A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Eszter tegnap: beszélgetünk egy pocakos ismerősről, mondja, ő is szeretne kistestvért. Kérdem (, biztos értjük-e egymást): "-Olyat, mint Balázsnak a Krisztián? (Unokatesók). Egyből rávágja: "-Nem. Kislányt!" :mrgreen:
neet
neet

Kattix,
üdv a klubban! Kondor Katát "ismerem" látásból, hihetetlen szimpatikusnak tűnik, sztem nagyon jól jártál vele, de majd jön Barbi, és mesél.
Kocsis Évát nem ismerem.
Homeós ügyben nem lesz gond, és a dokid sem mondhat semmit, mert ez csak egy "plusz szolgáltatás", az oltásoknak nem ártasz vele. Szóval, semmi problémája nem lehet. Egyébként én sosem mondtam el a dokimnak, h kivezetem az oltásokat. Szépen megoldottam egyedül.
Most meg már homeós dokink van, előtte ez nem "szégyen"! :wink:

ja, én is gondban vagyok, mert még nincs kocsink, igy nem tudok elmenni TI-hez, pedig Meme elég rosszul viseli mostanság az éjszakákat. Ma is 3-1/4 5-ig fent volt és sirt,de nem csak úgy, hanem keservesen, hallhatóan FÁJ neki vmi. És nem alszik. Kinomban bekentem az inyét azzal a lidocainos sz@rral, és attól elhallgatott, viszonylag gyorsan elaludt. De néha nem vagyok biztos abban, h a foga miatt sir. Bár most is az volt, h tömte az öklét a szájába szegényke... :roll: aztán meg vmelyik nap begyulladt a körömágya is. De neki a kezén...ott még a bactroban sem játszik. Viszont a hepar sulfuris szépen helyre rakta.
a telefonos segitség meg nem játszik. Lévén süket vagyok mindkét fülemre, igy nem megy a telefonálás. :lol:

Zsugyu,
mindig eszembe jutsz, h lehet, h nekünk is olyan sokat késik majd a kocsi???? :shock:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ahogy elküldtem a hszemet, rögtön sejtettem, hogy le leszek hurrogva ill félreérthető volt(am). :P
Szal gyerek mint teljesítmény stb témában:
Egyfelől én is ugyanúgy gondolom mint itt bárki más, hogy egy gyerek születése maga a csoda és megismételhetetlen és muszáj átérezni, mert elmesélni nem lehet, és féllábú ember lennék ha nem lenne Kamilla és semmi pénzért nem cserélném el az elmúlt 1,5év+9hó történéseit és a rám váró többi élményt sem!!
Viszont az én esetemben ez nem volt (jaj nem tudok rá jó szót)...olyan emberfeletti ? teljesítmény, mert könnyen összejött, viszonylag könnyen szültem és azóta sincs hú de nagy problémám a gyerekkel. Persze nagyon sajnálom azokat akiknek nehezen, ne adj Isten egyáltalán nem jön össze a bébi, holott "megérdemelnék", mert tudom már, hogy mit veszítenek ezzel. :(
No de a produktum nálam ilyesmiket jelent, mint pl Rodin:Gondolkodó szobra, avagy Van Gogh egy képe, vagy a Szent Márk Bazilika stb stb amiből egy van és megismételhetetlen.
Igen tudom Kamillából is egy van és megismételhetetlen de őt én és a családom és max a barátaim tartják "remekműnek" mert amúgy pl a játszón délután legalább 10 hasonló helyes kiskölyök rohangászik...
szerintem megint nem vagyok túl érthető ill talán zavaros is...de asszem a lényeg valahol az önmegvalósításon van.
Valahogy spec én úgy érzem magam mint Ripley a 8. utas a halálban :) Bennem van egy ailen ami évek óta nem tud felszínre törni :roll: ez lenne az önmegvalósításos dolog. Keresem az utat hozzá, és talán majd úgy mint Votiv ha 40 éves leszek végre kidughatja a fejit a mellkasomom 8)
Egy szó mint száz én nem vagyok az az ősaanya típus aki a gyerekeiben teljesedik ki. Lehet, hogy ez gáz, de ez van.
De mindeemellett nagyon fontos számomra Kamilla pontosabban a legfontosabb dolog az életemben és mindig is az marad.

Ja és ikrek vagyok 8) szal az örök vívódás a két énem között az én keresztem :mrgreen:

és a sok pszis beírásotok hatására ma vettem egy Wittgenstein könyvet mert 50%os volt :lol:
(meg vettem egy Aldo Nove-t is, még sose hallotam róla :oops: de sok ilyen vakfoltom van még, szal asszem most nekiesek az olvasásnak)

Rylie
rylie

Zsanci,
ha szólsz, akkor elmegyek érted kocsival, oszt befuvarozlak a homeós dokinénidhez. Azér' van az autó, nem?

