A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Gigi,
nem gyűlölködök, csupán eszembe jutottak ugyanazok a dolgok, amik a többieknek is. Nem tudom megfogalmazni, mi az, ami most a gondolataim között van, de nem gyűlölet, az biztos. Talán a keserűség, és azok a dolgok is, amiket Fibi írt Macsról. A gyűlölet valóban megkeserít és nem változtat semmin, legalábbis jó irányban, ezt a környezetemben látom nem is egyszer. Inkább csak a miértek kavarognak rendületlenül :( Amúgy teljesen igazad van.

Vica
vica94

Irtam Kisherczegnek, Leninek és Lindinek, hogy ök is imádkozzanak. Manoka száma megvan vkinek?
fibi

Fibi!
Én írok neki sms-t, de át is küédöm a számot, hogy meglegyen Neked is

Kép
Kép
zuzmo1

Ildinek is irtam.
fibi

köszi Zuzi. más nem jut eszembe....
fibi

Irok Kátyának...

Kép
Kép
johanna1975

Írtam Kátyának is!

még egy utolsó és aztán eldugulok (legalább is ebben a témában), nem vagyok Teréz anya...: Csak az jutott eszembe, hogy Mirkának Mária a védőszentje, aki ugye az édesanyák védőszentje is egyben, szóval imádkozzunk hozzá!
nukada

vica,
nem úgy értettem hogy gyűlölködik bárki is.csak mikor az ember elkezd vkit okolni akkor óhatatlanul egy idő után már meg is gyűlöli,nem?talán észrevétlenül......én vhogy ezt tapasztaltam a környezetemben :( én nem is engedem magamnak hogy elkezdjem a miértre keresni a választ :cry: :cry: :cry: néha úgy bele tudok jönni az önhibázatásba hogy sztem depressziós is lennék ha a velünk történtekre okot keresnék...

ruz,
istenem de szép lenne ha igazad lenne és vmi tévedésről lenne szó!nekem eszebe sem jutott.de ha belegondolok hogy agyműtét helyett lábat amputálnak akkor egy ilyen tévedés is lehet reális.
Vendég

Johi :) :)

nukada

Nuk: egyre járt az agyunk. Jaj de nem tudok mit kezdeni magammal.... annyira rossz a tehetetlenség. Na megyek altatni Fannibébit...

Kép
Kép
johanna1975

Csak kattog az agyam. Zuhanyoztam a könnyeimmel. Bejártam a szobákat, simogattam, ölelgettem őket, nem értették, mi ütött anyába, hisz már egyszer-kétszer elbúcsúztunk. Önző dög vagyok. De én csak a magam érzelmein keresztül tudom átérezni (amennyire ezt lehet) Macsék borzalmait. És nem győzök hálás lenni a két napja emlegett ÁLDOTT "szürke hétköznapjainkért". És nagyon szégyenkezem azért. Mert kit érdekelnek az önbeteljesítési álmok, ha nem rakhatom/mosogathatom el utánuk, nem simogathatom meg őket. Elnézést az önzésemért- mert az is az, hogy ezeket a sorokat leírom, mert szétfeszítenek. De kit érdekel ez most? Hisz a lényeg a Macs család, és hogy segítsen rajtuk az a hihetetlen erő, ami megmozdult mindekiben. Jót nem lehet találni ebben a történetben, de bámulatbaejtőek vagytok.

És azon gondolkozom, hogy kérjem-e Macsék számát? Zavarjam a soraimmal, vagy hagyjam őt békén? Nekem erőt adna, ha tudnám mennyien gondolnak, szorítanak nekünk, de lehet, hogy Macs most mindenkit a háta közepére kíván Mirkán, a párján és Fülin kívül. És igen, amennyit csak lehet, tölthessenek együtt, és én is reménykedem a csodát.

Bennem a düh nem alakult ki. A fájdalom ezért a csodás emberért elnyomta, mielőtt kialakulhatott volna. Egyedül azért vagyok mérges, mert nem lehet máris a babájával.
zsugyu

Én is csak lesem a monitort, hátha jön valami jó hír.
Még az jutott eszembe, hogy remélem nem szenved az az icipici babácska!
rídonli#

Nuk, köszi az smst-t, válaszolni már nem tudtam, mert közben Zsancival beszéltem, aztán meg Pocakkal, aztán meg már képtelen voltam írni.

