Indi és Domicsek +++++++++++++++++++++ !!!!
Zsugyu,
rota

gyors gyógyulást nektek is!
Minden kis és nagy betegnek jobbulást!!!!
Pszichológusokról én csak mint terapizált tudok véleményt mondani (meg mint laikus, akit érdekel a dolog): Tinunak teljesen igaza van abban, hogy egyrészt meg kell találni a megfelelő embert és a megfelelő terápiás formát ahhoz, hogy klappoljon a dolog.
A terápiás kapcsolat bizalom és egymásra hangoltság kérdése, ha eleve szkeptikusan megy oda az ember, vagy nem működik harmonikusan a terapeuta-beteg viszony, akkor nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen a munka. Nekem szerencsém volt, mert olyan emberhez kerültem, aki nekem pont megfelelt.
A másik fontos dolog (Vica!), hogy két alkalom arra ugyan pont elég, hogy kiderüljön, ha a szakember neked nem jó, de arra NEM, hogy érdemi munkát végezzetek. Nekem egy pimf kis szorongáson kellett dolgoznom, de így is 1 évbe telt, mire azt mondtuk, hogy oké, nagyjából helyretettük a dolgot.
Én hipnoterápiáztam, ami irányított relaxiációban tudatalatti képek megjelenítése (ezt csinálja Bálint Sándor is, de ő kifejezetten a szülés-babvárás körüli szorongásra építi a képeket), és nagyon érdekes volt, mert gyakran jöttek elő olyan tudatalatti emlékek, képek, amikről nem is tudtam, ill. amik kezdetben látszólag furcsán kapcsolódtak a problémámhoz, de amint megbeszéltük-értelmeztük, nagyon sok dolog került a helyére.
A spirituális útról, egyéb terápiákról az a véleményem, hogy sok embernek egyszerűen más utat kell járnia, és tényleg segít, de sok esetben arról van szó, hogy valaki nem képes szembenézni a problémával, inkább pótcselekszik, mert így legalább azt érzi, hogy tesz valamit.
Neet,
kicsikét bonyolultabb annál a dolog, hogy valakinek kiöntöd a lelked

Itt azért a terapeuta nem csak ül, és bólogat, és aztán besöpri a lóvét, hanem visszafogottan, de nagyon aktívan segít a probléma megoldásában: irányítja a beszélgetést, nálam ugye a relaxációt, megbeszéli veled a látott képet, értelmezitek, rávezet téged dolgokra. És ehhez baromi nagy tudás és hatalmas intuitív képesség kell.
Macs,
értem, hogy vadidegennek nem szívesen beszélsz a bensődről, nekem is nagyon nehéz volt, ezért nagyon fontos, hogy belőled induljon ki a hajlandóság, hogy elkezdd a terápiát. Odavonszolni nem lehet. Én is csak akkor vontam be külső segítséget, amikor úgy éreztem, olyan pontra érkeztem, ahonnan magamtól nem tudok továbblépni.
És még mindig HAJRÁ!!!
Votiv,
Kólika-megoldás tökjó

A terapeutát - legalábbis a jókat - szerintem nem igazán lehet átverni, igazából úgyis magadnak ártasz vele. Ilyenkor tényleg érdemes más utat keresni

Egyébként neked az én terapeutám nagyon bejött volna, baromi nyitott minden alternatívra, spirituálisra, holdnaptár alapján öntözi a növényeit, és sok betegéről horoszkópot készít, feng-shui-zik

Csináltunk pl. olyan képet, ahol generációkra visszamenőleg néztük meg, van-e valakivel elintézetlen "dolgom" a múltból, nagyon érdekes volt.
Fibi,
ilyen bizonytalan helyzetben én simán megmutatnám más érdeklődőnek is a házat, és ezt a fiatal párnak is megmondanám, mert így tisztességes: egyrészt tényleg semmi, a leghalványabb biztosíték sincs arra, hogy a pár megkapja a hitelt, másrészt nektek elég sürgős, hogy eladjátok (ha mondjuk lenne ráérő időtök várni, akkor beleférne ez a pár hónap, de szerintem nincs)
nya, vár a ferdítés...