A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok!

Kedves Drága Anyukák!

Stellának igazat kell, hogy adjak, tényleg nem kell aggódnotok. A babák nagyon is tudják, mennyi kell nekik. Nem baj, ha nem esznek mindig ugyanannyit. És tényleg, ha ők jól érzik magukat alapvetően, van kakis/pisis pelus, híznak is rendesen, akkor hol itt a probléma?
Csak magatokat stresszelitek ezzel.
Nálunk sem mindig eszik ugyanannyit Emma. Eszik, amennyi jólesik neki.
Mondjuk én nem csinálok belőle problémát, ha egy-másfél óra múlva újra cicizni akar, mert éhes.
A lényeg, hogy jól érezzék magukat. Ne legyen neki muszáj mindig annyit ennie, amennyit anyukája szeretné, h. egyen.

Ugye nem bántottam meg senkit?
Remélem.... :oops:

Niki

Kép
niki30

Ilda, nagyon helyesek vagytok!

Kép
niki30

Hali!

Én etetem, mikor kér, most inkább az aggaszt, hogy néha kiköpi, és látom hogy kell neki, de most nem ízlik neki. Persze tudom miért, ma megjött, és ilyenkor nem mindegyik baba szereti a tejci ízét. Csak annyiból izgat, mert a legutóbbi méréskor ugyanannyit mértek, mint egy héttel elötte, vagyis stagnált a drágám :(:(

Fülbelövés... Nos, én csak a sógornőmet tudom idmételni, bölcsiben dolgozik, és a barátnőmet, ő meg óvodavezető. Ők nem javasolnák legalább iskoláskorig. Tényleg kevés a baleset, de mégis minden évben van, és a kiszakadt fül nem szép látvány. Ha mindenképp lukasztás lesz, akkor ne legyen kicserélve karikára, vagy hasonlóra, az könnyebben beakad. (még jó, hogy nekem fiam van, és ilyesmin nem kell rágódjak. Bár én ha lesz lány, csak iskoláskorára fogom lukasztatni.)

Na viszlát!

Márti

Kép
horpika

sziasztok!

az,hogy mennyit esznek,egyetértek nikivel.de nem a kiköpősdi volt itt inkább a baj???Én egyszer mértem 8 hetesen mennyit evett,mert túl hamar végzett,de azóta sem,igaz pozitiv volt az ilyedtségem,mert 200at,de Brendus is össze vissza eszik,van hogy óránként,és tényleg jó cuminak lenni,de mikor feláztatja a bimbim,akkor már nyafogok.fáááj...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

horilda!

csinik vagytok és vidámak.a te babád sem úgy néz ki,mintha éhezne... :P cukiii!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Én még új vagyok ebben a topicban, egy másikban írogattam eddig, de csak most vettem észre, hogy ilyen is van...

Remélem nem baj, ha csatlakozom hozzátok... :lol: :?: :?:

Mi: 2007.05.01-én születtünk, Kistarcsán!!

Rakok fel egy két képet Natiról (ha nem baj):

Kép

Itt pedig velem:

Kép

Egy kicsit visszaolvasgatalak titeket, és hát nálam is ez a kaja ügy van mindig topon:
Sose tudom, hogy elegett evett-e vagy mostanában ,hogy éhes-e (4óra elteltével, mert ő nem jelzi nekem úgy kell megkínálnom és akkor elfogadja)
Mi tápszeresek vagyunk 2hetes kora óta és hát láttom, hogy mennyit eszik meg! És teljesen kivagyok ha láttom, hogy a felét eszi meg csak, hogy most én etettem rosszul vagy mi van?
Volt hogy már megevett 200ml-t is egyszere most meg van, hogy 70ml-t eszik csak... szóval azért kicsit "megnyugtatt", hogy nem csak nálam van így... :) :)

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Ja...

Horilda:
Én 1.5 hete lövettem át Natinak a fülét!! Nekem a barátnőm kozmetikus és eljött "megcsinálta"!!
Anyósom fogta a kicsit az ölébe és hát durrr...... nem fájhat (??) nekik, mert magamon is kipróbáltam csak a füllyukasztó jó nagyot csattan és attól ijednek meg.
Nálunk is eltelt kb.20másodperc amikor is elkezdett sírni na és akkor még gyorsan a másik oldalt is, szóval készülj fel, mert én is sírtam vele együtt meg anyósom is...
De 10perc múlva már nevetett is :lol: :lol:

Viszont tűvel nem engedtem volna, nálunk két védőnő jött volna ki és átszúrták volna egy vastag tűvel, szerintem az tovább tartott volna és jobban fájhatott.... (na ebbe jó sok lett a VOLNA :lol: :lol: )
De ez az én véleményem valaki pedig erre esküszik...

Pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Linda udv koztunk, orulok, hogy csatlakoztal!

En is igy hallottam, hogy a lovetes jobb, mert nem faj annyira, pont ma kerdeztem meg a dokinotol, asszem en is kozmetikushoz vagy ekszereszhez fogok lemenni.

Ma kaptuk meg a 3 honapos oltast, most tenyleg majdnem elbogtem magam, anniyra megsajnaltam, nygugodt, vidam volt, mint altalaban, aztan egyszer csak bumm, de hamar megnyugodott, most alszik, laban borogatas, remelem nem lazasodik be.

40dkg-at szedett fel egy honap alatt, ami a ket heti adagja szokott lenni, mert ugye volt hogy kevesebb is eleg volt neki.
Mondtam a dokinonek, hogy nyugodt baba, van eleg tejem, csak van hogy kevesebb is eleg neki. Mondta is hogy jol nez ki.

Erre a vedonom ket het mulvara hivott, hogy azert merjuk meg, es ha nem szed fel "eleget" akkor lehet hogy laborba kuldik, nem verszegeny e.

Miert kell problemat csinalni, mikor nincs? Legalabbis szerintem.
Na mindegy, en nem aggodom, eszunk ahogy o kivanja, aztan ket het mulva meglatjuk.

KépKép
horilda

Sziasztok!

