Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lányok!

Arra gondoltam, hogy biztosan van köztetek olyan aki valamikor szeptemberre várja gyermekét, vagy esetleg már tavaly-tavalyelõtt szeptemberben szült. Érdeklõdve olvasnék tõletek arról, hogy mit, mennyit, milyet, mennyire meleg ruhákat... vásároltatok/vásároltok. Mire nem érdemes beruházni és mi az ami feltétlenül kell. Milyen babakocsi, lábzsák stb.
Várom hozzászólásotokat!
Mi szeptember közepére várjuk a trónörököst.
Mókus
Mókus
 


Akkor csatlakozom: az én kislányom szeptember 18-án született, 3 és fél évvel ezelõtt.

Darabra sajnos nem emlékszem már, milyen ruhái voltak, de a téli sétákhoz a legjobb a bundazsák volt, sokkal praktikusabb mint a külön kabát-nadrág. Babakocsi a kommersz Corában kapható tizenezer forintos két irányból tolható kétfunkciós, tökéletesen megfelelt és 10 hónap után amúgy is átálltunk a könnyû esernyõkocsira.

Az elsõ idõkben sima frottír rugikat hordott, alatta ujjatlan kombidresszel, vagy hosszú ujjú kombidresszt ujjatlan rugival. A doktornõ mondta, hogy a lába legyen duplán, úgyhogy volt kis plüss cipõje is.

Más hirtelen nem jut eszembe, de ha kérdezel, szívesen válaszolok ha tudok.
Megan
 


Sziasztok Kép

De jó, egy topic ami teljesen érint(eni fog remélem) minket is...

Mi szeptember végére (28-körül) várjuk babát, és a távfûtés miatt vagyok gondban, Mikor hazavisszük pont az az idõszak lesz, amikor még nem fûtenek, de már azért hideg van a lakásban. Fõként hogy pár hete ugyanezt éltük át pepitában a fûtés leállításakor (most persze már sok a jó melegbõl...).
Szóval ha valakinek van errõl tapasztalata, milyen meleg szoba kell egy pár hetes csecsemõnek? Gondoltunk hordozható villanyradiátorra, hõsugárzóra stb.. tapasztalatok?

sziasztok Kép
bera
 
 

 
 

Sziasztok!

Nálunk is szeptember utolsó hete a baba várható érkezésének idõpontja :-)
Õ lesz a második babánk, a "nagy" fiam most 10 hónapos. Õ júliusban született, vele a nagy meleg volt a gondunk, de sikeresen átvészeltük, elég jól tûrte.
Az a szerencsénk viszont megvan, hogy -családi ház lévén- egyedi fûtésünk van, így magunknak szabályozhatjuk a hõfokot. Én úgy vettem észre, és másoktól is úgy hallottam, hogy a babák jobban szeretik inkább a picit hûvösebb szobát. Persze nem hidegre gondolok, de nekik a 20 fok bõven elég. Fürdéskor természetesen nem ennyi kell hogy legyen, de a fürdõszobát könnyebb fûteni mint az egész lakást :-)
A lényeg hogy keze, lába, orra ne legyen hideg, akkor biztos nem fázik.

Sziasztok, Diti
Diti
 


Sziasztok!
Az én fiam szeptember 18-án született 1,5 évvel ezelõtt. A kórházban nagyon fûtöttek, borzasztó meleg volt, így mikor hazamentünk naponta többször bekapcsoltam a villanymelegítõt(mivel még nem volt fûtés),hogy a kisfiam nehogy megfázzon a kórházi hõség után.Lehet hogy nem fázott volna meg , de én -kezdõ anyuka lévén-nagyon féltettem.Kép
Az igaz,hogy soha nem volt beteg,még náthás sem.

Sziasztok,Ameme
Ameme
 


Sziasztok lányok,

Az én kislányom tavaly szeptember 15-én született, remélem egy pár dologban tudok nektek tanácsot adni.

Mókus, nekem azt javasolták, hogy minkét méretbõl (56-62)
3-3 db rucikat vásároljak és ez nagyjából be is jött. 3db hosszúujjú - rövidujjú body, rugdalozók, ujjatlan ill.hosszú ujjú, ezek inkább plüssbõl legyenek, vagy vastagabb pamutból. 2-3 db hálózsákot is érdemes venni kezdésnek, kis takarót én vettem egy vekonyabbat és egy vastagabbat is. De szerintem túl ne költekezz mert ha a baba megszületik akkor még úgyis elmentek vásárolni mert sokminden függ az idõjárástól is ill. a baba méretétõl is.
Babakocsiból nem túl drágát vettem mi olyat kerestünk amit
újszülöttkortól is lehet használni és elég biztonságos, ill.
hogy legyen tartása ahová a babát fektetem. Én egy Pierre Cardin-t vettem 28 ezerért.

Bera,

Amikor hazahoztuk a picit, az esti fürdetéskor befûtöttünk a fûrdõbe ill. a szobába bekapcsoltuk gyújtólángra a kalyhát és ez kellett is a babának. Gondolom nálatok kp.-i
fûtés van, szerintem érdemes beszerezni egy hõsugárzót vagy
egy olajradiátort aztán majd meglátjatok hogy kell-e használni.
Az igaz, hogy túl meleg se legyen az se jó de viszont az én kisbabám nagyon szerette azt a hõfokot ami itthon volt, igényelte a meleget.

Gratulálok a pocaklakókhoz és jó pocakosodást kivánok!!
Ha bármi kérdésetek lenne még, irjatok és szívesen válaszolok.

Diti, gratula a nagyfiadhoz és a picihez a pocakodban! Tudatosad terveztétek ilyen korán a második babát?? Alig heverted még ki az elsõ szülést,nem?? Nem fárasztó nagyon??

Üdv mindenkinek, jó éjt
Fazekasné Timi
Névtelen
 


Szia Mókus!

Én tavaly szeptember 25-én szültem. A kórházban nekünk is nagyon meleg volt, ezért legalább 1 hét kellett az itthoni átálláshoz. A dokink azt mondta, hogy a lakás hõmérséklete olyan legyen, amilyet mi szülõk megszoktunk, de a babára adjunk mindig egy réteggel többet (így is tettünk). Nálunk a keze/lába/orra ne legyen hideg nem jött be, mert a lurkó keze mindig jéghideg volt, akkor is, amikor a tarkója sütött, de a doki megintcsak megnyugtatott, hogy a csecsemõknek nem tökéletes még a keringési rendszere, nézzük inkább a hasát.

