Neet!
miféle meló? tanárkocc?
farmerod rulez!
Tinu!
én tanultam elsősegélyt még régen, de Isten ments, hogy alkalmaznom kelljen. (főleg az újraélesztésre gondolok itt)
az első segély, amit alkalmazz nála, ha gáz van, hogy hívjál mentőt.
ha meg ugye megégeti magát azonnal folyó hidegvíz alá kell tartani, ha nagyon megégeti, akkor addig kell hidegvíz alá tartani, míg jön a segítség. ha meg félrenyel, akkor fejre nem lehet állítani, inkább a gyomrát kell megnyomni úgy, hogy mögé állsz. ha meg vérzik, be kell kötni, ha spriccelően vérzik, akkor nyomókötéssel kell ellátnod (+ mentőt hívni), ha a hátára esik és nem tud felkelni, akkor stabil oldalfekvésbe fektetni és várni a mentőket. szóval ezek amolyan hirtelen segélyek.
Nuk!
Lencsém hasfájós volt és gyakorlatilag 3hónapig folyamatosan bömbölt. én 9 hónapig fejtem a tejet, mert nem szopott, így elég muris volt, mert kegyetlenül üvöltött, hogy éhes, akkor rohantam vizet forralni, hűteni, tápot készíteni, avagy az elkészített tápot felmelegíteni, megitattam, majd fejtem, mosogattam, sterilizáltam, ekkor ő már aludt, és ahogy letettem a seggem a ágyra, rögvest felébredt és sírt. egy mp-et se akart várni a kajára és mikor a szigorú böfiszüneteket tartottam ivás közben, akkor is bömbölt, hogy ne vegyem el. aztán 3 hós korától szép lassan kb. fél éves koráig megszűntek ezek a végén már főként este jelentkező 1-1,5 órás folyamatos üvöltések. azért mondom így, üvöltés, mert nincs rá jobb szó. semmi sem segített, azért kézben volt, hol cumit tömtem neki, hol így, hol úgy ringattam, aztán apa vállára, és vissza, míg meg nem nyugodott. szóval kitartás! a férjügyet megértem, nem tudom mit tettem volna a férjem buzdítása és támogatása nélkül, elején elég depis is voltam, de segített. valahogy fel kéne nyitnod a szemét, de csúnyákat ne mondj neki, nehogy a torkodra menjen

!
Rídonli!
az extra nevű tárhelyen csináltam egy Babanetes oldalt, ahol a mi topicunk gyerekei egy táblában szerepelnek. néha frissítem

, de most lemaradtam, mert 5 hónapig nem volt netem. van itt üzenőfal, ha bedöglik a babanet, néha oda írunk.
10-től gondoljunk a Macs famíliára és küldjünk Kamillának is ++++++++++++-okat!