Neet,
ez mind szép és jó, de ettől még a zsírka-firka marad, mert ez mész. Asszem első körben a radírral próbálkozom...

Indike,
nincs, mert nem mi festettünk ki. De ha lenne, akkor is az egész falat kéne festeni, hogy ne üssön el a szín... de még hengerem sincs, eg lehet, ogy ez már sok lenne a hasamra kötött, bálna méretű esővizes hordómnak...

Szrek,
nem akarom én Apjukomat teljesen megőrjíteni.. nem elég, hogy Füli, még én is a falat firkálom.. Kép

egyébként Füles is hosszúcombinak lett titulálva és olyan is lett. Most kerek egy fejjel magasabb, mint a 7 héttel fiatalabb unokahúga, illetve Pocak Balujánál is, aki viszont fiú és 5 hónappal iidősebb...
ugye én sem vagyok alacsony, de Apájuk meg 2m magas...
Kép
macskanyu

öhöm..hallottam természetesen 2 db T-vel... :oops:
R
rylie

Rylie, hurr :lol: . Tulképpen értem én amit írsz, és bár én szűz vónék ( :D ) azért a kétféle felfogás bennem is vívódik. Ezért montam, hogy ha két életem lenne, a másodikat máshogy élném, de az elsőt így. Csodálattal nézem azokat az embereket (nőket) akik túl azon, hogy otthon harmóniát teremtenek, még önmegvalósítani is van erejük, idejük. Ha már a célokat emlegettük, nekem valami ilyen lenne. Vannak jó ötleteim, amiket szeretnék esetleg megvalósítani (ez kezdődik a nyelvtanulás folytatásától és a jópofa vállalkozáson túl a keleti filozófiák mélyebb megismeréséig tart), csak valahogy néha úgy érzem, betemet a hétköznap. Ami csodagyönyörű családdal, és élvezem is, csak néhanapság előjönnek ezek az igények, de még nincs meg a lendület. Egyszómintezer, igazad (is) van. :lol:

Macs, zsírkréta :lol: :? , én is radarral mennék neki, csak óvatosan, mert a mész könnyen lejön. (nekünk is az van)
Hosszúcombú Mirkababa :D Szerintem megvárja 20-át, hogy aztán minden szülinapján tüzijátékozhasson neki az egész ország. :lol:

Indi, ezzel a dokiüggyel nagyon hasonlóak vagyunk. Én sem szívesen viszem szíreszóra, aztán van, hogy tévedek. Erről (is) szól a szülőség. Döntéseket hozunk, amik a picikre hatással vannak, és bár a legjobbat akarjuk, van, hogy rosszul sül el a dolog. Ez a nehéz benne. A lényeg, hogy revideáltad álláspontodat amikor kellett, és most már javulni fog Domicsek. :)

Zsanci, :D jajj ez a várakozás!!!! Miért van? Nincs még ott az autó a kereskedésben, vagy a papírmunka tetves? Nem lehetne próbarendszámmal használni az autót? Drukkolok, hogy minél előbb virgonckodhassatok. Picurkának pedig jobbulást.

Kattix :) szia, gratula a pocaklakódhoz.

Fibi, én is egyedül próbálkoznék. Már akartam kérdezni, külön fürdenek a srácok? Mi vettünk egy olyan klassz műanyag kütyüt (kb 1000 pénz), amibe belefektetve a babát biztonságosan berakhattuk a nagykádba. (persze nem hagytuk ott egyedül) Amióta már ülni tud, akkor egy másik ilyen kütyüben nyomja (ez még Zsókáé volt). Nagyon élvezi a kicsi, és a nagyok is, és így a koordináció is könnyebb. És szopiztatás alatt a nagyágyon fekve szoktam nekik mesélni. Két légy csattan egyszerre. :lol: Eztán Lorci irány az ágyba (15 ezer puszi röpködése a levegőben, ugyanennyi pápápápá után :shock: ), én/mi meg átvonulunk a gyerkőszobába, a takarjbepuszimilyenzenelegyen akcióhoz. Nem mondom, hogy néha nem áll égnek a hajam, de azért a logisztika már műkszik. És két kőccel is ez volt a menetrend. (köztük 3 év volt, akkor Gy. sokat túlórázott)
zsugyu

Kattix, szia, én nem a SztIben szültem, tehát nincs infóm.

