Kép
cinci

Évi Kép

Mennyire van meg ????? azért nagyon szoritok neked is hogy minden rendben legyen

Mese!Bella2 !

Ne féljetek nem lessz semmi baj, tudjátok olykor nemnormálisok ezek az orvosok szeretik a szívbajt hozni az emberekre sajna.
Meglátod mire legközelebb mentek már integetni fognak nektek a kis picurkák Kép

Alice
Alice

Cinci!

Amikor én Clostilt szedtem azthittem hogy szétrobban a hasam, az csak jó jel ha szurkál nállad is ottvan biztos vagyok benne a kis Bocsócska és amint látom nagyon egyformák vagyunk én is a 16 napon vagyok ma, de nekem még nem szurkálKép

Alice
Alice

Sziasztok LányokKép!
Pfúúúúúúúúúú ..... túl vagyok rajtaKép
Nagyon-nagyon köszi lányok, tényleg sok erõt (és persze a sok jó tanácsot) adtatok hozzáKép Már reggel óta remegtem, hogy hogyan is mondjam el.
Hozzá kell tegyem, hogy egy F*SZ fõnököm van. Ez most újra kiderült számomra. Mikor becsuktam az ajtót már azzal kezdte, hogy igen? mit akarok mondani, mert neki A B és C variációja van!!!
Azt hiszem innentõl fogva nem is kell folytatni. Persze azt is hozzátette, hogy õ már 2 éve számít rá. Erre én, hogy az hogyan lehet, mert 2 éve még nem is vagyunk házasok a férjemmel?!Kép
Persze megkérdeztem, hogy akkor most ugye nem lesz gond, ha néha -például holnap is- dokihoz kell mennem. Válasza erre az volt, hogy persze nem (gondolni persze mást gondol, csak hát mit is mondjon) csak legyen meg a napi 8óra 20-am.
Na meg még folytathatnámKép Na engem sem kellett félteni! Megvolt a megfelelõ válaszom a sok jóindulatú kijelentésére... és nagyon remélem, hogy csak én vagyok egy ilyen hülyével megáldva!

Lányok bocs, hogy magamról írtam, de bepótolom a lemaradásom és nemsokára jövök, csak még megyek, lehûtöm magam egy picit. Viszont megnyugodtamKépKépKép és tényleg köszi NektekKép

puszi
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok!

Végre, mûködik a babanet! Kép Eddig nem tudtam elküldeni az üzimet, ezért jó hosszú lesz, elõre is bocsi! Kép

Bocsánat, tegnap nem volt idõm benézni újra, de ma biztosan lesz tablicsku! Kép

Ildikó!
Üdv közöttünk, ne maradj sokáig, vár a másik babás topic! Kép Nekem is PCO-m van többek között, de már sikerült 1x spontán teherbe esnem. Hormonkivizsgálást csináltak már nálad? A PCO-val a magas prolaktin szint jár, + nincs megfelelõ tüszõérés. Én is ebben a cipõben járok. Próbálj meg lazítani, ne gondol mindig csak a babára. Én is azt tettem, és totál kikészültem idegileg. Mióta sikerült lekûzdeni magamban, azóta sokkal nyugodtabb vagyok. Az idegeskedés meg magasabb prolaktin szintet eredményez, ami szintén megakadályozza a babásodást.

Bogár!
Hivatalosan a 12. hét betöltésekor kell bejelenteni a fõnöknek, azután már ki se rúghat! Várj még 1 hetet, biztos, ami biztos! Kép Utána meg nem szólhat egy szót sem, mivel a kismamának alanyi jogon jár, hogy orvoshoz mehet a munkaidejében is, sõt, még bért sem vonhatnak le ezért!!!
Látom, elkéstem a levéllel. De ne hagyd magad, nem szólhat érte, ha a dokihoz kell menned! Vigyél orvosi igazolást, hogy ott jártál és nem lesz semmi gond a fõnököddel! A törvény megengedi, hogy orvoshoz menj! Egyébként meg ne foglalkozz vele! Ja, kérj igazolást a dokidtól, hogy mikor töltöd be a 91. napot, mert utána havi 3000 Ft adókedvezmény jár neked (maguktól nem fogják mondani, az biztos)!!! Fontos, és ne hagyd magad!