Ruzi, Gigi, Krityó, jó Titeket újra itt látni, jó hogy velünk vagytok

Móni, szia neked is!

votiv 8)
votiv

még egy vmit nem írtatok le: mindenki csak olyan feladatot kap amit meg is tud oldani. s csak csodálni tudom őket, hogy ők erre képesek...

s hiába vagyunk porszemek, hiszem, hogy ez az energia ami itt és otthonaitokban kreálódik segít!

megyek még küldök nekik.
gödibarbi

Most megdöbbentem:

Nuk,
Mirka Mária napján született - tudom, vki már utalt rá korábban is -, de ez hihetetlen számomra, a korábbi névmagyarázatodnál esett le..... :shock: :shock: :shock: Áhhh, ma - meg amúgy sem - nem tudok fogalmazni, nem tudom kifejezni magam, lehet, jobb, ha eldugulok mára és szép csendben gondolok rájuk :cry:

Gigi,
igen, sok igazság lehet abban amit írsz. Valóban sokan észrevétlen kezdenek gyűlölni, utálni. Megvallom őszintén, nem tudok ezzel az érzéssel mit kezdeni és azokkal sem, akik így éreznek vki iránt. Rengeteg energiát vesz el a jó dolgoktól, amitől így megfosztja magát az illető. Remélem sikerült legalább ezt érthetően megfogalmaznom. Önhibáztatásról meg ne is beszéljünk, hajlamos vagyok erre magam is, nagyon is.
Privit írok mindjárt.

Vica
vica94

Zsugyu,
talán jobb nem zavarni most Macsékat....... Egyvalaki megírhatja Neki, hogy mindannyian drukkolunk és sokat gondolunk Rájuk!!! De ha 5 percenként jönne Neki egy sms, akkor nem biztos, hogy örűlne...... :roll:

Mása
szmagdi

Kátya is jön mindjárt!

Én is azon gondolkoztam, hogy Macs most hogy fogadnja az sms-eket. Jól esik neki, vagy már tényleg a búsba kíván mindenkit...

nukada

annyi JÓ ember van itt...
Istenem lányok, akinek ilyen barátai vannak, mint TI!!!!!!!!!!!!!!!!

Mirka drága,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
nincsenek szavak, de nem is kellenek.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv,
mit mondott Pocak? van valami hír?
szmagdi

Sziasztok! Szólt Nuk. Pont altattam Emmát, amikor megkaptam az sms-t, és kértem a lányomat, mondja el Mirkának, mennyire szereti őt az anyukája és a családja és még sok-sok kedves ember. Hiszem, hogy ők még érzik, látják egymást.

Még azt sem tudom, mi a baj, miért kaptak Macsék ilyen rövid időt, miért nem lehet segíteni Mirkán valahogy, bárhogy, csak azt tudom, hogy ennél nagyobb fájdalom nincs. Nincs vigasz és az idő sem hoz enyhülést. Macs, nagyon-nagyon sok erőt Neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kincsimano

Szavak nelkul,de itt vagyok..... :( :( :( :(
Barcsak a mi eronk,szeretetunk tudna tenni vmit........

Kép

Kép
arwen07

Mása:
:)

Vica:
Igen, nekem is ez jutott eszembe!

nukada

Zsu,
nekem is ezek a dolgok jutottak eszembe, hogy pár napja még az önmegvalositásrol irtunk itt. és ilyenkor meg annyira nem számit SEMMI MÁS...... ilyenkor le birjuk vetközni az egonkat, és összefogni EGYÜTT!! jo lenne ezt megtartani......
fibi

votiv,
és mondott még vmit pocak?én is gondolkodtam rajta hogy felhívjam....aztán mikor arra gondoltam hogy én is romokban heverek hogy érezheti ő is magát úgy döntöttem nem hívom...