Fibi, én is egyedül próbálkoznék, sőt próbálkozom, hol így sikerül, hol úgy. Jóóóól időben kell kezdeni, és nem idegeskedni, ha elcsúszik a dolog. Én a kicsivel kezdem, ha egyedül vgyok (elég sokszor dolgozik a Férjem késő estig), már 6 körül megfürdetem, ha nincs más program (tegnap 7kor jöttünk haza a játszóról, mégis tartottuk a fél 9es elalvást), szopi, és 7 körülre ő le van téve, jó esetben el is alszik. 7 kor (vagy he éhes m ár kicsit előbb) vacsi a nagynak, fürdés, ha a kicsi elaludt, akkor jó neki, mert csak ő van, he nem (szerencsére ez a ritkább), akkor együtt hallgatnak mesét, éneket. Fél 9re általában alvás van. Ha a kicsi mégsem alszik el, akkor ilyenkor őt kiviszem (vagy már kint van a babakocsiban), és csak ha elaludt, akkor viszem be a gyerekszobába, hogy ne ébressze föl a nagyot. Persze nálunk a nagy könnyen elalszik, metr nappal SEMMIT nem alszik, így estére már jó fáradt (meg én is).
SZal, engem frusztrál, ha nem tudok akár egyedül is boldogulni a 2 gyerekemmel, még ha nehézkesebben, lassabban is, de mennie kelll.
Megyek, mert üvöltés van.
Ja, P éjjel fél 2kor nyöszörög, tűz forró, 39 fokos... Megint nem aludtunk... 2 hete folyamatosan beteg vki a családban. És így megy el a nyarunk, mindjárt vége... :(
rídonli#

Ridonli,
jobbulást!!!++++++
és én megnéztem a linket, amit felraktál, és bőgtem, de hát a hormonok ugye...és én pl arra is vágyom még ebben az életemben,h egyszer végre megvághassam mindhárom szülésemet, és összerakhassam vmi jó kis zenével... :roll:

Macs,
nagyon aranyos vagy, de most te vagy a leguccsó, akitől kérek vmit! :lol: pihizz!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rídonli

sok sok ++++++++++++++++++++++

Zsána,
teljesen minsdegy, mert egy nemalvó, duracell képességekkel megáldott Fülessel, egy marha nagy házban, amihez kert is van..szóval szó sincs pihiről.... jó lenne néha, nem mondom, de sokka többet pihenek, ha pl. vezetek (addig sem kell Fülivel szaladgálni, meg mosni, meg teregetni etc.), vagy ha bemegyek a cégemhez közgyűlésre (amin mindenki felhördül, pedig ott csak üldögélni kell, meg odafigyelni, kérdezni stb.)
De nehogy neked meséljek, milyen pihentető, ha MÁST csinál az ember néha... :mrgreen:
macskanyu

ááá...

hogy kell angolul mondani, hogy pásztoróra?
macskanyu

Köszi, csajok a válaszokat :) asszem nekimegyek egyedül, én is efelé hajlottam. Bálint ugyis imádja megmosdatni az öccsét, odáig rendben is van, aztán majd elöre elkészitek vmi vacsit, amit félkézzel is bekapunk, ill. megetetem B-t 1 kézzel. Mert Ábel 8 körül kidöl, B meg csak 8 után szokott fürdeni, elöbb nem tudom bekönyörögni a kádba. Nálunk szopi alatt nem müködik a mese/altatás, mert Ábel 5 perc alatt kiszivja ami kell neki, aztán kiköpi a cicit, B meg minima fél orát igényel belölem altatás cimszo alatt. ugyhogy amig Ábelt altatom, majd felviszem B-t is, és vmi csendes ( :roll: ) játékot a kezébe nyomok.

Ma ebéd után pl megint 2 oráig tartott, hogy elaludjon B, mert Ábel csak fél orákat bir éppen szunyni. :( És PONT mire lement alfába a nagy, felsirt a kicsi, és ez ment orákig :cry: aztán mire én is ledöltem volna, megint fent volt a picur...... és egész nap nem birok Bálintra figyelni, mert nem értem, hogy ilyenkor miért nem bir rendesen aludni Ábel, és ugy sajnálom B-t...... áááááá, asszem nem akarok több gyereket :?

Neet,
ilyenkor nagyon eszembe jutsz, hogy lehet h neked van igazad az 1 gyerekes elmélettel. mert tök jo, hogy tesok, és szeretik egymást, de megöszülök bele lassan.

Ridonli, Zsan,
++++++++++!

Rylie,
igen, igen, abszolut értem, miröl beszélsz! :) asszem én is ezért akarok folyton tanulni valamit, meg "fejleszteni" magam... és elöbb utobb csak rátalálok arra, amit keresek.....

Zsu,
amit irtál, hogy "betemet a hétköznap", az annyira találo volt!!!! néha én is ezt érzem, amikor hulla vagyok, és este 10-kor még a könyv is kiesik a kezemböl. ha meg összeszedem magam, és éjfélig fent vagyok, akkor másnap kezdödik a mosott sz@r szindroma....