Rita!
Nagyon bízom benne, hogy semmi gond sem lesz! Kép Nyugi! Már sokszor tévedtek a dokik! De az nem vigasz, tudom.

Évi!
Sajnálom, ami történt! A ciklusa mindenkinek változóan áll be utána. Nekem a 3. ciklusom lett megfelelõ hosszúságú, addig nagyon kitolódott. Adj egy kis idõt a szervezetednek, hogy rendbejöjjön. Bízz, hogy legközelebb sikerülni fog! Kép

Alice!
Kisbogyód remélem megnõ hétvégére! Addig is akció, nehogy lemaradjatok! Kép

Kriszti!
Remélem, mielöbb helyrejösz. Milyen volt a mûtét? Én is gondolkodtam rajta néha, de félek tõle.

Egcsi!
Akkor meg se jöjjön! Kép

Doris!
TUDTAM, TUDTAM!!! Szinte biztos voltam benne! Hatalmas gratula! Kép Kép Kép Ha még látszott, akkor élnie kell!!! Kép

Bella2!
Kitartás, minden rendben lesz! Anno, nálam még a 6. hét után sem látszott, csak a petezsák, mégis élt! Kép

K!
Az E vitaminnak "terhességmegtartó" hatása van többek között, a szaporító szervekre van jó hatása. Nekem mindenesetre ezt mondta a dokim régen.

GabiSch!
Üdv közöttünk, te se maradj sokáig! Remélem, neked is gyorsan sikerül újra babásnak lenni még legalább 9 hónapig! Kép

Andi!
Beírtam, de már csak a következõ tablicskuban lesz benne.

Bogi!
Óriási gratula babócádhoz! Kép

Mese!
Ne izgulj, még minden rendben lehet! Kép A vérzés meg nem azonnali velejárója a vetélésnek. Ritkán írok, mivel sok a munkám, és nem nagyon érek közben rá.

Cinci!
Beteszlek a tablicskuba, de már csak a következõbe, jó? A szúrkálás meg a nagy tüszõktõl lehet. Ha azt érzed, hogy hirtelen vége, akkor megvolt a tüszõrepid.

Kép
Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lányok!

Bogár
Ügyi vagy, ugye milyen jó már rajta túl lenni. Én hál istennek szerencsésebb helyzetben vagyok. Nekem a kollegák tudják, hogy õszre terveztük a babát, így most a sejtésük erõteljes, már csak az idõpontra kíváncsiak. Igazából csak férfi kollegáim vannak, de õk nagyon arik és toleránsak.
Nem tudom hol dolgozol, de nálunk a kollejóktív szerzõdésben rögzítve van, hogy minden vizsgálati napon (amit a doki igazol - mindegy hogy mennyi idõdet vesz igénybe) fizetett szabi jár. Ez vizsgálatra, uh-ra, vérvételre egyaránt vonatkozik. Járj utána!

Mese
Várom a leveled.

Doris
Nagyon vigyázz hármótokra! Szorítok a picinek a felzárkózáshoz.

Bogi
Neked is nagy gratula! Vigyázz magatokra!
Próbállak nagy léptekkel követni. Én 5+5-ös vagyok/vagyunk.

Zseby
zseby

Alice! Szorítok, hogy a nagy petébõl egy babóca legyen! Akcióra fel!

Bella2! Minden rendben lesz! Bizzunk abban, hogy csak rémisztgetnek a dokik. Olyanokról írtok, hogy teljesen elbizonytalanodtam én is.

Bogár! Látod, már túl is vagy rajta, és most már könnyebb lesz minden. Bár csak én is itt tarthatnék már.
Én úgy tudom, ha megvan a terhességi kiskönyv, akkor már nem rúghatnak ki.

Nelli
nelli2

Nelli!
Csak a 12. hét betöltése után nem rúghatnak ki!!!

