A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Éva!
HAJRÁ! A drukk megy folyamatosan... :):)

Mai UH-eredmény: Mindkét babácska eleven és egészséges!!! :):) A-Baba koponyavégű, BPD 94 mm, HC 317 mm és B-Baba medencevégű, BPD 91 mm, HC 310 mm.
Normál flow, jó szívműködések. :):)

Vadvirág
Vendég

Éva! Puhítás sikerült? :lol: Remélem sikerrel jártatok Apukádnál. :lol: És tulajdonképpen miért nem akar(t) költözni? :roll:

Vadvirág! Szuper eredmények :lol: Élvezd még ki a végét, aztán hajrá :lol: Habár lehet, hogy így 36 hetesen már nem annyira élvezetes a nagy pocak, de soraidból úgy veszem ki, hogy Te még ezt a hatalmas "terhet" is nevetve, vidáman viseled :lol:

Na megyek gyereket fektetni. Jó éjszakát mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Éva!
Ugye sikerült? :):)

Andi!
Köszi!!! :):)

Hát egy csiga lassúságú hatalmas óriáspók már eleve elég vicces csak úgy önmagában is - úgyhogy bőven van miért mosolyogni... :):)

Amikor pl. jövök kifelé az ágyból (10 percenként pisilni éjjel) akkor magam is csodálkozva nézem a pocakom hogy mekkora nagy és különleges - nem is beszélve azokról az érdekes formákról amiket alkalmanként láthatok akkor amikor a babák helyezkednek. :):)

Tegnap amikor megérkeztem az UH-ra, már volt előttem kb. 20 ember (megint 2 órát vártam annak ellenére hogy hetekkel korábban bejelentkeztem a vizsgálatra és konkrét időpontot kaptam) és persze egy emberként fordultak utánam. :):)

Ahogy pedig elhaladtam egy-egy házaspár előtt, ilyeneket hallottam: "Jesszusom, Szent ég, biztosan ikrek", stb. :):)

Aztán gyorsan találtam egy szabad ülőhelyet és elővettem a könyvem, majd azonnal belemélyedtem. Hihi!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem írtam, de éppen 20kutya mentésén fáradozom.

Köszönöm a drukkokat, hatottak,mert Apuék lefoglalózták a házat, úgyhogy már nincs menekvés!!!!!

Vadvirág
Szuper jók az eredmények!!! Örülök, hogy jól vagytok!!!

Puszi

Éva
éva75

Éva!
:):) Köszi! :):)

HURRÁ!!! De jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!! :):)

Másként egyszerűen el sem tudtam volna képzelni... :):)

Nagyszerű!!! :):)

HAJRÁ a mentőakcióhoz, ügyes vagy! :):)

Vadvirág
Vendég

Andi

Apukám igazából építeni szeretett volna magának, nehezen tudja elfogadni, hogy megöregedett és már nem lenne könnyű felépítenie egy házat, de végül beadta a derekát és a jövőhéten már lehet, hogy költöznek is!!!!

Éva
éva75

Kép

Ezt a házat veszik meg Anyuék, belülről még szuperebb!!!
Már nagyon várom, hogy ideköltözzenek!!!

Éva
éva75

Még egy kép:

Kép

Kép

Kép
éva75

Éva!

Ez nagyon szép kívül-belül :lol: És ezt nem akart Apukád megvenni ??????? Ezt bizony még én is elfogadnám. Na és manapság házat építeni........ Én biztosan nem vágnék bele. :roll:

Akkor jó költöztetést a jövő hétre :lol: Majd meglátod, mennyi mindent tudnak segíteni Nektek. :lol:

(Ja és azért írtam úgy, hogy miért nem akar(t) költözni, mert biztosra vettem, hogy meg fogjátok győzni. Bevetettétek a gyerekeket is? :lol: :lol: )

Andi

Kép
gandi75

Andi

Be hát, Lora már sírva fogadta őket és a Lora a mindene, persze az ikreket is nagyon szereti, de a Lorába önmagát látja, két nap van köztük, egyforma a horoszkópjuk is és azt mondja, hogy a Lora pont olyan, mint ő volt kiskorában, mármint a természete.

