A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Ismét megjártuk Agárdot. Szomorúan konstatáltuk, hogy a másfél hónap agárdi hétvégézés veszettül leamortizált minket. Pedig kéne pénz Angliára és a megtakarítás meg elmegy a cirkóra. Annyira utálom ilyenkor, hogy nem dolgozom. :( Persze időben nem tudnám hová tenni, de kit érdekel az ilyenkor? Jól el is áztunk ráadásul, mert három gyerek nem fér el a házban veszekedés nélkül, úgyhogy plázáztunk Fehérváron. Persze nem sok olyan dolog van, ami egy majd hat hónapost, egy kétévest, egy nyolcévest és minket is érdekel. Így a sportosztályon kipróbáltuk a taposógépeket és ettünk. Meg mozgólépcsőztünk és Nati ingyen ücsörgött a játékautókban. Nagy program. :roll:

Kölcsönruha:
Kevés az a nagyon fiús, amit ilyen pici lány ne vehetne fel :wink: Fordítva azért gázosabb. Jön hamarosan az igazi maszatolás, legalább fél év, mire megtanulnak kb enni. Arra minden ruha jó. Meg a játszótérre sem érdemes puccba vágni, mert én általában 2-3 is cserélek. Mennyiségileg nagyon sok ruha kell, és gyorsan nőnek. Pl kertésznaci a kedvencem. Egy méret, egy szezon. De abból is kell rövid-hosszú-bélelt változat. Ráadásul most, hogy bugyis, még egy pót is kell a játszira, balesetek miatt (meg pancsizik minden csapban) Ami délelőtt volt a játszin, nem adom rá délután és hát itthon is kell valami homokmentes. Én adtam kölcsön és kaptam is sokmindent. Olyasmit, amit sajánlok, nem adok kölcsön én sem. Ha viszont mégis, akkor nem számítok arra, hogy feltétlenül visszakapom. Szabi hord olyan ruhát, amiben ő a 4. bébi. Ezért is szoktam kímélő programon mosni sok ruhát. Nem piszkos, szinte csak annyi, hogy a kiságyat érte. Azért nem rakom be a rendes ruhák közé, amit azért tényleg ki kell mosni.

Orsi,
A hozzátápi elején gyakori, hogy nem kakál, mindegy, mit kap. Szabinál majdnem egy hét volt, Natinál négy nap. Ha hozzászokik, vissza minden. Van persze baba, aki meg sem érzi.

Babók a tévét nem képként azonosítják, nagyon is sokáig. Nati már kifelé járt a csecsemőkorból, amikor a kék pihenőképernyő még mindig lenyűgözte. A villogó pont a lényeg elég sokáig. Ettől az agy kimutathatóan elalvás előtti alfa állapotba kerül- felnőtteknél is. A gyakori vágás, gyors ütem szétszedi a figyelmet kisebb gyerekeknél. A tv gyorsabb, mint a gyerek, ezt kompenzálni próbálja, főként ezzel van elfoglalva az agya. Persze esélytelen. A valóság és a tv, képzelet szétválasztása kb 8 éves korban már egész jól megy. (Van, aki szerint előbb is, nekem hihető). Agresszió kapcsolata egyértelmű, bár az kérdéses, hogy az eleve agresszív gyerek nézi-e inkább és csak rásegít, vagy vadítja a viszonylag normálisat is. Nagyon nehezen kutatható egy terület, de inkább nem kísérletezek a sajátjaimmal. Kapcsolatba hozták a hisztériának az intenzitásával is totyogóknál. Ami nekem talán a legfájóbb, hogy a részvétre való hajlamot azt remekül kiölik a gyerekből a nem megfelelő, gyereknek készült rajzfilmek.
Persze ezek mellett még van egy rakás jó és rossz oldal is. Ez nekem inkább szóbeli téma, írásban túlságosan kötött vagyok. :wink: És hosszú. :roll: Pedig alaposan visszafogtam magam.

Na ez még a tegnapi, most megyek olvasni.

Kép KépKép
lorca

Délután lecsekkolom a terepet, csak most próbálok rendet vágni a lakásban, hogy dokinéni be tudjon jönni. Ránézésre felszáradt, de megnézem a helyszínt is.
Ha jó, akkor kedd, 10től, a Kossuth mauzóleum mögött.
Na, a 41 perces alvás véget ért, alig kezdtem neki az olvasásnak..