A védőnőn én is kakattantam tegnap. (Tudni kell, hogy ő nagyon eröltetné a pontosan 3 óránkénti etetést) Épp aktuális volt a látogatása, szóba került, hogy Milán mostanában nagyokat pukizik.
Erre ő: Aha, biztosan fáj a hasa. Mikor szokott enni?
Én (hazudtam): pontosan 3 óránként.
Ő: Ó, az nem jó. Neki már 4 óránként kéne ennie. Akkor ezért fáj a hasa. De erről az össze-vissza etetésről már beszéltünk, ezért hasfájós a maga babája.
Én: A gyerek nem hasfájós, szerencsére soha nem volt ilyen probléma vele.
Ő: De! Ezért szedi az Infacolt.
Én: Nem hasfájós, soha nem szedett Infacolt.
Ő: DE, pedig én úgy emlékszem...
Na, erre már nem is válaszoltam. Bármit kérdezek tőle, mindenre azonnal ráhúzza az össze-vissza etetést mint kiváltóokot. Szerintem nem tud mást mondani.
Egyszer megpróbáltam betartani a 3 óránkénti etetést, de rájöttem oly mindegy, hogy azért sír mert esetleg a hasa fáj, vagy azért mert éhes.
Hiszen a babák sem esznek mindigy ugyanannyit, miért ne lehetne éhes akár 2 óra múlva??? Doktor bácsi szerint (méltó párja a védőnéninek) "anyuka, 18 évre tervezünk! Most kell kialakítani a szabályokat. Ha nem telt el a 3 óra, NE ADJON NEKI ENNI! Sírjon csak, erősödik a tüdeje."
Jól kifogtam, két hülye... :roll: :evil:

Csilla
Vendég

Ó, most látom, nem kakattantam, hanem ki. Ebből is látszik mennyire ki :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csilla, nekem is azt mondta ma a doktornő, hogy lehet ki kellene húznom az etetések közti időt. Én már régóta nem mérem, hogy mennyiket eszik, de mivel igény szerint szoptatom, így az adagok sem egyformák. Már írtam, tudod, hogy nekünk nyákos a baba kakija, s ennek kapcsán merült fel, hogy végig kellene mérni egy napot, hogy mennyit eszik, s ha túleszi magát (mert ez kiválthatja az említett problémát) akkor csökkenteni kellene az adagot...de mivel anyatejes, nekem már kerekedtek a szemeim, hogy mégis hogy, vegyem el a cicit, és méregessem, hogy "na, hol tartunk, mert xx a határ, aztán egy kortyot se többet!" :?: de a drnéni azt mondta, hogy talán azt lehetne, hogy húzom az időt az etetések között, hogy amit megevett legyen ideje megemészteni. Hát, elég durva lenne szerintem, hagyni, hogy éhesen üvöltsön, eddig ment a dolog úgy ahogy ő igényelte, most meg pikk-pakk, nincs kaja??? És ha tényleg csak ez az oka a kakis dolognak, akkor az nem árt elvileg, tehát csak nem tudja megemészteni, de nem fertőzés, stb miatt van. Szépen gyarapodik, jókedvű...egész addig amíg kap kaját :wink:

Doo, kérdeztem a dokit tejallergiáról. Hát, érdekeset mondott. Mikor először volt nálunk, mondta, hogy ne egyek-igyak fél liternél több tejet/tejterméket. Na, most meg erre azt mondja, nem lehet egy baba tejfehérjeérzékeny, max ha ő kap tehéntejet, mert az én szervezetem teljesen aminosavakra bontja le a tejet és minden mást, s utána abból építi újjá az anyatejhez a dolgokat, s hogy az már humán. Annyira nem értem, azaz nagyjából, ezt is el tudnám hinni, de 1. akkor miért korlátozta ő is a tejfogyasztást 2. Te is írtad, h megfigyeltél összefüggést, s mástól is hallottam már
Szóval nem vagyunk előrébb. Most azt se tudom, hogy váltsak orvost, vagy kezdjek el diétázni, vagy mérjem megint, s idegeljem magam az adagokon, mert ezt tettem mikor mértem. Azóta hízik gyönyörűen, s van bőven tejem, mióta elengedtem ezt az egész méregetős-stresszelős dolgot. Ráadásul nekünk az elején nem gyarapodott, s akkor azon ment a para, hogy miért nem hízik, a drnéni meg a számok bűvöletében él, hogy x hetesen x grammnak kell lenni, de halál komolyan, s volt hogy 13 dekával kevesebb volt, s ott aggódott. Írt fel tápszert is még az elején, kapott is néhány napig. De 5-6 nap után elhagytuk, és nem érdekelt mit mondtak, hogy csak 1 mell, s 3 óra múlva a köv. etetés, én elkezdtem igény szerint szoptatni, s láss csodát azóta minden ok. :)

Bocsi, hogy így megeredt a nyelvem :oops:
ági_bp

szegény cscsi, tényleg jól kifogtad :shock: :cry: :evil: de legalább dokit választhatsz, ha nem bírod tovább a vegzálást, védőnőt viszont nem :evil:

ilda, hát igen: próbálj meg nyugis maradni úgy h egy "szakember" meg paráztat... :? :evil: (bocsi, de kikívánkozik belőlem: volt olyan páciensem, aki csak 4 hónapig tudta szopiztatni az első babóját, mert dokinéni beijesztette, tápszerrel kiegészíttette és szépen elapadt. na, a másodiknál már tudta h hogy is mennek a dolgok és azt még másfél éves korában is szoptatta.)

hát, ági, én csak azt tudom mondani h le a kalappal előtted!! sztem nagyon ügyesen csináltad! én sem vagyok doki, de én eddig mindenhonnan azt hallottam h igenis van ilyen h tehéntejhfehérje érzékenység csecsemőknél, anyatejen keresztül is. benyomott ide egy linket korábban koda, egy másik topicból, ott is egy csomót írnak érintett szülők és dokik h mennyire h igenis van ilyen. bár ne lenne - én is jobban örülnék neki. meg ismét elmondom h azért nekünk vér is volt benne - azt ne magyarázza nekem senki h az az emésztetlen anyatejtől lenne! hogy a fenébe?! és ÁNTSZ lelet negatív. azért kíváncsi lennék arra h erre mit lépne a dokid!
Vendég

Do!

Nekem is néha van tüpuntnyi vér a kakiban néha. Ha piros, akkor az a végbélből jön, és lehet az erőlködéstől is, hogy picit megreped ott a védbél. Tejallergia attól még lehet persze, de ha kevés vér van, attól még nem kell megijedni. Én persze frászt kaptam :oops: De legalább a dokim meg tudott nyugtatni. Én is vigyázok a tejjel, tektermékekkel, de a savanyított tejnél nem fáj a pocija. Érdekesen műkszenek a picik!

Ági, az enyim is igény szerint néha 2 óránként eszik, nyákos széklet szintén van. De én sem tudom elképzelni, hogy húzhatnám ki az időt! Megőrülnék az ordítástól. Mondjuk az én védőnőm és dokim teljesen az igény szerinti szoptatás híve szerencsére! Úgy nézem, szerencsés vagyok velük!

Márti

Kép
horpika

Anyám, hogy mennyire elütögettem a betüket!!!