vica,
nem tom tudod e de mi is veszítettünk el babát és bár messze nem ér fel ezzel a targédiával amin macsék most keresztülmennek azért nagyon megviselt minket is.és annyira meglepődtem pl férjem uncsitesóján aki azzal jött hogy persze,mert hogy a doki hibázott és simán beperelhetném meg pereljem be :evil: :evil: :evil: szóval ez a gonoszság meg rosszindulat az emberekben,ez annyira megrémít :cry: és hát tul képpen velünk törént meg,nem vele és vhogy eszembe nem jutott hogy azért, mert bárki is hibázott volna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!na jó,asszem már nagyon kezdek elég kusza lenni :? privit még megvárom azért.
Vendég

Arwen, Kátya:
Meséljetek addig, mi van a csöppségekkel! Had töltekezzünk egy kis +energiával, hogy minnél többet tudjunk küldeni Mirkának!

nukada

Mása, ők sem tudnak többet annál, amit beírt a topikba. Füleske otthon van, édesapja szüleivel. Macsék gondolom közben már átértek a H-ba, és végre együtt lehetnek.
ha tud többet, akkor Pocak biztosan ír.

Nuk, nomen est omen, de a Mirjam-Mária jelentése a mai napig vitatott. van egy olyan is, hogy KONOK, AKARATOS. Bárcsak inkább ez lenne és nem a keserűség.
votiv

Én Votiv bátorítására mertem csak sms-t írni, remélme, nem bántottam meg vele Macsot. HA valaki tud valami bővebbet, KÉREM SZÉPEN írja meg, szinte csak morzsákat tudunk, és kattog az agyunk.

a szülés utáni földön túli boldogság, hogy életet adtunk egy embernek, az első közös összenézés, és egy tragikus diagnózis, a földi pokol 24 óra alatt........... bennem ezek az érzések keringenek. A sógornőmék tragédiája is eszembe jut, és mindig arra gondolok, hogy hihetetlen, hogy nem tudnak segíteni. Mi, aki szidjuk az orvosokat, mert persze sok hibájuk is van, most görcsösen könyörgünk nekik, hogy tegyenek csodát..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: tényleg ilyen lenne az élet? Mi mindent kell egy Anyának elviselnie? kihordani egy gyermeket, majd elengedni.....örökre??? ........ nem tudom ezt elfogadni....... Kell, hogy történjen valami jó! És az anyáknak hihetetlen energiáik vannak, amik ezen a topicon sokszorozódnak. Higyjünk ebben!

bocs, hogy túl hosszúra sikeredett :oops: :cry: :cry: :cry: :cry:
zuzmo1

Vica, Gigi:
Lehet pereskedni, valszeg nyernének is, de az már úgysem változtat a dolgon... A főnökömék is így voltak, ott ráadásul orvosi műhiba volt és a felesége is majdnem ráment, de nem tettek semmit, mert akkor nehezebb lett volna feldolgozni. Gondoljátok el, hónapokig járkálni és intézni a dolgokat...

nukada

Votiv,
csak gondoltam, hátha........
szmagdi

Vot:
fényesség, megvilágosítás, konok, akaratos. Így legyen kombinálva a kiscsaj!!!!

nukada

És gondoljatok bele, milyen rossz lehet a nagyszülőknek is. Amikor fölhívtam anyut, hogy mi van Mirkával és azt mondta a telefonba, hogy Úristen, apukám azonnal ugrott, azt hitte Rékával van valami... Mit érezhet most Macspapa és Macsmama. És Füli... Pici még, de fogja tudni. Mit mondanak majd neki????

Történjen csoda!!!
nukada

nem szabad másokat hibáztatni...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

mindenkiben ott van ugye az hogy hogy tudnánk segíteni.ezt olvassátok el,nem tom miért de ez jutott most hirtelen eszembe és nekem olyan sokat mond.

Agnes Beguin: Figyelj és hallgass meg!

Ha arra kérlek, hallgass meg,
és Te tanácsot adsz nekem, nem teljesíted a kérésemet.

Ha arra kérlek, hogy hallgasd meg érzéseimet,
és Te elmagyarázod, miért rossz, hogy így érzek,
akkor rám tiportál.

