Szabi most egészen 9ig kihúzta. Remélem, reggel már a 6os túloldalára billen az óra mutatója

Nagy szundizás azért nem lesz, 7re jön felmérni a gázos a lakást. Egyszer még fűtés is lesz, bár ha tényleg mediterrán ország leszünk, lehet, hogy inkább a klímát kellett volna megcsinálni.
Köszi a hóforduló köszöntéseket!
Féléves adatok: 7080g/67 cm Megcsináltam a féléves státusz aktot is. Lassan elő kéne ásnom a többit is, megnézni, mennyit változott.
Heti hízás adat az nálunk nincs. Annyira ugrál, hogy teljesen feladtam. Az ehavi 400g az jó kevés, de hát egyre kevesebb lesz, most, hogy féléves.
Szabi új heppje, hogy csak az ölemben akar enni. Hurrá. Így a pihenőszéke és én is ősziben úszunk. Hurrá.

Akik használnak pihenőszéket: Nálatok tűri a ded? Szabi vonyít, már ha csak közelítek is felé. Pedig nem is olyan régen hogy szerette!
Kacsa,
Nem kéne küzdened a kajával. Igazából még nem kell mennyiségeket ennie, az egész hozzátápival lehet fél éves koráig várni. Tápisoknak is. A kaját rosszul hasznosítja, ellenben az ilyen korban szokásos tejjel és tápszerrel. Ha viszont többet adsz, mint amit szívesen elfogad, abból galiba lesz, mert amikor már kéne ennie, nem fog. Egy 8-10 hónaposnak sem kell jelentős kaja, az anyatej/tápi akár egy éves korban is fedezi a kalóriaigény nagy részét. Ha meg csak 340 ml tápit eszik egy nap, attól még semmi baja nem lesz, ne aggódj! Majdcsak rájön az ízére

Meg amúgy is az esti adag előtt vagytok, tehát ez még nem az egész napi mennyiség. De tény, hogy így az elején nehéz még eldönteni, mikor elég neki és mikortól akarod csak te.
Ha a kaját nem ismeri, teljesen természetes, hogy elutasítja. Akár tizen alkalom is kellhet, minden új kajával, hogy rájöjjön, hogy etetni akarod.

Addig megelégedhetsz egy fél evőkanálnyival vagy egy kávéskanálnyival is akár. Elég. Sőt, ha csak az ujjadat nyomod bele a kajába és csak arról nyalogat le egy kicsit, már az is próbálkozásnak számít. Kaja is és kanál is, hát sok az egyszerre.
Mennyire rakod a szájába a kanalat? Az első próbálkozásokkor tegyed csak az ajkára a hegyét és imádkozz a gravitációhoz, hogy belecsorogjon, és pont akkor, amikor nem akarja kiköpni. Ha beljebb megy, esetleg kiváltja a kilökő reflexet. Nem baj, ha a kanálból csak a kaja felét eszi meg, töltsd tele újra és csorgass megint.
Az a legjobb, ha mindent végigpróbálsz, mert ahány gyerek, annyi hepp.
Csongria,
Nagyon sajnálom, hogy Beni már megint beteg

Mennyi most a láza?
Mmóni,
Nekünk is akkor van kaja, amikor épp ráérek

Szegény Ketteskék

Milyen lehet az élet a Hármaskáknak?!

Ráadásul Nati rájött, hogy a bébikaja nem is olyan rossz. Most mindenből kér. Pedig anno egyetlen teljes üvegnyit sem fogyasztott el.
Timocska,
A levesezéshez nekem nem volt soha türelmem. Natinak almát reszeltem és egy kicsit megfőzögettem. A vitamin az nagyjából ugrik, de könnyebben emészthető és kevésbé savas.
Ágiboldi,
Szopi ugyan nem volt két hónapig Nati és Szabi között, de a tej nem ment el teljesen. Hivatalos rend szerint 2 hónap alatt áll le a prolactin. Nálam persze a terhesség miatt más volt az ábra, nem voltam épp a hivatalos renden. Ha tovább is van, akkor az túl erős a hormon termelés, az nem épp az igazi. Amikor Nati leállt, akkor már nagyon a nincs felé közelített a tej. Pár nap alatt állt le a napi átlag két szopiról, egyáltalán nem éreztem, hogy termelődött volna utána. Ami marad, az szépen felszívódik. Az utolsó cseppet visszakapod
A kaját tanulni kell. Szabi két kanalas evése már egykanalas és az ujját is egyre ritkábban nyomja bele a szájába evés közben. Ha nem evett, az nála már kezd nagyon egyértelmű lenni. De csak most, hogy egy hónapja naponta többször is kap.