Már Apu is beismerte, hogy ő sem a régi már és sokat fáj már a háta is, úgyhogy már nem fog visszalépni és Anyukám is nagyon boldog.

Éva
éva75

Sziasztok!

Egy ismerősöm takarítást vállalna és ha kell, gyerekfelügyeletet is.
Ha érdekel írj privit :)

Eri
simones

Éva!
De jó, hogy nemsokára költöznek. :)
Nagyon szép ez a ház.
Egyébként mennyiért árulnak ilyen házat arrafelé?

Vadvirág!
Örülök, hogy veletek minden rendben. :)

Anyósom alakított. Csomagot küldött, ahelyett, hogy eljött volna. :( :evil:

Eri
simones

Éva!
Nekem is nagyon tetszik a ház, isteni klasszul néz ki, én is azonnal költöznék... :):)

Szuper lesz így mindannyiotoknak egészen biztosan, szívből örülök hogy ilyen gyorsan sikerült elintézni!!! :):) Ez valóban nagyszerű!!! :):) HURRÁ!!! :):)

Eri!
:):) Köszi!!! :):)

Én sem vágnék bele építkezésbe az tuti, de szerintem találnék olyat ami már készen áll és valóban megfelelő minden szempontból.

Anyós igazán kreatív... :):)

Vadvirág
Vendég

Dominikáról is néhány friss fotó: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=13579
Vendég

Sziasztok!

Három leopárdkölyök született az Állatkertben
Hármasikrek születtek a ritka perzsa leopárdoknál. A veszélyeztetett nagymacskák megmentését célzó tenyészprogramhoz négy évvel ezelőtt csatlakozott a Fővárosi Állat- és Növénykert. 2005-ben már volt szaporulat, ám akkor csak egyetlen kölyök született.
A mostani hármasikrek születése alkalmából az Állatkert december 31-ig díjmentes belépést biztosít az együtt érkező hármasikreknek. :):):)
(2007.08.14. 15:05)
http://cukisag.blog.hu/2007/08/14/harom ... az_allatke

Az állatkert honlapján sajnos nem láttam, ezt az infot.

Vadvirág!
Dominika nagyon szép nagy lány már:)

Eri
simones

Sziasztok!

Vadvirág kislányai 2.30-kor látták meg a napvilágot!
Pálma 2300gramm 58 cm, Lara 2600gramm 58 cm.
Mindketten érettek, egészségesek és gyönyörűségesek. Anyukájuk is jól van. :D
linato

hú!! gratulálok!!
épp ma éjjel álmodtam Velük!!!
azta! :)
nem ismertek, bocs az offért, nagyon örülök!!!!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Vadvirág!

Gratulálok a babák születéséhez, jó egészséget és so-sok tejcit kívánok! :D

Ha a hosszukat nem mérték el akkor kosaras csajok lesznek. :D :wink:

Cat
Kép
cateye

Linato

Köszönjük szépen a csodálatos híreket!!!!

Vadvirág

Szívből gratulálok a két kislányhoz,jó egészséget, sok-sok tejcsit és sok boldogságot kívánok az egész családodnak!!!!

Mindjárt bőgök a meghatottságtól!!

Puszi

Éva
éva75

Vadvirág!!

A legjobb ilyen jó hírre kelni!!! Nagyon nagy gratula neknek! Annyira jó!!!!!!!!!!!! Sok sok boldogságot és tejcit a babóknak!

Vigyázzatok nagyon magatokra!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Vadvirág!

Gratulálunk a lányok születéséhez! Sok boldogságot, egészséget kívánunk nektek! :):):)

Tényleg ilyen hosszúak? :roll:

Eriék
simones

Vadvirág :)

Gratulálunk a lányokhoz! Sok-sok boldogságot és örömet a kislányokkal! Meg egyébként is! :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vadvirág!

Hatalmas gratula !!!!!

Jesszus, milyen magasággal születtek! ( hát a pocak méret alapján valami kiugró súly vagy hossz várható volt )

Egészséget, boldogságot, örömöt, azt a téged jellemző optimizmust, erős hitet és kitartást kívánok Neked és az egész családodnak!