Kép KépKép
lorca

Lorca,
priviben lehet kérni egy címet meg egy telefonszámot arra az esetre, ha tudnánk menni? Áll még részedről a hátország felajánlás?

Tehát akkor ne függesszem fel a barackot, mert csak kezdődne előröl az egész?

Móni,
pedig épp most akartam felajánlani, hogy én tesztelem az abbahagyást, te meg teszteld a folytatást.

Egyelőre apa hallani sem akar arról, hogy a vonatra felcígöljem a kisfiát (ő utazik minden nap, valamire csak alapozza az aggodalmát), de még nem mondott véglegeset.

Ha mégis mennénk, van egy megkezdett Holle bio köleskásám, amit a felbontástól 3-4 hétig lehet felhasználni, tehát még 1-2 hétig. Mivel Sebi azóta nem mutatta az éhség jeleit a szopi mellett, így még nem akarnám elkezdeni rendszeresen adni. Van akit érdekelne? Lehet belőle gyümölcspépet vagy főzeléket is csinálni, szerintem tök jó. Kb. 250g tehát akár többfelé is oszthatjuk, akit érdekel az hozzon valami kis edényt, vagy zacsit. 4 hónapos kortól adható glutén mentes. Valahol van egy linkem is, majd beteszem. Sebinek nagyon ízlett.

Timo,
hát igen, egy-egy passzív időszak után hirtelen nagyot lép előre.

Nem csak hogy nem lenne időm olvasni, de azt az 5 percet is dulakodással töltjük, ami lefoglalja a kezeimet.

Orsi
Kép Kép
sno

Lillus déli "nagy" alvása fél órásra sikeredett. Máskor 2 órát is alszik egyben... persze, most dörzsöli a szemét, nyafis, de aludni bezzeg nem alszik! :evil: :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Fél 12 óta ordít! :evil: :evil: :evil: :evil:
Nem alszik, nem cicizik, nem cumizik, nem játszik, semmi nem jó neki. Csak ordít! :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska

Május,
Gergő sajnos születése óta bukik ennyit, ezért kezdem már egy kicsit unni, de állítólag féléves kora körülre rendeződnie kell.

Orsi,
Én benne vagyok, akkor én folytatom az etetést, mert hát enni nagyon szeret. Kíváncsi vagyok, ha kihagyod a barackot, akkor helyre jön-e a dolog.

Timi,
Sajnálom :( Gergőnek is van, hogy hirtelen felébred és olyan keservesen sír, hogy semmivel nem tudom megnyugtatni, aztán egyszercsak mintha elvágták abba marad. A védőnő szerint a foga, de hát sajnos mindent erre fognak, úgyhogy ez egyáltalán nem biztos.

Móni

Kép
móni23

Orsi,
Most beszéltem a védőnővel és ő azt javasolta, hogy egy kis narancslevet keverjek a barackba, attól hátha lesz széklete. Azt hiszem kipróbálom mit fog szólni hozzá.

Kép
móni23

Na, alszik.
Ha fel mer ébredni 3-ig, akkor visszaviszem a kórházba! :lol: :lol: :lol:

Móni!
Ti nem jöttök holnap talizni? A kerepesi úti temetőbe megyünk! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Móni,
ok, akkor ez a próbahét.

Timo,
"fenyegetőzések", nálunk amikor a nagyszobában ülve hallgatjuk, ahogy nyafog a szobájában, én úgy szoktam bemenni hozzá, hogy bejelentem "na most már megyek és megverem" :lol: . Ezt akartam az előbb neked is javasolni, hogy a helyzet megérett a "verésre", csak nem akartam, hogy rámhívjátok a gyerekvédelmiseket. :D

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
Megnyugodtam, hogy nemcsak nekem vannak efféle indulataim! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi
Kép Kép
sno

Nanica írt:
"Sziasztok! Már Halason vagyunk! Tegnapelőtt sikerült a Picasaval feltölteni a táblákat! Már 3. napja írom ezt az smst! Jól vagyunk, igaz a vasat újra kihányta :( .

Megígértem neki, hogy ha valakinek van új ötlete vas-ügyben tudatom vele.

Orsi
Kép Kép
sno

Hali!