A ruházkodásban nálunk a hosszú ujjú body és az erre húzott ujjatlan (de lábfejes) kezeslábas jött be a legjobban, mert így mindig védve volt a dereka, de sosem lógott ki a lábszára. A zokni viszont egy percig sem mûködött: megszorította a lábát, ráadásul valahányszor felvettük a gyereket felcsúszott a lábnélküli rugi. Viszont arra jó figyelni, hogy a kezeslábasok alul a lábközött nyithatóak legyenek, mert a pelenkázásnál aranyat ér (a mi pici fiúnk utál öltözködni).
Hasznosnak bizonyultak a plüss (80% pamut 20% mûszál Kép)és frottir hosszú ujjú egybe rugik is, ezek alá rövid ujjú pamut body került. Ezek általában nyithatóak alul vagy a deréknál legombolható.
Ja igen, örököltünk néhány nagyon "édes" rugit, hatalmas gallérral a nyakán. POKOL! akármennyire aranyosnak tûnhet alkalmatlan viselet, gyakorlatilag lehetetlen benne szoptatni (mivel ugye a gyerek és a cici közé esik).Ezeket vagy levágtam vagy a sutba kerültek.

A telet gyakorlatilag 2 szuper kezeslábassal csináltuk végig (októbertõl áprilisig). Az egyik egy polár cipzáros kezes lábas (ez került a rendes ruha fölé elsõként) és egy belül pamut kívül anorák kezes lábassal. Amikor a rendelõben vagy a babamasszázson az anyukák küzdöttek a lurkók felöltöztetésével (kisnadrág, nagynadrág, puli, kabát, takaró,...) én csak hipp-hopp belehúztam ebbe a kettõbe és már indultunk is. Valóban aranyat ért. Mindkettõ 6 hónapos gyerekméret volt, és bár az elején keresgélni kellett benne a gyerkõcöt, de még áprilisban is tudtuk hordani (vagyonokat spórolva ezzel). Ja és télre fontos még a sapka, viszont sálat mi sehol nem találtunk (gondolom nem praktikus Kép) így a kicsit magasabb nyakú body is hasznos lehet.

Nekem szûk keresztmetszet volt még a türcsi is, mivel szinte minden fürdetés után bepisilt a kis huncut, a frottir pedig télen nem száradt gyorsan, így mi 4 türcsit használtunk folyamatosan.

Babakocsit igazán csak a tél után kezdtük el használni, mert tavaly októberben olyan ronda idõ volt, hogy nem sokat sétáltunk, decembertõl viszont lehetetlen voltbabakocsizni a hó miatt (de a kenguru nagyon tuti volt).

Remélem megérte végigolvasni Kép.

Szia
Milla
 
 


Sziasztok Kép

Mindenknek köszi a sok jó tanácsotKép

Milla az utolsó mondatodról jutott eszembe (lehet hogy hülye kérdés, de hát ugye elsõ baba Kép ). Szóval akkor hogy volt télen a sétáltatás? Kenguruban?
Én is pont gondolkodtam ezen a hordozókendõn, amit mostanában nagyon reklámoznak, de szerintem ez õszi babáknál nemigen használható, baba bebugyolálva + én télikabátban... szerintetek?

Akkor ezek szerint ahány baba annyit hõmérsékletet szeret? Nálunk ha az apukájától örökli ezt a tulajdonságot akkor tutira nem fog fázni, de ha tõlem akkor bizony be kell neki durrantaniKép

bera
 
 


Szia Timi!

Köszi a gratulációt :-)
Az igazság az, hogy pontosan ugyanerre az idõre terveztük a második babát, azaz hogy szeptember-október környékén szülessen, csak egy évvel késõbb :-)) Lehet mondani hogy "így sikerült", persze ezért ugye tenni is kellett :-)
Elõször eléggé meg voltam makkanva, de ez csak pár napig tartott, azóta nagyon örülök neki, és már alig várom. A párom ugyanígy van vele, persze elõször õ is kicsit megzakkant :-)
Most a 19. héten vagyok, a hasam most kezd el nõni, és szerencsére még csak most kezdem nehéznek érezni hogy közben a nagyobbal is foglalkozni kell. Elég jó baba, sokat eljátszogat egyedül is, de közben persze mindig figyelni kell rá, hova mászik, hol áll fel, hasonlók. Emelgetni már kicsit nehéz, de még megbirkózom vele. Inkább attól tartok kicsit mi lesz ha megszületik a pici... Akkor néha biztos ketten is kevesek leszünk nekik :-) Aztán 2-3 év múlva meg már ez lesz a jó hogy szinte egyidõsek.
Bocsi hogy ilyen sokat írogattam, valahogy így jött :-)

Sziasztok, Diti
Diti
 


Kedves Lányok!

Nagyon köszönöm mindenkinek! POntosan ilyesmi tanácsokra gondoltam. Nálunk is elsõ baba és töröm a fejem... mindenen
- a téli sétáltatás engem is érdekelne
- a fûtési tanácsokat köszönöm (konvektorunk van, gondolom párologtatni kell rendesen majd)
- köszi az öltöztetlses tanácsokat is

most jönnének a buta kérdéseim:
- elõre be kell szerezni cumisüvegkészletet? (kifõzés feltétlenül szükséges minden alkalommal?) csak szopizni szeretnénk legalább fél évet, akkor is kell?
- én a fiúnk ruháit mindenképp külön fogom mosni a miénktõl. Milyen mosószer, öblítõt ajánlotok?
- babakocsi? lábzsák, autósülés, (x funkciós) ilyesmi?
- babaápolási szerek (fürdetõ, krém, olaj...)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de majd még jönnék!

Mindenkinek szép napot, szép hétvégét és minden minden jót kívánok:
Mókus
Mókus
 


Sziasztok!