Kép
horpika

Sziasztok!

Hát csajok Balázs fogyott 10 dkg-t és ma evett először rendesen. Ma 140 is megevett de csak úgy hogy a tápszerbe tettem egy kiskanál nesquik kakaót. Remélem most már fog enni szépen. Így sokkal jobban ízlik neki olyan mohón ette hogy állandóan félrenyelt. Most nem tudok visszaolvasni mert főzök holnapra meg vasalok, de holnap olvasok. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

rena, szegény kis putyika-Balázs! :cry: gyógypuszi a torkicájára!

horpika, örülök h nem vagyok egyedül ezzel a problémával (félre ne értsd!) és annak is h talán nem akkora a gáz. én mindenesetre tartom a diétát és remélem h utólag esetleg feleslegesnek bizonyul. de most úgy érzem h ezt az áldozatot meg kell hoznom. nem akarok babcin kísérletezni tovább. úgy érzem, eddig is sok volt. horpika, írd meg légyszi h nálatok mikor jelentkezett először ez a vér! különben sztem is szerencsés vagy védőnővel és dokival!
Vendég

Szisztok, először reagálok.

Linda üdvözlet köztünk, örülök, h. csatlakoztál!:):)
Nati, nagyon édes. Jó, h. megmutattad nekünk.

Fülbelövés. Nővérkém kozmetikus, én is vele fogom kilövetni. De még nem most, kicsit később.

Csilla, hát tényleg egy .....hogy is mondjam mi a védőnőtök. Szerintem csináld úgy, ahogy Te jónak látod és ahogy a babádnak a legjobb.
Ági, Neked is csak azt tudom mondani, h. látod az anyai ösztön erősebb. Nagyon helyesen teszed, ha magadra hallgatsz. Senki nem tudja nálad jobban, mi jó a gyerekednek.
Én nem is értem, h. sok védőnő mit okoskodik össze-vissza. Próbálnak egy sablon mintát ráeröltetni az anyukákra, közben azzal nem számolnak, h. nincs két egyforma gyerek.
És most szembesülök azzal, h. mindenki de mindenki mást mondd. Egyik védőnő/dokinő azt, másik megint mást.....
Néhány doki/védőnő annyira más világban ég egyébként is. Ez amit Ági is ír, h. a számok bűvöletében. Maradiak? Merevek?
Vagy mindkettő?

Képzeljétek, nagy hír!
Már 3 napja egyedül alszik el a kicsi lányom.
Cicizés után be az ágyba és ha fel is ébred, elalszik magától.
Tegnap kicsit kitolódott a fürcsi, mert vendégségben voltunk. Fürdés után kaja, aztán úgy tűnt nem álmos, így odavettük magunk közé még kicsit, aztán apa járkált vele, 10 körül viszont betettem az ágyába. Kicsi nyüsszögés után kb 10 perc alatt elaludt. Alig hittem el. Annyira büszke vagyok rá, olyan ügyes!

Péntektől nem leszek, megyünk ki barátainkhoz Diósdra, onnan pedig szombaton megyünk Balcsira egy hétre.
Holnap meg megyek este barátnőm lánybúcsújára.
Jut eszembe, izgultam, h. tudjak lefejni tejet, h. apával itthon hagyhassam Emmát, hát tegnap óta úgy beindult a tejem....
Még etetés után is tudok belőle fejni 50-et. Durva. Ilyen azelőtt nem volt.

Szép napot! És bocsi, ha hosszú voltam...

Kép
niki30

sziasztok,
ha minden jól megy holnap hazaengednek.. de még pisit kell nyernünk a lánytól.. :? még lesz reggel egy vérvétel.. és 2 hétig minimum kap még szájon át ab-ot. dél körül megyek be, csak előtte megetetem Macrikát, aki már 7 kiló. :)

puszi mindnenkinek és köszi mégegyszer a kedves szavakat. :)
Vendég

hajrá viki, adj pisit! :lol: otthon majd még gyorsabban megy a gyógyulás!
Vendég

levelem kering az éterben ,én robbanok igy most gyorsan felrakom a képeket aztán ha lecsillapodtak az idegeim újra írok.
Dori nagyon örülök,otthon minden más lesz.
Puszi mindenkinek. Kép Kép Kép

KépKép
riella77

Sziasztok!!

Köszi a "befogadást"!!

Tök jó, mert itt egyidősek a babóink és kb. ugyanazokkal a problémákkal küzdünk mindannyian egyidőben!!

Hát nekem a védőnőm velem egy idős (27éves) tehát nem sok vízet zavar, A doki meg csak beadja a szúrit és kész!!
Eddig nem volt komolyabb baj Natival, egy volt találtam egy csomót a szemöldökébe és azzal mentem hozzá, de tovább küldött Pestre a Bethesda gyerekkórházba, ahol megállapították hogy egy "szokványos helyen lévő" ciszta és ha tovább fog nőni (természetesen fog) akkor 1 éves kor után megműtik neki... :cry: :cry:

Szoptatással kapcsolatban sajna nem sok tapasztalatom van, én Natinak már 3hete adok őszibarackpürét, főleg azért mert nem kakilt csak 3-4naponta, de azóta minden nap van... hála!! Ja és nagyon szereti... :lol: :lol:

Képzeljétek tegnap hasra fordult egyedül, aztán visszafordítottam mert nagyon nyöszörgött szegénykém, de így nem teszett neki és újra visszafordult, majd megint visszafordítottam és ez így ment vagy 15X.
Ja és a storyhoz hozzátartozik én Natit soha nem raktam hasra, mert mikor hara fordítottam nem csinált semmit, csak a fejét az ágyba "dugta":

Kép

Szóval egész éjjel halgatoztam, hogy most mi van???

Tejfehérje allergiával kapcsolatban annyit tudok mondani az én férjemnek is ez volt/ lett mikor megszületett és valami nagyon gyenge tápszerrel kellett etetnie az anyósomnak, és most 190cm magas 90kg-os és mindenhez tejet iszik... (még a lecsóhoz is :lol: :lol: )

Van aki még 1-én született???

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Niki, micsoda programok! Jol hangzanak, jo szorakozast! :D

Picurom agyacskajaban kuzd, hogy elaludjon vagy ne, inkabb az ujjat szopizza, az valahogy jobb. :lol:

Na megyek, meg benezek!

KépKép
horilda

Linda en agyalok ezerrel ,hogy mikor kezdjek mast is adni a babanak, mert vedono szigoru kikotese szerint, 6 honapos kortol szabad csak.

Na hat en akarok elobb is, 4 honapos kortol gondoltam tizoraira reszelt almat, de dilemma, mert hat mindenki mast mond.

