A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok,

Húú´Timi, mennek a drukkok! Ügyesek lesztek ti is!
Mindenképp jelentkezz, hogy mi a helyzet a fürdö után!
Ez annyira izgi!!! Már csak úgy potyognak a babák!!!

Irina,
szép a babaszoba, most már tényleg jöhet a picúr! :wink:

Anitja,
nagyon édi a kép a poci mögül! Áron is sokszor olya hullámzást és helyezkedést produkál, hogy nem gyözöm csodálni. Olyankor olyan, mintha saját életet élne a pocim. :wink:

Lányok, nekem itt azt mondta a szülésznöm, meg a doki is, ha elfolyik a magzatvíz, persze a fájásoktól függöen, ha azok még nem erösek vagy ritkábbak, akkor nyugodtan vegyél egy fürdöt egy pohár vörösborral a kezedben, pihizz, nem kell rohanni.
Viszont, ha a baba feje nincs beékelödve és ezt komolyan kell venni, akkor magzatvíz elfolyása után azonnal lefekvés és nem mozgás, mentöhívás! Mert olyankor a köldökzsinór elöreeshet és a baba feje ahogy furakszik lefelé a medencébe elnyomhatja, abból nagy baj lehet!! Ezt is vegyétek figyelembe.
Nálam ilyen nem lesz, mert Áron már totál be van ékelödve, nem eshet elöre a köldökzsinór, vagyis nem nyomhatja össze a baba feje.

Na megyek dedet fektetni, aztán jövök vissza izgulni!

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!!

Timi, drukkolok, mindenkepp probalj egy rovidet irni, ha indulnatok!

Anitja! Nagyon aranyos a kep! :D Az en babym gyakorlatilag vegigmocorogta az egesz terhesseget, ami eloszor nagyon furi volt, mert a nagylanyom olyan nyugis baba volt a pocakomban...Szoval ez a kis "masodik" meg nem all, szinte a nap 24 orajaban...most meg mar olyan pici a helye, hogy allandoan nyujtozkodik, valamikor piramis alaku a pocakom. :D

I.moni: ez aztan a happy end!! :D Egy baratnom 8 evig nem esett teherbe, aztan mar feladtak, amikor egyszercsak megis...aztan a masodik, meg a harmadik baby teljesen gyorsan es konnyen osszejott... :D

Ma is nagyon sokat gorcsol a hasam, de csak olyan, mint amikor a menzesz keszul... vegulis az nem olyan nagy baj, ha a kijelolt csaszar-datum elott jon a Babuka, csak ne holnap!!! Apuka megy a nagylanyomert a repterre Londonba... :? Kis vudu-t kerek..... :)

Tulajdonkepp nekem mar volt egy szulesem, de mivel ugy inditottak meg, igazandibol nem tudom, milyenek a valos jelek...na mindegy, majd biztos eszrebeszem.. :shock: :D
Vendég

Motiot, köszi szépen! ;-)
Honnan tudom, hogy a pici feje beékelődött? Onnan, hogy már nem mozdul?

Jaj, lányok, annyira feszíti a lábfejemet és a bokámat a víz, hogy már fáj, hiába borogatom... :? tudtok rá valamit?

Kép
Kép
irina

Irina Nagyon szép gyrekszoba :lol:

AnitjaNagyon jó kép a pocidról :lol:

Ha a kórházba taxival szeretnétek menni, mondjátok a diszpécsernek, hogy szülni mentek. akkor olyan taxis megy aki nem fog nektek rinyálni, ha esetleg elcsöppen a magzatvíz a kocsiban a törölköző ellenére. :roll: Ezt egy barátnőm ajánlotta, ők megjárták! A második taxi vitte csak be őket :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina :D De aranyos...nem mozdul... :D Termeszetesen mozdul...Nekem speciel a vedono mondta tegnap, meg en is erzem, hogy nagyon lent van, szinte ugy erzem, hogy a mehszajat szet akarja fesziteni. A masik, hogy a hasam sokkal lejjebb van, mint elotte.
Vendég

Irina! Szép kis Babaszoba :lol: !
Felpolcoltad már a lábad? az sokat segít! Egyébként nekem 2 napja látszik a bokám :roll: az mit jelenthet? Hogy még nem szülünk?

Jaj Lányok! Akartam kérdezni: Ti még szedtek vitamint? (Gravida, Elevit...)

Timi! Nagyon várunk a hírekkel!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Móni, köszi! ;-)

Niki72: Köszi szépen! "nem mozdul" = azt akartam mondani, csak hülyén fogalmaztam, hogy a feje nem csúszkorál már egyik oldalról a másikra, mert nem tud... nekem Ádi hol a méhem bal, hol a jobb oldalán tartózkodik (a jobbot jobban szereti) fejestül, mindenestül :lol: De már értem, miről van szó! :lol:

Kép
Kép
irina

Irina,
én is ugyanazt érzem, mint Niki, meg ha ülök, akkor szinte ki tudom tapintani a fejecskéjét teljesen lent , meg feszít is közben. Egyébként a doki általában mondani is szokta. Legalábbs nekem mondta.

Niki,
megy a vudu, hogy ne holnap szülj! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Úgy néz ki alábbhagyott a dolog, de nem mondhatnám hogy túl jól érzem magam.
Majd melátjuk, hogy mit hoz az éjszaka!
Ha indulunk, írok, ha nem akkor reggel jelentkezem. Bocs hogy itt paráztatlak benneteket feleslegesen... :oops:

Kép
Kép
timi26

Anitja, köszi, aranyos vagy!
Felpolcolás: igazad van, ezt kéne tennem, csak én annyira nem tudom lekötni magam az ágyban egész nap (dolog van ezer), a számítógép (mozdíthatatlan, nem laptop) előtt ülök rendszerint, ott meg a felpolcolás nem megy (keresztléces íróasztalom van)... -Gondolom, másnak is ismerős, hogy már reggelre sem tűnik el az összes víz, nekem 1-2 óra alatt teljesen visszatöltődnek a virgácsaim... szóval reménytelen harc ez, csak ez az égő feszítés, ez most kicsit sok. De nyafi üzemmód vége! :wink:
És igen, nem szülünk, mert akkor már régóta és egyfolytában szülnénk, mert annyi vizünk van, mint a tenger! :lol:
Mondjuk biztos Veletek is úgy van, hogy aki meglátja a vizes lábaitokat stb., az rögtön közli, hogy 'jaj, te mindjárt szülsz'. Állítólag az arc vizesedése a tuti jel. Ám én már semmit nem hiszek el. ;-)

Kép
Kép
irina

Timi, ez az idoszak most errol szol...azt gondoljuk itt az ido...aztan megse...aztan megint...
Aztan van ugy, mint Emese, csak fogja magat, es azt mondja: Csajok elugrok egy pillanatra szulni! :D
Vendég

TIMI, IZGULUNK ÉRTED! SEMMI MIATT NE AGGÓDJ!!!

Kép
Kép
irina

Egyebkent en tokre elvezem, hogy ilyen izgis lett a topik..mar nem ilyen holmi cukorszint, meg tarsai...igazi izgalmak!!! :D
Vendég

Anitja, ez lemaradt, aztán kicsit eldugulok, mert sok lesz belőlem: azóta nem szedek Elevitet, amióta kiderült (a 32. héten), hogy a babácska jókora (de előtte is elég random módon szedtem, volt, kb. heti 1-2 db-ot). Az első 3-3,5 hónapban ittam a Hipp Natalt (nekem ízlett), de akkor csak azt, semmi mást.

Kép
Kép
irina

Timi26!

Én is ugyan igy vagyok vele.
Hőhullámaim vannak és pocsékul érzem magam.
Iszonytossan keményedek.
De majd kiderül.

Drukkolok neked!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Üdv mindenkinek! (Még a férj vagyok :) )

Remélem, mindenki jól van. Miléna és Zéti is, bár a pici súlya kicsit visszaesett, de úgy tudom, ez ilyenkor természetes (csak ne túl sokáig)...Tej beindult, szegény Mama, csak győzze a cuppogós támadásokat 8)

Hát, csajok, ne tudjátok meg, de az, hogy már napok óta csak üvegfal mögül tanulmányozhatom életünk csodáját, egy kissé bosszantó. Sőt, felháborító kínzás. Tudom, ez a baba érdekében van, de akkor is, már jó lenne magamhoz venni...

Mindenkinek a legjobbakat!

Egy kis ízelítő -->

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Jajj, Milénaférj, ez tündéri!!!!
Kérünk még képeket, ha lehet! Olyan aranyos Zéti!!
Egyébként ezt egy kicsit én is morbidnak találom Magyarországon, hogy holmi üvegfal mögül mutogatják a csecsemöket még az apukának is. Kicsit bizarr a dolog, szerintem ez nem véd senkit, csak egy hülye kitaláció, holmi megmaradt szokás az ösidökböl.
Na jó, azért tényleg ne mindenki ilyenkor nézze meg a babát, persze, hogy ilyenkor még törékeny, ezt én is így gondolom, hozzám se a kórházba jöjjön az egész rokonság, mert tényleg ne jó, de azért szerintem a tulajdon apukája csak bemehetne hozzá.
Nekem ez olyan furcsa, megvallom öszintén, nem is nagyon szeretnék ilyen ösi buta hagyományok miatt otthon szülni. Ez tényleg csak kínzás lehet az apukának. Az én párom is tuti csak szenvedne. :cry:

Timi, Hörcsög, mennek a drukkok! Remélem reggelre megint babaesö lesz!! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Hajni! Hát én úgy látom, hogy Lilla méretei akkor ezek szerint teljesen rendben vannak!!!

Timi26! Horcsog! Csak nem Ti lesztek a következők???
Én éjjel is úgy forgolódtam. Úgy fogunk itt mindenkiért izgulni, hogy csak na! :wink:

Ha elmegy a magzatvíz, szerintem már ne nagyon üljetek kádba! De azért egy zuhanyt én is megejtek ebben az esetben. És tudjátok! Ha sárga, zöld, vagy barna a magzatvíz, azonnal rohanás a kórházba! Nincs zuhi!!!
De nyerkit tökéletesen leírta!!!
Motiot! Ezt viszont nem tudtam!!! Jaj! :?

Én inkább a taxit választanám, ha apa nem lenne itthon (de én gyalog is be tudok menni, feltéve, ha tudok menni… :roll: )

Irina! De szép babaszoba!!! Igazi fiús! :D

Anitja! Ez jóóóó! (mármint a kép!)
Vitamint én már rég nem szedek, mert nagy lett az étvágyam, de nyugodtan szedheted! Szoptatás alatt is jó!!!

Niki! Megy a vudu!!!

Szülés előtti jelnek hallottam még, hogy el is torzul az arc, gondolom a víz miatt is.

Regina
KépKép
mazsola7

Miléna férje! Valóban a súly visszaesése teljesen normális. Nem kell megijedni! De gyönyörű ez a baba!!!! Gratulálok még1x!

Regina
KépKép
mazsola7

Milena ferj! Igazan rendes vagy, hogy ilyen elmenyekben reszesitesz minket!! Gyonyoru ez a gyerek! Azzal nem tudunk amitani, hogy tiszta apja, mert teged meg nem lattunk! :D

Hat, ez tenyleg bosszanto...a sajat apuka csak lathatna a picit!!!!!! Ilyent... Hat ilyenkor en is orulok, hogy itt vagyok...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Már 5 napja szarakodik a net itthon, sajnos nem tudtam jelentkezni, igy meg alig tudom követni a felgyorsult eseményeket.

Gremese: gratula Zsófihoz, nagyon ügyi voltál a gyors szüléssel!

Milénaférj: Tünemény ez a kisfiú, annyira szép Zéti, elhiszem, hogy rossz az üvegfalas látogatás.

Marica: Nagyon csajszis a kislányod, milyen nagy baba- pláne Beatricéhez képest...

vAdvirág: az ikrek töneményesek, és mennyire hasonlítanak egymásra

Beatrice ma 1390 gr. Sajnos tegnap vénát kellett preparálni a kis nyakán, sajnálom nagyon szegényt, mennyit kell tűrnie ahhoz, hogy megerősödve hazajöhessen.

Próbálok visszaolvasni,

Jó éjt mindenkinek!

BEA&ERA
Vendég

Kolléganőm mentőt hívott és abba a kórházba vitték amelyikbe szülni akart.
És valaki írta hogy volt balesete és a mentő abba a kórházba vitte amelyikbe terhesgondozásra járt.
Ugyhogy gondolom a szülés az nem olyan mint ha egyéb gond miatt hívnak mentőt. Ilyenkor valószínüleg figyelembe veszik a kismama kérését.
De szerintem a mentők sima városi vonalát felhívva biztos adnak tájékoztatást. És lehet a saját dokitok is tudja a választ.

Miléna férje! Micsoda szép kislegény :D :D

Motiot! Azért már itthon sem az az általános ami Miléna kórházában van. Mostmár itthon is a legtöbb kórházba meg lehet fogni a babát a mamán kívül másnak is. Apukának mindenképp.

Én egy cseppet se vizesedek Akkor én sose szülök? :shock:

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok !

Nagy gratula nektek Emese. Nagyon ügyi voltál és szupi, hogy ilyen gyorsan ment.

Miléna férj : Köszönjük a képet büszke lehetsz erre a kislegyénre.

Marica : örülök, hogy már otthon vagytok.

Lányok megjöttem a Bécsi körútról. Isteni dolgokat vettem. Most marha fáradt vagyok de holnap ígérem teszek fel képeket.
Most megyek pihizni.

Timi, Horcsog : mennek a drukkok.

Jó éjt mindenkinek !!!!!! :D :D :D :D
20200310173350

Emese: Gratulálok a kis Zsófihoz! Nagyon ügyesek voltatok. Jó egészséget nektek!

Nagyon szépek a bébik :D !

Timi: neked pedig megy a drukk!!! Hajrá, remélem hamarosan karodban tarthatod te is a kis bébit!

Én holnap megyek NST-re. Viszont nekem az utolsó alkalommal, mikor voltam a dokimnál, csak UH volt, meg nem vizsgált, így fogalmam sincs hogy is állok tágulásügyileg.
Azon gondolkodok, el kellene mennem megint, hogy nézze már meg??!! Nektek magától nézte az orvos? Vagy kérdeztétek? Nem értem miért nem vizsgált meg :?
Így most nem tudom, hogy teljesen zárt minden, úgyhogy szeptemberi bébi lesz biztosan, vagy esetleg már alakul-e a dolog, és hamarosan kibújik :)

Egyébként én is érzem amit Niki írt, hogy lenn van a bébi. Néha úgy feszít, hogy már-már úgy érzem, mintha ki akarna nyúlni belőlem alulról, már bocsi :oops: de tényleg nagyon erősen tud lefelé nyomulni, és mivel fej fekvésű így vagy a feje, vagy a keze lehet csak.

Kép
bfagi

Sziasztok Lányok!

Először is: minden babakép, szobakép és pocikép gyönyörű, és csatlakoznék az előttem szólókhoz: NAGYON IZGI LETT A TOPIC!

Irina: köszi a további tudósítást Emeséről! Aztán majd várjuk a Te sztoridat is, persze, ha Ádi úgy gondolja, hogy elkezdi "írni a következő fejezetet!" :D

Timi26: bármi jön, nagyon szorítunk, most Neked megy a vudu! :wink:

Málnalevéltea: 4 napja kezdtem inni. Ma voltunk dokinál, és ugyan zárt a méhszájam, de fel van puhulva és meg is rövidült. Nem tudom, hogy a tea miatt-e, vagy amúgy is így történt volna. Mindenesetre azt mondták, ez még nem egyenes út a szülőszobára, nem fogok maholnap szülni (vagy kitudja, ugyebár... :shock: ), de állítólag könnyebb lesz majd, mintha betonkemény méhszáj mellett kezdenék el fájni...

NST: ma volt az első, és a szülésznő szerint Máté hávájozik odabent, nagyon jól elvan. :lol: Remélem is! Összehúzódásokat nem mértek, pedig azért már lenne mit.

Utazás: miután Bajáról fogunk indulni, azt mondta a doki meg a szülésznő is, hogy vagy magzatvízelfolyás után azonnal, vagy 2 órán keresztüli 10-perces fájásokkal már vágjunk neki az útnak. De mi van, ha nálunk is 5-percesekkel kezdődik, mint Emesénél?! :shock:

Bogyók: a legeleje óta szedem a Gravidát minden este. Eddig még nem hallottam olyat, hogy abba kéne hagyni. Dokibácsi legalábbis nem mondta. Szóval ez van, meg a tea, meg a szuri.

Era: szép növekedést Beatrice-nak, Milénaférj, Te pedig ne izgulj, hamarosan zabálni fog a kislegény! És biztos hamar meg is ölelgetheted! (Na ekkora disznóságot!!! Még a saját Apukája se?!)

Hajni: köszi a táblákat, olyan jó, hogy ilyen szépen vezeted!!!!

További szép estét, MINDENKI AZONNAL SZÓLJON, HA VALAMI IZGALMAS TÖRTÉNIK!!!!! PLÍZ!!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Mazsola, köszi! ;-)

Milénáék: ez a kisfiú valami csodaszép, sok-sok örömöt kívánok (most persze elsősorban türelmet, megértem, iszonyú nehéz lehet, hogy a saját apja sem veheti kézbe...)!

Kép
Kép
irina

Szia, Kiskolbi, de jó, hogy jöttél! ;-) Az remek, hogy puhul a méhszájad! [Én is örültem volna, ha ma némi progressziót láthattunk volna, de az is boldoggá tesz, hogy a babával minden rendben, úgyhogy még vígan lubickolhat odabenn.] Ugye nem vagy ideges a kórházig vezető út miatt? Ne legyél, biztos beértek addigra, amikorra kell (én másfél óránál rövidebb szülésről még nem hallottam, annyi alatt pedig ott lesztek Pécsen!).

Nyerkit, az elvizibálnásodás garantáltan nem feltétele a szülésnek (a nyárinak sem, tanúkat tudok hozni). :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Hajni!
Lina barátnőmnek akkor hajnalban helytelenül adtam meg a hossz méreteket, végül amikor a papíron utána néztem, kiderült hogy "csak" 48 cm-esek mindketten, de a többi stimmel. :):)

Niki!
Az én császáros tapasztalataim: az első nap tényleg nagyon fájdalmas minden mozdulat, még a legegyszerűbbek is - pl. bugyi le- és felvétel, zuhanyzás, ki- és be az ágyba, sétálás, stb.

Második nap már sokkal ügyesebb az ember mindenben...

A 4. napon meg mindent önállóan megtudtam csinálni, úgy mint bármikor - és már nem is fájt, inkább csak kellemetlen volt. :):)

(Persze sokkal hamarabb kifáradok és egyelőre még csak kevesebbet tudok ülni, állni és sétálni egyhuzamban - kirándulásra még nem szánnám rá magam, stb.)

Szerintem 1 hét múlva már nem is emlékszem majd ezekre a kezdeti nehézségekre. :):)

De persze egy természetes hüvelyi szülésnél nincs jobb!!! :):) Sokkal egyszerűbb minden utána és persze óriási élmény... :):)

Drukkolok Neked is hogy hamar felépülj a műtét után.

Anitja!
Igen, még az orvosunk is mondta Attilának hogy még nem is látott ilyet, hogy a császár alatt is mosolyogjon a Mami és nagyon gratulált neki hogy ilyen felesége van. :):)

Nem tudom hogy hány petéjűek, de az orvos azt mondta hogy 100 % biztonsággal csak genetikai vizsgálat dönthet erről, amit persze nem fogunk elvégeztetni, hiszen számunkra teljesen mindegy. :):)

Vadvirág
Vendég

Hú Csajok!

ELMENT A NYÁKDUGÓ! :shock: Persze tök egyedül vagyok itthon, itt parázok, hogy akkor most még pár óra, vagy pár nap van hátra? Utazással nem lenne gond, Apósom elvisz Pécsre, ha kell, de persze Gergőnek pont most kellett hivatalos ügyben Pestre utaznia!!!! :( Ez a mi formánk!!!! Szerintetek most mi lesz? Szülünk, vagy nem szülünk? :shock:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi!!!!

Húha!!!! Izgi!!! Még nem szülsz szerintem pár napig. Legalábbis a barátnőim tapasztalatai alapján minimum 2 nap maximum 2 hét. Úgyhogy nyugi!!! Készülj össze a kórházi cuccal, pihenj sokat és várj!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Köszi Anikó! Most szépen megreggelizek, rendet rakok, cucc már napok óta összepakolva, úgyhogy várok... Örülnék neki, ha ma még nem kéne menni! Ki tudja, Apa mikor érne oda...

Detti
KépKép
kiskolbi

Nehogy már itt mindenki eltűnjön szülni!!! Kivel fogok társalogni???

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kiskolbi :lol: :lol: Próbálj meg megnyugodni :D Anikó már írta, hogy nem mindig követi rögtön a szülés. Szerintem Marci megvárja mindenképpen apucit. :wink: Minden össze van már rakva a kórházba? Nézd át a csomagot :lol: :lol:

Milénáék Zétike csodaszép kislegény :lol: Milénaférje kitartás, nemsokára hazamentek és akkor annyit tartod a karjaidban amennyit csak akarod :lol:

Na én megyek készülődöm az NST-re

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok,

Kiskolbi,
persze, ráérsz még, nem kell megijedni, van, hogy ilyenkor még 2 hét is an a szülésig! :wink: Nyugi! Ha ezen kívül nem érzel semmit, akkor még nem kell szaladni.
Mellesleg csöndben megjegyzem, hogy nekem az elsönél a nyákdugót követte rögtön, vagyis kis késéssel a magzatvíz is, aztán jött Ábel... :shock: Szóval lehet a nyákdugó a tényleges szülés jele is!

KépKép
KépKép
motiot

Hű, itt minden baba ilyen gyorsan érik?! ;-) Tényleg át kell keresztelnünk a topikot...

Kiskolbi, a többiek már leírtak minden fontosat a nyákdugóról... Vannak fájásaid?

Kép
Kép
irina

Mást nem érzek. Ugyan keményedek hébehóba, vannak apróbb méhösszehúzódások (olyan a pocim, mint amilyen egy citromfacsaróban szegény citromnak lehet :? :lol: ), de nincsenek konkrét fájós görcseim, ezeket meg már megszoktam.
Az első parán azt hiszem, túl vagyok, most csak figyelek és várok. Ha lesz valami előremutató fejlemény, majd megírom! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Most beszéltem Milénával. Jól vannak, Zéti szopizik rendesen, van teje Milénának, és már hízott is a baby! Valószínű vasárnap mennek haza, úgyhogy ahogy tud újra becsatlakozik hozzátok!
Megbeszéltem vele, hogy ha valami esemény van velem, akkor szólok neki. Pont jó, váltjuk egymást! :lol:
Kiskolbi! No para! Szerintem még a héten nem fogsz megszülni! Bár ez csak megérzés!

Timi! Mizu veled???

Hajni! Köszi a választ, mi is januárban szeretnénk tartani a Marci napot! Súlyt nem mondott a doki az uh-nál, ő nem szeret becsülni, mivel megtévesztő lehet!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kiskolbi Nyugi figyeld a jeleket. Mivel nekem is tegnap azt mondták hogy meg van rövidülve a méhszáj illetve elkezdte és puhul+valóban én is iszom a málna levél teát, és nekem is másfél óra az út a kórházig (Izsák-Bp) a magzatvizet kell figyelni. Viszont ha az elfolyt érdemes telefonálni és lassan megindulni, mert nekünk a távolság miatt lehet hogy az autóba megindul a vajúdás. A fájásoknál pedig a 10 perceseket érdemes figyelni, igaz kérdés az hogy mi van ha 5 percessel kezdődik, de 1.5 óra v. 2 óra alatt akkor sem valószínű a szülés. Nekem ezt javasolták. és azért írom le mert úgy látom hogy hasonló a helyzetünk.

Kép
hajagosné szabó éva

Kiskolbi, ügyi vagy! :D Gondolok Rád!
Anikó, én is remélem, hogy lesznek, akik később szülnek... Tök jó, hogy aki eddig megszült, szinte mind későbbre volt kiírva, mint én, pedig én is szept. hó elejére... ;-) Mókás az élet... Már kezdem azt hinni, hogy "a terhesség 40 hét" csak egy üres frázis. :wink:

Kép
Kép
irina

Ez lemaradt: üres frázis -- kivéve persze engem. :lol:

Kép
Kép
irina

Tényleg, Timi26???

Kép
Kép
irina

Era, a kicsi lányod -- Veled együtt -- egy hős! Figyeld meg, olyan erős gyerek lesz majd, hogy a többi a közelébe sem ér! :D

Kép
Kép
irina

Bfagi! Nekem a soki minden alkalommal megnézi a méhszájat. Be is írja a 3000-et a kiskönyvembe.

Kiskolbi! A nyákdugó még nem jelent semmit, de mindenesetre ne ülj bele a kádba, meg ilyenek, mert fertőzés felmehet a babához! De ez tényleg lehet napokkal előtte is! Nyugi!!!

Ma itt lesznek a barátnőim, az egyik itt is alszik a kifiával, mert pestiek, úgyhogy holnap estig szerintem nem jövök.

Tényleg! Timi azért szokott ilyenkor már jelentkezni... !!! :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Sense
Az Istvánban pl. kell köntös meg hálóing. Gratulálok az összepakoláshoz, nekünk is ennyi :).

Képzeljétek ma én is azt álmodtam, hogy megszületett a picúrunk. Persze a szülést nem álmodtam meg csak, hogy már ott volt velünk és nagyon édes volt. :)

Timi
Úgy tűnik nagyon közel vagytok. A fájástevékenységet, hogy nézik? Nekem nem nézték a múltkor.

Irina
Köszi a híreket. Én már alig várom a szombatot. :). Kíváncsi vagyok a történetre.

Mazsola
Emese még nem kezdte el a teát.

Hajni
Hát mit dolgozol, hogy szülésig csinálod??

Hörcsög, Timi
Hát kezdhetünk megint izgulni! :)

Gica
Ez jó kérdés. Azért gáz, mert a mentő csak a legközelebbi kórházba visz be és nem feltétlenül mindenki ott szül. A taxis meg meglát, hogy szülsz nem visz el. Nekünk legalábbis a szülés felkészítőn mondták. Féltik a kárpitot.
Szóval még én sem tudom, hogyan lehet ezt megoldani, mert a férjem Pesten dolgozik, másfél óra mire BKV-val hazaér, ha nincs nála az autó.
Amúgy, ha magzatvíz elfolyt menni kell, mert okozhat galibákat. Persze nem rohanva. Ha viszont vér illetve keki színű cucc van benne akkor nem lehet teketóriázni.

Irina
De szép lett :)

Móni
Ez érdekes pedig én is emlékszem, hogy olvastam valahol, hogy van ilyen.
De örülök, hogy nálatok is úgy sikerült mint nálunk. Nekem ez a példa arra a dokiknak sosem kell elhinni ezt a meddőség dolgot. :) De jó nektek is kis csodátok van!! :)

Anitja
Jó a pocis kép :) a fejed már alig látszik tőle :) Én még szedek vitamint, de nem a terhes vitaminokat. Külön vasat, B vitamint, Ca-t, fokhagymát meg ilyeneket.

Niki
Akkor vuduzunk meg sámánkodunk, hogy ne holnap jöjjön a baby.

Na az arc vizesedése jelzi a szülést azért lesz izgi nálam, mert én nem vizesedem :). Kíváncsi vagyok lehet e majd bármi különbséget az arcomon látni.

Milénaférj
Jajj de édes. Meddig nem adják még ki?

Bfagi
Nekem magától nézi a doki.

Kiskolbi
Na ez igen. Ne izgulj, még lehet pár nap is lesz. Fájás, ilyesmi??

KépKép
KépKép
fleur

soki = doki
kifiával = kisfiával

(látszik, hogy kapkodok... :oops: )

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Vagyok, csak reggel úgy éreztem, vissza kell dőlnöm egy kicsit, mert ugye az éjszaka sem volt egyszerű. Most ébredtem.

Szóval éjszaka 10 perces fájásaim voltak kb 1 órán keresztül. Sétálgattam, forgolódtam, sehogysem bírtam elaludni. Olyan 1 körül azt hiszem sikerült.
A hasam olyan minat a kő, olyan érzésem van, mintha legalább 10 kilót cipelnék benne!
Kezdem úgy érezni, hogy már nem bírom tovább!!!
A férjem tiszta para, már szólt a munkahelyén, hogy úgy készüljenek, hogy bármikor leléphet.
Úgy vettem rá este, hogy legalább ő aludjon, mert ez még napokig is eltarthat, úgyis szólok, ha menni kell!
Röviden ennyi!

Kiskolbi: nyugi, tényleg változó ilyenkor. Lehet, hogy még 2 hete is kihúztok, de lehet, hogy még ma szülsz. Ahogy figyelem az eseményeket, te is a 37. héten jársz, tehát minden lehetséges. De ne izgulj, ha jönni akar a bébi, akkor hagy jöjjön!

Vadvirág: tényleg úgy van, hogy minél többedik császár, annál hosszabb idő a gyógyulás? Én ezt hallottam.
Nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen hamar helyrerázódtatok!!!
Nálam Rebekánál a centi pont fordítva volt. Anyukám berohant, hogy 3500 g és 48 centi! Pár órával később közölték, hogy bizony 58 az a 48. De tökmindegy hogy milyen hosszúak, tündériek a lányok!!!

Na, megyek tovább "vajúdni", majd írok ha van valami!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Vadvirág:
javítottam. :)

Milénaférj:
nagyon édes Zéti. :)

Kiskolbi:
a nyákdugó után még lehetnek hetek is. Nekem egy része a 31. héten távozott, de azt mondta a doki,ha nem jön ki az egész akkor regenerálódik. Másik része 37. hetesen , a teljes meg szülés közben. :wink:

Fleur:
vállalkozásfejlesztési igazgató vagyok egy szolgáltató cégnél.
Szülésig dolgozom, majd utána 6 héttel megyek vissza előreláthatólag heti 1-2 nap pár órában.

A táblát frissítem és rakom is, csak közben takarítok, mosok. :?

Kép
Kép
h@jni

Ja, igen, mindig elfelejtek valamit:
Gica: ha bele van tűzve a kiskönyvedbe, hogy a kórház ahol szülni fogsz biztosít neked helyet, akkor a mentő elvileg köteles odavinni. Persze ha már eltűnt a méhszáj, vagy kint a feje, vagy ilyesmi, akkor érdemes elgondolkodni, lehet hogy a legközelebbi kórház is jó.

Horcsog: hogy vagy? a ti éjszakátok milyen volt???

Fleur: A CTG-n nekem 2 tappancsot tesznek fel, az egyik a baba szívhangját jelzi, a másik a méhösszehúzódásokat.

Kép
Kép
timi26

Fleur, köszi! 8)

Timi26, jó, hogy jöttél! ;-) Sajnálom, hogy nem tudtál pihenni, de azért remélem, hogy napközben lesz rá lehetőséged. A napokig elhúzódó látens vajúdásról én csak nemrég olvastam, és ezek szerint tényleg létezik (a természetesszülés-pártiak szerint ez a latencia időszaka is egyébként már a szülés része, úgyhogy Timikém, te szülsz! ;-)).

Lányok, tegnap elfelejtettem a dokinál a streptococcus eredményére rákérdezni. Azzal kapcsolatban is betűznek papírt a kiskönyvbe? Mennyi idő alatt van meg az eredménye, nem tudjátok?

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?