Megjöttünk a Mini-Manóból, ahol beszereztünk pl. esővédőt a babakocsira, mert hétvégén nekünk is sikerült eláznunk. Ill. csak nekem, mert az én esőkabátomat borítottuk a babakocsira. :? (Már régóta sejtem, hogy egy gentleman-hez mentem feleségül! :lol: )

Vetttem Gergőnek zörgős könyvet ( amilyet Lillus is szeret, hátha nekünk is bejön), meg vettem egy törpe bábot, bár voltak kétségeim felőle, hogy elég nagy-e már hozzá, de nagyon tetszett neki itthon amikor báboztam vele! :D

Megvolt a mai adag őszibari is, és most kb 1/4-ed evett meg (Timo! Ha a barit 8 gerezdre vágom, akkor egy gerezdnek a fele az 1/16-od:wink:). Én úgy veszem észre, hogy inkább meghajtja Gergőt, de ez még csak a 3. nap, úh még bármi lehet.

Móni! A citrusféléket nem csak a legutolsók között lehet bevezetni? :roll:

Napközbeni nemalvás: Gergő ma most aludt el először, és szerintem második alvás nem is lesz. :( Éjjel megint 1.5-2 óránként kelünk, de ez nem újdonság, :cry: uh legközelebb majd akkor írok, ha történt vmi változás. :(
Sno! Hogy jött össze az egyszer kelés? Én is beérném egy ilyen éjszakával..... :wink:

Lillus mintha mostanában gyakrabban lenne nyűgös, nem? Lehet, hogy tényleg jön a foga.... :roll:
Vendég

na, kellett nekem megírni, hogy elaludt! Már fel is ébredt, úh aludt kb. 5 percet! :evil: :evil:
Vendég

Lillus annyira szeret bennünket és annyira megviselné, ha visszavinném a kórházba, hogy még mindig alszik! :lol: :lol: Fél 2-től! Olyan boldog vagyok, végre tudtam mosni, mosogatni, főzni, felmosni stb. Nemsokára jönnek apósomék, úgyhogy regenerálódtam én is! :D

Pann!
Ja, egész sokat nyüszizik mostanában. :(
Holnaptól napirendet vezetünk be, azt hiszem megérett rá. Kipróbáljuk, aztán meglátjuk, bejön-e! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Móni
Én is úgy tudom, hogy a citrusokkal még várni kell!

Orsi
Ezt a köleskását a boltban is meg lehet venni, vagy csak a neten?

Timi
:( Remélem Lillus megnyugszik. Lehet tényleg a foga. Brigi is szokott mostanság ilyeneket csinálni.

Felhívtam a védőnénit, és azt mondta, hogy menjek az Örsre, mert ott van rendelés. Mondta, hogy ma du. is vannak 2-től. Odamentem és sajna szabadságok miatt mindennap csak de. van. :evil: Úgyhogy legközelebb szerdán tudunk menni.
(Ma de. az aneszteziológiára kellett mennem, úh azért nem de. mentünk. Holnap meg ugye veletek randizunk. Ria a bejelentkezős jobban tetszene, de elutazunk pénteken és legközelebb csak szeptemberben tudnánk menni.)

Most a legújabb hogy nem eszik rendesen. Most is fél 3kor evett, de nagyon keveset, és hiába tukmálom bele. Pedig van tejcsi. :shock: Tegnap egy egész kaját kihagyott így, aztán jól bekajált és kibukta a felét. :evil: Én nem tudom mi van már! Igaz én sem vagyok túl éhes egy pár napja. :roll:
lora7

Timi
Látom lemaradtam! :lol: Örülök, hogy Lillus így szeret titeket! :lol:
lora7

Pann,
látom az első hsz-edet még egy kicsit korábban írtad :lol:
Az egyszeri kelés TÉVEDÉS volt, biztos valami megzavarta szegénykémet és elfelejtette felhúzni a csörgőóráját, hogy óránként ébressze, de többet ez nem fog előfordulni...

