A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Enikő: Basszus! :( Szegény Viola! :( Szerintem Zalán nem szedi be, azért őt védi az anyatej.
Én is fosok mert jön a sulikezdés. Rengeteg vackot fognak hazahozni. És még egyik sem volt pöttyöskórós! (barihimlő) :shock: :shock: :shock:
Vendég

Jó reggelt, sziasztok!

Enikő!
Jobbulást Violának! Bízzunk benne, hogy csak átfut rajta ez a vírus. Nyár elején nálunk is volt hasonló, az ovis Ádikám kapta el. Persze a legnagyobb hőségben hányt, hasmenése volt, belázasodott. De egy nap alatt rendbe is jött. Következő napra se láz, se hányás, se hasmenés.
Zalán pedig még rendelkezik a pocaklakós életéből ellenanyagokkal. Remélhetőleg a család többi tagját elkerüli a betegség.

Székrekedésre anno nálunk a védőnéni tanácsolta a reggeli szopi elötti kamilla teát decinként 1 teáskanál cukorral ízesítve. A gyerekeknél is és nálam is bejött. Ajánlom mindenkinek, aki ilyen problémákkal küzd.
Rostos innivalók közül, még ami nem okoz gondot és nem cukrozott (állítólag) az a 100%-os ananászlé . Egyébként főzelékfélék közül a cukkini, padlizsán, tök, patiszon, cékla, spenót biztos, hogy nem okoznak a babóknál hasfájást. Még a sóskát is megkérdőjelezem.Tudom, hogy inkább gyerekfüggő, de nálunk még a brokkoli sem okozott problémát. Én imádom a zöldségeket és már alig várom, hogy újból kedvemre ehessek.

Találka: nekem a péntek 14 óra nem az igazi még a Margitszigeten sem, mert 15órakor végetér a napközi a suliban és 16órakor pedig már kezdődik az edzés. (Persze, nem az iskolában.) És ahogy a nagyot elvittem az edzésre, Ádikámért mehetek az oviba. Ezután vissza a Petiért és úgy haza. Huh, még leírni is sok! És mindezt most már egy kisbabával.

Egyébként mi már (röhej, de ez van!) 2 hónappal ezelött 2009 szeptemberére Gáborkámmal elő lettünk jegyezve a bölcsödébe. És mi már a 4. helyen vagyunk a listán! Szal még időben léptünk, mert egy év múlva már tuti, hogy nem lenne hely.

Mütyürke!
Engem is érdekel a masszázs. Bízom benne, hogy tornázni is lesz időm,de egy kis kényeztetést talán én is megérdemlek. El tudnád küldeni a hölgy elérhetőségét? Köszi. És: a múltkori p.üzit megkaptad?

Szép napot mindenkinek!
mtücsi

Annee!
Részemről rendben.

T.
mtücsi

Annee!!

Nekünk biztosan nem jó, pont aznap délelőtt 11-kor megyünk csipőszűrésre.

Enikő!!
Basszuskulacs, mielőbbi gyógyulást Violának és bízzunk benne, hogy Zalán nem kapja el!

Mtücsi!!
Ez a bölcsis dolog nagyon durva. 2 évre előre kell bejelentkezni..na ne, mi van ha én az adott helyzetben és időszakban döntöm el, hogy be szeretném adni bölcsibe, jó kb. 1-2 hónappa előtte..akkor szevasz tavasz, nincs hely, menjünk ahova akarunk??? :shock:
Jó egyelőre nálunk ez nem áll fent de mi van ha mégis.
Kafa és még azt mondják, hogy nincs elég gyerkőc..na meg gondolom lovetta sincs semmire.
Zaccc ez az ország!!!!!!! :evil:
torolve_20131003125716

Az biztos ha fiatalabbak lennék húznánk el ebből az országból, annak ellenére, hogy szeretem Magyarországot de ami itt megy az egy nagy rakás fos.
torolve_20131003125716

Mindenkinek kellemes hétvégét!
torolve_20131003125716

GURGI
Írj lsz az utazóágyról, ma akarunk venni, este anyuméknál alszunk babával míg apa mulatozik.

Zalán tündér volt, kaja 3/49kor, majd 3/4 4 kor és 7kor. Csak a túlpörgött anyukája 3-tól fél 6ig fent volt és nem tudott aludni...

Kép
Kép
emma1976

Tezsek képeket, vannak frissek. A rózsaszín takaró ne tévesszen meg senkit! :lol: :lol: :lol: Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Tegnapi nap, katasztrófa volt. Marci alig akart enni, sírt. Azt hittem valami baja van, mármint hogy beteg.

Akinek van mikrós gőzsterilizálója, megérte megvenni? Én nagyon gondolkodom rajta, mert már úgy utálom kifőzni a dolgokat.

Mi is az Elefániban vettük az utazóágyat, tök szupi és jövőhéten ki is prószáljuk, megyünk Zegre a nagyihoz. Úgy örülök, végre kimozdulunk. Jupppiiiiiii!!!!

kispiskóta

Gurgi: Tőlem lehet hétfő is! :D :D Hűűűű, de nehéz úgy szervezni hogy Mindenkinek jó legyen!:lol: De nem akarok senkit kihagyni. :twisted:
Vendég

Csajoook! Tényleg az utsó dátum módosítás:

2007. szeptember 10. (hétfő) 10:00, Margitsziget-Nagyrét

Ennek tudatában kérném szépen a pü-s visszajelzéseket.
Zsú és Tücsi is légyszi mégegyszer, hogy igy is jó-e?

Kösziiiii! :lol: :lol: :lol:

(megjegyzem, a 09.11.-től kicsit összerezzentem) :oops: :roll:
Vendég

Annee! A fiatalúr nagyon szép! Hogy nézelöödik!

Eniköö! Baszus. Szegény Viola! Jobbulást neki!
molkata

Emma!

Elefániban vettük, sötétkék az oldala fehér hálós. CAM márkájú 10999 Ft volt. Könnyen kinyítható, jó kis tokja van.

Zsu!
Ma Samu is alig alszik (eddig) ill. csak a vállamon de ha lerakom egyből kipattan a szeme és sírdogál de olyan vegyél fel típusú, semmi brutál.
Sztem meleg is van és szomjas is, enni nem sokat eszik.
Kaki volt ma kettő is, szép emberes adag.
Jövő héten pár fokkal kevesebb lesz.

Annee!
Nagyon de nagyon helyes kisfickód van! Gyönyörűséges, kis formás pofa :lol:
torolve_20131003125716

Zsu!!

Nekem mikros sterilizálóm van és nagyon szeretem, nekünk bevált.
torolve_20131003125716

Zsu! Csatlakozom Gurgihoz nekem is mikrós van és nagyon szeretem.

Enikő! Szegény Viola, gyógyulást++++++, Zalán nagyon cuki baba, szerintem nagyon hasonlít rád!

Gurgi! Az utazóágy fekvőrészének magassága állítható?

Jó találkát nektek, kár hogy mi nem mehetünk :(

Emi

Kép Kép
emi_25

Annee! Don Tömzsi nagyon édes!
emi_25

halihó!

Képzeljétek Maja tegnap 17kor evett 18 kor elaludt és aludt 1ig!!!!
6 óra alvás! el sem hiszem! Mostmár csak az időzítéssel van "gond", nem lenne rossz, ha mondjuk mindezt 20-22 felé kezdené!

Annee Tömzsi már nem is olyan tömzsi! Nagyon szép formás heéyes kölök! :wink:

Enikő jobbulást a kiscsajnak!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

ja ha tudnék számolni! 8) szóval 7

lynia-

Szegasztok!

Nagyon édesek a bébek! Télleg Tömzsike már nem is annyira tömzsi :lol:
Az én gyermekem este 7-től éjfélig üvöltött, sehogy nem nyugodott meg, nekem már úgy fájt a fejem, majd megőrültem..Kijöttünk a nappaliba, hogy legalább apa tudjon aludni, a kanapén kapott a szájába cicit, így aludtunk el. Annyira bealudtam, hogy úgy összegörnyedve aludtam reggel 6-ig.Most minden porcikám fáj..
Csajok
Ott a Margitszigetnél hogy lehet parkolni?? És csak a hídról lehet megközelíteni? Monnyuk asszem mi kihagyjuk, mert 7-kor kellene kelnünk, hogy odaérjünk, plusz belefutnék a reggeli csúcsba a sztráda bevezetőn...

KépKép

KépKép
szivvi

Csá Csajok!

Cukik a bébek!!!!

Nálunk beindult a hízás :D kedden mértem, és tegnap és 10 dkg volt a különbség. Monnyuk eszik is rendesen! Háhá...

Zsú: Nekünk is mikrós sterilizálónk van (Avent), és nagyon megkönnyíti a dolgokat. Nagyon megéri!

Még jövök!

Puszi

Kép
zsuzsi**

Csajok!

Többen kérdezitek hogy melyik a nagyrét? A bringó hintókat ott lehet kölcsönözni.
Ami fontos!!! Autosok! A szigetre nem lehet behajtani autóval!!! :(
Vendég

Hellóka!
Még az izémen is folyik az izzadtság.
tegnap jól kilőttünk szegény apával. Bementünk szopizni, kicsit az ágy közepe fele pakoltam le manókám, én meg apa helyén, hogy bal cicit kínáljam fel, s így aludtunk el. Apa fél óra múlva meg is állapította, hogy tuti szopi közben aludtunk el mindketten, mert cici látszott, hogy ki van esve a csemete szájából.

Ma sem fényes a helyzet, de azért nem kétségbeejtő. Mármint kaja ügyileg. Inkább pocója bántja a kicsit.

Ja, s mi is nagyot hunytunk, most jól időzítve. este 11-kor mentünk be szopizni, s hajnali 5:10-kor szólt, hogy folytassuk mán ahun abbahagytuk. Monnyuk én éccaka 1-kor megállapítottam, hogy apa az Adria ágyijában húzza. Aztán hajnalban 5-kor mán ott sem vót, olyan hőség vala, nem bírt aludni, s 3-kor kiment a kinti kerti ágyon aludni. Szal a végére mindenki jól alukált.

Talival szervezkedjetek nyugodtan, max majd vagy tudunk menni, vagy sem. Esetleg ha hétfő délután lesz, talán tudunk menni, de hétfő de. tuti még nem leszünk Pesten.

Na mék zuhizni míg kölket hagyja a poci szunyálni.

Kép
kissmanó

s ha mi mennénk, akkó hun lehet ott a közelben parkolni?
mett ugyi Pestet valamelyest apa ismeri, de nem parkolásügyileg.
gps van, tájékozódás azzal megoldva.

Kép
kissmanó

Tali! De jó neked!!!! Most irigy vagyok....

Ma mar sokkal jobban vagyunk. Megint volt kaki, bar csak masszirral es homerovel siekrult, de nagyon meg van konnyebbulve a kis draga...
molkata

na, csak beindul rendesen az a kaki dolog.
ma már egy pillanatban ott tartottam, hogy előkapom a szélcsövet, de aztán mégsem. kínozza őt is a pocó, de aztán kevés puki, de csak jön.
ja, s talira ne irígykedj, legalábbis ne nagyon, mert én nem hiszem el, hogy nekübk sikerül megjelenni. valahogy szkeptikus vagyok.
meg amúgy te mán vótál egy talin veszprémben.
nagybetű elnyelve, félkezesen nem müx.

Kép
kissmanó

közben Gréta is hűsült egyet. íme:

Kép

Kép
kissmanó

ja, s 5140-et mutizott a mérleg miután az izzadtságot lemostuk :wink:

Kép
kissmanó

2 hét és 2 nap alatt kerek 500 gr-al nőtt az anya cipelnivalója. asszem mégsem éhezik a picur :roll:

Kép
kissmanó

Jól van...nem irigykedem..annyira... :wink:

Na, sztem sem éhezik. Csak így tovább. Gréta nagyon édi, látom szereti a fürdést. Nagyon praktikus ez a fürdetöö.

Nálunk, ma fürdött Egon elööször a nagy kádban apával. Hát, nagyon élvezte, volt is sírás, mikor kivettem :D Holnap folyt. köv. :P
molkata

aha, prektikus, s élvezte, mint ahogy nem élvezi a síma mezei kiskádat. ráadásul pillanatra azért ott lehet hagyni benne, nem lesz baja, én is kirohantam a ténypékelő masináért, mert naná az nem lett odakészítve

Kép
kissmanó

Egon a kicsi kádat is élvezi, de ez a mai volt a csúcs. :D
molkata

Emma!

Nem állítható a fekvős rész sajnos. Eléggé lent fexik a béb, ez az egy hátránya..az utazóágyak többnyire ilyenek kivéva a fullosak amiknek lehet állítani de azok bazi drágák.

Manó!
Nagyon aranyos Gréta, tök látszik, hogy élvezi..sosem sír??

Nálunk Samunál változó de nem is a víz miatt, ott megnyuxik hanem ugye kaja előtt van fürcsi és éhes a kishercegem.

Ma kicsit nyüszike volt, nem vészes..bár az előbb leüvőltötte a hajamat, akkor hisztit csapott a ciciért..de odaadtam neki..2 perc alatt bealudt rajta..így lecsökkent a komfortozás ideje..néha van ugyiii :wink: nyugika kell neki..

Jó éjt bébibabák
Gurgika
torolve_20131003125716

Annee - nem is írtam, nekem a ma feltett három fotó közül az első tetszik. Valahogy mintha azt mondaná Tömzsike, hogy: felkészülni, kész, vigyázz! benyomom a kujakom az orrod alá, ha rossz leszel :lol: :wink:

Kép
kissmanó

Gurgi! Sírni nem sír, csak a kiskád nem a favorit. Ott egyszerűen nem érzi magát bíztonságban. S most örülök neki, hogy vettem ilyet, s főleg, hogy ma kipróbáltuk vele a nagykádas fürcsit. Csak ajánlani tudom.

Kép
kissmanó

na, menyek bekapom a bogyócskáimat, s aztán falok valamit, majd megnézem hogy kell azt csinálni amit Grétu csinál.

Kép
kissmanó

Bors a zsiráf :)
Kép
ckat

a sziget árpád híd felöli végén be lehet hajtani és a szállodáknál ill. a parkolóban leparkolni. amúgy pont ott van egy buszmegálló is..

jahh... és a nagyrét az ami a szállodáknál kezdődik?? vagy az, ahol a rózsák is vannak és sétány van körben? :lol:
http://maps.google.com/maps?ll=47.52677 ... &t=k&hl=en

KépKépKép
mütyürke

a sziget árpád híd felöli végén be lehet hajtani és a szállodáknál ill. a parkolóban leparkolni. amúgy pont ott van egy buszmegálló is..

jahh... és a nagyrét az ami a szállodáknál kezdődik?? vagy az, ahol a rózsák is vannak és sétány van körben? :lol:
http://maps.google.com/maps?ll=47.52677 ... &t=k&hl=en

KépKépKép
mütyürke

Jegermeisteres szép jó reggelt! :wink:

Jelentem másodszorra aludta ki éccaka törpöcském a tehénből a borjút. 22:30-tól nyomta az alukát egész 4:20-ig. Hát ez közel 6 óra. Ha így marad, marha boldog leszek.

Ja, igaz a vihar megébresztett párszor, most is rettenetbe nyomja a villámlást, dörgést, s dézsából önti az esőt. Rohadtul meleg is volt a tegnap. De legalább nem sajnálom, hogy péntek du. nem mentünk el lakókocsival Szovátára. Haverok hívtak, de apa már pályafelügyelőséget elvállalta vót egy autóversenyen.

Na, kíváncsi vagyok, az elvetemült tettem következményére. Lerámoltam tartalmilag azt a cicit amelyikből törpe az előbb jól lakott. 60 ml. lett a termés. Remélem nem szívok mint a múltkor, mert akkor kimosom eme cuccost, s jól elpakolom a szekrény mélyére.

Mütyürke - kössz az infót.

További szép álmokat.

Kép
kissmanó

Sziasztok! Jó reggelt!

Nagyon aranyosak a bébik!!! :D
Zsiráfos játszószőnyeg nálunk falvédőként műxik, babó nagyon szereti nézegetni.

Járóka: sztem is nagyon szuper találmány, egy időre megkönnyíti az anyukák sorsát. Nekünk összecsukhatós, ikerjárókánk van. Immár 8. éve, hogy szinte folyamatosan használva van (barátok, rokonok is kölcsönkapták), de még bírja. Utazóágyként is bevállt. És (lekopogom) nincsen látásproblémájuk a fiúknak. Bevallom őszintén, hogy ezt a legutóbbi dolgot most olvastam először itt, ebben a topicban. :roll:

Nálunk tegnap óta kúttisztítással egybekötött kútásás zajlik. Épeszű, normális emberek építkezési törmelékkel nem temetik be a működő, jó állapotú kutat. (Az előző lakók a nagy cocializmust is így építhették. Beledobáltak minden sz..t és most mi rakjuk rendbe, ha használni szeretnénk...?!)
Én pedig anyáskodok, háziasszonykodok, konyhatündérkedek. A nap végére meg már KO vagyok.

Manó!
Ez valóban szép teljesítménye Grétunak! És ez csak a More Milk dícséretére válik? Én nem hiszem. :wink: :D

Enikő!
Jobban vagytok?

Móni!
Mi újság? Hogy vagytok?

Mindenkinek szép napot!

Tücsi
mtücsi

Szép Jó Reggelt!!!

Mi is jót alukáltunk!

Ha minden igaz holnap megyek 6 hetes kontrollra, kiváncsi vagyok minden visszarendeződött-é.

Aztán délután Marcival védőnőhöz megyünk.

Manó, de jó, akkor ezek szerint visszajött a tejecske. Jó kis szélmalom harcot vívsz.

Mindenkinek további Kellemes Hétvégét!

kispiskóta

Na sziasztok,
Gurgikám: csatlakozom az "imádjukacicit" mozgalomhoz, alig bírom lepattintani róla, ez a kölök már most cicifüggő! :lol: Szóval megy a szoktatás ezerrel, mert őkelmének az a legjobb, ha cicin aludhat el mellettem, a kiságy meg smafu!

Nekünk elvileg jó a szept.10. de. 10 óra... lehet, hogy kések a forgalom miatt, de az Árpád hídnál megyünk be mi is autóval, max elsétálunk.

Zsuzsikám: Örülök, hogy minden rendben veletek! Pusszantás

Enikő: jobbúlást Violának (még én sem voltam pöttykóros :wink: ) Zalán cukimuki ahogy mosolyog!

Annee: Don Tömzsi imádnivaló husika, nagyon szép formás baba!

Szivvi: gyere mán! LEgfeljebb késel!

Na megyek elaludt a gyermekem... rám fér egy kis reggeli meg zuhanyzás!

Pusszantó

Andrea
Kép
kindernay

tegnap isteni napunk volt ma már nyügösebb a helyzet.
főleg mert megyünk Ricsiékhez :wink:

holnap nekem is 6 hetes kontroll.
meg csípőszűrés 30.-án és még szemészhez is megyünk a héten.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok! :)

Köszönjük a dícséreteket már alig Tömzsi nevében is. :D :D
Ckat: Bors naggggyon édiiiiii! :D :D :D
Vendég

az a zsiráf jáccószőnyeg? há valami bolondos párnánal gondoltam.
de akkor is az utódekor a legjobb rajta. s az a kis fogatlan vigyor. olyan aranyosak ilyenkor. én már most kezdem sajnálni, hogy Grétu nagyosodik. már néha tud unatkozni. alig várom, hogy kezdjék érdekelni a játékok, akkor is olyan csudibogarak, mikor lefoglalják magukat.
ja, s a legjobb ebben a viharban az vót, hogy lehűlt a levegő, s némi megszakításokkal 12 órát hunytunk. Ebben két kaja vót.
Na, hív a kicsi unatkozott gyerekem.

Kép
kissmanó

Ja, s ahogy ígértem: íme a körözöttek listája:
• Blur
• Hencsi
• Mandarka
• Ná
• Nenőke
• ZsanettEK
• Nadine
• Ábibaba
• Barbuli
• Moni
• Mary
Orsinak engedélyezve van az eltáv. Ha van még valakinek engedélye, csak én vagyok rövid eszű, akkor javítsatok ki.
A többiek pedig akik nincsenek nominalizálva, de (még) szerepelnek a Dorka féle táblában (főleg az alsó felében) részemről már törlődtek. Ennyi ideig le sem tojni a fejünket.....
Na jó, max Timesnek van bocsánatos bűne.

Uff. Beszéltem.

Kép
kissmanó

halihó

vki homályosítson fel a szurival kapcsolatban!? lécci
szóval belázasodhat tőle? már elég piros a helye, alakul a dolog, és tegnap este kicsim olyan nyügi volt és elég meleg is (de sztem nem a melegtől)

ennek "örömére" ugye most nem volt 6-7 órás alvás, hanem 3 órás és reggel 3tól meg nyögés folyamatosan mert nem jött a kaki! :( pedig este többször is úgy összefosta magát

lynia-

Sziasztok!

Emi: ha a BCG oltásra gondolsz, attól nem lázasodhat be!

Annee: nagyon édi Tömzsike :lol: Tali függ az ovibaszoktatástól :roll: Bár nem hiszem, hogy 1hét alatt eljutnánk odáig, hogy egész napra ottmaradna egyedül:roll:

Ckat: Borszsiráf is nagyon kis cuki :lol:

Manó: Gréti csudiszép :lol:

Én hulla vagyok :cry: Most Samutól tudtam volna aludni aránylag erre nem a "nagyok" keltek felváltva óránként :twisted: Szinte semmit nem aludtam :cry: Megyek is pihizek egy picit mig Samesz is alszik apa meg megjön az ebéddel, roszcsontjaim meg szórakoztatják a szomszédokat :roll: :oops: :lol:
További kellemes hétvégét!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Mano
Köszi a hiányolást, itt vagyok olvasó üzemmódban, többre nem nagyon jut most időm. A férjem szabin van 17-e óta, azóta festettünk, házassági évforulóztunk, meg ami jött sorba még az ovikezdés előtt.
jaj tényleg, ami a legrosszabb, sikerült begyüjtenem egy bronchitist + pneumóniat, ami ki se derült volna ha nem csináltatom meg a tejleadáshoz a tüdőszűrést, mert nem köhögtem, az allergián kívül semmi tünetem nem volt. Így most antibiotikum kúrán vagyok és szeptember első hetében kontroll RTG. Tényleg allergia: van valakinek valami csodaszere amit lehet szedni, tüszklés szemviszketés és torokkaparás van nálam reggel este extrabrutál. Eddig nem voltam allergiás de ez most nagyon rosszkor jött.

Emi
Bcg oltástól nem lázasodnak, majd a 2-3-4 hónaposoktól várhat hőemelkedés, bár azt mondják ezek már modern oltások, nem lesz veük ilyen gond. Nekem a nagyok a régit kapták, volt is láz rendesen.

Utazóágy: Petrus is abban van napközben a nappaliban, szereti, nics más választása ha aludni aar, mert a nagyok abban nem piszkálják. Emelőbetétet lehet venni a brendonban hozzá, 6000 píz. Én kicsi sokalltam erre 3-4 hónapra hogy olyat vegyünk bele ezért házilag lett megemelve 3 doboz van egymás mellett és azon van a fekvőfelület, igaz ha mennénk valahova akkor a dobozokat nem vinném, de most egyelőre ez nem fenyeget, mire meg megyünk akkorára jó leszneki lent is

na megyek főzni, késődélután jönnek anyósék a sógornőmékkel

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Bors nagyon édes, ahogy mosolyog a játszószönyegen....a két kis fülecskével :D

Emi! En nemtom, hogy belazasodhat-e. Nekem azt mondtak a korhazban, hogy nem.

Brigi! Pihi-pihi, gyorsan!

Alvas! Nalunk is ugy volt, hogy beindult a 6 oras, aztan visszaestunk a 3 orasokra. Par nap, esetleg 1-2 het utan visszatertek a nagy alvasok. Mostmar van, hogy 9 orat is kibir egyben :D

Esztora! Akkor lesz program! Szoritok, hogy a kis szemevel minden rendben legyen Nyunyinak.

Egon kapott egy teljes masszazst es a vegere bealudt :D Most szunyal egy pelusban, de betakartam. :P
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?