Üdv:
Gitta
gitta

GittaKép
Nagyon köszi. Melyik törvényben találom ezt?
Kirúgni biztosan nem fog, ettõl nem félek. Meg az 1 hét hamar eltelikKép. Gratulálni eszébe sem jutott! Meg még sem kérdezte, hogy most hányadik héten vagyok (mással volt elfoglalva, csakhogy õ ne járjon rosszul). Most már csak mosolygok rajta, de ha valami baja van akkor a tövényt a kezébe nyomhatomKép

ZsebyKép
Köszi. Utána járok.

DorisKép
Igen én is hallotam, hogy ikreknél az egyik bébi mindig fejlettebb, mint a másik. Kettõ!!! Ez fantasztikusKépKépKép Hát ez oltáriKépKép Nagyon nagyon örülök!!!!!!!!!!!! Nagyon vigyázzatok magatokraKép

BogiKép
valamikor régen írtál, nekem mintha rémlene a neved. Nagyon gratulálokKép Pont megfelelõ a mérete a bébiteknekKépKép

NelliKép
Ne izgulj. Vasárnapi dokilátogatásnál biztos minden rendben lesz. Persze ez természetes, hogy picit izgulsz, de hidd el ezzel mindenki így vanKép És igen lehet, hogy már láttok szívhangotKép

CinciKép
Jó, hogy újra itt vagy és nemsokára sikerülni fog amilyen termékeny csajszi vagyKép, csak majd az utrot ne feledd, tudod!!!

MeseKép
ne izgulj, mert valakinél csak a 7. héten látják a szívhangot. Az biztos, hogy a 8. héten már látni kell!!!
Nálatok is minden rendben leszKép

puszi
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Gitta!
Akkor bocsi, én még al elõzõ terhességemnél így tudtam.

Bogár! Már nem fognak kirúgni, ne félj! Inkább légy nagyon boldog, hogy minden rendben alakul.

Nelli
nelli2

LányokKép
nagyon úgy látom, hogy itt nemcsak az "orvosi szakszavakkal" kell tisztában lennünk, hanem a jogainkkal is!!!

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok

A Clostival kapcsolatban nem tudtok segíteni? Kép

Bogár, jól tetted, hogy elmondtad. Hát nem semmi a fõnököd. Mire visszamész gyesrõl, hátha nem fog ott dolgozni.

Gigi
gigi1

Bogár!

Húúúúzál be neki eggyet KépKépKépKépKépKépKép

Alice
Alice

Sziasztok!

Klassz ez a táblázat, remélem ezentúl csak bõvülni fog a kismamák helye bennne!KépKépKépKép

Ahogy látom van egy ikres kismama is : EdiKép
Szokott írni ide??

Doris!

Annyira örülök, hogy kettõ zsákocskád van!!
Igenis, hogy nem egyforma méretûek mind! Mindig kisebb az egyik, fõleg egypetéjûeknél, bár a Te babiid kétpetéjûek lesznek, de akkor is! Kétpetéjûeknél, annyira nem vészes, ha kisebb az egyik, mert külön burka, és lepénye van, nem kell megosztania a táplálékot, így nagyobb az esély a megmaradásra!KépKépKépKépKép
Nekem kettõ zsákocska volt, mert kettõt ültettek vissza, de kiderült, hogy az egyik kettéoszódott, és az egyikben ketten vannak (a lányaink)KépKépKépKépKép! Hát ekkor kezdõdött az aggódás, hogy megmaradnak-e, de sikeült!Kép
Sok sikert Neked is!

És sok sikert, a többi kismamának, és babára várónak is!KépKép

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Lányok nekem kutyára szurkál, de úgy hogy szinte már fáj.

Kép
cinci

Doris,

Köszi és mégnagyobb gratula a második babócához is. Ez szuper!!!

Andreák

Így utólag is nagyon boldog névnapot kívánok

Leone

Nagyon sajnálom

Mese

Nem tesz ám jót a babának a sok idegeskedés, ezt ha elmondod a párodnak biztos máskép fog hozzá állni.

