A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Manó.

Szerintem az olyan gyógyfülbevaló lehet, nem?
Nekem is annó olyant raktak bele, azt hiszem csak futtatva van arannyal, de én nem dobtam el, már nem sárga hanem ezüst szinú, de hogy konkrétan miből van azt nem tudom.
De azt még nem hallottam, hogy bébiknek is van olyan.
Nekünk a kórházban a csecsemős nővérek rakták be indulás előtti napon, de ez sima arany bébifülbevaló.
Vendég

Sziasztok!
Időnként még olvasgatok. :wink:
Egy kis segítség pihenőszék vásárláshoz:
http://www.arzuhanas.com/Suche/?pSessio ... res%E9s%21

KépKép
Andi és Gergõ(2005.11.12)
andi73

Helloka!

Csak most tudok jonni, de mindjart lephetek is, mert Egon ebredezik.

Tunderek a babok.

Na majd, meg joveok!!!
molkata

Dorka! Reggel elfelejtettem írni: lécci orvosold az Uxi Benikéjének a világrjöttét, mett nem bírom olvasni, nem enged hozzáférni.

Kép
kissmanó

Bemásolom amit a könyv ír a tejleadó reflexről

A tejképződés és a kisbaba szopása figyelemre méltóan összefügg egymással. A mellbimbót, a bimóudvart és a mellszövetet érő érintést az idegpályák az anyai agyhoz vezetik és előidézik a tejtermelést kiváltó prolaktin és a tejleadásért felelős oxitocin hormon kiváltását. A vérpályákon át e két szoptatási hormon a mellmirigyekbe jut.,A prolaktin működésbe hozza a tejhólyagocskák tejtermelő sejtjeit. és közben kissé állmossá teszik az anyát. A prolaktint anyasági hormonnak is hívják, mert gondoskodási és védelmező érzéseket kelt. Növeli az anya kudarctűrő képességét és oldottabbá teszi őt.
Kb 1perccel a szoptatás megkezdése utánn szervezete oxitocint választ ki mely kiváltja a tejleadó reflexet. 1-1 szoptatás közben több ilyen tejleadó reflex is jelentkezhet. Eközben a tejhólyagocskák finom izomszálak összehúzódnak és a tjjáratokba juttatják a tejet. A tejleadó reflex a fent leírt kiürítésen túlmenően biztosítjas, hogy a tejjáratokba és tejöblökbe tej jusson, sőt, néha magától is csorog a mellből.
Egyes anyák nem veszik észre a tejleadó reflexet, mások bizsergést vagy rövid fájdalmat éreznek. A tejleadó reflex bizonyos mértékig irányítható vagy begyakorolható pl-ul ha az anya a kisbabájára gondol, a baba illatát érzi megpillantva őt vagy folyó tejre gondol.
A kisbaba szopása, a tejtermelődés és ezen hormonok hatása együttműködik annak érdekében, hogy kisbabáját szoptatni tudja.
A szoptatás ideje allatt a test folyamatosan éjjel-nappal tejet termel Ha a kisbaba éppen nem szopik a tej összegyűlik a tejhólyagocskákban, tejcsatornákban és tejöblökben. A tárolókapacítás nem korlátlan és igen különböző. Az egyes etetések között a mell csak minimállisan nagyobbodik meg. Ez azt jelenti, hogy az anyatej jelentős része csak szoptatás közben termelődik.

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Tejleadó reflex. Tul.képpen ez működik akkor is, amikor csöpög a tej csak úgy. Könnyebb úgy fejni, hogy az ember nyugodtan, békésen a gyerekére gondol, vagy őt nézi. Mert ezek serkentik a tejleadó reflexet. (persze a büngyürgetésen túl!)

