Új privát üzeneted érkezett!

Szia, Gyezsu, Kép

Sorban a faltól: anya, Ráhel, Abigél, Apa és Rebeka, Rubennek pedig a lábunknál van matraca, de szerinte az nagyon kiesik, úgyhogy a lábamhoz szokott kucorodni, oda, ahová Recsi rövidsége miatt még odafér. Kép Régebben neki is mellettünk volt a matraca, Rebekával aludt, de nagyfiú lett, és az emeletes ágya mellett döntött. Sulikezdés előtt egy héttel odahúzta a matracát hozzánk. Kép És tényleg fantasztikus. Kép De egy gyerekkel is az. Kép

Virág
 


Kedves Virág!

Köszi a választ. Szerintem beszerzünk még egy matracot és akkor jól elférünk majd. Most mi alszunk egy dupla matracon, Emese pedig a kiságyba való matracon mellettünk. (Egészen addig míg felébred éjszaka és akkor átmászik hozzánk). Szerintem már kezdi kapisgálni, hogy az az Ő helye, mert mostanában este oda fekszik le. Persze mindenre rentgeteg időnk van, hiszen a tesó még csak terv.

Orsi
 
 


Sziasztok!

Évi vagyok, egy két éves kislány Dorina anyukája. Eleinte ő is külön aludt a kiságyába, aztán a kiságyat elajándékoztuk, őt áttettük nagy ágyra. Az altatások során gyakran elaludtam mellette, aztán mai napig is vele alszom. Jó hallani a kis szuszogását, hogy átölel elalvás előtt, és ha felébred, egyből ott vagyok. Így a férjem is nyugodtan tud aludni.

Puszi nektek és babócátoknak:
íÉvi!
 

 
 

Sziasztok!

Gondoltam, felélesztehetnénk ezt a topicot is, a szoptatóst is sikerült...

Nálunk 2 gyerkőc van és együtt alszunk mind, az újszülött is az első naptól velünk (most már 3,5 hónapos). Mi 2 nagy szivacson alszunk, tehát még 2 gyereknek simán jut hely... :wink:

Írjatok, együttalvók!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Mi is együtt alszunk, bár a férjem ágál ellene :( Mondjuk az ágálás csak a nappalokra korlátozódik, mert éjjel meg simán magához húzza a tízónaposunkat, mert hogy az milyen jó :lol:

Livi, a két nagy szivacs az igen! Nálatok akkor nem gond, ha a lányoknak (vagy most inkább csak még Nórinak) éppen keresztben feküdni és aludni támad kedvük :D

Viki


Hali itt is! :lol:

Mi is együtt alszunk, pedig vettünk rácsoságyat az elsőnél, amit kb. másfél hétig használtunk (az ágy mellé volt tolva, a lányom benne, én meg a rácsokra tapadva), a második gyereknél már fel sem állítottuk. :D Most a férjem alszik a két nagyobbal három matracon :D , mi meg a kicsivel külön szobában, ugyanis a kicsi röfög szopi közben, amire a középső sajnos felébred... Remélhetőleg a röfögés mérséklődik az idő múlásával, és egy szobába költözhetünk. :) Nálunk a férjem nem ágál ellene szerencsére :) , bár anyósék szerint csak én vettem rá erre, de valójában nem jó neki így. Hááát, ha nem neki kéne kelni éjjel, amikor felébrednek, akkor biztosan jobban élvezné, ha lenne saját ágya, de nem bolond, hogy külön ágyból kikeljen az éjszaka közepén, hogy megnyugtassa az éppen felébredőt, aztán meg visszamásszon. :P

Zsizsa
 
 


Sziasztok!