Kattix,
szia itt :) kismama relaxra nem kell elöre bejelentkezni, menj nyugodtan: szerda reggelente 9-kor. és nagyon jo!!! zenés meditácio/relaxácio, az orvos (Bálint Sándor) vezeti, neked csak lazitani kell, és élvezni :D segit feloldani a stresszt és a félelmeket, ráhangolodni a babádra, stb. :)
fibi

Jelentem: a zsírkréta remekül lejön, őrült drága, extra puha BIC galet radírral és a falszín is megmarad :) viszont rettenet mennyiség radírdara leszen a földön és elég sok radír kell hozzá...
...még mindig gazdaságosabb,. mint újrafestetni.. :D
macskanyu

Sziasztok!
Rídonlizom már régóta... Néha vannak hsz kezdeményeim - hogy milyen klassz kölkök, vagány anyák meg hasonlók de vhogy nem sikerül elküldeni. Vagy pont akkor nyavalyog az egyik én klassz kölköm vagy véletlen visszaolvasom és túl banális az egész és nem merem elküldeni ...

Nem semmi, hogy mindenki milyen hősiesen viseli a gyerekek betegségeit. Nálunk 2x1 napig voltak betegek (úgy igazából, akkor se nagyon és nem is voltam segítség nélkül) de én még mindig ápolom a lelkemet. (Taknyosak voltak, az az igazság, szimplán náthásak de az anyjuknak gyenge az idegrendszere.)

Kattix,
Mindkét módszer jó homeopátiás ügyben. Az önműveléssel az én esetemben az lenne a gond, hogy fene nagy a pofám ha mást kell megnyugtatnom mikor lázas a gyereke (olyanokat tudok mondani, hogy minden gyerek szokott beteg lenni, meg erősödik az immunrendszere és hasonló ütős és eredeti dolgokat) de ha az én gyerekemnek mondjuk fátyolos a tekintete és bágyadt akkor már kiborulok. Ha ilyenkor elvinném egy gyógyszerfelírós dokihoz nem biztos, hogy felül merném bírálni az ítéletét. Ha pl. azt mondaná, hogy felírom ezt az izét, hogy megelőzzük a későbbi bajt. Biztos nem kérdeznék rá, hogy milyen későbbi bajt akar megelőzni és milyen izét ír fel hanem otthon idegelném magam egyik kezemben a gyerek, másikban a gyógyszer...
Ha nem ilyen szerencsétlen vagy akkor az önművelés tök jó és itt nagyszerű tanácsokat is kaphatsz.

Ha viszont te is szerencsétlenke vagy akkor keress jó dokit. Mi most a 3. dokit fogyasztjuk és megérte keresgélni!!!!
Az én gyerekdokim Zuglóban és magánban vhol Óbudán rendel. (A mi dokinénink pl. telefonon keresztül is gyógyít náthát és hasonlókat. Megmondja milyen bogyót adjak és én beszámolok a javulásról!!!)

Rídonli,
Jobbulást a betegeknek!!! (Felháborító, hogy a gyerekek betegek mernek lenni, fene az immunizéjüket! Én azóta minden játszóterezés után azon izgulok, hogy milyen náthát kaptak el. Legszívesebben fertőtlenítő sprével nyomnám végig a hintát, mint Michael Jackson.)

Fibi,
Nem egészen tudom mi volt a pr-ád (mer nem merek visszalapozni, hátha felébred a kicsi piócám). Ha van lehetőséged szittyóra naná, hogy szittyó. Akár úgy is, hogy megpróbálod egyedül csinálni és a szittyó csak segít. Így kikísérletezheted a legjobb módszert (vagyis az épp aktuális legjobbat). Nálunk most Peti újra a saját szobájában alszik így kicsit módosult a terv - én 4 napos kora óta egyedül nyomom az estéket.
És persze a szitter néha kifejezetten hátrány. Peti mostanság csak engem és anyámékat bírja, mással nincs nagyon el - sajnos a tök jó szitterünkkel sem. És altatást eleve nem tudtam jól a szitterre bízni. Nem a szitter hibájából.
Szóval kísérletezz és kitartás. És sztem Bálint még kicsi ahhoz, hogy túl nagy dolgot elvárj tőle - legalábbis Peti még kicsi. Oké, hogy odaadja amit kérek, de ha hisztis akkor én aztán mondhatom, hogy lécci-lécci csendben légy, mert Marcit altatom. ...
Szóval problémád mélyen átérzem és drukkolok!!! (Hm, számít ez?)

És boldog ünnepeket mindenkinek, akinek volt...

Móni
Kép
Kép
monisa

Monisa,
már hiányoztál :lol: irtam pár napja privit is, átment? :)
holnap este kiproszálom egyedül, aztán ha beleöszülök, akkor next time hivom a szittert. de altatás nálunk is csak velem zajlik, max a vacsoráztatásban tudna segiteni (de azt már fél kézzel is lenyomom 8) )
fibi

Nem baj, ha unjátok, hátha egy eddig ismeretlen readonly pont felkapja a fejét: hordozni kő, attó megnyugszik a kőc, elalszik, megszűnik a hasfájása és egyáltalán, biztonságban érzi magát. Ha mégsem, akkor ott a hordozás módja a hibás tapasztalataim szerint. Azon meg könnyű segíteni, csodálatos kollégám tart tanfolyamot (2X1,5 óra gyerekestül, potom pénzért: www.hordozo.hu)

Többgyerekeseknek is ajánlom :wink:

indianyo

Fibi,
Vagy vmelyik gyereket nem fürdeted meg este (hanem korábban) vagy egyik nap ezt, másik nap azt... ? Bár gondom nem a fürdetés a gond. (Nálunk az csak fárasztó, de ők élvezik és hát megy az idő...)
Anyukám azt mondta, hogy beszéljem meg P-vel, hogy olvasok neki mesét majd utána rábízom egyik állatára (maci, cica --- jó sok van), hogy ő vigyázzon rá. Nem próbáltam de lehet hogy ha jó szöveget nyomok és P. épp fogékony rá, akkor menne. Esetleg kipróbálhatnád.
Egyik bnőm pedig egyszerűen megmondja a gyereknek, hogy menjen a szobájába, azt csinál amit akar, de őt x óráig (vagy percig - gondolom nem két órával kezdte) ne zavarja. Ez nálunk is működött egyszer, a lényeg a körítésen volt (megkapta apja 30.000 ft-os legóautóját - naná, hogy elvolt több mint fél óráig :twisted: ) Aztán simán visszaillesztettem a pneumatikus gumiszalagokat vagy mit.

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok,

Nem olvastam vissza, csak egy gyors szolgálati közlemény, akinek Nokiája van, és nem tudja, cserére van-e szükség akkumlátor ügyileg... öööö, tudjátok, annak kapcsán, hogy volt, amelyik felrobbant zárlat miatt a töltés során.

http://www.nokia.com/batteryreplacement/en/

Minden betegeskedőnek jobbulást, ha tudok még jövök ma,

Vica

Kép
Kép
vica94

Indi,
Igen-igen - hordozás JÓ! Még akkor is, ha 9 kg a delikvens. (Megtanultam a háton hordozást - az a baj, hogy eddig is jól csináltam. Azért baj, mert abban reménykedtem, hogy a hátamon a kilók egy része átalakul vagy elvész vagy mittomén mi lesz vele én meg vígan szökellek.) Szted van olyan, hogy egy igazán jó hordozó-tanár (bocs a hülye szóért) ajánl nekem módosításokat, hogy pl. az én gyerekem oldalt kukucskálós hát kössek ide egy csomót, oda meg egy masnit?? Mert az interneten néha olyan fura kötési módokat is találok, amiket nem tudok megtanulni de lehet hogy jó lenne az én nagy és kukucskálós fiamnál... (Bocs, hogy megint neked esek hordozás ügyben, de ha leírod ezt a szót nálam elindul a reflex, hogy hátha lehet jobban is...)

Móni
Kép
Kép
monisa

Fibi, télleg az a legjobb, ha kísérletezel, hpgy hogy megy a legjobban. Nem fog mindig sikerülni...Asszem már jó rég, de leírtam egyszer azt az estét (B 2 hós lehetett kb), amikor egyszerre 2en üvöltöttek, és én arra gondoltam, hogy most el kéne szaladni...Szal vannak pillanatok, de csak PILLANATOK, pár percek, amikor nagyon nehéz. De aztán hamar megnyugtattam őket, a kicsit picit sírni hagytam, hogy addig a nagy elaludjon, így végül mind2 megkapta amit akart: engem. Húzós volt, de büszke voltam magamra, hogy túléltük.

Orvos, ill.gyógyszerfelírás: a mi dokink nem egy nagyon alternatív típus, de tudom, hogy csak akkor ír föl antibigyót, ha tényleg kell. ÉS azt , hogy mikor kell, azt csak ő tudja eldönteni, én nem. Sztem olyan dokit kell keresni, akiben megbízik az ember, akiről tudjuk, hogy nem mérgezi feleslegesen a gyerekeket.