Puszilunk Benneteket:

Meme
szinta

Sziasztok:)
Vadvirág:):):)
Micsoda súly és méretek!!! :) Ez fantasztikus!!!Szivből gratulálunk és nagyon sok Boldogságot, Egészséget kivánunk Nektek:)

Puszi:Doris
doris

Közben kiderült, hogy 48 cm mindkét nőci. :D
linato

Vadvirág! :lol: Gratulálunk :lol: Jó egészséget kívánunk az egész családnak :lol:

Kép

A 48 cm is szép méret, bár pocakméret alapján az 58 is elképzelhető lett volna :lol: :lol:

Andi

Kép
gandi75

Vadvirág!

Nagy-nagy gratula az egész családnak!Sok boldogságot mamának,papának,babának és a tesóknak is!!! :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Vadvirág!

Mi is gratulálunk, nagyon ügyesek vagytok!!! Sok-sok boldogságot és egészséget kívánunk!!

Ildikó
ildikó

Sziasztok!!! :):)

Nagyon szépen köszönjük mindannyiotoknak a rengeteg jó kívánságot és a gratulákat, drágák vagytok!!! :):)

Szülés történetünk: 14-én voltunk vizsgálaton, a méhszáj ekkor 2222 volt, megrövidülve, megnyílva - megbeszéltük, hogy aug. 27-én lesz a császár...

Viszont 16-án 00:30-kor itthon hirtelen elfolyt a magzatvíz egy jelentős része. El sem hittem... :):)

01:00-kor már a kórházban voltunk és 02:25-ig vizsgáltak, előkészítettek a műtétre, majd kiemelték a csajszikat.

Elképesztően professzionális csapatot fogtunk ki hála Istennek, mindenki tudta a dolgát és nagyon kedvesek voltak velünk. :):)

A babák a szülést követő 10 óra múlva már velem voltak a nap 24 órájában. :):)

16-án születtek hajnalban és 19-én délben már otthon voltunk.

A csajszik tegnapi nap 10x ettek felváltva 50 ml-eket, nagyon ügyesek és aranyosak, imádjuk Őket. :):)

Puszi mindenkinek, Vadvirág
Vendég

Na persze a legeslegfontosabb az előbb lemaradt... :):)

Friss fotók Pálmáról és Laráról:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=13579&page=2

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!!

Annyira jó, hogy írtál nekünk!!!!! Tündériek a babák!!!!!! Olyan jó, hogy ez a csoda újra megtörtént veletek!!!!!

Szívből gratulálok a kislányaitokhoz!!!!

És azt lehet tudni, hogy egy vagy kétpetéjűek?

Nagyon meghatóak a képek, el is bőgtem magam!!!!

Sok-sok puszit küldök nektek!!!!

Éva
éva75

A képeket nézve nagyon egyformának tűnnek!!!

Éva
éva75

Sziaszok!

Vadvirág!
De jó hogy már itthon vagytok!
Szuperek a képek, én is nagyon meghatódtam..
A csajszik pedig úgy hasonlítanak egymásra mint két tojás! :D

Pihenj sokat! :D

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Vadvirág! :D :D

Szívből gratulálok Nektek! Sok-sok boldogságot és jó egészséget kívánok a Babákhoz!! Nagyon aranyosak a fényképek!
:D :D

Zsuzsi
zsuzsi88

Sziasztok!

Köszönjük, köszönjük!!! :):)

Kérdeztük mi is hogy tulajdonképpen hány petéjűek lehetnek, de az orvosunk azt mondta hogy 100 % biztonsággal genetikai vizsgálat dönthetne erről - amit persze nem fogunk megcsináltatni hiszen teljesen mindegy tulajdonképpen. :):)

De szerintünk is nagyon hasonlítanak a csajszikák. :):)

Ha ez a későbbiekben is így marad, akkor úgy különbözetjük majd meg Őket, hogy írni fogom a füzetbe (az etetési idők és grammok mellé) hogy melyik nap melyikükre milyen body került - és max. a rugik lesznek egyformák, meg a többi ruci... :):)

Utána meg csak lesz valami apró megkülönböztető jel, amit idővel felfedezünk rajtuk. :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Mi eleinte rajtuk akartuk hagyni a karszalagot a kezükön, de nagyon hamar meg tudtuk őket különböztetni, szerintem ti is nagyon hamar megtanuljátok, hogy ki-kicsoda.
És a tesók mit szóltak a kicsikhez?