Ha arra kérlek, hogy hallgass meg,
és Te úgy érzed, hogy valamit tenned kell,
hogy a probléma megoldódjon,
bocsáss meg, de én úgy érzem,
hogy Te süket vagy.
Nem kértem mást, csak hogy figyelj rám
és hallgass meg!
Nem kértem, hogy tanácsolj, sem hogy tegyél,
nem kértem mást, csak hogy hallgass meg!

Nem vagyok tehetetlen,
csak gyönge és elesett.
Amikor teszel valamit helyettem,
amit nekem kell megtennem,
csak megerősíted a félelmemet és gyöngeségemet.
De ha elfogadod, hogy úgy érzek, ahogy érzek,
még ha ez az érzés számodra érthetetlen is,
lehetővé teszed, hogy megvizsgáljam
és értelmet adjak az érthetetlennek.
Ha ez megtörténik, a válasz világossá válik
és tanácsra nincs szükség.

Talán azért használ sok embernek az imádság,
mert Isten nem ad tanácsot, sem megoldást,
figyel és meghallgat, a többit ránk bízza.

Tehát Te is, kérlek, figyelj rám és hallgass meg!
Ha szólni akarsz, várj egy ideig,
és akkor már én is tudok Rád figyelni.
Vendég

Nuk:nagyon aranyos vagy,de en most nem tudok irni...
Valahogy nem tudok gondolkodni...nem tudok gondolni semmi masra :(
Annyira friss meg az en szuleselmenyem....annyira at tudom erezni a szules utani perceket,orakat...
De ne gondoljunk a legrosszabbra,hatha lehet vmit tenni!!!!!
Tovabbra is csak ezt mondom!!!!+++++++++++++++

Kép

Kép
arwen07

Zuzi,
Pocak sem tudja biztosra, hogy átértek e Macsék a Jánosba. ö sem meri felhivni öket.
fibi

nuk,
egyetértek veled nagyon!
Vendég

Csatlakozom az előttem szólókhoz, ezért az összetartásért szeretem én is ezt a topikot :)

Én is egész este a gyerekeimet ölelgettem.

v
kisün

Mirka:
Ezt minden este a kislányomnak tartogatom, de most neked is elmondom:

"szép álmokat, rózsás csókokat, angyalkák vigyázzák álmodat!"

Kép

nukada

Sziasztok!

Nagyon sok +++++++++++ Macséknak, remélem, műtét segít vagy valami megoldás van; Mária-napos dolog nagyon fura valahogy
Nem hiszem, hogy értelmes magyar mondatokban tudnék most bármit is mondani, gondolom mindenki nagyjából ugyanúgy van és csak szívszorulva nézi a monitort

Pocak,
én is szívesen ajánlok segítséget, Ábel egy hóval idősebb, mint Füli, úgyhogy nem gond vigyázni kettejükre egyszerre, számom 06 20 222 5793 ha gondolod és úgy jön ki a lépés, szólj (meg ha bármire szüksége van Macséknak, és úgy gondolod, kell a segítség, akár autós, akármi)

Rylie,
no, oda az inkognitó ;) ergóm van nekem is, ha gondolod, felpróbálni azt is tudjátok (én csak háti meg elöl hordozást tudok, csípőn nem)

Szia drága Fürtöske,
pont nagyon szomorú hírek vannak ma, de nagyon üdv ám, még akkor is, ha most rámjön a maffia :) (nem is....; rakjál föl ide csíkot meg mindent! pusz; minden egyéb viccelődés ma a tarsolyban marad)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Kisün, Zsugyu, azt hiszem, ma mindannyian picit erősebben öleltük meg a gyermekeinket, mint szoktuk...és ez teljesen normális.

Fibi, nem a kardiológiai intézetben van már Mirka? (Vagy csak szó volt róla, hogy átviszik?)

Más hibáztatása tényleg sehova sem vezet, bár asszem, mindenkiben fölmerül... Ráadásul nem is tudjuk pontosan, hog ymi történt. Ha korábban észrevették volna, akkor sem biztos, hogy tudtak volna segíteni. És akkor sem lett volna könnyebben elviselhető a helyzet...
rídonli#

((ÉS tényleg fantasztikus itt az összetartás, az együttérzés! Köszönöm, hogy befogadtatok engem is ebbe a klassz csapatba!))
rídonli#

lányok!
n megyek aludni, holnap korán kezdünk a fejlesztőben (Votiv, ezért nem is írtam, mert fél9re megyünk... kicsit korai, nem?), meg addig még lesz egy etetés 4körül, de akkor benézek, hogy mi újság... Addig meg be vagyok kapcsolva, ha bármi van, lécci üzenjen valaki!!! /beírom a profilomba az msnhez a telószámom!!!/

Jó éjt!

Mirka!
Álmodj édesanyáddal, meg az együtt töltött gyönyörű percekkel! A Jóisten áldjon meg a családoddal együtt!

nukada

Gigi,
privi ment.

Nuk,
ezt nem hiszem el. Tudod mennyi ideje keresgélem, kutatom, hogy mit mondott nekem édesanyám, esténként elalvás előtt? Csak foszlányok voltak meg és nem tudtam, hogy van végig... Valami ilyesmi volt, amit írtál. Köszönöm Neked.

Igen, én is jobban ölelgettem Mátét és még több puszit adtam neki, mint egyébként.

Fantasztikus számomra, hogy összekovácsolódott a topic -eddig is, na, de most -, örülök, hogy vagytok, hogy vagyunk egymásnak.

Vica
vica94

Holnap reggel nagyon szeretnék sírni... örömömben....drága Macska... DRÁGA MIRJAM NEFELEJCS!
neet
neet

Nuk, én sem tudok most írni arról, velünk mi van. Még a karomban volt Emma, amikor elolvastam az üzenetedet, úgy szorítottam magamhoz, mintha csak ő lenne kicsi Mirka. Annyira fáj. És persze nem tudhatom, mennyire fáj igazán, és hogy lehet elviselni, és hogy lehet ép ésszel kibírni.

Nincs megoldás? Nem hiszem el, hogy nem tudnak segíteni valahogy. Ideiglenesen berendezések is át tudják venni a szív szerepét. Ilyen pici babáknál nem lehetséges a szívátültetés, vagy bármilyen más megoldás? Vagy anyagi akadálya van? Külföldön sincs lehetőség semmire? Ha kell, gyűjtsünk pénzt. Minden követ meg kell mozgatni, nem szabad beletörődni, amíg egy csöpp remény van.
kincsimano

vica,
válasz ment

nuk,
istenem,nem hittem volna hogy ezt még vki ismeri!!!!!!!!!!!!ezt nekem mondta az anyukám mikor gyerek voltam minden este!!!!
Vendég

vica,
:shock: :shock: :shock: no comment :roll:
Vendég

Annyira nem találom a szavakat, este értünk haza és el kezdtem olvasni a jó híreket és aztán csak az egyre rosszabbakat :cry: .......Egyszerűen azóta nem térek magamhoz és nem értem, h miért és miért pont Macsékkal, egyszerűen nem értem az Életet mi alapján osztja a lapokat?????
Csak ülök és zakatol az agyam, egyszerűen nem tudok másra gondolni és reménykedem, h nem sokára érkezik a jó hírek....

Kép Kép
curse

Mása, persze... de Pocak sem merte már Macsot hívni. Csak sms-t írt, de választ még nem kapott.
Szerintem nem baj, ha írunk nekik smst, talán így jobban érzik a szeretetünket és hogy gondolatban velük vagyunk. Ha meg nem akarja, nem is olvassa el.
votiv

Rídonli: Mirkát visszavitték a Jánosba, mert... nem tudom miért...
Sajnos a délutáni sokk óta nem mertem felhívni, azt sem tudom, hogy a doki végül elengedte-e, bár nem hinném, hogy nem. Amúgyis elmenne onnan.
Hihetetlen ez a szeretethullám ami innen árad!!! Nagyon remélem, hogy Kicsi Mirkának is segít!!!
Jó lenne tudni, hogy mi a helyzet, de szerintem Ők is akkor tudnak majd többet, ha személyesen beszélnek a dokival, és utána biztos fogok tudni én is valamit!
Holnap ugyan dolgozok, de amint tudok bármit, egyből jeletnkezek!!!
Nagyon köszönöm Macs nevében ezt a sok szeretet!!!

Pocak
pocakpacni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?