Látod Timó a terrorizálás mindig bejön :lol: Jól "odaszokott" hozzátok az a gyerek :wink:

Orsi
Kép Kép
sno

Na, most kelt fel a kismanó! :D :D :D Persze úgy ébredt, mint aki rögtön éhen hal! :lol: :lol:

Lora!
Bosszantó, hogy nem jutottatok előre! :evil:
A kajálásával szerintem ne foglalkozz. Majd eszik, ha éhes lesz. Látod, én halálra paráztam magam amitt, hogy fogyott 40 gr-ot. Aztán mégis megvan! :lol: Biztos a foga! :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo
Tudom, tudom! :lol: Eddig növekedési ugrások voltak, most meg a foga nő! Mintha ezt egy tapasztaltabb anyuka már régen mondta volna! :lol: :lol: :lol: :wink:
lora7

Kukucs! :)

Nemrég mentek el apósomék, Lillus már igen nyafis volt.
Kaptunk egy Peg Perego etetőszéket! :) :) Tök jó, úgy örülök neki! :D
Remélem a holnapi tali még él! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukkra van időm. Holnap hol talizunk és mikor? Valaki igazicson má utba mert én se tudom hol lakik Lorca?!

KépKép
csongria

Reszkessetek, holnap talizunk!!! :D :D :D

Apa bevisz minket, hurrá!

Akkor mi egyenesen a temetőbe megyünk 10-re (bár lehet, hogy késünk), nem Lorcáékhoz. De valakinek a telefonszámára szükségem lenne, aki tutira megy, hogy ha nem találnálak benneteket, legyen kit hívnom. Légyszi, légyszi, légyszi!

Orsi
Kép Kép
sno

drusza
én nem piszkálásnak szántam a védőnőset, apát tök megnyugtattam vele, h a bukás oka az, h jön a foga! sőőőt, én is elhittem,szvl rem, igaz! :wink:

gratu az etetőszékhez, ah elnéztem a pp mindent tud!

lora
kaja miatt ne aggódj, kele uezt csinálja (bár hirtelen én se tudom, ez miért nyugtasson meg :? ). bár nála sztm az a magyarázat, h éjjel lánceteti magát 2-3 óránként, ezért délelőtt simán ki tud hagyni egy kaját :twisted:

ria
cél a kossuth mauzoleum, ha bemész a főbejáraton, ott el tudsz igazodni, de ha n nem megy, a virágosnál adnak térképet!

pann
zörgős könyv nekünk is van, kele n szereti, igaz, leginkább összecsukva szereti szorongatni, mint egy aktatáskát, hehehe

majus3

Sajnos ma semmire nem volt időm, a temetői terepfelmérés is elmaradt. De nem hiszem, hogy lesz gond, a parkban voltam, az jó állapotban volt, pedig ott fák is vannak, ami akadályozza a száradást.
Tegnap 8kor (!) beájultam Natival az ágyba, így délelőtt kellett utólérnem magam. Délután meg dokinénink érkezett később, jó sokat beszélgettünk és mire felcihelődtem volna, már zárt kb a nemes intézmény.
Olvasni sem volt sok időm, de megpróbálom azért :D Azért még ABnF tag vagyok. (Anonim ... innen már mindenki tudja, gondolom :roll: .)

Kép KépKép
lorca

hali

ma nem tudtam jönni mert Leával n11ig aludtunk :oops: (na jó kisebb nagyobb megszakítással) és be kellett hozni az elmaradásomat vasalás,takarítás stb terén.de legalább frissebb voltam ma és nem úgy éreztem magam mint akin épp az úthenger gázolt át :shock: :lol: :lol: :lol:

ha jól sejtem holnap majd mindenki a talin lesz... :cry: :lol:
lin megint egyedül maradunk...jó szórakozást nektek

bozotka
én nem a gyarapodást mérem hanem h mennyit evett :oops: :lol: :wink: a tejmennyiség izgat inkább (ez már az örök parám marad) :oops: azt nem nézem meg h napról napra mennyit hízott v fogyott és miután szinte mindig más ruciban mérem nem is igazán tudok következtetni a gyarapodásra :lol:
netto súlymérés csak hetente 1x van :lol: ezért mondtam h nincs értelme a napi mérésnek. talán 1x csináltam és akkor épp csütörtök volt akkor jártunk mindössze +40g nál :shock: (vasárnap óta) jól beparáztattam magam ...persze vasárnapig hízott még 100g így már tűrhető volt a dolog szóval azóta szigorúan csak hetente van netto mérés :oops: :wink:

móni
a citrusfélék 1 éves korig nem ajánkottak mert nagyon allergizálnak :cry:

most megyek alucikálni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!
Üdvözletünket küldjük a Balatonról! :D :D :D
Kép
Kép
Kép
Holnapra jó időt kívánunk nektek, érezzétek jól magatokat.
Rakjatok fel képeket, este újra benézek majd.
Sziasztok
Vendég

Sziasztok!
A gyerkőcök nagyon ügyik, forognak, kéztámaszt csinálnak, kúszás, négykézláb... :D
Botond csak forog körben a hasán, ellentétes irányba amerre a néz. A kis cseles. Meg a tesója nagy örömére buborékokat fúj.

