A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Mi meg az ajtosira jártunk könyvtárba :lol:

sorbanállos sztori megadurva.... az elte-tfk-n ilyen azért nem volt...

KépKép
fibi

Rídonli, Indi a Te embered! ő olaszos, és tanít is.

Neet, kerti sátrazás klassz :D és mindhárman kint aludtatok? én apjukat nem tudnám rávenni ilyesmire :lol:

én ma Isti éjjel ágya mellett sátoroztam :?
valahogy sehogy se jók az éjszakák, akkor se, ha közöttünk alszik (kicsi a hely és nagyon csapkod), akkor se ha átmegyek hozzá (így is kimászik és a szivacson még kisebb a hely és nagyon csapkod, sőt rugdal is), én meg úgy érzem magam reggelente, minth akit alaposan helybenhagytak :roll:

votiv 8)
votiv

[quote="tinu"] írta:tinuFibi: azon is gondolkoztam, amit felvetettél - a spirituális út választásán. Számomra a spiritualitás azt jelenti, hogy olyasmire keresem a választ, mint az élet értelme, a transzcendencia keresése vagy az Egység megélése. Ezek pedig elhatárolódnak azoktól a kérdésektől, minthogy mi bajom a nőiségemmel, vagy az apámmal, vagy a párommal, vagy a gyerekemmel stb.

Tinu, szerintem ezek nem szétválaszthatók, mármint a spiritualitás, a nőiség, a boldogság, a régi sérelmek-traumák feldolgozása, meg egyebek. Túl egyszerű lenne mindent a karmára fogni :D
De önismeretet, a megbocsátás képességét, a tudatalatti felszabadítását, a szorongás oldását, az intuíciók megerősítését, a nőiség megélését, a magasabb szintű önkifejezést ábszolúte lehet spirituális oldalról megközelíteni, nem csak pszi-oldalról, sőt. Szerintem egy autogén tréning adott esetben akár többet segíthet a szorongás-oldásban, mint egy év terápia. Vagy ott az agykontroll, vagy a thai chi, netán a kung-fu, ami nem különíti el a testi és lelki egészséget, hanem filozófiát/életszemléletet is ad... ezek a dolgok szerintem mind összeérnek, ezért is szimpatikus nekem is, ha egy szakember, mint Te, vagy Kisün pszije nyitott más utakra is :)
és ne érezd magad elszigetelve, nagyon érdekeseket írsz, komolyan meghajolok előtted :D

votiv 8)
votiv

köszi a +++okat, már jobb...

Megpróbáltam reggel felapplikálni a lányom szemére a tapaszt... 1. probléma: túl nagy; 2. probléma:ha leszedem, már nem ragad úgy...3. probléma: ha már nem ragad, kikukucskál a keletkezett kisebb-nagyobb lyukakon
Szal még várnotok kell a képre... 8) 8)

Érdekes, nálunk a fősulin nem volt olyan óra, hogy ne lett volna hely... Éljen az esti tagozat (ahonnan kirúgtak :twisted: )

Rídonli:
Mindig olvasom a hsz-eidben, hogy HP és mindig a Harry Potter ugrik be... Kicsit függő lettem, nemde? :lol: És persze drukk a Ti HP-tekhez!!!

nukada

És hogy feldobjalak titeket: tegnap éjjel hátborzongató, ámde kellemes élményt élhettek át szomszédaim (ismét), mikoris éjfélkor a párom hófehér kapucnis köntösében ellenőriztem a pince derítőjének telítettségét. Hogy-hogy nem, a szomszéd srác épp akkor jött haza, benézett (hátha raboló vagyok), de köszönni már nem mert... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Na, ki tudja élethűbben maga elé képzelni??? (azért én nem vidultam akkorát éjfélkor, amikor még azon paráztam, hogy beázik a pince, de most már viccesnek tartom)

nukada

Tinu,
sztem sem szétválaszthatok ezek a területek, hisz mindegyik az önismeretre, egyén fejlödésére gyur ilyen-olyan formában :wink: Én a pszichológiával kezdtem pl., és igazad van: a probléma tudatositásához ez nagyon fontos! különben nem lehetne magunkon dolgozni. csak én valszeg nem leltem rá a nekem megfelelö szakemberre, de ez sem véletlen :wink: (ettöl függetlenül, biztos vannak jok is, és van akinek ez segit, ez az utja...) Tovább kutattam, és nekem a természetgyogyászat jött be a legjobban, azon belül a kineziológia. Aztán a prána nadi - és igazad van, az energia kellett nekem tölük, de addigra már tudtam, hogy mihez (szülés), és ez is segitett nekem :) meg a meditáciok, jogázás, stbstb...
Karma, elözö élet - sztem minden mindennel összefügg, s ezek is meghatározzák az egyént :) hjaaj, mennyit lehetne erröl beszélni :D

Ridonli,
Monisa is tanul olaszt (vagy csak akart?), töle is megkérdezheted a tanárát, csak sajna régota nem irt ide :(

Nekem meg mondjatok spanyol tanárt, aki vállal 2 gyerekkel :lol:

KépKép
fibi

Rec,
persze, hogy kötözködtem :mrgreen: Olyan uncsi lett volna, ha eztán mindig egyetértek veled :mrgreen: De komolyan: ugyanez a bajom ezzel a kijelentéssel, mint azzal, hogy a "nők nem értenek a számítógéphez", homályos, általánosító, sztereotíp... ha mondjuk ezt statisztika szintjén megnézed, még az is lehet, hogy igaz, de meg kell nézni az okokat is: kultúrális? Genetikai? Enélkül a kijelentés marad, amit írtam. Tudod, hüje filológus vagyok, meg elég sok antropológiát tanultam-olvastam, ezért:
1.) nekem ez "a természeti népeknél így meg úgy" sok esetben egyszerű legitimizációs takarózásnak tűnik, mindenféle valós háttérkutatás nélkül. Könnyű kijelenteni, és még SOHA nem láttam, hogy forrást idéztek volna. Vagy mondjuk adnak egy reprezentatív mintát (mondjuk 3-5 különböző népcsoport földrajzilag eltérő helyről) Bár lehet, hogy rossz irodalmat olvastam...
2.) ettől még bőven LEHET, hogy igaz: és akkor vegyük figyelembe a többi tényezőt is: mekkora a csecsemőhalandóság? A túlélő csecsemők vajon azért nem hasfájósak-e általában, mert természeti népekhez születtek, és anyuka testén utaznak + igény szerinti szopi van, vagy a hasfájósak egyébként sem élnek túl? Milyen a népcsoport diétája? Mit esznek és mennyit? Ez belejátszhat-e? És mennyiségileg mennyi a teje az anyukának? Szerintem ezek nagyon izgalmas és nagyon lényeges kérdések, és nagyon hasznos dolgokat tudhatunk meg belőlük.
3.) persze, hogy nem kell éheznie egy természeti népnek, de elhízott sincs sok köztük. Itt arra utaltam, hogy az átlageurópai ember egyrészt túlságosan is bővében van a kajának, másrészt rengeteg mesterséges szarságot eszik.
4.) Nekem eddig a hasfájásról csak az derült ki, hogy abszolút személyre szabott dolog: van, aki 10 percenként szopizik, és nem fáj a hasa. Van, akinek igen. Van, akit óramű pontossággal szoptatnak, és mégis hasfájós. Van, aki egész nap ölben van, és egész nap ordít, és van, akit nem cipel magán az anyukája egész nap, és mégsincs semmi baja. Ezért mindenkinek meg kell találnia a megfelelő megoldást, és ezzel most baromi nagy újdonságot mondtam :mrgreen:
5.) én igénytelenül szoptatok :mrgreen: Mert bár rendszer nem volt (hányszor és mikor eszik), a 1,5-2 órás szünetet tartottam.

Nuk,
szépségesek vagytok. Mester és tanítványa :mrgreen:
kérdés nélküli +++++++++++++++++++++++++++++++ -ok mennek ezerrel :)

Votiv,
majd ha tudsz, írj a hellingerről, nagyon érdekel :)

Neet,
a mi szűkítőnk is lötyög picit, de nem eshet bele a vécébe, és Dócit abszolút nem zavarja :) Ja, és a párszász forintos pennyst használjuk :)
ESŐ: fújj, kivételezett!!!!! TEgnap mindenhzol esett, csak itt nem :(

Indiéknek továbbra is drukkok!!! :D

Kata,
köszi a híradást :)

Tinu,
örülök, hogy feloldottam :mrgreen:

v
kisün

Sziasztok,
csak rövid híradást teszek. Szóval tegnap meglátogatott az ÁNTSZ, Lorcinak rota ÉS szalmonella fertőzése van :shock: . De ne izguljak, mostanában ez a DIVAT :shock: . Hát a divatot sose szivesen követtem, most meg aztán direkte szembe mennék az árral. De már jobban van, csak borzasztóan nyűgös. Nem tud elaludni, ettől üvölt, és mégjobban nem alszik. Pedig ő egy angyal, altatnom sem kell túl sokat, olyan kis nyugis manó (volt). És mindenen sír, ha a kezemben van azért, ha lerakom azért, stb. Eddig elkülönítettem a nagyoktól, hátha nekik más a bajuk, de tegnap óta valszeg nem. Úgyhogy ma ismét ÁNTSZjárat, stb. Viszont ők jól tűrik, igazán nem nagyon betegek. Kicsi hőemelkedés, és küzdés van, hogy azért összevissza ne egyenek, mert hogy ők már überszuperul vannak. És közben én sírni tudnék a fáradtságtól, és a hasam és a hólyagom is hurutos, tehát 5 percenként rohanhatnék a WC-re. Úgyhogy trallala. De nem sírok, mert ha elkezdem, nem hagyom abba egy napig.

Ja, és férjúr holnap elutaz anyósékat költöztetni, tehát továbbra is egyedül leszek. Amit általában jól viselek, de most elkélne még egy FELNŐTT jelenléte. Viszont anyuékat nem kérhetem, mert nem szeretném, ha esetleg ők is elkapnák. Sakkmatt.

Na, nem nyávogok tovább, csak jó volt legalább kiírni magamból, mert tudom, ti megértitek, és nem veszitek nagyon nyavajgásnak. (ha már én annak veszem magamtól :? )

Nem nagyon olvastalak titeket, pedig nagyon érdekes ez a pszi dolog, és majd elolvasom, és van véleményem is, de ez addigra már elásott csont leszen, úgyhogy bocsi.

Azért Fibi, veled nagyon együtt tudtam tegnap este érezni, Nuk, jót mosolyogtam szemtapaszdivatodon, és az icakai akciódon. És Neet, én is bírom a szövegedet, és tudhatni, hogy Eszti honnan kapja a jó humorát. Hihetetlen dumája van.