Tobbiek? Ti hogy tervezitek! Akinek mar van konkret elkepzelese, please kajakkal reszletesen avasson be, mit mikor stb.
Kosszke elore is!

KépKép
horilda

Hali!

Doo, nekem akkor kezdődött ez, mikor 3-4 hetes volt Noel, és a kakija nem naponta volt, hanem kezdett egyre ritkásabb lenni. Már én is gondolkoztam barackpürén, de én ezt minnél jobban ki akarom húzni. Amit írok, az az én magánvéleményem:) : Hat hónapos korig, ha lesz annyi tejcsim, és úgy tünik, lesz, akkor csak tejcsi. Max gyümilé4-5 hónapos kortól, de még ezt is meglátom. Nekem vizet sem fogadott el, még a nagy melegben sem!!! Tehát egyenlőre ezzel nem kísérletezgetem. (Linda, én is kaki miatt adnék, de olvastam, hogy ebben a korban azért kakilnak ritkábban, mert az anyatejet nagyon jól hasznosítják, illetve még nem elég erős a bélműködés. Én sokat masszírozom Noelt, és így is csak 3 naponként termel. Ha barackot adok neki fél éves kora előtt, az ezért lesz. Hozzáteszem, nem nyűgős a kaki miatt, csak a kakis napján kicsit)

Horilda, szerintem amúgy 4 hónapos kortól már nem nagy gáz az alma. Nekem is azt monta a védőnőm, hogy a legideálisabb 6 hónapig csak tej, de ha tápis, akkor 4 hónap. De nem tiltja a dolgot. Igazából azért mondja ezt, mert ha került a gyümire vegyszer, vagy nitrites volt a föld, ahol termett, akkor a féléves baba ezzel már lényegesen jobban megküzd, mint a fiatalabb babuk. Én piacon dolgoztam januárig, és elég jól ismerem a "választékot", és az eladókat. Nekem mindig mondják, mit NE vegyek épp. De mennyien megveszik a sz...rt, mert nem tudják, honnét jön, mivel kezelik:( Tehát én ezért kivárok, még ha nagyon szeretném is már eteni. Alig várom hogy kis maszatjancsim legyen:):)

Egyébként ezügyben hagyományosan állok majd neki. Először alma és baracklé, majd pürék. Ezután krumpli, simán, majd ezekkel a gyümikkel. Aztán jöhetnek a nem fújós zöldségek, meg körte, banán, végül a bab, borsó, ilyesmik.

Mivel én aszthmás és allergiás voltam gyerekkoromban, a tej és a különböző allergén kajákkal nagyon vigyáznom kell dokim szerint. Hajlamos vagyok halgatni rá. ha ezzel megelőzhetem vagy enyhíthetem azt a betegséget, amitől én annyit kínlódtam.

Sajnos szerintem a tej amivel riogatnak, nem pánikkeltés. Én is nagyon szeretem, de néha nem vagyok jól tőle, inkább kerülöm. Unokatesóméknál a gyerekek mind tejérzékenyek lettek, pedig a családban nem volt ilyen, rajtam kívül. Mindig tejes család voltunk. Unokatesóm nagyobbik gyereke már kinőtte, reméljük a többi is kifogja. De mire rájöttek ma a baj! Szegény kölök:(:(

Na megyek, Kre-art gyűlés(ez a magyar Star Trek klubb, Csillagkapu klubb, Star Wars klubb és a mysterious Universe írói társaság közös alapítványa), készülünk az őszi sci-fi napra:):)

Pussz!

Márti

Kép
horpika

Igen, ez a mit adhatok és mikor ezt jó lenne, ha valaki megosztaná velünk. Én sem vagyok képben.
De már nagyon szeretnék neki ezt-azt adni.
A 4. hónapban adok majd neki reszelt alma levet.
Ismerkedjen az ízekkel.

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
niki30

Sziasztok!

Én 2-3 hét múlva kezdem a hozzátáplálást gyümölcslével barack és alma. Utánna jöhet a sütőtök főzelék, főtt krumpli, banán de én úgy tudom hogy minden új kaja után 2 hetet várni kell és úgy kell adni a következő ízt. Anyatejes babánál 6 hónapot mondanak bár én megkóstoltatnám akkor is a gyümölcsöt de nem helyettesítenék vele étkezést .
Tehéntejallergia: szerintem várni kell a tej adásával legalább 10 hónapus korukig, nagyon sok gyerek ezért allergiás mert korán kezdik és nem tudja még feldolgozni a szervezete. Nekem nem allergiám van de a tej egyik enzimjét nem tudom feldolgozni és átcsap. Minden mást tudok enni.
KépKép
rena10

Rena

Igen, ezzel én is egyetértek, hogy semmiképpen nem helyettesítsen étkezést. Almát sokáig ehet, de mamatejet csak most:):)
Nekem úgy mondták, hogy legalább egy hét, míg új dolgot próbál az anyuci. Nem tudom, tényleg mindenütt mást olvas és hall az ember. De szerintem ezt részben mi érezzük, mit bír a saját babucink. Van amelyik hamar eszik, és sokmindent szeret, és vannak válogatósabb babák. Ez is úgy megy szerintem, mit bármi más náluk, minden baba más. Persze vannak alapdolgok, de nem lehet egységesen ráhúzni, hogy melyik mikor kezd enni. Lásd ismerős anyukánál csak 7 hónaposan kezdte a hozzáetetést, és akkor is levekkel addig semmi, csak anyatej. Mindhárom fia olyan vasgyúró, hogy csak na! De az apjuk épp ilyen típusu, az is kicsattan az energiától. A lényeg szerintem, hogy úgyis mutatja a baba, mi tetszik neki:):)

Márti

Kép
horpika

Jó reggelt!

Én úgy csináltam babucinál,hogy előre csak az összetört barack levét adtam,két kanál,atán másnap 4 kanál,aztán igy szépen emeltem az adagot és már adtam egy kis barack pürét,folyamatosan szoktattam az ízhez,nem rögtön etettem meg egy barackot vele,szomszédunk 2 héttel idősebb a fia ,anyatejes és nem kakilt 4 napja na megetette egy fél barackkal,sikitott a baba olyan hasgörcse volt,és úgy kakilta ki a barackot,hogy darabokban ott volt a pelusban,megse emészetette.
Szóval lányok óvatosan,én más tészta vagyok mivel mi 1 hónapos kora óta tápszeresek vagyunk,2,5 hónapos kora óta szoktatom a gyümihez,már a banános almánál tartunk,volt krumpli sárgarépa változat is,általában uzsonnára eszik gyümit, de nem evést helyettesít.
pl. délben eszik ,a következő 4 kor esedékes ilyenkor 2-3 között adok neki valamilyen pempőt....imádja,én meg azt amikor éppen berakom a kanalat a szájába,összecsücsöriti a kis ajkait ,majd egy százas vigyor és kibukik az egész,persze én már feltételeztem hogy lenyelte,és nemszámítok rá,nagy élmény,majd meglátjátok.

