2003.04.22 16:04
)
) És itt volt a húsvét, kispapi végig velünk volt, voltak látogatóink a baráti körbõl, úgyhogy helyreállt a lelki békém. 2003.04.23 07:11
Annyira, de annyira nincs kedvem, mikor húsvét vasárnapi vendégeskedés óta a Gabival nem lehet bírni
2003.04.23 21:05
2003.04.24 11:33

És bõvebben?
Most még gyulladáscsökkentõt szed aztán remélem jövõ hétre teljesen rendbejön és egy: mehet oviba, kettõ: beadathatom a kullancs elleni oltást mindegyiknek!2003.04.24 11:53
2003.04.24 13:22
2003.04.24 14:40
2003.04.24 14:53
Nálunk már két héttel elõtte mondta Anna hogy náluk szerdán lesz locsolkodás, nem is értettem miért húsvét elõtt, majd tisztáztuk hogy ezen a héten. Julcsiéknál meg keddrõl volt szó, így én igazából úgy készültem hogy kedden és szerdán is vitte volna a csaj a tojásokat. Hát a szervezés nem tartozik a csoportotok erõsségei közé!
Nagyon jó ötlet a várakozás idejére. Ami szintén nagyon tetszik az az, hogy a kiütéses, gyanús kis betegeknek egy teljesen szeparált rész van hogy ne fertõzzék a többit (ez a régi doki rendelõjében úgy néz ki hogy a fertõzõ rész nem szeparált, azon keresztül jut az ember a normál beteg-váróba
) és amint végez a doki a vizsgálatával fertõtlenítõszerrel az EGÉSZ helyiséges fertõtlenítik! Ez nagyon szimpatikus szintén. Valamint van hangosbemondó és név szerint szólítják azt aki következik, így nincs vita hogy ki ki után jött. Szóval nekem pozitív "élmény" volt! Mindenesetre azért betegség idejére maradunk annál a verziónál hogy kihívjuk ilyenkor a dokinõt. Holnap meg közben már megbeszéltük hogy megyünk a homeopata dokihoz, remélem talál egy normális alkati szert ami az összes nyavalyájára hatásos lesz! 2003.04.26 06:40
Nem sír, csak többnyire csukott szemmel nyûglõdik, nyafog. Meg lehet bolondulni tõle
2003.04.27 05:01
Már szinte észre sem veszem
Igaz, egy órája fölült az ágyban és nyafogva kérte, hogy "Mamáék, hadd menjek!", de visszafeküdt és elaludt
álmodott valamit a nagyanyjával
2003.04.27 14:30
Csak drukkolni tudok, hogy mielõbb rendezõdjenek az alvási problémák, és végre tudjatok pihenni. Persze könnyû ezt írni, de majd hamarosan megtudom én is mit is jelentenek a hosszú éjszakák. Azért drukk!
Hú de szuper lehetett! Hát én most ekkora pocakkal már olyan óvatos vagyok, hogy csak na. Fõleg, hogy csütörtökön a dokinéni megállapította hogy nyílik a méhszáj (2111), majd szombat reggel öltözködöm, és csak bámultam a pocakat. Lecsúszott. Szó szerint, látványosan lecsúszott. Azóta gyorsan összepakoltuk kispapival a kórházi csomagot, mert addig nem nyugodtam. Meg hajat is mostam rohamtempóban. Erre olyan békésen átaludtam az éjszakát, ami ritkaság mostanság. Tuti annak köszönhetõ, hogy most vasárnapra elment a melegfront, és hûvös az idõ. Holnap UH, kedden CTG + dokinõ, majdcsak kiderül, mi lesz már. Azért nem sürgetem, mert azért mégiscsak van még 2 hetünk a kiírásig. Viszont a nyílott méhszáj és lecsúszott pocak miatt azért már készenlétben állunk. 2003.04.28 12:10
Ildihez csatlakozva nekem sem új amit Kata leírt, csakhogy én ezt már közel 7éve!!! játszom, azóta hogy Anna megszületett nem volt egy nyugis éjszakám! Hol õ ébred fel hol a Julcsi (most már õk az apjuk reszortjai) viszont a Bánk az enyém, aki úgy 2-3-szor minimum felébred az éjszaka, viszont cicizünk és szépen visszaalszik, nem is emlékszem hányszor keltett fel éjszaka. Ez már annyira természetes, meg lehet szokni, mint bármi mást is!
Ááááááá, semmi pozitív változás betegség téren, Julcsi ugyan meggyógyult már, viszont a másik kettõ beteg lett. Még tegnap is volt lázuk, Anna köhög is, Bánk meg iszonyú nyûgös!
Hát ez van, úgyhogy az oltás minimum a jövõ hétre csúszik!
Szerintem a szülésznõ sokkal fontosabb mint az orvos, ezért volt nekem fogadott szülésznõm harmadjára, az más téma hogy lekéste szegény a szülést!
De a második szülésznõm borzalom volt, így Bánknál nem akartam mégegyszer úgy járni! A két hét az már semmi, úgyhogy mindent bele, visszaszámlálás indul!
Nekem egyik gyereknél sem "szállt le" a pocakom, vagyis nem volt beilleszkedve a fejük, de azért szülés alatt mindegyik megoldotta a dolgot, bár Annánál a szülésznõ utólag mondta hogy kicsit izgultak hogy sikerül-e a babának beilleszkednie, mert egészen a végéig fent volt! Jön egy jó kis hidegfront majd valamikor és a babád már meg is lesz! De jó neked!
2003.04.29 09:00
2003.04.29 09:30
Jó volt, csak ne lettem volna olyan hulla fáradt.
És így is ki tudunk mozdulni estére. Látod, 3 órát távol voltunk. Sõt a gyereket felszállítmányoztuk, de nem akárhogy. Az ágyról a babakocsiba (egy lépcsõházban lakunk, igy könnyebb, de mégjobb, ha a felvigyázó jön a házhoz
), a babakocsival be a liftbe, utána babakocsiból az ágyába. Nem ébredt fel csak éjjel 2-kor. Szóval lehet tudni, hogy mennyit alszik a gyerek éjjel lefektetés után és úgy lehet kombinálni. Én tudom, hogy ha Gábor este fürcsi után elalszik akkor alszik legalább éjfélig! Ebbe meg egy mozi is simán belefér.
Mindegy, de tényleg nagyon csinik voltatok a pároddal együtt
Hogy sikerült az anyósra bizom a gyereket sztori??
alapon. Én este fél 6-kor szültem, 8 óra volt mire az osztályra felkerültem, éjjel meg még semmi nem volt. Aztán másnap jött az hogy bekakált a gyerek
Hát tisztába kéne tenni... meg a köldökcsonkot is le kellene kezelni... DE HOGYANIS? És MIVELIS?
Szépen elslattyogtam a babával a csecsemõsosztályra és közöltem, hogy bekakált és kértem mutassanak meg mindent. HOgyan kell lekezelni a csonkot meg minent. És onnantól már mondta magától, hogy mit hogyan. Pl hogy a kisfiúk kukijára figyelni kell, hogy a pelusban mindig lefelé nézzen. Na nem azért mert fáj neki, ha felfelé néz, csak akkor felfelé pisil és igy kifolyhat a pelusból...
Tényleg jó fejek a csecsemõsök. Egy nem volt szimpatikus és az az összes kismamának sem . Nagyon magas rövid göngyi-böngyi haja van, sötét arca mégis hullára emlékeztet
Meg van egy volt kispesti is. Az úgy örült nekem
Földijének
2003.05.02 21:37
Csakhát addig nem mertem kinyitni. Addig viszont be se takartam amig rendesen el nem aludt. Nem hiába elsõ gyerek. Még a széltõl és naptól is elzárnám, ha nem lenne ott a józanabbik eszem, hogy talán egy kis szellõtõl mégse kéne félteni... De úgy bennem van az a hörghurut, meg a kórház, meg Bánk fülgyulladása és én meg midig a gyerek fülével vagyok elfoglalva. Jaj csak a füle meg ne fázzon, jaj csak le ne égjen, jaj, jaj, jaj... Tiszta agyrém!
Hason a popóját emelgeti és kúszik hátra, de elõre akar
(bár ezt mintha már irtam volna) Ülésbõl próbál négykézlábra állni, csak még nem tudja magát megtartani, de azt hiszem akkor lesz jaj nekem, ha elkezd mászni
, bár amúg nem ül fel magától addig szerintem ez a veszély nem fenyeget.
Állandóan állni akar. Ha fel akarom húzni ülésbe fekvésbõl, hogy az ujjamat fogja (merthogy õ húzza fel magát) akkor befeszíti a lábát és feláll. A felállást persze csak és kizárólag a fürdõkádban akarja gyakorolni, ahol mindig kicsúszik a lába alól a talaj peszre. Kiságyban meg nincs csak aludni rakom be, akkor is úgy, hogy már elaludt. Nagyokat kacag. Ma pl. anyu szedett egy hatalmas csokor orgonát. Ahogy rázta le róla azt a néhány bogarat a gyerek olyan hangosan elkezdett nevetni, hogy szinte a könnye is kicsordult. Aztán ott ráztuk neki az orgona csokrot és úgy röhögötünk. A gyerek az izgõ-mozgó orgonát, mi meg õt
Betermelt nagyon sokat a kajcsijából. Répa, bugonya, kis karfiol. Villával nyomogattam össze, hogy apró darabok legyenek benne. Érdekes módon igy megeszi! Sõt mi több, egy darabkát sem bukott vissza belõle!!! Sõt, ma nem is bukott