A téli sétáltatás amíg nem volt hó babakocsival ment, aztán kenguruval. Viszont az van a kengurura írva, hogy 2 hónaposnál kisebb babát ne rakjunk bele. Azóta viszont láttam olyan kengurut, amiben fektetni is lehet a gyerkõcöt, és akkor nem terheli a gerincét.
A kenguruval 2 dologra kellett nekem figyelni:
- a helyes tartásra, különben 1 órás séta után nem bírtam lehajolni,
- nem túl melegen öltöztetni felül a gyereket, mert mindig összeizzadtunk.
A vége felé, amikor a gyerkõc elérte a 6-8 kilót már nem volt olyan praktikus, és õ is kevésbé bírta az 1 órát mozgás nélkül.

Mókus!
Nálunk is konvektor van. Király! Fürdésél csak azt a szobát durrantottuk be (3 perc alatt), ahol tornáztunk meg vetkõztünk-öltöztünk a többiben maradt a normál hõmérséklet.
Viszont nekünk kellett télre a hideg párologtató masina, mert a vízes edény kevés volt Kép.

Cumisüveg nálunk egy percig sem kellett (undorodva tolta el magától), amit elõre megvettem azt végülis csörgõs játéknak alakítottam át.
Melegen tudom ajánlani, hogy látogass el a szopis topicba, ott nekem is remek tanácsokat adtak ebben a témában (van ott egy csomó profi).

Öblítõt nem használunk, csak vízet keverek ecettel és illóolajjal (ezt öntöm a mosógépbe). A ruha puhi és illatos. És nem vegyszer.

Babaápolási szereket pedig javaslom írasd fel a gyerekdokival vagy a védõnõvel (így olcsóbb). Mi kizárólag a patikában készített kencéket (fürdõkrém, hidratáló, popsikrém, ...) használjuk.

Sziasztok
Milla
 
 


Milla!

Köszi a tippeket! Kezdenek alakulni a gondolatim...
A szopis topikot mindenképp megnézem.
Akkor a cumisüveget egyelõre hagyjuk. Majd ha kell, veszünk. (vagy akkor már késõ lesz és legalább 1 db-ot alkatrészekkel együtt érdemes venni?)
Milyen fajta illóolajat használsz? Milyen arányban kevered össze a "háziöblítõt"? Az ötlet egyébként nagyon jól hangzik. A védõnõvel már kapcsolatban vagyok, de a gyerkdokit mikor kell elõször felkeresni? Vagy õ jön? Vagy ez hogy megy? Választjuk vagy körzeti?... (a patikai kence dolog is tetszik!)
DE JÓ!
Mókus
Mókus
 


Szia Mókus!

Milla itt egy igazi fõ szakértõ, csak egyetérteni tudok vele :-)
Cumisüveg kérdésben szerintem az a legjobb megoldás kezdetnek hogy egyet mindenképpen veszel, végülis nem egy olyan horribilis összeg, aztán ha nem használod, esetleg jó ajándék lehet más kisbabáknak. Én is azt hittem hogy a csöppség majd csak szopizni fog, de aztán õ másként döntött, néha szükség volt egy kis teára is. Igaz, nyári baba volt, a nagy melegben nem csoda hogy szomjas volt, ha túl sok tejcit kapott, akkor meg fájt a pocakja. Szóval egy darab jó ha van minden esetre. Amit ha használsz, természetesen fõzd ki minden használat után legalább a pici fél éves koráig.
A gyerekorvos a pici megszületése után kimegy hozzátok. Minket 1 hetes korban látogatott meg elõször, utána még egy ideig õ járt ki, de az elsõ oltásra már mi vittük be Pindurt.
Azt nem tudom nálatok hogy mûködik a dolog, itt elvileg vannak körzetek kihez tartoztok, de semmi gond nincs belõle, ha esetleg másban bízol és mást választasz.
A popsikenõcsöt, olajat, fürdetõt, stb. adják receptre amíg csak kéred, mi Pindur fél éves koráig csak gyógyszertárit használtunk, azóta pedig Gabi termékeket. Ez itt a reklám helye :-) Nem a legdrágább, viszont nekem nagyon bevált. Nem szárad ki a bõre, selymes a haja, nem piros a popsija és még sorolhatnám a reklámszöveget :-))
Remélem tudtam segíteni.

Szia, Diti
Diti
 


Sziasztok,
az én kisfiam már 17 hónapos, de beleolvasgattam a sorokba, és láttam felkerült témaként a téli sétáltatás is.
Manóka dec. 4-én született, és nagyon hideg tél volt. 3 hetesen már a corában nyomultunk karácsonyi bevásárláson, utána mentünk haza Dunaújvárosban az ünnepekre, 120 km-re innen. Tök jól bírta, aludt végig. Az elsõ héten kórház, a másodikon már otthon voltunk, 10 napos volt, mikor el kezdtük kiszoktatni. Elõször volt erkélyen, aztán uzsgyi ki a szabadba. Jól betakartam, semmi probléma nem volt. Ha fúj a szél, jól használható a babakocsira szerelhetõ esõvédõ, tökéletes meleg van alatta.
Szóval semmi nem indokolja, hogy nem menjetek nagyokat sétálni. És annyira szeretnek a friss levegõn lenni. Ilyenkor jó, ha vkivel összeszervezkedtek, közben dumcsiztok a babák meg pihennek.
A kendõ angyon jó, ajánlom még a babazsákot is. A kenguruban, amit írt valaki, fontos, hogy tartsa a baba fejét. Nekem kendõt az anyukám varrta, 2,5 hónapos volt a kicsi, mikor elõször beletettem, de csak azért ennyi, mert ekkor kaptam. Újszülöttet is be lehet tenni, be a nagykabát alá, tök jól lehet közlekedni.Kép
Cumisüveg, elvileg nem kell, én azt mondom, ha mégis vesztek Avent-et vegyetek.
Mi még mindig használjuk a gyógyszertári kencéket, másik cuccost, ha kapunk ajándékba, teljesen jó, és nagyon olcsó! Lehet a megmaradó pénzt másr költeni.Kép
A babakocsikról van egy topik, érdemes benézni, sokmindent leírtak, mire, hogy mikor kell figyelni.
Ágci

Kép
 
 


Sziasztok,

Diti, késõbb biztos jó lesz, hogy majdnem egyidõsek a kicsik és tök jól tudnak majd egymással játszani, de majd ha megszületik a pici biztos nehéz lesz, meg most majd a meleg miatt is újra. Tavaly baromi meleg volt a nyáron én nehezen viseltem, fõleg a végén a nagy hasammal.De ezt neked sem kell mondanom.
Azért nagyon izgalmas lehet újra átélni ezt a csodálatos érzést. Akkor már érzed a magzatmozgást is, igaz??
Hát nem semmi,sok sikert, jó egészséget!!

