A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nekünk sem látszik semmi a BCG oltásból :roll: Mondjuk még van idő, 6hós korában kell, hogy látszódjon, ha nem újraoltás!

A kengurut nem nagyon szerettem, kényelmetlen, útban van a gyerek lába, fáj tőle a hátam, stb :cry: Hordozókendő ellenben szuper, imádom :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Manó :)
Igen, én is észrevettem, hogy egy napon születtek. :D
Látom a BCG is téma. Itt nem is adtak a gyerkőcnek még. Bezzeg a Hepatitis B-t már rögtön születése után belenyomták volna. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

[quote="babdorka"]M írta:babdorkaanó! Apja minden fürcsinél ott áll, és az ő ujját fogja Balázs.
Mondjatok még tippeket! Hogyan tudnám növelni a biztonságérzetét?
Arra gondoltam még, ha velünk fürdene. De amíg vérzek, addig nem lehet... max az apjával

Nos, ez a megoldás! Tömzsike vonyitott a vízben, mignem betettel apájához a nagykádba. Apa jó sok vizet engedett igy Tömzsi hátsója lebegett a vizben. Kicsit pocaklakó emlékeit idézve még hintázott is egyet. :D :D
Vendég

Hosszmérés a gyerekeknél elég szubjektív. Múltkor védőnővel 3 mérésből 3 kül. adat jött ki (59, 62, 60), és elég sokáig is tartott. Sztem a kórházban csak ránézésre mondják meg, hány centi a gyerek...

Dorka! Sztem sok a víz! Ahogy írtad, a füléig ér. Vagy túl leereszted, vagy a víz sok sztem. Tegyél csak 5-8 centi vizet, és szinte ültetve fürdesd. Nekünk ez jött be. Na, meg a finom meleg víz. Köze nincs a 37 fokhoz!
Jó ötlet az Apával fürdés is, bár Ádám eléggé csodálkozott, amikor magamhoz vettem a kádban.
Én egyébként akkor nyugodtam meg, amikor anyámat láttam, ahogy fürdeti Ádámot. Olyan örömmel, és nyugalommal csinálta, hogy rám is átszállt. Én azóta nem félek semmitől, ami Ádámmal történik! (pedig nem olyan hű, de extra a kapcsolatom anyámmal!)
És az is jó ötlet, hogy tegyél vmi csúszásgátlót a feneke alá. Nekünk volt egy ajándék bálna (kb. 12 centis), és az is nagyon bevált. Nagyot nézett, amikor először arra ültettük. Gondolom a pelenkát is ezért ajánlják.

Uxi! Az sztem tejkiütés, ami Beninek lett. A gólyacsípést legtöbben májfoltnak ismerik, nekem a kórházban azt mondták, a májfolt kimagaslik, a gólyacsípés meg olyan színű, mint egy horzsolás, csak nem seb, csak pigment folt. Mindkettő nagy kiterjedésű. Ádámnak pl. 4-5 centi * 3 centi.

Pihenőszék. Én nem akarok venni, ezért bocs, hogy belekotty! Most láttam az egyiknél, hogy nemtom milyen elem kell hozzá. Sztem ez is legyen szempont! Nem mindegy, mennyiből tudjátok fenntartani az örömöt. Esetleg még újratölthető elembe is be kell ruházni...

Emma76! Biztos 6 hetes bumm van. Szoptass többet, és rá fog állni a cici a nagyüzemre!

Ádám álmában tök nagy levegőket kapdos. Nem tudom jobban mondani. Nem fuldokli, fel sem ébred rá, de mint akinek légszomja van, kicsit olyan ugatosan vesz egy-egy levegőt. Ez már baj, vagy csak fejletlen még?
Volt/van vkinek ilyen?
Vendég

bakker. gyermekem ide s tova minnyán 5 órája alszik. mi lesz itt éccaka?
amúgy apája szerint rokonság fedezhető fel Gréta és Adrienn között. ugyanis apa aludt Adriával egy ágyban a lakókocsiban, s panaszkodott, hogy a gyerek mint egy körhinta, úgy ment álmában körbe az ágyon. most Grétut letettem az ágyon hosszában, s tiszta szerencse békázó pózban van, mert így elfér keresztben is. :lol:

Kép
kissmanó

Bori! Aha, Gréta csinál hasonlókat. Én meg mulatok rajta. Olyan aranyos ez a levegővétel. Szerintem semmi baj.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Bori
Nálunk is van, olyasmi, mintha "nagyot kortyolna" a levegőből...Én először betojtam, hogy fuldoklik..
A másik, amivel a frászt hozza rám, hogy ha hason van, sokszor arccal lefelé alszik, de lélegzik...

Voltunk ma Bp-n, itt vannak a rokonyok Ausztráliából, meg Angliából, olyan rucikat kapott Lilkó, hogy csudi :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szilvi! Ezek a lurkók mintha sorozatra lettek volna gyártva. Enyémé is tud orral a textil pelusba fúródva alukálni.

Az előbb mondom, 5 óra alvás legyen elég, mentem ébreszteni, s épp akkor készült ő is szólni, hogy felébredt. Egy hullámhosszon vagyok a jánnyal.

Kép
kissmanó

Sziasztok,
Bori nálunk is van ilyen, elég ijesztő, nekem azt mondta a doktornéni, hogy elég sok idő míg teljesen kitisztul az orrjárat... meg nálunk olyan mintha horkolna, meg kruppogna.

na jó éjt, ma este nyűgősek vagyunk

Andrea
Kép
kindernay

sziasztok

Bori ilyet Lilla is szokott csinálni, ijesztő nagyon de nincs gond.

Ma voltunk dokinál Lilla 4750g és 56,5cm szépen növögetünk. BCG heg pozitív így nem kell újraoltani, szept 12-én kapjuk az első szurit

Kép Kép
emi_25

Na elaludtunk...
én ezt a pihenőszéket néztem ki...
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =0&whid=25

Andrea
Kép
kindernay

Jó reggelt.

Csajok a t...m már tele van. Tejcsi már megint nagyon az alsó szakaszában van a szinusz görbének.
Ráadásul tegnap akartam utalni a More Milk összegét postai utánvétes rendeléssel, ahogy megbeszéltem, erre a fasz román bankrendszer nem enged egy büdös vasat sem fizetnem, ha nincs rá számlám. Dühömben kértem haladékot, hogy eldöntsem kérek-e futárszolgálatos megoldást, s ma reggelre eldöntöttem, hogy igen. Erre kiderül (most olvastam egy gls-es árajánlatot), hogy valószínű így sem tudom megoldani, mert ahhoz a feladó kft-nek rendelkeznie kellene Ro-ban bankszámlával, ahova a futárszolgálat a csomag ellenértékét tudná utalni. Hát tökre ki vagyok most bukva.

Passz. Szomorú vagyok. :cry:

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Manó! Neked jobb reggelt kívánok. Ha gondolod, a barátainkat meg tudom kérdezni, hogy tudnak-e segíteni . Apa kint dolgozik Aradon (ott van a cége), Anyuka itt Bp.-en. Rokonok, családtagok itt is, ott is élnek. Csak sikerül annak a pénznek eljutnia! :wink:

Tücsi
mtücsi

Már western unionos megoldáson is agyaltam, írtam is a csajnak, most már csak válaszolnia kell.

Amúgy köszi, tényleg aranyos vagy.

Kép
kissmanó

Csak gyorsan van most időm.

Manó próbáld ki az őszibaracklevet. Nekem beindult tőlem. Én napi 1,5 liter Laktoherbet, és 1-2 liter őszit iszom. Ezt minimum. Tegnap egész nap egy ciciből 170-180akat kajolt, még este is. :wink: Prósza szerencse. Ne legyél szomorú!

kispiskóta

Kössz Zsú, de ez már kilőve.
Nekem csak a brutál mennyiségű, 4x2 More Milk a nyerő.
Sajnos.

Kép
kissmanó

S ha belegondolok, Adriánál megjártam gyerek nélkül Törökországot mikor 3 hetes volt, s símán ment utána is a szopi. Fejtem magam, csak nem mindig tudtam. Hisz egy autóbusznyi ember előtt azért csak lopva ment, pl. ha néha megállt a busz, rohantam a klotyóra, magamra zártam az ajtót, s jöhetett a mellszívó.
Most meg ezt a kicsi aranyost miért kell így büntetni. Mert az oké, hogy engem, na de őt?

Kép
kissmanó

DECSAKAZÉRTSEMADOMFEL.

Nem olyan fából faragtak engem. Úgy is lesz itt tejcsi, hiszek ám benne. Csak tudnám minek ezek a megpróbáltatások?

Edinánál pedig 3 hétig a kölökkutyusunk anyatejen növögetett. Mert akkor nem fagyasztottam. Gömbölyödött is tőle rendesen. Utána is kapott, csak nem annyit.

Na, mék leszűrni a laktoherbet.
Meg préselek barackot.

Kép
kissmanó

Manó, és ha itt megvennénk neked és elküldenénk? Én szívesen elmennék venni neked, de ma nem tudok. :roll:

kispiskóta

Ez az Manó, ne add fel!

Én meg bajban vok asszem, szal felvettek fősulira és ugye a konzultációk napján nem tudok szoptatni, hogy oldom meg? Fejni sem nagyon tudok, de lehet bele kellene húznom, és akkor menni fog apránként! de mit csinálok aznap? nem apad el a tej ha egész nap nem szopizik?
asszem jobb lesz ha halasztok...

Csajok képzeljétek! Majó tegnap este 19.10kor evett aztán 2 óra után elaludt és csak 1.20kor kelt! Olyan jót aludtam!

Nekem amúgy bejön a homeos bogyó, de én is iszom az ősit is! :wink:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi, gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Melyik fősulira??????? De jó!!!! Egyébként én is halasztanék.

Én is be akartam adni gyógypedagógiára, csak a mivel ez már a harmadik diplomám lenne így fizetnem kéne. :evil: Úgyhogy megvárom, hogy kismamáknak ismét ingyenes legyen.

kispiskóta

Emi! S muszáj lenne minden órán ott legyél?
Szerintem nézz ki magadnak valakit akiben megbízol, s azzal szövetkezve meg lennének az előadásos jegyzetek, s te csak arra mennél ami kimondottan muszáj. Szerintem próbáld valahogy megoldani, mert szerintem az első félév most még könnyebb lenne, hisz egy fél éves babóval nem annyira nehéz a vizsgaidőszak mint már egy egy évessel, vagy annál nagyobbal.
Na, de magánvélemény volt, teszel a legjobb belátásod szerint.

Kép
kissmanó

Manó!
Egyébként a Fáy u.-ból rendelted? Ha gondolod, szívesen elmegyek és kifizetem. Autóval talán 5 perc.

Tücsi

Kép[/url]
mtücsi

Én meg türelmetlenül várok, hogy babókám végre felébredjen, mert már az egyik cicim 12 órája, hogy nincs kiürítve és már folyik össze-vissza. Mi lesz, ha ez így folytatódik?!

Lynia-Emi!
Sokat kell utaznod a fősulira? Sztem ez a kellemetlenebb része. Korán kelni, későn hazamenni. Kisbaba mellett tényleg nem könnyű. Bár nekem voltak olyan évfolyamtársaim, akik családi támogatással gond nélkül meg tudták oldani. De ezt már az utolsó szemeszterben talán könnyebben tehették.

Zsú!
Marcikában benne is marad ez a tisztes mennyiségű tejecske? Nem bukik?

Kép[/url]
mtücsi

Hello!

Tegnap elég nyűgös napunk volt.
Alvás éjszaka a szokásos, egyszer ébredt.

Most a kiságyában van, egy darabig el van de most nyüszizik.

Borinak igaza van elem ügyben..egy ilyen elem 1200 Ft és abból ugye 4 db kell..hm..és meddig bírja ez az elem? :roll:

Sajnos nálunk elég nehéz eldönteni, hogy Samu éhes-e még a komfortozás miatt..a mérleg meg összevissza..
Nagy komfortozás már nincsen de tegnap rengeteget bukott és kakilt is.
Valami változás lehet nála mert napközben szinte nem alszik tegnap óta és éjszakai evés sem félálomban történik, kicsit tovább kell vele fentmaradni..talán megnőtt az étvágya?..

Tegnap kapott egy speckó cumit de továbbra sem kell neki..néha de tartani kell a szájában az meg sztem gáz.

Marha kíváncsi vagyok a 6 hetes ugrásra-változásra..mert én ebben nem nagyon hiszek. Mindenki ezt papolja..
torolve_20131003125716

NYME szocped (gyógypedre is jelentkeztem :wink: ) Pápán van kihelyezett szóval 1.5 óra az út!
Halasztással csak az a bajom, hogy addig ingyenes, míg gyesen vagyok, fél évet így is fizetnem kell, de ha halasztok, akkor +1 :evil: az a b@rom aki kitalálta és bevezette a tandíjat nem komplett! :twisted:

vki azért válaszoljon, a tej elapadhat ha reggeltől estig nem fejek és szoptatok?

Manó én is arra gondoltam, hogy nem megyek el mindenre, csak az a gond, hogy havonta 1-szer 1 hétvége! :( szóal 1 nap mennék, 1-et nem, vagy csak fél fél napokat, nemtom nagyon aggaszt a tejcsis dolog!?

lynia-

Mi is cumizunk, ellenzem, de kiderült így sokkal tovább alszik és nem nyűglődik! álmában meg kiköpi szóval annyira nincs hozánőve!

Gurgi, fél percig én is tartom neki, aztán megfigyeltem, ha kiesőben van, van amikor magának visszatolja és tartja! :o

lynia-

Emi: ha csak amiatt aggódsz, hogy elapad a tej, akkor nyugi, nem fog :wink: Viszont sokkal esélyesebb a melgyuszi mivel egész nap nem ürül a cici :cry: Hány óráról lenne szó, hogy nem szoptatsz és nem is fejsz?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Emi, szünetben azért el lehet vonulni a klotyóra, s ott esetleg fejni. Csak kell vigyed magaddal a mellszívót. S havonta 1 hétvége? Nem nappali tagozat? Hát azt szerintem fütyörészve kibírjátok.

Kép
kissmanó

levelező
vki tudja-e évet lehet csak vagy félévet is lehet halasztani? vagy sulifüggő?
köszi a tanácsokat amúgy! jól jön mert napok óta ezen aggódom

lynia-

Emi, én úgy tudom csak annak ingyenes gyed, gyes alatt, aki 2006. december előtt felvételt nyert. legalábbis én ezért nem felvételiztem.

Mtücsi, nem bukik egyáltalán. Néha egy nagyon-nagyon picikét. De én büfiztettem kajcsi közben is, néha nem értékeli, de mindig van büfi.Egyébként két napja eszik ennyit. Gondoltam, hogy lesz ugrás, mert előtte két napig két óránként kért enni, gondolom akkor serkentette a termelést. Ma reggel is 160-at evett. Ja és most átállt így a 4 óránkénti evésre, és az éjszaka is tolódik ki, ma is 9-től aludt 4-ig.

Tegnap megvettük a kengurut. :D Ezt:

Kép

kispiskóta

Emi attól függ indul-e keresztfélév az adott egyetemen. Ha igen, akkor lehet félévet halasztani, hanem akkor évet.

kispiskóta

ahham, köszi
azért ingyenes, mert nem költs tér re jelentkeztem, hanem államira (de ugye azon is fizetni kellene jövő évtől, de gyeseseknek nem!) szóval a kedvezményt áttették az állami tandíjára

lynia-

uhhhhhhhh, csajok, kivagyok!!!
Írtatok erről a 6 hetes boom-ról, hát itt vagyunk a kellős közepibe!!! Egész este etettem- 10ig - majd kaja 12-kor fél3-kor fél6kor és fél9kor. Ráadásul nem is elég a tej, mert fáradt és feszült vagyok. Reggel is csak kettőből jött össze a 120, ami eddig reggel egyből simán megvolt :( :( :(

Kép
Kép
emma1976

reggelt
béb a karomon lóg mert pocifájás van :( , viola bölcsibe, bogi meg dumál folyamatosan reggel 7 óta :shock: :lol: mit nem adnék egy kis csendért :lol: na ez az amit még vagy 20-25 évig tuti nem fogok hallani :lol:

brigi hány kilósok a nagyobbak? a kisebb nagyobbak??? :lol: :lol: pihiszék teherbírása miatt kérdezem :D
nekem naggggyon bejövős amit vettél :lol:

emma: ez csak néhány napig tart aztán a sok szopi, nagyobb igények miatt beáll a kereslet-kínálat, csak addig kell kibírni.. :wink:

zsú: szép ez a kenguru ki is próbáltátok már? mennyi annyi volt?
megyek b zaklat

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hali!

Nálunk a 6hetes bumm 3hetes kora óta tart. Bors 5,8 kg...
Tegnap voltunk csípőszűrésen, minden o.k. A nevével kapcsolatban volt egy kis bibi:
doki:"- Gy. Boros István"
én:"-nem, Gy.Bors István"
doki:-"látom, csak nem hiszek a szememnek"
:lol: Érdekes, ha Leonsziónak vagy Don Kárlosznak nevezem el, senki nem szólna semmit, max gratulálna mindenki hogy milyen jártas vagyok a brazil sorozatokban....

Samuknak utólag boldog névnapot!

Pusz!
ckat

Bakker, nézem az Enikő Zalánjának a vonalzóját.
Hogy telik az idő. Pár nap, s ő is mán egy hónapos lesz.
Jujj anyucik, mi meg ilyen gyorsan vénülünk? :oops:

Kép
kissmanó

Emi! Nem tudsz vkit megkérni, hogy menjen veletek, és Maját lökdösse egész nap? Te meg a szünetekben szoptatsz?!
Egyébként sztem nem apad el, ha csak havi 1-2 nap. Plusz a szünetekben fejhetsz is. Nekem már rendszeres, hogy egy cici 9-10 órát kihagy, éjszaka 7-8 alvás + egy etetés, egy cici. Gyerek pedig töretlenül hízik. Én nem halasztanék! Egyrészt a tandíj, másrészt minél többet megcsinálsz most, annál kevesebb marad a gyerek+munka+fősuli időszakra!!!!

Rita! És abból az elemből nincs újratölthető? 5-6 töltésnél megtérülhet az ára! Meg van olyan töltő, amivel többféle elem tölthető, és akkor egy géppel, 2 készletet nyersz!

Emma! Igyál és pihenj! Ez a kettő segít a természetes bummnak!
Vendég

helló kismamik!
Nagy szükségem lenne a segítségetekre,tapasztalatotokra.
Sára babát nem tudom egy percre sem lerakni, most is itt alszik a mellkasomon, éjszaka pedig köztünk. a kiságyhoz közelítve azonnal ébred és velőtrázóan ordít. Ha felvan akkor kb 1 percet bír ki a kiságyban és kezdődik az ordítás amíg ölbe nem kerül. Szerintetek hagyjam ordítani, vagy normális, hogy egész nap ölben van és majd később esetleg be lehet szokatni a kiságyba? (Van kengurunk, de abba nem merem még belerakni, mert amikor kipróbáltuk azt tapasztaltam,h a kis háta még egy kicsit hátrafelé hajlik.)
A másik nagy problémám a szoptatással kapcsolatos. Vannak napok mostmár elég gyakran, h kinlódunk a szopival 1/2 órát amiből az érdemi rész 5-10 perc a többi komfort, aztán 1/2 óra múlva ismét cicizni akar, de az eredmény ugyanaz. Az egyes szopikat nem mérem csak este fürdés előtt van súlyellenőrzés,ami szerint hízik. Van vmi ötletetek a szopik normalizálására, vagy majd az idő megoldja?
Légyszi segítsetek!

Kép
szücsi

Ckat! Há az ilyen okostojci emberek miatt lehet fordítva kellett volna adni a 2 nevet a lurkónak?
Akkor nem néznének épp ennyire nagyot.
Bocs, nem sértésnek szántam, csak tuti ez nem az utolsó eset volt.

Kép
kissmanó

Szücsi! Kézben rögtön abbahagyja?
Pihenőszék, nagyágy (nappalra), esetleg bébiülés.
Szopival passz, már annyiszor adtam tanácsokat, közben meg én vagyok a legtanácstalanabb.

Kép
kissmanó

Ja, nem tom én milyen voltam kisbéb koromban, de állítólag kiságyban csak akkor aludtam el, ha foghattam az anyám ujját. Aztán gáz volt, ha nem aludtam elég mélyen, s az anyám meglógott. De aztán mikor már saját magam hasra bírtam fordulni (anyám nem mert úgy altatni), attól a perctől kezdve szartam a világra, hasrafordultam, s aludtam mindenféle segítség nélkül.

Kép
kissmanó

Szücsi!!

Ismerős a szopis próbléma.
Nehéz tanácsot adni.
Nálunk még mindig van komfortozás, azért teljesen nem tagadom meg tőle és amúgy sem lehet. Nekem baromi nehéz volt 4 hétig..amikor 2-3-4 órás szopik/komfortozások voltak, a 7 órás maratoni szopi után azt mondtuk, hogy ez így nem mehet tovább.
Nem adtam oda neki evés után a cicit..amikor éreztem, hogy komfortozás van (pici oké) egyszerűen levettem a ciciről. 2 nap iszonyú nehéz volt. Azóta is vannak nehezebb napjaink mert még soxor erősen megy a hiszti a ciciért de könnyebb lett vmivel.
Lehet próbálkozni játszócumival, nálunk több-kevesebb sikerrel megy. Nem szereti de néha ráfanyalódik.
Nekünk a legújabb, hogy nem alszik napközben..

Még jövök..
torolve_20131003125716

Zsú! Ez a Chicco Go típusú kenguru?
Milyen az olyan amiben állítólag fektetni is lehet a bébet 3-4 hós koráig?

Kép
kissmanó

Brutál mód előjött az aranyerem :twisted: Alig bírok ülni, szinte csillagokat látok :cry: Tud valaki valami csodaszert ami elmulasztja :?: Vettem reparon kenőcsöt, de semmit nem használ, légyszi segítsen akit tud :!:

brigi73

Kép

Ezt az egy képet sikerült feltölteni. Így jöttünk haza, csak a sapival akadtak gondjaim, egyébként jól aludtam. Sára

Kép
szücsi

sziasztok

hát tejcsi nekem is kevesebb, most főzöm a teát hátha segít, mi szombaton voltunk 6 hetesek és tényleg nőtt az étvágy 140-150-ket evett a súlya is beindult, és eddig bírta a cicim... :( most próálok sűrűbben szoptatni hátha...

Suli: Sajnos nekem muszáj halasztanom, mert Pestre kellene járnom hetente egy napot. Lynia ha meg tudod oldani ne halassz én is szeretném folytatni de sehogy sem tudom megoldani, és nekünk mindan alkalommal alá kell írni a jelenléti ívet személyesen, mint a dedóban pedig fizetős és másoddiploma nem tudom mit szívóznak :evil:

Ckat! Bors nem semmi súllyal rendlkezik :D

Akinek szükséges annak kívánok ejserkentésben sikeres szép napot!
Emi

Kép Kép
emi_25

még gyakorolnom kell a fél kézzel gépelést...... :D
emi_25

Kép

Anya és apa már megpróbálkozott cumival megnyugtatni a sok cicizés helyett, de hamar rájöttem hogy ez nem a cici így nem is kell!

Kép
szücsi

Brigi! nekem is volt egy brutál időszak. Soha még ilyen típusú...
Intimtornáztam ezerrel, meg kentem sperti nevű kenőccsl, néha popsikrémmel. de sztem az idő segített csak rajta.
ja, meg persze rostos táplálék, de gondolom, az megvan!
ja, és fekve szoptatás
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?