Timo,
Köszi, hogy betettél a táblicskuba!

Sno,
Feltennél a mail-re monorikukacfreemailponthu
Magam előtt látom a szerdai bulvársajtó szalagcímeit: Babatalinak álcázott koko-osztás folyt a temetőben. Szerintem senki nem hiszi el, hogy babataliztok/unk, ha Orsi fehér port kezd osztogatni körben a résztvevőknek egy temetőben.
Én rengeteg kölcsönruhát kaptam, de azokat nem kellett visszaadni. Bálint ruhái tovább mentek a tesóm gyerekéhez, majd az uncsitesómhoz és most mindegyiket visszakaptuk kivasalva élre hajtogatva. Azóta se láttak vasalót. :oops: Mondjuk pár darab eltűnt, de lettek újak. Azért látszik rajtuk, hogy nem újak. Idő teltével sokkal több használt ruhára van szükség mint újra. Játék, leevés és társai. Arra a pár alkalomra amikor ki kell csípni van 1-2 jó szett.

Bukás, Hányás és a többiek
Valószínűleg egyedi sajátosság, hogy melyik babánál mikorra kezd rendesen működni a gyomorszáj. Kb. 6. hónapra rendeződik. Akiknél nagyon súlyos a bukás, hányas a korai hozzátáplálást javasolják, mert a szilárd kaját nehezebb visszabukni. A régi fórumon egy lány refluxos volt, gyereke sokat bukott, így ők is hamar elkezdték a szilárdabb kajákat, mint a mi babáink. És rendeződött a dolog. Itt van egy cikk: http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek ... oknel.html
Csak kiemelném belőle: „Öt hónaposan még mindig minden ötödik kisbaba bukik naponta többször is, míg hét hónaposan már csak a gyerekek hét százaléka.”

B.lin,
Hú azon az estén nekünk is elég húzós éjszakánk volt. 1-kor szokásos etetés, 3-kor nyüszi, de aztán visszaaludt, 4-kor szokásos etetés, 5-kor életében először hasra fordult, valószínűleg túlságosan oldalra fektetve tettem vissza, 6-kor újra nyüszögött, így magamhoz vettem és 7-ig alvásra kényszeríttettem. Kaja és vidám gagyogás én meg hulla voltam. Nem bírom a kialvatlanságot.

Ria,
Klassz kép Beniről, élvezi az életet. :)

Mazsi,
Botond a kisvakond és árvizet olvassa. Majd elmesélik egymásnak.

Hozzátáplálás,
Van egy jó kis excel táblám, hogy mikortól mit lehet adni a babáknak. Egy lány szerkesztette össze, több forrást használva és mindig a legszigorúbbat vette. Hiába akkor még egy gyerekkel sok időnk volt ilyenekre. Ha kéritek elküldöm. Én elégé betartottam.

Jön a foga,
Igen az egyik jolly jóker. Pont tegnap hívott uncsitesóm aggódóan, hogy honnan lehet tudni, ha jön a foga a gyereknek. Majd 1 éves a baba és még csak most kell felhasználniuk ezt a jollyt. Megijedtek mert lázas, de semmi más. Na ez tuti fog. Megkérdeztem mennyi a láza. 38 fok. Hát ez még nem láz, de emlékszem az első láznál én is felhívtam az ügyeletet, hogy mit csináljak.

Üdv:
Mónika

mmónika

Szabi legújabb tudománya a fennakadok a fejemmel a kiságy rácsain :shock: . Még nem láttam, pontosan hogy csinálja, eddig csak az eredményét. Keresztben, feje derékszögben hátracsapva, állával az ébben, keze kilóg a kiságyból és kalimpál. Szegénykém még sírni sem tudott rendesen ebben a pozícióban. Amikor először csinálta, szép komótosan mentem vissza a szobába, hogy kiakasszam a lábát vagy valami hasonló módon mentsem meg. Eddig még csak az asztalt bombázta a fejével. Romló tendencia...

Timocska,
Csak a visszaviszem a kórházba dologról lenne kérdésem. Ennyire szeretted volna, hogy visszarakják? Megvannak még a terhesruháid? :twisted:

Orsi,
Küldtem egy privit (remélem, elment) A hátország van, még ha kocsival jöttök is, jól jöhet. Egyébként ez mindenkire vonatkozik.

Móni,
Szia, jó, hogy újra itt vagy :)

Mazsi,
Kocsi motorját?! Akkor mit csinált a szerelő, amikor megnézte a vásárlás előtt??
Látom, szeretitek a klasszikus gyerek irodalmat. :D

Május,
Natival még nem jött el az idő, hogy be tudjam adni bölcsibe. Szerintem ő akkor is maradna, ha nem lenne Szabi. Még mindig olyan picike. :roll: Ha a kereseted annyira nem hiányzik, akkor a 3 év nem olyan nagy túlzás. Még Nati is olyan picike. :wink:

Csongria,
Azt a magyarázatot azért várom, hogy mi tetszett ennyire Beninek! Még a Ligetben sem vigyorgott így, pedig a közös móka akkor is tetszett neki. :lol:

Kép KépKép
lorca

Időjárás-jelentés:
Kedden tovább melegszik az idő, az ország nagy részén a napsütés lesz túlsúlyban, de északkeleten kialakulhatnak nyári záporok. Helyenként a harminc fokot is eléri a hőmérséklet.

Próbáltam temitali kérdésekre reagálni priviben is. Szerintem eléggé össze vissza, de aki kérdezett és mégsem kapott, attól bocsánat. Egy kicsit kusza vagyok. Meg álmos. :D Vár a jóóó kis ágyikóm.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Sajnos a mai talit kihagyom. Megnéztem, hogy bkv-val hogy tudnék odajutni és többször is át kéne szállnom :(

Hozzátáplálás:
Ezt én is így tudom, hogy a citrusfélék csak később jöhetnek, de a védőnő szerint adhatom.
Kicsit már elegem van abból, hogy mindenki mást mond arról, hogy mikor mit kell bevezetni, most akkor kinek van igaza?????

Pann,
Gergőnek olyan plüssállata van, aminek néhány része zörög, sípol Gergő nagyon élvezi.

Mónika,
Köszönöm a bukásos cikket. Remélem tényleg elmúlik ez Gergőnél 1-2 hónap múlva.

Alvás,
Gergő éjszaka egyszer kel 3-óra felé akkor kajcsi és általában vissza alszik. Majd 5-6 között ébred, és akkor már nem tudom visszaaltatni. Aztán délelőtt és délután is alszik egyszer 1-1,5 órát. Ez nem túl sok, de ő születés óta nagyon keveset alszik.

Móni

Kép
móni23

Jóreggelt! :)

Móni!
Kár, hogy nem jössz a talira, jó lett volna újra látni benneteket! :)

Lillus ma 0:18-kor ébredt először! Azt hittem, rosszul látom az órát! :shock: Gondoltam, ilyenkor biztos nem eszel, ezért adtam neki vizet és cumit. Fél 3-ig bírta, akkor szopi. Majd 5-kor újabb ébredés..

Sági!
Szupik a képek! :)
Látom, a fél háztartást becsomiztátok! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt! :)

Móni
A hozzátápis tábládat szerintem küldd el a közös mailre. (2007tavasziak@gmail.com) Itt mindenki megtalálja akit érdekel. :) Pl. engem! :lol:

Másik Móni!
Vicces, hirtelen nem tudtam, miért magyarázok Pannak, hogy milyen játéka van Gergőnek! :oops: :oops: :lol: :lol:
Egyébként Brigi is kb. így alszik, csak ő 7-8 körül kel reggel. Viszont este 10előtt ritkán van ágyban. Szerintem ez jó mert kiszámítható. (Persze mindig vannak kivételek! :evil: )

Sági
Nagyon jók a fotók! Már úgy várom a hétvégét, pénteken mi is megyün nyaralni!
lora7

Mazsi!
Irigy-irigy a sokáig alvásért! :lol: :lol:
Ha Lilla felkel kábé fél 7-kor, ő tuti nem alszik vissza. Legközelebb csak 8 körül. De akkor én már totál éber vagyok. :evil:

Tegnap Lillus "olvasott":

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Móni,
Ez a táblázat engem is érdekel, de a közös e-mail címet én nem tudom elérni, ezért elküldenéd a címemre? tuksamonika@freemail.hu

Kép
móni23

Timi,
A legközelebbi talira már igyekszem elmenni, addig meg gyakorlom a bkvzást :D
Nagyon jó fej Lillus ahogy olvas :)

Kép
móni23

Halihó...