Nálunk semmi újság, a hétvégén mindent megtettünk az ügy érdekében, de sajna most fogunk költözni és nem igazán tudom magam megkímélni a cipekedéstõl, de ha most van itt az ideje, hogy jöjjön, akkor biztos nagyon erõsen kapaszkodik, legalábbis nagyon reménykedem.

Pusz
Alma
Alma

K! Nekem a lombik alatt a férjemmel szedették az E vitamint, állitólag növeli a spermaszámot.

Karmen
karmen

Bogár!
Pontosan nem tudom, de ha jók az értesüléseim (biztos vagyok benne, valahol olvastam), akkor a munka törvénykönyve tartalmazza ezeket! Ha meg bunkó a fõnököd, akkor csak õt magát minõsíti, téged nem! Kép

Nelli!
Miért bocsi? Azért vagyunk, hogy kijavítsuk egymás pontatlanságait, és ezen senki nem sértõdik meg! Kép

Cinci!
Nem akarlak elkeseríteni, de fájhat az még jobban is. Nekem, amikor sejtettem, hogy van tüszõrepim (megnézték utána), akkor akció közben már a könnyeim is potyogtak szinte és kézzel fogtam ott. Az kicsit segített. De én úgy vagyok vele, csak ennyire fájjon a szülés is, azt is kibírom! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Elköszönök Tõletek lányok, mert hétfõig nem leszek net közelben. Akkor már be tudok számolni, mi volt a dokinál.
Nagyon fáradtnak érzem magam, nem fog az agyam. Remélem a babuka miatt van.

Jó hétvégét mindenkinek!

Nelli
nelli2

Nelli, Mese, Gitta,

jól esik,hogy egyuttéreztek velem.
Azért kicsit rosszabbul érzem magam, mint
ahogy itt leírtam ettol a biozonytalanságtól.
Felfogom, hogy még semmi sem látszhat, de akkor minek hívogat be UH-ra, és ijesztget.
Miért nem hív be három hét múlvára (ahogy Zsebyt hívta a dokija) akkor már nem találgatósdi lenne.
Mert ha fájna valami, vagy véreznék, az más.
De így frászoskodni, hogy elég nagy-e a petezsák, majd hogy kell-e már lennie szívhangnak, vagy még nem is?!

Bella 2
Névtelen

Sziasztok LanyokKép

Elnezest, hogy ilyen keveset irogatok, de azt hittem hogy a heten ha nem dolgozom, akkor lesz idom valamire is. Sajnos nem igy van, valami mindig kozbejon.

DorisKép
Neked hatalmas drukk, hogy a testverke szepen fejlodjon tovabb, ugy latszik megis ikrek lesznek? Kép Nagyon orultem a hirnekKép

Bella2Kép
Ne szomorkodj, ezek az orvos nem normalisakKép A lehet, hogy kezdetu mondatokat azonnal felejtsd is el, mintha nem is mondta volna. En szivem szerint kozolnem az ilyenekkel, hogy lehet, hogy rakos es gyogyithatatlan es csak utanna kozolnem vele, hogy megsem. Kivancsi lennek, mit szolnanak hozza. Miert kell szerencsetlen kismamakra allandoan a szivbajt hozni. Nem eleg igy is a sok idegeskedes?? Felment tole a pumpamKép De remelem nem is lesz semmi gond. Pihenjel sokat, probalj nem dolgozni, es drukkolok nagyon.

CatEyeKép
remelem csak jot tesz a Bromo, rosszat nem. Azert en a helyedben fokozatosan szednem, eddig mindenkitol csak azt hallottam, hogy rosszul volt tole. Ezek utan a kovetkezo inszem tuti sikerulKép

Udv az uj lanyknakKép Remeljuk nem kell olyan sokat itt maradni, mint nekunk. Irany a Friss-be mihamarabbKép
EviKép sajnalom, hogy nem jott most osszeKép, de legkozelebb biztos sikerulKép