Képzeljétek ma éjszaka beriasztott a légzésfigyelő,azt hittemmegint lemászott róla deugyanúgy feküdt ahogy betettem,minden optimális volt,most akkor élesvolt a dolog és nem vett levegőt???
nem is tudtam vissza aludni utána vagy 2 órát,úgy megijedtem.

Niki,érezd jól magad,pihenj sokat!!!
Hiányozni fogsz!!!!!!!!!!!
hopp felébredt,szép napot nektek,puszi

KépKép
riella77

Jó reggelt!

[quote]m írta:egkóstoltatnám akkor is a gyümölcsöt de nem helyettesítenék vele étkezést .

Dettó így vagyok én is.

Riella, biztos csak téves riasztás volt. (Csak halkan jegyzem meg, h. szarok ezek a légzésfigyelők....)
De elhiszem, h. megijedtél. A lényeg, h. minden oké.

Jajj gyerekek, két napja annyi tejem van....ami marha jó egyrészt, de elfogyott a gyűjtőpoharam és már nem tudom mibe fagyasztani.
Ugye két hete arra gyúrok, h. mára (megyek lánybúcsúra) legyen elég tej, h. apával itthon tudjam hagyni, erre most annyi van, h. már nem tudom mibe tenni. Emma meg mintha kis madárka mennyiségeket enne, vagy lehet az is, h. eszik rendesen, de elég neki az egyik cicim, a másik meg még így is tele van.
Ráadásul a jobb cicimben van egy csomó, amit az istennek sem tudok kimaszírozni és még Emma sem szívja le rendesen.
Úgyhogy most parázok, h. a lánybúcsún h. fogja bírni a cicim. Lehet el kéne vinnem a mellszívót? Máskülönben még 3 órát sem bírok ki.
Ma azt hiszem nem iszom laktoherbet.

Szal örülök, csak már nem győzöm fejni.

Kép
niki30

sziasztok

tegnap kicsit nyűgös napunk volt, lehet, hogy a két oltás miatt. Egyáltalán nem lázasodott be, csak kétszer negyed óráig sírt de nagyon. De az is lehet, hogy a szél bántotta, mert jöttek a pukik rendesen. Szóval rejtély. 61 cm és 6358 gramm. Szép nagy baba lett:-)

Mi anyatejesek vagyunk és megvallom őszintén, hogy ez nekem így nagyon kényelmes. Nem kell mosogatni, sterilizálni, mindig kéznél van. Az én lánykám a vizet sem hajlandó elfogadni, cumisüveget sem látott már két hónapja. Viszont sajna lassan el kell kezdenünk a hozzátáplálást, mivel én decembertől dolgozom. Ugyebár én a haza szolgálatában dolgozok, és ott nincs kismama műszak, szóval nem lesz megoldható, hogy én négyóránként hazaszaladjak szoptatni.

A védőnőnkben én azt szeretem a legjobban, hogy nem jön. Bár néha idegesít, mivel azért kérdésem lenne. De még jó, hogy a barátnőmnek van egy 6 hónapos kislánya, így vagy tőle, vagy rajta keresztül az ő védőnőjétől tudok érdeklődni. Bár tegnap tanácsadáson mondtam a védőnőnek, hogy azért szeptemberben csak le kéne ülnünk megbeszélni, hogy Stellát hogyan "szedjem" le anyatejről decemberig.

Az újaknak üdv!

Szoptatós anyukák! Nekem mostanában farkasétvágyam van! Van ezzel más is így, vagy csak én gondolom, hogy összefüggésben van a szoptatással...???

No lépek, szerintem nemsokára felébred az én hétalvóm. Este 8 óta nyomja a szunyát, igaz fél 6-kor felkelt enni, de aludt tovább utánna. Pedig kb. 4-szer mértem a lázát, mert én nem vagyok híve annak, hogy láztalanul is feltegyem a kúpot. Én sem veszek be algopirint azzal, hogy lehet, hogy fájni fog a fejem...

Szép napot mindenkinek!

Márti
stella2007

Sziasztok!

Egyetértek Horkipákval én is vártam volna még vele, ha anyatejesek lennénk, de mivel tápszeresek vagyunk ezért kezdtem el előbb. Azt mondják, hogy a tápszer jobban megfogja a székletet, plusz még a kakilás is elég szörnyű volt, legalább 10percig csak erőlködött vérvörös pofival és iszonyatos hangokkal.
Szóval ezért kezdtem el adni neki barackot, de én még mindig átpaszírozom szűrön, plusz néha reszelek hozzás egy kis almát!!

És tényleg nem kell elkapkodni az első etetést, elöször tényleg 2 kiskanál másnap 4, és így tovább én most már tízóraira adom ezt neki két etetés között és 50-60gramot összesen, mert állítólag a gyümölcsből sem jó ha sokat esznek . (???) Túl sok a rost benne.

Ebben a hónapban még gyümölcsöt adok, aztán krumpli, sütőtök, stb. gyümölccsel keverve és kb 6hónapos kórtól mehet a húsi is!!

Ha már főzeléket adok neki, az már lecserélhet egy etkezést ??? Vagy nem??

Sajna barackunk most nem termett a kertben így csak reménykedni tudok, hogy nincs agyon permetezve, de télre már fagyasztok le "hazai" termékeket: pl: cukini, paradicsom, szilva, stb..

Niki:Jó nyaralást , de jó nektek... 8) 8)

Csilla:
öszínte részvétem ehhez a 2 emberhez!!! :cry: :cry:

Én ilyeneket csak könyvben olvastam, de azon is elszörnyülködtem, hogy lehet ilyet leírni és komolyan is venni.
Pl:
Egy 5kg-on felüli babának nincs szüksége az éjszakai etetésre, szoktasuk le, és hogy hogyan:
Először ittasuk csak meg vízzel, vagy teával ha még mindig sír 10perc után, dugjunk a szájába cumit ha még mindig sír 10 perc után hagyjuk magára még 10 percig, és ha még mindig sír akkor ettesük meg , MERT MÉG NEM ÉRETT MEG ARRA , HOGY ÁTALUDJA AZ ÉJSZAKÁT!!!!!

Na ezek normálisak??