Dominónak jobbulást, tegnap még felhívni sem volt érkezésem, amikor meg eszembe jutott, nem akartam zavarni. :oops: :cry:
zsugyu

Sziasztok! :D

Én egy új 12 hetes kismama vagyok! :) Szeretném a segítségeteket kérni orvos választás tekintetében!

Meg tudná adni valaki Bálint Balázs elérhetőségét?
Akár itt akár priviben, vagy adriii@freestart.hu email címre! Vagy esetleg más, nem túl idős doki számát, ifj. Barna doktor?
Esetleg ha van friss tapasztalat róluk? :wink:

Olvastam pro és kontra hozzászólásokat a kórházzal kapcsolatban. Azt esetleg tudja valaki, hogy epidurált melyik orvos ad? Úgy tudom, nem mindegyiknél lehet kérni...
adriii

Zsugyu,
basszusbasszusBASSZUS, +++++++++++++++++++++++++++++ nektek!!!!!!

Adrii,
üdv! Magánrendelők számát majd a többiek megadják :) Enyém doki (Bardóczy Zsolt) tudomásom szerint tud epidurált adni, de nagyon nem szokott, gondolom ez neked ugyanúgy nem jó :wink: Egyébként miért készülsz epidurálra? :)
kisün

Zsu,
jaaaaaaj, ++++++++, és én is együttérzek!!!!!

Adri,
BB jo választás :D vele szültem második fiamat :) magánrendelö száma: 386-0700. UH-n voltál már? pont 12 hetesen van az elsö.
fibi

Curse :) Sütőtökös csirke :lol: és hogy pépesíted a husit? ha jól emlékszem, ezen aggódtál, igaz?

Rec :) Igen-korszak :lol: ilyen is van?!

Rídonli :) Bulást és sok +++++ Nektek!!!

Macs :) Fülinek gratula a wc-éshez és a 85%-os poz. eredményhez!! Neked meg drukkok és +++ továbbra is!

Nuk :) Szemtapasz :( poz. hozzáállásod előtt én is emelem kalapom!! Képek nagyon édesek!! :D és mennek a +++++ Neked is!

Rylie :) Szakdogád elkészült már? (bocsi, ha már írtad, csak le vagyok maradva...)

Zsan :) útlevélkaland nem semmi! :o Memének +++ a fogakhoz! (hű a családi hagyományokhoz: már 2 hósan kezdi :wink: )

Votiv :) Éjszakázáshoz ++ Ma éjszakánk nekünk is vacak volt, Bálinthoz kellett többször is kelni, hőemelkedése is volt, sztem a foga miatt, ma már tök jól van szerencsére :D és diafragmákat meg a restartot bevetettem éjjel is és ma nappal is és a végén mondta hogy "még"! úgyhogy eldöntöttem, rendszeresíteni fogom kicsinél és nagynál is, ártani nem árt, hátha használ :wink:

Fibi :) Szopi-ügyben szívemből szóltál, vagyis pontosabban nekem is u.ilyen tapasztalataim vannak, vagy nagyon hasonlóak a gyerkőceink :wink: :lol: "Könyörgés"-szitu nagyon is ismerős, de érdekes módon nálunk ezt főként apával játsza el (ahogy a hisztik nagy részét is), nekem csak lájtos kivitelben adja elő, na nem mintha hiányozna :lol: és az is érdekes, hogy apa és én is hasonlóan kezeljük a dolgot (határozottság, magyarázás közben, stb. + mindig megosztjuk egymással a bevált technikákat :lol: ) mégis sokszor másként reagál rá B. :roll:

Zsugyu :) Bulást Nektek és sok +++++++++++

Kép
Kép
denizsa

Recca, Kisün,
hát ezért IS szeretem ezt a forumot ennyire, élvezet olvasni Titeket :lol:
ha már természeti népek: épp az elöbb olvastam kedvenc írómtól, hogy az afrikai és távol-keleti néptörzsek a maguk áramtalan, rádiótlan, frizsidertelen, gépfegyvertelen, jórészt cipötlen létükkel jóval boldogabbak mint mi. és miért? mert hitviláguk - bármily meseszerü - valódi volt! és mindenféle forrás meg statisztika nélkül én ezt elhiszem :mrgreen: Amugy C. G. Jung archetipikus kutatásai alapján állapitotta meg ezt :lol:
fibi

Deni,
akkor nemcsak a gyerköceink, de apáink is hasonloak, mert B nálunk is inkább Zsoloval hisztizik 8) :lol: megérzik, kivel lehet, másrészt az ö figyelmére talán jobban pályázik, mert kevesebbet látja.
fibi

Kisün, Fibi, Zsanci, Hellingert elküldöm priviben, jó? (meg annak még aki kéri) csak mert vannak benne igen intim részletek :oops: :P

Zsugyu, ez nagyon durva :( divat :? :? ki a f-nak jut eszébe ilyet mondani? :evil: frankó
hamar meg fogtok gyógyulni, és kiheveritek ezt a sok szörnyűséget.
Viszont ha szalmonella is, akkor mindenképp kellene vmi "utókezelés" Lorcinak, mert ez hosszan kihathat az egész emésztésre. Szóval protexin restore vagy egy normaflore-kúrát már el is kezdhetnétek (és a Salmonella nozódáját is be lehetne adni, de erről azért még megkérdezném a dokinkat, ha jövő héten visszajön szabiról)
jobbulást!!!