Pillangó! Én ugyan ölben altatok, de ajánlották, hogy simogassam a szeménél az arcát, így reflexesen lecsukogatja, de aztán ez meg jól bekapcsolja az álmosságát is ;)

Tücsi! Igen, én már alszom esténként. Igaz, elég rosszalkodós vagyok, mert miután letettem, még 2 órát élek (tévé, net, Párom, mosogatás), de így is alszom 5-6 órát. Kevésnek még így is kevés, mert 8,5 az ideálom, de azért jelentősen több, mint 1 hónapja volt.
Kíváncsi vagyok, mi lesz, ha majd már nem egy szobában alszunk. Még pár hét, és átrendezzük a nagyszobát, hogy kijöhessünk.

Mosószer. Én semmi extrát nem nyomok.Együtt az összes ruhát, és szokásos mosószer, öblítőt nem használok.
A fehér folyékony persilnek nagyon finom illata van! Igazi babaillat!
Vendég

Aha, fehér culikhoz én is a fehér folyékony (aloes) persilt nyomatom. Amúgy a többihez zöldet. S a reggel elírtam, mert nem Silan, hanem Lenor az öblítőnk. Most más bótban vótunk ma, ott nem kaptam hóvirágos Lenort, csak valami másat (szintén L), na most azt tesztelem, öblítés mán megvót, most a szárítkoznak.

Kép
kissmanó

Mi pedig azt várjuk, hogy amikor Grétu átalussza az éccakát, nyomul be a kicsi nővéréhez. Amúgy símán elalszik a kiságyában is, éccaka én vagyok a lusti dög, s hagyom magam mellett. Bár ha érezhetően sok levegőt nyel, akkor van büfiztetés (másképp galád módon megspórolom), s utána soxor a kiságyban köt ki a kisasszony. S nincs reklamátorkodás.
Amúgy utazóágyat megvettük, de még csak itthon használtuk. Mert ugyi mindig utazásokkor épp szopi probléma indult (na, most épp orvoslódni készült), s gondoltam úgy is kettecskén van bőveb hely alukálnunk, így plussz cuccost nem vittem. Itthon pedig a szgép szobában van az utazóágy, ma is alukált benne.

Pillangó - Edina elsőszülött létére becsületére váljék 3 hósan egyik napról a másikra aludta át a teljes éccakát (olyan 9 órát egyhuzamban), ellenben Adria egész 2 éves koráig minden éjjel követelte a tejcsikéjét. S ha megpróbáltam alkudni, vagy neadjisten átverni, extra mennyiségű decibeles ordítás lett a vége. Egy időben cumisüveges termoszban bemelegítettem este a tejét, éjjel meg csak kivettem belőle, markába adtam, s mert tudtam, hogy fenékig kiissza, s ha bárhova teszi nincs mi kifolyjon belőle, hát én a "felszolgálás" után rögtön visszamentem az ágyamba. Na, most kíváncsi leszek, ennél brutálabb verzió remélem nem létezik.

Kép
kissmanó

Sziasztok!:)

Lista:
Annee + Tömzsi
Gurgi + Samu
Lynia + Maja
Mtücsi + Gáborka
Hemej + Benjamin
Kispiskóta + Marci
Szivvi + Lilkó
Ckat + Bors
Esztora + Álmos Zétény (Nyunyi)
Kindernay + Samu (Dömpike)
Szarvasbori + Főni
Brigi + Samu
Kissmanó + Grétu (reméljük nem csak gondolatban)

Mit szólnátok pl. a szeptember 15. szombat 14:00-tól a Margitszigetehez? Persze a dátum időjárás függő. A Nagyrét tök jó lenne.
Egyéb ötlet?
Vendég

Hencsi nagyon édes a kis mosolygós Bogid!