Riella:
Mikor születettek? És mennyi tápszert eszik meg egyszerre a babód úgy átlagba vagy mennyi a napi adagotok??
Ja és hány kilósak vagytok?
Bocsi, hogy így rád török ,de mi is tápszeresek vagyunk 2hetes korunk óta és kiváncsi vagyok!!
Ja és mit használtok??

Na ez egy kicsit hosszúra sikerdett!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

még egy gyors kérdés: Szóval a ti védőnőtök is mutatott gyakorlatokat, amiket a babával csináljatok? Nekem tegnap két perc alatt mutatott egy szemgyakorlatot, meg egy gerincgyakorlatot. kell ez? Nem kellett volna jól megtanítania? Főleg a gerincgyakorlatot, nem pedig egy perc alatt megmutatni???
Mostmár eldugulok

Márti
stella2007

Bogyra, Gabi baba, Bringa, Melcsi, Eliza merre vagytok?
Azt tudom, h. Lorci nyaral.
Nekem tök hiányzik a régi állandó brigád, mármint az, amikor mindenki jelen volt. Most meg úgy pang a topic.
De persze tudom, h. most nyaral mindenki, meg jó idő van....
Én is eltűnök egy hétre.
De úúgy hiányzik, h. folyamatosan csacsogjunk.

Kép
niki30

Stella, en ilyen gyakorlatokrol nem hallottam a vedonomtol, szoval nem hinnem, hogy letkerdes. Meg aztan ahogy irtad is, ha 1 perc alatt mutatta meg, jobb lett volna ha nem is kezd bele.

Elinam megint sirt sokat eves kozben, alig akarta elkezdeni, elotte is sirt, aztan dudolaztam neki kozben, ringatoztunk, es csak nekiallt, evett, szepen el is aludt, 2,5 oraig huzta delutan.
Mostanaban minden delutan alszik egyet, ennek orulok.

De ez az enni nem akaras, aztan ket het mulva meg majd csesztetnek.

Tegnap este is 60-at evett csak, elaludt a karomban, aztan felkeltunk, felebredt, elkezdett sirni. Fejtem, hogy van e meg egyaltalan, hat a kettobol egyutt nagy nehezen 45-ot tudtam csak fejni, azt neki adtuk, megette, es aludt 6-ig.

Most fejtem kicsit napkozben, hatha estere megint kevesebb lesz, nem tudom hogy ez most jelent e valamit, vagy csak tegnap faradtabb volt a szervezetem estere. :?

KépKép
horilda

Sziasztok!

Ilda, szerintem lehetett a fáradtság is, meg az is, hogy akárhogy is, de csak aggódunk ezen a kaja dolgon, még ha tudat alatt is..lehet csak a tejleadó reflexed nem tudott beindulni a fejésre, mert "annyira akartad", nem? Mert ugy most nem "csak" azért fejtél, hogy szaporíts, vagy hogy ne durranjon szét a cicid, hanem mert Elinának akartad adni, s ez lehet leblokkolt. Nekem mondjuk szinte soha nem indul be fejésre a reflexem, mikor próbáltam fejni anno...hát a 20 milinél én már happy voltam 8)

Én elkezdtem szúrópróbaszerűen mérni, hogy lássuk túleszi-e magát. Tegnap 2X mértem, egyszer 90 és egyszer 100. Tudtam, hogy fel fog húzni a mérleg...szóval kétlem a túlevést, bár még méregetem néha napközben, éjjel nem fogom ezzel piszkálni, örülök, ha visszaalszik. Ma déután nagyot aludt séta közben, 4 és fél órája nem evett, s mégse akart, elkezdett síni mikor kínáltam (reggel is uez volt). Aztán leraktam a franciaágyra, föléemelkedtem, s a síró gyerek szájába belefejtem egy kis tejet, na akkor végre ráharapott. Direkt lemértem, 170-et evett!!! De szerintem ez nem túl gyakori.

Doo, még az jutott eszembe, hogy azt mondta dr, hogy kiütéssel is jár, ha valaki tejfehérjeérzékeny. Nektek vannak kiütések?

Stella, farkasétvágy nekem kb 3-4. héttől volt, éjjel is ettem, nagyon durva volt, mondjuk szerintem akkortájt indult be a tejem is. Én szülés után 2 kg-gal voltam több, mint a várandósságom előtt, s azóta 5-6 kg-t híztam :oops: Elég gáz, mert előtte sem voltam egy vékony alkat. Most már nem eszem éjjel :lol: , de nagyon oda kell(ene) figyelnem.

Riella, a légzésfigyelő nekünk is beriasztott még az elején többször is. Sőt, nekünk szinte folyamatosan "előriasztott" azaz 15 mp kihagyás után pittyent egyet, (rá 5 mp-re riaszt be elvileg). Mikor nagyon mélyen aludt tényleg nem vett 15 mp-ig levegőt, direkt néztük, de aztán mindig. Ez egy kis éretlenség volt állítólag, ezt hamar kinőtte. De beriasztás előfordult még egyszer egyszer. Nekünk az vált be, érdekes, de a lapokat nem úgy tesszük, ahogy le van rajzolva, hogy a 1-1 lap a matrac fej-, ill. lábrészénél, hanem egymásnak "átlósan", szinte összeér a sarkuk, s kb a mellkasa magasságában. Így akárhogy fordul nem tud lemászni róla. És az érzékenységet max-ra vettük. Azóta nem riasztott. Ill. akkor igen, mikor lepedőt cseréltünk, s máshogy raktuk vissza a lapokat. Egyébként én sem tudom, hogy az elején volt-e "valódi" riasztásunk, mert ki az aki elkezdi nézegetni, hogy veszi-e a levegőt..szerintem mindenki kikapja, vagy megrázza rögtön a gyereket. De tuti, hogy gyakoriak a téves riasztások is, sok szülőtől hallottam már.

Jó éjt!
Ági
ági_bp

Riella: mi is kölcsönöztünk légzésfigyelőt de visszavittük. Volt riasztás többször is, volt hogy fél órán belül. Akkor meguntam és leültem a gyerek mellé és néztem hát jött a riasztás és a gyerek szépen vette a levegőt. Nem hiszem hogy 15 másodpercig ne vennének levegőt csak tesztelje az ember magán. A gyerek lassan már kékülne. Szerintem olyan mélyen alszanak hogy a gép nem érzékeli. Most mellettem alszik és nyugodtabb vagyok. Mikor a kiságyba volt a figyelő alatta a figyelő őt nézte én meg a figyelőt -kiborúltam. Elég ilyeztő ez a téma de szerintem hallgasson mindenki a szívére, de nem lessz senkivel semmi baj ezt tuti. Lassan túlleszünk a "kritikus 6 hónapon és nyugi....". Voltunk bográcsozni, volt sült hús meg minden nagyon jó volt Balázs csak enni kelt fel. Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok, csak gyorsban jövök.