Timó:

Én lepedőt tettem a járókába, és azt lehúzkodtam a rács és a betét között, hogy nagyjából sima legyen, de így is gyűrögetik. Lehet bele kapni ágyneműgarnitúrát, de én sajnálom rá a pénzt, őszintén szólva. De a Brendonban vagy más bababoltban biztos találsz megfelelő méretűt ha a lepedős megoldás nem válik be.

Ajándék/kölcsön ruhák:

Mi is kaptunk egy nagy halommal, igaz, inkább nagyobb méreteket, nem kisbaba méreteket. Amit kaptunk, a legtöbb dolog már eleve le volt amortizálva, volt egy csomó olyan amit azonnal vissza is raktam, mert nem adnám rá a gyerekeimre, vagy mert olyan ronda, szakadt vagy műanyag. De volt benne egy csomó használható cucc is, ha másra nem, hát pizsamának vagy játszótérre. És volt egy-két tényleg csinos dolog. Nem tudom, mi az etikett, én úgy gondoltam, mikor visszaadom majd rakok bele én is egy pár dolgot és úgy adom vissza.

Barackfolt eltávolítására ezt találtam a neten:

Mix a 1 cup of hydrogen peroxide and 1 cup of water together and soak the spot for 30 minutes. The stain should come right out. Then pour the peroxide mixture into the wash and your clothes will come out so nice and clean.

Hát én nem merném... hidrogén peroxid? Fele-fele arányban vízzel? Nem marja szét a ruhát?

Viszont most találtam itthon egy Folt Ördög nevezetű kis flakont, amit gondolom már anno is barackfoltokra vettem, csak sose próbáltam ki, de majd most! Irritál, hogy egy csomó újonnan előszedett ruha Szilvinek foltos. Szegény, ne kelljen már foltos ruhában járnia csak azért mert ketteske.

Móni, Pann:

Szilvi is elég sokszor bukik, bár nem hatalmas adagokat. Én azt hittem, mielőtt gyerekem volt, hogy ez a normális, és teljesen meglepődtem mikor Zsuzsa alig bukott.

Pann, szerintem se aggódj amíg a gyarapodása jó. Max reflux tápszert írnak fel neki, ami sűrűbb, és nem olyan könnyű felbukni, de előnye nem származna belőle, hiszen ha baj lenne az ő bukása, akkor nem is fejlődne ilyen szépen.

Nyűg és éjszakák:

Hát mi is benevezünk a zombi versenybe... kb egy hete Szilvi csapnivalóan alszik, ezáltal én is. Szinte óránként felrugdos. Az első pár nap kifejezetten a szopiról szólt, úgy fel is szaporította a tejem, hogy csak ihaj. Elkönyveltem növekedésugrásnak, miért ne? De most már elég volt, nálam is megvolt a szájhabzós hisztiroham, ilyen leszek ha nem hagynak aludni... Nappal is nyűgibb mindkét lány. Nem katasztrofálisan, de elég idegtépően... alig várom hogy húzhassuk vissza a csíkot Balatonra...

Talizóknak jó talizást! Várjuk a képeket!

Vaciláltam, én is menni akartam, de aztán túl sűrű lett volna a nap (tegnap is meg ma is a családi pótlékot, anyasági támogatást, TGYÁSt és GYEDet intézem... ami késik, nem múlik). Viszont mióta hazajöttem az ügyintézésből kb délben, szinte azóta alszik mindkét gyerek. Zsuzsa felsírt kétszer, de Szilvi meg se nyekkent. Szerintem most pótolja be az éjszakát. :evil: Addig én sütöttem egy sütit meg egy csomó dolgot elintéztem. Imádom mikor ilyen nagyokat alszanak, ennél már csak az jobb, mikor én is alszom velük...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! :)
A tali megint szupi volt. Lillus is és én is leégtünk kicsit. Mit kenhetek a pofijára? :roll:

Pár kép:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Köszönet a mókusoknak a vendéglátásért!

Megnézem mindjárt van e valami használható képünk!