Adri, az elérhetőségeket elküldtem priviben! a lányok meg majd mesélnek, akik náluk szültek :)

votiv 8)
votiv

Zsugyu, az jutott még eszembe, hogy a gyermekeidnek nagyon jó lenne az ezüstkolloid is, már ha véletlen nem fémallergiásak. Ezt lehet felétek is kapni biztosan, és csoda jó baktérium és vírusölő, úgy hogy nem károsítja a bélflórát.
itt egy link, Johi oldalán is fent van
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... nas_239629

votiv 8)
votiv

Deni, ez tök jó! :D szuper, hogy B1-nek ennyire tetszik! :D :D
restart - stillpointra gondolsz? :P

én is azt akarom, hog az apjánál hisztizzen a gyerek 8)

votiv 8)
votiv

Zsu: ++++++++++++++++++++++++++++++ a betegeknek és neked meg dupla adag + hogy kibírd!!!

Érdekes amit írtok, bár nagyon oda kell figyelnem olvasás közben, hogy értsem is 8)
De amit Tinu írt, abban megragadott a táncterápia és rögtön elgondolkodtam azon, hogy anno amikor a mindennapjaim szerves része volt a tánc, valahogy soha nem volt pár naposnál hosszabb lelki bajom, mert tánc közben feloldottam ezeket értsd: kitáncoltam magamból a bajom és bár nem beszélgettem utána senkivel, mégis sokkal-sokkal jobban éreztem magam. És ezt pontosan tudom most is, hogy nagyon-nagyon hiányzik ez a fajta tánc az életemből, de mostanában minden hobbimat és minden kedvelt tevékenységemet csak fejben tudok űzni és azért fejben táncolni nem annyira szorongás-oldó mint élőben 8) bár az a nagy előnye, hogy olyan spiccem van mint állat és minima 5 tour-t is le tudok forogni amit azelőtt soha :mrgreen:

És a pszi könyvből (Atkinson asszem) én csak a patkánykisérletekre emlékszem) meg hogy dögnehéz nagy piros vagy zöld könyv a polc tetején :oops:

Kisün: hm..az asztrocsaj annyiban volt "extrém", hogy kimondta helyettem hangosan azokat a dolgokat amiket én amúgy is tudtam csak úgy csináltam mint aki nem tudja. Na és ettől, hogy elhangzottak ezek a fontos dolgok, megnyugodtam. Ebből a szempontból valóban extrém volt és érdekes, mert akkor először és utoljára láttam a csajt és egy büdös szót se mondtam neki, csak átnyújtottam a szül.dátumomat. Érdekes volt...

Votiv: én is kérek ebből a Hellinger tapasztalatból püt!

Deni: szakdoga HAHAHAHAHAHAH egy betűt se írtam még...de asszem majd nyaralás után térek rá ki..tul képpen nem egy nagy kaland csak 1 estét kéne komolyan rááldoznom, de ez valamiért nem akaródzik :roll:

Ez a sorbanállásos iskola téma?? :roll: :shock: nem semmi! Én örvendek az ETR áldásos létének!

Nuk: neked is +++++++++++++ kérdés nélkül
szemtapasz...a túl nagy alatt mit értesz? mert azért gondolom ennek a tapasznak az egész szemüreget be kéne terítenie, nem?

Indiéknek továbbra is +++++++++++++ azért a tüdőgyula sem vicc!

Rídonli: szerezz jó olasz tanárt, nekem majd jövőre kő és akkor majd jól átpasszolhatod nekem, ha nálatok bevált ;)

Zsan: útlevélkalandról nekem az jutott eszembe, hogy
1. ha egyedül vagy, hogy taligálsz két babakocsit egyszerre?? :roll:
2. mi is tavaly az utazás előtti héten csináltattuk meg és hétfőn utaztunk hajnalba és gyorsított eljárásba + pízekért lett meg előtte pénteken :)
Ti merre áztatjátok majd magatokat az Adrián s mikor?

Macs: rákóczi túrós hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
nálunk arangaluska lesz a hétvégén

Na jó hétvégét!
Rylie
rylie

Kisun, ok rendben ;) belatom, h hiba volt a tobbesszam (altalanositas) hasznalata (foleg, h egyetlen nepcsoportra gondoltam (bar nem zarnam ki, h van tobb ilyen is)). es valoban fel kellett volna tuntetnem, h ez nem egy tudomanyosan (statisztikaval, kiserletekkel) bizonyitott teny (hisz a konkret egyetlen nepcsoportot egyetlen ember figyelte meg). de most akkor mindennek fenyeben, en azt mondom, h megis... :lol: mert hiaba nincs a kezemben semmilyen tudomanyos bizonyitek, ha az osztoneim azt sugjak, h nem hulyeseg ez az egesz (hordozas, szoptatas, egyuttalvas, stb.) (sot! ;)). es ha a babarol van szo, akkor sokkal inkabb hallgatok az osztonokre, mint a tudomanyra... ;) (huuu azert a kezdet kezdeten nem volt ez teljesen igy: hajlamosabb voltam bedolni az okossagoknak(?) :() es nem azert irom le nektek, mert azt hiszem, h ez az egyetlen jarhato ut, es csak igy lehet, hanem inkabb pont azert, mert igy IS lehet. szoval ne erezd mar vmi tamadas-felenek (kicsit ilyen erzesem van, mert olyan vehemenciaval reagalsz mindig erre a temara ;)). es azert van am valamennyi tudomanyos tamogatottsag is: biz. pszichologusok (pl. a kedvesaranyos RJ) beszelnek ilyenekrol, mint "olelj magadhoz" korszak (elso 3 ev); meg hogy siras-mennyisegtol fuggetlenul minden babanak igenye van a testkontaktusra (csak epp vannak, akik kikovetelik maguknak, masok meg nem, de attol meg ugyanugy olbe kell oket venni), meg meg, h a "kolikas" (nehezen megvigasztalhato) csecsemok a nem megfelelo anyai magatartastol valnak ilyenne :shock: stb
ja igen, azt meg nem igazan ertem, hogyan jon ide a felnottek taplalkozasa... (arra celzol, h az anya altal megevett sok vacak is hozzajarulhat a bebi hasfajasahoz? v?)
recca