Ági, nálam dettó ez van.

[quote] írta:n szülés után 2 kg-gal voltam több, mint a várandósságom előtt, s azóta 5-6 kg-t híztam

Ma már utazunk, először Diósdra, aztán holnap Balcsira egy hétre.
Mindenkinek szép hétvégét majd hetet, vigyázzatok magatokra és a babákra és szép napokat és minden jót és sok puszit!

Niki

Kép
niki30

ági,én ezt a kiütés dolgot nem hallottam, de nálunk volt egyszer h tiszta ragya lett szegény :( és azóta is előfordulnak kisebb pöttyök rajta. h mitől, az számomra kérdés. lehet h pl mákos tésztától. meg soxor ha felveszem a játszószőnyegéről, akkor észreveszem h mintha az is dörzsölné a pofiját. meg ugye a meleg is mintha fokozta volna. szal a jófene tudja! én ott tartok éppen h lehet h tejallergiás és lehet h nem - majd elválik később. én mindenesetre diétázom. egyelőre nem esik nehezemre különösebben (sztem én már úgyis diéta bajnok leszek! na nem fogyiztam soha, de szénhidrát diétáznom kellett kismamaként, 9 évig meg vega voltam). kicsit attól tartok h éttermi kaját nem tudom ellenőrizni h mi van benne és jövő héten mi is utazunk, de szóltam nekik h a félpanziót tejallergiás ditával kérjük. remélem, tudják, mi az (mondjuk le is írtam h mit értek ezalatt és mondták h OK.ámen.)

niki, jó pihenést!

ren,a tök jó lehetett a bográcsozás!

stella, nekünk védőnő semmit nem mutatott, nem is hallottam erről.
Vendég

Sziasztok

Bocsi, hogy igy elvagyok tűnve, de vannak és voltak is zűrök mostanság, kicsit átalakult az életem, hála jó irányba, majd mesélek ha lesz időm. Most anyuméknál vagyok kint Érden egy ideje, meg jövő hét kedden megyek egy hétre nyaralni, de igérem, hogy utána jövök és mesélek, mindent! :)

Puszi mindenkinek, remélem jólvagytok!

Liza

Kép
elizabeth25

Ja két napja megkaptuk az oltást, szegény Domó belázasodott, nagyon, de csak 24 óráig tartott, most már jól van! :)

Mindjárt dobok róla egy képet! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok,

Udv az ujaknak, mindig jo ha jonnek uj emberek! :)
Meg mindig nyaralunk, ma a fiuk elmentek Badacosnbya hajoval, en nem mentem, meg baratnom se, itthon maradt velem, mert picivel eleg nehez igy elmenni, plane hogy kocsi se lesz ott. Hat ez van, majd megyunk jovore. :)
Ma szeles ido van, remelem Ricsike nem kergul meg tole, az elso napokban eleg rossz ido volt es nagyon nyugos volt.
Viszont egyebkent jol erzi magat es nagyon klassz szine lett. A hamvas oszibarackbol atment erett oszibarackba! :wink: :)

Az etetes meg nalunk sokszor nyug...nem tudom miert, de akkro az kicsiti kikeszit. Nem a mennyiseg miatt zavar, hanem, hogy miert sir, meg nem kell se cici, se cumi. Ugyhogy az etetesek megint masfel-2 oras programok!!!! :shock:

Stella hozzam se jar a vedono, bar szerintem ezek olyan marha nagy igazsagokat nem tudnak mondani. en legkozelebb akkor latom majd ha megyek a dokihoz 4 het mulva szurira. Bar lehet a dokit felhivom, mert Riciske mar 2 hete taknyos, mar nem annyira vesz, de neha kohog.....

Az etetest en tuti 4 honaptol kezdem, mivel mi vegyesen taplaljuk, mert nincs eleg tejcsi. Majd szepen lassan adom neki a gyumiket.

Na mentem, mindnekinek pusz. Niki jo nyaralst, Dori orulok, hogy hazamentek.

Kép

Kép
lorcika

Kép Kép

Kép
elizabeth25

halihó

no még a védőnős témához. Amúgy 2 hónapos korig hetente, utánna pedig havonta egyszer kellene a védőnőnek házhoz kimenni! Nekem azért jól esett volna az elején egy kis segítség, meg mindig arra gondolok, hogy mi van ha én nem veszem észre, hogy vmi nem stimmel, vagy én úgy veszem hogy úgy kell lennie és mégsem. A barátnőmnél is a védőnő vette észre, hogy baj van a kicsivel! Szóval... ráadásul itt állunk a mozgásfejlődés kellős közepén. Ne az orvost kelljen már zaklatnom minden kérdéssel, mert nem az ő dolga lenne!!! pl. a kicsi lányom kezdi az oldalra fordulást, de sokszor megijed a mozdulattól és kitámaszt, sőt néha elkezd sírni. Ez normális???

Szóval akkor nem csak nekem van farkasétvágyam... Ráadásul ugye én sem a rubint réka súlycsoportba tartozom..... Valamelyik nap már a férjem twix csokiját is megettem, pedig nem is szeretem de kellett valami édesség. Ilyenkor jó lenne vmi tanyán lakni üres hűtővel...:--))) De itt a városba, egy sarokra a boltttól....

A drágám úgy bealudt, hogy kimarad a délelőtti séta. Hát igen, mert a reggeli szopi után nem aludt vissza... De legalább egy kicsit bírtam takarítani. Holnap úgy se lesz rá időm, mert megyünk babaúszásra, utánna meg anyukámékhoz, náluk töltjük a hosszú hétvégét. Legalább tudok egy kicsit pihenni.. Meg tanulni. Mindjá pótvizsgaidőszak....

mindenkinek szép napot, és jó hétvégét!!!

Márti
stella2007

Sziasztok!

Ági, én ugyanerre a trükkre jöttem rá! Amikor szopinál sírt, én is a szájába fejtem pár cseppet, és így sikerült rácuppantani. Mintha rájönne hogy "ja, tényleg ez az anya cicije...." de mintha a babáknak ezt reflexből kéne tudniuk, nem? :lol:

Voltunk 2 hós oltáson, Milán 5 kg és 67 cm. Nagyon nyúlik...
3,2 kg-mal született, most 5... ezek szerint olyannagy baj nem lehet a szopinál. Mielőtt elmentünk voltna a dokihoz, 2 napig mértem (dokibácsi szigorú, és belekérdez :D ) ő 80-120 körül evett. Szerintem ez nem sok egy 2 hónapos babának, de ezek szerint jó zsíros lehet a tejem. Mindegy, az a lényeg hogy gyarapodik rendesen.