AliceKép
Sok sikert KisbogyonakKép Vicces, mert anno meg mi is adtunk nevet a leendo tronorokosnek, aki annyira varat magaraKép Elneveztuk Kisborsonak, parom beceneve utan. Azota csak igy hivjukKép Lehet, hogy nem tetszik neki, azert nem jon?? Kép
Na de Kisbogyo sokkal szebb, arra biztosan jonni fogKépKép

BogarKép
Nagy vagy! A fonokod meg csinalhat, amit akar kirugni mar ugysem tudKép Minnel hamarabb menj el betegallomanyba, legalabb nem latod egy darabigKép

BogiKép
Hatalmas gratula a babucihoz, nagyon ugyesek vagytok! Jo latni, hogy egyre tobben talalnak ra a csodaraKép

CinciKép
Jo, hogy ujra itt vagy, de jobb lenne ha a masik topikban lennelKép Mostmar erted is szoritunkKép, ahogy a tobbiekert isKép

MeseKép
Egyutt erzek Veled, most biztosan nem konnyuKép Probald meg megbeszelni a paroddal, hogy mi tortenik, es ez nem a Te hibad. Emiatt nem szabad osszeveszni. Es a lenyeg, hogy ne idegeskedj, mert a babucik nem szeretik. Probalj lazitani, hatha oldodik a rossz hangulatod is. En nagyon szoritok, hogy rendbe jojjenek a dolgok. Biztos vagyok, hogyha "kezzel foghato" lesz a babuci, akkor a parod is megenyhul es minden rendben lesz.

Elnezest ha valaki kimaradt, de ennyi volt a mara betervezett pihenes ( ebeddel egybe kotve itt a gep elott), megyek tovabb a dolgomra sajnosKép. A kepeket felteszem mostmar a galeriaba a heten, remelem meg emlekszem hogyan kellKép Nem volt egyszeru azt tudomKép

Vica
vica72

Most neztem csak, hogy eleg hosszu lettem, elnezest Kép
Vica
vica72

Vica,
inkább jó, hogy ilyen hosszú vagy, amikor vigasztalsz bennunket.
Te hol tartasz?
Névtelen

VicaKép

Mail ment!

Pusssz:
Krissi
krissi

Sziasztok!Kép
Tegnap voltam a prolaktin eredményemért és tényleg 3,5! A dokim meg most akarta megemelni a Bromo-t!
Az egyik nõvér szerint, aki kiadta a leletemet, csökkentenem kellene napi félre a Bromo-t, a másik szerint viszont egy vizsgálat nem vizsgálat. Én is hallottam, hogy a prolaktin érték napközben többször is változik, ezért nehéz mérni és félek, hogy valami ilyen miatt jó most az érték.
Hétfõn beszélek a régi dokimmal, hátha rá tudom venni, hogy nézzük meg még egyszer, ha akkor is jó, akkor lecsökkentem a Bromo-t.

Bella2Kép, Alma!Kép
Köszönöm az együttérzést és a bíztatást!

Gigi!Kép
Sajna nem találkoztam még ilyennel, hogy a 10. naptól adták volna a Clostit, de szerintem hallgass a dokidra! Esetleg ha nem nézi meg UH-n a peteérést, akkor kérd tõle, nem árt ha tudod, hogy minden rendben van. A túlstimulálás szerencsére nem nagyon sûrûn fordul elõ, más problémát meg szerintem nem okozhat. Talán hogy késõbb kezded, a ciklus vége felé jobban meg tudja emelni a progeszteron szintet.

Bogár!Kép
Ügyes voltál, remélem mostmár megnyugodtál!Kép Bárcsak már mi is itt tartanánk!!!

Leone

KépKép
leone

Szia Gigi!