Mókus,

Én is csatlakoznék a lányokhoz. Cumisüvegbõl legalább azért egyet szerezzél be, a biztonság kedvéért. Nálunk nem kellett a Dóri is utálta az elsõ perctõl kezdve, nem teázott egyáltalán, csak akkor használtuk ha mi nagyritkán elmentünk itthonról és a nagyi megetette akkor a lefejt anyatejet kapta de azt is ugy kellett belékönyörögni,mert a cicit követelte. Az Avent tényleg jó, nem folyik belõle annyira, nem nyel sok levegõt a baba.

Én folyékony mosószert - gélt használok és Sensitiv öblitõt
(Silan) ami jó a baba érzékeny bõrére és fincsi illata van.
Teljesen bejött, csak a lényeg, hogy ha már egy illatot megszokott a baba akkor ne nagyon változtass.

A Dóri Szept.15-én született és Okt.vége felé vettük meg a babakocsit és szinte majdnem egész télen lementünk sétálni.
Persze ha nagyon hideg volt, esett az esõ vagy a hó akkor nem, de nekem is szükségem volt rá, hogy levegõre menjek és kimozdujak és a babának is kell a levegõ. Nyugodtan öltöztesd fel majd jó melegen, nekünk is kezeslábasunk volt, alatta egy pulcsi, alatta rugdalozó, harisnya, sapka
rá a kapucni, ennyi elég és nem fog fázni. Plusz lábzsák és azért egy meleg takarót is vigyél majd le ha nagyon hideg lesz.

Mi is a gyógyszertári cuccokat használtuk, az orvos felirja neked receptre de a védõnõ is elmondja vagy felirja hogy mi kell. Hintõpor, babafürdetõ, popsikenõcs, alkohol, babaolaj. Legalábba a kicsi 2-3 hónapos koráig ezt használd ,hogy elkerüld az allergiát. Utána is lehet használni, ezek a legjobbak. Én ugyan késõbb váltottam mert
nincs olyan finom babaillauk ill.elég gusztustlalan a babafürdetõ kenõcs ahogy málik szét a vizben stb ... de most visszaváltok rá, mert a Johnsonstól a kicsinek egy ekcéma folt lett a térdén. Tehát jó vigyázni.
Ja ,a cumisüveget, cumit stb.. az elsõ használat elõtt ki kell fõzni, a cumisüveget minden nap a baba 6 hónapos koráig. Persze ha minden nap használod. Mellszívót is szerezzél be mindenképpen, én ebbõl is az Avent Isis-t ajánlom. Nagyon jó, egyszerû, praktikus. Én a mai napig is fejek és naponta kifõzöm. Szintén van az Aventnek egy sterilizálója amit a mikróba kell betenni és 5 perc alatt kifõzi a cuccokat. Tök egyszerû, nem kell forralgatni a vizet,csak beletenni a cuccost a gépbe, 2 dl vizet ráönteni rá a tetejét és be a mikróba. Ennyi.
Jó ,nem olcsóak az Avent termékek de nagyon jók, nekem legalábbis is igen.
Na jó már befejezem, mert tök sokat irtam. Bocsika.
Holnap bababörze, érdemes kimenni sok jó dolgot lehet venni, olcsón. BNV, A pavilon 8-15 h-ih.

Üdv mindenkinek, kismamik vigyázzatok magatokra ebben a nagy melegben! Sokat pihenni!!!!

Jó éjt.
Fazekasné Timi
Névtelen
 


Sziasztok!

Az én fiam augusztus végén szültett.

Mókus!

A babakocsival sokat bajlódtunk,hogy tényleg zárt legyen,ne fújjon át rajta majd a szél. Végül egy Hauckot vettünk.Ami nem igazán jó benne,hogy elég nehéz.De ami elõnye ennek a típusnak szerintem,hogy elég zárt(tényleg nincs olyan hely,ahol befúj a szél) és van hozzá egy olyan mózeskosár,amit bele lehet tenni(saját anyagóból) plusszban és vastag zárt.Amikor jöttek az õszi hidegek,azt is használtuk.Télre pedig vettem egy igazi bundazsákot egy jó kis turkálóban.Báránybõr a belseje és nagyon meleg,alig kellett a Manót felöltöztetni.Még takaró sem kellett.
Végül is hasonlóan jó,mint a kezeslábasok.Erre akkor tértünk át,amikor megnõttünk kicsit és már nézelõdni akartunk,így a bundazsák szóba sem jöhetett.
Amúgy a bundazsák jó olyan kocsikba is ,amik könnyebbek és nem annyira zártak.Ja,erre még felhúztam a lábzsákot,ha nagyon farkasordító volt a hideg.

Én Ariel mosóport használok és szintén Silan öblítõt,mint Timi.De úgyis hamar megmutatkozik,ha a baba bõre nem bírja,akkor át lehet térni másra,vagy az ecetesre,amit Milla javasolt.

Szerintem is szükség lehet egy cumisüvegre,mert akármi adódhat,el kell mennetek és akkor a lefejt tejcit abból lehet neki adni.Persze lehet kanállal vagy pohárból isKép
De ha olyakor üvegbõl kapja,talán még nem lesz gond a szopival.Nálunk legalábbis nem volt...Kép

Nálunk is csak a gyógyszertári fürdetõ vált be,mert a Gabi kiütötte a fiamat,de ez is próba-szerencseKép Popsikenõcsként a Sudocremet(megint reklámKép) használjuk,ezt úgyis kapsz a kórházi csomagban,kipróbálhatod.KépMeg egy csomó minden mást.

Azt szokták mondani,hogy a Johnsons termékek könnyen kiütik a babát,ezért nem ajánlják.Most fõként a popsitörlõre gondolok.Eleinte Pamperst használtunk,de késõbb áttértünk az elõbbire és nem lett semmi gond.De jobb a békesség.