Kérdés: Normaflore-t antibigyó közben érdemes már adni, vagy csak ha már lement az adag?
rídonli#

Móni :) Ági mit mondott a kukucskára? Ági szuper tanár és nagy a gyakorlata (pénteken én is megyek hozzá egy kis gyakorlásra, mindig hasznos egy kis tanulás), én teljesen megbízom benne. De a lényeget nem értem: enyém gyerek úgy 13 + kiló lehet, de simán elhordozom legalább 1 órát folyamatosan. Na jó, fogalmas utcán nehéz, mert ő is ugrabugrál, de otthon, meg jól bebugyolálva nagyon jó vele és utazni is tuti jó. Sőt, már a fejtámasztásra is jól kitaláltam a megoldást.

Tinu :) Én szeretem, hogy szakmázol :) És nagyon sokat lehet belőle tanulni.

Rylie :) Köszönöm a felajánlást, de sajnos már nem tudok tápszert venni ebben a hónapban.
A budapest mindeningyenen meghirdethetnéd, ott gyorsan elkelnek az ilyen dolgok.

indianyo

Ja, és szia Monisa :) én is hiányoltalak!
rídonli#

Indi, eljutottatok orvoshoz?
Hogy van Domino? Köhög még nagyon?
rídonli#

Indi, eljutottatok orvoshoz?
Hogy van Domino? Köhög még nagyon?
rídonli#

Rídonli :) Nem mentünk el ma a helyettes orvoshoz. Egyelőre esszük a felírt gyógyszereket, ha bármi gikszert látok, akkor azonnal hívom a dokinénit, egyébként megvárjuk a jövő hetet. Köhög még a baba rendesen, de talán egy kicsit mintha kevesebbet.

Váltanék én a megbízható doktorra, de innen Kamaraerdő 2, Pilisszentiván pedig 3 óráés békávé-volánozás, ezt beteg gyerekkel?

indianyo

Neeeem, azt nem lehet bevállalni beteg gyerkőccel.
Mi viszonylag mákosak vagyunk a dokinkkal, bár a homeós dolgaimról nem tud, és sztem nem is díjjazná a dolgot...
Dominót látta orvos, szed gyógyszert, lassan javulnia kell!
Enyim kicsi is rendesen köhög még, most is hallom szegénykét...
rídonli#

Monisa,
nem, nem a fürdetés a gond :) abban segit Bálint, imádja Ábel lábát és hasát mosdatni :D altatás sem vészes, mert elvileg Á elöbb elalszik mint B. elvileg, ha mindketten éppen ugy akarják. csak még nincs rendes napirendje Ábelnek, és ezen mulik sokminden este. van amikor 5 perc alatt elalszik, ha jo napja volt, de volt már hogy orákig nyüglödtem vele, na azt B sem birná kivárni. (mert amugy félorát pl eljátszadozik mellettünk, elég neki, ha idönként odavakkantok, ill. verbálisan asszisztálok a játékához) :)

Ridonli,
na, nálunk ez az ami nem müxik: ha a kicsi sir, akkor a nagy felpörög, odarohan, vigasztalja, nem alszik. a mai 2 orás altatás is ebböl eredt... :? érdekes, forditott esetben nincs gáz, gondolom Ábel megszokta már a hangzavart. nade, ez sem biztos hogy mindig igy lesz :lol: :roll:
fibi

Indi,
Aztat a mondatot tegnap este tök jól megfogalmaztad :) Gyors gyógyulást Dominónak!!!

Votiv,
Mint mindig, olyan szépen megfogalmaztad :) Munka fronton még reménykedünk, bár már nálam az is meghalt :( Apa egyszerűen nem tud váltani, mindig a két legjobb között van és vmiért mindig a másikat választják :evil: A legutóbbinál pl. azért nem őt választották, mert ő volt a legjobb. :shock: Ki érti a munkáltatókat? (ez csak költői) Szóval, ha Apa hamarost nem talál melót, akkor vissza kell nekem is menni, próbálom legalább Adél 1 éves koráig húzni a dolgot.

Szrek,
Rongybaba pozíció :lol: nem semmi Ábusod :wink:

Olyan jó dolgokat írtok, h azt hiszem nekem is most már (Neet-et idézve) a szalonnás orbit kell, mert b szót sem értek. :lol:

Fibi,
Én sajna egy gyerekes lévén tanácsot nem tudok adni, de én is először magam próbálkoznék, aztán kétségbeesetten hívnám anyámat v. anyósomat, utána meg a szittert :?

Kattix,
Üdv itt és gratula a pocaklakóhoz :) Ahogy látom a többiek már segítettek is a kérdéseidben.

Zsanci,
Kitartás!!!

Rylie,
Aham, most már értelek :wink:

Rídonli,
Tényleg jobbulást most már Nektek!! Rátok fér!!!