KépKép
csongria

Ria! Elvittétek a kölespépeeeeeet! :lol: :lol: :lol:
Vendég

A mókusok tényleg hihetetlenek, én ilyen közelről, ilyen sokáig még nem nézhettem mókust! :D :D :D
Vendég

Csajok!
Vettetek vmit a turiban? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ja. Én vettem 3 felsőt, de próba nélkül, úh az egyik picit szűkös (36-os :lol:, miért NE lenne szűk?), csak ránézésre úgy tűnt, hogy ok lesz, de mindegy.
Vendég

Hát használható kép csak a mókusokról készült! :oops:

Pann! Megkaptad a privit? Pann a gyümilevesbe 300 grammos meggyet tettem de elférne még benne! Na készül a vacsi? :D

Képzeljétek Beni bogyósat kakilt! :shock: Még sose volt ilyen!

KépKép
csongria

Ria! Privi sehol, vacsi kész, rohanok etetni.
Vendég

Na most jött meg a privi. :o
Vendég

Most ment a privi?! Pedig már jó rég küldtem! :evil:

KépKép
csongria

Megetetve, elaltatva. :D

Szóval azt akartam még írni, hogy Gergő is lepirult (hogy ne, ha egyszer Lillus is? :lol: ), ééééés Ádám nem röhögött ki és nem is húzta a száját a lányruhák láttán! :D :D :D Legföljebb elajándékozzuk, ha megint kisfiút kapunk....vagy megtartjuk a harmadiknak, hátha.....hátha lesz. :roll:

Megyek filmet nézni, ma a 'Zene és szöveg' van soron. :D

Good night!
Vendég

Sziasztok!

Örülök, hogy talizhattunk, bár mi csak rövid ideig lehettünk. Minden esetre legközelebb egyeztetnünk kellene többgyerekesek, mert Bálint elégé unatkozott, így nagyon lekötött engem. Bár szerintem jól viselkedett, semmi hiszti, se elszaladgálás. Visszafele annyira meglepődtem, hogy a fekete 7-es nem volt alacsonypadlójú, hogy rutinszerűen fel akartam tenni a babakocsit benne Bálinttal. Csak az volt a baj, hogy rajtam kenguruban Botond lógott. Egyszerre egy nagy darab néger fazon ott termett és elkezdte mondogatni:" ne foglalkozz vele, ne foglalkozz vele". Ugyanis még mindig markolásztam a babakocsit, hogy segítek feltenni. Aztán végre elengedtem és felrakta a kocsit. Kell még szoknom a kétgyerekes utazást.
Remélem egyszer eljutok odáig, hogy én is tudok képeket készíteni.

Foltok,
Kb. 5 naponta mosom a gyerkőcök ruháit egyben. Amelyik foltos azon a foltot beszappanozom Vanish szappannal és beteszem enyhén langyos vízbe. Egy lavor simán megtelik. Fél napig ázik, majd 40 fokon rövid programmal kimosom, a foltos és nem foltost egyben. Sokszor az áztató vízzel együtt borítom bele a ruhákat a gépbe és hozzá megy a nem foltos ruhák. Eddig minden folt kiment, pedig van bőven minden fajta. Kivéve a napraforgó olaj, ami kiborult a mérleg huzatára. Ha van jó ötletetek erre szívesen várom.

Üdv:
Mónika

mmónika

Sziasztok!

Jaaaajjj, nagyon nagyon édesek a gyerkőcök!!! :D Örülök, hogy jól sikerült a tali, gondoltam rátok!!! :D Legközelebb mi is megyünk már!!!

Móni,
Sziasztok! Örülök, hogy jöttetek végre!!! Igaz a Balaton sem egy rossz időtöltés. :D Nagyon helyes kisfiú Gergő!

Május,
24-én megyünk mi is a Pólusba beiratkozni. Mehetünk együtt ha gondolod.

Képzeljétek ma bevittük Petit a vízbe, 25 fokos volt most. Egy nyikkanás nem volt, sőt nagyon is tetszett neki, visongott, ugrált.
Először csak a kis medencéjével ringatózott a vizen, hason vigyorgott ki és csodálkozott, hogy most mi van. Aztán bentebb kivettem és kész volt, csupa boldogság lett tőle. Annyira kis édes fickó!
Na nem fárasztalak titeket.
Jó éjt!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?