Brigi: na holnap én is megbüngyürgetem... hátha... én úgy érzem, mikor eljön a szoptatás ideje akkor az aktuális mellemből elkezd folyni a tejcsi, plusz a mellbimbóm is bizsereg. Aha! Értem! Szóval fejésnél is ezt kéne éreznem? De a gyerek kb. 5 perc alatt lenyomta az üvegből a 100-at, és az a bajom, hogy lassan folyik a tejem és kb. 45 percig tart egy szopi! Ezért kezdtem el fejni, hogy hátha meggyorsítom ezzel, mert Ő is elég lassan lakik jól, meg én is kicsit már fáradt vagyok, mert hát napi 7 etetés az igencsak napi 7óra... :shock:
Köszi a cikket is elolvastam, akkor jól bizsergek... :lol:

Na jó éjt, fürdetés, aztán kajcsi, már követel a fiatal úr!

Andrea
Kép
kindernay

Na, itt vagyok...csak idööközben vás´roltunk is...

Hemej! Egont is csípdesik a szúnyogok. Szegénykének több csípés is van a kis pofiján.
Benjinek nagyon jól áll még a szúnyogcsípés is :wink:

Manó! De szépek vagytok!!!! :D Biztos élvezték a csajok a tengert :D

Emma! Gyönyörüü a picurkád! :D

Andi! De jó a vonalzód!! èdesek a gyerkööceid! :D Köszi a pihenööszék infót!

Ma reggel nagyon szenvedett Egon a kaki miatt. Már 4. napja nincs széklete. Elsétáltam vele a dokihoz. Mióta itt vagyunk nem tudtunk bejelentkezni, mert nem vették fel a telefont. Végül elmentem, az asszisztensnöövel beszéltem, aki mondta, hogy anyatejes babáknál, akár 10 nap is eltelhet széklet nélkül. Azért, az rengeteg :roll: Kaptunk idööpontot a dokihoz holnap 12-re, de már ma is fogadott volna, ha baj van. Nagyon rendesek voltak.

A tejem még mindig kevesebb. Mostmár két cicibööl eszik Egon és így sem lakik jól, pótolni kell az éjszaka kifejttel. Már eszem a kapszulát is... Miután evett, mindig tudok még egy keveset fejni is, vagyis sztem nem szívja ki rendesen. Amikor már kevésbé jön elkezd sírni és már nem kell neki a cici...
Ti mit csináltok ilyenkor?

Brigi! Jó, hogy bemásoltad :D Biztos idööigényes volt... :roll:
molkata

Kép

MINDEN SÁMUELNEK, SAMUNAK ÉS SAMESZNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!
SZILVI & LILKÓ

KépKép

KépKép
szivvi

Mi is Nagyon Boldog Névnapot kívánunk minden kis Samunak!!!

Zsú és Marci

Kép

kispiskóta

Jaj, de jó, h vagy te manó! Már megint bénáskodtam. De most orvosoltam a tábla-gondot, immáron olvasható Uxi szülitörténete is.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! :wink: :wink:

De most legalább jó vót, hogy írtad fel van téve. Mett így bandukoltam el a táblához, hogy óvassak.
Kössz még 1x, hogy ilyen rendicsek vagy, hogy felvállaltad s csinálod ezt a tábla cuccot.

Kép
kissmanó

Ha már Szilviék elindították az ünnepeltek köszöntését, akkor hadd csatlakozzunk mi is.

Drága kicsi Samukák! Még nagyon sok ilyen napot kívánunk nektek, legyetek sokáig szüleitek szeme fénye.

Puszancs: én (mint Éva) és a csajok (Edina, Adrienn és Gréta)
kissmanó

Samuknak nagy puszikat küldök!

Nekem van csík is, barnaság is a köldököm körül, és a 3 héttel ezelőtthöz képest semmit nem lapult a hasam. Nem vészes, de azt hittem, alakul még. Úgy látszik magától nem fog...

Képzeljétek, tegnap először kaptam kifejezetten én egy nagy mosolyt! Közel volt nagyon a fejünk, 1-2 percig magyaráztam, ő meg egy széles vigyorral honorálta a szerelmes áradozásomat :D annyira meghatódtam!!! Szerintetek 6 hetes kor körül majd ez gyakrabban lesz? Annyira szárnyakat ad egy pozitív visszajelzés. Eddig csak álmában meg szoptatás közben a cicikre vigyorgott, így még sosem.

Kép
Kép
emma1976

Emma - nálunk harmadik napja határozottan több a mosoly, sőt tegnap óta célirányosította a drága eme tevékenységét.
Na, nagyok szóltak, hogy a kicsinek kajaidő.

Kép
kissmanó

Pici aprótalpú Samukák! Sok sok ilyen szép napot kivánunk Nektek szeretetben, egészségben és boldogságban. Nőljetek nagyra, de ne túl hamar! :wink: Annee és Don Tömzsi McTrotty úr Kép
Vendég

jó reggelt!

na most én is parázok picit a tejcsis dolgon, mert tegnap lányom legtöbbször két mellből evett, éjjel kicsit jobb lett a dolog, de most reggel ismét két mell :(

ezért tegnap este elkezdtem ismét a homeós kúrát

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Annee - a vonalzókon a nagyoknál új képek kerültek?

Kép
kissmanó

Sziasztok!!

Nagyon szépen köszönjük Samu nevében is a névnapi köszöntést. :lol:

Tegnap a Váci dunaparton voltunk sétikázni jó sokat.

Ma elindultunk reggel a szemészetre, Ati szerint ma kellett menni, sztem meg holnap, természetesen holnap kell. :wink:
Szerencsére végig aludta az utat, most is kajcsikázott is alszik.

Nekem nagyon bejött a More Milk, így megint egy szopizás egy mellből történik és jól is lakik vele Samesz.

Lynia!More Milk!

Minden bébi nagyon cukker.

Kinderke!
Oké, értem-értem a pihiszéket.
Ma meg is rendelem az árzuhanás.com-ról...nem emléxem, hogy ki rendelt onnan de megnéztem és tök kafák vannak és tényleg olcsóbbak, mint pl. a Brendonban vagy máshol.
torolve_20131003125716

Emi_25 rendelt onnan.
Nekünk is jó lenne, csak hát a húgomnak így is tartozom már 12e Fttal, s még 2 hétig ő legyen a széknek is a szponzor.....

Gurgi
- amúgy az árzuhanáson most lehetséges személyes átvétel is, ha eddig nem volt ilyenetek, szerintem jövő péntekig meg bírtok lenni nélküle, s akkor személyesen vehetnétek át. Vagy másnap-harmadnap a börzén..... Gondold meg.

Kép
kissmanó

Hellóóó mindenkinek!

Nagyon aranyosak, szépek, gyönyörűek a bébikék! (de ezt asszem tudjuk) :lol:
Képzeljétek 5 órát aludtunk egyben! Juhéjj! Hozzátartozik, hogy tegnap Lili 10-kor kelt és utána egész nap max 1 órát aludt, 10 percekre leosztva..Egész nap nyüglődött :( Gondolom a vihar is betett...
Na de ma megyünk az oltásra, gondolom ez se lesz egyszerű...Félek a láztól, vagy nem lehet baj?? Tapasztalt mamik??

KépKép

KépKép
szivvi

Manó, milyen börze?

Nekünk sikerült csípőszűrésre bejelentkezni, szeptember 6-ra.

Képzeljétek a szemváladékozás kezd alábbhagyni, az orrnyergét kellett masszírozni, illetve a szemét alul. Jelentős a változás, valószínű dugulás van/volt és most tisztul. :lol:

És akkor két kép, hogy alszunk bébkocsiba:

Kép

Kép

kispiskóta

Manó, szívesen teszem. :)

6 hét körül én is berezeltem, mert puha volt a cici, és volt olyan is egy napig, hogy két mellből kért. De én nem változtattam semmi, továbbra is kétnaponta ittam a laktoherbet, és magától állt be Balázs igénye szerint kb. 2-3 nap alatt. Most megint elég az egy cici. Úgyhogy emi, ha nem jönne be a homeós cucc, ne izgasd magad, változni fog a dolog, ahogy Majának szüksége lesz rá!

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Bocs, hogy így eltűntem, de besűrűsödtek a napjaink! :) Bár nem is hiányoltatok. :( :( :(

Festünk ezerrel, párom glettel, meg csiszol, én kenek! Tök jó! :D

Még jó, hogy 1 szoba már kész, ott pihizik Mina a babakocsiban, És Rolcsi is ott alszik délben, mert természetesen ők is ott vannak velünk. Mina szobájába már csak a díszítő csík, és a végleges szín hiányzik, az alapszín megvan, azután lerakjuk a padlót és kész!!!

Utána nekiesünk a fiúk szobájának!

Amikor itthon vagyunk akkor pakolgatok, mert már nagyon költöznék!!! Ma a konyhát festjük másodszorra, már az is kész lesz, vihetjük majd a bútort, ami most a fiúk szobájában várja, hogy az asztalos összerakja, kiegészítse...

nem tuodk mindenre reagálni, ami most eszembe jut:

A fotók mind nagyon-nagyon édesek!

Csík nekem sem volt, így eltűnnie sem kellett!

Manó, jók a nyaralásos képek!

Talira minket is regisztrálhattok, bár fogalmam sincs hogy jutunk oda... :oops: Még nem voltam ott, valaki világosítson fel, hogy jutok oda autóval! :)

Minden Samunak boldog névnapot kívánunk!!!

Mosás, én még külön mosom a ruháit, fehér folyékony persillel, sajátot kékkel, öblítő közös, sensitiv lenor.

Na megyek , rendet sem ártana rakni! Pusszantás!

KépKépKép
dikó1

hoopsz, nem fordítottam meg. :oops:

kispiskóta

Na még rakok kettőt, de csak ha nem bánjátok: :D Kép Kép

kispiskóta

Sziasztok!

Samukák! Boldog névnapot, jó egészséget kívánunk Nektek!
mtücsi

Ja, mosás: én kezdettől fogva együtt mostam a ruhákat, folyékony Tomival, és eleinte Tescos öblítővel, aztán Slimmel, (mert nem gyártották tovább azt a fajtát), most meg Silannal, mert slimes nem volt, és a bőre gyönyörű.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok,
Szivvi: csatlakozom "a tegnapi nap egy fos volt" táborhoz, gondolom én is az időjárás miatt, és nekünk is kb. 1-2 órát aludt egész nap, este meg alig bírt elaludni szegénykém.

Zsú: Marci nagyon szép, vagány fiúcska! Micsoda szerkó kérem szépen majd döglenek a csajok itt a topikon! :wink:

Dikó: hellóbelló, gondoltuk, hogy nagy a "felfordulás" kívánom, hogy mielőbb költözhessetek és minden úgy alakuljon ahogy szeretnétek!

Bori: köszi a pelusos infót, vettem ám, csak kicsit lassabban reagálok..nekem az a bajom, ami jó lenne, a combinál szorít, ami meg jó, abból meg kifolyik... bár most kezdük beállni, és úgy néz ki vannak befutók pelus ügyben. :wink:

Nektek melyik törlőkendő vált be? Én voksolok a Nivea mellett (kék).

Ja! És elkezdtem inni a MEcsek baby teát (igen én!) és vannak ám pukik tőle... mármint Botond fiamnál!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK A SAMUKNAK!

Andrea
Kép
kindernay

Jaaa és ma egy hónaposak lettünk! Bakker, hogy telik az idő! (és milyen fos idő van!)

Andrea
Kép
kindernay

Hú, de fura, hogy itt mindenki öblítőzi a bébiruhát! Nekem határozottan azt mondták, hogy bébinek való mosópor és nuku öblítő! Legalább 5-6 hónapos koráig így fogom csinálni.

A nagy sétákat megkezdtük, tökre érzem, hogy el vagyok puhulva. Tegnap megrendeltem a hordozókendőt a kismamabutikból, ha azt megkapom (3-4 hét), akkor nem csak a normál úton tudunk közlekedni, megyünk majd kirándulni erdőre-mezőre a kis drágámmal. Meg napközben is néha majd magamra kötöm itthon, ha nyügi, és attól a kezem szabad lesz. Van valakinek???

Kép
Kép
emma1976

Zsú
Azt a mindenit, milyen vagány Marci! Nagyon tecc a farmerja!!
Igen én is kérdem, milyen börze??

Andi
Mi már sztem a 5. féle törlőkendőt pusztítjuk. Most a Babylove-os van, jó nagy és nem túl nedves, pon jó. Mondjuk amit én legelőször vettem, az tetszett a legjobban. A Visegrádi u-ban van egy bolt, ott lehet ritkán kapni, most utasítottam a húgomat, hogy hozzon vagy 3 csomaggal, de most nincs :( Cliven a márkája, az is olyan, hogy nem túl nedves és annyira jó illata van. Aztán volt nivea, az is tecc, a Johnson-os nem jött be nekünk, anyós hozott Németből egy Penaten nevűt, az tocsogott a létől...
Nekünk továbbra is a pampers pelus jön be, minnyá elfogy, aztán huggies jön, kivi leszek..

KépKép

KépKép
szivvi

Samukákanak nagyon-nagyon boldog névnapot!!!!!Ès még sok ilyet!!!! :D :D :D :D

Készülöödünk a doki-bácsihoz :D Még mindig nincs kaki, ez z 5. nap!!!! :shock:

Èn is mindent egybe mosok. De az elején nem így volt.... Mára már edzett a kis Picur :wink:

Manó! Ami kimaradt: a bogyókat még nem kaptam meg.

Azt hiszem kezd hatni a More Milk, bár nem akarom elkiabálni. 2. napja szedem.

Emi! Próbáld ki!!!!

Gurgi! Holnapra szorítok Samukának!!!

Zsú! Marci nagyon édes!!! Nekem a bebugyolált kép tetszik a legjobban :P

Két hónaposak vagyunk! :D
molkata

Andi! Mi Nivea soft creme, amit használunk.

A hordozókendős hozzászólásokra én is kiváncsi lennék. Minap elmentünk a Minimanóba, ott 6e körül van a Nandu, de nem vettem végül, mert az összes újszülöttes megkötésből nem lát ki, nem tud nézelődni, hiszen a fejét is meg kell támasztani, ami meg nem újszülöttes, abban meg nincs megtámasztva a feje...

Használ vki szopipárnát? Az is érdekelne! Bevált valakinek? Melyik? Miért?

kétfiús anyuka
babdorka

És most a folytatás......

Zsu!
Szemváladékozás témában én már a legelején említettem ezt a technikát. Annak örülni kell, hogy nem igényel komolyabb kezelést Marci szeme.
Egyáltalán nem bánjuk a fotókat! Nagyon édes,helyes kis legénykétek van. És milyen hosszú! Lehet, hogy hamar kinövi a babakocsit?!:D

Dikó!
De, hiányoztál és tejcis témában gondoltam, hogy ha Te nem reagálsz rá, rákérdezek. De most megelőztél a hozzászólásoddal. :)

Lányok!
Már nem emlékszem rá, hogy ki említette a szoptatás alatt is szedhető fogamzásgátló tbl.-t. (szégyen, bocsi :oops: ) Én azt olvastam róla, hogy néhány hét után csökkentheti a tejtermelést. Lehet, hogy védőnéninél, gyermekorvosnál érdemes erre csak a bizonyosság kedvéért rákérdezni.

Különalvás: nekünk 2 szobánk van és egy nappalink. Gáborkánk a mi szobánkban alszik, a fiúk a gyerekszobában. Jövőre tervezzük, hogy a tetőtérben egy szobát kialakítunk a nagyoknak és Gáborom ha kiköltözik, egy egész szobát tudhat a magáénak. Ő jár majd a legjobban. :lol:

Szép napot MINDENKINEK!

Tücsi

Kép[/url]
mtücsi

Még egy téma: hogyan húzzátok át a bodyt a fején??? Én hanyatfektetem, és egykézzel feljebb emelem a fejét. De ezt nagyon utálja, és félek, hogy megnyomom a még lágy fejét. Nagyon hülye vagyok? Nem tudom, de béna, az biztos. Adjatok tanácsot, infót lszi!

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka én is így csinálom!

Törlőkendő: kérdezni is akartam, asszem anno valaki írta, hogy vett olajos babylove-ot, na azt mire használjátok (ha vett vki)????
én kb. 2 darabot használtam belőle és ment a süllyesztőbe legvégső esetre! mindenem tiszta olaj lesz tőle és sok van benne!

mi most johnsonnal nyomulunk, eddig jó, igaz kicsit nedvesebb a kelleténél, a nivea viszont bejött

Boldog névnapot Samuk!!!!

lynia-

Nekünk a Nivea, a Pampers és a Fixies jött be, a legutóbbi a legjobban.
Abszolút rossz a Huggies. A Pampers határeset, jó lenne, de össze vannak ragadva és így elég nehéz kihúzni. :? A Johnsonból is az aloe verás.

Pelenke: A Pampers eddig az abszolút nyerő. Kipróbáltuk a Libero, Huggies, És a Helen Harpert. A Libero se rossz, de a Pampers nyerőbb. A többiből, kipisilt, kikakilt, napi többször öltöztettem.

Ruhák: külön mosom, külön mosószerrel és öblítővel (Domal termék).

Body: Én nem fogom meg a fejét külön, hanem a bodyt húzom szét és átcsúsztatom a fejecskéjén. Nem tom leírni jobban.

Köszönöm Marci nevében a dicséretet.

Kata, az a kókuszpólyája. Tegnap megtaláltam az ágy aljába, és ma beleraktam. Úgy élvezte, hogy be van csomagolva. :lol:

kispiskóta

Andi, "még csak" négy hetesek vagytok! :lol: Még van három napotok. :D

Nekem a hordozó kendő valamiért nem szimpi. Olyan esetlennek tűnnek nekem benne a babák. Én kengurut szeretnék majd venni, de ortopéd orvos ismerősünk szerint hosszú távon csak három hónapos korától lehet használni.

Tücsi, lehet, hogy írtad ezt a technikát, de akkor valószínű nem figyelmesen olvastam el. :oops:

kispiskóta

haha rosszul írtam johnsons helyett pampers

pelusban nekünk is ez vált be amúgy csak liberot próbáltam még

lynia-

sziasztok

Boldog névnapot Samu babák!

Gurgi! Én rendeltem arról az oldalról már jó sok mindent ahogy átutaltam a pénzt 2-3 nap után meg is kaptam, de mivel ti Pesten laktok nézdd meg a személyes átvátelt is az is lehetséges.

Törlőkendőbe nekem a Huggies és a DM-es vált be de a johnson se rossz, pelenka: huggies a nyerő, pampers se rossz, a liberoból kifolyt

Ma voltunk csípőszűrésen, minden ok. kontroll 3 hónaposan.

Lynia! Nekem is volt kb. 3-4 nap amikor csak két ciciből lakott jól Lilla, de azután rendeződött a dolog és nem szedtem és nem ittam semmi tejserkentőt, azért a More Milk Plus-t én is vettem vészszükség esetén.
Emi

Kép Kép
emi_25

LyniaEMI!

Nekünk van olajos baby love kendőnk. Én a hajlatokra használtam nem soxor. A napraforgó olaj helyett.
Nekem a baby love törlőkendő teljesen oké.
A libero pelus is oké, amióta a jelölésig teszem rá de legközelebb kipróbálom a Pamperst.

Ruhákat én is külön mosom, van Domal mosószerem és öblítőm is de nekem a Dreft illata jobban tetszik.

A body-t úgy adom rá ahogy te is írtad Dorka..egyik kézzel fel emelem a fejét..először áthúzással csináltam de az nekem nem jön be annyira.

Nekem tetszik a hordozó kendő mert vagánynak is találom de a barátnőmnek leszakadt tőle a dereka. :roll:
A kenguru sztem. kényelmesebb.

Manó!
Köszi a tippet..pihenőszék átvételileg. :lol:

Kata!
Köszi a köszöntöt + MINDENKINEK köszi
és a szorítást is holnapra..szerencsére ismerőshöz megyünk és csak megnézik a szemét..ami 2 napja sokkal szebb..
Azt mondták, hogy ilyen pici babának még nem fogják átmosni.
Hogy miért javult meg az egyik szeme és a másik nem, hm.. :roll:

Ma és tegnap nálunk tök nyugodt Samu, ha éhes kicsit nyüszög de sokat nézelődik..a kocsiban, babakocsiban meg jól bealszik bár a babakocsiban is nézelődik és nem sír..Szerintem változik.. a kajcsi igénye is most megnőtt picit.
torolve_20131003125716

köszi a tejcis dolgokat!

remélem is hogy rendeződik, és csak átmeneti ingadozás, csak olyan rossz, hogy végre nem adtuk 3 óránál alább most meg 1 mell és 2 óra után vagy korábban jelez a drága, ezért kettő kell :(

na de majd egyenesbe jövünk! :D

lynia-

és bűnbe estem :cry: :oops: cumit nyomtam a szájába imént!

na de most megnyugodtam, ránéztem és kiköpte, úgy alszik! :lol:

lynia-

Emi 25 !

Szupi a csipőszűrés :lol:

Mi szeptember 11-én megyünk, 17-én koponya+has+csipő UH-ra.

Kata!
A kaki miatt sír Egon? fáj a pocakja?
Lehet, hogy kap kupot..fosatót..
torolve_20131003125716

köszi gurgi, arra gondoltam én is majd olaj helyett jó lesz, azt hittem ez is popsitörlős :roll:
amúgy a sima babylove jó volt!

valaki buszozott már bébjárgánnyal? egyedül?
pénteken lesz főnököm búcsúztatója és elmennénk rá, viszont kocsi nincs, 1 átszállással (igaz csak 20 perc az út)
csak hogy szállunk fel? jajj jajj nehéz ügy..

lynia-

Body. Bodyt csuklómra, azzal a kézzel megemelem a fejét hátul fogva, ahol kemény, másik kézzel áthúzom hátul, fej lerak, két kézzel lerántom az arcán.

Kendő. Én még nem találtam meg a kényelmes pózt. Vsz. túl rövid is, mert csak 1 megkötést találtam a neten.
Kenguruba most próbáltam berakni, de nem díjazta…

Törlőkendő. Kék nivea az ász, de nekem a rózsaszín johnsons is tecc.

Lynia! Én buszoztam már többször, de nekem ugyebár könnyű kocsim van a 2. emelet miatt! (10kg+Béb+cuccok = kb. 18 kg) Bizony, fel kell emelni, meg megkeresni azt az ajtót, ahol nincs korlát. Plusz kérdés, hogy a gyerek hogy reagál: vagy hangos, vagy klímás egy busz... Ádám egyiket sem kedveli!
Szoktak segíteni, főleg fiatal pasik, meg anyucik. Meg sztem, ha megkérnék vkit, tuti segítene.
De 3 megállóig gyalog megyek. Csak 4 v. több megálló miatt bénázok. És éljenek az alacsonypadlós buszok!!!!
Szegény tolószékesek.....................
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?