Éva
éva75

Éva!
Amikor haza érkeztünk, egy egész kis fogadó bizottság várt minket, ahogy fordult a zárban a kulcs... :):)

Édesek voltak mindannyian, egyszerre kezdtek el mindenféle jópofa dolgot mondani a csajszikra, óriási izgalomban voltak, lelkesedtek, simizték Őket, stb. :):)

(Márk volt addig a legkisebb és amint beléptünk a lakásba és megpillantottam Őt, hirtelen elképedtem hogy valójában már mekkora nagy pasi - persze Pálmához és Larához képest. :):) )

Picit féltem, hogy majd esetleg bedobálnak mindenféle játékot a kiságyba, vagy nyúzni akarják az ikreket, de hála Istennek szó sincs ilyesmiről. :):)

Dominika ugyanúgy a barátaival szervez mindenféle programot, számára nem változott semmi tulajdonképpen és mára a kisebbek is a lehető legtermészetesebben élik meg hogy a babák is itthon vannak - már nem nyüzsögnek állandó jelleggel körülöttük.

Mintha mindig is így lett volna, szóval ugyanúgy csinálnak mindent mint előtte. :):)

És nálatok hogy alakulnak a dolgok?

Mikor költöznek a nagyszülők?

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Ez szuper!! Nálunk Lorena két éves volt, amikor megszülettek az ikrek, de ő nagyon féltékeny volt, igaz ő addig csak egyedül volt, de aztán szép lassan megszokta a fiúkat.

Anyuék szeptember elején költöznek, mert még az eladott házukban is sok pakolnivaló akad még.

Most mennem kell, mert még sajnos dolgozom és ezer feladat vár rám.
A gyerekek már három napja szét vannak szórva a nagyszülőknél, olyanok vagyunk most, mint az ifjú házasok.

Puszi

Éva
éva75

Éva!
Örülök a jó híreknek, mindez igazán remekül hangzik, szuper!!! :):)

Puszi

Vadvirág
Vendég

Vadvirag!

Engedd meg hogy igy ismeretlenul is GRATULALJAK NEKED!!! Csodaszepek a bebik es tenyleg nagyon hasonlitanak egymasra!
Figyelemmel kisertem a sorsodat mert amikor megtudtam hogy ikreket varok (eleg koran, olyan 5 hetesen) elkezdtem olvasni az ikres topikokat.
Csodallatos hogy ilyen szep es problemamentes terhesseged es szulesed volt es hogy ilyen gyonyoruseges ket kislannyal ajandekozoztt meg a sors!!!
En egy kicsit felek mert A babam (Alex) fejvegu, B babam (Anna) faros (hetfon voltak 1800 es 1700 g-osak) es a doki szerint termeszetes szules lesz. Olvastam Markrol es felelemmel tolt el hogy ez esetleg velunk is megtortenhet. :cry:
De nem is akarok ilyenekre gondolni es probalok olyan optimista es eletvidam lenni amilyen Te vagy, csodallak a hitedert es az orokke vidam termeszetedert, aki hisz a csodakban azzal meg is tortenik!!! Itt vagy Te peldanak! :D

KépKép
KépKép
tontica

Kép
Ezzel a keppel szeretnek gratulalni!: :D
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!
Nagyon szépen köszönjük, kedves vagy! :):)

Én is GRATULÁLOK a pocaklakókhoz! :):)

A mostani várandósság alatt ahány UH-vizsgálaton voltunk (és havonta voltunk a magánrendelőben, plusz a kötelező kórházi hivatalos UH-k) annyiszor más-más helyzetet vettek fel a babák...

Szülés előtt pontosan 1 héttel is másként feküdtek, mint a szülés napján - császár előtt még ellenőrizte az ügyeletes orvos, mielőtt a mi orvosunk megérkezett.

Az én 2004-es tragédiám sajnos nem egyedülálló, bár szerencsére nem is minden napos - ám számításba kell azt is venni hogy mindez abból a csekély hüvelyi szülésből számítva szűkül, mert azért legtöbbször mégis császárra kerül sor szerencsére - pontosan a felmerülő esetleges kockázatok miatt.