Bogi vagyok a győri topicból.
Nekem két kislányom van, Lili Dorina 3 és fél éves, Katica Sára 2 éves. Nálunk az alvás úgy zajlik, hogy a gyerekszobában van egy egyszemélyes fenyő kanapénk, azon alszunk hárman a lányokkal, apa meg terpeszkedik a szülői hálóban a franciaágyon :)
Az igazság az, hogy nálunk is kényelmi okokból alakult így, mert apa szellemi munkát végez (bár én is :) ) és nem alszik túl jól, a kisebbik meg elég sokáig felébredt éjjel, cumit keresve. Nos a cumiról már leszoktattam őket, apa szeretné is, ha visszaköltöznék mellé, de neki nem tudom megmagyarázni az érzéseimet, mert ő férfi lévén nem nagyon érti, hogy nekem miért jó, hogy ott szorongok a lányokkal abban a kicsi ágyban. Gondolom Ti megértitek ezt.
Ő azt magyarázza bele, hogy biztosan menekülök előle, és a házastársi kötelességeim elől, ami talán eleinte igaz is volt (voltak zűrök nálunk, és a hormonjaim sem álltak vissza túl hamar), de ma már nem az.
Szóval én a külön szoktatást ahhoz kötöm, hogy ha új bútort kapnak, mindenkinek lesz saját ágya, akkor majd külön megyek, de az altatás azért akkoris megmarad.

Lányok! NE vegyétek pofátlanságnak, de szívből szeretném ajánlani Nektek is a kis vállalkozásomat:
www.bugyortudor.hu
Pelenkát, Prince Oliver bodyt (nagyker ár+10%), Florenc (győri gyártó) cipőket árulok nagyon olcsón, és kiváló minőségben!
Ha van kedvetek, kukkantsatok be!

Sziasztok: Bogi

KépKép

KépKép
 


Hihi! Késő van! Florens cipő!

KépKép

KépKép
 


Sziasztok!

Egyszer már feltettem a blogomra, de most ide is felteszem, ezzel a képpel szoktam visszavágni, ha piszkálnak, hogy együtt alszunk a lányokkal:
Kép

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Livi ez jó!

Mi is együtt alszunk a földön hármasban a család többi tagja nézz is miatta de mi mindig azt mondjuk hogy ez nekünk így jó! nem próbálok senkit meggyőzni az igazamról már belefáradtam.
egyébként 14 hónapos lányom még mindig szopizik éjjel és ha belegondolok hogy az elején mindig felkeltem hozzá betelepedtünk a fotelba rettenetes volt. Aztán kb 3 hónapos lehetett mikor már csak magam mellé vettem és aludtunk tovább.
:D
Laura
 
 


Sziasztok,

Mi is együtt alszunk.. Mikor Nándi megszületett, annyira kicsinek és törékenynek tűnt (pedig nem volt az), hogy 10 cm-nél messzebbre nem mertem tenni és egész éjjel gyönyörködtem benne, hallgattam a szuszogását. Nem mertem elaludni, mert attól féltem mire felébredek eltűnik. Én se vagyok normális mi?
Nálunk van kiságy (dísznek), aminek az oldalsó rácsa le van szedve és oldalkocsinak az ágy mellé van rögzítve, de még nem nagyon volt benne..Macerás átvenni ,szopi után visszatenni úgy, hogy ne ébredjen fel. Szerencsére ez közös megállapodás volt a férjemmel, neki is jó így.

Most azon gondolkodunk, hogy kéne egy 2 m széles matrac, ágyakat eladjuk és leköltözünk a földre.

Kérdés: Manó most kezdett el forogni, mint a ringlispíl, éjszaka is össze-vissza forog, én az ágy közepén ülök,míg befejezi, apja az ágy szélén kapaszkodik, mert ha nem tud megfordulni, elkezd sírni. Nálatok volt ilyen? Ilyenkor mi van? Elmúlik?


Másik : újabban keservesen felsír, szeme csukva, mint aki felébredt, de próbál visszaaludni és nem megy. Felveszem,sétálok vele, dobálja magát a kezemben is, szopja az ujját, cicivel nem tudom megnyugtatni, csak még jobban sír, majd jó esetben visszaalszik egy idő után. Ez lehet, hogy fogzás? Eddig nem volt ilyen, csöndesen teltek az éjszakáink első perctől, ő mocorgott, én felébredtem, szopi,aztán aludtunk tovább mindketten.
Bocs, ez lehet, hogy már off volt..

