A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

köszönöm a válaszokat! akkor nemtom mi lehetett :roll:

Ckat, állati jó ez a kééép! :wink:

mi így nyomjuk épp a szunyát:
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Annee, tali: én lemondom, mert átgondoltam és mivel nem kocsival mennénk így elég necces lenne a dolog!
de a legközelebbin ott leszünk! :wink:

lynia-

Ckat! Világbajnok a zsiráfos kép!!!
Lynia! Emi meg mint egy szinkronúszó. Éppen balettozik, és hajtja fel magát a felszínre ;)

Hazabeszéd, az igény szerint védelmében. El ne kiabáljam, de mióta Ádám átalussza az éjszakát, nem volt visszafordulás! Kzdtük 4 órával, aztán szinte napról-napra több, és ma már biztosan alszik 8 órát éjjel.
Persze, ez nagyon gyerekfüggő, de íme, itt az élő példa, hogy van olyan gyerek, aki idomítás nélkül is átalussza az éjszakát 2 hónapos korára! Én nagyon örülök neki!!!!
(ha nem tűnt volna fel valakinek ;) )
Vendég

Ckat: nagyon édi a "zsiráfos baba" !

Bori: én is hazabeszélek... "idomítás" ... nemtom... :?

Andrea
Kép
kindernay

Bori - kicsit mesélnél a 7köznapokról is? mármint a nappalokról?
Grétu is ígény szerint van szoptatva, éccakáink alakulnak, de szeretnék tudni valamit a ti nappaljaitokról. kezdi-e lekötni magát, vagy igényli-e még sűrűn anyáját?

Kép
kissmanó

Manó! Nélkülem nem élet, az élet, de simán tud játszani akár 20 percet is egyedül! Persze nem kiszámítható, hogy mikor lesz ez, és mikor fog elaludni. Így ő a Főnök, de mivel nagyon érdeklődő, ezért elég sok időm van már itthon. Pl. felfúrtam a kamrába a polcokat. Ekkor éppen aludt. Aztán kibontottam még jónéhány dobozt, azokban a szakaszokban, amikor játszott. Olyan is van, hogy felébred, játszunk 5-10 percet, aztán eszik (nem komfort, evés), bealszik, de ha lerakom, felébred. De észrevettem, hogy ilyenkor felkelthető a figyelme. Hőbörög 10-15 mp-t, de utána figyel a játékokra (plüssök, cérnára lógatott díszek, dróton lökdöshető fagolyók, "trapéz" foglalkoztató). A héten (10.hét) tanult meg felfelé nézni, így onnan is "ingerelhető". És már elkezdett nyúlni is. Persze csak véletlenül fogja meg a kiszemelt tárgyat, 4 végtagját rángatva, de ezzel is elvan egy darabig.
Tehát kajcsi után játszik 5-25 percet egyedül, utána hívni kell anyát, így el vagyunk még 5-60 percig (játék, éneklés, sétálgatás), és vagy megint egyedül tudom hagyni, vagy komfortozunk egy kicsit. Ha komfortozás van, abba vagy belealszik (ritkábbik eset), vagy elbóbiskol, és ha lerakom, kezdődik a játék elölről.
De tegnap pl. délelőtt tök sokat aludt, délután szinte semmit. (8,5 óra éjszaka, 6kor kaja kb. 20p, egyből 1 óra alvás, kaja, 2 óra alvás, kaja és csak innentől jött a játék: 2 óra, kaja, 20p alvás, kaja, indulás vendégségbe, 2 óra múlva kaja, fél óra szunya, haza, itthon cici, és estig alvás csak a karomban, de sok játék, éneklés, közben persze komfortozás. 8kor elaludt a kezemben, közben én bő 1 órát pletyóztam telefonon, utána fürdés (kb.21:30), altatás, 22kor már ágyban, aludt 10p hiján 8 órát).
A napok nagyon másmilyenek. Van még olyan "rémálom szerű" is, amikor szinte egész nap ölben van. Valamikor "szívtelen" vagyok, és nem figyelem a kedvét, és akkor indulok el vhová, amikor én akarom. De ilyenkor mindig cicire rakom indulás előtt. Inkább magam miatt, hogy tudjam, ha sír, akkor nem az éhség miatt. Többször volt már, hogy elaludt menet közben, nem kellett, hogy a karomban legyen.
Valamint este sem kell megvárni már, hogy mélyen aludjon. Ha befejezte az evést, és nem hőzöng komfortozásért, lerakom. Hiába nyílik ki a szeme, utána elalszik hamar, sírás nélkül.
És már nem kapkodom fel minden lélegzetvételre, csak közvetlenül a behergelés előtt. Általában. Ha unok anyuka lenni, hagyom sírni akár 10 percet is, mert cicivel akkor is megnyugszik max 1 perc alatt. Legfeljebb csúnyán néz. :oops:

Így jó, írjak még vmiről?

Nagyrét: a hoteleknél. Pokrócot hozzatok, hogy le tudjunk ülni, mert ott padok nincsenek. A rózsáknál vannak, csak ott meg árnyék nincsen :?
Parkoló sztem fizetős!
Vendég

hali!

Köszi a gyerkőcdicséretet! :D

Mit értetek komfortozás alatt?

Kérdés:
Bors eddig olyan volt, mint a kocsim: feltettem a tankra, majd ha megtelt lekapcsolódott. Sajna, most valami bibi van és nem jövök rá a megoldásra: evés után mostmár nem elégedett vigyor van esetleg elalvással, hanem nyüszít, csíp, rúg, harap. Tuti jól van lakva (legutóbb 160g után csinálta ezt a cirkuszt). Lehet, hogy túleszi magát és nem érzi mikor kell abbahagyni? Kipróbáltam már előbb levenni a ciciről, hát... volt nagy egetrengető kiabálás.
(midehhez 6kg-os, pont 1kg-mal több, mint kéne lennie, ugyhogy az alultápláltság nem jellemző)

köszi!
üdv.: ckat
ckat

U.I.: ...a kocsim is ilyen sokat fogyaszt...
ckat

csak egy gyors bekukk és egy gyors reagálás: az idomítás szó számomra egy kissé "erős" volt, nem érzem, hogy a gyermekem cirkuszi állat lenne.... :shock:

kispiskóta

emi, nagyon aranyos Maja!!!!

kispiskóta

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ckat - hát szereztél egy vigyorgós pillanatot.

amúgy Grétu is bírja ezt csinálni, bár én a pocójára fogom, ki tudja mennyire jogosan. szerintem megnőtt a kaja mennyiség, s a pocó még nem tutira alkalmazkodott ehhez a mennyiséghez, s ez "reklamál" ki a gyerekből. legalábbis nálunk az utóbbi 3 napban extra sok kakis pelus van, s minden kakit kínlódás eéőzi meg.
apa pl. nem is tudja kezelni, ma szopi után mikor bealudt elmentem vásárolni (mert az oké, hogy egy otthon űlő feleség készítsen ebédet, de alapanyag nélkül könnyű elvárni...), s egy adott pillanatban apa hív, hogy ő nem elég a gyereknek,siessek haza. persze egyből széles vigyorba ment át a nyüszike mikor engem meglátott. ráadásul apa azon akadt ki, hogy ha a szomszéd szobából hallja a hangom, már felfigyel rá.

Bori - még egy kérdés. mindezt, hogy akár 20 percre is lefoglalja magát, mióta műveli? tudom, kicsit hülye kérdés 3-ik gyereknél, de eccerűen Adrira nem emléxem, ő extra hamar játszott a trapézzal, míg Edina tök csendben elvolt, ohne játszás (bezzeg azóta.....) mett ahogy elnézem azért vajmi hasonlóságot vélek felfedezni gyermekeink (a mostani picurokra gondolok) nevelésében (igény szerint, stb) és viselkedésében (na jó, nem a köldökcsonk a mérvadó)

Kép
kissmanó

Zsú! Bocsánat! Senkit nem akartam megbántani az idomítás szóval!

Ckat! Büfi van?
Vendég

Ckat
Ismerős a helyzet! Néhány napja napi 1-2 szopinál ugyanez van nálunk is! Előtte sírás, bezaba, utána meg semmi javulás. Nagyon rossz érzés!!!

Képzeljétek voltunk Fehérváron anyuméknál. TEgnap 5-től ma 3-ig és kicsikincs mintagyerek volt :D Úgy örülök :D
Itthon aztán nyügi hegyek. Lehet, hogy vissza kellene menni :?:

Kép
Kép
emma1976

Manó! Visszakerestem a naplóban: 8 hetes + 3 napos korában írtam fel először a 20p játékot. Akkor még velem volt élvezetes, aztán feltettem neki a díszeket, és egy hét alatt megtanulta, hogy ha kezét-lábát rángatja, akkor mozognak a díszek ;)
A héten a körforgót is megkapta. Napról napra lelkesebben tölti egyedül ezt a 20p-t. Már hason is!
Tényleg minden nap változik.
Vendég

Kissmanó
Nálunk is tegnap óta majdnem minden pelus kakis!! Tökre meglepő napi 2-3 után... És nálunk is negyed óra nyögés és kínlódás előzi meg. Ráadásul nem is kis mennyiségeket nyomat...
Olyan jó olvasni, hogy másnál mi van! Már megnyugszom, hogy nincs rendellenesség :)

Kép
Kép
emma1976

Bori - tiszta jó, hogy jegyzeteltél. kössz érte :wink: . na, akkor még van kerek egy hetünk ha úgy akarjuk csinálni mint Főni.
na jó, azért ez vicc, hisz nincs itt sem konkurencia, sem utánozás.

ja - megnyugtatásképp a sok kakadus pelusos béb anyájának: 2 óra alatt 3ik pelus kapott büdös kaját. délelőttit mán nem tom, de vót akkor is.

Bori: lécci tegyél képet a fagolyókról, cérnás díszekről. adhatnál 5leteket néhányunknak. s azt már tudjuk, hogy ügyes kezeden kívül fantáziád is van.
köszi :wink:

Kép
kissmanó

Ckat: komfortozás, azaz játszócumizás a cicivel.
legalábbis a legtömörebb fogalmazása szerintem ez :wink:

Kép
kissmanó

tudom, hogy archívum, de néha olyan jó visszaolvasni egyet s mást :wink:

[quote="uxi"]S írta:uxiziasztok!

Mire jövök haza? :wink:

Manó, gratulálok nektek! Ez igen!

Azon sem lennék meglepődve, ha Manó mindjárt bejelentkezne, hogy már otthon is vannak.. :wink:

hát ezen mindig szétröhögöm az agyam, olyannyira, hogy a végén már folynak a könnyeim.

Kép
kissmanó

Bori télleg olyan, eszembe sem jutott :D

mérges vok :evil:
teganap elmaradt a fürcsi kül. okok miatt, azért ma reggel megmosdattam az alvázát, erre vendégeink voltak, mondom kezetmosok, folyékonyszappan bele, csapot nyit és SEMMI!!!!! volt ez 16felé! és azóta sem!
rövid kis eszecskénkből kiment, elkezdtem olajos kendővel áttörölni gyereket, amikor hoppá, víz? persze nincs! még jó, hogy csak a lábikókig jutottam, de idegesít!

lynia-

csajok - most nézem a kicsi Borsról a világhálón levő képeket. tök cukker.
http://igy.uw.hu/

Kép
kissmanó

Manó! Ja, ezen én is röhögtem!!!
Játékok:

Így kezdtük:
Kép
Ahogy mozgott, a mögötte levő pólóba bele-bele kapott, és az mozgatta a díszeket. Így jött rá, hogy mozognia kell, ha a díszeket is mozogva akarja. azóta póló nélkül is megy :D

Aztán multicenterünk ma így néz ki. A fele szétesett már... A régi díszeket lecseréltem egyszerűbb mintájú, 2D-s ingerekre. Plusz feltettem a körforgót, de nem a bolti díszekkel, hanem izgalmas ujjbábokkal, és az asztalon talált más tárgyakkal. Az ujjbábok boltiak. A körforgó 3,5 percig megy. És az egész rendszer annak a tartójára van rögzítve.
Kép

És a fogolyók pedig az ikeát dícsérik. Ráraktam egy festett üveg díszt, mert Ádám nagyon szereti a fényjátékokat (a lemenő nap fényét a falon kb. 5 percig tudja meredten bámulni...), ez a cérna miatt forog, kevés mozgással ő is be tudja lendíteni (véletlenül).
Kép
Vendég

Bori - még egy kérdés, s aztán dugulok.
Ha jól látom, Ádám itt nem a kiságyában van. Na, de akkor hogy oldottad meg a belógatást, azaz honnan indulnak a lógó madzagok?

Kép
kissmanó

Nadine - ha adsz egy emilcímet, akkor küldök homeós infókat az allergiához.

Kép
kissmanó

Nadine - ha adsz egy emilcímet, akkor küldök homeós infókat az allergiához.

Kép
kissmanó

Hát, igen, Manó! Jól látod a problémát!!!!! Szenvedtem sokat, és végül ezért vettem a körforgót. Az állványa miatt.
Szerencsére a kanapé mögött van egy kis polcos szekrény, arra rögzítettem a körforgót. Aztán meghosszabbítottam a behajló részt (hurkapálcákat gumiztam rá), és úgy tettem rá egy H alakú hurkapálca keretet. a H középpontja van rögzítve, és a 2 száráról lógnak le a nézni valók.
Próbálok majd fotóvaé értelmesebb lenni!
Vendég

aha, értem. kössz

Kép
kissmanó

Mano
nadinextlo@gmail.com Előre is köszi! :)

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine - mél ment, egy szépséghibája van: bazi nagy termetű.
Remélem nem gond, le bírod tölteni.
Ha mégsem, akkor kiabálj itten.

Pussz, s mindenkinek jóccakát.

Kép
kissmanó

Manó
Köszi lejött, pont emiatt imádom a gmailt.

Jó éjt minden anyukának és apróságnak!

Nadine
KépKépKép
nadine

Jó reggelt!:)

Lista, akiktől eddig visszajelzést kaptam:
Annee + Tömzsi OKÉ
Gurgi + Samu OKÉ
Lynia + Maja NEM OKÉ :(
Mtücsi + Gáborka OKÉ
Hemej + Benjamin
Kispiskóta + Marci OKÉ
Szivvi + Lilkó
Ckat + Bors
Esztora + Álmos Zétény (Nyunyi)
Kindernay + Samu (Dömpike)
Szarvasbori + Főni
Brigi + Samu
Kissmanó + Grétu

Többiek? Aki busszal jön: 26-os, Szállodák megálló. Mindkét irányból van ilyen. Autósok: A szállodáig be lehet menni kocsival.
Mi lenne ha ott gyülnénk? Aztán együtt vetnénk be magunkat a Nagyrétre.
Majd viszek naaagy pirossal irt lapot amin rajta lesz: BABANETÚgy tutti megismertek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nahááááát, már 2 hónaposak vagyunk! :D :D :D
Vendég

Én tuti el fogok késni. És nem direkt! Mindig előbb akarok indulni, hogy ne késsek, és végül éppenhogy odaérek, vagy elkések... Ilyen vok.
Részünkről is OK.
Annee! grat a 2 hónaphoz!!!!!
Vendég

jó reggelt!

annee és kis névtáblák is lesznek? :lol:

Bori, nagyon jól megoldottad ezt a forgós dolgot!

Amúgy mennyire szeretik a gyerkőcök ezt? Arra gondoltam én is veszek, csak milyet érdemes??????? Segítsetek!!!!
Zenélőset, vagy elég a sima? Az pl nagyon tetszik amit Manó tett fel az árzuhanásról, sima fa de olyan szép és színes...

lynia-

Jányok!
Bébjárgány rendszámtáblát kell készíteni, s azon az függjön, hogy BABANET. S akkor nem kell a kézben tartani mint a röptéren ha ismeretlen vár valakit.
Meg amúgy szerintem itt annyi kép jött-ment már, hogy ha anyucikat nem is, de bébeket eléggé valószínű felismerjük.
S ja, azért kb. egy korosztályúak a drágák, szóval még ha netán valaki le is szólít egy babókocsit toszogáló kismamit, hogy te is a talira jöttél, s kiderül, hogy mégse, hát szerintem nem gáz, max fogva lesz egy új tag?
Na?

Ja, s könnyen pufázok, de dátumilag mikó is lesz?
Meg de. vagy du.?
Mett hétfő de. mi nem érünk Pestre (hacsak nem fog vasárnap dajcslandban zuhizni az eső, s elviszi a szabadidős programunk, de akkor szerintem úszik a Margitszigetezés is).

Kép
kissmanó

Körforgóval nekem az volt az alapvető bajom, hogy Ádám nem látta, mert nem nézett felfelé. Ez 2 hétig tartott.
Azóta tud felfelé nézni, és nagyon tetszik neki. A dallamát is felismeri, mert ha felhúzom, odanéz. Ha leáll, hőbörög. Az mindenképpen fontos sztem, hogy mozog, mert felkelti, és fenntartja az érdeklődését. A zene sztem a család döntése legyen. (könnyen megunható ;) ) De nem láttam a "piacon" olyan körforgót, ami mozog, de nem zenél. Egy van, amiben kikapcsolható a zene, de az asszem 20e ft volt.
Ha nem mozog magától, akkor érdemes vmi mozgatásról gondoskodni, hogy tovább figyelje!
Amiket Manó feltett, azoknak csudaszép díszei vannak, nekem is nagyon tetszenek. Ilyet nem láttam körforgóval... Azokon mind plüss van, és sokszor pasztell színűek (a gyerekek jobban szeretik az élénk színeket!)
Azon gondolkoztam, hogy esetleg paicon, vagy "gagyi" játékboltban kéne venni, mert a motorja mindegyiknek ugyan olyan felhúzhatós kis vacak, a díszeket meg le lehet cserélni. Emiatt felesleges 5e ft-t kiadni!
Vendég

Jóreggelt!

Annee: gratula a 2hónaphoz! Hogy rohan az idő! Tali részemről oké abban az esetben, ha Marcit ott tudom hagyni már az oviban ami kétesélyes :lol: De nagyon szeretnék menni :wink: Hány órára is kéne odaérni?

Bori: nagyon leleményes vagy :lol: Tetszik nagyon!

Manó: kakilazító homeós cucc is létezik? Szörnyű, hogy Samesz mennyit szenved reggelente :cry: Ma is hőmérőztünk éshát nagyon sűrű volt a cucc :roll: :cry:

Ma egész éjjel melettem aludt Samesz, így kicsit többett tudtam aludni, de szegénykém 3órától szenvedett. 4kor hőmérőzés, így utánna tudtunk még aludni 2órát. Szopikra nem emléxem, csak arra, hogy voltak :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

ja, csak a pocsék kínainak első körben a zenélője adja be a derekát, második körben pedig az egész forgantyús izé bekrepál. legalábbis Edónál így jártam. most ezért agyalok keményen, hogy valahogy jobbat válasszak.
s.... sajna apám kölcsönkérte az albérletre bezsebelt pízt. s nem mondhattam nemet (extra költségeik voltak, nyugdíjasok, s rengeteget segítenek, ezért....költségnek pedig képzeljétek el, hogy mennyire imádja a házban az elektronika, ha 220 helyett az áram csak 150-185-ön nyomul, sajna gyakran)
De mire manókámat érdekelné, addig tuti összehozok valamit.

ja, s az árzuhanáson elég ócsó pénzben van, szerintem lecserélhető izének símán jól helyettesíthető a már meglévő forgós izén levő akár pasztell színű figurákat. Csak hát oda kell egy ilyen forgós izé is :roll:

Kép
kissmanó

köszi Bori!
na a 20e-t én is kihagyom!
akkor még böngészgetek neten (egyébként lenne forgónk, igaz régi, de forgó-zenélő, a bábukat le lehetne cserélni, csak unokaöcsi épp a felhúzható részét tüntette el vhova a műhelybe :shock: és isten tudja hol és milyen állapotban lehet! :evil: ) pedig most milyen jól jönne csak figurák kellenének

lynia-

Brigi - megkuksizom, oké?

Kép
kissmanó

De irigyellek, Bori! Nálunk is tök régóta aludt éjszakánként 6-7 órákat, de most az elmúlt 4-5 napban megint 3 óránként eszik éjszaka, mint újszülöttként. :( Mitől lehet ez? Megnőtt a kajaigénye? Még nincs két hónapos, és már több, mint 2 kilót hízott, most 5140-nél tartunk. :shock:

Nálunk is bejöttek a lógós játékok és a trapéz, Balázs is elkezdett nyúlkálni. Nálunk 50 perc a rekord, amennyit elvan a játszón, de átlagosan 15-20 percet trapézozik, utána 1-2 perc anya, majd kiságyas forgó és falidísz-nézegetés újabb 15-20 perc. Ami még nagyon le tudja kötni, az a törölköző mintája, ahogy a képen is látható. :) Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Jegyeztem a talis doogokat.
Lynia: Nem rossz ötlet! :lol: :lol: Manóé is tetszik! :lol: :lol: :lol:

Szóval a tali: 2007. szeptember 10. 10 órától Margitsziget-Nagyrét
Pontosan vagy előbb érkezőknek tali a Szállodák előtt.

Én tuttira pontos leszek! Ha valaki elkeveredne, ime a mentőöv:
0620 222-1194 /Hajni/ <--- én lennék! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem baj ha késtek, vagy nem tudtok abban az időben jönni. Szerintem nem fogunk fél óra után hazaszaladni. Aki tud később jönni, az is jöjjön. Vagy amikorra odaérne csörizzen meg és tudok infózni hogy kint vagyunk-e még. :) Jóóóóóóó???
Vendég

Hát szerintem kár bevigyem elektronikus formába a székrekedéses infókat a könyvből, mert javarésze nem csecsemőkre vonatkozik.

Egyedül a SEPIA-nál találtam a következőket:
a Sepiara szoruló gyermek székrekedésére az jellemző, hogy az inger eredménytelen. Ha végül mégis távozik széklet, akkor az ürítéshez szükséges nagy erőfeszítések ellenére azt mégis viszonylag puhának találjuk. A gyermeknek az lehet az érzése, mintha golyó lenne a végbelében. A sepiara szoruló gyermek emésztési zavara, székrekedése vagy orrdugulása tej vagy tejtermék elfogyasztása után fejlődik ki.

Talán a NUX VOMICA?
a gyermek székrekedésére az jellemző, hogy állandó, de eredménytelen ingert érez, székelés után úgy érzi, hogy végbeléből nem sikerült mindent kiürítenie. A székrekedés álltalában túl sok étel vagy gyógyszer fogyasztása, hosszan tartó szellemi megerőltetés vagy felkavaró érzelmek után jelentkezik. A gyermek úgy érzi, hogy a ruháját meg kell lazítania a derekán. A székrekedést émelygés és hányás kísérheti, a gyermek hányás után megkönnyebbül. Kísérő tünet lehet még gyomorégés, puffadás, bélgázosodás vagy fejfájás.

Na a NUX VOMICA-ról més könyvben ezt leltem: nagyevő, ingerlékeny, türelmetlen csecsemőknél alkalmazható ha étkezés utáni fájdalom, bélgázosság, bélkorgás jellemző. A bukás rögvest evés után, illetve felböfögést követően jelentkezik, a csecsemő székrekedésre hajlamos.

Hát ha nem jó, akkor passz. Okosabbat 3 könyvben sem leltem.

Kép
kissmanó

Tömzsike is végigszundizza az éjszakákat. De már vagy 2 hete. :D
Viszont csütörtökön olyan dolog történt amit jobb ha nem is mesélek el. Elég rémisztő volt átélni. :cry: :cry: :cry: :cry:
A lényege hogy marha sűrgősen be kell szereznünk egy légzésfigyelőt. :cry:
Vendég

Hajni???? én azt hittem Anikó vagy ilyesmi :D

lynia-

A kiszerelés lemaradt:
9CH napi 1-2x5 golyó.
Há szerintem 2x5

Kép
kissmanó

Annee - na neeeeeeeeeee.
Akkor hamar szerezzetek be egyet, szerintem kölcsönözzetek egyet, hisz 3 hós korig monnyák az okosak, hogy kell.

Azért kisbötűvel írd már le, hogy mi történt, max aki ijedős azt kihagyja.
Másnak meg lehet hasznos infó.
De csak akkor, ha nem esik nehezedre.

Kép
kissmanó

Annee! Jaj, kirázott a hideg is! Jó, hogy felébredtél!!! Béreljetek légzésfigyelőt! Jaj!

Brigi, Emi! Köszi a dícséreteket!

Dorka! Lehet, hogy kaja bumm van. De sztem, ha Balázs is ilyen hamar átaludta az éjszakát, jó esély van rá, hogy visszatér ehhez! Nem?
Annyira félek egyébként elmondani, hogy alszik, mert mindig félek, hogy elszólom magam, és visszaugrunk a másfél órákra :roll: :roll: :roll:

Manó! Tegnap ígértem a szerkezetet. Íme! Bocsánat, ha már unjátok! Szekrény híján talán egy székre is lehet tenni, vagy a kiságy mellé a földre rakni a gyereket, és akkor a kiságyon lehet a szerkentyű, csak kifelé fordítva. Mondjuk az fontos, hogy ahogy rángatja, nehogy meg tudja mozdítani a bázist!
Kép
Kép
Vendég

Lynia: hAjNNEE :lol: :lol:

Akkor a sztori:
Csütin este 11-kor jutottam ágyba. Tömzsi kint alszik mellettem, igy odabújtam. Olyan volt szegénykém mint aki rosszat álmodik. Kapkodta a levegőt. Nyugtatgattam, simogattam a kis mellkasát de nem ébredt fel és nem nyugodott meg. Aztán egyszercsak semmi. Megszűnt a gyors levegővétel, sőt minden. Nem vett levegőt! :cry: Megráztam picit, semmi. Felkaptam. Akkor már csuklott a kis feje hátra, majd előre. Ordítottam Apáért, mert én annyira pánikoltam hogy csak zokogni tudtam. :cry: Apa fújta rá a levegőt, és mivel nyitva volt Tömzsi pici szája igy néhány fújást oda célzott. Meg közben mosta az arcát vizzel. Nah, ekkor tért magához, és ordított mint akit nyúznak. :cry:
Védőnéni szerint ebből van a hirtelen csecsemőhalál. Annyira mélyen alszanak hogy elfelejtenek levegőt venni.
Bele sem merek gondolni mi lett volna ha nem vagyok ébren. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Gyorg bekukk. A gépem+ a laptop is beszart, most Ati gépéről írok.
Tegnapi nap nagyon jó volt. Voltunk a Rómain kajálni+sétálni, Samu fent volt a babakocsiban és sokat nézelődött és mosolygott, egy kukk nélkül. Amikor lefele kezdett görbülni a szája, kapott cumit amit egyből elfogadott (ami ritka nála, kiszámítahatatlan, hogy mikor kell neki és mikor nem) és bealudt.
Hajnalban viszont sokat emelgette a lábát, bántották a szelek..kaki még azóta nem volt.
Leállok az Infacolról..kipróbáljuk az Espumisant..

Megyünk most sétálni, puszika
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Hétvégén megint felújítottam ezért nem voltam, igazolt a hiányzás, de már max csak 1 hónap és elkészülünk!!! :)

Annee, még jó, hogy ott voltál mellette! Meg a férjednek volt lelkiereje, tudta mit tegyen! Örülök, hogy nem lett semmi baj!

Tali nekünk is jó, bár még nem tudom mivel jutok oda, de nekem vinnem kell Rolcsit is, ő még nem ovis!

Manó, remélem odaértek a talira, nagyon szeretnék veled személyesen is megismerkedni!!! :D

Lynia-Emi, ti bizti nem tudtok jönni?

Bocsi ha most nem reagálok vissza, de jó sokat írtatok!

Most megyek is, vár2 plafon festésre!

Pusszantás!

KépKépKép
dikó1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?