Még egyszer utána olvastam, hogy mire is van a jód. Szóval pajzsmirigy müködéséhez szükséges. Ez hormonokat termel, ami a szervek fejlödését és müködését befolyásolja. Ezért javasolják,hogy jódozott sót használjunk. Viszont terheség alatt a babánál is megindul a pajzsmirigy müködése és neki is kell jód, amiröl ugye nekünk kell gondoskodni. Szóval ezért szedem már a teheség elött is. ártani nem árt, használni meg remélhetöleg használ.
Ha jól tudom a terheseknek szánt komplex vitaminokban benne van, de biztosat nem tudok.

gabiSch
gabiSch

Szia NevtelenKép

Orulok hogy nem banod, hogy ritkan irok sokatKép Mi most szamoltuk ossze, hogy ez a 3. ev mar Kép Igazabol annyira nem banjuk, szerencsere itt maskepp allnak a kor es szules temahoz mint otthon. Most kiutazgatjuk magunkat, aztan fejest ugrunk a babatemabaKép Nem mintha nem lennenk eddig is nyakig benneKép Szepen lassan elvegeznek rajtunk mindenfele vizsgalatokat. Penteken megyek CT-re, most a pajzsmirigyemet vizsgalgatjak, aztan jon majd a folytatas.......

GigiKép
En is jodozott sot eszem, es a vitaminban amit szedek abban is 100% napi szuksegletnek megfelelo van. Majd most meglatjuk ez mennyire lett elegKép

KrissiKép
Mail-t es sms-t megkaptam, igyekszem valaszolni rajukKép

Vica
vica72

Sziasztok

Vica, mi8 is azóta használunk jódozott sót, mióta hallottam, hogy fontos a kisbabónak is, és ha jönni akar, akkor legyen. Kép
Az elevitet nem néztem, de akkor abban is lehet jód? Csak kb 2 naponta szoktam szedni, mert egy kicsit drága.

Gabisch, köszi az infókat. Én még mintha olyat olvastam volna, hogy a pici agyi fejlõdésének is jót tesz.

Leone, érdekesek ezek a dokik. A prolaktinnak van valamilyen rövidítése a hormonvizsg. papíron, mert az enyémen nem találtam így kiírva a nevét.
Kicsit megnyugtattál a Clostival kapcsolatban, bár érdekes ez a 10. nap, de ha beválik... Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok!

KarmenKép
Az avivás tornás könyvben olvastam tegnap, hogy olyan gyakorlat is van, amivel a petevezetékek elzáródását fel lehet oldani, és nem is bonyolult. Na mit szólsz? Hihetetlen. Eddig valahogy elkerülte a figyelmemet, ha akarod leírom neked részletesen mailben, nem sok. A többi gyakorlatokkal a megtapadás esélyei is jobbak, lehet hogy inkább meg kellene venni a könyvet...

Ki írta, hogy closty-t szed a 10.naptól? Érdekes, állítólag még a mensi idején, vagy után kell elkezdeni, pont azért, hogy a peteérést serkentse. De ha azt mondta a doki, hogy 10.nap-tól jó, hát akkor biztos. Egyedi szinte mindenkinél minden...

Nikie
nikie

pontosabban:
...mensi idején vagy <U>közvetlen</U> utána...
nikie

Szia Nikie
Én vagyok a 10. napos, egy kicsit (nagyon) Kép nyugtalan vagyok, de õ az orvos.
Az a gyakorlat engem is érdekelne az Avivából.
Lehet, hogy a hasznos linkekhez kellene betenned?
Gigi
gigi1

Bogi! Gratulálok. Kép
Gigi! De jó, hogy nincs polipod! Kép
Mese! Ha nött a baba, akkor szerintem nincs gond. Kép De sajnos nem mindig jár vérzéssel, ha elhal a baba. Bár ilyen korán 80% igen. Legalábbis az okos könyvem szerint. De minden rendben lesz! Az én hasam is nagyon sokat fájdogált kb. a 10 hétig. Kép
Bogár! Jó hogy tul vagy rajta. Kép A fönököd meg le van t..va. Az enyém szerencsére nagyon jó fej. Kép
Cinci! Üdv újra itt! Aztán gyorsan a másik táblában. Kép
Gitta! Köszi!
Cat! Merre jársz? Kép

Andi
andi28

Gitta Kép
Érdeklõdtél a laparról. Szerintem tényleg hasznos és kockázatmentes beavatkozás, kb fél óra altatásban, és köldökön kersztül kukucskálnak be a hasadba. Az a nagy elõnye, hogy pontosan látják ha van vmi szervi elváltozás vagy összenövés, és hogy átjárható-e a petefészek. Rögtön tudnak is kezelni a lézerrel bizonyos dolgokat -ha találnak valamit. Nekem PCO-ra különösen jó volt, mert lézerrel a petefészek felszínét lekezelték, így megszûnik -egy idõre- a sok kis cyszta, és a peteérés beindult.Kép ..a kórházban tartózkodás kb 3 nap.