Az orvosunk mesélte, hogy a praxisában a miénken kívül már volt egy olyan eset, amikor pontosan ugyanolyan balszerencsésen végződött egy normál hüvelyi iker szülés (természetesen nem nála és nem abban a kórházban) és amikor a Mami ismét teherbe esett ikrekkel spontán évekkel később, majd orvost váltott és Ő lett a kezelőorvosa, császármetszéssel szépen világra is hozták a babákat. :):)

Remélem nem rémisztettelek el, de én bizony az esetünk óta egyetlen ikresnek sem merem jó szívvel ajánlani a természetes hüvelyi szülést és magam sem vállaltam volna be - bár hála IStennek az orvosunkban ez fel sem merült ötletként.

Viszont ellenpéldának itt van Éva, aki olyan szépen, simán, nagyszerűen világrahozta a babáit, hogy azóta is csak ámulok és dicsőítem milyen ügyesek voltak. :):)

Biztosan így lesz nálatok is és szerintem is nagyon fontos hogy az embernek elegendő hite legyen. :):)

Őszintén DRUKKOLOK nektek!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Tontica!
Először is hadd gratuláljak a pocaklakókhoz!Nagytesó mit szól hozzájuk?
Az a gondolat merült fel bennem,hogy vajon beszéltél-e az orvosoddal az aggodalmadról a hüvelyi szülést illetően?Mit mondott erre?

Vadvirág!
Mégegyszer sok boldogságot nektek és nagyon szépek a lányok!!!A nevük meg egyszerűen gyönyörű,kimondottan illik ez a különleges név ezekhez a csöpp kis tündérekhez!Igazán irigy vagyok rád!!! :wink: :lol:
Nagy vigyorgások közepette olvastam a "hogyan különböztetem meg őket" problémádat!!! :lol: Bizony mi is gondban voltunk eleinte az egypetéjüekkel (Beni+Marci)!!!Ezért és egyéb okok miatt én csak ritkán adtam rájuk egyformát.De egyszer kaptunk 3 nagyon édes és teljesen egyforma rugit!Annyira arik voltak benne.Egész nap nem is volt gond,hogy ki kicsoda.Aztán eljött az esti "bömbölés" ideje.Akkor már mindenki volt mindenki kezében "hátha nálam megnyugszik" jelszóval. Aztán végre jött a fürdetés:Oli fürcsi,majd kaja a mamával,Beni fürcsi,majd a kaja apával.Majd végül -gondolván - Marci fürcsi,aztán törölközés...Hoppá!!!!Dehát neki anyajegy van a popóján!Ajaj akkor ő mégiscsak a Beni!!! :lol:
Szóval fürcsinél derült ki,hogy utolsónak a Beni maradt.Ugyanis annyi a különbség az egypetéjüek között,hogy a Benike popóján van egy anyajegy!
Ma már sokkal könnyebb,mert számos nagyon apró különbség van köztük!De azért még ma is előfordul,hogy ha csak fél szemmel nézek rájuk vagy hirtelen pillantok oda,akkor összekeverem őket!
De azért ez jó muri!És szerintem a későbbiekben nekik is jó játék lesz oviban,suliban! :wink:

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
:):) Igen, igen, tényleg csodásak, édesek, aranyosak, egészségesek, ügyesek, fantasztikusak, nagyszerűek, imádnivalóak, lenyűgözőek, tündérek, kis kölyök oroszlánok, na és persze gyönyörűségesek... :):)

Teljesen elbűvöltek minket, egyszerűen leírhatatlanul boldogok vagyunk, isteni jó ikres Maminak és Papinak lenni, a legklasszabb dolog a világon, pláne hogy mellettük még van 4 gyerkőc, ennél nagyszerűbb dolgot el sem tudok képzelni... :):)

Annyira édes a történet, amit leírtál, valóban muris ez a nagy hasonlóság, mindig megmosolyogtat minket is. :):)

Első ránézésre állandóan megkérdezzük egymástól hogy: "Ő ki? Lara vagy Pálma?" :):) Aztán tippelünk... :):)

Biztos idővel mi is simán rájövünk majd ki kicsoda, csak lesz valami megkülönböztető jel nálunk is. :):)

Lara ma 100 grammot evett!!! Húúúúúúúúúúúúúúú, ezt nem gondoltam volna hogy mostanság ilyen előfordul, hiszen eddig mindkét csajszinál a legnagyobb mennyiség csupán max. 60 gramm volt. :):)

(Az első pár nap meg 30 grammokat ettek.)