Móni,
Szia :) jó, h jöttél újra :)

Kép Kép
curse

Szolgálati: Babaszobán van biciklis utánfutó 25ezerért, és Tatonka háti hordozó 15ezerért.
rídonli#

És ma meglátogattunk Neetéket. Egyszerűen zabálnivaló Eszti, Adél rengeteg puszit kapott tőle és Esztinek még mindig kell a lánytesó :mrgreen: Kép Eszti pancsizik :D Kép Eszti csokizik :lol:

Kép Kép
curse

Eszci nagyon helyes NAGYLÁNY!
ÉS hol van Adél;) ???
rídonli#

Votiv :) Még egyszer nagyon Boldog Születésnapot Kívánok Neked ! utólag is :D családfelállításos privit kaphatnék én is?

Fibi :) tudunk már vmi újat az új bankról? És Pocak képei arról tanúskodnak, hogy nagyon jól nézel ki :)

Curse :) 9 hónap utánnn….. mázlista :wink: Akkor, ha még aktuális beteszem simán a linket, remélem úgy már müxik majd.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25 (kipróbáltam, nekem bejött)
Fürdőlepis kép nagyon jóóó, gyönyörűűű szemek.

Nuk :) tök édes a kalózod :D Máté tegnap nálam is nyűgizett, kívánok Neked is kitartást :)

Vera :) tudom, hogy már lerágott csont, de most tudok reagálni arra, amit még valamennyire hozzám is intéztél. Tudom, hogy a két alkalom kevés volt, tökéletesen igazad van abban, hogy éppen arra volt elég, hogy rájöjjek, nem ő a megfelelő szakember számomra. DE, akkor sajnos, úgy fordult a sors szekere, hogy sem időm, sem energiám, sem pénzem nem volt arra, hogy hónapokig, évekig járjak egy emberkéhez „beszélgetni”. Itt most teljes mértékben pozitív értelemben mondom. Most meg már – bár vannak rossz napjaim, gondolataim – Máté gyógyít engem. Nincs időm rágódni dolgokon, hamarabb átlépek rajta. Remélem, nem csak önáltatás mindez. Viszont az én érdeklődésemet is felkeltette a Te terapeutád :wink:
A sumer nyelvről szóló hsz-ed nagyon érdekes volt, írjál mééééég ilyesmikről :)

És vki küldje el nekem priviben a HP 7 rövid történetét, és hogy ki az, aki…… megesz a kíváncsiság :oops:

Neet :) betonozás de kár :D, de szótárt mégiscsak együtt kölcsönzünk :wink: , vagy megosztod velem az Orbitod? 8)

Tinu :) szintén lerágott csont 2. Fibinek írt egyik hsz-dnél megakadt a szemem egy/két mondaton, ugyan a prana nadisokról írtad, de tökéletesen ráillett az én általam látogatott pszire: „nekem ez tök fura, hogy olyan emberek "lelkiznek", akik rohadtul nem értenek hozzá. Ahhoz a részéhez, hogy a szavaknak milyen ereje van, mikor mit lehet és nem lehet mondani stb”. Nos, különösen az utcsó mondat az, ami kapcsán nagyon elgondolkodtam, sztem az a nő totál nem volt ezzel tisztában…. Figyi, ha visszamegyek mondjuk úgy 15 évet, akkor foglalkoznál velem ? :wink: Nagyon tetszik, amit a tinikkel kapcsolatban is írtál. Én is szeretem, ha szakmázol, nagyon jól fogalmazol Igaz, néha másodszori olvasatra értem meg, miről is van szó, de ez lehet fáradtság is, nem :roll: ?

Deni :) Bencus nagyon szééééééép baba :D És kint a 12.-nek két csipkéje, már csak a maradék kettő kell :) Szemfog nálatok hogy áll?

Ancsi :) szijjjjaaaaa! És talán jól emlékszem, elnézést, ha nem: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT Lencsének! :D

Macs :) :shock: nem semmi. Esetleg 22-hez mit szólnál :wink: ? Tavaly nekem is azt mondták, hogy érte megy majd a tüzijáték, ha akkor születik, illetve még azt is, hogy legfeljebb én is csillagokat fogok látni, csak másképp, ha 20-án születik. Jól esett nem mondom…. Drukk Neked :D :D

Nagyjából ennyi, elnézést, ha vkit kihagytam :oops:

Vica
vica94

Neet :) Eszci nagyon helyes lányzó :)