Eszter

Kép
 


Livi: a lehető legjonbbkor élesztetted ezt a topicot!!! :)
Most nincs időm visszaolvasni, de lenne egy nagyon égető problémám. Megpróbálom összefoglalni.
Szóval már pocakos koromban elterveztük, hogy Bobó köztünk fog aludni. Ezzel nem is volt gond. Viszont napközben azért szerettem volna a kiságyban altatni, de ez nem jött össze két okból: 1. csak szopira alszik el 2. a mai napig akármennyi időt várunk az elalvás után, mozgatásra garantáltan azonnak ébred. És ha menten nem kap cicit, akkor csak sír. Merthogy képtelen enélkül elaludni. Ezért napközben úgy altataom, ahogy éjjel is: franciaágyon egymás mellé fekszünk, és ha elaludt, én megyek a dolgomra.

Mostanában a 20 perces alvásait kezdi egy-másfél órásokra cserélni, aminek nagyon örülök. De csak csendes tevékebységet tudok ezalatt is végezni, hogy halljam, ha felébred, mert akkor futni kell, nehogy leessen.

Az utóbbi két napban viszont kétszer végződött a napközbeni alvás egy nagy csattanással: leeesett. Persze nagy sírás, meg jól meg is üthette magát, én meg szívbajt kapok.

Az volt eddig a cselem, hogy elalvás után körberaktam újságokkal, hogyha felkel észrevegye és azzal zörögjön, hogy tudjam, ébren van. De mostanság hangtalanul kioson az ágy szélére (nem tudom hogyan), és a kómás kis fejével leesik.

Nagyon kíváncsi lennék van-e vmi ötletetek, mit lehetne tenni? Sajnos az nem jön szóba, hogy a fökldre tegyem, mert valamiért nagyon nagy a por a lakásbabn, hiába a mindennapos takarítás.

Ezek a leesések viszont nagyon idegesítenek, meg hát neki is szar, meg rosszul is végződhetne, szóval ma már nem tudtam jobbat kitalálni, minthogy nappalra beszoktatnám a kiságyba...
De az persze tuti nagy sírással járna. Meg hát szívem szerint nem is szeretném, de ez a mostani helyzet változtatásra szorul, az biztos, mert így egyikőnknek sem jó.

végigcsináljam szerintetek? Vagy van jobb ötlet? Tényleg nagyon várom az ötleteiteket!

(Éjjellel semmi gond, az jó úgy ahogy van: együtt, ezer szopival tarkítva)

Előre is nagyon köszi!!!!

KépKép
 
 


Esztercica,

Nálunk is volt /van kiságy szintén dísz mi is aludtunk oldalkocsisan de meguntuk sosem volt benne Emese, ugyhogy mi el is pakoltuk az ágyat. Most földön egy 160-as és + egy 1 személyes matrac egymás mellett de van hogy igy is keresztbe alszunk mert Emese is rengeteget forgolodik. ez nem múlt nála el sőt nem is tudom hogy kiságyban hogy tudna aludni nagy hely kell neki. annyit javult a helyzet hogy most már forgáskor nem sír csak nyöszörög ugyhogy vagy kap cicit vagy magától visszaalszik ha apa felé fordul akkor vagy visszaforgatom felém vagy csak oda akar bújni hozzá és alszik tovább. A sírásra nincs ötletem nálam a cici mindig megnyugtatja.

Livi mi lenne ha az ágyat fal mellé tennétek akkor csak az egyik felén kéne kipárnázni azon csak nem mászik át úgy hogy nem hallod?!

Laura
 
 


Livus, sztem is egyik felét a falhoz kéne tolni, másik oldalára meg lehet kapni ún. leesésgátlót

http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... rdmenu=131

hamarjában csak ezt találtam, de biztos máshol is van, meg olcsóbban is..

És akkor már csak az elején meg a végén tud leesni.. Vagy csak oldalra forog?

Eszter

Kép
 


Szerintetek az ciki, ha egy (majdnem) ötéves még mindig anyával akar aludni? Nekem jobb így, mint hogy ha az éjszaka kellős közepén jön át és felébreszt. Néha belemászik a fülembe a bogár, hogy talán már nem kéne.
Ha jól látom mindannyiótoknak pici gyerekei vannak. Nektek mi az elképzelésetek, meddig marad a gyerek a családi ágyban?
 
 


Livus,

Felébred és utána esik le? És ha megtanítanátok neki hogyan kell lábbal előre lemászni az ágyról?
 