Cat Kép Köszöm a biztatást a túlstimulálás miatt, remélem hamarosan visszahúzódik tényleg a petefészek. A clostyval is vigyázni kell, nem mindenki egyformán reagál rá ezek szerint.

GigiKép szerintem azért rákérdezhetnél a dokidnál, hogy miért ilyen módon adagolja a CB-t, mert ez tényleg nem szokványos. Nekem pl. úgy írta fel, hogy azonnal kezdjem szedni, nem számít hányadik ciklusnapon vagyok -meg se jött a menszim- nem számított szerinte. Miután valójában pont akkor kezdtem szedni mikor már nagy tüszõk voltak -persze ezt csak utólag gondolom, valszínûleg ezért nekem túlstimulálódott a pf. Kép
Talán akkor indokolt így szedni, ahogy neked felírta, ha amúgy is hosszú a ciklusod. Azért ne aggódj, általában senkinek nincs tõle különösebb baja, én ritka kivétel lehetek..Kép

Kriszti
kriszti

Sziasztok!
Remélem valaki tud válaszolni nekem.
Ha ellenanyagot termel a szervezet akkor gyógyszeres vagy egyéb kezeléssel lehet még segíteni valamit? Volt már valamelyikõtök ilyen vizsgálaton?

Fanni
Névtelen

Szia Fanni!

Sajna én is ebbe a kategóriába tartozom ugyanis kiderült hogy 0RH Negatív vagyok és a babucim ellen ellenanyagot termelt a szervezetem és elveszítettem a kis drágámat,de van egy bizonyos szuri amit sajnos csak vetélés után adnak be max.3 órán belül meg kell kapni.
De ha megmarad a baba és RH Pozitívként születik akkor is kell kapnod ilyen szurit hogy a következõ baba is megmaradhasson.
Ha negatívos babát szülsz akkor nemkapsz szurit mert nem kell.
Remélem jól irtam le.
Vigyázz magadra

Alice
Alice

Fanni!
Ha arra az ellenanyagra gondolsz amikor a méhszájnál lévõ nyákod termel ellenanyagot a spermával szemben akkor nincs gyógyszer viszont a megoldás az INSZEMINÁCIÓ. Másfajta ellenanyagtermelés is van például az én esetemben a petesejt burok olyan enzimeket termel amit nem tud feloldani a férjem spermája(annak ellenére hogy donor minõségû a sperma), szóval a mi esetünkben csak az segít ha lombiknál egy tû segítségével juttatják a spermiumot a petesejtbe(ICSI lombik)!

Doris gratulálok a másik babucihoz, vigyázz magadra!
Pusz, Szonja
Szonja

Sziasztok lányok!

Vica, Mese, Gigi, Gitta, Zseby!
Köszönöm a gratulációkat.

Gigi!
Vérbõl utólag tudják megállapítani, hogy volt e peteérés. Szérum prolaktin szintet mérnek a ciklus 2. felében. Akkor jó, ha az érték legalább 20 (a mértékegységet otthon kellene megnéznem, ha érdekel megteszem).

Zseby!
Hajrá kismamitársam! Ez nem nagy idõkülönbség.

Bogár!
Bejelentkeztél már 12. heti UH-ra? A védõnõ engem átsorolt tegnap 9 hetesbõl 10 hetesre, és így 2 hét múlva kellene mennem. De mi van akkor, ha az még túl korai ahhoz, hogy észrevegyék ha gond van? Vagy nem árt pár napos eltérés?

Bogi
Névtelen

Kedves Gigi!

