A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Még1x köszi csajok Bencus köszöntését! Átadtam neki nagy puszik kíséretében :D

Kutyus (és egyéb állat)-gazdi-megtalálós sztorik olyan jók, mármint hogy sikerültek az akciók :D :D

Szobába kakilós gyerkőcök meg :lol: :lol: :lol: de valszeg csak addig, amíg az enyim nem teszi... :mrgreen:

Kamillának továbbra is ++++++++++++++++++++++++++++++

Barbi :) Éljenek az éjszakai eredmények! :D (ez ugye átaludt éjszakákat jelent? :wink: ) És a homokozós biopiac nagyon rulez, ide is kéne 1!

Johi :) Zsolti lábának ++++++ Kezed hogy van?

Indi :) Örülök, hogy Dominó meggyógyult és hogy zajlik az élet! :D

Mása :) Szuperek az új vonalzók!! :D Képek irtó jóóók!! Levente mekkora már! :o és Orsika nagyon csinos :D látom, használja a csattokat :wink: :D :D A keresztelő hol lesz? elutaztok?

Arwen :) Attila nagyon cuki a kádban! :D Kontrollon minden rendben volt?

Leni :) A bizalmunk (pár üvegpohár felseprése óta) per pill. a műanyagpohár szintjén van :mrgreen: :lol:

Neet :) Eszti és az ölelés :D :lol: Gondolkozzál csak ketteskén, megéri :wink: (tudom, már minden ellenérvet leírtál, de gondolkozni azért szabad :wink: )

Vica :) És milyen sütit kapott Máté??

Zsan :) Nagy gratula az új autóhoz!! Reggeli kakaózáshoz nekem sincs tippem, néha nagyon türelmetlen tud lenni a gyerök, de én már csukott szemmel is elkészítem neki fél perc alatt, így gyorsan túl vagyunk rajta :mrgreen: :lol:
denizsa

Vica,
szüléssztorit nekem is!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok,

gyors olvasás, gyors válaszok, bocs, ha valami kimarad.

Máténak boldog első szülinapot,
Mersének meg Bencének boldog névnapokat!

Kamilla meg Isti gyógyuljanak++++++ (nálunk mintha Zsombor taknyosodna..)

Indi,
a pokemon-kártyás sztorin nagyon jól szórakoztam!

Zsan,
ebben meg teljesen magamra ismertem:
és hogy szokjak le arról,h reggel, amikor még nagyon álmos vagyok állandóan káromkodok és morcos vagyok a gyerekeimmel, amikor kakaót kérnek, és mindketten segiteni akarnak megcsinálni????

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Én már rászoktattam őket, hogy amíg anya meg nem issza a reggeli kávéját, addig tessék mellette lustálkodni az ágyban. Ugyanis a reggeli kávé kortyolgatását csakis ágyban tudom elképzelni, bár apjuk szerint három gyerekkel erről már illene leszokni. De csakazértse! :lol: Szóval tök jól elheverésznek mellettem, utána meg már van türelmem kivárni, hogy ők vegyék le a kakaósdoboz tetejét, belerakják a kakaót a bögrébe, aztán visszarakják a doboztetőt. Zsombor már reggelente mindig megkérdezi:"Anya, megiszod a kávéd és akkor jobb lesz neked?" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mikatta

Sütés-főzéshez: Veszélyes dolgokat (mint pl. késsel aprítás, forró edény, sütőhasználat, stb.) nem engedek Bálintnak, ebben én is nagyon szigorú tudok lenni. 8) Ilyenkor határozottan mondom, hogy ezt anya csinálja és nincs vita. De a többit igyekszem lazán venni és persze nem olyankor dolgozunk együtt, ha időre megy, ill. ha nincs kedvünk hozzá, akkor nem csináljuk, mert akkor nem öröm. Igazából először azért vontam be a kölyköt a sütésbe, mert nem tudtam ketté szakadni, vele is foglalkozni, meg a sütit is elkészíteni, aztán legközelebb amikor megemlítettem neki a sütést, már rohant is a konyhába :lol: Most már ki nem hagynám ebből az élvezetből B-t :lol:
A zökkenők nagy részét ki lehet védeni, pl. kiöntés: volt már, hogy a földön landolt a tészta, de B. a takarításban is lelkesen segített :lol: és rögtön meg is tanulta, hogy egyik kezével fogni kell a tálat, miközben a másikkal keveri. Törés: ezek elkerülése végett, műanyag vagy fémcuccokat használunk. Elcseszés: eddig még nem volt :D Eleinte kistálkákba kimértem az összetevőket és B. csak beleborította a tálba, most már ő is méri ki azokat (kis mérőkanállal, így tisztára olyan, mint a homokozás :wink: ). Persze azért nem árt, ha van kéznél papírtörlő :wink:
denizsa

Sziasztok!

Zsan: autó :lol: :lol: :lol: ide nekem is egyet, a 3 gyerek megvan hozzá :P

Kata: ezzel én is próbálkozok (anya reggeli kávéja)

Vica: szüléssztorit én is kérek szépen!!!

szél itt is, még fát is vitt :( (XIII.ker)

Barbi: veled szeretném felvenni a kapcsolatot, sok kérdésem lenne, de niiiincs időm normális levelet írni :?

És ma olvastam egy nagyon szépet, engem nagyon megfogott:

---------------------------------------------------------------------------

A Legszebb szív

Egy napon, egy fiatal megállt egy nagyváros központjában és mondogatni kezdte a járókelőknek, hogy neki van a legszebb szíve a világon. Nemsokára nagy tömeg gyülekezett körülötte és mindenki az ő csodálatos szívét bámulta. Semmi hibája nem volt az ő szívének. Egy karcolás, egy seb, egy repedés, semmi. Mindenki úgy találta, tényleg ez a legcsodálatosabb szív, amit valaha is látott... Az ifjú nagyon büszke volt a tökéletes szívére és továbbra is dicsérgette önmagát.

Egyszercsak a sokadalom közül egy öreg közeledett. Csendes hangú, mintha csak önmagához beszélne:

- És mégis, az Ő szívének a tökéletessége nem hasonlítható az én szívem szépségéhez...

Az összegyűlt tömeg kezdte az öreget figyelni, és az ő szívét. Az ifjú is kíváncsi lett, ki merészeli ezt tenni, össze akarta hasonlítani a két szívet.
Egy erős szívet látott, melynek dobbanásai messzire hallatszódtak. De tele volt sebekkel, helyenként a hiányzó darabokat másokkal helyettesítették, amelyek nem illettek oda tökéletesen, helyenként meg nem is pótolták, csak a fájó seb látszott.

- Hogy mondhatja, hogy neki van a legszebb a szíve? -suttogták az elképedt emberek.

A fiatal, miután figyelmesen szemügyre vette az öreg szívét, a szemébe nézett és nevetve megszólalt:

- Azt hiszem, viccelsz, öreg. Nézd az én szívemet- ez tökéletes! A te szíved tele van hegekkel, sebekkel- csak könny és fájdalom.

- Igen, szólt az öreg. A te szíved tökéletes, de soha nem cserélném el az én szívemet a te szíveddel.

Látod... Minden seb a szívemen egy embert jelent, valakit, akit megajándékoztam a szeretetemmel - kiszakítok egy darabot és a mellettem élő embernek, adom, aki néha viszonzásul ad egy darabkát az ő szívéből. Mivel ezeket, a darabokat nem lehet milliméterrel mérni, ilyen szabálytalan lesz, de ezeket nagyon becsülöm, mert arra a szeretetre emlékeztet, amit megosztottunk egymással.

Néha csak én ajándékoztam darabokat a szívemből, semmit nem kaptam cserébe, még egy darabkát sem a szívükből. Ezek a nyílt sebek, az üregek... Hogy szeresd a körülötted élőket, mindig egy bizonyos kockázatot feltételez. Bár vérző sebeket látsz, amelyek még fájnak, mégis... Azokra az emberekre emlékeztetnek, akiket így is szeretek, és talán egyszer visszatérnek, hogy az üres helyeket megtöltsék a szívük szeretetével.
Érted most, kedves fiam, mi az én szívemnek az igazi szépsége?- fejezte be az öreg csendes hangon, meleg mosollyal.

A fiatal, könnyező arccal, bátortalanul odalépett az öreghez, kiszakított egy darabot az ő tökéletes szívéből és reszkető kezekkel az öreg felé nyújtotta. Az öreg elfogadta, és a szívébe rejtette, majd ő is kiszakított egy darabot az ő csupa gyötrelem szívéből és a fiatalnak adta. Igaz, hogy nem illett oda tökéletesen, de így is szép volt.
A fiatal bámulta a szívét, amelyre már nem lehetett azt mondani, hogy tökéletes, de szebb volt, mint valaha. Mert a valaha tökéletes szíve most az öreg szívének a szeretetétől dobogott.

Egymásra mosolyogtak, és együtt indultak útjukra.

Mennyire szomorú ép szívvel bandukolni az élet útjain. "Tökéletes" szívvel, amelyből hiányzik a szépség...

-------------------------------------------------------------------------

Szép éjszakát mindenkinek!

Pocak
pocakpacni

Mikatta :) Köv. lépés: a gyerkőcök hozzák ágyba Neked a kávét :wink: :lol:

Vica :) Ideért a vihar... van szél meg eső is... remélem nem leszünk Dorothyk :mrgreen:

Jó éjt mindenkinek, én is L!
denizsa

Pocak :) Ez tényleg szép...

Vica :) Szüléssztoriért külön kell jelentkezni? mert akkor én is kérek! (bár már sok részlet megvan belőle :wink: )
denizsa

Végigolvastam a lemaradást ill bőgicséltem...
Isten Veled Mirka és Macs Családnak meg .....nem is tudom mi kell ehhez...

Köszönjük mi is a ránk-gondolást az smseket a hívásokat és itt is a sok +-t!!!!!!!!

Röviden: a tököm tele van a magyar eü-vel!
A lényeg: Kamilla okés már, elvileg holnap kiveszik a branült a kezéből, lesz egy utsó vérvétel+pisivétel és elhagyjuk papíron is a HP-t.
Hosszabban: majd holnap talán..mert most már késő van és korán kelünk, hogy időre beérjünk a gyogyóadásra.

Máténak Boldog Szülinapot!!!
Mersének és Bencének Boldog NEvenapját!

Aki beteg gyógyuljon!!!

Üdv a sok újnak!

Jó éjt
Rylie
rylie

Neet,
Eszti dumája :lol: mindig olyan jókat rötyögök :lol: 30%-tól kettes :shock: nem már! elő az ostort, adjál nekik :mrgreen:

Zsanci,
Új autóhoz gratula :D

Vica,
Akkor lehet, h már több személyesen adtátok vissza a kutyit? :mrgreen: De ez tényleg olyan jó, h a kutyik visszakerülnek a gazdikhoz :D Szüléssztorit nekem is! Képet küldöm, ha majd ma felébredek :wink:

Barbi,
Gratula az éjszakai eredményekhez :D És tényleg nagyon jó ez a piac, ahova jársz. Kár, h nekünk ilyen nincs a közelben :(

Mikatta,
Reggeli kávézás :lol:

Pocak,
Tényleg szép :)

Rylie,
Jaj, de jó, h Kamilla már okés :D

Tinu,
Pont rád akartam keresni wiwen és beelőztél :lol:

Mása,
Orsi annyira szép kis csaj és Levente igazi pasi :D Szépek vagytok nagyon! :D

Indi,
Szuper, h Dominó már jól van :D

Márti,
Tényleg milyen fura lehet a másik oldalról szemlélődni :?

Nuk,
Ezek szerint rendeződtek a dolgok Apával? :wink:

Kérdés:
Emlékeimben él egy citromos és egy havasi gyopáros napozó kenőcs v. olaj? :? kőcöknek. Ezeket hol lehet beszerezni illetve mit ajánlanátok még a leégés ellen? :? Persze nem akarom Adélt kitenni a tűző napra, de ha mégis csak nap érné a kis bőrét.

Most már tényleg L aludni

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Hűha, már most kezdem elveszteni a fonalat. Esélyem nincs veltek lépést tartani, de azért belekotyogok. :D

Zsanci, gratula az autóhoz! Amikor Anyu vette utoljára az új autót, úgy volt, hogy ő hozza haza a kereskedésből. Végül nekem kellett vezetnem, mert ő nem merte. Nagyon fura volt, de épségben hazaértünk vele, pedig át kellett keresztbe szelni a várost. Beavatás. :D

Rylie, eü-vel nekem is tele van a tököm, pont egyik nap gondolkodtam, hogy már kismamaként mit szivatnak össze-vissza és ordítoznak velem különböző asszisztensek, lehet hogy ez a felkészítő a "gyerekes anyuka az eü rengetegben" szerepre? Szép név a Kamilla, nagyon szeretem!

Pocak, én is XIII ker! :)

neet, kutyamegtalálás tök jó, én tuti most 3 napig lebegnék. Az ilyenek annyira fel tudnak tölteni. Gyereked szövegei meg :D :D :D

Lányok, ti intimtornáztatok szülés előtt? És után? Tegnap végre elkezdtem a könyv alapján, de hogyismondjam... olyan izés. Egyrészt egyik szorításnál ugrott egy nagyot a gyerek a pocakban, megijedtem, hogy nem esik neki jól. Másrészt, nem vagyok benne 100% biztos, hogy jól csinálom, és akkor meg nem biztos hogy olyan jó. (A Szt Imrés előadáson a csaj azt mondta, hogy ha rosszul csinálod, szép kis aranyeret okoz. :shock: ) Ti jártatok tanfolyamra? Vagy sikerült könyvből? Mi van ha nem csinálom egyáltalán?
Gátmasszázst biztos hogy fogok, de az még arrébb van.

A másik, képzeljétek múlt hétvégén bejelentettük a családoknak a választott nevet (Félix). Hát ki voltak bukva... Az én szüleim még diplomatikusabbak voltak, inkább meglepődtek, ami teljesen OK, de a férjem családja egyenesen gonosz megjegyzéseket tett. :evil: :evil: Kicsit kibuktunk, mert tök nem erre számítottunk, mert amúgy OK a család és jófejek. Nem gondoltuk, hogy imádni fogják, de azért azt sem, hogy így lefikázzák. Rosszul esett, na. De nem vagyunk egyedül azt tudom, az NLCs topictársak 95%-ának ugyanez történt családilag név kapcsán. Ki érti ezt? Mindenesetre mi továbbra is szerelmesek vagyunk a névbe. :D :D
kattix

Kattix,
nehogymá az intimtorna aranyeret okozzon!!! Ezt nem akarom elhinni. Nem pont arra van kitalálva, hogy odalent erősítsen?

Éljenek a kutyusok. (Én most épp hócipőt ürítettem, és közben "véletlenül" nyitva hagytam a kaput... ööö... remélem, egy szál cigit hazajön elszívni utána... )

tarkállik a falunk a sok szúnyogmatricától a hálóban... őssszel festünk.... :roll: Esztert este tetőtől talpig bekentem offal, mert nagyon durván nézett már ki mindene. Alig látszódott ki a piros foltok alól (szúnyogcsípés) OFF-ot lehet túlzásba vinni? :?

Éljen Éljen Kamilla gyógyulása!!! :D :D :D

Este 10 körül elment az áramunk, most jött vissza és első dolgom idevezetett. A hűtőt már kiszárítottam, a kaják egy részét kihajigáltam... :cry: De ami itt este ment... gondolom, máshol is.. egy mp alatt elszállt a kert, asztal, szék, meditető, mindent úgy kellett levadásznunk, plusz Marcit berángatni valami bokor alól, ahol reszketett szegénykém. Eszter úgy aludt, mintha csak békés nyári szellő lengedezett volna.
tegnap: "-Nem szeretem azt a harapós autót." (Tudjátok, ilyen dzsipszerű izé, aminek az eleje, orra olyan, mintha harapna.. a hűtőrács? vagy csak díszbizbasz rajta?)
neet
neet

Kattix: szerintem a Félix nagyon 8) név. Nálunk sem tetszett a TÜnde név mindenkinek, anyósom folyamatosan harcolt, hogy változtassuk meg. Aztán úgyis csak az számított, hogy mi mit döntöttünk.
Én intimtornáztam a kórházban a tanfolyáson. Személy szerint nem nagyon szerettem, túl uncsi volt. Nem is csináltam sose a tanfolyáson kívül. De bizti csinálnám, ha lenne gondom. De egyelőre nincs. MÉg meg a pisitartás. :lol: Szerintem ha csinálod, akkor inkább menj el hivatalos tanfolyásra, mert ott meg tudsz mindent kérdezni.

Indi: olyan rossz, hogy neked ennyire rosszkedved van. :cry:

Kép
Kép
tinu

Boldog Bencét tegnapra! :D

Zsan,
úúúúúúj autóóóóóóóóóóóó de jóóóóóóóóóó :D :D :D :D :D 8)

Rylie,
szia, mesélj

Mikatta,
ágyban kávézás :mrgreen: :lol:

Kattxi,
névnél nálunk nem volt ez, de tesóméknál igen, még én is belepofáztam :mrgreen: :lol: rendi vagyok
intim tornára jártam szülés után Lukács Borihoz, egy beutaló kellett hozzá, eljárni jó volt, mert legalább oda el lehetett szabadulni :D bár Ábel az esetek többségében jött velem ami nagyon tetszett mindenkinek :D
szerintem ha nem dirketben kifelé nyomod, nagy baj nem lesz :D azt tapintsd meg, hogy jól nyomod-e, ha nem érzed
intim tornától bébinek baja nem lesz, nem emlékszem,hogy lett volna olyan gyak, amit babások nem csinálhattak, a földön, háűton fekvéssel volt a baj inkább
hajrá!!!!!!! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Bálint Antónia megszülte kislányát. :)
(Ő nem szingli? Vagy ne legyek maradi?)
neet
neet

Tinu :) nincs rosszkedvem :)

Hajrá Rylie és Kamilla! ki a tűvel aztán irány haza és vissza se nézzetek!

Kattix :) Hát a gétmasszázst szerintem nem te fogod csinálni - nem lesz elég hosszú hozzá a karod :wink: :lol:
indianyo

Indi: akkor jóóóóóóóóóóóóóó! :D

Neet: nem olvastad, hogy apás szülés volt? :wink:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
neem, csak hallottam, h terhes meg szül s előtte valamikor meg azt, h sose lesz egy értelmes pasija....

Marcit hazahozta a szuka gazdija dolgavégezetlen... :oops: :oops: :oops: :lol:
neet
neet

Neet,
talán azért, mert régebben kevesebb volt a követelmény, egyszerűbb volt a tananyag és abból az 50%-ot annyi volt teljesíteni, mint most a 30%-at.

Zsanci!
új kocsihoz gratula. azért majd mondd el, hogy milyen márka :)
én az összes újszagot imádom, főként az új műszaki cuccokét.

Mikatta!
jobb lett neked? :lol: én Lencsének beadok egy üveg tejet az ágyába és addig fogyaszthatom a kávémat, legalábbis, ha épp kívánom.

Deni!
a sütésben majd én is engedem, hogy segítsen, mi is mindig állatkákat formázhattunk a pogácsa tésztából anyuval.

Rylie!
Kamillának mielőbbi bulást!

Curse!
nem arra a márkára gondolsz, amit Indi szeret? nevére nem emlékszem, de már a DM-ben is lehet kapni, és jó drága. mintha az lenne havasi gyopáros.
mi először Vichyt használtunk (50-es faktor), nagyon bevált, nincs benne semmi illatanyag, vagy ilyesmi, most idén meg Nívea 40-est. Lencse le se barnult, mert annyira blokkolt a krém. a Níveát könnyebb kenni és nem ragad.

Indi!
pár alapítványnál nem próbálkozol be? lehet, hogy támogatnák az ötletet, a kecske is jól laknak, meg a káposzta is megmaradna.
ancsipancsi

Tinu,
elküldtem :)

Neet,
a szúnyogcsípésekre - már ha éjjel történik - nekünk jól bevált a baldachin (remélem így írják :) ) Apa vette Baumaxba 2000 ft körül. Ha jól számolom kb 2 db Off ára. Felszerelés netto 7,5-8 perc :) Nekünk egyben van a kiságynagyágy és ez akkora, hogy simán betakarta az egészet. Tök jó.
Ja! és nem rákkeltő :mrgreen:

Kép
akata

Kata: köszi! :D De asszem félreérthetően fogalmaztam. Szóval azt akartam írni, hogy nekem megvan a teljes kalózfordítás, és már el is olvastam. Nagyon teccett!

Kép
Kép
tinu

ááááááááá de h... vagyok, Vica kérte...
bocsi, Vica küldöm :)

Kép
akata

Zsanci, Bors a bringás baráti körünket erősíti. Amúgy most ő is otthon babázik :P

Még nem tettem, ezért most: Zsanic, Fibi! Köszönöm, hogy írtatok SMS-t, hogy mi történt Macsékkal!!!

Curse, szerintem te a Johi féle bio gyopáros naptejet keresed. Johitól lehet beszerezni. :wink:

Neet, kutyamegtalálás szuper!!! Hogy örülhetett a gazdája!!!! Nem derült ki, hogyan/miért veszett el?

Nuk! Japán nyelvű filmnézés... ez nekem annyira WOW!!!! és még felirat sincs? :shock:

De jóóóóóóóóóóóóó, hogy Kamilla végre jól van!!! :P Most hullámoztam itt egyet a gép előtt örömömben :D

Vica, én is kérhetek szüléssztorit? :oops:
leni

Nekem senki nem válaszolt a tegnap feltett kérdéseimre :( Szrek, Nukada, Votiv... ugyhogy most jol besértödök.... :mrgreen:

Vica,
én is kérek szüléssztorit pls :)

Kattix,
Félix név nekem is nagyon bejött, de zapa leszavazott :lol: :?

Eszci szövege továbbra is csucs :D

B ma takaritja a fürdöszobát, erre beszol nekem: " a zuhanyzot is kisurolom, mert beleléptél koszos lábbal, ejnye..." :lol:

bocs, most másra nincs idö, mert ezerrel lakoparkokat kutatunk...

KépKép
fibi

Leni,
azt tudom,h babázik, sőt azt is, h a Molnár Gabi volt a szülésznője... :lol: Levi ajánlotta neki!!! :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Jó reggelt lányok!

Drága Macs család! Még mindig nagyon sokat gondolok rátok, sok +++++++ a mostani ügyintézésekhez, biztosan nem lehet könnyű.

Kattix! Nekünk a kutyánkat hívják Félixnek :) , ebből is látszik, hogy nekem nagyon tetszik ez a név.
Az egyik ismerősünknek a fiát Zénónak hívják, hát ott is nagyon kivolt mindneki a nevén. Volt, amikor a csaj sétáltatás közben találkozott ismerősével, és kérdezték tőle, hogy hogy hívják a babát. Mikor mondta, hogy Zénó, csak azt válaszolták, hogy
"Nem baj, a lényeg, hogy egészséges!" :lol:

Zsan! Gratula az új kocsihoz! Én az új (és még a szaga is új volt) kocsinknak az ülését eláztattam kb 5 liter magzatvízzel :D

KépKép
KépKép
lindicita

Curse :) Weleda havasi gyopár napkrém és naptej, nem drága és megbízható. Nem kell belőle egy fél deci :wink: Nekünk a második krém sem fogyott még el a bab születése óta. Nagy bioboltokban ill. msot már dm-ben is kapható. szárazabb bőrbe a tnaptejet jobban bele lehet masszírozni, mint a krémet.
indianyo

mire ideértem, elfelejtettem, ki kérdezte :oops:
de mi jól vagyunk... apjuk elment borok útja rallyra, vasárnap este jön. addig pihi meg lapzárta.
Isti Pulsatillától mára már alig taknyol, de nem mentünk ma sehová, így 9-kor keltünk és azóta lustizunk, Elmót néztünk meg Thomast az ágyból. Neki kakaó, nekem KV :)
de már az apja morog, hogy a gyerek nem eszik rendesen, mert mindig csak kakaózik... szabályosan sírva fakad, ha nem akarok neki kakaót adni, pedig úgy könyörög...
de most semmi kedvem sincs "keménykedni", úgyhogy végül mindig adok neki.
a körme most már teljesen leszakadt, gyomorgörcsöm lesz ha csak rápillantok, de semmi nem fáj neki, mondjuk az se ha a falba veri a fejét, szóval nem hasonlít rám mert nekem ultraalacsony a fájd. küszöböm, neki meg talán nincs is...

Zsanci, új autó :D :D :D használjátok egészséggel!!!

Curse, weledára gondolsz asszem. nekünk a krém van, havasi gyopáros, és úgy nem drága, ahogy mi használjuk, kb 3 évre elég lesz :)

a gyerekeim tegnap nagyon egymásra találtak, Isti nyújtogatta a kölesgolyót Liliróza felé, ő meg mint jó kiskacsa, szépen tátogott hozzá :) de az utolsó pillanatban Isti mindig visszavette :P pont úgy mint a zsiráfnál az állatkertben :)
és jól meg is ölelgette a hugit, mondjuk nem bántam volna, ha nem akkor jön rá, hogy mennyire szereti, amikor épp nem lát a takonytól :wink:
az is nagyon cuki volt, hogy lelkesen belocsolta vasaláshoz az ágyneműket, aztán lemosta még a motorját is :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Hazajöttünk, kicsit előbb,mert a Zapánknak dolgozni kellett menni.
Rokonyoknál éjjel baromi meleg volt, és sok szúnyog. Gyerekek felváltva ébredtek... Szal, megint nagyon ki vagyunk pihenve. És hoztunk egy csomó házi (bio?) zöldséget. (Annyira szuper volt, kimentünk a kertbe, összeszedtük a lecsónak valót, és már főztük is. Na jó, a szalonna már tél óta a spájzban volt, de előtte ő is az udvarban röfögött.)

Tinu, altatáshoz babakocsi? (Vagy túl kicsi a hely hozzá?) Nekünk bejött, és így szét tudom választani a gyerekeket, amíg elalszanak.

Arwen+++++++++++++++++++!!!!

Babdorka, Balázs nagyon helyes, fürci eleinte nálunk is üvöltős volt, igyekeztem gyorsan végezni vele.

Fibi, 2eske nálunk is textilgyűrögetős, 1eske nem volt ilyen. Fiaid télleg a lányaim ellentétes nemű klónjai! :) És B nagyon édes a rendmániájával, na meg a dumája is csúcs.
Pm egyik este körülnézett a szobájában, és mondta,h még nem lehet aludni, mert itt "kupi" van... :)

Ancsi, hajmosás nálunk is horror.

Zsan, türelemnek én is híjján vagyok sokszor, pedig P annyira segítene... Kűzdenünk kell magunkkal...
És köszi a tiszteletbeli sztimrés címet! :)

Pocak webkaka :), én nagyon jót röhögtem...

Indi, de jó,h Dé meggyógyult!! ÉS a rossz kedvhez +++++++++!

Lindi, új kocsi eláztatás :mrgreen:

Mása, kőcök gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!!
ÉS Deni, a te fiaid is!!!!!!

És Eszci szövege továbbra is fergeteges!

Rylie, de jó,h Kamilla is renben!!!!!!!

Márti, Kisün, mi 12-én kezdjük az ovit, és én is nagyon izgulok. De jó,h nálatok volt már szülői, nálunk csak szept.elején lesz, pedig olyan kíváncsi vagyok már,h miket kell vinni, stb. P őzike csoportos lesz, cseresznye jellel.

Kattix, fiú nevünkön az én családom is ki volt akadva, de nem engedtünk (volna) beleszólást! Ha meglesz a bébi,már senit nem fog izgatni a dolog.

Hú, mennyit írtam, bocsesz, L a dolgomra...
rídonli#

Rídonli! Kupival kapcsolatos beköpése Grétinek: (bár már lehet, hogy írtam).

Pár hete porszívóztam és mondtam Grétinek, hogy menjünk az emeletre is. Erre ő:
- Jó, mert bazi nagy kupleráj van! :lol:

Votív! Istinek gyógypuszák!
Nálunk is megy az etetés. Gréti nagyon szereti etetni Bajnit és nagyon profin is csinálja, de persze kell hozzá az is, hogy Bajni is partner benne. Imádom őket :D

KépKép
KépKép
lindicita

Rídonli, nektek mi a fiúnevetek?