 


Köszi, lányok! De azt nem írtam, hogy az ágy már korábban a sarokba lett téve: felső széle és egy oldala fal mellett van, és mindig ebben a belső védett sarokban altatom. de ez már nem számít: Bobó nagyon gyorsan, és mint kiderült egy indiánt megszégyenítően hangtalanul tud kúszni. Mászni is tud (ha nagyon akar), ülni, forogni (na, abból szokott még leesés lenni, hogy háton fekve nem látja, hogy nincs tovább ágy), egy mellé tett párna abszolut nem akadály már. És már felhúzódzkodik állásba is, úgyhogy mi is gondoltunk erre a leesésgátlóra is, de emiatt ezt se merném, mert áteshet rajta, ha úgy kerül a súlypontja (tuti, úgy kerülne).

Bocs, ez nem kötekedés, de tényleg nem érezném már egyiket sem megnyugtató megoldásnak. De azért köszönöm!

Bébiőrzőről esetleg van tapasztalata vkinek? Azzal meghallani, ha egy kisbaba macskaszerűen hangtalanul közlekedik az ágyon? (Amúgy nem tudom, hogy csinálja, mert eddig szinte mindig meghallottam, mikor felkelt - sokszor az újságos csel nélkül is)

KépKép
 
 


Katica: elkerültelek. Szerinetm amúgy az a baj, hogy kómás ilyenkor ébredés után. Mert alapjáraton megáll az ágy szélénél (esetek 90 %-ban). Meg ez a forgásos technika, amit az előzőekben írtam, azzal is simán leesik. Ma egyébként egy hasassal került a földre, tehát sztem ma simán továbbment a szélénél.
És különben a lemászást hogyan tanítod meg?

KépKép
 
 


Amúgy ébredés után esik le, igen. alvás közben nem mozog annyit, hogy eljusson az ágy széléig.

KépKép
 
 


Livus,

Livi írt egyszer a lemászás megtanításáról, ha jól emlékszem a Pozitív nevelés (Gyermeknevelésen belül) topikban, de ennek mindjárt utánanézek.
(((Nóri példáját követve mi is megtanítottuzk a lemászást (és most itt az alkalom, hogy megköszönjem Livinek, hogy megosztotta; Köszi, Livi!!!)))))
Közben megnéztem, fenti topik, első oldal, harmadik hsz.

Viki


Visszaolvastalak titeket. :)

Eszter: Bobó is mindig megnyugszik, visszaalszik a szopira, de nálunk is volt már 1-2x olyan , hogy nem . Csak sírt, megfeszítette magát. Nálunk fogzás miatt volt. (Legalábbis nem találtunk jobb indokot)

KépKép
 
 


Katica,

Szerintem nem baj ha egy 5 éves még az anyukájával szeret aludni. Én addig hagyom majd az ágyunkba aludni míg ő szeretné. Lehet hogy a helyedbe megkérdezném tőle hogy szeretne külön ágyat esetleg a te ágyad mellett. a külön szoba az megint egy következő lépés. De ha azt mondja hogy veled szeretne aludni szerintem nem baj.

Laura
 
 


Katica:
Szerintem csak akkor gond, ha az apukának ez probléma. Mi abban maradtunk a párommal, hogy addig maradunk ebben a felállásban, amíg ez mindhármunknak megfelel így. Ha valaki elégedetlen a helyzettel, akkor szól.

Úgy néz ki megfejtettem a vigasztalhatatlan sírást, hátha valaki okul belőle:
vettünk egy hálózsákot és úgy tűnik az nem jött be. Erre úgy jöttem rá, hogy nagy nyüglődések után átöltöztettem a gyereket, mondván, hogy ha még 10 percig nem tudom elaltatni, akkor felcsapom a hátamra és megyek a dolgomra, azt meg ugye hálózsakban nem tudom. Kapott pizsit, 10 perc múlva aludt. Ez 3 napja van, azóta csend és béke honol, csak el ne kiabáljam..Valószínűleg abban nem tud úgy mozogni, vagy nem tudom miért nem tetszik neki, pedig vékony popolini biopamut :cry:

Livus, bébiőr ügyben nem tudok okosat, nekünk nincs

Eszter

Kép
 


Szia Laura,

Van saját ágya, csak nem akar benne (egyedül) aludni. De legalább a nagymama már nem mondhatja azt, hogy "szegény gyerek, nincs más választása, mint veled aludni" :shock: :lol:
 
 


Livus,
és ha a matracot az ágy mellé tennéd, miután elaludt? Akkor puhára esne... És ez jó addig, amíg nem tanul meg lemászni.
Nekünk van bébiőrünk (gyerekek az emeleten alszanak már, amikor mi még lent vagyunk), de a teljesen hangtalan kúszást nem hiszem, hogy jelzi. Inkább a hirtelen zajokat, még ha kicsik is. Az újságpapírzörgést valószínűleg jelezné (ha továbbra is körbebástyázod).

Katica,
Ranschburg szerint a gyerek hat éves koráig nem kell neki külön hálószoba (szerintem ez ágyra is érthető :wink: ).

Zsizsa
 
 


Zsizsa: már erre is gondoltunk, még ez tűnik a legjobbnak a kivitelezhető ötletek közül, mivelhogy az "alvástanításhoz" nagyon nem füllik a fogam, a bébiőrző meg szerinted nem jelezné ezt a fránya csendes kúszást (Pedig komolyan mondom, hogy már felvehetném a versenyt a ... mikkel? Denevért akartam írni, de az nem is a fülével tájékozódik. Mit szoktak mondani? Na, mindegy! Szóval kábé már azt is meghallom, ha egy hajszál földet ér. Csak hát egyrészt tényleg totál csendben is tud helyváltoztató mozgást végezni, másrészt meleg van, és az ablak nyitva: a kocsi mennek, a szomszédok meg üvöltöznek vagy zenét bömböltetnek...)

Ja, meg még egy ötletem támadt: hogy esetleg kéne varrni egy L alakú akármit olyan zörgős-zizegős anyagból, amiből játékokat csinálnak (talán celofán lehet benne?). És akkor azzal keríteném be az ágy sarkában elalvás után, és az alakja miatt nem tudná kikerülni! :)

KépKép
 
 


vamberyviki írta:Livus,

Livi írt egyszer a lemászás megtanításáról, ha jól emlékszem a Pozitív nevelés (Gyermeknevelésen belül) topikban, de ennek mindjárt utánanézek.
(((Nóri példáját követve mi is megtanítottuzk a lemászást (és most itt az alkalom, hogy megköszönjem Livinek, hogy megosztotta; Köszi, Livi!!!)))))
Közben megnéztem, fenti topik, első oldal, harmadik hsz.

Viki


Viki, ez király! Örülök!!! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Zsizsa: ezt én is olvastam, meg itt egy cikk angolul is.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Én is olvastam, vagy a Sorsdöntő találkozásokban, vagy a Szülők lettünkben részletesen ír erről. Pedig már nem egy mai motoros, de hozzám közel áll a gondolkodásmódja :D
Livi: jó a cikk!

off:
tudtátok, hogy Gina Ford könyv már magyarul is van?Volt szerencsém ajándékba megkapni, oda is adtam a TAVAM-nak elrettentő példának, nagyon durva sztem

Eszter

Kép
 


OFF
Alvás, úgy általában. A Ti gyerekeitek mennyit alszanak napközben? Nándi max. 1 órát de és 1 órát du. Ez "normális" egy ekkora gyereknél? Ma csak fél óra de, 3/4 óra du. És sírva kel sokszor, látom rajta, hogy még álmos, szemét dörzsöli, de cicit nem kér. Ma felvettem, sétálgattam vele, visszaaludt, aztán visszafeküdtem vele úgy, hogy a mellkasomon volt (nem mertem letenni, nehogy felébredjen),így még kb 10 percet nyertem :(

Eszter

Kép
 


Eszter, melyik ez a Gina Ford könyv?

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 KépKép
 
 


én se ismemerem, csak rákerestem, de az ajánlóban ez a kedvenc mondatom:
mi felnőttek pedig nyugodtan élvezhettük a baráti vacsorát

KépKép
 
 


Az bizony, ha akarsz szörnyülködni, vagy jókat mosolyogni kinek kinek vérmérséklettől függően ,akkor érdemes beleolvasni. Én nem tudtam eldönteni sírjak e vagy nevessek, főleg ha arra gondolok, hogy biztos sokan komolyan veszik..

Alvás mennyisége napközben még mindog érdekelne..

Eszter

Kép
 


Holnap megveszem ezt a könyvet!! :shock: :shock: :shock:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Én meg erre a gyöngyszemre bukkantam hétvégén a könyvesboltban:
http://www.libri.hu/hu/book/csalad_es_s ... nul_aludni

A címe alapján azt hittem, nekem szól, mert én is azt gondolom, hogy előbb-utóbb (Bobó utóbb) minden gyerek megtanul aludni.de kiderült, hogy nagyon nem így kell értelmezni a címet! Csak az együttalvásról szóló részt olvsatam el, azt is csak odáig, hogy ez az egész bár elsőre jó ötletnek tűnhet, de nem az....
Lehet tippelni, mivel indolokta!
...hogy túlhevül a gyerek a szülők mellett. :lol: :lol: :lol:

Amúgy az ilyen könyvekből Dunát lehet rekeszteni, a jobbnál jobb módszerekel tele van a padlás! Ahelyett, hogy annyit mondanának az anyáknak: vegyék magukhoz a gyereküket, és szoptassák meg, ha felkel. Pont.

Ja, és Eszter: nálunk a napközbeni alvás kábé egy hónapja változott.
Előtte: általában napi egyszer, jó esetben kétszer 20-30 perc volt. :shock:
Most: délelőtt 1x, délután 1x vagy 2x alszik. Egy alvás nem szokott rövidebb lenni egy óránál!!!!! 8) 8) 8)

KépKép
 
 


Hali!

Én is utánanéztem a Gina Ford könyvnek, hát én az ilyeneken úúúúgy ki tudok akadni! :? Pláne, hogy rátaláltam egy fórumra, ahol istenítik. Eszméletlen távol áll tőlem ez a szemlélet. Szegény babákat nagyon sajnálom...

Eszter,
az én nagylányom 2-8 hónapos kora között nappal (nem viccelek) 3x10 percet aludt, ezeket mind szopi után még rajtam, és hiába ültem ott, mint egy szfinx, felébredt. Aztán 8 hós korában megtanult mászni, és ez valószínűleg lefárasztotta, minek következtében végre aludt naponta egyszer délután 1-1,5 órát, de inkább csak egyet. Két éves kora óta nem is alszik nappal egyáltalán (nagyritkán autóban kb. fél órát). A középsőm már többet aludt, de két hós kora után ő sem aludt soha napi 2x1 óránál többet, csak ha valami nagyon erős front volt. Ezért furcsállom is, hogy Berci három hósan még elég jól alszik. :)

Zsizsa
 
 


Sziasztok!
Zsizsa: linkeld ide azt a fórumot, kíváncsi vagyok, mit írnak! :)

A túlhevülésről:
The physiology of co-sleeping babies is more stable, including more stable temperatures, more regular heart rhythms, and fewer long pauses in breathing than babies who sleep alone. (Wikipedia)

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Sziasztok,

Lívi, és ha a földre az ágy mellé letennél régi paplanokat, hogy arra pottyanjon, ha leesik?

Andi
 
 


Livi: Végülis lehet, hogy ez is olyan, mint a glutén, nem? Egyik oldal ezt mondja, másik azt, aztán mindenki eldönti, kinek hisz. Én neked meg Searsnek! :)

Zsizsa: egy időben én is olvastam ilyen fórumokat, hogy végre megtudjam, mit takarnak ezek a módszerek (Suttogó, Aludj jól). Megtudtam. Meg jól fel is húztam magam. :evil:

Andi: Kösz a tippet. Végül lehet, hogy mégis leköltözünk a földre, mert úgy tűnik, nem a lakás hibájából van nagy por, hanem a szivacsból jön. Kitisztíttatjuk, aztán letelepszünk.