Fürdetés:Mi vettünk egy szivacsot a kiskádba.Persze néztünk mindenféle anatómiai kádat meg minden,de abba késõbb már nehezebb fürdetni,ha ül.A szivacson nem csúszkál és kényelmes is.Igaz,kicsit több víz kell,de szerintem jó.A kád meg az én régi kiskádamKép

Hirtelen ennyi,bocs,hogy hosszú voltam.De ezt lehetne folytatni örökkön-örökké!

Mindenkinek jó babázást!

Anyapoc
Névtelen
 


Sziasztok!

A kisfiam ugyan nem szeptemberben, de október elsõ napjaiban született, 9-én.
2 hetes korától minden nap lementünk sétálni így vagy úgy. A nagy havazások idején decemberben, meg utána nem igazán ment a dolog, jó farizom, és karizom gyakorlatnak is beillettKép Ezért én mindig megvártam a lakásban azt a pár napot, míg letakarítják a járdákról a havat. Utána simán lehet télen is sétálni.
Októberben a gyerkõcöt egy hosszúujjú body-ban, plüss rugiban, sapiban és vastag anorákban vittem ki. Aztán november magasságában az anorák alá még került egy polár kezeslábas, kapucnival. Téli fagyok idején meg egy nagy 100x 140-es pokróc ketté hajtva volt a babakocsiba berakva és arra raktam a gyereket és a két végét meg ráhajtottam. Jól befedte a gyerkõcöt és az arcát is óvta a közvetlen széltõl, bár akinek mélykocsija, mózeskosarasa lesz azoknál más a helyzet. Aztán késõbb február, márciusban meg már "csak" egy orkán overáll volt rajta. Persze body, harisnya, és a rugi felett.

Jonsos fürdetõket csak mostanában 6 hónapos kora után kezdem használni, fokozatosan. Eddig a gyógyszertári fürdetõket alkalmatuk. Popsikenõcsöt már nem is használok, mert a fiam popója igy is csodaszép. Popsitörlõnek én a Dm-es BabyLove-t használom, ugyanolyan jó minõség, mint a jonsons, de olcsóbb. Én a parfün és illatanyag menteset használom.

Kiskád. Nekünk Ikeás kiskádunk van ami tényleg pici! A 74 cm-es fiam már nem fér el benne feküdve, de nem bánom. Mig kicsi volt addig bõven elfért. Most hogy ül, így a kiskádban fürdetem amit a nagykádba teszek, hogy ne pancsoljon össze mindent és így nem borul fel benne, mert nem csúszik annyira és meg tud kapaszokni.

Ruhanemûkrõl. Nekem mindenki azt mondta, hogy elég 6 db mindenbõl. Hát nekem kevés volt még a 10 db is. A fiam nagyon bukós baba és általában naponta 4x öltöztettem, volt hogy többször más miatt.
A pampers newborne(1) pelus nagyon jó! A 2-esbõl már kifolynak a cucok, a 3-asból is, így azt ár nem is használom. Ami pelus nekem bevált az a Huggies freedom (nem a standard, mert az nagyon gagyi), a babylove dm-es pelus, és a libero. Nagyon sok pelenkát kipróbáltam, köztük még a Plus közért pelenkáját is. Hááát. Eddig a Dm-est használtam, de most hogy izeg-mozog, gyakorolja a mászást már inkább a Huggies jön be, mert dupla olyan vastag a tépõzára mint a "megújúlt" Pampers szélesebb tépõzára... Ez ottmarad ahol kell maradnia. Noname pelenkákkal megszívtam! 3 hónaposan kipróbáltam egyet, amit kartondobozban hoztak, hát a gyereket annyiszor öltöztettem ahányszor pisilt! Vagyis éjjel kb 3x nappal meg többször. Azt is megfigyeltem, hogy nem mindegy mennyire szorosan teszem fel a pelust.Ha lazábbra hagytam akkor mindig kipisilt belõle, de túl szorosra sem jó. Ha az ujjam még befér akkor pont jó.

Még egy utolsót engedjetek meg.
Babakocsi!
Nekem Pierre Cardin van. Ennek a modellnek a tetejével van bajom! Télen jó volt, nem sütött a nap. Na de most! Olyan kicsi, hogy a gyereket nem védi a nap elõl, szóval erre is figyeljetek babakocsi vásárlásnál! Jól nyúljon be a gyerkõc fölé a tetõ. Láttam is olyan Pierre C. babakocsit ami szélvédõs. Annak a tetejét totál le lehet húzni a gyerkõcre, kb addig ahol az a karfa van.

puszi
sasha

Kép
 
 


Sziasztok!

Timi, köszi szépen a jókívánságot, most épp rám is fér, eléggé lefárasztott a nagyfiú :-) Kezdem már egyre nehezebben cipelni, fõleg most hogy itt a nagy meleg. Tavaly elég jól viseltem (mármint a kánikulát), "csak" a bokám dagadt néha, de persze akkor pihenhettem is. Most ez a gyerkõc mellett nem mindig sikerül. De én inkább azt várom hogy megszülessen a pici, szedjem össze magam, aztán korlátozás nélkül, teljes erõbõl tudjak figyelni mindkettõre. Most inkább az a baj, hogy nem is bírom annyira, meg azért kímélni is kell magam.
A kád- és pelenkatémához én is szólnék 1-2 szót... Pindurunk elég nagy baba, nagyon hamar kinõtte a kiskádját, úgyhogy olyan 4 hónapos kora óta a zuhanytálcában fürdik :-) Helye van, 90x90-es a "medence", imád benne pancsizni. Ott kezdett intenzívebben forgolódni, ott térdelt fel elõször, azóta is imádja az esti fürdést. Na meg bármi vizet ahol pancsolhat :-)
Pelenkából nekünk eleinte a Fixies jött be, fõleg mert olyan finom az anyaga, de 5-6 hónapos korától valahogy nem illett rá a formája. Mintha Pindur túl nagy lett volna a pelenka méreteihez, pedig kilóban megfelelõt vettünk. Azután áttértünk a Liberóra. Éjszakára a sima Discoveryt használjuk, de napközben az UP&GO-t, abba csak bele kell huppanni és kész :-) Na meg sima bugyiként sem utolsó most, hogy más ruha kint nem is kell :-)) Kész cigánygyerek a csöppség :-)

Sziasztok, Diti
Diti
 


Sziasztok,

Diti,

Próbálj meg többett pihenni ha tudsz, biztos nagyon fárasztó lehet, egy éve kb. én is ennyi idõs terhes voltam mint te. Ha alszik a kicsi, próbálj te is lazítani egy kicsit.