Hallai,

viszaolvasni még nem tudtam, most értünk haza a H.-ból, hétfőn ismét nst+UH.
amikor rátettek a szülőszobán az nst-re, akkor ment be a szomszédos szülőszobába egy kismama.cca 15 perc múlva hallom ám, hogy : "Veeeeöööölááááááá...." tádámmm: megszületett a csepertyű.. :shock: :shock: :shock: 15 perc!!!!! én is ilyet akarok!!!!

ma rengetegen voltak, szültek.... Ica mesélte, hogy teljesen megborította őket a rengeteg új doki....
macskanyu

Fibi, na mire megszultem az elozo hsz-t, te is leirtad, amit en is erzek :D

Deni, eddig en sem tudtam, h letezik ilyen korszak :lol: de nagyon aranyosan csinalja (pl. beuti magat, es kerdezzuk tole a terdere mutatva:"itt faj?" "igen" popsijara mutatva: "itt faj?" "igen" kezere, fejere.... az vegulis nem derul ki, hol is fajt valojaban, de a vegere mar nem faj sehol :D)

Zsugyu, juj szegeny ti :( soksok +++++++++++ nektek!
recca

Sziasztok,

Végre végre van egy kicsi időm bekukkantani, és ha jól látom még kicsit hiányolt is talán (Votiv), ezt köszönjük. Majdnem minden rendben, csak zajlik az élet a szokásosnál is jobban. Készülünk a lakásfelújításra, élem a dolgozó nők munkás életét és közben Fannizok ezerrel.

Macs: Fülinek gratula a szűkítőzéshez, ez már nagy előrelépés.

Zsan: hú ez az útleveles történet, nagyon kemény lehetett. Brrrrrrr.., de legalább hepiend lett a vége.

Zsugyu: ááááá Ti szegények, gyors gyógyulást Lorcinak.

Indiéknek is gyors gyógyulást kívánunk.

Nuk: cukik a képek, Fanni többször is átnézte őket, nagyon bejött neki. :-)

Deni: szappanok nálam, bocsi, de nem ítam még mélt.

Egy kis segítséget szeretnék kérni: Fanni napok óta köhög szárazan, sajnos semmi nem segít (ez a köhögés szegénynek az életét végigkiséri és valami egészen borzaszt és a dokik is értetlenül állnak előtte)... olyan szinten köhög, hogy éjszaka hányt tőle. A dokink szabin, minden létező kanalast és egyéb okosságot kieszeltem már. Ott tartunk, hogy éjszaka nincs alvás, ha van akkor is csak a mi ágyunkban. Annyira sajnálom Őt és közben sajnos éveket öregszem. :-( Nem volt valakinek hasonló? Ilyenkor el lehet menni gégészetre, vagy esetleg valakinek van magándokija? Bármit megteszek, csak legyen már vége ennek a rémálomnak. Főként ez a hányásos verzió nagyon durva már.

Na L, mert Fanni mingyááááá megfullad a sok hülye száraz köhögéstől.

Szép hétvégét mindenkinek.

Kép
Kép
johanna1975

Rec,
semmilyen általánosítást nem szeretek, elvárom, hogy egy ilyen kijelentés mögött megalapozottság legyen, ezért a heves reagálás :wink: És sajna ezt az érvet nagyon sokan használják végső és megtámadhatatlan TUDOMÁNYOS érvként, mindenféle háttéranyag nélkül.
Személyem elleni támadásnak meg nem veszem... látnál mondjuk egy jó kis magyar-sumer vitában (na az személyes ügy), tudnád, hogy itt kezesbárány vagyok. :lol: De te se vedd annak ám, szeretek veled vitázni, tudod :oops: :lol:
És abban azt hiszem megegyezhetünk, hogy hit és az ösztön azért nem bizonyító erejű, VISZONT abszolút működhet egyénre lebontva, és ha valaki úgy ÉRZI, hogy ez a helyes, akkor semmilyen legitimációra ne legyen már szüksége ahhoz, hogy így is tegyen. Szóval csináld, és nem kell a természeti-népes duma :lol:
Ölelés, testi kontatkus, stb. szerintem is elengedhetetlen, ebben mindig egyetértettünk. Borzalmas lehet érzelmi hidegségben felnőni. A mérték viszont szerintem egyénfüggő (anya + gyerek), én úgy éreztem jól magam, ha nem cipelem magammal egész nap a gyereket, és ez nekik sem ártott, ezt viszont az én ösztöneim súgják, minden tudományos megalapozottság nélkül 8)
Felnőtt kaja: állandóan arról papolunk itt, hogy MINDEN átmegy az anyatejbe, ezért lehet érdekes szerintem ebből a szempontból is megvizsgálni, ha egy népcsoportnál hiányzik a hasfájás. No meg pl. mivel sok természeti nép (ld. Amazonas vidéke) olyan gyógynövénytudással rendelkezik, amiről mi nem is álmodunk!

Johi,
:( ++++++++++++++++++++

Votiv,
jöhet! :)

Fibi,
ld. amit Rec-nek írtam: hit és bizonyíték nem ugyanaz, lehet az első, de nem szabad a másiknak álcázni :wink:

v
kisün

eszem megáll micsoda vitafórummá alakultunk az elmúlt napokban :mrgreen: még mondja azt valaki, hogy a kis(gyerekes)mamák csak a kakis pelenkáról tudnak eszmét cserélni :D :D

Macs, én is ilyen szülést kívánok neked! de azért picit hosszabbat, hogy legyen időtök beérni a H-ba... :wink:

előbb shang-gungoltam, és azt hittem lerobban a fejem a helyéről, akkora izé (blokk?) van a nyakamon (torokcsakrán?)
járatos esetleg valaki ilyesféle dolgok tisztításában/javításában? vagy nincs köztünk ilyesfajta boszi? :D

votiv 8)
votiv

Verám,

valahol ott látom az eb hantját, hogy ha valaki ösztönösen cselekszik (babázik), mert megingathatatlanul érzi, hogy ez a helyes, függetlenül a ki-mikor-mennyit-hogyan technikai részletektől, akkor nyugodt és kiegyensúlyozott leszen és ezt a baba is érzi, veszi a jeleket. És ha nyugodt a Mama, akkor a Ded is nyugodt, hiszen ő is ösztönösen veszi át az egy szituációra adott reakcióinkat. Ha ő nyüfög kettőt (bármiért is) én meg rögvest ideges leszek, jó eséllyel fog bömböésbe fordulni a dolog, mintha pl. felkapom és meglóbálom, vagy cicire teszem, vagy csak kedves hangon szólok hozzá, mindegy mit teszek, de azt derűs magabízással.

szerintem..... de nyugodtan cáfoljatok! :)
macskanyu

Macs,
legyen neked is ilyen 8)

Votiv,
ha csak pelenkákról meg cumikról lenne szó, már rég nem lennénk itt :mrgreen:
kisün

Votiv,
én csak reikizni tudnálak, esetleg megmasszírozni... :)

amúgy meg pont ezt élvezem, hogy nem csak pelenkavásárlási infókat cserélgetünk... :mrgreen:
macskanyu

Macsom,
OH YEAH 8) De ez ebben a gyakran nagyon erőszakos információáramlásban (ld. nálam az út, a fény és a megoldás, és mindenki más elmegy a francba) irtó nehéz.
Ééééééés megtaláltam a sapit, és ma postára is adom :lol:
kisün

de ha jobban belegondolok, mi f@sza csajok vagyunk, így nekünk sikerül 8) 8) :mrgreen: :mrgreen:
kisün

Vera,
de csak mer' nálunk a fény :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Votiv: szerintem az autogén tréning is pszi. Főleg, hogy én is elvégeztem, van is róla papírom, vagyis dolgozhatok is vele. :wink:

Kép
Kép
tinu

Macs, csak kár, hogy a reikihez messze vagy :( :)

Johi, hétfőn már lesz a dokinénink, szerintem ő tud ebben segíteni! ha ilyen komoly és ennyire elhúzódik, az már baj :(
én azért se merek tanácsot adni, mert Indit is bíztattam, hogy majd csak meg fog gyógyulni Dé, aztán most meg ott vannak a kórházban :cry:

itt jártatom a szám, a termelés meg nem halad :roll: kár h nincs vmi bogyó munkaundorra :mrgreen:

meg rajtam van már a birthday blues is...

hüh mennyi bajom van

votiv 8)
votiv

Kisün,
igen-igen! a hit és a bizonyiték nem ugyanaz, és pontosan ez a véleménykülönbségünk oka: Neked kell a bizonyíték/tudomány, nekem elég a hit 8)

És igeeen, én sem a cumi-pelenka téma miatt szeretek ide járni :lol:
fibi

Tinu, és hol kezdődik szted akkor a nem-pszi? transzlégzés? meditáció? agytréning? relaxa-módszer? :D

közben sokat meditáltam :lol: a dolgon, és igazad van, regressziós hipnózisra nem mennék el karmikus asztrológushoz :P
azért azt tartom, hogy mindenkinek megvan a saját útja :)
a gyógyszeres dilikezeléstől is viszolygok (az elektrosokkosról nem is beszélve), de azért nem vagyok egy Tom Cruise, hogy nyilvánosan kirohanjak a pszichiátria, mint áltudomány ellen :P

votiv 8)
votiv

Votivom,
addig még 3 nap, nem? és mér' szomorú, hogy sokan köszöntünk szeretettel??? :D az évek számát meg ki nem ....ööö...szóval kit érdekel? :)
macskanyu

Rec irta:
"siras-mennyisegtol fuggetlenul minden babanak igenye van a testkontaktusra (csak epp vannak, akik kikovetelik maguknak, masok meg nem, de attol meg ugyanugy olbe kell oket venni)"

Ez annyira igaz, hogy elmesélek röviden egy sztorit (aki akarja, ugorja át) :)
Sogornömék 2. gyereke tök nyugodt baba volt, ahova letették, ott elvolt magában, igy kevesebbet vették ölbe, kevesebbet babusgatták gondolván, neki nincs nagy igénye erre. Aztán eltelt pár év (közben jött a 3. baba, aki rendesen akaratos, és anyát követelö emberke, gondolom ez is bekavart a képbe), és ketteske bepisilös, majd dadogos lett. ezekböl nagyjábol kigyogyitották mindenféle term.gyogyászati modszerekkel, aztán most 6 éves, és cukorbeteg lett :idea: Aki hisz a lelki eredetben: ez a betegség egyértelmüen a szeretethiányrol szol, és teljesen ugy tünik, hogy a kissrác most utolag "kiköveteli" ezzel a figyelmet/törödést. pl marhára figyelni kell rá, mit eszik, mikor, és speciális kajákat adni neki, stbstb. ezt nem csak én gondolom igy, hanem soksok gyogyitónál jártak, és ezt mondják. (akik nem feltétlen tudósok, meg nem biztos hogy 8-10 évig tanult szakemberek, hanem látók és gyógyitók...) szoval valaki vagy elhiszi, vagy nem, decision is yours 8)
fibi

Vera,
és mielött félreérthetö lennék: a tudományt is nagyra becsülöm és tisztelem, csak ugy gondolom (érzem, hiszem :mrgreen: ), hogy nekem a boldogságomhoz nincs rá szükségem. de ez csak én vagyok :wink:
fibi

Johi,
Fanninak jobbulást!!+++

Votiv,
neked is++++
és várom a pü-t hellingerröl :D
fibi

na látom, egyedül maradtam, akkor megyek vissza a könyvemhez :P

csak még egy hir: a fiatal pár átment másik bankhoz (ott van ismerösük), és megint jönni fog értékbecslö onnan is :) tetszik, hogy ennyire akarják, ugyhogy addig halogatjuk a DH-t....
fibi

Fibi,
sok mindenben hiszek én is, és a látszat ellenére egy nagyon intuitív ember vagyok :wink: A spirituális dolgok hit kérdése, de ezekben én sosem kérek bizonyítékot, mert a kettő szinte kizárja egymást.
Annak ellenére, hogy szeretek játszani az egocentrikus univerzumok gondolatával, az olyan dolgok, mint a tibeti emberek boldogabbak, meg a természeti népeknél nincs hasfájós baba, NEM hit kérdése, ilyen állításokat illik igazolni (és ez NEM a valóságtartalom kétségbe vonása, csupán a bizonyítási eljárás számonkérése).
Attól, hogy én azt HISZEM, hogy mivel a nap keleten kel és nyugaton nyugszik, ezért ő kering a Föld körül, ez sajna nem így van. Ha én azt HISZEM, hogy a magyarok az űrlényektől származnak, vagy hogy a magyar és a sumer nyelv rokonok, attól ezek a dolgok még nem igazak, és azt hiszem ( hehe 8) ), jogosan várnám a bizonyítást.
A boldogság meg teljesen más tészta, az, hogy neked mi kell hozzá, nagyon egyéni, és köze nincs ahhoz, ami ellen érvelek :wink:

ó Macs,
ide nekem is a fényt :mrgreen:

Votiv,
birthday-blues? :?
kisün

ja, egyébként a boldogság egy nagy tál palacsinta :mrgreen:
kisün

Votiv: én is pont emiatt ijedtem meg, hiszen már olyan régóta húzodik ez a dolog. Ma vagy holnap elmegyünk ügyeletre fülorrgigára, mert egyszerűen tartok tőle, hogy valami nagyobb baj van itt, persze, ha nem látnak semmit, akkor megnyugszom és marad a homeó és társai, de tartok tőle, hogy esetleg valami más is van a háttérben. Ez a fulladozás, hányás már nagyon gáz, és szegény két és fél órája nem tud elaludni a köhögéstől. boááááá.

Kép
Kép
johanna1975

Fibi: Hellinger? a családállítás? Én olyanon voltam kétszer is. :lol:
Ja és Energymenem lassan elkezd kezelni ketteskéhez. :-)

Kép
Kép
johanna1975

Johi,
Energymen :lol: ketteske, éljeeeeeen :D
csodálkoztam is volna, ha te nem lettél volna ilyenen is (hellinger) :lol:

Vera,
ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy értjük -e egymást, vagy sem :mrgreen:
fibi

Votiv: az számít pszicho-módszernek, amit akként tanítanak és akkreditálnak. :wink: Vagyis nyilván ennek nincsen határozott határvonala. Főként, hogy újabban szinte minden belefér a transzperszonális pszichológia címszó alá... (SZerintem jó kritérium az is, hogy ki az, aki végzi. Ha pszichoterapeuta csinálja, akkor valahogy mindenféle módszer végülis pszicho lesz. Ha meg más csinálja, akkor még egy kifejezetten pszichós dolog is valami teljesen más lesz. Ezért mondom, hogy lényeges a képzettség.)

Kép
Kép
tinu

Kedves mindenki!

köszönöm a hozzászólásokat és a megnyugtatást, tegnap voltunk fent a 2. NST-n és szülésznőnk(Molnár Gabi) bemutatott Csillának, éppen Ő volt az ügyeletes. Szerintem nem lesz rossz választás, de ha majd ott leszünk akkor derül ki.
Remélem sokat tud segíteni, mert elég tapasztalatlanok vagyunk, lévén első babusunkat várjuk (de már nagyon).
köszi még egyszer
szép napot üdv
panka
panka123

Panka,
örülök, hogy jól sikerült a találkozás! MG-nél szültek itt többen is, én is találkoztam vele, nagyon szimpatikus volt, szerintem ha ő ajánlott csecsemőst, akkor szinte biztos a siker 8)

Fibi,
[quote]i írta:gen-igen! a hit és a bizonyiték nem ugyanaz, és pontosan ez a véleménykülönbségünk oka: Neked kell a bizonyíték/tudomány, nekem elég a hit

a hit és a bizonyíték két külön területre vonatkozik nálam. Ezért ebben speciell véleménykülönbség sem lehet köztünk.

[quote]h írta:a már természeti népek: épp az elöbb olvastam kedvenc írómtól, hogy az afrikai és távol-keleti néptörzsek a maguk áramtalan, rádiótlan, frizsidertelen, gépfegyvertelen, jórészt cipötlen létükkel jóval boldogabbak mint mi. és miért? mert hitviláguk - bármily meseszerü - valódi volt! és mindenféle forrás meg statisztika nélkül én ezt elhiszem

Na látod, én nem :wink: mert ez a bizonyítandó kategóriába esik nálam, és nem hit kérdése (ld. a napos példámat).
A boldogság meg TELJESEN FÜGGETLEN ettől a témától, számomra most épp egy tál palacsinta :D
kisün

Vera,
oké-oké :D a boldogságot mint témát azért hoztam be, mert a természeti népekröl volt szó. és mert nálam az is a "nincs szükségem bizonyitékra" kategoriába tartozik :) mint ahogy a hasfájos téma is. (ja, és sztem azt nem is lehet bebizonyitani teljesen, hogy egy baba azért sir e TÉNYLEGESEN, mert a hasa fáj... függetlenül attól, hol él.... mert Ö nem tudja megmondani, csak találgatunk ilyen-olyan jelekböl.)
És nálam is vannak területei az életnek, ahol szükségem van tudományos magyarázatra és/vagy bizonyítékra, de az más témánál fordul elö inkább. :wink:
Amugy a tál palacsintában egyetértünk :lol: általában (hehe) boldogságot hoz (egy rövid idöre), de nem mindig :P
fibi

Boldogság számomra most épp az ha Merse pajti 5 kerek percre csendben marad, és nem nyöszörög...mert már 2 napja nyöszörgése van, nyáltengerrel fűszerezve.
aztán még szintén boldogság számomra épp most és itt egy hatalmas tál somlói, carte dor feketeerdős fagyi, és MINUSZ 10 KILÓ!!!!
köszönöm!

Panka,
örülök,h szimpi volt a csecsemős, igy már semmi akadálya,h a picitek megérkezzzen. ÉS sok boldogságot hozzá már előre is... :lol:

Votiv,
várom a méledet.

Vera,
ugye nem azt akarod most nekem megmagyarázni, h a magyar és a sumér nem rokon nyelv... :lol: :lol:
igy nem fogok neked palacsintát sütni... 8)

Johi,
ipecát már próbáltátok? Fanninak jobbulást!!!

Zsugyu,
nektek is mielőbbi felépülést!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Indi,
Dének is sok sok ++++++!!!

UGYE NINCS TÖBB KISBETEG???

megtelefonoztuk, és még valszeg jövő héten sem lesz kocsi :lol: max. hétvégére, szal a tejhabositós ajánlatom (h valaki vegyen nekem :wink: :lol: ) még mindig áll. Sőt, most már a h&m-ből is kéne nyálfogó előke, mert úszunk a nyálban...és ott olyan kis helyeskések voltak ezer valamennyiért 3 db.

mit is még???

ja, kedvenc mondatom a hétre:
ÉS MOST ELMO MEGKÉRDEZ EGY KISBABÁT!

(kakis pelus téma: mennyit KELL egy babának kakilnia/nap?)

és képzeljétek kicsi közepesem ma már 3x pisilt a wc-be. De a szűkitőt nem kérte, igy a nagyon egyensúlyoz... :? ja, és ha mérges DIREKT a földre pisil, és még mondja is, most a földre pisilek...

mindjárt :cry: , Igi szivat... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kisun, Fibi, meg annyit szeretnek hozzafuzni a temahoz, h ha pl egy antropologiai (v barmilyen tud.) szakcikkben olvasnek a dologrol, valszeg en is elvarnam a tud. megalapozottsagot. de engem mindez elsosorban a gyermekkel foglalkozas miatt erdekel. es mivel a sajat tapasztalataim alapjan is teljes mertekben el tudom fogadni, h lehet ilyen jellegu osszefugges (mint a hordozas -> hasfajas-mentesseg - nagyon leegyszerusitve (mert ennel azert joval tobbrol van szo!)), nem igazan erzem szukseget barmifele tud. bizonyiteknak. (persze nem kell tul sok tapasztalat pl. annak belatasahoz, h a hordozas folyamatos masszirozast is jelent: lehet, h mar ennyi is eleg egy pocak-fajas kialakulasanak megakadalyozasara ;)). ja es sztem a mindennapok soran (a gyerekekkel kapcsolatban meg plane) rengeteg olyan feltetelezessel elunk, aminek nincs nagyon (v akar semmi) tud. alapja, aztan hasznaljuk. mert mukodik ;)

Johi, ez a kohoges :shock:

Votiv, reiki-energiat tavolba is lehet kuldeni! Macs, nem?

Fibi, sogornodek tortenete tenyleg erdekes!

na most tobb nincs engedelyezve
recca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?