Vica
vica94

Találtam egy nagyon érdekes fórumot a szavak eredetéről itt

És ez az egyik gyöngyszem rajta:

huncut – ‘furfangos’; ‘pajkos, hamiskás, csintalan’. Származékai: huncutság, huncutkodik; huncutka (‘homlokba hulló kunkori női hajtincs’).
Német eredetű szó: hazai német, szász hundsfutt (‘gazember, csirkefogó, csaló’) a Hund (‘kutya’) és Fut (‘női nemi szerv’) elemekből. Ebből sejthető, hogy valaha nyelvünkben is kemény szitokszó volt, és csak a 19. századtól, talán játékosnak érzett ~ hangalakja révén, kezdték tréfás, egyre kevésbé rosszalló értelemben használni.
Ez teljesen korrekt magyarázat. A XIX sz. elején pl. még Kazinczy is olyan ember megnevezéseként használja, aki akár gyilkosságra is képes bujtani: „Hát ha valami huncfut ráfogná, hogy az Isten azt parancsolta, hogy ölje meg a tekintetes úr a tekintetes asszonyt (az anyámat), hinné az úr, hogy az Isten parancsolta?”
A fenti n. Fut egyébként – a magyarországi szászok eredetének megfelelően – felnémet jellegű szó. A mai vulgáris köznémetben is élő, alnémet megfelelője a Fotze.

indianyo

Megyünk a kórházba 3 percesekkel... folyt köv reggel...

csók

Macsek
macskanyu

Sziasztok!

4.55-kor megérkezett Mirka!!! 3800 gramm, 57 centi és gyönyörű! Ja hosszú fekete haja van :lol:
Gátmetszés nem volt!

Ennyi az eddigi infóm, meg az, hogy Füles csak 2x ébredt éjjel, de kis simivel visszaaludt!

Boldog Szülinapot Lencsinek is!!!

BoldogPocak

Pussz: Pocak
pocakpacni

Ó, hát mégis! :lol: Boldog szülinapot, Mirka! :wink:

Kép
Kép
tinu

ÉLJEN ÉLJEN MIRKA ÉS ANYUKÁJA :D :D :D

KépKép
fibi

Sajnos rossz hír is van :(
Mirkának állítólag túl sűrű a vére, nem kap elég oxigént, ezért átviszik a Jánosba (asszem) vérátömlesztésre :cry:
Remélem azért hamarosan jobb híreket kapunk!!!
+++++++++++++++++

Pussz: Pocak
pocakpacni

No, mégiscsak müxik? Akkor bocsi a levéldömpingért :mrgreen:

SOK BOLDOGSÁGOT A MACS-CSALÁDNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

ÉS BOLDOG SZÜLINAPOT LENCSINEK! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

JAAAAAAJ, szegényke :cry:
fibi

akkor nagyon sok++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ nekik!!!

Kép

Kép

:D
szrekuc

Mirka!!!!! ÉLJEN!!!
És Jajjjjjjjj :( minden jöjjön hamar rendbe veled!
kisün

Lencsi BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :D
kisün

Lencsi és Mirka!
Nagyon boldog születésnapokat!!! Mirka, Macska, ez gyorsabb volt, mint hittük. Sok boldogságot, és reméljük, minden rendben lesz!!! ++++++++
neet
neet

sok boldogsagot Macseknak!!! :D :D es soksok++++, h minden rendben legyen!!!!!!!!!!

Lencsinek boldogot! :D

sokat irtatok, majd visszaolvasok ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Ma van az indiai függetlenség napja. Mária mennybemenetele. az olaszok legnagyobb ünnepe.

Lencse és Mirka születésnapja.

De szép nap ez.

Nőjenek a lányok nagyra!!!

indianyo

Lencsinek Boldog Szülinapot!!!!!! :D
fibi

Votiv,
Igazad van, mindenki hibázik legalább egyszer és nincs olyan doki aki mindenkinek egyformán megfelel.
Kicsit nehéz így választani dokit, azt nem nagyon szeretném, hogy menet közben kiderüljön, mégsem olyan embert választottam aki nekem kell.
Fülöpről tényleg olvastam ilyen lepasszololós sztorit, Bardóczy biztos szintén nagyon jó, de én nem akarnék rá 3 órát várni. :)

Fibi,
Köszi, ha esetleg úgy alakul, elkérem!
adriii

Zsani,
nem találtam meg a szülés történetedet!! Segítenél, hogy kb. mikor írtad? Dátummal könnyebben rá tudok találni! :)
Igazából arra vagyok kíváncsi - és én úgy tudom ilyen - megbízható, odafigyel-e illetve ő nála lehet e EDA-t kérni, ha szükség van rá?
Őt választanád legközelebb is? (ha ide nem akarsz írni, írhatsz privit az adriii@freestart.hu-ra is)
adriii

Hosszúcombú-hosszúhajú Mirkalány!!!! Isten hozott e szép Világban! Akkor a tüzijáték majd a bulihoz dukál mindig. :lol: És mielőbbi javulást kívánunk picurka!!! ++++++++++++++
zsugyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?