Én is ugyanígy a 10. naptól kaptam napi 1 db CB-t, 5 napon keresztül.
Nekem is feltûnt, hogy mások máshogy szedik és rá is kérdeztem, de azt mondta, hogy így szokták kezdeni (kik? - talán a Péterfyben így szokás.).
Nekem volt is tõle 2 szép nagy tüszõm (az más kérdés, hogy akkor más miatt nem volt esély a megtermékenyülésre).

Úgyhogy ne izgulj, mûködni fog.

Évi
Névtelen

Szia Alice és Szonja!
Köszönöm, hogy válaszoltatok a kérdésemre.
Én még csak a vizsgálat elõtt állok, egyáltalán nem biztos, hogy ez a problémám. Két éven keresztül úgy próbálkoztunk, hogy teljesen gyulladásba voltam. Egy éve kapon a Gynevacot és a Clostyt. A jövõ héten kell mennem a vizsgálatra. Remélem nem nem lesz semmi probléma. Nagyon szorítsatok nekem, hogy ne legyen ellenanyag!
Sziasztok! Fanni
Névtelen

FanniKép

Én nagyon szorítok neked Kép és mielõbbi babásodást kívánok.

Jaj lányok Kisbogyó elég fájdalmassá vált bögdösi a mamát, csak lassítva tudok leülni ez miért van???????????????????

Úgylátszik az orvos jól mondta a pénteki napotKép ma este nincs kifogás(tegnap is elaludtKépKépKép
Alice
Alice

Alice, kapd el a párod. szép estét. Kép
Gigi
gigi1

sziasztok LányokKép

FanniKép
Nekem rossz lett az ellenanyagvizsgálatom (PCT). A szervezetem, ha %-os értékben számolom ki 75%-ban kinyiffantotta a fiúkat. Az, hogy ellenanyag van a szervezetedben lehet amiatt is, hogy a férjednél lehet vmi gyulladás és az ellen a kórokozók ellen védekezel. Viszont úgy látom, hogy neked gyulladásod van, lehet, hogy ez éppen az oka?! Tényleg érdemes megnézetni, akár a férjed spermáit is és ha kiedrül vmi akkor egy gyógyszeres kezelés ebben az esetben segíthetKép (Szonja által leírt az más tészta) Nekem is volt inszemem és nekem az nem segített (mondjuk valószínû pszichés oka volt).

KrissiKép
Mesélj vmit magatokról, mármint magadról és Zsérõl. Hogy halad a méregtelenítés?Kép

AliceKép
Érdekes ez az RH- sztori. Én úgy tudom, hogy az elsõ terhesség kihordásánál nem gond a - vércsoport. A szülés után kell megkapni a szurit (ahogy írtad) és a 2. baba vállalásánál lehet gubanc (persze, ha vki nem kapta meg idõben a szurit).
Azért szurkál, mert a tüszõd már akkora, hogy akcióra készen állKép

BogiKép
elõször is gratula a 10. héthezKép Nekem 12. hetire nem kell mennem. Most voltam a 11. héten és a 14. hétre rendelt be újra.
Inkább a 16. héten végeznek nagyobb vizsgálatokat (AFP, hepatitisz), a 18. héten pedig genetikaKép Egyébként milyen vizsgálatokat említett? Másrészt meg milyen gond lenne?KépKépKép Igenis minden oké a kis pocaklakóvalKép

pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

GigiKép

Azthiszem az leszKép

BogárKép

Úgylátszik nállam gond voltKép én olyan szerencsétlen
vagyokKép
Alice

Sziasztok

Mindenkinek köszi a Clostis infókat.

Fanni, drukkolok, hogy minden ok legyen. Kép Majd írd meg mi volt.

Évi, köszi az infókat, tehát nem lehet baj, másnál is elõfordult.

Én is RH- vagyok. Ha valakinek volt vetélése és nem kapott utána szurit, akkor az baj?
Mi van ilyenkor, ha valaki nem is tudja, hogy a pár nap mensi késés az vetéléstõl volt-e?

Sziasztok Gigi
gigi1

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?