Mai fotók: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=13579&page=3

Vadvirág
Vendég

Még az jutott eszembe, hogy milyen érdekes, 2004-ben is csütörtökön hajnalban érkeztek az ikrek 01:00 után picivel és most 2007-ben is szintén csütörtökön hajnalban 02:00 után kicsivel... :):)

Ráadásul mindkét alkalommal voltunk előző hétvégén a Velencei-tónál és mindkétszer megbeszéltük, hogy megyünk a következő héten is megint - amire persze már egyik esetben sem került sor, hiszen megszülettek a babák... :):)

(Aztán mindkét alkalommal a 8-as szám szerepel a születés körül - 2004.07.08. és 2007.08.16.)

Vadvirág
Vendég

Szia Vadvirág!

El sem hiszem,hogy 6gyerekes anyukaként ilyen vidám,boldog,kiegyensúlyozott vagy!Ilyenkor már az anyukák csak panaszkodni szoktak,hogy milyen fáradtak,mennyire rosszak a kölkök,szalad a lakás,,nincs idő semmire stb. Azért az nem véletlen,hogy az a gólya ennyiszer járt felétek!!! :lol:
Hát igen!Ez a "te most ki vagy" nálunk is rengetegszer elhangzott!Sőt apa még a mai napig se tudja sokszor megkülönböztetni őket.Annyi a szerencséje,hogy most már a Lolo besegít neki! :wink: Olyan édes,ahogy kiabál a tesói után: Bibike (ő a Beni), Maszika ( ő meg a Marci)! :lol:
Tényleg szuper ikres maminak,papinak lenni! :lol: Egy gyerek után nem is gondoltam volna,hogy mennyi meglepetés érhet még,ha gyereknevelésről van szó!Érdekes világ,amit azok akik nem nevelnek ikreket,szerintem sosem értenek meg!Én nagyon hálás vagyok a sorsnak,hogy így alakult az éltünk.Olyan élményekről maradtunk volna le,ami (ma már bizton állíthatom) szegényebbé tett volna bennünket!
Gyönyörűek tényleg a lányok!Én most ezekről a képekről tuti nem tudnám őket megkülönböztetni!(kedvet is kaptam egy kislányhoz- csk apa meg ne tudja :wink: )
Gratula a 100grammhoz!Nagyon ügyik vagytok!Hipp-hopp behozzák a lemaradásukat!Azt nem is kérdeztem,hogy szoptatsz? A kisebbek nem féltékenyek? A nagyok barátnői még nem jelentkeztek bébicsősznek?
Nálunk állandóan van 1-2-3 plusz gyerek az utcából,baráti körből!!!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
Hát igen, mi is elmondhatatlanul hálásak vagyunk a sorsnak az összes gyerkőcünkért, hála Istennek tényleg nagyon szerencsések vagyunk hogy ilyen könnyedén és gyorsan érkeztek hozzánk. :):)

Mi is mindig azt mondjuk egymásnak, hogy biztosan nem véletlen, Ők pontosan tudták hogy nálunk remek dolguk lesz. :):)

Azt gondolom az én fő feladatom a családunk, elsődlegesen édesanya és feleség vagyok, utána jöhet bármi más egyéb...

Egyszerűen nagyon boldoggá tesz ahogy végig nézek a gyerekeken és látom amint egyre okosabbak, ügyesebbek, szuper ahogy nyíladozik az értelmük, ahogy kialakul egyre jobban az egyéniségük, isteni jó hogy mindannyian egészségesek, gyönyörűek, vadócok és hogy rengeteg szeretet van bennük, őszinték, segítőkészek, szabadon szárnyalnak, stb. :):)

És teljes mértékben energizálnak, vitalizálnak engem a nap 24 órájában... :):)

Napközben soha nem vagyok fáradt, telis-tele vagyok mindig energiával, jó kedvvel, kreatív ötletekkel és ezeket mind-mind Nekik köszönhetem. :):)

Igaz hogy estére általában úgy terülök el az ágyban mint egy leveli béka és legtöbbször a 21 órakor kezdődő filmeken is elalszom az első 10 percben, a könyvek pedig az első 10 sor után kiesnek a kezemből, de végül is ez sokkal jobb, mintha álmatlanul forgolódnék... :):)

:):) Lolo elképesztően édes lehet ahogy ezeket mondja, szinte látom magam előtt. :):)

Igen, azt hiszem kellene a csapatba hozzátok még egy csajszi mindenképpen - egészen mások mint a kispasik. :):)

Szopi is van és pluszba még Milumil HA-t is kapnak Pálma és Lara.

Kisebbek egyáltalán nem féltékenyek, úgy kezelik Őket, mintha mindig is velünk lettek volna a bébik, valahogy teljesen természetes ez az egész számukra is. :):)

A tiniknek eszük ágában sincs bébicsőszködni, szervezik egyre-másra a saját korosztályukkal a nyári programokat. :):) És szerintem ez így van jól... :):)

(Amig bent voltunk a kórházban - 3 nap - akkor Dominikának kellett vigyázni a kicsikre, amig Attila bejött hozzánk - 14 éven alul nem lehetett látogatni - és már nagyon rosszul viselte a nőci, igazán mehetnéke volt - Ő sem egy otthon ülő típus... :):) )

Aztán hamarosan kezdődik a középiskola nekik, jön a tanulás és utána éppen csak hogy egy kevés időt tudnak délután együtt tölteni...

Fotók a mai napról - utolsó 3 db...
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=13579&page=3

Kiderült hogy az ikrek is imádnak óriási nagyokat sétálni, a friss levegőn lenni, úgyhogy továbbra sem leszünk itthon ülő penészvirágok. :):) HURRÁ!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Egy kicsit eltűntem, mert kaptam egy másodállást és azt csinálom a szabad időmben.

Tontica

Megértelek, hogy aggódsz a szülés miatt, tényleg sok rosszat lehet hallani, de itt vagyok én élő példának, hogy a sima szülés is végződhet szerencsésen.
Nálunk is Ádám fejjel bújt ki, Zolika pedig farral és még nem is voltak kis súlyúak, (Ádi 3,3 Zolika 3,7kg) de mégis minden szuperül ment, olyan gyorsan megszülettek, hogy nem is volt idő aggódni.
Remélem, nálatok is minden rendben lesz, de ha aggályaid vannak szerintem inkább nyugodtan beszéld meg az orvosoddal és majd ő eloszlatja azokat.

Vadvirág

Szuper, hogy ilyen jól vagytok!!! Nagyon gyönyörűek a lányok és persze a többiek is!!! Meg sem látszik rajtad, hogy nemrég szűltél ikreket, lassan az alakod is a régi lesz.

Most elköszönök, mert már dolgozom.

Egy hetet a férjem van megint otthon szabin a gyerekekkel, szerencsére jól elvannak.

Puszi

Éva
éva75

Sziasztok!

Vadvirág!
Megnéztem a képeket, gyönyörűek a lányok. Kicsit irigykedek is ;)

Eri
simones

Sziasztok!
Nagyon rég nem jártam erre, így megkésve bár, de gratulálok Vadvirágnak a lányokhoz!!!
Nagyon ügyesek vagytok! Azt meg már mondani se merem, hogy csodálom az energiádat. Állítólag nekem is van, de ilyenkor azért rendesen elbizonytalanodom :lol:
Jó egészséget Nektek!

Tontica!
Én meg mindig sima szülést szerettem volna és a mai napig "siratom", hogy nem lehetett. :( Szerintem csak félelemből kár lenne lemaradni róla. Persze ha orvosi indoka van a császárnak, az más :)
A barátnőmnek is ikrei vannak, ő simán szült, egyáltalán nem tartotta vészesnek, az első fejvégű volt, a második faros és semmi gond nem volt. Nyugi:)

Ditke
ditke62

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?