Lindi, magzatvíznek legalább jó a szaga :D legalábbis emlékeimben...

tegnap én az Amélie csodálatos életét láttam, franciául - egy kukkot se tudok, de betojt a felirat és a sztorit már ismerem, így "képregényként" néztem, és így is szép volt :) és eszembe jutott, hogy a lányomnál szóbajött az Amélia név is (ráadásul a jelentése is jó volt: védett, gondtalan), de aztán valahogy átsiklottunk fölötte...

votiv 8)
votiv

Lindi!
ez jó beszólás :)
Lencse meg minap azt mondta, mikor észre vettem, hogy bekapcsolta a tévét, hogy "nem nézünk ilyen szarokat!" :D.

különben kb. 3-4 napja bilibe pisil-kakil, de alváshoz még pelusozom. nálatok hogy volt ez, mikor és hogyan szokott le az alvási pelusról?
ancsipancsi

Curse!
a Weleda cuccokat Johinál is megveheted, az alábbi weblapon nézz körül http://shop.unas.hu/shop_art.php?shop_i ... cat=662358 , mondjuk én 20-asnál nagyobb fényvédő faktorút itt nem találtam belőle, és az kevés egy kisbabának, a szagemberek minimum 30-ast ajánlanak. 1 éves kora előtt Lencsét én nem vittem napra, csak amennyi kilógott belőle a napernyő alól :), de még akkor is 50-essel kenegettem, mert elég fehérbőrű, mint az apja, és féltem, hogy leég. állítólag egyetlen leégés súlyos bőrkárosodásokat tud okozni a későbbiekben. gyerekkorunkban ilyesmivel nem is kellett foglalkoznunk :(
ancsipancsi

Kattix,
Fiú névvel mi sem arattunk sok sikert, főleg anyóséknál :roll: El kezdte mondani, h neki ez lesz az első unokája, mi meg mondtuk, h nekünk meg az első gyerek és itt le is zárult a vita :mrgreen:
Intimtornába nem tudok segíteni, nem próbáltam.

Neet,
Kapu nyitvafelejtése :mrgreen:

Szrek,
Te mostanság nagyon nem írsz magatokról :wink:

Ancsi, Leni, Indi, Votiv,
Köszi a napozó krémes segítséget :) már csak egy dologgal vagyok meglőve. Faktor szám mennyi legyen? 20-as már jó? :? Weledásnál 20-ast láttam.

Fibi,
De jó, h Bálintod ennyire szereti a rendet és hát a szövege haláli :lol:

Lindi,
Új autó eláztatása :lol:

Votiv,
Szupi, h Isti már jobban és hát a tesó szeretgetés :D :D

Kép Kép
curse

Curse,
szerintem nem jó. persze biztos egy idősebb gyereknek már megfelel a 20-as is, de eddig bárhány dokit kérdeztem, azt javasolta, hogy 30-on felül, de inkább 50-est vegyünk. az is számít, hogy éppen hányas az UV sugárzás, mert egy 2-3-as UV sugárzásba elég a 20-as is, de olyanba, mint ami mostanában 30-40 fokokban van (mondjuk UV8), csak a sokkal erősebb krémek jók egy babának. nem gyárt a Weleda 20-nál nagyobbat? lehet, hogy csak Johi lapján nincs.
szerintem mi jövőre (mikor L. 3 éves lesz) próbáljuk ki az ilyen 20-as faktorúakat, de tengerparton maradok a magasabbaknál.

most jöhet a többiek véleménye, mert én aggódósabb vagyok, és L. fehérbőrű :)
ancsipancsi

Curse, én nem úgy emlékszem, hogy Adél nagyon fehér bőrű lenne, de javíts ki, ha nincs igazam, sztem neki elég lenne a 20-as faktor, ha az jó minőségű (és a Weleda az). Az én két gyerekem közül Istók olyan kreol, mint egy kis purdé. Soha nem kell kenegetni, ennek ellenére soha nem is ég le, nem is pirul, csokibarna. Szerencsés. Azért vigyázunk rá, és nem visszük déltájt napra, vagy kap egy vékony fehér pólót. Lili viszont az ellentéte, hófehér, hiperérzékeny bőr, világoskék szem, vöröses haj. Őt eleve nem viszem napra, vagy mindig bebugyolálom, fehér textilpelusokkal védem a naptól, szóval őt ezért nem kenem... nagyon kevésszer volt eddig valóban szükségünk napkrémre, pedig szinte mindig mindehová viszünk, alapfelszerelés a pelenkázótáskámban. De talán 1-2 év múlva már gyakrabban kell, vagy ha esetleg elmegyünk vhová nyaralni...

votiv 8)
votiv

A fene egye meg a netünket, egy csomó hsz-et az előbb nem mutatott :evil:

Szóval
Ancsi, Votiv,
Nagyon köszi :) Sajna Adél is elég fehér bőrű. Még a védőnőnk is megjegyezte, h de fehér Adél, mire majdnem mondtam neki, h egy pár hónapos gyerek milyen legyen, aki még napot sem látott :evil:
Múlt héten a Balcsinál nivea 40-est használtunk, de nem igazán volt szimpi az összetevők miatt. Bár a felét sem értettem, de vhogy az volt az érzésem, h a fele sem kéne bele :?
Holnap meg megyünk a Velencei-tóra és persze nem a legnagyobb napsütésbe akarom a csajt pancsiztatni, de egyszerűen még késő délután sem tudom megoldani azt, h egyáltalán ne érje nap a vízben :? Ezért vagyok ennyire bizonytalan :?

Kép Kép
curse

Curse :) Én, mint gondatlan, gyermeke érdekeit egyáltalán nem szem előtt tartó anya a 20-as faktorú krémmel kenem a gyerekemet csecsemőkora óta. A Balatonon is ezzel nyomtuk.
indianyo

Arról már nem is beszélve, h örök harcot vívók anyósékkal (mondjuk szerencsére ők holnap nem lesznek ott). Mindig azt mondják, h túlparázom a napos dolgot és viszik a gyereket a tűző napon :evil: Nem győzőm elvenni tőlük a gyereket (persze, ha elveszem, akkor meg megsértődnek), loholok utánuk, mint a hülye. És hiába mondom nekik, h Adélnak még nincs olyan rinocéros bőre, mint nekik. Ráadásul ők nyáron mindig úgy néznek ki mint, akik Hofit idézve "szőke mozdonyok" :lol:

Kép Kép
curse

ami még fontos, hogy mindenképp UVA védelmet is tartalmazzon egy krém. (sok krém csak UVB-t tartalmazott régebben, ami a leégésért felelős, s az UVA védelmet nem) az a krém, ami nem tartalmaz UVA védelmet, nem ér semmit! (lehet, hogy már nem is létezik ilyen a világon se)

elvileg egy 10-es faktorú krém azt jelenti, hogy 10x tovább maradhatsz a napon bőrpir nélkül, mint a krém nélkül. ha csak ilyen enyhe nap van, én egy 28-as krémet használtam a játszóterezéshez is.

GYURMA:
vettem egy 2 éveseknek való Play Doh feliratú gyurmát Lencsének, de nem látom, hogy miből van, csak feltüntették, hogy búzát is tartalmaz. félek, hogy mégis valami mérgező anyag, és ahogy óhatatlanul bekapja a gyurmás kezét.... :/
a másik meg, hogy van ötletetek, vagy linketek, hogy miket formázzunk belőle? egyelőre csigabiga, kukac, kutya, malac, ilyesmik mennek. :]
ancsipancsi

Sziasztok!

Húúúú, de sokat írtatok, én sem tudom követni. Úgyhogy megint csak azt írom ami eszembe jut. :?

Vizsga 3-as lett, köszi lányok a szorítást, bejött, mert jó fej tanárhoz kerültem és nem kellett tételt húzni, hanem ő kérdezgetett és azt jobban szeretem. 8) a végén ugyan nem volt szerencsém, mert a 4-esért olyat kérdezett, aminek csak a fele volt meg a jegyzetemben, de nem baj, lényeg, hogy sikerült a vizsga.

Pocak

Kakis beírás nekem nagyon is vicces volt. :) Sőt megnyugtat, hogy nem csak az én gyerekem szokott kedves csomagokat hagyni maga után, amikor pelust nem hajlandó felvenni, de a bilire se akar ráülni... :? Ja és kizárólag a szőnyegre kakil, nem ám olyan helyre ahonnan könnyű feltakarítani...

Ancsi

Én gyerekem fordítva működik, éjszakára simán levehetem róla a pelust nem szokott bepisilni, csak reggel nagyon gyorsan a bilire kell parancsolni, mert mikor felébred akkor kell neki, nappalra viszont általában ráadom, mert nem szól, hogy kell neki és sokszor ha mondom neki, hogy üljön a bilire ráül, de sokszor nem hajlandó, aztán két perc múlva odapisil, kakil valahova.

Fürdés téma: Bendi kezdettől fogva nagyon szerette a fürdést, akkor nyafogott, ha éhes volt és először nem mertem szoptatni fürdés előtt, nehogy bukjon, de ezt hamar feladtam és szoptattam előtte, mert így már sose sírt fürdés közben sőt, nagyon élvezte. :)

Hajmosás pedig nálunk is horror, úgy szoktuk általában rávenni, hogy apa is beül vele a kádba és először apa megmossa a haját, ebben Bendi is segít neki és aztán utána már kevésbé nyafog, amikor az övét is megmossuk. A fodrásznál is így csináljuk, hogy előbb apáét, addig ő megszokja a környezetet és utána már engedi az övét is levágni.

Neet

Kutyás sztorik. :D Októberben én is megyek vissza dolgozni...

Votiv

de jó lehetett a meccs, kár, hogy nem láttam én még tv-ben sem, de tanulnom kellett..

gyerekeid szuper édesek lehetnek együtt. :) Istinek bulást!

Kattix

Név téma nagyon ismerős, nálunk is ki volt akadva a család a Bendegúz miatt, mondjuk a Gellért miatt is (fiam Gellért Bendegúz) sőt, egyszer egy rokonunknál voltunk és jöttek hozzá barátai (akik egyébként akkor várták a gyereküket, tehát nem értem, hogy lehettek ilyenek), megkérdezték hogy hívják, mi meg mondtuk, hogy Bendegúz, és néhány másodperc után azt mondták, hogy azt hitték csak viccelünk... :shock: :shock:

Mikkata

Ezt a reggeli kávé dolgot valahogy nekem is így kéne csinálni. :)

Bár én még örülhetek, mert enyim gyerek nem kér reggel kakaót. Pedig kínáltam neki, de nem igazán csípi. Bár lehet, hogy ez majd változni fog.

Zsan

Együtt sütés főzés, hát meg tudlak érteni, hogy kiakadsz amikor a gyerekek segíteni akarnak...én is néha kivagyok és rajtam csak az segít, ha kipihenem magam, akkor nagyon türelmes vagyok, de 3 gyerek mellett pihenni?? Na meg reggel, amikor az ember még fel se ébredt...nehéz türelmesnek lenni. :?

És mostanában, hogy Bendi bölcsizik elég keveset főzök itthon, meg általában olyankor ha nincs itthon, de nemrég több, mint egy hétig anyuméknál volt (yess, de jó volt, egy kicsit szabadon, gyerek nélkül, küldhetitek a mókusokat) és ott nudlit, meg gombócot csináltak együtt anyukámmal és nagyon-nagyon élvezte még azóta is mutogatja, hogy hogy nyújtotta a tésztát, meg gömbölyítette a gombócot, meg anyukám mondta neki, hogy belerejtjük a lekvárt és majd később megkeressük...el is gondolkodtam, hogy anyum sokkal kreatívabb a gyereknevelésben, mint én. Van még mit tanulnom. :oops: .

Új kocsihoz gratula!!! Milyen típusú? vagy már írtad, csak lemaradtam?

Örülök, hogy Dominó és Kamilla is meggyógyultak!

Na ennyi jutott eszembe, meg muszáj továbbra is tanulnom, úgyhogy megyek, sziasztok!

ruz
ruzicsky

Ancsi, enyim kiscsaj nagyon élvezi, ha arcot csinálhat. Csinálok egy szép golyót, lelapítom, és mehetnek rá a testrészek. Eleinte én adogattam neki, ho9gy ez az orra, szeme, stb, helyezze el, aztán ő csinálta azokat is. A végén hajszálakat gyártott órákig. Meg a hóember is favorit! (Havat úgysem sokat láttak még ezek a kőcök...)

Ruz, grat a vizsgához!

(Megyek, feltakarítom a konyhából a kiborult tál paradicsomos tésztát. GRRRR!!!!)
rídonli#

Curse!
L. 1 éves kora előtt pontosan ilyen parás voltam, és a Vichy krémben 100%-ban megbíztam!

szvsz nem mindegy, hogy egy barna bőrű, 50%-ban indiai származású babára, vagy egy fehérbőrű európaira kenjük a krémet.
ancsipancsi

Curse :) Forró napon fél 5-5 után megyünk napra és reggel is csak max 9-fél 10-ig. Normál nyári napokon is csak 3 után. Ha vásárolni megyünk, mert muszáj, akkor lábat pelussal letakarom a babakocsiban, karját pedig fehér pólóba öltöztetem. Tűző napra vinni egy gyereket enyhén szóléva nem helyes - lehet 50-es a faktora, akkor is. Egyébként már többször linkeltem tudatos vásárlós teszteket, amik leírják, hgoy nem a faktorszám a lényeg, hanem az összetevők, valamint tűző nap ellen NINCS védelem.

Anyósék meg bekaphatják, ha nem tartják be a te előírásaidat. Az a szentírás, amit az anya mond - ebből én nem engedek.
indianyo

mármint azért, mert mindkét bőrtípusra más faktorszám kell.
ancsipancsi

Curse,
én marhára nem értek hozzá, de 40-es faktorut vettem, mert az volt épp a boltban, és rá volt irva hogy gyerekeknek :lol: anyoséknak meg szolj be, mondja a bagoly a verébnek... :P

Ruzi,
gratula a vizsgádhoz :)

Ridonli,
nagyon jo a csajod dumája is, kiváncsi lennék egyszer rá :lol:

Ancsi, Lindi,
jokat röhögök az aranyköpéseken :lol:

És én is arra vagyok kiváncsi mint Ancsi: hogy B már csak alváshoz használ pelust. és arrol hogyan megy a leszokás????? (már volt olyan hogy Ö maga mondta, hogy ne huzzunk alváshoz pelust, de én még nem mertem... lehet h csak biznom kellene benne? :roll: )
fibi

Indi!
egy 2 évest se lehet tűzőnapra vinni? mert 1 éves kor alatt én is így tudtam, de akkor hogy nyaraljunk? mondjuk általában napernyő volt felette, de ha bementünk a vízbe, mondjuk 5-10 percre, vagy ha sétáltunk 10-15 percet, volt, hogy tűzött rá a nap (sapka persze volt rajta) 9-től 12-ig és du. 5-től estig voltunk csak a parton. Lencse egyáltalán nem barnult le, hótt sápadt maradt szegény, többen meg is jegyezték.
ancsipancsi

Ancsi :)
Senkit se lehet tűző napra vinni. se gyereket, se felnőttet.
indianyo

kedves Ancsi, nem kioktatni akarlak, de NEKEM fájt, amit írtál...
főleg, hogy annyira nincs különbség... we are all under the same sun :wink:

votiv 8)
votiv

Ancsi, ha nagyon parázol a gyurmától, nem próbálod ki a házi készítésű só-liszt gyurmát? Mondjuk H. azt is szívesen zabálta volna, ha hagyom, de tán L. nem ilyen kecske típus, és még így is kevésbé árthat,mint a vegyszerek...
ha gondolod beírom az összetevők arányait, mert az fejből nem megy.

El kellett olvasnom, mi történt aug.15-20.ig....
Sok minden kavarog azóta bennem.
Macsot végtelenül tisztelem a bölcsességéért, szerénységéért, a belőle áradó mélységesen tiszta szeretetért, és őt magát, családját, kiválasztottnak gondolom.

Rólatok pedig én sem tudok mást mondani:

Döbbenetes, mennyi segítőkész, jószívű, talpraesett, pozitív, értelmes ember gyűlt össze ezen a topikon!!!!! Bár a könnyeim most is kicsordultak a napok eseményeit olvasva, végig melengette a szívemet a rengeteg szeretet, amit Macsék felé küldtetek.

Sokszor nem vagyok pozitív és azt gondolom: szar ez a világ, tele gonosz és buta lényekkel, de most újra BÍZOK. Ezt megköszönöm Nektek!!!!!

És ha csak egy kicsit is ide tartozhatok, máris tök büszke vagyok magamra!!!
:oops: :oops:

Drága Macs, még mindig nagyon sok +++++++++++++++++++++!!
Nap nem telik el, hogy ne gondolnék Rátok!!!!

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Fú, még mielőtt kialakulna egy parázs vita jelzem, hogy én nem akartam vitázni, csak Crse kérdésére igyekeztem részletes választ adni. Ki-ki olyan krémet és faktorszámot alkalmaz, amilyet jónak lát, én így látom jónak. Csókolat!
indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?