A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre... talán még emlékeztek rám?! Pár hónapja is jöttem, de visszaolvastam néhány oldalt és nemsokkal azelőtt tárgyaltátok meg azt a témát, amiért írni szerettem volna.

Előszöris gratula mindenkinek a gyönyörű babákhoz!!! :-)

A napokban kaptam egy szórólapot, hogy itt -Szigetszentmilóson- a Helen Doron féle babaangol tanfolyamok indulnak. Ismeritek ezt a módszert? Mi a véleményetek? Ti hogyan / mikor tervezitek az angoltanulást?
előre is köszi, Elmo
elmo

Timocska!

Azt én is tervezek, de majd akkor, ha a gyerek(ek) nagyobb(ak) lesz(nek), mert Rómát neki(k) is látni kell! Imádom azt a várost!!!

kacsa14

Kacsa!
Majd akkor újra elmegyünk. Kábé 10-15 év múlva! :lol: :lol: :lol: :lol:

Elmo!
Én is szeretném Lillust angolra tanítani, de majd csak akkor, ha már magyarul tud beszélni.

Pann!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Mekkora egy hp!!! (és ez nem Harry Potter) :lol: :lol: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Na hello,
köszi Ria a hozzátápis tanácsokat. Én almalét higítottam fele arányban vízzel. Milyen tea?

Ma a répára utálkozott, és csak épp annyit evet meg belőle, h egész délután narancssárgát bukjon a fehér ruhájára és az enyémre :roll: :lol:

Kacsa, szia, még egy debreceni, hurrá! (eredetileg én is az)

Elmo, nahát, ismét itt :wink: én angoltanár vagyok eredetileg, és a maszek véleményemnek megfelelően még az óvodában SEM fogom Boldit angolra taníttatni (ha nem lesz muszáj...ki tudja mi lesz 3 év múlva). Értelme nincs, úgyis csak hangsorokat memorizál, én ovis koromban még a magyar dalok szövegének a felét se értettem.
Előbb tanuljon meg magyarul, és majd később a tévé és iskola segítségével ráér angolul tanulni.
(Szerencsés kivételek a többnyelvű családba születettek, lásd Róki) :D

Kép
Kép
agiboldi

Na lenyugodtam kicsit.

Angol: én azt olvastam, hogy még az óvodai angolnak sincs értelme, mert az a néhány angol szó amit megtanulnak, iskolás korban hipp-hopp behozható. A korai nyelvtanulás nem egyenlő a kétnyelvű környezettel, ha értitek mit akarok ezzel. :roll:

Róma: jó ötlet, de inkább ősszel vagy tavasszal, mert nyáron iszonyú meleg. :roll:

Most már jó sokat okoskodtam. :oops:

Csütörtökre lett még egy programunk: 11-re mehetünk a dokihoz "egészséges" papírért, ami az usziba kell, úh mi csak később fogunk csatlakozni. :(
Vendég

Ági, látom nagyon egyezik a véleményünk angol ügyben! :wink: Örülök, mert én nem vagyok nyelvszakos, csak már olvastam egy kicsit erről a témáról. :D :D
Vendég

Lillus fél 3 óta alszik! :lol: :lol: Ennek örömére, hogy végre szabadon garázdálkodhatok a neten (apa sem akar kituszkolni a gép elől), leégettem a vacsira sülő husit! :oops: :oops: :evil: :evil:

Pann!
Jó hogy mondod a papírt, mi holnap megyünk tanácsadásra! Csak ne felejtsem el elkérni! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

ja, Ria! Pelenkázásról akartam írni, h újabban mi megy nálunk:
1. variáció: ha jó kakis a pelus is meg ő is, akkor lenyúl és jól megmarkolja a fütyijét, majd a kakis kezével gyorsan összematat mindent, örülhetek, ha még azelőtt elkapom a törlővel, hogy a szájába nyúlna. :evil:
2. variáció: lábak összeszorítva, kinyújtva tekergőzés, hogy még véletlenül se lehessen a., krémezni b., pelenkát föladni
3., variáció: végre feladott pelenka tépőzárjának kinyitogatása (mai fejlesztés):evil:

Hát látványosan fejlődnek a ki drágák! :lol:
Vendég

Most nézegettem a közös albumot, annyira jók a tematikus fotó sorozatok! Lehet még azokhoz is csatlakozni? Mail-ben küldenék képet, úgy eccerűbb, mintinnen átmásolgatni. Kinek küldhetem?

Angol ügyben én is azon a nézeten vagyok, hogy ráér majd a suliban, ugyanúgy, mint minden egyéb tanulással. Számolni megtanítjuk majd, ha érdekli + a nevét leírni, de ennyi. A többit majd megtanulja a suliban, addig pedig legyen igazi gyerek!

kacsa14

Sziasztok!

Pann!
Ismerős az ügyintézés, én is sokat jártam a pénzem után, terhesen, még az utolós hónapokban is télvíz idején, órákat ültem a munkaügyi kp.ban. :evil:

Bozotka!
Emilinek is volt alsó ajkat beszívó korszaka(kép a blogban,az egyik kép sarkában).De már nem csinálja.
Haját én vágtam, hasrafektetve, de nem szólt érte semmit, pedig géppel meg fésűvel vágtam.Csak az utánna következő fürcsit nem komázta, mert tusoltattam gyorsan.
Körmét én vágom, másnaponta, mert különben karmol mindent. :?
Emili nagyon ülhetnék már, de csak félig megy neki, oldalára támaszkodva tartja magát a tenyerén.Viszont hátról hasra még nem forog.
Ikeás vizilünk, narancssárga nekünk is van, szereti. 8)

Fibcsi!
Ha tudsz a gépeden babrálni, és van kedved, töltsd le a Gimp képszerkesztőt, azzal nagyon sok mindent lehet csinálni, csak idő kell hozzá. :wink: (lásd blog)

Nanica!
Azét vágtam le, mert hosszú volt neki, és összeizzadta, meg nagyon vakarta a fejét, pirosra, szerintem zavarta.Meg úgy nőtt neki a haja, hogy a feje tetején csak 1 cm, oldlat, meg hátul 3-4 cm, és szintbe akartam hozni neki, hogy 1xre nőjjön, és ne úgy nézzen ki,mint Hókuszpók. :lol: De megint csak oldalt nő neki nagyon, a tetején inkább dúsul csak, de azért egy kicsit ott is nőtt már.

Timocska!
Egy ideig mi is etettük 11 körül, álmában, cumisüvegből, de így is kért enni éjjel.Aztán magától elhagyta, azóta csak 1x 2x evett éjjel.Nekem is mondták, hogy ne adja neki éjjel, kibírja, de szerintem a babák tudják,hogy mi kell nekik, és ha már elég érettek rá, akkor eléhagyják maguktól az éjjeli evést.Bár a szopi kicsit más, akkor nem csak a kajára utaznak, hanem a cicire, és a mamiszagra is. :wink: :D
Visszaszoktatás most nálunk is megy, a nagyinál jól el lett kapatva!
:evil:
Köszi az invitálást a tábliba.Adatok:
mamakora:29, sz.súly:4170 g, 52 cm, Debrecen DEOEC, 2007. 03.15.kora:5-1-5(a mai napon)
Móni!
Emili si elég nyűgi főleg éjjel.Én sem értem. :roll:

Mazsi!
Tusolás:apa segít, adagolja a fürdőszereket. :wink:
Nekem a rehabilitáción(a fejét csak egyik oldalra fordította jobban, ezért kezdtünk oda járni.szüléskor, vagy még pocakban meghúzódott neki a fejbiccentő izom.)azt mondza a dokinéni, hogy kicsit megdönthetem a háttámláját a babakocsinak, mivel mondtam neki, hogy Emili húzza fel magát, és ülhetnékje van, de vízszintesen nem marad háton, csak félig ülve.Most meg már a ruhájába kapaszkodva húzza fel magát, úh. nyugodtabban emelem az ülést is neki.
Emilit én is túlvittem 5 nappal.Márc. 10re voltam kiírva.Én meg ápr. 6.-án születtem. :D
Emili is jobban tette volbna, ha jön időben, könyebb lett volna mindkettőnknek.

Közös album engem is érdekelne. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
még mindig nincs ruhám
pedig Lea nagyon türelmesen végigvárta mind a 4 boltban a próbálkozásaimat :lol: betolom magamhoz a fülkébe és figyel dumál :lol: :lol: mindenki azon csodálkozik milyen kis nyugodt :shock: pedig semmi titka nincs csak teli pocakkal kell elindulni :lol:

uszisok
a gyerkőcök nem kortyolnak nagyokat a medencevízből? :shock: :lol:

pann
kakis kezes pelusozás :shock: :shock: :lol:
ügyintéző csaj :evil: :evil: :evil: én ma kaptam meg a papírokat remélem nálunk kicsit gyorsabbak :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Szabival ma is ráhajtottunk a késői fekvésre. Még hozzászokok, hogy 6kor az ágyban lustizok. :D Ráadásul Nati egész 8ig húzta a lóbőrt, egész magamhoz tértem.
Lehet, hogy megvan az elsző SzU (Szabi után) tanítvány. Robi annyira nem örül az ötletnek, mivel neki kéne a tanítvány gyerkőcére is vigyázni. De hát valahogy fedezni kell a cirkóprojectet :roll: Meg nekem is jár egy kis kikapcsolódás. :lol: Azért nem hiszem, hogy menne hosszú távon, de jó lenne már kicsit tanítgatni. Már hiányzik :)
Nati Manótornája is hétfőn lesz és micsoda meglepi, 3án fog kezdődni. Sűrű lesz a hét kezdete.

Mazsi,
Ha az uszi vizét összehasonlítom azzal, amit Szabi lenyal Nati édes testvéri kezéről, még mindig jobban járok az uszivízzel. A többiek meg edződnek (mamákra gondolok :D )
A zuhanyzás részétől viszont én is tartok. Még nem mertem kipróbálni. :(
Ha megnyugtat, a második gyerkőcöt nem jelezte mellbedurranás nálam, nem úgy, mint Natit.

Pann,
Nem tudom, láttad-e, amikor a temitalin mutattam az agresszív mami pelenkáz módszert. Ha kézzel-lábbal segítesz, gyorsabb és nem lesz(el) kakás.
A krumpli anyatejjel higítva is jó, nem kell sok hozzá. A fürdőkádba meg jók az üres samponos stb flakonok. Lényeg, hogy ússzon, szines legyen, és ha már ki kéne mosni, ki lehessen dobni.

Só:
Nem igénylik az íz miatt és a vesét nagyon megterheli, még éretlen hozzá. Ezért is alacsony ásványianyag tartalmú minden babavíz. Egy éves korig nem ajánlott.

Hozzátápi:
Csak annyi a mai hozzáfűznivalóm, hogy azok, akiknek nagyon világos a bőrük (mondjuk Lilla), vigyázzanak a répa-sütőtök dolgokka. Remekül beszínezheti a bőrét :)
A répa és a krumli a két leginkább műtrágyázott alapkaja. A nitrit és hasonlók károsak a gyereknek. Ennyire azért nem vagyok para, simán használtam, de aki igen, az öntse ki a főzőlevet, mert abba kioldódik a nagyja.

Elmo,
Én is angolszakos vagyok Ágiboldihoz hasonlóan. A Helen Doron is érdekelt, megnéztem kicsit a módszertanát, hanganyagát. Egész jó. Ennek ellenére nem sok értelmét látom. Kétnyelvű nem lesz. Ahogy pszichológus barátnőmmel beszélgettünk unokaöcsiről, aki kétnyelvű, neki is az a véleménye, hogy sok szülő okoz kárt feleslegesen azzal, hogy túl hamar próbálja nyelvre tanítani a gyereket. Tamo kétnyelvű és neki nem való, pedig ő magyar anyukával bíró angol gyerkőc - japán apukával. Egy kicsit mindkét nyelv sérült, pedig neki ideálisak a körülményei. Sokkal biztonságosabb ráhajtani a magyarra, hogy azután, amikor már látszik, hogy nincs és nem is lesz gond, megtanulhassa a másodikat. A globális nyelvtanulás kora (legjobban elfogadja) 6 éves korig tart, addig bőven van idő.
Az angoltanulást mi úgy fogjuk csinálni, hogy időnként kimegyünk Angliába.

Kacsa,
Szia :) Tesómnak is a kórházban volt a szülinapja. Azzal imádkozta ki magát, hogy szeretné otthon ünnepelni. Furcsa, de hatott és mehetett :D

Május,
Ha maga rúgja ki magát, szerintem az nem olyan gáz, mert az csak pár pillanat, úgyis elveszíti az egyensúlyát, ha már nem tartod. Meg azzal edzi az izmait, a rugózás résszel, ami jó. De az álldigálás mindennek árt, ami csak be van építve a babába. A gerince kiakad. Maga a tartás sem jó, mivel a vállait felhúzza egy kicsit és általában szétfeszülnek a karjai, így még levegőt venni sem olyan egyszerű. A csípő még más szögben áll, rosszul terhelődik. A lábcsontok képlékenyek, de az szerintem a legkevésbé gond, mert az amúgy is ferde, az izmok fogják helyrehúzni, majd amikor járni kezd.
A kiságyban a lábbeakadások miatt nálunk alig van Szabi. Pörög egyet elalvás előtt, ami megy a nagy ágyon, de a kiságyba néhány fejkoccanás után csak nyüszi van.

Timocska,
Próbálom terelgetni Szabit, hogy egy ennyi idős palántának még rajongani kell a szopiért. Ha nem lennének az éjszakai szopik, elég gáz lenne a helyzet.
Persze lehet, hogy csak a foga jön. :lol: Akkor a szopis babák sokszor sztrájkolnak.

Nanica,
Nati 9hósan költözött be az ágyamba (Robi meg ki). Saját szobába 1,5 éves kora után ment nem sokkal. Szoktatni sem kellett, simán ment, egyik nap itt, másik nap már ott. Nem járkált vissza éjszaka. Azután jött Szabi és Robi ismét kitúrva, úgyhogy nem volt sokáig egyedül. Én is szeretek velük aludni :wink: Délután meg Natival szoktam, az ő ágyán. Az a legkényelmesebb a lakásban. :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Egy csomó témát már nagyon kiveséztetek, ezekre már nem reagálnék.

Pankaa,
Nekünk egy CAM etetőszék van, amit használtan vettem 4 ezer Ft.-ért. A célnak tökéletesen megfelel. Műanyag a huzata, tálcáját előre-hátra lehet húzni (ez jó, mert amikor nagyobb lett akkor könnyen be tud ülni és jól rátolom, hogy ne essen a kaja az ölébe), nem dönthető (ez szerintem nem olyan fontos, mert amíg nem ülhet és csak kóstolgat a pihenőszék és a legtöbb helyen az autósülés is megfelel a célnak), összecsukható (mindig nyitva áll, én lusta lennék napi 5-ször összecsukni). Vannak levehető tálcások, szerintem tök felesleges. Nekem tetszik a fa etetőszék, amit később kisasztal székként is lehet használni. Ügyelni kell, hogy ha megnő, akkor is könnyedén be tud tenni. Némelyik nagyon szűk konstrukció.

Timó,
Klasszak a fürcsis képek, látszik Lillus élvezte a vizet. De nekem a lusti a kedvencem.

Nagyon babafüggő a kaja kiváltás egyetértek Lorcával. Bálint nagy szopis volt, talán a 9-10. hónap környékén váltódott ki valamelyik kisebb fogás, talán a tízórai gyümölcsre. De Ő vizet sem látott addig, mindig szopott kaja után, így nem kellett vízzel kínálni. Úgy is jelezni fog, ha nem akar szopit, vagy nagyon rákattan valamelyik fogásra. Előre nem lehet tervezni.

Szopi alatti felsírás szinte minden napos Botondnál. Legtöbbször az az oka, hogy túl fáradt és éhes is egyszerre. Ez az esti szopinál mindig így van. Meg legtöbbször nagyon mohó és nem jön kellő gyorsasággal a tejcsi, akkor is felsír. De van amikor felsír pukizik egyet és utána folytatja, tehát a hasfájás miatt sír.

Ágiboldi,
Jól írtad, általában a tízórai valami gyümölcs(ös) dolog, az ebéd főzelékszerű, az uzsi tejpépszerű szokott lenni, de persze vannak egyedi eltérések. Ez logikus is, mert ha megnézed egy nagyobb gyerek kajáját, akkor szintén ezek a kombinációk lesznek. Játszótérre tízóraira mindenki hoz gyümit (+ kölesgolyó, vagy kisebb sütike, vagy kifliszerű a nagyon éhes típusú gyerekeknek). Ebéd ugye rendes kaja, ami a főzi utódja (bár ki mit hív főzeléknek kíváncsi lennék). Uzsonna pedig sokszor tejpép, vagy túrós dolog, joghurt, esetleg szendvics később. A reggeli és vacsora sokáig (kb. 1 éves kor) tápszer, szopi.

Nanica,
Tökéletes ajakbeszívás. Nagyon cuki!

Ria!
Ha te öreg, akkor én mit szóljak??? Jó lehetett kiruccanni. Áfonya pálinka megfogott. Na majd egy év múlva.

Pann,
Ha fog, ha nem fog remélem hamar elmúlik. Bálint 3 hónapig növeszgette fogait. 1 hónapig bedagadt, 1 hónapig kibújt, 1 hónapig nőtt. Ezalatt időnként nyüszi volt, kiszámíthatatlanul, hogy miért pont akkor. Voltak 1 napos lázai is ilyenkor. Meg néha kipirosodott a popsija, ez egyértelműen fogzási jel. Van akinél megy a has is. Gergőnél van piros popó, vagy hígabb széklet?

Lorca,
Az állítgatás az egyike annak, amit nagyon utálok.

Kacsa,
Üdv köztünk. Botond a szülinapodon született! Én meg Hböszörményi vagyok eredetileg.

Mazsi,
Ruha :(

Elmo,
Én jókat hallottam róla. Egy angol tanár hordta oda Bp-en az óvodás gyerekét. Én ha megengedhetem/ném magamnak akkor mindenképpen járatnám 3 éves kora után. 6 éves korig lezárul valami (elfelejtettem pontosan) fejlődése az agyban. Az addig megtanult hangzókat tudjuk kiejteni később. Azért jó idegen nyelvre szokatni a dedet, mert ki tudja majd könnyedén ejteni a nekünk szokatlan hangzókat. Nyilván nem a lekszikális tudásban lesz előnye, hiszen ilyenkor csak mondókáznak. De én hiszek benne, hogy a kicsi korban elsajátított szófordulatok, hangzás és logika meghatározó későbbiekre is. Persze erre vannak pro és kontra esetek. Ez egyéni hit kérdése. De amíg nem beszél normálisan magyarul átlag kb. 3 éves koráig, nem erőltetném az idegen nyelvet.

Jaj mennem kell fektetni a nagyobbat, bocs akit kihagytam.

Üdv:
Mónika

mmónika

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam jönni mert Beni délután 2-kor belázasodott. 38,5 volt a hője. Kapott kúpot arra vissza ment 37,8-ra de hát nagyon el volt anyátlanodva szegénykém. Meg így sírni én még sose hallottam!!! :cry: :cry: :cry: Szó szerint taknya nyála egybefojt. Öklendezett és hüppögöt. :cry: :cry: :cry: Levittem a dokihoz! Nem talált semmit valszeg virus fertőzés de azért vinnem kel ma egy vizeletet tőlle vizsgálatra. Remélem a mai napunk jobb lesz!

Keresek képeket a nyaralásból! :D

KépKép
csongria

Az új tudományom Kép

Úgy élvezem én a strandot Kép Kép

KépKép
csongria

Nagyon szeretem a sütőtőköt Kép Kép Mint öreg fiuk a szécsényiben

KépKép
csongria

Anya a barátosnéjával Kép

KépKép
csongria

Jóreggelt! :)

Ria!
Nagyon jók a képek! :) Ez milyen fajta úszópelus, ami Benin van? Mert még csak a másik fajtát láttam mindenhol! Vagy csak én vagyok vaksi.. :)
Ja, és remélem semmi baja a kiskópénak! Gyógypuszik neki! :)

Hozzátápis kérdés:
ha vki a főzit anyatejjel csinálja, mennyi kell hozzá? Mert szégyen vagy nem az, de kábé én 50 ml-től többet nem tudok kisajtolni magamból. Vagy ha igen, az több nap eredménye!

:oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! A pellus dm-es Babaylove. Én a tápszerből 10-20 ml szoktam a főzihez tenni mert a krumpli az süriti de a táptól olyan jó krémes íze lesz :wink:

KépKép
csongria

Ria!
Látva a bikinis képed, kezdem marha szarul érezni magam a bőrömben! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Ne viccelj már!!!

KépKép
csongria

Hát így hogy most betegek vagyunk nem tudunk a talira menni! :( majd legközelebb.

KépKép
csongria

Hmmm, de igen! :(
Amúgy már elhatároztuk Balival, hogy szombattól diétázunk kicsit. Talán nem árt a szopinak sem. Nem fogyózunk, csak diétázunk! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Csütire még meggyógyulhat, nem?

Timi
Kép Kép
timocska

Hát meggyógyulhat de ráadásul még rossz időt is mondanak! :(

KépKép
csongria

Boldog felediket Szabinak és a távollévő Szilvinek :!: :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, most néztem én is, 25 fok körül és eső! :cry: Persze, kábé annyira lehet megbízni az időjárás jelentésben, mint mikor a nyaralós hetünkre 22 fokot jósoltak, aztán 35 fokban aszalódtunk! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

jó reggelt!

lóg az eső lába de boltba kellene menni...
nem tudom mit főzzek ill nincs mit :shock: :lol:
tegnap a tanácsadás miatt menüztünk így megúsztam a nagy dilemmát :lol:
de ma még gőzöm sincs...

timo
igazából nekünk is diétázni kellene.Ati elkezdett kardiozni az eddig ruhafogasként használt gépen :lol: ez nagy szó!!!!úh nekem is kellene egy kicsit főleg így h nem jönnek rám a rucik :oops:

BENINEK GYÓGYPUSSZANCSOK!!!!
ria
tényleg csini vagy semmi + kg :lol: :lol: :lol:

lorca ezek szerint Te is meggyógyultál? :lol: 6ig aludni :shock: nem lesz az egy kicsit sok? :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

puszi a hófordulósoknak is!!!!!!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Azt reméltem, hogy már tele lesz a net "milyen rossz éjszakánk volt" hsz-ekkel, de ezek szerint csak nálunk volt vmi a levegőben. Vagy csak hatott, hogy megírtam ide az egyszer kelést és négy napra visszamenően pótoltunk. :lol:

Főzelék: én tennék hozzá tejet, de alapból sem bírom rávenni magam a fejésre, ma meg különösen nem, mert Gergő hajnali 3-tól gyakorlatilag cicin lógott. :(

Lorca! Jó, hogy írtad a kioldódó mindenfélét, akkor inkább sima forralt vizet adok hozzá a főzőlé helyett.

Timo! Én azóta, hogy Gergő elkezdte a hozzátápit leálltam az édességekkel. Persze nem egyik napról a másikra, de most már ott tartok, hogy elég pl. egy Sport szelet egy napra. :D :D Mondjuk ettől még ugyanúgy lóg és lötyög minden....talán mozogni kéne vmit. :roll:

Idő: én már alig várom, hogy végre 20-25 fok körül legyen a nappali átl. hőm. Úgy látszik öregszem, már nem szeretem a kánikulát. :shock:

Beninek jobbulást!!! Nyaralós képek nagyon jók! :D

Megyek, betársulok Gergő mellé aludni.
Vendég

ria
hűűűha, eddig is láttam, h n csini vagy, de ez a bikinis kép! minden elismerésem!
beni n cuki a medencében! viszont a sütőtökös képen elhűltem, lehet, h kele mégsem lesz elválasztva SOHA? :lol:

mazsi
ruha miatt ne aggódj, én uígy jártam júliusban. tuti nem a te hibád, h semmi nem áll normálisan

lorca
köszi az álldigálás infókat, kb én is így gondoltam
h veszed rá szabit a későbbi alvásra? már én is gondoltam rá, de kele 7 körül már úgy kivan, h muszáj aludnia (mondjuk mire elalszik kb. félnyolc-nyolc van, de lehet,ha ráhúznánk félórát, akkor meglátszana a reggeli ébredésen)

majus3

Jó reggelt!

Pann, deee, nekünk rettenetes éjszakánk volt: 2 óránként kelt éjféltől... lehet, h ez a Sági féle éhségre utaló jel. Talán több rendes kajcsit kéne adnom napközben.
Végleg elromlott az éjszakai alvásunk?

Timi, én is csak 10-20 ml tápit adok a főzelékhez, h össze lehessen a krumplit nyomkodni.

Ria, de jó képek, húde csinik vagytok! :D Beni persze mindig az, őt nem is említem..
Szegényke :( mondjuk ha vírus akkor talán mégse jó ha összenyalogatják egymást, igazad van, de ha úgyis rossz az idő..

Lorca, a sárgulást belülről érted ugye?

Angol (mert már egyszer leírtam de elszállt): szerintem egy óvodás gyerek dolga, h játsszon és magyarul tanuljon. Ha ezzel bezáródik egy korszak 6 éves koráig, akkor na bumm, csak annyira fog megtanulni, mint én, az pont elég lesz neki, esetleg külföldre megy és akkor jobban. Ráadásul a legtöbb oviban magyar ilyen-olyan végzettségű nyelvvizsgával rendelkező óvónénik tanítják angolra, azt meg a kiejtés szempontjábó inkább elkerülném (ez nem vonatkozik a Helen Doron félére) Persze az nem árt ha néhány angol dalt vagy mondókát tanul, de ahelyett tanulhatna inkább magyar mondókát...
Én pl. az ovis (magyar) dalok szövegét most kezdem megérteni, h Boldi miatt látom leírva :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Május!
Lillus is fél 8 kor már KO, úgyhogy mi is akkor alszunk. De így legalább van vagy 2 óránk egymásra apával! :) Ja, és 6-kor rendszerint ébred a ded. :roll:

Itt is lóg az eső lába, de nekünk mindenképp kell menni a doktornénihez. De majd csak 11 körül indulunk. Addig vagy eláll az eső vagy el se kezd esni! :) Ez a két opciója van! :lol: :lol:

Pann!
Én sem szeretem a kánikulát, a 25 fok ideális, csak az eső nem az. :(

Timi
Kép Kép
timocska

Éljenek a nagy félévesek, Szabi, Szilvi! Róki hol van vajon?

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Ria! Hogy tüntetted el a hasad??? :D Én nem kezdek diétázni, mert kilóban már -4, -5 kilónál tartok a terhesség előttihez képest, de nekem akkora hasam van, mint egy 5 hós kismamának :(
:oops:
Jobbulást Beninek, reméljük semmi komoly!

Pann: :( sajnálom, hogy rosz éjszakátok volt!

Nekünk olyan közepesre sikerült, 23kor volt egy álomszopi, gondoltam ezzel 3-ig, 4ig kihúzza, de 1 óra múlva kelt megint, és nem tudott visszaaludni - szopi, elég sokat evett, pedig előtte egy órával is jól szopott... Majd 3kor megint kelt enni - aztán valamikor hajnalban pukizgatásra ébredtem, de visszaaludt, majd próbált 6kor is kelteni, akkor sem sikerült nekik, visszaaludt, majd végleg fél nyolckor sikerült felébresztenie :oops: :oops: :)
Addigra a cicieim majd szét durrantak... jól megtömtem és most 9 óta alszik én meg reggelizek éppen...(ill gép előtt ülök)

nanica

Jó reggelt!

Mazsi!

Ne add fel! Meglesz az a ruha és biztosan nagyon csini leszel! Csak még várat magára a nagy találkozás!

Lorca!

Jó, h. írtad ezt a műtrágya dolgot! Majd figyelek rá! Meg a színeződést is!

Nálam az ima nem hatott, mert Timi antibiotikumot kapott még vénásan és emiatt kötött ideig kellett maradnunk. AMúgy, ha nem lett volna gond, pont a sz.napomon mehettünk volna haza.

Mónika!

Na, akkor csak a kisfiad korát kell figyelnem és tudom, hogy én is mennyi idős vagyok, persze +27 évvel :D

Csongria!

Beninek jobbulást!

Jók a fotók! Édes a kisfiad! Timcsa is reggel bekapta a lábujját!

---

Most megyek, mert indulunk be a városba.

Félszemmel olvastam a rossz éjszakás hsz-eket. Timcsám este 9-kor evett 120 ml tápot (többet nem tudtam belé imádkozni), legközelebb reggel reggel 7-kor találkoztunk, akkor evett 40 ml-t, picit játszottunk és azóta újra alszik ...

kacsa14

Ágiboldi,
Igen, fehér bőrű babakolléga orra és füle elég vicces színben játszott a sütőtöktől. Anyuka először egy pici szívrohamot kapott. Heti 1x kapott, az nem látszott meg, de a gyakoribb az igen.
Hányszor kap plusz kaját Boldi? Ha kel éjszaka az tényleg lehet a jele annak, hogy éhes, még ha eddig meg is úsztátok. A napi 5x is jöhet már, csak a tejet ne nagyon hagyd el. Az azért jó, ha van minden kajánál.

Angol:
Ágiboldival egyetértek. Volt olyan német szakos tanítványom, akit alapfokon tanítottam. Felvették egy oviba, mint angol nyelvű dadust. Hasznosság 10es skáláján bőven mínusznak értékelném az ilyen "tanfolyamot".

Május,
Itthon Szabi is iszony nyügi, szintén kiborul már 7 körül. Most a játszótéren hurcibálom a hátsóját, az elég jól lefoglalja. Sötétedésig vagyunk kint. Csak sajna egyre gyakrabban sötétedik. :( De remélem, hogy mire túl hamar sötétedik, addigra már átáll egy kicsit. Meg majd megyünk Tescozni és Árkádozni. Ha Nati itthon lesz, hasonló indokokból, az is jó szórakozás. Majd bámulja, ahogy visítozva rohangál fel-alá. :D

Mazsi,
Szerencsére csak valami átfutó vírus lehetett vagy egy kicsi ételmérgezés. Anyukám konyhai higiéniáját nem bírja a pocim. Mondjuk az éjszaka a pulton olvasztom ki a húst és éjjelre az ablakba teszem a "hidegre" dolgokat. De egyébként a nem alvás eléggé lelombozza az immunrendszert, ilyenkor könnyű mindent benyalni. A depim meg elmúlik egy jó kis alvástól. :D Isteni 6ig aludni!!! Még ha többször kelek is közben, 5 és 6 között legalbb fél nap különbség van. :lol:

Timocska,
Tejből én max 20-30 mlt teszek a reggelibe. Hivatalosan elkezdtük a kölespép almával menüt. Ez lesz a reggelije várhatóan az elkövetkezendő egy évben. A többihez még nem adok tejet. Utálok fejni. A mai reggeli 15 percig készült, majd Szabi kijelentette, hogy ő márpedig álmos. :? Dobhattam a szemétbe, egyetlen kávéskanálnyit evett. :evil: De legalább jó 1,5 órája alszik :D

Ria,
Jók a strandis képek. A hétvégén volt a fürdőrucis mami főpróba nálunk. Háááát, egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy tényleg kell-e nekünk ez. Neked viszont ilyen gond az látványosan nincs. :D

Kép KépKép
lorca

pann
most, h írod, nekünk is rossz éjszakánk volt, de vlh nekem már egybemosódik. de tény,h felkelt v 4szer, és ebből csak 2szer evett :evil: ez a halálom, amikor felébredek, próbálom számolgatni, h most vajon éhes-e, v adjam csak a cumiját, de aztán úgy gondolom, h ún. álometetéssel jobban járok mert akkor bizti alszik majd reggel. hehehhee, ah azt a kismájus elképzeli. km nem eszik, ha nem éhes. álmában se lehet átverni

drusza
diéta n jól hangzik (mármint sz.rul hangzik, de nekem is kéne :oops: ) pann n jól megfogalmazta, legkésőbb a hozzátápinál el kell kezdenem az elválasztásomat a tibicsokitól, mert szó szerint súlyos gondok lesznek. egyébként már most is híztam 2kg-t, brühühüü
és mit szólsz, h van egy minevünk baba a topikban? :wink:

ágiboldi
és a kis féléves legalább kompenzál vlmit napközben, hamár az éjszakádat tönkreteszi?

bigsis, róki, jelentkezz!!!

majus3

Május!
Nagyon büszke vagyok, hogy a mai világban is adják a Timi nevet a gyerkőcöknek! :D :D
(én is híztam a szopi alatt vagy 4 kg-ot) :oops: :oops: :oops:

Nekünk egész jó éjszakánk volt. 9-kor álometetés és 3-kor kelt újra. Aztán kábé fél 5-kor is, de akkor csak cumit adtam neki és hasra fordítottam. 6-kor újra ébredés, szopi. 7-kor végleg kirobbant az ágyból! :)

Lillus gurulva közlekedik! Lerakom a szoba egyik sarkába, aztán 5 perc múlva a másikban van! :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy Sebihez hasonlóan megtáltosodik? :)

Köszi, hogy megnyugtattatok, hogy nem kell agyonra gyötörnöm majd magam egy-egy főzi kedvéért! :) Jó hír! :D :D

Ági!
szerintem is adj nyugodtan több kajcsit Boldinak (a szakszervezet nevében szólok)! :lol: :lol: :lol:

Nanica!
Hááát, hasam nekem is van jókora! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Köszönöm a dicséreteket de sajna én nem érzem ilyen jól a bőrőmben még mindig 5 kilóval több vagyok az eredetinél. A barátosném 8 hónapja szült és 40 azaz 40 kiló :shock: 15 kiló van köztünk!!!!

Május! Ja engem is sírba visz az evésével! Nem olyan jó móka! Van amikor napokig nagyon szépen eszik aztán meg mint a kismalac! Most az a legújjabb hogy nem hajlandó megenni a gyümölcsöt egyszerüen szorosan összezárja a száját. Ha pedig erőszakoskodok akkor meg sír! :roll: Most szüneteltetjük a gyümit és kap zöldséget és tápszert!!!

Sok boldogságot a hófordulósoknak!!!

Beni köszöni a jókvánságokat!!!! :)

KépKép
csongria

Május, jaja, "kompenzál": kifigyeli mikor dőlök le én is, és akkor a szokásos másfél óra helyett inkább csak felet alszik :shock: pl. az imént...

Lorca, most még csak hébe.hóba kapott, naponta egyszer dél körül biztosan, ill. próbáltuk a kölest vacsira, de akkor ebéd nem votl stb. Viszont ma lesz tízórai, ebéd és vacsira köles is, az tuti. Utánuk szopi..
Éjszaka amúgy éhesnek tűnt, evett mintha még sose kapott volna semmit..

Húú, most mondják, h csütörtökön már csak 20 fok, ugrott a piknikünk... :shock:

Ria, ez a barátnőd 40 kg a képen? Mert 15 kg nem látszik köztetek.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Mi is mejöttünk!

Először is boldog hófordulót akiről lemaradtam!

Végülis a mi nyaralásunk nem volt olyan nagy szám (apa ugye versenyzett), de azért legalább kikapcsolódtunk egy kicsit.

A mi éjszakáink se az igaziak még. Az utazóágyat jól bírta, csak a kocsiban és a babakocsiban is nagyon szeret aludni. Így nagyon sokat aludt napoközben. Az első éjszaka hajnali 3-tól fél 5-ig játszott, utána 5-től hn 6-ig, a harmadig éjszakánk aránylag jó volt.

Amúgy általában egyszer kelünk enni, meg előfordul, hogy fel-fel ébredünk még. A reggelek még szőrnyűek, mert általában 6-kor kelünk, ha nincs huzamosabb ideig fent éjszaka, esetleg 7-kor.

Hozzátápi: Nálunk elég gyorsan igényelte, hogy egyre többet kér a kajából. Ha pl üvegeset kap felét, háromnegyedét is megeszi, de tegnap pl nagyon ízlet neki a vegyes zöldség mert az egészet megette.
Így reggel tápszert kap kb 4 valamikor 5óra múlva gyümi vagy zöldség, 3 óra múlva megint tápszer, aztán megint 4-5 óra múlva gyümi, vagy zöldség estére tápszer és éjszakára tejcsi. ű

Teszek fel egy jó pár képet úgyse szoktam sűrűn

Uncsitesóm karjában elaludtam
Kép

Most mi is egyfolytában a lábunkat esszük
Kép

A papának készültünk segíteni betonozni
Kép

Nagyon érdekel az Oroszlánkirály
Kép

Kép

Kép

Mi is voltunk a veszprémi állatkertben

Kép

Kép

Veszprémben a várban

Kép

Anyuék capucínóznak

Kép

Később találkoztunk anyuékkal Tapolcán

Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

na eső nem jött úh bevásárlás letudva sőt már az ebéd is kész :lol:
leegyszerűsítettem a dolgot és tésztát csináltam kis pulykadarálthusi,fokhagyma (szoktatom Leát vissza :lol: :wink: )oregánó,friss paradicsom ,mozarella és gomolya sajt bele ennyi! és incsi-fincsi :lol:

sárgarépabőr :lol:
amikor Németroszágban bébisintérkedtem a gyerkőcöknek mindennap friss répalevet (almával, céklával) kellet csinálnom 1-1 pohárnyit...lassan én is rászoktam és mire hazajöttem (8hónap után) a tenyerem és a talpam besárgult :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

a kicsiknek pedig tényleg az orra sárgul :lol:

lin
Gréta nagyon sokat változott :shock: olyan nagylányos lett :lol:

éjszaka
nálunk az új játék az anyafordítsvisszamertegyedülnemmegy :lol: állandóan harsa fordul...nem ébred fel csak nyüszög esetleg sír egy kicsit...ma éjjel 3x keltem de végül is miután nem ébred meg így én is csak félálomban átvánszorgok hozzá,fordítás és vissza az ágyba..fejlődöm :!: már simán visszaalszom :lol:

mennem kell..majd 2 óra alvás után magához tért és kiabál...rég volt ilyen mármint 2 óra alavás délelőtt :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

na cici kivégezve :lol:
hihetelen de 5-10 perc alatt végez sokszor olyan érzésem van h nem is evett és közben mégis...
egyébként (ebben is fejlődöm :wink: ) már nem mérek minden kajcsizást :lol:
de úgy éreztem h megcsappant a tejmennyiség úh most urticat szedek és iszom újra a Laktoherbet

timo
azt a gurulva közlekedést megnézném szívesen :lol:

torna
csajok tornázik,fut (vagy vmi egyéb) valamelyikőtök?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Linda!
Nagyon édes a kislányod, és szép a neve is. :D

Csongria!
Nyugodtan érezheted jól magad!Sajna nekem is 5 hós kismamapocakom van, én 25 kg-ot! stedtem fel, ebből szülés után ugye lement 10.És a múlt 7en 1! :lol: Szóval van mit leadni. :evil:
Nagyon aranyos Beni, de én a sütőtököt nem merném így adni Emilinek!Így sem jön ki egy pici pötty sem a ruhákból semmivel.Te mivel mosod ki???
Beni jobban van már?Kiütések?Nekünk a múltkor volt 3 napos láz,ami után jöttek a kiütések, de azok is elmúltak maguktól.
Nálunk is volt már 1x 2x, hogy nem kellett neki a gyümi, csak a tápi, de eze nem jellemző, inkább a fordítottja.De ha nem kér többet enni, akkor emili is lakatot tesz a szájára. :lol:
Lábujjszopit Emili nagy elánnal csinálja.

Május3!
Nálunk is így volt, hogy 7ig bírta a naccsasszony, de ma már magától átállt a 8órai fürcsire, utánna kaja, és alvás, ez kb fél 9 körül van.Eleinte aludt is éjjel, csak 1x 2x kelt, de beadtam neki a cumit, és nyomta tovább a szunyát reggel 7, 8ig.De mostanában óránként ébred, és még eszik is, ami már nincs egy ideje.Talán most van a fejlődési ugrás. :roll:

Mónika!
Köszi az etetőszékes infót.Nekem is ezek a szempontjaim, amit most kinéztem Peg Perego tudja is, de keresek vmi hasonlót alacsonyabb árfekvésben.

Timi!
Jó a blogod, majd olvasgatom, ha Emili hagy egy kis időt.:-)

Nem tudom mikor lesz már vége a horror éjszakáknak, mert már teljesen zombianyu vagyok.Óránként kel, de ma adtam neki fél 3kor enni, hogy legalább pár órát aludjunk egyhuzamban.Be is jött, mert fél 7ig aludt utánna.Pedig egész nap zabál, duplán vacsizik, akkor is nagy adagokat.Nem tudom miért kell neki kaja éjjel is.Szerintem most lehet a fejlődési ugrása, ezért.Remélem hamar befejezi ez a kis szöcske az ugribugrit! :wink: :lol:

Sütöttem sütőtököt, kíváncsi vagyok mits zól majd hozzá.Kis tápival öszeturmixolom neki uzsira.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Majd két óra alvás, majd két óra ébrenlét, és most megint alvás. :D Imádom az ilyen napokat! 8) Kész házitündér leszek, ha ez így marad. :)

Köszi a köszöntéseket! Kétségtelenül növünk :) - Ő hosszában, én keresztben. :wink:

Linda,
Tényleg nagyon sokat változott! Vagy csak ritkán raksz fel képeket? :P
Gondolom, ti is rájöttetek, hogy a Veszprémi állatkert nemigazán babakocsibarát. :x

Evés:
Ha bezárja a száját, az egyértelmű jel, hogy nem kér. Most tanulják, hogy jó-e enni. Ez is olyasmi, mint az altatás. Minél kevesebb rossz szokás, annál békésebb gyerekkor. Ilyenkor én azonnal abbahagyom az etetést. Nem kínálok mást. Nem szórakoztatom. Nem próbálom belevarázsolni a kaját a szájába. Nem tart fél órákat egy etetés. Különben kialakul egy ördögi kör, ami főleg a dackorszak idején lesz örjítő. Csak azért képes éhezni akkor, hogy érvényesítse az akaratát. Most mondani szokták nekem, hogy milyen szerencsés vagyok Natival, pedig szerintem csak annyi, hogy rábízom, egyen annyit, amennyit akar. Egy grammal se többet és semmi sincs, amit a "mama kedvéért" meg kéne ennie.

Timocska,
A gurulás már nagyon jó! Kis táltosgombóc :D

Ha tudom, hogy most is több, mint egy órát alszik, csatlakoztam volna... :roll:

Kép KépKép
lorca

nanaica
elfelejtettem írni h nálunk a tejes dolgok miatt csak pocakfájás van de nagyon semmi hányás

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Megjöttünk a tanácsadásról. Lillus 3 hete stabilan 6800 gramm. Se ide, se oda. A doktornéni kérte, hogy adjunk le vizeletet és lassan kezdjük el a gyümizést. A védőnő meg azt, hogy még várjunk, nem úgy néz ki Lillus, mint aki éhezik. Holnap elugrom a piacra, veszek barackot a biztonság kedvéért. Ja, és veszek kölespépet is. Azt vacsira adjam, vagy csak úgy valamikor napközben kipróbálni?

Timi
Kép Kép
timocska

Alvás nem volt, ahogy én bcsuktam a szemem, ő kinyititta - a szájával együtt. :lol:

Tegnap szinte semmit nem evett sem az almából, sem a krumpli-répából, most viszont megevett egy egész barackot! :shock: :D Két dologra jöttem rá közben:
1. barackot is lehet reszelni az almareszelőn, és úgy a legjobb, ha meg sincs hámozva, csak negyedekbe vágva a mert akkor a vékony rostszálak zöme a héjon marad, és a héjjal együt lehet kivenni.
2. ruhavédelmi szempontból a kombi-előke működik eddig a legjobban: alul a textil előke, szorosan a nyakához kötve (nem túúúl szorosan persze) és rá a műa előke. Most így evett, ki is szürcsölte a műa előkéből a lecsöpögött barackot, mégsem lett olyan a ruhája! :D :D :D
Szóval nyugi Május, mire elkezditek a hozzátápit, már biztos eljutunk a leghatékonyabb módszerig! :lol:
Vendég

Timo, én a fürdés előtti étkezésre adtam, hátha jobban alszik. Egy próbát megér, "mert minden gyerek más". :wink:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?