Az elején én is pótoltam tápszerrel. Én úgy csináltam, hogy először mindig cici, aztán ha nem volt elég adtam tápszert, vagy lefejt anyatejet. Igazándiból rendszer nem volt benne, mert hol éjjel pótoltam, hol délelőtt, hol délután, mikor kellett. 1 nap kb 2X kellett. Aztán elhagytam a tápszert, s csináltam azt, hogy mindkét cicit odaadtam egy-egy etetésnél, s gyakrabban, mint 3 óra, s tényleg beindult a gyakori szpoitól. Szerintem próbáld még ki egy kicsit, hogy sűrűn mellre teszed, ha kell, mindkettőre. Én nagyon nem akartam a tápot, én is attól féltem, hogy leszokik majd a ciciről. De az állítólag -a szopis tanácsadók szerint- nem jó taktika, hogy kihúzod a kaják közti időt, mivel minél több inger éri, annél több tej lesz. És ugye a tej jelentős része a szopás alatt termelődik, nem az evések között, mert a cici "nem tejraktár"
Próbáld még ki, hogy egy pohár vízbe teszel 1 evőkanál almaecetet, s viszonylag éhgyomorra megiszod, egy nap 2-3X. Nekem beválik, ha iszom. És egy barátnőm mesélte, hogy 4-5 napig nem kakilt a kisfia, s ő is kipróbálta az almaecetet tejserkentés céljából, s azt vette észre, hogy reggel megitta, du-ra lett kaki. Azóta mindig iszik, ha nincs kaki. Én nem vettem észre ilyen összefüggést, de könnyen elképzelhető, hogy arra is jó.
Vagy hívj fel egy szoptatási tanácsadót, a Liga honlapján találsz neveket, sokat tudnak segíteni. Egy barátnőm egyébként azt csinálta a 2 hónapos gyerekével, hogy kész, letette a tápot, addig adta, s befeküdt a gyerekkel a nagyágyba, s egész nap egyik ciciről a másikra tette. Ez nem volt könnyű, s neki ráadásul több idő is kellett, hogy beinduljon, de meg lett az eredménye. Én mindig hívtam Őt ha már épp feladni készültem, hogy "jaj, itt hal mellettem éhen a babám"
Szóval ne add fel, hátha nem kell a tápszer, eddig is tök jól volt tejed!
Jó éjt.

Ez a kedvenc fotóm most a mi kis manónkról.