KépKép
 
 


Lányok, köszi, megnyugodtam. Azt hittem elromlott a gyerek vekkere, de ha ez így normális, sőt, akkor egyáltalán nem sajnálom magam :lol:

Eszter

Kép
 


Én meg azért nyugodtam meg, mert azt hittem, én vagyok a hülye/ kényelmes/gyenge, hogy velem alszik a gyerek, és még éjszaka is többször szoptatom, nem beszélve arról, hogy nappal is sokszor úgy alszik el.
De most Ti itt megnyugtattatok, hogy talán mégse vagyunk annyira félresikerülve :)

Andi
 
 


Sziasztok,

jót mosolyogtam magamon, mikor megtaláltam két oldallal korábban egy régi hozzászólásomat :) akkor még azt hittem, hogy tiszta ciki, hogy sokat alszom a gyerekemmel együtt, és ennek változnia kell valamikor, és majd jól megnevelem a büdöskölköt :oops: :) Szegény első gyerekek....
Engem a második baba tanitott meg igazán arra, hogy ez a normális. Mielött megszületett, még olyanokat gondoltam, hogy na majd most másképp csinálom, nem leszek gyenge és elvtelen, stbstb. Aztán megszületett, és rá kellett jönnöm, hogy nekem egyszerüen nem megy az, hogy belepakoljam a babámat a kiságyba és ne érezzem magam mellett. Úgyhogy megnyugodtam, és azóta boldogan alszunk együtt.

Probléma: kicsilány 10 hós, és most kezdődött egy rosszul alvós korszaka. Nappal keveset, és éjjel is bulizik: cicin lóg kb folymatosan, és közben pörög-forog, rugkapál, de közben ő tulképpen alszik, csak én nem. Tegnap éjjel piszokszemét módon direkt felébresztettem, hogy ha én nem, akkor ő sem, és akkor majd napközben jó álmos lesz, és jó nagyot fogunk együtt aludni. Na ez eddig fél óra volt.... hogy birja????? Én már totál zombi vagyok. Holnap pedig nem lesz ilyenre lehetőségem, mert akkor a nagyfiú is itthon lesz, ő pedig már 2 éves kora óta nem alszik nappal.

o
 
 


Orsko: erre csak annyit tudok mondani, hogy a barátném 9 hónaposa ugyanezt csinálja! Kitartás...hátha a többiek tudnak valamit...

A nagy nem alszik 2 éves kora óta nappal?! Nóri most múlt kettő, de ha véletlenül elmarad a nappali alvás, akkor kibírhatatlanul fárasztó a kisasszony kábé 4-8-ig (akkor kidől).

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Livi,
nem az én gyermekem az egyetlen ilyen nappal nem alvó. Ők azt a taktikát választják, hogy éjjel alszanak sokat, és későn kelnek fel. A fiam este 10 felé alszik el, és reggel a 8 órai ébredés korainak számit. Ezzel szerintem nincs semmi baj, a kellő alvásmennyiség megvan neki, és őszintén szólva nem bánom, hogy korahajnalban nem ugrál a fejemen :)
Csak most a két gyerek nagyon nincs szinkronban, aminek az az eredménye, hogy én zombisodom...

o
 
 


Orsko,
az éjjel jól hangzik! A 2 gyerek itt sincs szinkronban, de én reménykedem, hogy majd egyszer... :roll:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Engem érdekelne, hogy együttalvásnál, a két különböző korú gyerkőc nem kelti fel egymást? Mondjuk a pici a nagyobbat a sok éjszakai szopival, vagy ilyesmi?

Eszter

Kép
 


Csak jöttem beszámolni az új trükkömről. Még csak egyszer próbáltam, de bejött! :)
Bobó kiságyba be, én leülök mellé a földre, kiságy kiszedhető rácsai ki, cici a keletkezett lyukon be, szopi, alvás. 8)

Persze csak napközben meg az esti altatós szopinál fogom így csinálni (Bobó még 342 és félszer kel fel éjjelente, szóval amikor majd megébred, és már én is lefekszem, átrakom a nagy ágyra mellém.) Éjjel eszem ágában sincs kitenni magunk mellől! :)

De most olyan jó, hogy nem kell idegeskednem, és két percenként minden neszre, meg hallucinációra átrohangálni a hálószobába, hogy nem épp leesni készül-e a kis osonóbajnok...

KépKép
 
 


Livus :lol: ez nagyon jó! Mire képes az anyai találékonyság..

Eszter

Kép
 


Livus!

Ezt nagyon jól kitaláltad!! :D Minden elismerésem!!!

Viki

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó