szirom
2003.04.28 12:58
, szerintem hétfõn, mert keddi napon volt az utolsó menses 1. napja, amibõl nekem többnyire a hétfõ A HÉT vége)
.
.
Elsõ babavárásomnál a 2. UH-os(nekem az vmiért csak a 22. héten volt) méretek alapján módosított a dokim -1 hetet (jan. 21. helyett 14). Persze az úrfi mégis csak egy nappal elõbb érkezett az eredeti idõpontnál. Viszont minden nõvér azt kérdezgette, hogy túlhordtam e, mert olyan volt a keze és a lába, mint aki lakodalmas sereg után mosogatott lábáztatás közben... 3 hétig hámlott a bõre! Valószínüleg tényleg jó volt a módosítás, mert pl. egy gramm magzatmáz nem volt a kis testén, ami ugye túlhordásnál már elõfordulhat. Ez jó, hogy csak utólag tudatosult bennem (túlhordás)!
2003.04.28 15:51
Egyébként tényleg elsõ csemete, vajon mibõl jöttél rá, csak nem olyanokat kérdezek, amilyeneket egy gyakorlott anyuka biztosan nem?
) 2003.04.28 16:20
2003.04.29 13:21
2003.04.30 07:31
2003.04.30 14:06
Bár még van egy kis idõm, ha tényleg a huszonvhányadik héten érdemes menni.
, így nekiállt forgatnia a tût a vénámban... Na, nem részletezem, sikerült megtölteni azokat is, de már a papír kitöltésénél is problémázott és morgott az orvosom miatt. Miért nem õ vette le a véremet (megtehetné), biztos nem szeret adminisztrálni - pedig ott volt az orra elõtt az a beutaló, amit a dokimtól kaptam. Ezt mondtam is neki, mire megörült, mert õ még ilyent nem csinált és hát bocsi, de ezt nem tudja, belátja. Ez mindenesetre pozitív volt tõle!
De itt legalább rugalmasan megoldották, lemásolták az eredetit
2003.04.30 14:28
2003.04.30 15:22
2003.04.30 15:34
2003.05.04 20:57
Igaz, ma már csak mély bordó folt éktelenkedik sárgás alapon...) lehet, hogy vállalom az utazgatást a XI. kerületbe.
2003.05.05 10:49
Szép nagy keszeget fogtam, de tényleg
Viszont kiderült, hogy nem bírja a bõröm a napot, és tele lettem kiütésekkel, pedig nekem az életemben soha semmi bajom nem volt a bõrömmel. Óvatosságból pedig még be is kentem magam 15-ös naptejjel, de úgy tûnik, hogy még ez sem járható út. Azért ezt jó tudni, hiszen még csak most kezdõdik a nyár... 2003.05.05 12:54
2003.05.06 16:22
)
)) Olyan boldog voltam utana, remelem most mar minden rendben lesz.
Meg egyebkent is
Meg a nemet is szeretnem tudni. Itt korulottem mindenki fiut josol en is ugy gondolom ( pedig egy picivel inkabb lanyt szeretnek de mindenkit nagyon fogok szeretni
2003.05.06 17:00
Szerencsére eszembe jutott, hogy az Astoria üzletház alagsorában van egy indiai üzlet, és ott nagyon jó lesz nekem kismamaruhákat venni, és tényleg. 15 ezerért sikerült vásárolni 3 szellõs, lenge pamutvászon, illetve géz blúzt, egy nadrágot és egy ruhát. Úgyhogy ajánlom mindenkinek, aki ruhagondokkal küzd. Még én is találtam szép holmikat, pedig nekem nem könnyû, mert jócskán meghaladom az átlagsúlyomat. Igaz, hogy amióta elõször mért meg a védõnõ, csak 2 kilót szedtem föl, elõtte viszont meg sem merem becsülni, úgyhogy ha most nem várnánk babát már régen fogyókúráznék... Azt hiszem ennyi kiló még sosem voltam
Nem mondom meg, mennyi
A párom horgászat közben végre kialakította álláspontját a lánynévvel kapcsolatban, úgyhogy végre 2-re szûkítettük a kínálatot, és ez nekem nagyon megnyugtató
A fiúnevet már régen kitaláltuk vita nélkül... Valamelyik nap érdeklõdtem, hogy ti hogy álltok a nevekkel, de senki sem írt semmit..
Eláruljátok
2003.05.06 20:16
Név van már? És jó volt a 20. héten is a 3D? Mert már irtam, eddig mindenki a 25. hét utánra ajánlotta...De bizti én se fogom addig kibirni
Névügyben én azért nem irtam, mert igazából semmi ötletünk nincs még, illetve a másik véglet, hogy elõjön vagy ötven
De a vezetéknévbõl kiindulva elég hamar szûkülni fog a kör
2003.05.07 10:17
A párom viszont türelmesebb... Most már viszont biztosnak tûnik, hogy ha fiúcskánk lenne, akkor Miksa, ha kislány, akkor Léna vagy Zorka. A vezetéknév nálunk is elég meghatározó, egy halom mindent egyszerûen nem lehetett mellétenni. 2003.05.07 12:32
2003.05.07 13:38
A mi nevünk egyszerûbb, csak a Jázmin nem ment hozzá, pedig évek óta azt tervezem, hogy így fogják hívni a gyerkõcöt. De nem olyan nagy baj ez, mindenesetre még megpróbálom második keresztnévnek besuvasztani valahogyan
2003.05.07 19:59
2003.05.08 07:40
2003.05.08 07:59
2003.05.08 08:52
2003.05.08 14:27

Elég szörnyû, de azért nem hiszem hogy a monitoroknak van köze hozzá. Én csak 1,5 hónappal a szülés elõtt jöttem el, de én nagyon jól éreztem magam végig, és semmi gond nem volt a terhességgel sem. Bár be kell valljam az utolsó pár hónapban már minden jobban érdekelt mint a munkám, úgyhogy sok hasznomat nem vették.
2003.05.08 19:51
Hát mit ne mondjak, megkönnyeztem, pedig azt hittem, második terhességnél már természetes lesz minden. De most legalább megnyugodtam, hogy minden okés eddig. Három hét múlva megyek a kórházba uh-ra, ott már méreteket stb-t is mond majd. És természetesen babócánk elsõ "filmjét" is rögzitjük.
De persze, irt papirt, úgyhogy holnap el is csattogok dokinénihez. 2003.05.09 09:09
Egyébként sincs jó napom, mert az éjjel elkapott valami gyomorrontásféle, hányás, hasmenés egyszerre. Aztán egy darabig a fürdõszoba padlóján hevertem, mert nem tudtam visszamenni a hálóba. Páromnak viszon kispapásodik a füle, mert simán felébredt egy halk szólásra, és olyan aranyosan segédkezett. Mindig tudtam, hogy jól választottam
Anyukám szerint lehet, hogy nem kellett volna az autóban csipegetnem a frissen vásárolt eperbõl, hanem meg kellett volna várnom, míg hazaérek. Én sem nagyon tudok másra gondolni.
Én mindig le szoktam mérni centivel, hogy el tudjam képzelni, sõt a múltkor amikor anyukámnál voltunk, találtam egy pont akkora babát a gyermekkori kollekcióból. Most viszont csak a leírásokból tudom, hogy 20 centi körül kell lennie
Látni sajna csak a jövõ héten fogom, ha az AFP-vel visszamegyünk a doktorbácsihoz. Már alig várom
2003.05.09 12:37
2003.05.13 10:21
Mentségemre szóljon, hogy elutaztunk a párom családjához a hétvégére, meg egy kicsit horgásztunk is a Tiszán.
) Nagyon örülök neki, nagy megkönnyebbülés. Most már a következõ uh-t várom, ami valószínûleg csütörtökön lesz, mert a kispapa akkor ér rá, és akkor tud elkísérni. Már csak 2 nap
2003.05.15 08:12
Ma mentek uh-ra, ha jól olvasom, remélem, jössz egybõl mesélni!
Remélem, addigra végleg elmúlnak már a rosszullétek meg az álmosság. Egyelõre az álmosság semennyire nem hagy nyugodni, a rosszullét már bíztató, mintha szabadulnék tõle lassan
(nagyon lassan...) 2003.05.15 12:36
Már egy hónapja nem láttuk Vízipókot, az már nagyon nagy idõ ám! Gondolom be fog hívni valamikorra a kórházba, mert most van itt az ideje egy átfogóbb uh-nak. 2003.05.15 13:03
Majd szólj, mikor mész a kórházba uh-ra, mert ugye két hét múlva én is megyek, hátha összefutunk
2003.05.16 07:41
Parom meg csak csendesen megjegyzi, hogy tegnap meg mas volt az allaspont. Mar julius vegenel tartok. ( dec-re vagyok kiirva )
A parom mar csak egy alvo Meset kap, aki raadasul nyugos es erzekeny. Nem irigylem de egyebkent mar jol vagyunk
Olvassa a Kispapakonyvet itt ajanlotta valaki.
Vettunk egy ismerostol babakocsit meg hordozot, mondjuk nem olcson szerintem ennyiert ilyesmit ujan is kaptunk volna, meg lehet, hogy talaltam volna szebbet is, de mar annyira akartam otthon babas dolgokat. Szerintetek 38ezer egy alig hasznalt babakocsiert es hordozoert sok? Nem nagyon neztem szet arugyileg. Jo a babakocsi ( ABC design eleg sok mindent tud, csak ket iranybol nem lehet tolni ) a hordozo meg atlagos.
2003.05.16 09:54
Egyébként aranyos volt a párom, azt kérdezte miért akarom rejtegetni a pocakomat?? Imádja ahogy növöget. Kicsit "türelmetlen" is lehet, mert javasolta, hogy a hétvégi oszt.találkozómra még egy párnát tegyek be a szoknyám alá, hogy jobban látszódjék
Az mennyivel esztétikusabb??? Mi inkább büszkék lehetünk rá, hogy valaki ott "sütteti a hasát" a hasunkban. Igaz, hogy a túlzott napot nem javasolják a túlhevülés miatt (mint a forró ülõfürdõt), nem esik jól a babusnak. 2003.05.16 14:35
Kriszta, nekem is Hammersberg a dokim, úgyhogy igen, olyan az uh a magánrendelõben
De nem baj, mert arra nagyon is megfelel, hogy az embert megnyugtassa, hogy minden ok. Doki bácsi szerint a hossza olyan 20-25 centi lehet, de csak a fejét tudta lemérni
Most meg is vizsgált, zárt a méhszáj, minden ok, és most következõ szerdán megyünk uh-ra a kórházba. De azért egyszer csak összefutunk ott is! Azt nem ígérte, hogy a nemét meg tudja mondani, de azt mondja, hogy az sem kizárt.
Mese, szerintem ahogy tudsz, szállj ki a munkából, mert a napi ingázás egyáltalán nem használ, nyáron pedig kifejezetten rossz lehet a kánikulában. nekem egy kicsit lelkiismeretfurdalásom volt, hogy mások meg milyen sokáig dolgoznak, de aztán rájöttem, hogy egy fenét, nem akarok én hõs lenni, hanem egészséges, nyugis babát szeretnék. A tali meg nincs ellenemre, beszéljünk meg valamit!
Egy halom plusz kiló van rajtam, aztán meg írtam, hogy elõjött a napallergiám, úgyhogy csak óvatosan a teraszon vagy a félárnyékban
De egyébként úszótrikóban már horgásztam, igaz, hogy egy nagy strandkendõt is magamra kötöttem... 2003.05.17 10:01
Na, de majd legközelebb! Én a kórházba pont az utánatok következõ szerdán megyek, úgyhogy nem futunk össze sajna most. Ti hányra szoktatok menni? Mi minél elõbb, kb fél nyolc-nyolcra, akkor nem kell még várni.
Úgyhogy én azért elkezdem ezt a "szokást"... 2003.05.18 08:05
De mindig hangsúlyozza, hogy ez nem igazán pontos, és majd a kórházban... A hosszát azért meg sem próbálta, csak a buksiját.
Remélem értitek, hogy gondolom: szóval hogy egy férfi általában célirányosan közlekedik az áruházakban, és viszonylag nagy sebességgel, és ezért az ember semmit sem bír mellette rendesen megnézni. No de most nem így volt, érdeklõdve haladtunk végig, mindent megnézve, és különösen lassítottunk a kiságyaknál, a babakocsiknál és az autósüléseknél
És megvettük Vízipók élete elsõ holmiját, egy zenélõ forgó, ágy fölé való izét
Asszem a Friss kismamáknál olvastam, hogy ha az ember sokat játssza a törpének a dallamot, akkor ismerni fogja, és ha már kint van, akkor klasszul meg lehet vele nyugtatni. Meg különben is úgy szerettem volna már venni valamit, de ilyen korán még nem nagyon merek. Ez azért belefért
2003.05.19 10:33
De jó hogy a férjedet így érdekelte. sajnos az enyémet nem annyira, így én csak babakocsit vittem el venni, az mégis "kocsi", az érdekelte.
De az egyebeket anyukámmal vettem meg meg egyedül, de nem bánom imádok nézelõdni.

2003.05.19 10:36
2003.05.19 19:19
De vásárolni még tényleg nem nagyon merek, egyébként nem vagyok babonás, de most mégis talán egy kicsit, vagy mit tudom én, jobb a békesség... Te miket vettél ilyen korban?
Nagyjából egy térben van a hálóval, mégis egy kicsit elválasztva, de ajtó nincs a két helyiség között. Még nem polcoztuk be igazi gardróbnak, úgyhogy még bárhogyan alakítható. Klassz világos, és onnét nyílik az emeleti fürdõszoba. Lehetne külön szobája - és lesz is - de az elején ez jobbnak tûnik. Meg amiatt aggódom, hogy mi úgy egyébként csukott ajtónál alszunk a macska (Béla) miatt, aki lakásban nõtt fel és élt, és ezért öregségére már nem rakom ki éjszakára (fõleg nem télen). Ha viszon nyitva a háló ajtaja, tuti, hogy közénk fekszik, azt pedig a párom nem tûri. A gyerekágyba pedig tényleg végképp ne feküdjön, úgyhogy Vízipók jön be velünk egy hálóba
Huhh, lehet, hogy kicsit bonyolult voltam
2003.05.20 09:22
2003.05.20 09:24
2003.05.20 17:58
, mert már most odavoltak a combhossza miatt(30,6 mm). Az ülõhossz kimaradt vmiért. Ma a "rendes" genetikai Uh-n voltunk, tegnap a szív Uh-n (nagyon jó naponta látni ezt a kis ficánkoló emberkét!!), de ott is jól végignéztek mindent(vesék, belek, agy stb.) Szóval lezuhant a nagy kõ, csak egy kicsi kavics maradt, mert azért a tegnapi dokinéni pedzegette az amniocentézist alacsony AFP és koromra való tekintettel (ugyanis mindkettõ határeset).Bár nem akar rábeszélni. Na mindegy, ezt majd a dokimmal részletesen megbeszélem. 2003.05.21 10:03
) Még nem ígérte tuti biztosra a dotor bácsi, de azt mondja, nagyon úgy tûnik, és én is mintha látni véltem volna egy kis pöcköt
A párom szerint 80% és nagyon boldog, de szerintem ha lányt mondtak volna, akkor is ugyanolyan boldog lenne.
Szóval azt írod, hogy a 30-as combhossz az nyakiglábat jelent, mert akkor mi is azok vagyunk
Ez most nagyon klassz uh volt, mert bár a kórházba kellett menni, mégis be tudott jönni a párom, és a doki is óriási volt, mert mindent részletesen magyarázott. Vízipók meg szökdécselt, bukfencezett, néha alig lehetett mérni
Föl vagyok dobva, no
Én olyan agusztusra gondoltam, mert akkor még tán közlekedõképes vagyok, marad idõm pakolászni, mosni, ilyesmit is. Kispapának jó ízlése van, de azért nem hagynám rá a teljes bevásárlást, meg nem is lennék nyugodt, ha nem lenne kész minden, mire indulni kell a kórházba. Meg hát õ már most digitális fényképezõgépet (játék) nézegetett a babának, szerintem elõfordulhat, hogy pelenka helyett ilyesmit venne
Szóval nyár vége, addig pedig tájékozódunk, hogy már mindent tudjak, mit hol érdemes venni. 

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|