De jó, erre most jöttem rá
2003.05.03 09:04
2003.05.03 21:17
Tegnap én is kint voltam melózni, ma is mentem volna, csak anyósom rádöbbent az utolsó pillanatban, hogy korábbi nagymellényes kijelentése ellenére õ bizony nem tud ennyi gyerekre figyelni meg fõzni is, így maradtam és hallgattam a sok badarságát, meg rohangásztam a gyerekeim után ha nem akartam hogy oltári nagy balesetek érjék õket!
, de a végeredmény remélhetõleg kárpótol majd minket!
2003.05.03 21:18

2003.05.03 21:50
Úgyis kijön amikor itt az ideje
Mondom ezt én, aki már a 38. héten szülni akart
Idõsebbnek jósolták a babát és én úgy gondoltam, hogy nem várja meg a kiirást, de még túl is hordtam 5 nappal. De milyen hosszú 5 nap volt...
Aztán mégis kijött.
) lesz, hogy ha látni akar utánam jön, mert most ott tartunk, hogy ha nem lát, legyen akárkivel akkor már görbít. Amint meglát elkezd vigyorogni, nyujtogatja a kezecskéit és dõl elõre, hogy jön

2003.05.04 19:42

2003.05.05 12:08
2003.05.05 13:19
Gyors gyógyulást apukádnak. Lehet hogy akkor a bárányhimlõt is megússzátok, majd az oviban beszerzitek!
Természetesen minden nap van munka, mert egyébként tudod hogy haladnánk, hát lassan! Mi a május elsejét is munkával ünnepeltük, pedig az nálunk most kettõs ünnep volt, mert Bánk aznap lett 18 hónapos! Olyan nagyfiú lett már!
Hát voltak is kalandok, Julcsika az óvatlanul elölhagyott pálinkás üvegbõl töltött egy vizespohárnyit, de színültig ám
, majd miután belekortyolt rohant a sógornõmhöz sírva hogy csípõs vizet ivott!
Nem lett gond, úgyhogy minden jó ha jó a vége!
De akkor azért még végérvényesen nem mondtatok le a harmadikról? Mondjuk ha a bébiszittelés megoldódna akkor lehet hogy belevágnátok?
Nem a fenéket nem, kaptak is már többszöris nála napszúrást, pont emiatt, de persze õ ezt tagadta, mindig valamilyen vírusra fogta a nyilvánvaló tüneteket. Csak tudnám miért kell ezt tagadni, mert miért kell ebben kötözködni? Na pont emiatt nem is bánom hogy nem akart rájuk vigyázni!
Így legalább nem én vagyok a hibás hogy nem akarom õket rábízni!
2003.05.05 22:07
2003.05.06 05:57
Bánk meg azért különös eset e témakörben, mert a fülproblémáinak csak a legeslegelején fáj a füle, vagyis mikor még a mélyben nekiáll rombolni a baci vagy vírus, és mire kiteljesedik nála addigra már nem fáj neki pl. nyomásra a kis füle. Szóval nem egy könnyû dolog ez!
2003.05.06 06:55
Ráadásul Apa ígért egy pénteki szabit, hogy menjünk strandra kipróbálni, hogy bírja, mert talán nincsenek annyian.
2003.05.06 09:20
2003.05.07 09:46
2003.05.07 10:49
Ildit meg láttam, de messzirõl, így sajna nem tudtam üdvözölni, anyukájával volt meg az összes két gyerekével!
De kell. Nomármost vagy alszik az úton, vagy nem, most helyzeti elõnyöm van mert a babakocsiban elaludt, így talán kibekkeljük hogy majd alszik az úton is! (Elkiabáltam, most kelt fel!
)Nyûgös!
. És mivel az én gyerekeim közül kettõ füles, így elég gyakran kapnak sapit, fõleg ha szél van. Ha nem vesznek olyankor sapkát, irtó hamar ráhúzódik a fülükre, a múltkor még a jóidõ kezdetén Annáról levettem a sapit, délutánra már fájt a füle!
Hát ez alkati dolog, ahogy jónak látod úgy csináld, de ilyen kicsinél szerintem még kell a sapka (márcsak a kutacsuk miatt is), majd egy éves kor után lehet igazából elhagyni. Szerintem.
Egy kis lehûlést akaroooooook! 2003.05.07 16:48
Megvolt az anyáknapi ünnepség, nagyon aranyosak voltak a gyerekek, mindkét anyáknapjára simán odaértem, és ami kellemes meglepetés volt, annak ellenére hogy ugye az Annáéra ippeg beestem mert a Julcsiék ünnepségérõl rohantam oda, de külön helyek voltak az elsõ sorban az anyukáknak (eddig ilyen nem volt) így gond nélkül tudtam fényképezni is. Mindkét csoport tényleg nagyon színvonalas mûsort adott, a kicsik is, le a kalappal az ovónõk elõtt. Most Anna ovónõi is kitettek magukért, talán mert ez az utolsó alkalom?! Szép és aranyos kis ajándékokat kaptunk, szóval tényleg tetszett. És Bánk is tök nyugisan végigülte az egészet annak ellenére hogy az Anyu ölében ült, ágált ellene eleinte, de aztán megszokta a helyzetet, egy szava sem volt, el sem aludt, szóval tényleg jó volt!
), viszont a két lány még rosszalkodott is!
Alvás helyett a játék smink-készletükkel úgy kisminkelték magukat, hogy tiszta hupilila színben pompázott mindkettõ, és nemcsak az arcán,a köldökén, a cicijén, meg úgy amblok mindenhol, így azon kívül hogy én is készülõdtem õket is tusolhattam le, és ez a fránya festék nem olyan ám mint a rendes sminkfesték hogy simán lejön, ááááá. Ott csutakoltam õket nehogy úgy nézzenek ki mint akinek bemostak egyet!
2003.05.08 08:24
2003.05.08 09:54
Gondolom hogy meglepõdött a gyerek!
2003.05.08 15:41
Úgy látom, lesz mit emlegetnetek évek múltával is, ezek lesznek a családi legendás történetek. Az anyák napi ünnepségen pedig gondolom a boldogságtól sirtál, ami szuper! Jelenleg én még egy olyan reklámon is el tudok kezdeni sírni, amiben szerepel egy pillanatra egy baba. A Béres cseppet reklámban szereplõ baba a kedvencem, azon folyton bõgök. Hát igen, a hormonok meg a babavárás. Alig várom már hogy normális legyek újra (ha lehetséges ilyen).
és gratula a Levi produkciójához és a fogacskákhoz, ez igen! 2003.05.08 22:22
2003.05.09 09:37
De Norcsival néha összefutok a játszón. Ma is láttam, csak beugrottam aközértbe és mire kijöttem elfelejtettem, hogy láttam
és feljöttem
2003.05.09 10:36
Mondjuk, korábban kellt mint szokott (1/2 7-kor) ezért jogos az álmosság...... 2003.05.09 10:38
Tök jó idõ lett mára, bár kissé szeles, de legalább nincs az a dög meleg. Jót játszótereztünk, ki is fáradt a kölök, úgyhogy alszik szépen, a gond csak az hogy nemsokára ugye indulhatunk az oviba!
Sasha, láttad a hatalmas ívben vizet köpõ kutat a játszón? Nem semmi árvizet produkált, míg végre valaki beszólhatott mert elzárták! De addigra már a fél játszótéren állt a víz! 2003.05.09 10:41
A kúp nem mindig hat pikkpakkra, van hogy 1-2 óra is eltelik míg végre leviszi pár tizedet a hõt. Ekkor jön nálunk a homeopátia meg a Panadol, a kúppal köztesben, bár a homeos bogyókat a kúppal együtt is szoktam adni. Úgy már jó szokott lenni. Drukk, hogy ne legyen semmi komoly. Egyre többektõl hallom hogy bárányhimlõ járvány van, ebbõl a szempontból örülök hogy már túlvagyunk rajta, mert melegben plusz kín lehet ez a fránya himlõ!
2003.05.09 17:21
Most vettem Nurofen szirupot, hátha hat. Bár eddig kúpoztam, ébredés után panadolt kapott, és most (bár nem mértem) elég hûvösnek tûnik. De hihetetlenül hisztis. Nem úgy, mintha fájna valamije, inkább, csak úgy..ha nem ugrunk elsõre, ha valami nem sikerül.... 

Na, és ott egy lányzó akorát tüsszentett csak úgy körbe-körbe, hogy az ovónõ, amikor megtörölte az orrát megkérdezte: "Ez a gyomrodból jött?" Úgyhogy jó lesz vigyázni. Nem hiányozna a barisság
most különösen

Nameg már köhög is "szerencsére" 2003.05.10 15:32
Pedig mára vagyok kiírva!!! És semmi! Ha még hetekig túlhordom a babócát, azt hiszem az agyatokra fogok itt menni. Köszi a drukkokat, nagyon ari vagy. Ma, a kiírás napján is bevándoroltunk a kórházba, ahol doktinéni megállapította hogy sehol semmi, és a lényeg, minden rendben. A CTG már mutatott gyanúsnak tûnõ dolgokat, de az még nem jelent semmit. Aztán beszélgettünk a dokinénivel, és kiadta a kispapának, hogy kocsikázzunk macskaköves úton úgy fél órát, hogy rázkódjak, az lehet hogy jót tesz. Erre mi a Nagyvárad tér és Orczy tér között mentünk úgy 3 kört, a macskakõ már kirázta a szuszt is belõlem, de a babának meg se koccant. Elég hülyének éreztük magunkat, hogy csak úgy körözgetünk ott oda-vissza, röhögtünk mint fakutya, szóval jó volt
Bár nem jött be, más praktikát kell bevetnem. 2003.05.10 16:43

2003.05.10 18:40
Lazíts, pihenj, aludj nagyokat, menjetek akár minden nap moziba, esetleg színházba, vacsizni, vagy csak ha este 10-kor van kedvetek, menjetek le sétálni. Mindezt hosszú ideig nem teheted meg

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|