A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

BeaKép
Nekem a szurit a férjem adja be, Katika tanította meg rá. Egyszer a doki is adta már be, de azt a kaján vigyort a pofáján miközben döfött nem felejtemKép Ma éppen Katika adta be a Profasit, de jobban fáj mint amikor a férjem adja. Mit kaptál Merionalt ?

Mondta Katika, hogy szombaton nem jön be az inszemre, de majd a férjem segít a dokinak. Na erre kíváncsi leszek, mert még soha nem látott kiterítve ott feküdni, és a katétert kell tartania, amiben az anyag lesz. Már elõre röhögök. Mondtam, hogy a következõ lépés az lesz, hogy otthon magunkat inszemináljukKépKép

BellaKép
Én ikreket akarok. Na nem négyest, az kicsit túlzás, de kettest ! Én mégegyszer ezt a cirkuszt egy gyerekért nem csinálom végig az bizti.
Pihenj sokat, és ne idegeskedj, akkor minden ok lesz. Látod jól megkapaszkodott a picur.

Cat
Kép
cateye

Alice,

Ha úgy alakulna, bár remélem nem fog, legjobb gyógyszer 1 kupica házi pálinka. Nekem annyira szokott fájni a hasam régen, hogy semmilyen fájdalomcsillapítótól, talpmasszázstól, melegtõl mégcsak nem is csökkent a fájdalom, nemhogy megszûnt volna, de a pálinka csodákra képes. Igaz büdös is erõs is, de kb. 2 perc s megszûnik a fájdalom.

Nagyon izgulok érted, hogy ne legyen szükséged a fentiekre.

Pusz
Alma
Alma

NikieKép
Engem érdekelnek a részletek az intimtornáról.
Megírnád nekem mélben, hogy hol van, mikor, ki tartja, kb mennyi ideig tart egy tanfolyam, nyáron van-e stb.?

Nagyon hálás lennék!

Köszönöm,
Krissi
krissi

Lola! Gratulálok, nagy lehet az örömötök. Én még januárig itt leszek, majd jó lenne ha megirnátok ha megszületett.

Bogár! bocs, lemaradtam, ha tudtam volna ezt keresed megirtam volna neked, elég sokat szoktam a munka tv. lapozgatni. De legalább lelkesen keresgéltél.

Bea! Bocs, de ahogy a párod eredményét elnéztem, szerintem inszemmel nincs sok esélyetek, lombik kellene. Nincs igazad, mert ha rossz a férfi eredménye (nálunk is igy volt) akkor ki lehet hagyni az inszemet.

Nikie! Na azért utálok vidéken lakni, minden jó program, elödás csak Pesten van, nekem meg 5e lenne ha felmennék rá Kép

Bella! nagyon remélem nincs gond!

Cat! 1 is elég lehet a babához. +++++ Persze megértelek, mi is ezért akarunk ikreket. Meg már csak 2 lombik van, késöbb nem lesz már tesó.

Nekem szerencsém van, mert a meloban van klima. Nincs túl hideg, éppen kellemes. Igaz amikor kilépek akkor meg szinte felöklel a meleg.

Karmen
karmen

Sziasztok,
Ezelott 2 evvel, en is nagy izgalommal olvastam minden nap ezt a topicot, nagyon sokat segitett, mert mindig vigasztaltak a lanyok, amikor ismet megjott a menstruaciom. Aztan vegul osszejott, es szuletett egy fiam. Lenard. Most ismet szeretnenk egy kisbabat, es nem jon ossze. Csak honaprol honapra izgulunk, hogy hatha, aztan jon a csalodas, hogy megsem.
Be szeretnek iratkozni hozzatok. Az utolso menstruaciom majus 1-en volt, Erika vagyok, 29 eves Sepsiszentgyorgyrol.
Erika
Névtelen

ERIKA!!!KépKépKép

1000 éve kereslek már, irtam egy halom e-mailt, meg igazi levelet is, de nem jött semmire válaszKép Már azt hittem haragaszol rám...
Jó régen nem adtál hirt magadról, igy most utólag gratulálok Lénárdhoz!!Szeretnék róla képeket látni, ha majd egyszer eljutsz odáig.
Jött egy e-mail ma töled, aminek elöször nagyon megörültem, de sajna virusos volt, igy a gép azonnal kidobta, nem tudtam elolvasni. Lehet nem is tudod, hogy virus van a gépeden...
Nagyon örülök,hogy újra megjelentél, remélem a kistestvér is hamarosan kopogtat!!!Kép
Velem is történt pár dolog, jó is-rossz is. A lényeg, hogy most mi is babát várunk,már a 27-ik héten tartok, augusztusra érkezik a kislegény.
Nagyon várom hogy irj újra, olyan régen nem hallottam semmit rólatok!

Barbi-Rari

Bocs lányok, ez lehet nagyon OFF volt, de mi nagyon régóta ismerjük egymást, de az utóbbi 2 évben megszakadt a kapcsolat.

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Lányok!

Köszönöm hogy izgultatok értem de sajna tegnap estére megjött a mikulás fáj a hasim is.
De nem vagyok szomi lassan megszokom hogy ne reménykedjek annyit.
Javítsatok ki a táblázatban ma vagyok a második napon.

Pusszantás mindenkinek
Alice
Alice

Jó reggelt Mindenkinek!

Bella2! Ne idegeskedj, pihenj sokat! Az elsõ terhessémenél én vérezgettem, és nem volt semmi baj.

Tegnap voltam UH-n. Már jobban látszott a babuka. 15 mm-es. Jó a szívhang. Olyan édes volt.

Nelli
nelli2

Sziasztok

Cateye +++, ha a férjed segédkezik Kép, akkor tutira összejön. Aztán majd nyittok ti egy inszemi központot... Kép

Alice, sajnálom.
A kollégáidnak lehet hogy egy kis sztiptíz volt a céljuk a ventillátorral.

Nelli, gratulálok a kis 15 mm-eshez.

Bea, ez az mindent bele, ne hagyd a dokidra a dolgokat, látod, egybõl turbóra kapcsolt Kép. Drukkolok, hogy jó legyen a HSG.

Leone, gratulálok az új munkahelyhez. Remélem ez beválik és jók fogod magad érezni ott.

Nikie, engem érdekelne az elõadássorozat, de nem tudok menni. Ha te mész, tartasz egy kis beszámolót? Kép

Rita, örülök, hogy minden ok.

Lola, minden rendben lesz, ne aggódj.

Hétvégén két ballagásra is megyek, kész anyagi csõd (plusz egy csomó családi ünnep)... Majd koldulok. Kép
Hétvégén kiderül, babás lettem-e, meg használt-e, hogy 10. naptól szedtem a Clostit (27 napos a ciklusom). Vagy szerintetek akkor hosszabb lesz a ciklusom, mert késõbb kezdtem el szedni, mint mások (a doki rendelte így)? A hõm olyan, mint a Closti mentes hónapokban, 14-tõl megugrott a hõm.

Gigi
gigi1

NelliKép
Gratulálok ahoz a gyönyörû nagy babához,annyira jó lehet most neked vigyázzatok egymásra és üdvözlöm a BabucikádatKép

GigiKép
Annyiras nem vagyok szomorú(már megszoktam hogy mindíg megjönKép
Jaj ne is emlegesd a kollégákat, nem bírok már velük szét csapom õket,rosszak mint a gyerekek.Néha úgy érzem magam mint egy ovónéni mert ugye hozzám képest fiatalokKép

Na most bedobok egy gyogyit mert kezdek erõssen görcsölni
Majd jövök

Alice
Alice

Sziasztok!

Most elõször néztem be hozzátok, ugyanis egy év próbálkozás után hétfõn végre nekem is két csíkom lett! Szeretnék csatlakozni, ugyanis még nincs orvosom, és azt sem igazán tudom, hogy most mikor menjek dokihoz, hiszen ilyen korait úgysem tud kitapintani. Ha tudtok ajánlani valakit, megköszönném. Sajnos azt sem tudom, hogyan kell azonosítót létrehozni, ezért vagyok névtelen.
Névtelen

Kedves NévtelenKép

Elõsször is szeretnék GratulálniKép a babucidhoz, nemtudom merre laksz nekem van egy nagyon jó dokim.
A neved ird be az Azonosító: -hoz és megjelenik.
Alice
Alice

Megpróbálom
Sylvie

Érdekes, az elõbb nem ment, pedig megpróbáltam. De most nem írtam jelszót.
Sylvie

Sylvie!

Jelszót nem kell irni.
Pesti vagy?
Alice
Alice

Igen.
Sylvie

Karmen
Igazad van, és lehet, hogy valóban lombik lesz a vége. Azért akar elõször inszemet, mert a párom eredménye teljesen rapszódikus. Decemberben 60 millió volt, 2 ml, átlagnál jobb mozgékonyság, teljesen egészséges sejtek. Elõtte 4 hónappal nem volt egy db élõ sejtje sem. Most márciusban 60 millió 20%élõ, egy hónappal késõbb 30 millió. Szóval egyszerûen nem tudják, hogy mi a franctól van ez az állandó változás. Mivel nemrég lázas beteg volt, elképzelhetõ, hogy a jelenlegi eredmény ezzel függ össze. Vagyis abszolút elképzelhetõ, hogy az elsõ inszemhez össze lehet szedni kb. 20 millió élõ sejtet. Ezért közben folyamatosan ellenõrzi majd a doki a számot, és ha mégsem javul, akkor nagyon remélem nem fogja velünk végigcsináltatni mind a 6 inszemet. Nem is mennék bele.Ha már hónapok óta ilyen eredménye lett volna, akkor én sem hagytam volna az inszemet, de decemberben a leletek szerint teljesen rendben volt.

Cat
ma megvolt a HSG felkészítés, vettek tõlem 6 kémcsõnyi vért, volt rövidhullámos "provokáció" is. Így hívják azt, amikor az ember hasat rövidhullámmal melegítik, hogy észrevegyék a méh esetleges rejtett gyulladását. Ez is kell a HSG-hez itt a Schöriben. (a férjem jót röhögött, az volt a leletemen: kérem a beteg provokációját-azt mondta, azt õ is meg tudja csinálni). Ha minden jó, kedden HSG. Injekció nem volt, szerintem félreértettem, mert a hsg mellett inszemfelkészülés megy, és a következõ ciklustól inszem. Clostyval kezdi, utána tüszõrepesztõ, de nem tudom, mi lesz pontosan. Az én férjem rosszul van a tû látványától is, úgyhogy tuti nem adja be. Újra kellene utána élesztenem.

Gigi
Így van, mindenki saját maga felelõs a sorsáért, a dokik sajnos 1000 beteg közt nagyon ritkán tudnak figyelni mindenkire. Ezért sajnos még itt is lobbyzni kell a maga ügyéért, ez a világ sajnos errõl szól...

Bea
Bea

Sylvie!

Én Budafokra járok úgyszintén SZTK-ba de van magánrendelõje is.
Ha jó az SZTK akkor nyugodtan elmehetsz ha nincs neked messze a XXII ker. én csak egy hét mulva megyek ugyanis tegnap megjött(már megint).
A doki neve Dr.Holba Sándor
Alice

Bea Kép

Ez jó duma volt,sajna az én párom is ilyen ha meglátja a tût elszalad aztán rohanhatok utánnaKép

Én olyan kis butácska vagyokKépKépKép mi folyik egy ilyen inszem alatt???? KépKépKép még eddig nekem nem volt de lehet hogy szükségem lessz rá nemtudok semmit......Kép

Alice
Alice

Alice!

Az nekem cseppet mesze van Kispestrõl, még pocak nélkül is nehezemre esik elmenni odáig, nemhogy havonta egyszer pocakkal. Tudnál abban segíteni, hogy hol vannak olyan topikok amik a kórházakat ill. az orvosokat tárgyalják ki? kicsit nehéz még az eligazodás. És ne izgulj, úgyis sikerülni fog, csak nem szabad lemondani róla, meg olyanokat gondolni, hogy nekem úgysem sikerül.
Pusz
Sylvie
Sylvie

Sziasztok!

AliceKép Jajaj, azt a dokit sajnos ismerem, és teljesen rossz tapasztalatom van róla, írj légyszi a mail címemre, mert ezt kell mesélnem neked feltétlenül.

HurkiKép A PCO, prolatin, stb-vel kapcsolatos étrendet megírom neked feltétlenül este.

BellaKép Igen hormonigadozás az oka, azt mondják, utro+pihenés mellett szépen fejlõdik a baba, az a jóKép

KrissiKép Az intimtornáról írok este.

GigiKép MAjd mesélünk, Beával megyünk, de jó lenne, ha még sokan jönnétek!
Cat, Te ráérsz 17-én?

Nikie
nikie

Alice

Ne is legyen rá szükséged! Ciklus elsõ felében gyógyszerrel, injekcióvál stimulálják a petefészket. Alapban azoknál, akiknél minden rendben megy, egy ciklusban kb. 15-20pete kezd el érni, ebbõl egynek kellene dominánssá válni. Ha a domináns megreped,a többi elhal. Stimulációval több tüszõd lesz, ami megnöveli a teherbeesés esélyét. Inszemnél katétert vezetnek fel, és befecskendezik párod anyagát, amit elõtte át szoktak (nem tudom, hogy mindenkinél megcsinálják e ezt)tisztítani, válogatni.Így tkp. kikerülik a hüvelyi szakaszt, vagyis jóval rövidebb utat kell bejárnia a kisfickóknak.Az esély egy inszemnél kb. 10%, a Schöriben ha jól tudom (Cat?)20%.

Bea
Bea

NikieKép
Sajnos nekem nem jó a 17-e, mert esküvõre megyünkKép De a talin remélem már dumcsizunk.

BeaKép
Akkor a jövõ ciklusban együtt inszeminálunkKépKép, ha ez most nem sikerül. Egyébként a Scwarzi megnézi inszem elõtt a fiúkat, mert mindig mondja, hogy most nagyon szuperek voltak, most kicsit kevesebb volt stb.

AliceKép,BeaKép
Igen a Schöriben 20%-os a siker arány az inszemnek. Mindenhol megtisztítják a fiúkat, és valami dekapacitáló folyadékot adnak hozzá, amiben könnyebben mozognak, és jobban elélnek.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Nikie,

mi az az utro? Valami vitamin? Mert nekem is görcsölget a hasam, pedig hétfõn a teszt kimutatta a pozitív hormonszintet.
Sylvie
Sylvie

Sziasztok!

Már egy jó ideje olvasgatlak benneteket, de csak most döntöttem úgy, hogy én is csatlakoznék hozzátok. ha lehet?!
mi már kb 10 hónapja próbálkozunk és még semmi. mostmár kezdek aggódni. A napokban sajnos kiderült, hogy egy kisebb gyulladásom van , úgyhogy most ezt kezelgetem a doki által felírt kúpokkaL és c-vitamín kúrán vagyok. Így a 10 hónapból 11 lesz . Legalább. De az bíztat , hogy esetleg csak ez a gyulladás volt az oka a sikertelen próbálkozásoknak, és utána összejön. Ha pedig nem akkor indulhatnak a kivizsgálások. Leírná-e nekem valaki, hogy mibõl állnak ezek a kivizsgálások?!
Ja és még egy kérdésem lenne. Jár e valaki a Bajcsy kórházba? Ha igen akkor tud-e valamit Nyitray dr.-ról?

Bandy
Bandy

Lányok miért nem jelenik meg a Profilomba a kép meg az email címem.
Szét vet az ideg KépKépKép
Alice

CatKép

Csak szerezzen tapasztalatokat a férjed és legközelebb tényleg otthon is megcsinálhatjátok.Kép
Megjegyzésedre reagálva: Szerintem csak most mondod, hogy nem csinálod végig a herce-hurcát mégegyszer, de majd meggondolod magad.Kép

BandyKép

Üdv közöttünk !

Egcsi
egcsi

Sylvie

Válaszolok, mert Nikie biztos elfoglalt most. Az utro=Utrogestan természetes progeszteront tartalmazó gyógyszer, vitaminnak nem nevezném. Akkor adják, amikor fenáll a lehetõség, hogy sárgatestelégtelenség van, így a ciklus második felében kevés a progeszteron. A progi azért fontos, mert fogamzás után ez táplálja a pici megfogant sejtet, és a tapadáshoz is szükséges.

Cat
bizony, egyszerre inszemelgethetünk még egy kis ideig, ha neked ki akarja húzni a 6 alkalmat. Lassan tényleg annyit tudunk már, hogy akár otthon is inszemelgethetnénk.

Lányok, nem tudjátok véletlenül, hogy egy baba után, aki inszemmel, vagy lombikkal jött össze, a másodiknál is végig kell csinálni ezt az egészet? Újra hsg, inszem, majd lombik?

Bea
Bea

Sziasztok!

Reggel írtam egy szép hosszú levelet, de elszállt. Kép Most rövidebb leszek! Kép

Leone! Örülök, hogy újra van munkahelyed. Kép Remélem tetszeni fog, s így nem lesz annyi idöd a babán rágódni. Kép Ird majd meg, hogy milyen volt az elsö napod! Kép
Cat! Ha csak egy tüszö van, akkor nem egyszerre népesítítek be a kocsi hátsó ülését. Kép Olyanra ne is gondolj, hogy a következönél is ennyi probléma lesz. Kép
Férjedböl pedig lassan tényleg dokit faragtok! Kép Élménybeszámolót kérünk majd a holnapi napról. S persze megy a drukk ezerrel!!! Kép Kép
Bella! Az elején nekem is volt barnázás, de az utrotól egy nap alatt elmúlt, de azért a 12. hétig folyamatosan használtam. A szúrkálás, feszülés meg természetes, mert nyúlnak a méh szalagjai. A lényeg, hogy a baba jól van, Te pedig pihenj sokat! Kép
Üdv. az új lányoknak!

Képzeljétek, néhány napja érzem, hogy mocorog a baba. Fantasztikus érzés. Kép Kitartás mindenkinek addig, amíg nálatok is ilyen csodálatos örömök lesznek. Kép
Na, most sem voltam sokkal rövidebb. Kép Bocsika.
Szép hétvégét mindenkinek!!!

puszi!
Andi
andi28

Lányok !

Nem tud valaki valamilyen HATÁSOS allergia elleni szert ? Fõleg gyógynövényes dolgok érdekelnének. Tegnap óta elhasználtam egy 100-as csomag papírzsepit és lassan olyan az orrom mint a duda. HELP!

Egcsi
egcsi

Lányok!Kép
Kösz mindenkinek hogy így örültök az új munkahelyemnek! Andi!Kép Ok, majd mesélek az elsõ napomról.

Cat!Kép
Gyakran elõfordul, hogy csak az elsõ baba sikerül nehezen, aztán ráérez a szervezet és visszaáll a normál hormonháztartás. A második már könnyebben, a harmadik meg magától jön. Engem is ezzel bíztatnak...

Egcsi!Kép
Örülök hogy érdekel a debreceni tali. Még nem tudom pontosan mikor lenne, de nyáron egyik hét végén. Olyankor kellene amikor jó idõ van és ha valaki 2 napra jönne át lehet esetleg menni Szoboszlóra a csúszdaparkba akit érdekel, vagy meg lehet nézni a város nevezetességeit.
Allergia ellen van egy vöröshagymás kapszula, azt ismered?

Sylvie!Kép
Az Utro nem vitamin, hanem Utrogestan tabletta vagy hüvelykúp. A progeszteron pótlására adják. A sárgatestnek feladata, hogy progeszteront termeljen, ami a baba beágyzódásához szükséges. Ha ez kevés, akkor a beágyazódás nem jön létre, a magzat "kipotyog", a terhesség nem marad meg. (Nekem ez a problémám, már 3 ilyen nagyon korai vetélésem volt.) De ne íjedj meg, a görcsölgetés teljesen normális, de ha barnásozol vagy vérezgetsz jelenthet gondot. Akkor indokolt vérbõl megnézni a progeszteron hormon szintjét, és ha alacsony csak akkor kell Utrot szedned. Viszont sokan véreznek, barnásoznak, "menstruálnak" terhesség alatt, és nincs hormon gonduk és a baba is megmarad és egészségesen születik, tehát még ez sem jelent feltétlen gondot, de azért ezzel érdemes elmenni a dokihoz.
Ó, látom már Bea megválaszolta!

Bandy!Kép
Próbálj meg a dokival kiíratni (háziorvossal is lehet) Gynevac injekciót kiíratni, ez nem kifejezetten gyógyszer, a gyulladások ellen nagyon hatékony, csak az orvosok ritkán alkalmazzák. 5 injekciót kell beadni (ennyi van egy dobozban) kb. 10 naponta. A felettünk lévõ hasznos infós topicban találsz róla bõvebb infót, vagy a www.gynevac.hu-n is.
A kivizsgálás vérbõl hormonszint nézést jelent, esetleg ultrahanggal figyelik a peteérést, ezekben nagy segítséget jelent, ha méred az ébredési hõdet, (de nem mindegy hogy hogy!. Ha nincs még gyereked és az orvos inokoltnak látja, akkor lehet HSG (petevezetõ átjárhatósági), laparoszkópia (a köldökön keresztül altatásban bekukucskálnak és mindenféle csúnya betegséget kizárhatnak vagy felismerhetnek), esetleg összeférhetetlenségi vizsgálat, akkor csak kenetet vesznek valamennyi idõvel a együttlét után, hogy a szervezeted nem pusztítja-e el a spermiumokat. De ezektõl a nagyobb vizsgálatoktól ne félj, nem ezzel fogják kezdeni. Egyébként ezekrõl is olvashatsz a hasznos infós topicban, ott bõvebben le van írva. Ha pedig valami kérdésed marad, itt nyugodtan felteheted.

Leone

KépKép
leone

Leone, Bea

Nagyon köszönöm a válaszokat, ti aztán igazán értetek a témához! Keddre bejelentkeztem egy dokihoz a MÁV Kórházba, majy kiderül, hogy milyen, egy barátnõm ajánlotta. Már nagyon kiváncsi vagyok, mit mond erre a görcsölésre. Addig is megyek pihenni, már lemondtam a délutáni óráimat!

Egcsi!

Én orrspray-t használok, igaz, egy gyógyszer, de legalább nem tabletta, ami elõbb megjárja a gyomrot és úgy kezd hatni. Flixonase-nak hívják, és nekem 1-2 nap alatt megszünteti az orrfolyást meg a tüsszögést. Egy baja van, hogy dokinak kell felírnia.

Sylvie
Sylvie

Egcsi,
próbáld ki a Sterimar nevû orrspray-t. Tengervízbõl készítik és teljesen ártalmatlan.Kb. 1500 Ft

Leone,
köszönöm a kimerítõ választ. Ha ez a kúra nem lesz hatásos valószínüleg kipróbálom a szurikat( habár nagyon nem szeretem).

Bandy
Bandy

BandyKép
Üdv a topikban, de ne maradj sokáig. Mostanában nagy itt a fluktuáció, hamar babásak lesznek a friss emberkék. LeoneKép
már mindent leírt, sajnos profi a témában.

AndiKép
Hány hetes vagy most ? Szuper lehet ahogy mozog a picur!

BeaKép
Azt hiszem akinek nem sikerül az elsõ baba csak lombikkal vagy inszemmel a másodiknál automatikusan megy a lombik vagy az inszem, nem kell végigcsinálni az egész cirkuszt.

EgcsiKép
Sajna tényleg nem csinálnám végig ezt a herce-hurcát, meg pénzünk sem lenne már rá, ha én sem dolgoznék, plussz lenne egy gézengúzunk. Már egy kisebb vagyont költöttem a dologra, bánom, hogy nem számoltam össze, de másfél éve havonta kb. 25.000 Ft. És még kio tudja, hogy meddig megy...

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat! Tessék optimistábbnak lenni!!!! Kép Érezni fogod nemsokára Te is a mocorgását! Kép Mi holnap töltjük be a 18. hetet. Kép Rettenetesen rohan az idö! Lélekben már nagyon készülök rá, hogy milyen lesz, ha a karomban tarthatom. Kép
Mindenkinek olyan fantasztikus kismamaságot kívánok, mint amilyen eddig nekem volt. (kipp-kopp, gyorsan lekopogom. )

Vidám, boldog hétvégét kívánok mindenkinek!!!

Andi
andi28

Sziasztok Lányok!

Ajánlom figyelmetekbe az IPM magazin májusi számát (nem olcsó sajna). Van a meddõségrõl benne egy 4-5 oldalas cikk, a pszichológia oldaláról megközelítve. Szerintem érdekes és sok megfontolandó tanács is van benne. A lényeg: a szervezetünk úgyis érzi, ha itt az ideje a babának, csinálhatunk mi akármit... Selejtek sem vagyunk, mert nem tehetünk arról, hogy a 21. században ilyen az élet ( munkatempó, stressz, étkezés stb).

Sajna nincs idõm nagyon írni, de semmi extra nálunk. Mindenkinek drukkolok, ha lesz valami írok.
Ja, és egy kérdésem is volna: szerintetek 29 napos ciklusnál hányadik napon kell elkezdeni a Clostit? Most felet fogok szedni naponta, mert 1 db-tól 3 tüszõm ért meg. Dokim szerint így jobb lesz, mert nem csak a mennyiség, hanem a minõség is számít...

köszi, üdv
Adél
adél

Lányok, ahogy sikerul a dolog egybol minden kín és keserv feledésbe merul. Inkább csak buszke az ember magára, hogy végigcsinálta, nem adta fel, ez is erosítette. Meg hát megismerunk így egy jó kis csapatot itt a neten.

Cat és Bea, alig merem mondani, de azért ha lombikra kerul a dolog, akkor biztos tudjátok, mit kell tenni, de ne feledkezzetek el a Kaáliról.
Biztos jó a dokitok, ha ennyire tudtok benne bízni, de lehet, hogy idot spóroltok meg, ezáltal pénzt is, ha legalább konzultációra kipróbáljátok.

Taliugyben érdeklodo vagyok.

bella 2
bella2

Sikerult magam azonosítani!
Bella2
bella2

LeoneKép

Mi a vöröshagymás kapszula neve és hol lehet beszerezni ? Már ott tartok, hogy "minden megoldás érdekel".

Bandy, SilvyeKép

Kösz a tippet, utánanézek az orrsprayknek is.

CatKép

Megértelek. Fel a fejjel, hamarosan babacuccokra költhetsz egy kissebb vagyont.Kép Lehet, hogy a második baba pedig meglepetésszerûen fog "támadni".(Legyen néked az én beszédem szerint !)

Egcsi
egcsi

Sziasztok Lányok!

Én is "új" vagyok itt, és kb. 1 éve próbálkozunk a férjemmel. Még a legelején olvasgattam többször is a topicotokat, de aztán abbahagytam. Ennek több oka is van.
Kezdetben úgy gondoltam, hogy minket a meddõség problémája nem érinthet... én kis naiv :-)Gondoltam, túl sok itt az info, felesleges teletömnöm a fejemet, vegyük lazán a dolgot, majd összejön az a pocaklakó. Meg sokszor olvastam elkeseredett hangokat is, és féltem, hogy ha ennyi problémáról olvasok, én is agyon fogom idegeskedni magamat. Szóval inkább homokba dugtam a fejemet :-(
Most viszont már tényleg úgy érzem, itt a helyem, épp ideje, hogy megfelelõen tájékozódjam az ügyben, és megtegyük az elsõ komolyabb lépéseket.

Lenne egy pár kérdésem hozzátok, ha tudnátok segíteni.
- Nekem is gyanús, hogy talán nem megfelelõ a hormonszintem. Hol lehet ezt megvizsgáltatni, és mit jelent ez? Vérvételt?
- Ha bejelentkezem egy meddõségi központba, rögtön magammal kell vinnem a páromat is? Õ ugyanis nem lelkesedik a vizsgálatokért, azt mondta, hogy elõbb vizsgáljanak ki engem, és ha én OK vagyok, akkor õ is szívesen elmegy.
- Tavaly két hónapig szedtem Clostilbegytet, de nem jött össze a bébi, viszont a nõgyógyászom nem engedte tovább szedni. Van értelme esetleg újból feliratni?

Köszi szépen a választ, hajrá evri-bodri!
Mimo

Mimo! A nödokidnak kell szólni, ö irja meg a vérvételre a beutalót. Mert abból lehet a hormonszintet megállapitani. Nem tudom, mert mi nem meddöségi központba jártunk, de szerintem ott is felvetik majd, hogy elöbb a párodat nézessétek meg. Én is ezt mondom, nálunk is mondta mindig vele nincs baj, sajna 2 év hiába telt el igy, mire kiderült bizony baj van vele, igy egyböl irány a lombik. Beszélgessetek el erröl, neki sokkal kevésbé lesz kellemetlen a vizsgálat, mint ami rád vár. Kissé fel is háborit, amikor ezt mondja egy férfi, elöbb nézzék csak meg a nöt. És ha nálad van probléma akkor ö megse nézeti vele mi van? Nem zárja ki semmi, hogy nála is van bibi.
Én 3 hónapig kaptam a Clostit és sokan mások is, szerintem ennyi idö után már megint lehet szedni. Ha eddig nem estél teherbe kérheted, de én azt javaslom, hogy mindenképpen menjetek el kivizsgálásokra is és ha mindkét félnél rendben van minden, akkor van értelme a Clostinak. Nekem is adták, pedig felesleges volt, csak a dokim akkor még nem nézette meg a férjemet. Azóta én magamat is okolom, de hát már késö.

Jelentem tegnap szegedi tali is volt, Gigi1 és én vettünk részt rajta és nagyon jó volt Kép

Karmen
karmen

BellaKép
Sajnos nekem semmi értelme elmenni a Kaáliba konzultációra. Nálunk ugyanis semmi probléma sincs sem a férjemmel, sem velem. Nem tudjuk az inszemet megkerülni. A milyenk az a tipikus ismeretlen eredetû meddõség. Megint egy csomó vizsgálatnak tennénk ki magunkat, ráadásul nem kevés pénzért. Én inkább a leállásban hiszek, az inszem után.

MimoKép
Szerintem is nagyon fontos lenne a párodat megvizsgáltatni. Itt nagyon növekvõ számban velük van már a gond. A vizsgálat nem vészes, és Te is sokat segíthetsz Neki "anyagot" adni. Például vihetitek otthonról is.

Ettõl függetlenül persze magadat is ki kell vizsgáltatni. Kérj a nõgyogyitól beutalót vérvételre. Ne hagyd magad lerázni, ha kell füllents, hogy már 2 éve nem esel teherbe, ez megbocsátható a nemes cél érdekében.Kép A Clostit csak ultrahang ellenõrzés mellett szedd, de szedheted ismét, biztos ezt fogja a dokid felírni, ha a párodat kizártátok. Cisztásodást okoz, ha nem megfelelõen adagolják, és ellenõrzik, ezért szokták csak 3 hónapra folyamatosan felírni. Én szedtem 7 hónapig, semmit kárt nem okozott, igaz baba sem lett belõleKép

KarmenKép
Végre Szegeden is volt valami társas összejövetel. Sajnos ez az ország szörnyen Pest központúKép Hányan voltatok ? Õk is mind babára várnak ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Mimo
Ha bejelentkezel egy meddõségi centrumba, tényleg egy kicsit hosszabb, mondjuk 2 év idõt kell mondani a próbára. Ahová én járok el sem kezdték addig a vizsgálatom, míg a férjem nem ment el vizsgálatra, és nem zárták ki, hogy esetleg nála van gond. Mivel Õ OK volt, már érdemes volt engem vizsgálni.A vizsgálat vérvételbõl állt(2-szer v.3-szor egy ciklusban),ebbõl nézték a hormonokat, valamint UH-n nézték, hogy a peteérés rendben van-e. Ez kicsit idõigényes (munka mellett kicsit körülményes), mert szinte 2 naponta nézték, hogy,hogy érik a tüszõ.Aztán még egy petevezeték átjárhatósági vizsgálat van, amire én egyenlõre nem vállalkoztam, mert a peteérésemmelvan gond.
Nekem erre Serophen-t írtak(Ua.mint a Closty)és közben UH-on néztek. Szóval ilyesmire lehet számítani.
És tényleg ajánlom a meddõségi centrumok valamelyikét, mert ott a felszereltség jobb, ill. ilyen területtel foglalkozó dokik ténykednek.(Több ismerõsöm is van, akinek a nõgyi doki felirta a gyógyszert,aztán se UH semmi, szóval az nem az igazi)
Remélem segítettem

Kitty
kitty123

LányokKép

Elfelejtettem délelõtt megírni, hogy megvolt az 5. inszemináció ma reggel. A tüszõt már nem látta, a doki mert megrepedt, csak tüszõmaradványt. A párommal jót röhögtünk, mert azt beszéltük, hogy szombat reggel elindulunk a fonott kis kosárkámmal a Fõvám téri piacra bevásárolni, és közben beugrunk egy inszeminációra a SchöribeKép Nálunk már ez így megy. Kínunkban röhögünk rajta. Majd 19-én kell HCG vérvételre menni, addig megint jön az Utro dugogatás.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat! A babanetes talin csak Gigi1 és én voltunk. Elözö héten meg endos talin voltam, ott már 5en gyültünk össze. Én is szivesen mennék Pesti talira is, de olyan drága a vonat, és ha nincs más dolgom, akkor csak ezért nem utazok fel. Több éve már hogy Pesten jártam, nálam ennyire sürü.
Te is kaptál tüszörepi szurit? Mert a dokim szerint az is megemeli a HCG szintet, ezért nem engedte nekem a 12. nap elött a vérvételböl megnézni sikerült-e a lombik. Nekem furcsa hogy neked mindig ilyen korán már megnézik.
Én is drukkolok hogy most már nektek is sikerüljön!
Progi szurit is kapsz?

Karmen
karmen

Alice,
csak akkor fog megjelenni a profilod is, ha regisztrálod magad és a hozzászólás végén beírod a jelszavad is.

Andi
Névtelen

Sziasztok!
Több hónapja nem írtam, de néha-néha azért beleolvastam a leveleitekbe.
Nagyon megy az idõ, száguldanak a hónapok. Emlékszem, tavaly ilyenkor még mennyire telve voltam reményekkel. És azóta már a harmadik dokinál nem történik semmi. Kissé belefáradtam, már nem is sírok, ha érzem, hogy meg fog jönni.
Új munkahelyem van -ezért is nem tudok benézni Hozzátok-, nem sok ember van, aki ilyen ostobán vált helyet, mint én: háromszor annyit dolgozok, fele annyiért.. Mindegy.
Szóval Gittus: Ha jól számolom, 32.c, 10.cn. Már lassan lekerülök a tábláról.
Nem is vagyok képben, április-májusban lett valakinek babája?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Egcsi!Kép

Allice kapszula a neve, az egyik barátnõmnek segített, de a férjem nem érzett különbséget. Kúra szerûen kell szedni és az a legjobb, ha még az allergiás idõszak kezdete elõtt 2-3 héttel elkezded (bár az idén errõl lekéstél). Gyógyszertárban, drogériákban lehet kapni.

Leone

KépKép
leone

Kedves Carmen, Cateye és Kitty!
Lányok!

Köszi szépen, hogy rögtön válaszoltatok, igazán arik vagytok. Abszolút igazatok van abban, hogy mérgesítõ, hogy ha a férfi lerázza magáról a felelõsséget, és csak a nõt küldi vizsgálatokra. Szóval ez tényleg nem szép az én férjemtõl sem, de azért egy kicsit megvédeném :-) Ugyanis nekem valóban voltak régrbben is imitt-amott problémáim a mensivel, és ezek miatt már többször voltam a nõgyógyásznál. Mindig megtalálták a megoldást, mert nem voltak túl nagy gondok (késés, középidõs vérzés, hormonszint-eltolódás), de azért ezek miatt erõsen én is csak arra tudok gondolni, hogy nálam lehet megint a bibi. A másik, hogy nálunk én szeretném jobban a babát, õ inkább úgy van vele, hogy jól megvagyunk így is, megleszünk majd vele is :-). Meg azt is mondja, hogy 1 év nem a világvége, és azért voltak benne olyan periódusok is, amikor pl. vizsgaidõszakban (mindketten tanulunk munka mellett) alig voltunk együtt.
Ez mind igaz, de én azért inkább mégis szeretnék a végére járni a dolgoknak, mert ha mondjuk csak simán próbálkozunk még egy évig, lehet hogy akkor sem jön össze, és lehet, hogy egy pici hiba miatt, amit simán kiküszöblhetnénk már most.
Szóval én is azon az állásponton vagyok, hogy nálam kellene (fõként) vizsgálódni. De lehet, hogy akkor tényleg jobban teszem, ha a nõdokihoz megyek el. Sajnos itt is az a baj, hogy volt régen egy maszek dokibácsim, az nagyon megbízható volt, de nyugdíjba ment, és már ne fogad pácienseket, most viszont egy nõhöz járok, aki szerintem kissé lezser, és mindig elkér egy vagon pénzt. gy már nincs is kedvem hozzá. Azon gondolkodtam, hogy bemennék a MÁV-kórházba a nõgyógyászatra, mert egyszer voltam ott egy idõsebb dokinál (húgyhólyag-gyulladás miatt átküldtek hozzá az urológiáról) és szerintem õ alaposnak tûnt.
Van tapasztalatotok a MÁV kórházzal?

Na puszi mindenkinek, és ráhajtani a hétvégén! :-)
Mimo

www.intimtorna.hu

nyáron nincs.
10ezer forint 5x2 óra (öt hétig mindig ugyanazon a napon), vagy 2x5 óra (egy hétvége).

Nagyon jó! Kép

üdv
Rné

ui: bocs, nikie Kép
Névtelen

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?