Akkor már én is hozzászólnék a pelustémához. Én eddig használtam Huggies, Babylove ,Libero és Pampers pelusokat. Nekem mindegyik tök jó volt, de a Liberó nekem annyira nem jött be, mert a Dóri elég hurkás baba, van egy "kis" pocija és a Libero nem érte át nagyon a hasánál, nem éreztem elég biztonságosnak. De a többi tök jó, variálgatom õket. Tényleg a Huggiesnak jó széles a tépõzárja, az a legszélesebb, az biztos, hogy nem jön szét.
Babakád, fürdetés:
nekünk két babakádunk is volt. Egy IKEA-s ami tök pici ,kb 2-3 hónapos koráig tudtuk használni és egy normál méretû babakád amit egy hónapja nõttünk ki és már mi is a nagykádba fürdünk, pancsikolunk. Érdemes a nagyobbat venni, de ha a baba már biztonságosan ül akkor az õ kádjában is tud pancsikolni, persze ha már mosdatom és fekszik akkor már nem fér el benne és úszik a fürdõszoba.

Jó pocakosodást minden kismaminak, pihenjetek sokat és ne nagyon mászkáljatok ebben a nagy mekegben!!

Üdv Timi
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!

Jön lassan a nyár, a jó idõ, mentek majd nyaralni? Mi most hétvégén voltunk egy rövid kiruccanásra Horvátországban, elég klassz volt, még Pindur is jól érezte magát, szinte meg sem érezte a hosszas autókázást.
Július környékén tervezünk egy 1-2 hetes nyaralást, meg talán egy utolsót augusztusban is, de akkor már csak max. kettesben a párommal, hiszen akkor már jó nagy lesz a pocak, nem is tudom hogy utaznánk a hátsó ülésen "hárman" :-)
Mi a tapasztalat, meddig nem túl kényelmetlen a nyaralás? Én tavaly még olyan 34-35 hetes terhesen voltam egy pár napot az Adrián, sajna nem fürödhettem, még a víz nem volt elég meleg. Idén ezt nem akarom kihagyni semmiképp :-)

Sziasztok, Diti
Diti
 


Sziasztok,

Diti,

Jól vagytok?? Növöget a pocakod?? Nekünk a Balatonon van egy nyaralónk oda megyünk majd le valamikor. Én tervezem, hogy leköltözöm a picivel egy idõre de most éppen lakásvásásrlás elõtt állunk és amig nem találtuk meg a megfelelõt addig nem tudok lemenni hosszabb idõre. Remélem, hogy hamarosan sikerül és akkor a picinek is sokkal jobb lesz a jó levegõn.

Én tavaly szept 15-én szültem és az utolsó egy hónap már nagyon terhes volt,( szó szerint) de aug.közepéig lent voltam a balcsin de utána már nem mertem kockáztatni és itthon pihiztem.
Nagyon meleg is volt és már menni alig bírtam a végén a kicsi nyomta mindenemet.
Fürdeni nyugodtan fürödj, lehet a tengerben is és a balcsiban is persze a vége felé azért már ne, fõleg a balcsiba nehogy valamit összeszedjél.

Vigyázz magatokra, jó pocakosodást és pihenj amennyit csak tudsz!!

Üdv mindenkinek, Jó éjt

Timi
Névtelen
 


Szia Timi!

Köszi szépen kérdésed, a pocak nõ megállíthatatlanul :-) Szerencsére ez még a kilókban annyira nem látszik, most a 22. hétre még csak 4-et szedtem fel. Igaz az elõzõ baba után volt még rajtam felesleg, szóval abból tud fejlõdni a tesó :-)
Nagyon várom már az igazi nyarat, szeretnék már úszkálni egy kicsit, tavaly az teljesen kimaradt az életembõl. Most ha nem más csobbanok a Velencei tóban (nekünk ott van telkünk), de igazából a tengert szeretném élvezni legalább egyszer. Persze ha hûvösnek érzem, inkább nem megyek bele, de hátha augusztusban már kellemes lesz és még én is bírom magam. Meg a tisztasága miatt is inkább a tengert választanám. Amúgy azt mondják jót is tesz a terhesség alatt. Na meg persze egyébként is :-)
Ma megyek a dokimhoz, remélem mindent rendben talál majd. Tényleg, ti hol szültetek, illetve hol fogtok? Én a II. Klinikán Vermes dokinál.

Sziasztok, Diti
Diti
 


Szia Diti,

Örülök, hogy jól vagy és szépen fejlõdik a kicsi, a kilók miatt pedig ne aggódj, majd lemegy valahogy. Most a baba a lényeg.
Majd számolj be, hogy mi volt a dokinál.
Én a MÁV-ban szültem a Herczeg Szabolcs Dr-nál.

Üdv mindenkinek, jó éjt
Timi
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!

Kicsit hanyagolva van mostanában ez a topik, nem? Leheljünk egy kis életet bele Kép
Timi, köszi az érdeklõdést, a dokinál minden rendben volt, a lehetõ legtökéletesebben alakul minden. Mondta is hogy nincs is mirõl beszélni, itt annyira rendben mennek a dolgok, hogy kár is a szót rá vesztegetni Kép Viszont 3 hét múlva esedékes a vércukor vizsgálat... brrrr Kép
Nálatok hogy állnak a dolgok? Remélem mindenkinél minden OK, minden babuci sokat mocorog már, és készül a kinti virgonc életére Kép

Sziasztok, Diti
Diti
 


Sziasztok!
Csak most találtam ide, erre látom, hogy már nem nagyon írogattok ideKép Szept.26-ra várom a második babánkat, már van egy másfél éves kisfiam, Donát.

Becsületesen végigolvastam a topicot, és bár lehet, hogy már nem aktuális, de csak nem bírom megállni szó nélkül.

1. sétáltatásról
Eléggé ledöbbentem, hogy télen mennyire nem viszitek ki a gyerkőcöket sétálni. Tudom, hogy az útviszonyok, meg az időjárás stb...
Az útviszonyokon könnyű segíteni. Nem szabad kiskerekű babakocsit venni, pl. régi Peg Perego-knak volt hihetetlen mini kereke, már ezeket is gyártják nagy ill. légkerekes változatban. Szerintem nagyon fontos, hogy nagy kereke legyen egy babakocsinak, sőt a legjobb a légkerekes. Nemcsak télen veszitek hasznát, de nyáron pl. ha szerettek kirándulni, parkokban sétálni, vidéken lenni... akkor is egyszerűbb így.

A levegegőztetésről: kicsit más nézeten vagyok, mint a legtöbben, hiszen nem Mo.-ról írok, hanem Finno.-ból. Így jókat mosolygok a "zord" hideg jelzőkön, meg hogy mi minősül hidegnek, ami miatt sokan bekényszerülnek a lakásba. Az se semmi, mennyire beöltöztetitek a babákat. Pl. amit Sasha leírt, azokat a ruhákat én -15fok alatt adtam rá DonciraKép Szóval szerintem egy kissé túlzás, ami otthon van. Azt szokták mondani, hogy a babákat ugyanúgy kell öltöztetni, mint magunkat plussz egy réteggel többet. No de a bundazsák is egy réteg ám!!!!!! Ez valahogy mindig kimarad a kalkulációból.
A téli sétákat nem szabad lányok kihagyni!!! Így fejlődik uis az immunrendszerük a babáknak. Ált. 2 héttel a születés után ajánlják kivinni a bébiket először, akármilyen idő is van. No jó, eleinte az esőket érdemes kihagyni.
Még az jutott eszembe, hogy lehet-e otthon kapni babakocsira esővédőt?? Ez nem csak esőben jó, de szakadó hóban, szélviharban is remek szigetelő. Ez itt orkánanyagból készült gumis-cipzáros és babakocsi típusától függ az alakja. Nagyon praktikus!!

Valaki kérdezett a sálról:
Nos igen, eléggé elkelne néha. Nem tudom pl. otthon nem lehet olyan sapkát kapni, mint anno gyerekkorunkban volt, hogy volt nyakrésze is és csak az arcánál van kivágva? Remélem, tudjátok, miről beszélek. mi ilyet hordunk Doncival télen, sőt ősszel és tavasszal is, csak vékonyabbat. Egyébként nem nagy ördöngősség varrni egyet.


2. Pelusokról
Azt szokták itt mondani, hogy a Pampers inkább a kislányokra a Libero meg a fiúkra passzol. Nálunk tényleg így volt. Bár arra figyelni kellett, hogy pl. mindig 1 kilóval könnyebb volt Donci, mint a csomag felső határa, mikor váltani kellett a következőre, mert olyankor már kifolyt a pisi, kaki. Pl. a Libero Mini 3-5kg-ig-ot 4kg-os súly után váltani kellett.

Ja, ha már mászik, áll, a bébi, akkkor már nem vált be a Libero, az Up+Go változat sem, mert az túl buggyos, nem passzol valahogy a babapopsira. Mi most a Huggiesnak az Adventures sorozatát használjuk alváshoz, mivel ez sztreccs de még éppen nem nadrágpelus.

Hirtelen ennyi.
Puszi minden topiclakónak: Nyuszimanó
 


Szia Nyuszimanó!

De jó hogy végre valaki megint ír ide Kép Kép Üdvözöllek nálunk Kép
A sétáltatásról annyit hogy én teljesen egyetértek veled. Én is már 2 hetesen kivittem a kisfiamat, a szomszédok és környékbeliek nagy felhördülésére, mert hát hogy is képzelem, mikor ennyire pici még. De hát nyár volt, meg nem fázhatott, tűző napra nem vittem, a jó levegő meg csak nem árthat Kép Akkortól fogva mi mindenhová vittük magunkkal a gyerkőcöt. Akármilyen idő volt, én sétálgattam vele. Mivel a babakocsiért amúgy sem lelkesedett, a legtöbbször kenguruban üldögélt, úgy meg még melegítettük is egymást. 3 hónaposan, október végén, egész napos esőben volt velünk apuci motorversenyén, és kutyabaja nem lett, csak a kis arca pirosodott ki Kép De mekkorákat aludt utána - meg közben is. Pedig ott is néztek rám sokan csúnyán hogy ilyen pici babával mit keresek ott.
Öltöztetés ügyében sem szoktam különösebben túlproblémázni a dolgot, nálunk az a menetrend hogy ugyanannyi réteget kap mint mi, esetleg egy vékony pólóval többet hogy az védje a mellkasát, derekát. Neki overallja volt télen is, abban elég jól tudott mocorogni, és sosem volt alatta izzadt.

Szia, Diti
Kép
 
 


Sziasztok!Véletlenül tévedtem ide, viszont nem véletlenül irok!!!Kép Az én fiam szept 14-én lesz 1 éves.Diti, a kép nagyon édes!!!
Mokus! Tavaly nagyon meleg volt szeptemberben nalunk, a korteremben meg lehetett pukkadni, de akarmilyen kanikula is van, az elsö napokban jol be kell öltöztetni a picit, mert, ugye, a mamaja hasaban meleg volt, a baba pedig védve volt. Az elsö nap még sapit is adtak Ra...Kép Nem tudom, Pesten hogy van ez, de itt, nalunk a korhazban a baba a mamaval alszik, nyilik a korteremböl 1 ajto, amely egy szobaba vezet, ahol fürdetni lehet a kicsiket, vizsgalni, öltöztetni, stb. Nos, ott mindig vannak a szezonnak megfelelö (kölcsön) babaruhak, a védönök mondjak meg, mit adjunk a picire. Aztan otthon ezt lehet utanozni.KépAz én fiamra rugdalodzot adtak. Minden rendben a terhességeddel??? Minden jot Neked!
Vendég
 


Kép
Mickey
 


Sziasztok!
Az én lányom szept. 25-én lesz 2 éves. 2001-ben a szeptember, október nagyon meleg volt, legalábbis az évszakhoz képest. Beust épp ezért már 2 hetesen kitettem a teraszra felöltöztetve a terasz ajtóba, szélvédett helyre, mély babakocsiban. Levegő érte, de mégsem közvetlenül. Aztán mivel van 2 nagyobb testvére, akik akkor még kicsik voltak az iskolából egyedül hazajövetelre, amikor betöltötte, azt a bizonyos 6 hetet, mi mentünk minden áldott nap a bratyókért. Esőben, hóban, fagyban... Semmi baja nem lett, az első életévében végig mentünk a gyerekekért, busszal. Nagyon élvezte, és edzett is lett.KépKépKép Reggel szerencsére a férjem vitte/viszi/vinni fogja a suliba a fiúkat, így én kineveztem a délutánt a napi séta idejének.Kép