Linda, úgy látom Natinak sincs probléma az étvágyával :lol: édes kis kerekfejű manó.

Mi is mennénk vasárnaptól Balcsira egy hétre, de én úgy döntöttem inkább kihagyom.... Nagy családi nyaralás (szó szerint): Nagymama, 4 gyerek+házastárs, 4 unoka 8-12 éves kislányok). A nyaraló sem olyan nagy, ha jó idő van kint a kertben elvagyunk. Éjszaka viszont minden létező helyen alszik valaki. Ide vigyek le egy 2 hónapos, szoptatós kisbabát?
Apát leküldtem képvislje a családot :lol: , mi meg átmegyünk anyukámhoz a szomszéd kerületbe. Kert ott is van, és ő dolgozik napközben szóval nyugi lesz :lol: .

Csilla

Teszek egy képet, kaja után jóllakottan:
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Kepzeljetek par napja kevesebb tejem van, reggel van sok, aztan estere mar csak 50-eket tud cicibol enni, fejni meg valamennyit azert tudtam, igy most azt neki tudtam adni, de mar kezdem elo venni a fagyasztobol, par napig azzal potolok, persze mindig cicivel kezdunk.

Ha ez igy marad, akkor potlast kell adnom, nem baj legalabb nem lesz cicin orditas, ami jogos volt eddig, hiszen nehezen jott belole.

Csilla, tunderi a babod! Jol sikerult kep lett! Kiraly a haja! :D

KépKép
horilda

Sziasztok!

Alig érem utólmagam,teljes rohanása napom,jövő héten átalakítjuk a házunk alsó szintjét,lesz egy méterárúés függöny szalonom,azt csináljuk mert szombaton megyek az anyagokért,nagyon izgatott vagyok és ezer felé esek szét,de szerencsére babuci ma éjszaka is 9 órát aludt nem hittem el,nagyon jó baba,és most hogy ekkorákat alszik annyit vigyorog és kuncog,megzabálom.

Most csak egyre van időm válaszolni gyorsan,Linda:
május 4-én este 20.15 kor születtett Martin ,2850 gramm és 50 cm
2 hétig volt az intenzíven,ha visszaolvasol leírtam miért,
mikor hazajöttünk rá egy hétre elment a tejem,és mivel idegi alapon történt az eset azt gondoltam hiába innék teákat ,ha a lelkemben és a tudatomban még nem dolgoztam fel a történteket,nemfog visszajönni,pedig nagyon akartam,nem ment.
Milupa,humána,Beba H.A. start aktiv colt a sorrend,az eslő kettőnél hasfájás és nehezen kakilt,ezért váltottunk,most minden nap van kaki,7és fél kiló és 65 cm,senki nemhiszi el,hogy 15 centit nőtt 3 hónap alatt, 130-140 eket eszik 4 óránként közte alszik 2-3órát és az éjszakát este 9től reggel 6ig.
Én uzsonnára szoktamadni a barackot,de volt már,hogy tízóraira,nagyon szereti,és tényleg könnyebben kakil tőle.
Az első két tápszernél,tea,infacol,hasmasszázs mecsek tea,köménymagos,semmi nem használt,ordított ha kell hanem,most egész nap mosolyog ,van hogy repkednek a pukik de nem durva,azon is mosolyog.....
ti mit esztek?és mennyi időnként?Nati nagy súllyal született,mert a képek alapján olan nagy ,mint egy 5 hónapos,és a haja!!!!!az valami tündéri.
most rohanok etetni aztán pakolok,olvaslak titeket de nemmindig tudok majd írni,puszi és jó hétvégét.

KépKép
riella77

niki!!!vagyunk,este jövök,csak már tudod magamon kivül,hétfőn 7és fél év után látom anyum.....

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

sziasztok!

Hazajöttünk csüt. du. a kórházból. Viki rendben van, a lelke nem sínylette meg a kh-i tartózkodást, tényleg le a kalappal előtte. Jól vagyunk mindannyian. Vikinek ab-ot kell szednie (Suprax) minden este 4 ml-t 2 hétig, aztán a nefrológus átállít vmi másikra, majd szept elején megyünk hozzá és megmondja mi a további sorsunk. Az biztos, hogy ezt a vesemedence gyulladást nagyon komolyan veszik. Állítólag a gyomrát nem cseszi szét, mert nem olyan..na ez majd kiderül, de hát ha kell, akkor kell, nincs mese. Adom /adnám a Normaflore-t - bármibe teszem nem issza meg , így inkább adok neki joghurtot, kefírt naponta. Viszont nagyon jól eszik, ennek örülök baromira. Azonban elkapatódott, mert valamelyikünk mindig körülugrálta és CSAK VELE fpglalkozott a kh-ban, így hisztisebb meg követelőzőbb.. de majd visszaáll a régi kerékvágásba. REMÉLEM:)

Most már Marcikám 7 kiló (20-án lesz 4 hónapos) és átalussza stabilan az iccakákat, ált. mindig este 10-kor alszik el és reggel fél 6 és fél 7 között ébred és eszik. És sosem sírva ébred, csak hallom, ahogy motoszkál és kiveszem. Éjjel mindig hason alszik egyébként.
Vendég

Dori, orulok, hogy otthon vagytok! :D Puszi Vikinek!

Csajok, az en picurom most csak 20-at evett ki cicibol, a reggeli fejessel potoltam, de en most meg ki tudtam fejni belole 50-et.
Ez igy nem igazan jo, hogy cicibol sirva keveset eszik, aztan potolom, + meg fejjek is.

Szerintetek mit csinaljak? Mivel ugye mar nincs benne annyi, nagyon meg kene dolgozni erte, es ezt hamar feladja.
Reggelente mikor tele van a cicim, akkor gyonyoruen kieszi, eleg is neki.
Mar gondoltam arra is, hogy minden 2. alkalommal adok neki cicit, de ha mar tappal potolok, akkor nem gaz? 1. tiszta tap, 2. cici +ha kell tap.

Csak mert igy annyira sir azert a 20-40-ert is, de a vedono is mondta hogy eloszor minden alkalommal cicivel kezdjunk, aztan potlas, ami meg par napig lefejt tej.

Bocsi hogy tulmagyaraztam... :oops:
Lehet hogy ma legkozelebb csak furcsi utan kinalok neki cicit, arra talan jol megtelik, de akkor meg nem szokik le rola????????

KépKép
horilda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?