A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Brigi - mél ment, aranyeres homeókkal

Kép
kissmanó

Brigi - mél ment, aranyeres homeókkal

Kép
kissmanó

én csak eccer kűttem :twisted: :cry:

Kép
kissmanó

köszi a tapasztalatokat. most megyek megpróbálok enni vmit hátha sikerül amíg manóka fel nem ébred, mert én még ma nem ettem semmit. Bezzeg Sára cica már 4120g ha jól mér a mérleg. majd jövőhéten kiderűl a gyerekorvosnál a 4 hetes vizsgálaton.
ha tudok még jövök és lassan a szüléstörténetet is leírom ha még érdekel valakit.

Kép
szücsi

Sziasztok,
Brigi: nekem a sima ARANYÉR KENŐCS (így hívják :lol: sárga dobozos) nagyon sokat segített, a Reparon meg társai egyébként nem... Szerintem próbáld ki. (Nekem is kezd jönni... )

Szücsi: Nagyon szép Sára baba!
Nálunk a sétálva, ölben altatás volt a nyerő, még most is előjön; Mi azt csináljuk, hogy megnyugtatjuk kézben simi, puszika, dudolgatás és ha megnyugszik vissza a kiságyba, aztán elkezd sírni és előről az egész kb. 120x, aztán egyre kevesebbszer kell! Hátha nektek is bejön... bár néha még most is Anával együtt alszunk, vagy kézben szundítunk el, aztán jöhet a kiságy! Ez van!

PIHENŐSZÉK: Csajok én ezért is (elem) lőttem ki az elemes változatokat, szerintem tök felesleges, úgyis megunja egyhamar. Így is a babafigyelőnél is az állandó elem mizéria (most veszünk újratölthetőset) ... Nekem az a bajom, hogy ha elmegyünk mondjuk sétálni, vagy nagymamihoz akkor szeretném beültetni, de ha süt a nap, akkor brutál módon égeti, és állandó költözés van az árnyékba... tehát hordozhatós kell. Na jó, szép lassan meggyőztem magam én maradok a Brendonos, sima hintás, napellenzős változatnál... az jó sokáig jó....

Andrea
Kép
kindernay

tegnap vettünk porszívós orrszívót mert van egy kis cuccos az orrában, esetleg valami tanács? vagy tudnom kéne vmit mielőtt bevetjük?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

szücsi:
mi is így vagyunk! ölben alszik el, leteszem felkel, az ágyát csak hírből ismeri, mert kb. heti 3 órát ha alszik benne!

fejés:
ti mennyit tudtok etetés után? nekiláttam és 30ml jött össze :(
és kb hány ml-t eszik egy gyerek egy nap? (nemtom, mert én nem mérem) csak saccra, tudom mindenki más és változó, csak fogalmam legyen róla

lynia-

Dikó ez a tejtesós dolog amúgy hogy működik? csak leadod vagy eladod? vagy hogy vannak ezek a dolgok?

lynia-

Hali!

Már írtam, csak elszállt :evil: :evil: :evil: na mégegyszer!

Lynia: könyvem azt írja: 4 hetesen: 6x105-120 +éjszaka, de lehet több is (....na köszi könyvszerző :evil: , és mi van ha kevesebb?)
Nálunk mindig van mérés (egyébként tök feleslegesen, de már szertartássá vált) Bors 4 hetesen 120 alatt nem adta fel, 24 óra alatt 8 szor. Egyszer 180at is befalt, ez mondjuk egyedi eset volt.
Most hat hetes, 150 et eszik, van már nap, amikor csak 7 szer. Lefejni délelőtt nem szoktam (akkor plöttyedt a helyzet), délután 80-100, éjjel van a legtöbb, főleg ha egy órával tovább alszik az Úr, 100-180ig.
Ez egy példa, de ahogy írtad, mindenkié más. Lényeg, hogy a babád elégedett legyen!

üdv.: ckat
ckat

húha akkor kalkulációm szerint (saccra) 150 egy adag, ha nem leszek itthon az kb. 5 etetést vesz el, az 750ml amit ha 30ml-t tudok egy után akkor kb 4-5 napi meló hogy összehozzam egy napi adagját!

bele kell húznom!

lynia-

köszi a választ ckat!

lynia-

Hali!

Körkérdés: mit gondoltok a járókáról?
Védőnő mondta, hogy mostanában kéne szoktatni hozzá, ennek kapcsán olvasgatok. Pont, mint a cumi: van pártoló oldal és ellenzék... van már tapasztalatotok?
Nagyszobába kéne, napközbenre, sok a sarok, meg a műszaki cucc, (féltjük a gyereket+ azért a cuccok miatt se legyen konfliktus)
meg néha a kertbe is kirángatnám, mikor kapírgálok és nem 100%ban figyelek a gyerekre.

Köszi előre is a válaszokat!

ckat
ckat

Sziasztok!

Zalán 7:30-tól kb 8:30-ig evett, aztán elkezdett ordítani adtam neki pici teát (30 milit) egy kis GripeWaterrel (pocófájásra) jött egy nagy fosi, és olyan fél 10 fele bealudt. Azóta is alszik :shock: :shock: ! Ébresszem? Vagy ha éhes lesz úgyis felkelti a pocakja?De már szétdurran a cicim, lefejem... :roll:

Ckat: Sztem a járóka azért nem egy kategória a cumival. Mert hosszú távon a cumi a fogait tönkreteszi, meg beszédhibás lesz a gyerek (ha feszt a szájába lóg) Viszont a járóka, az egy biztonságos kis kuckó a babának. Szal én pártolom, inkább ott legyen mint baja essen. és azért nem abba fogod tárolni a gyereket egész nap. Gondolom, hogy csak akkor helyezed majd bele bébet ha feltétlenül szükséges (pl főzöl, vagy egyéb elfoglaltságod van)... Viszont a hálós tönkreteszi a baba szemét, főleg az apró hálós.... Célszerű fa járókát venni ami olyasmi mint a kiságy... :roll: Szóval ha nagy a lakás-szoba- esetleg lépcső is van, akkor mindenképp..... :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

járókánál is van ellenzék??? na ezt nem is tudtam, nekem alapvető olt, hogy az csak ne árt, mi kapunnk is kölcsön, na de most ez érdekel, utána nézek

lynia-

Hát jó dolog a járóka, de... Mivel júliusi születésű lévén, főleg télen lenne kihasználva kor szempontból, így a kert kilőve. Nálunk most a nappaliban egyetlen asztal(ka) létezik, idén sem lesz több, uhhó ott jól elfér a csaj, padlófűtés van, így mi nem veszünk. De azt tudom, hogy mikor Edó volt kicsi (januári lévén) jól fogott volna, csak akkor nem volt keret erre. Bár ha akkor tudom, hogy lesz 3 gyerekem, akkor.... bár akkor sem bíztos, mert még a régi házban laktunk, s ott nem igazán volt hely ilyensmire. Adria szinte kapott ajándékba, csak megkérdeztek, amit lehetett volna választani szerintem veszélyes volt a gyerekre, így inkább etetőszéket választottam. Na, azt jól kihasználtuk.
Tőlem ismét nem lett senki okosabb. Ilyen napom van ma. :?

Kép
kissmanó

Enikő - lakás témában hogy álltok?
Múltkorinak folytatása?

Kép
kissmanó

Sziasztok!Vagyok ám én is.Beni tegnap egésznap hisztis volt ezért nem tudtam jönni.Most éppen ALSZIK egyedül a kiságyban.:-)Éjszaka brutál volt két óránként kelt,midig csak kb öt percet szopizot utána be aludt hiába csipkedtem az arcát..stb 5 perc múlva be aludt ha le raktam sírt.Ismét cici azon csak nyammogott magyarán lusta volt enni pedig éhes volt.Apás sztori:mondom neki,hogy figyeljen a gyerekre mivel nekem vasalnom,főzni...stb kell csinálnom.Ö persze nincs probléma (Persze előtte szopizot tisztapelus tehát minden ok)A gyerek csak sír ö be megy hozzá cumi a szájába de fél perc múlva ismét bőg.Negyed óra múlva meguntam mondom most már én nézzem meg a gyereket.Hát felemelem a takarót a gyerek úszott a pisiben komolyan a bady a nyakáig nedves volt.Mondtam is a férjemnek,hogy akkor tömheted a szájába a cumit.Válasz de nem rég volt tisztába téve ö arra nem gondolt,hogy esetleg a pelus van tele.Persze közben a neten lógott így érthető miért nem volt a pelus meg nézve. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:Egy hónaposak vagyunk ma. :lol:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Járóka: mi kaptunk kölcsönbe, majd kiderül hogy megmarad-e benne Lilla, bár a kiságyat is szereti.

Ma a drágám egész délelőtt aludt, és most is :shock: csak felkel enni kis nézelődés és szundi, nem tudom hogy hogy tud aludni mert csak 100-kat eszik és az neki nem szokott elég lenni, dehát ennyi van remélem hamar visszaáll a tejcsim, már megittam 1 liter teát és 1 liter baracklevet, annyit elértem vele, hogy a hólyagom tele, de a cicim...... :evil:

Lynia! én is ennyit tudok szopi után lefejni 20-40 között szokott változni
Emi

Kép Kép
emi_25

Hólyag tele :lol:
Ismerős. Nálam dettó.

Kép
kissmanó

Legurult egy üveg (1/2 l) alkeszmentes sör, 8 dl. házi centrizésű őszilé, 1 l laktoherb, s most menyek ismét teát főzni. Addig meg iszom egy sörikét. vagy inkább őszilevet? Nem tom, mire kimegyek a konyhába kiderítem.
Jányom meg vigyorog mint vadalma.

Kép
kissmanó

KépKépKép
mütyürke

:shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

hát ettől megőrülök... na ezért írok ritkán...

KépKépKép
mütyürke

Járóka: én is mellette vagyok, mi is beszereztünk egyet, de még csak a macska kucorodik bele, alig tudom kipaterkálni onnan :shock: . Nekünk más szinten van a gyerekszoba és a nappali ezért is gondoltunk rá, hát még nem tudom szereti-e... mindenesetre már raktunk bele játszószőnyeget és én kb. 2 hónapos korától szerettem volna ha elvan benne...

Emi: én sem mérem, a heti ill. havi mérést szoktam megejteni, hogy hízott-e már annyit, amennyi kell(ene)... havi 500 gramm a minimum... Szóval hízott... :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Móni? Zsuzsi? Annee?

Andrea
Kép
kindernay

Hali!

Járóka ellenzék pl. itt a babaneten az orvos válaszolban a dokker:
Válasz:
"Nem ajánlom a járókát, csak, ha már megvan, és nem kell újat vásárolni. A járóka csak néhány hónapig elég. Amint a baba megfordul, szűk lesz, gátolja a kicsit a mozgásban. Szerintem a szőnyegre terített tiszta lepedő a legjobb. Ezen már most is kint lehet a baba, amikor tudod, hogy nem fog aludni. Szerencsés dolog arra szoktatni, hogy az ágyat alvásra használja. A zenélő játékoktól óvnálak. Ezek csak leszoktatják arról a babát, hogy felfedezze a saját kezét, a saját hangját, hogy eljátsszon az egyszerű tárgyakkal, hogy az is felkeltse az érdeklődését, ami nem rikít, nem mozog, nem csilingel. Így a "való világban" a gyerek már unatkozni fog. Egyszerű tárgyak, szép plüssfigurák, színes kendők, labdák és csörgők - ebből sem sok - ennyi kell egy babának.

Sződy Judit

2002.11.01 "
ckat

Ceniko: jó hogy írtad, hogy fa legyen, a hálós az összecsukhatós mivolta miatt jó, dehát tényleg árthat.... meg a főzés miatt elengedhetetlen. (Sajna házikó kicsi, "fapados" :D , de imádom)

Manó: segítek Neked: igyál sört! :D alkoholmentes jéger nincs??? azt bepuszilnék már egyet... :roll:
ckat

Sziasztok!
Ma nehez napunk van, nem tudok irni sokat. Szinte semmit sem aludt Picur, most is olben. Mostmar egy hete nincs kaki... :(

Mano! Irt Varadrol apa huga es o ajanlotta Egonnak a Sab cseppet. Ezek szerint az van ott is. A teljes neve Sab simplex. OLyan, mint az infacol. Ha meg kell, probaljatok ki.

Sara baba gyonyoru.

Na, mennem kell
molkata

Sajna sör naponta letudva.
Alkeszmentes jéger jöhet(ne) ide is literszámra. :wink:

Kép
kissmanó

Kössz Kata, a Sabról én is tudok már régóta.
Kopp-kopp-kopp, legalább a görcsipörcsik nagyvonalakban elkerülnek. Ami meg maradt, azok nem szorulnak kezelésre, annyit kell egy babónak kezelni tudni.

Szegény Egon. Remélem mikor megoldódik (hamarosan), akkor utána nem lesz többet ilyen brutál. Legalábbis Edünak nem volt.
Amúgy én 5 nap után nem bírtam nézni anno a szenvedéseit, s kapott egy fél csecsemőknek való glicerines kúpot. Sze fél kúp még nem rászokás. Asszem a másik félre nem is volt aztán szüksége.

Kép
kissmanó

Bakker most látom, hogy az aranyeres homeós infóm 2x küldte el, de a Sára babát dícsérő hozzászólásom meg lenyelte.

Akkor most csakazértis: végre láthattuk Sára cicát. Eddig is kár volt kihagyni. Szép csajszi.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Minden bébi szupercukker!!!
Mindenkinek nagyon köszönjük a Pannadicséreteket! Olyan aranyosak vagytok! A talira lehet, hogy mi is mennénk, de nem biztos. Azért írj fel minket Annee.

Ma meg tegnap nagyon nyügi volt Királylány, úgyhogy nem volt valami jó napunk. Ez a hullameleg nagyon sz@r. én is kivagyok, hát még ő! :evil: :evil:

Szedem a more milket, beválik eddig, úgy néz ki. Sok a tejci. Panna egyre többet szopizik. Olyan édi, imádom! Most egy szál pelusban szundizik...

Aranyér: Sajna nekem is kijött... brutááál! Sperti kenőcsöt használok, de nem túl hatásos... mindegy, erre úgyis csak az idő használ.

Remélem, Rózsáék jól vannak... annyit gondolok rájuk! :roll:

Kép
zsuzsi**

hát én mindjárt megőrülök, a Zalán ordíííííííííííííííííít, de már pár órája... a Viola rossz mint az ördög (de télleg bakker iszonyat rossz a homokozóba bukfencezett :shock: , tiszta homok volt még a puncija is :shock: ) a Bogi egész nap a seggembe van, semmit nem tud magával kezdeni, a játszón is vagy mellettem ült a padon (kezemben a Zalán lógatva mert ordított) vagy a hintán ült (de nem hintázott) szal felmodnok. MOST! Hja és persze egyedül vagyok...apánk icakás.... Biztos front van, de akurvaéletbe ilyenkor sokkkkkk ez a 3 kölök..... :shock: :oops: :evil: :x :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

enikő mindjárt ovi és máris kevesebb, visszaszámlálás! :wink:

na hát én tényleg megszenvedem ezt, most csak 20at tudtam fejni :?

Sára babónak milyen kis édi vöröses sérója van! :D

Majó haja mászik a háta felé :lol: már a feje búbjáig ér a homoka! :lol: mókás mert ott meg hosszabb a haja piit, mindig azt markolgatja kaja közben

lynia-

taliról jut eszembe, hogy is megyünk? bébjárgány és vonat? na az megint szép lesz! :shock:

lynia-

lehet be kellene újítani egy kengurut

lehet hülyeség, de én azon agyalok, hogy oké veszünk kengurut, de most nyáron, kora ősszel összesülünk benne nem? télen meg a kabátra hogy húzom fel? meg nem olyan meleg nem?

vagy rosszul gondolkodok és mégis ki lehetne használni? vkinek tapasztalat?

lynia-

Na, kipróbáltuk Egonnak a glicerines folyékony kupot. Eddig semmi, pedig már 6-kor megkapta. Nagyon szenvedett a kis drága. Most viszonylag nyugi van, furdott es evett.
Holnap megint kap egyet es ha az sem segít, veszek kupot neki. Nehéz napunk volt ma.

Eniköö! Biztos nem annyira, mint neked... Te, szegény...

Emi! Nekünk van kengurúnk, de azt hiszem, többet nem fogom használni. Legutóbb abban mentünk a dokihoz. Hát, majd leszakadt a hátam, mire hazaértünk, pedig nincs messze. :shock:
Egyébként, Egon jobban szereti, mint a gyerekkocsit.
molkata

Enikő sorstársam, megértelek :cry: Nálunk ma dettó ugyanez megy megspékelve ezzel a fránya aranyérrel :twisted: A fiúk felásták a kocsibeállót, minden csupa sár és abban ugráltak fetrengtek :twisted:

Sára baba nagyon édi az óriáscumójával :lol:

Ma valahogy nekem is kevesebb a tejcsi, tök puhák a cickóim. Mondjuk Sameszt nem zavarja eszik rendesen nem látom rajta, hogy éhezne, viszont ezt a meleget nagyon nem bírja :cry:

Emi: télen kengurut kabát alá :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

na csajok, ma átmentem minden fázison: szomorúság, kétségbeesés, aztán felhívtam az LLL-től Ungváry Renátát, szerencsére ő átlendített a holtponton. Elcsomagoltuk a mérleget, és este már görcsölés nélkül etettem egy jót :D
Egy nagyon fontosat mondott a 6 hetes bumm-hoz: addig a hormonok hatására termelődött a tejcsi, ezután annyi termelődik, amiért a kicsike megdolgozik. A babának és a mamának is kell idő, hogy ehhez az új felálláshoz alkalmazkodjon.
Az én kicsikém is megszokta, hogy dől a tejcsi, de most jobban meg kell küzdenie. Úgy tűnik, kezdi felfogni :D

Kép
Kép
emma1976

Emma!

Ungváry Renáta nagyon jó fej. Én is hívtam többször LLL-eseket..2 nőcivel is beszéltem végső elkeseredésemben. Teljesen átérzem a problémádat Emma, mert nálunk pöccre ugyanez volt a helyzet. Amit mondanak nem hülyeség..és biztos vagyok benne, hogy ez a sok cicizés változni fog, nálunk már nagy előre lépések vannak. Ma
Holnap leírom részletesen neked (is) a tapasztalaimat.

Enikő!!
Őszintén szólva most nem irigyellek. Biztos nagyon jó a nagy család, 3 gyerkőc..sok-sok örömet okoznak stb de most megértelek. Úgyhogy nem is tom mit mondjak neked, kitartás és simi-simi.

Brigi!!
Biztos nálatok is hasonló helyzet, mint Enikőnél + ráadásra az aranyér..(amihez mielőbbi gyógyulást kívánok, Reparon kúpot próbáltad?????) de olyan kis aranyosak, hogy felásták a kocsibeállót és ott fetrengtek. Tudom, hogy ez nektek most nem okoz túl nagy boldogságot..de igazi gyerekek! Nekem ez tetszik.. :oops:

Kata!
Egonnak mielőbbi nagy kakit!!!!!!!!!!!!! Jöjjön már ki az a fránya kakikaaaaaaaaaaa

Mikor lesz a tali, van már időpont???
Huu mekkora flash lesz...nagyon kíváncsi vagyok mindenkire

Manóóó!
Sört én is iszom minden másnap kb. Van alkeszmentes jager??

Jó éjszakát!!
torolve_20131003125716

enikő, brigi: klubot is nyithatnánk... :wink: én már vágom a centit az oviig... már csak 1 hét :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

jaa... andi: adós vagyok még egy válasszal... igen masszíroztattam a hasam, de igazából persze teljes test volt, de a hasam és a comb-fenék környékére külön időt szánt a nő.. (az én krémjeimmel amit vittem magammal) 1,5 hónap alatt visssza csinált az eredeti 38as méretemre :wink: úgy hogy közben nem diétáztam és nem sportoltam semmit. (heti 3x jártam)

KépKépKép
mütyürke

nem tudok aludni.... :shock:
Mütyürke: kihez jártál???? Bakker!!!!!!! Milyen krémmel???? Én most kicsit bekettyóztam... de szerintem napok kérdése és elmúlik. :cry:
Na jó éjt, megpróbálom a lehetetlent...

Andrea
Kép
kindernay

Zsú: már tényleg 1 hónaposak vagyunk!!!! Hurrá!

Andrea
Kép
kindernay

priv. ment :wink:

KépKépKép
mütyürke

Csajok! òriási kaki volt!!!!! :D :D :D :D
molkata

Sziasztok!

Én nagyon szeretem a járókát, még Eminek vettük, nem volt olcsó, 29 e volt, de nagy, bükkfa és felemelhető magas pozícióba is az alja, így már 2 hónaposan beletettem.

Az volt a "gyerekszobája", egész 9 hónapos koráig használtuk, eleinte sokat, majd kb. 8 hónaposan kezdett mászni, onnantól már többet volt kint a szobában a földön, s csak akkor tettem bele, ha pl. zuhanyoztam.

Ő is szerette,sokat hempergett benne, játszott, s pl. míg főztem, odahúztam a konyhaajtóhoz, így láttuk egymást, mégis játszhatott közben.Szerintem jó dolog, sokkal jobb, mintha pl. autós ülésben ücsörögne órákat, mert úgyis le kell időnként valahova tenni, s a padlón nem mindig biztonságos.
A kiságyban meg nem akartam tartani, ott kevés a hely, s szokja meg, hogy az alvásra való, nem játékra (sosem raktam játékot sem a kiságyba emiatt).

SZóval azon kevés dolgok egyike (az Avent mellszívóval együtt) ami marha drága volt, de megérte, ha nem lenne, megvenném most is. Nagyon praktikus volt a felemelhető magasság, csak ilyet vennék megint.

KépKépKépKépKép
uxi

Ez a kép Emiről készült kb. 4 hónaposan, játszik a járókában. Kép

KépKépKépKépKép
uxi

http://www.arzuhanas.com/Bababolt-Kat82 ... 258.html#x

Kép Fa forgó az árzuhanásról

Kati - tom, a színek nem nekünk kedveznek....
De ócsó, 2420 Ft, igaz nem zenél.

Kép
kissmanó

avagy egy másik Kép

Kép
kissmanó

bakker, picit nagy lett az előző. Bocs.
Ügyes kezű anyucik (mint Bori) sk is kivitelezhetik az ilyent.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?