Öltöztetés:
Előttem már leírták sokan, hogy nem kell sok ruha a babóra, és max 22 fok legyen a szobában.
Nálunk akkor a Kórházban, nem tartották be a plusz egy réteg ruhát, adtak egy kis inget, és angol pólya volt a lányomon. Semmi baja nem lett. Itthon a kis ingeket mellőztem, és előszeretettel használom a mai napig a lába között összepattentolható bodykat. Dereka védve van, és ez a legfontosabb. Meg msot már hogy nagyobb elvileg a pelus is védve van, hogy ne vegye le,de ez csak elvileg. A délutáni alvásoknál azzal szórakozik, hogy a body alá nyúl, és letépi magáról a pelust. Kép. és naná, hogy mindig akkor lesz utána termés, amikor visszateszem rá a pelust. Eddig nem volt baleset, de egyszer még megjárjuk azt hiszem.Kép

További jó pocakodást, és kitartást ebben a szörnyű melegben. Vigyázzatok ne vizesedjetek a sok dinnyétől. Kép

Sziasztok!
Zsuzsa + 3 nap múlva 22 hónapos Beababa.KépKépKép (aki még mindig alszikKépKép)

 
 


sziasztok!

Az én lányom három éve, szept. 9-én született. Akkor olyan meleg volt, hogy még október elején is pólóban sétáltattam. Akkor panelban laktunk, erről néhány szót:

- fűtés: Minden fürdetésnél bekapcsoltam a külön hősugárzót, így jóval melegebb lett, viszont kevesebb ruhát kellett rá adnom. Ez azért volt jó, mert nem kellett örökösen betűrni, takargatni, stb. Aztán egyszer a hősugárzót szoptatás után a műanyag szék alatt hagytam, minek következtében majdnem felgyújtottam a szobátKép
- párásító: Gőzöm sincs, hogy milyen fajtát vettem, azt hiszem hideget. Nagyon jó volt, viszont hangos, erre figyelni fogok legközelebb.
- babakocsi: Ha van lift a házban, akkor majdnem mindegy, hogy milyen. Ha bkv-val akarunk utazni, így is úgyis nagyon nehéz, ha nem, akkor tolni mindegy milyet tolunk. De: Én Pierre C. kocsit vettem, ami két irányból tolhataó, bolygókerekes, stb. A sétálásunk a következőképpen zajlott: Két lépés, Anyád felkiálltás. Ugyanis folyamatosan átestem a rohadék bolygókerekeken. A fekvőrész alacsonyan volt és folyton befújt vhol a szél. Ráadásul fél év múlva megadta magát.
Az én tapasztalatom az, hogy a következőnél veszek használtan egy rugós, sima, esetleg mózeskosaras mélykocsit, amit fél ébes korában eladok(mondjuk már kertben lakunk, ott praktikus) és veszek egy sportkocsit.
- ruha: Semmi különös, két bundazsákkal túléltük. Rengeteg túrkálós cuccot vettem akkor, így nem sajnáltam annyira, hogy nagyon hamar kinőtte őket. Nem beszélve arról, hogy sokkal szebbek voltak a rucik így használtan is, mint amiket a boltokban lehet kapni.
- szopi betét: én erről feledkeztem el, és az első napokban áztattam el egy csomó ruhámat. Szóval ez ugyan nem szeptember függő, viszont el szokták felejteni.

- Télen nem tudtuk használni, csak nagyon ritkán, mivel a sok ruha miatt nem fért be. Tavaszra meg már nehéz volt (nekem, apa akkor kezdte el hordani benne).

nos, ennyi okosság jutott eszembeKép

más:
szeptemberi csillagjegy:szűz:

Az én lányom egy határozott viszont nyugodt személyiség. Ami szerintem a jegy hatása. Kinek mi a tapasztalata?

sziasztok

w.v.
 
 


Szia Lenocs!

Az én gyeremekem ippen szűz lett,de semmi jelét nem mutatja(aug.24).Inkább oroszlán,mint apukája és anyukája.
Anyukám viszont szűz(abszolut) és én is hasonlókat tudok rála elmondani.Simulékony,jószívű,de ugyanakkor tényleg nagyon határozott.

Anyapoc

 
 


Hello AnyaPOC!
Na, itt végre megtudtam, mikor született a Picikéd!!! Az enyim szept 14-én. En is Oroszlan vagyok, mint Ti. Ti mikoriak???
Csoook!
Vendég
 


POC! Mélment!!!Kép
Vendég
 


Szia Mókus !
Az én kisfiam is szeptemberben született. Csak beleolvstam abba, amit írtál. Én cumisüvegből kettőt vettem, egyet a teának, egyet a tejnek.
Tudod, mi tápszeresek voltunk.Nem akarok most mindent elmesélni Neked, lényeg, hogy én kettőt vettem és üveget.Szívesen leveleznék Veled.
horvath.tamas@enternet.hu
 
 


Sziasztok!

Én szept.23-án szültem második fiúcskámat, a nagyobb 21 hónapos!
Szült valaki ez idő tájt?
Nyuszimanó ha benézel még ide, írhatnál mi van veletek, kb. egyidősek lehetnek a gyerekeink!

Kinga
 
 


Sziasztok!

Én a nagyobbik fiamat szültem 2002. szept.18-án, a kisebbiket 2004.ápr. 16-án.

rozsda
 
 


Sziasztok!

Én szept. 4-re várom a babámat és gonoltam benézek ide. Lám jól tettem mert mostanság én is sokat gondolkodom vajon mi mindent kellene venni. Ha a tavalyi szeptembert veszem alapul akkor csupa nyári holmit kellene vennem (először Karira esett hó nálunk és végig szó szerint meleg idő volt)de miután ez nem szabályszerű alapul fogom venni az itt olavasottakat. Köszi minden tapasztalt anyunak, hogy megosztják velünk elsőbabásokkal a fortélyokat.

Zoé!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: