A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Beke Andi! Egy újabb csini kismami! :D
Petykával milyen édesek vagytok! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Niki! Cukorfalat kapucíner husinyami Rania!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Kis komment...Elso ket kep az osszes noverkevel, persze mindenki szerelme.... :D

Emese! Rania a masodik es harmadik ejjel csinalta, hogy sokszor kert enni, nyugtalan volt ejszaka. Azt mondta a vedono, hogy napkozben etessem tobbszor, es csak 40 perc utan rakjam a masik mellre, ha ker meg, mert a legvegen van a suru tejci. Ezt en is tudtam, de azt hittem, elobb kiurul, ugyhogy elotte mar 20-25 perc utan attettem a masik cicire. Meg az is igaz, hogy napkozben nem etettem olyan sokszor, mert sokat aludt, sajnaltam felebreszteni. Szoval a vedono tanacsa utan tegnap nagyon betartottam, volt, hogy 2 ora mulva is evett, nem valtottam egyaltalan cicit, es szuper jo ejszakank volt.
Vendég

Ez a videó halálos!!! Régen röhögtem ennyire. :lol: :lol: :lol:
Az azbeszt ruhás azért tényleg durva. 8)
Megmutattam apának is!! Bár nálunk inkább én vagyok érzékeny a szagokra. Ő jól bírja. (A kutyák után is mindig ő takarít)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Beke Andi!Nagyon csini vagy,Petyka egy kis csibész!
Niki!Nagyon édes a kis hajasbabád olyan kis törékeny.És a három nagylány is nagyon szép!

KépKép
juba

Sziasztok!

Gremese, Niki: tündériek a kiscsajok!!! Nekünk is vannak új képeink, csak az a hülye átjátszó zsinór a húgomnál van! :evil:

Hát az ordítás sajnos egész éjszaka tartott. Szerencsére anyósommal ketten váltottuk egymást, így kicsit tudtunk pihenni is.
Azt hiszem Viktorka olyan 3 körül aludt el, és 8-ig aludt. Természetesen most egész nap alszik, enni is fel kell kelteni, aztán gondolom este megint rákezd. De én azt nem szeretném!!! Nem bánom, ha nem alszikl, csak ne sírna olyan keservesen!

Egyébként valószínű a kamillateától fájt a pocija. Adtam neki egy kicsit, mert nagyon féltem, hogy besárgul, mert tegnapig nem tudtam, hogy most már van rendesen tejem.

Majd még jövök!

Kép
Kép
timi26

Kispocc
Ha nem akarsz úgy járni, mint én akkor a youtube-on rengeteg video van:giving birth vagy child delivery címszó alatt. De mi is megbeszéltük a férjemmel, hogy ez kívülállóként figyelni teljesen más, mint benne lenni.
Most elkezdte magát sajnálni. Egy hős volt, mert úgy megsajnált, hogy így beparáztam, hogy belenézett a videóba és olyat látott, amit különben nem is látna.

Sense
Most is 100%-ig normálisak vagyunk :)

Kiskolbi
De jót röhögtem, nahát ezek a pasik!!!! Amúgy egy 4 évesnek tényleg igen durva végterméke van, főleg, ha terhesen kell eltakarítani. Bevallom töredelmesen nekem is kicsit öklendezhetnékem támadt. Na de az más. :) Azért mikor pici volt nem volt durva, akkor is sokat tettem tisztába :)

Andi
Nagyon szépek vagytok!

Gremese
Ilyen egy apát, még reklamál is, hogy éjszaka felkelhessen :) Tiszta csoda :)

Niki
Hát nagyon dögös a 3 csaj együtt :) képből pedig sosem elég.

Juba
Megnyugtató, hogy nem csak én vagyok ilyen dilis, meg kíváncsi. De megnyugtattam magam, hogy ez mégsem ugyanaz, mint amikor én szülök. Amúgy valami visítozós videón szakadt el a cérna.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok Mammcik!
Köszi a bíztatást Lányok, nagyon aranyosak vagytok - igen Granda, pontosan most a paprika, meg tavasszal a retek volt amitől kikészültem.
Kiskolbi igen sajnos volt már régen is (terhesség előtt), egyszer például éhgyomorra Béres cseppet vettem be, attól :shock:
Nagyon csinos a pocid mellesleg! :lol: :wink:

Emese! Esetleg próbáld ki a Pulsatilla pratensist - ez egy homeopátiás bogyó, nekem is van, és pont az ilyen napokra tartogatom - http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ticle_id=5
Egy kicsit egyébként én is el vagyok kenődve, én a császár miatt :( úgy készültem a szülésre, már mindent kiokoskodtam, így meg beslattyogunk ha van valami, és kiműtik Babót belőlem. Ez nem fer... Érdekes eddig úgy voltam vele, hogy lesz ami lesz, ha császár úgy is jó, ha természetes úgy is jó. De most, hogy leszűkűlt a választási lehetőségem rossz érzésem van...

BekeAndi! Nagyon szép kismami vagy, és milyen aranyosak vagytok a Fiacskáddal :lol:

Niki! Hú micsoda Csajszik, nagyon szépek :lol: Élükön a kis Raniaval :lol: Köszi Niki ezt a szpotatós infót, tényleg okos gondolat, hisz az eleje a tejnek híg, és az igazi tápanyag a végében van, attól tudnak jókat szundizni :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja!

Ne légy ám letörve, az orvosok tudják, mi a legjobb Nektek. És ez mindennél fontosabb! :wink:

Timi!
Kitartást az édes kis ordítóhoz! :D Biztos fárasztó lehet, dehát majdcsak beáll a bioritmusa...De én nem okoskodok, mert ehhez sajna nem értek, és még nincs tapasztalatom... :lol:
kispocc

Kép Boti házikója

Kép házikó2

Kép házikó3

Teszek fel néhány képet Boti kis vackáról :lol: !Csak ne nézzetek körül mögöttem, költözünk, és hát irtó nagy a kupi :oops: ...
kispocc

Kispocc!Nagyon csini a Boti-lak de lemaradt a fejed ez nem ér! Nekem nincs ilyen barna csikom helyette van vagy húsz lila :lol:

KépKép
juba

Anitja! Ja! Lehet, hogy valami rossz történt volna az otthoni szülésnél, és azért alakult így, hogy faros. Vigyázz az epédre!!!

Noan! Nekünk a gyerekszobába lesz betéve egy ágy nekem, és ott fogok aludni. (Eddig ez volt a hálószoba, de sajna nem sikerült MÉG nagyobb lakást vennünk…) Párom amúgy is nehezen alszik vissza, szerintem neki nem tenne jót, ha éjjel többször felébredne. Én simán visszaalszom bármikor.
Szerintem ez mindig az adott családtól függ, hogy hogyan oldják meg, és melyik verzió felel meg mindenkinek a legjobban.

Tegnapi NST: Hát úgy aludt Szelina, hogy csak valami negyedszerre sikerült felébreszteni. Még jó, hogy a választott szülésznőm végezte a vizsgálatot, egyébként lehet, hogy kellemetlenül éreztem volna magam emiatt, hogy problémát okozunk!

Ma meg voltam a védőnőnél. Semmi különös nem volt. Vizelet, vérnyomás, szívhang rendben. Beszéltünk még a kórházi cuccokról, de most lecsekkoltam, hogy valóban minden össze van pakolva.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Gratula minden babázó anyukának!

Már rég jártam erre: nekünk is megszületett a kislányunk, a 37.hétre.
Augusztus 18-án jött világra Sára baba, 3300grammal és 51 cmrel.

Néhány kép:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
falevel2

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák, és szépek a pocakfotók!
Teszek fel majd én is képet a hétvégi ereszd el a hajam lakodalomról!

Ma voltam gyermekorvosnál, megkaptam a recepteket, és megadta a mobilszámát, hogy hívjam ha megszületett Marcika.

Ma megszült az egyik barátnőm több mint 4 kilós kislánya lett!

Megyek, még van vasalni valóm, meg kitakarítom az egyik ruhás szekrényt, már fogalmam sincs milyen szülés utáni ruháim vannak!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Hörcsög!

Gratulálok Ildikóhoz! Sok boldogságot és jó egészséget nektek!!!!

Falevél!

Nagyon szép Sára! Gratulálok még egyszer!!!

Mindkettőtöknek sok tejcsit!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Hello Lányok,

mindenkinek gratula a babó képekhez meg a poci képekhez!
Külön/egybe szoba a babával: nálunk külön lesz, mert az új lakásoknak van egy olyan szuper tulajdonsága, hogy akkora szobákat építenek, hogy garantáltan nem fér be más, csak egy franciaágy :cry: Bár most hallottam egy tippet vkitől, akik szintén külön akarták rakni a babát, de nagyon sokat sírt éjjelente: ők nem sz.roztak, berakták a babakocsiba a bébit és azt az ágy mellé rakták. Ez is egy lehetőség :wink:

Reggel voltam dokinál: Drágaságom olyan f.szán érzi magát odabent, hogy tojik a külvilágra. Semmi jel nem látható, hogy kifelé készülődne. Bár ugye, nem is kell, hogy legyen. Ja, és képzeljétek, a gép majdnem 4 kg-ra mérte!!!! :shock: Megkérdeztem a dokimat, hogy mi lesz velünk, a magam kis 160 centijével. Azt mondta, hogy abszolut tágulás függő, nekifutunk a természetes szülésnek és menet közben majd meglátjuk. Lányok, én most full beparáztam a császártól. Eddig nem is gondoltam rá, hogy benne van a pakliban, most meg pánikolok miatta. Tudom, hogy ma már rutin dolog, de akkor is... ...olyan biztosra vettem, hogy csak természetesen szülhetek. Ja, és megbeszéltük a folytatást: 1 hétig vár az időpont után. Viszont muszáj lesz megsürgetnem a kiscsajt, mert jövő hétvégétől szabin van a doki (Sense, Te tudtad ezt?) Jó lenne, ha a varratszedést is a saját dokim tudná megcsinálni. Tényleg, császár után mennyi idővel szednek varratot? Ja, és persze a további 1 hét újabb 20-25 dekát jelenthet... :shock:
Amúgy a dokin is láttam, hogy kicsit feszült: mielőtt elmegy szabira még 4 szülése van hátra. Azt mondta, reméli mind belefér. :roll:
Végignéztem a már megszült bébik adatait: sokkal nagyobbak a babák, mint pl a mi korunkban. Ha megnézzük azokat, akik 3-4 héttel korábban szültek és hozzáadjuk a heti 20-25 dekát, hát, inkább a 4 kiló felé tendálnak.
Granda, azt hiszem én benevezek a "ki lesz, aki túlhordja" táborba... :cry:

silka
silka

Most látom, már a halam is kezd kijönni a vonalzóból! :shock: A baba igazán példát vehetne róla!!! :lol:

silka
silka

FALEVÉL GRATULÁLOK A GYÖNYÖRÜ KISLÁNYODHOZ!! :D

Silka!Fel a fejjel még koránt sem biztos,hogy császár lesz a vége,de ha mégis nézd meg Vadvirágot,ott vigyorog a műtőasztalon :D

KépKép
juba

Silka!
Azt tudtam, hogy szabin lesz, de nekem azt mondta, hogy azért elérhető. Csak rendelni nem rendel.
Legalábbis remélem!!!!!!!!!!!

Falevél!
Gratulálok a kiscsajhoz. Tündéri. Sok boldogságot kívánok.

Lányok!
Segítség! Nincs valakinek az Avent Isis mellszívóhoz magyar, esetleg francia használati utasítása???? Nagyon megköszönném, ha valamilyen módon eljuttatnátok nekem. A mi csomagunkban hollandul van, és a neten sem találtam. :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Silka!

Ne felj a csaszartol!! En az elso horror-szulesem miatt valasztottam, es naggggyon nem bantam meg! Akar holnap szulnek ujra! Bekotottek az erzestelenitest, ami nem fajt jobban, mint egy vervetel, aztan ra 10 percre mar kint is volt a baby.
Masnap mar teljesen jol mozogtam, es fajdalmaim sincsenek, csak egesz enyhe volt az elso ket napon. Nem tudom, hogy itt mashogy csinaljak-e a mutetet, de nincs varratszedes, en varratot sem latok, sot, meg a vagas helyet sem latom szinte, olyan szep, es a hajlatban csinaltak. Mar masnap reggel levettek a kotest. Szoval tenyleg ne felj!!! Es nem volt fejfajasom, meg hanyingerem, meg semmi egyeb! Tejcsi is azonnal beindult, baba azonnal a mutet utan szopizott!!
Jaj, mit irjak meg, hogy megnyugtassalak??? Na, meg azt, hogy ma, 6 nappal a mutet utan mar fodrasznal voltam??? :D :D

Falevel!!! GRATULALOK, GYONYORU KISLANYOD VAN! SOK BOLDOGSAGOT NEKTEK!!!
Vendég

FAlevél Gratulálok a gyönyörű kislányodhoz!!!!!!!! :D :D :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Falevel:
gratulálok még1x. :)

Jaj, olyan gyönyörűek ezek a babák.:lol: :lol:
És persze a pocik is. :wink:

Niki:
Te a császárt úgy kérted? Nálatok ezt lehet?
Itthon kérésre nem csasziznak, mármint hivatalosan, gondolom pénzért bármit. :oops: :wink:
Miért választottad ezt? Nekem is brutál szülésem volt, félek nagyon most a másodiktól, de a császártól sokkal jobban, nekem nagy parám. :oops: Sírógörcsöt kapok kb. ha rá gondolok. :oops: :oops:

Ma vettem pár rucit Lillának, 50-ket, mert Marcin az 56-os is lógott, pedig ő átlagos volt. Csórinak nagyon nagy lett volna. :?
Olyan picikék, olyan édesek. Mosás után majd megmutizom őket.

Voltam NST-n is. Az oké, bár alig mozgott, szval rázni/kelteni/sokkolni kellett. De azért a minimumot összehoztuk. :wink:

Jaj, nagyon fáradt vagyok. Reggel óta úton. Nem bírom már. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Falevél! Gratulálok!!!! Nagyon sok boldogságot a Picikéhez! Gyönyörű baba!

Sense! Nekem sincs magyar használati utasítás, de bőszen használom. Tudok segíteni?

Ma megvolt az első teraszos levegőztetés. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Mégpedig így:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Aki szőnyeget akar a babszobába:
Ugye korábban említettem, hogy Zsofka sugárban lefosott a pelenkázóról a földre, és átbukott sugárban a vállamon, így az anyatej szintén a parkettán landolt. Na, ma közvetlenül a ciciből csőpőgőtt az anyatej a földre, mert túlcsordultam, illetve az én tehetséges kislányom négy akkorát bukott egymás után, hogy nem győzte a pelus beszívni, így minden végigcsorgott a hátamon a földre... :shock:
Apát behívtam és röhögve mutogattam a foltokat. Ez belőlem jött ki, ez a babából..... :lol:

Azt mondta, nem baj, majd leterítünk újságpapírokat. :shock:

NA ÍGY AKARJATOK SZŐNYEGET! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!
A szőnyegről már letettem :D . Már biztos.
Akkor majd küldöm a kérdéseimet, ha előveszem a mellszívót és nem boldogulok. Köszi előre is.
A kutyás-babás kép nagyon édi! Vittetek haza a kutyáknak valamit Zsófi ruhái közül, mielőtt őt magát bemutattátok volna nekik?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Lányok, nem semmi a szöveg- és képtermés!!!

Könyörögve kérek mindenkit, ne nézzen szülős videókat!!! :lol: (sorozatajánló: Friends/Jóbarátok idevágó epizódja :-)) Inkább pozitív szüléstörténeteket olvassatok, azok tényleg jót tesznek (kedvenceim a "gátvédelem mellett szültem meg a 4,5 kg-os gyerekemet" típus ;-)).

Beke Andi: de jó, hogy végre látlak képen Téged és a kisfiadat is! Nagyon-nagyon csini kismami vagy, Petyka pedig, ahogy írtad, maga a huncutság!

Niki72, Rania egy bűbáj, nem csoda, ha egymás kezéből kapkodják ki a családtagok! :D

Kispocc: ez a poci szenzációs! Örömmel láttam, hogy a nagypoci egyre divatosabb! ;-)

FALEVÉL, SZÍVBŐL GRATULÁLOK SÁRA BABÁHOZ!!! SZÉPSÉGESEK VAGYTOK!!! Majd kérünk szépen születéstörténetet, az első napok történetét, szopis infókat, mindent! (Ezt a többiektől is kérnénk, ha majd idejük engedi!!!)

Silka: kitartás, Sorstársnő! Veled szenvedek/vigadok! ;-) A Nagy Baba Klubba bízvást be fogunk nevezni, de van itt már jó néhány nagybabás (Mmarica kislánya, Timi26 kisfia...). Valahol azt olvastam, hogy ma már a nők 10%-a ilyen 4 kg körüli babát szül (a fejlett országokban).

Gremese, az a kutyus milyen szeretettel szagolja-nézi Zsófikát... :wink:

NST: sokkoló? Ez egyre rejtélyesebb... képzeljétek, egy barátnőm szerint az, amivel az ő kórházában ébresztgették a babákat, valójában egy szervoxkészülék, amit a gégekiműtöttek használnak a beszédhez!!! 8)

Most értünk haza mi is az NST-ről, Ádám szokásától eltérően pont bealudt kezdése, úgyhogy manuálisan felrázták szegényt, mint a koktélt!
Helyzetjelentés: a méhszáj továbbra is zárt (de mint tudjuk, ez nem akadálya a szülés bármikori megindulásának), viszont Ádám feje lejjebb van (ez kőkeményen érződik is). No, csak alakulunk már...

Kép
Kép
irina

Szia!Az hogy mozog a bébid attól még akármikor is jöhet.Nekem az utolsó nap is fickándozott.
pap noémi

Kiskolbi! Csini vagy! És hány nap eltelt már, hogy elment a nyákdugó, és még semmi… Kivi vagyok!!! :)

Kispocc! Én sem érzek görcsöket. Anyukámnak sem voltak. (És – ha ez megnyugtat – neki könnyű szülése volt! Hátha ez összefüggésben van! :wink: ) Én egyébként egy hete iszom a málnalevél teát.
Na! Erre írod, hogy vannak görcsök… Lehet, hogy jön a babókád? :roll: :wink:
Hát Kispocc, ez nem semmi pocc! :lol:

Ettől a bőgés-rohamtól én is félek. Elég depis tudok lenni. A terhesség elején is megviselt. És a legrosszabb, hogy ilyenkor mindenkivel zsörtölődök… Ajaj! :evil:

Hát ez a videó nem semmi!!! :lol: :lol: :lol:

Beke Andi! Csini vagy! Petyka nagyon édi, kis huncut! :wink:

Niki! Hát tündéri a királylány!!! Hogy elveszik abban a fotelben! :D

Falevél! Gratulálok Sára babához!!! Naggyon tündi-bündi! :D

Most már aztán énis-énis babázni szeretnék. Na jó, még egy hetet szeretnék várni vele mindenképpen! :wink:

Silka! A hal jön kifelé… :lol:

Sense! Én pont ilyen mellszívót vettem. El tudom akár faxolni is, de csak hétfőn. Vagy posta?

Emese! Hát sajna nekünk a szőnyeg már rég le van ragasztva, úgyhogy azt nem tépjük fel, de majd valami óvintézkedést ki kell találnom, úgy látom! :roll:

NST ébresztés: nálunk egy kis játékkocka van, a belsejében kis golyócskával. Ezzel ébresztik a babákat.

Na Irina! Csak nem alakulgattok???!!! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok !

Hát lányok ti aztán tudtok termelni.
A videó az nagyon tutti volt a párom is jót nevetett.

Hát ismét vannak görcseim.
Most voltam a kádba kicsit ücsörögtem. Jól esett remélem segít is.
Igaz szeretnék már szülni de még kicsit nőhet babó ezért még maradjon bent egy kicsit.

Gremese : nagyon édi a kutyi ahogy figyeli a kis hercegnőt.

Gratula minden új maminak.

Na lépek megyek az ágyba pihenni mert holnap zsúfolt napunk lesz.
Esküvőre megyünk aztán este meg megyünk a párom egyik barátjához kerti sütögetésre és ott is alszunk.
Most épp azt mondtam apának, hogy a kórházi cuccomat is összepakolom igaz nem szeretném ha szükség lenne rá de legyen kéznél.

Na legyetek jók holnap mielött elindultunk jelentkezek.
Jó éjt mindenkinek.
20200310173350

Kösz lányok a bókokat, nagyon aranyosak vagytok, teljesen zavarba jövök. :oops:

Gremese!
A te kislányod egy tündér! :D

Timi!
Fel a fejjel! Petyka is ilyen ordítós csecsemő volt, de látod mi lett belőle. Most már meghálálja a sok gondoskodást és szenvedést. kitartás!!!! :D

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Kukucs Mindenkinek!
Végre ismét üzemképes a babanet...

Mazsola: :lol: Bár azért elsősorban nem az "alakul"-on, hanem a GAT/GET-en van a hangsúly... ;-)

Kőszegi Timi: mizújs a görcsökkel?

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Mi ez a pangás???
Elmentetek szülni? Akkor HAJRÁ!!!
Már szeptember van, úgyhogy mindent bele!!

Hála az égnek most jó éjszakánk volt. Valószínű tényleg a teától fájt a pocija. Csak egyszer kelt fel éjszaka enni!
Most kint van levegőzni. Úgy néz ki tetszik neki.

Nem tudjátok véletlenül ilyenkor milyen gyümiket szabad enni? Annyira ki vagyok éhezve egy kis gyümölcsre, de nem merek szinte semmit enni! :(

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Én nem szülök, csak nem jött be a babanet. :evil: :evil: :evil:

Timi:
alma, banán, őszibarack, dinnye mehet.
körte, szőlő óvatosan.

Kép
Kép
h@jni

Ja igen, szülés...
Csajok vuduzattok, h szept. 6-7én ne szüljek, mert akkor a dokim és a szülésznőm is valami konferencián van. :x :?

Kép
Kép
h@jni

Csajok! Szeptember van mindenkinek hajrá!!!!!!!

Kép
hajagosné szabó éva

Timi26: De jó, hogy jobb a picid hangulata! ;-)

H@ajni: vudu megy majd csüt-péntekre!!! 8)

Csajok, én egy olyan vudut kérnék, ami arról szól, hogy Ádámot ne hordjam túl. Olyan jó lenne, ha legkésőbb jövő szerdán megszületne!

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Segített a fürdő.
Vannak még görcsök de csak hébe hóba. Igaz akkor bekakilok annyira erősek. Kb 1 percig tartanak aztán mintha elvágnák megszünik.

Lányok mindenkinek megy a drukk.

Most lépek este jelentkezem. :lol: :lol:
20200310173350

Hát sziasztok Csajok!

Igen szeptember van, úgyhogy indulhat újra a babaeső. Már várom ki lesz a következő???? Kiváncsi vagyok, itt nagyon hülye az idő, és láttam a kórházba egy épp vajúdó kismamát befele menni!

Timi! A szőlő nekem nagyon nem jött be, annyira felpuffadtam én is plusz a gyerekem is, hogy amig anyatejet iszik addig nem eszem, kár pedig imádom.

Képzeljétek olyan jó fej vagyok, hogy elfelejtettem visszamenni a hathetes kontrollra :oops: :oops: :oops:
Majd hétfőn próbálom bepótolni.

Beke Andrea: Nagyon bájos a kisfiad, és szép nagy pocid van!

Nekem ma oltárira fáj a fejem és borzasztó dekoncentrált vagyok.Hiába ezek már a fáradtság jelei.Pedig az én gyerkőcömet éjszaka más eteti egyelőre. úgyhogy minden friss anyuka fáradságát átérzem.

Na visszaolvaslak titeket, mert délelőtt nem engedett be a babanet.

Sziasztok
BEA&ERA
Vendég

... akkor a születés történetünk:

2007. augusztus 15. 8 óra megszületett kislányunk Illés Karolina Minka 3940 g-mal és 57 cm-rel!

De kezdjük az elején …
2006. December 23. Mondtam a családnak, hogy nekem van egy elő-karácsonyi ajándékom és én azt most adom oda mindenkinek! Becsomagoltam egy fadobozba a pozitív terhességi tesztet és megmutattam – ez volt EDDIGI ÉLETÜNK LEGSZEBB KARÁCSONYA!
… és elkezdődött a legjobb várandóság, amit csak el lehet képzelni. Az egész családom a tenyerén hordozott nagyon nagyon imádtam ezt az időszakot. A boldogságunk csak fokozódott, amikor Linike először megmozdult és onnantól kezdve minden alkalommal majd kiugrottam a bőrömből, amikor éreztem a mocorgását. A várandóságom alatt végig a születésére készültem, a férjem észre is vette, hogy sohasem a szülésről beszélek, hanem mindig a születésről. Minden este Linikével hallgattunk zenét, jártam baba-mama kapcsolatanalízisre, beszéltem két csecsemőorvossal, voltam szoptatási tréningen, voltunk szülésfelkészítőn, gyógytornásznál a helyes légzést megtanulni. Mire mindent végigjártunk el is érkezett a várva várt 37 hét. Nem türelmetlen vagyok csak annyira izgultam, hogy rendben történjen a születés és, hogy ne legyen gond a várandóságom alatt, hogy már az elejétől azt mondtam, hamarabb fog Linike megszületni.
Hétfőn elmentünk az orvosomhoz, aki megállapította, hogy a méhszáj puhul és a méhnyak 1-1,5 ujjnyi – úgyhogy várhatóan találkozunk holnap vagy holnapután. A férjem még mindig azon az állásponton volt, hogy szerinte még maradjon bent egy kicsit. egész délután és este izgatott voltam, hogy mi lesz, de nem történt semmi. Aztán kedd este a férjem lefekvés előtt - életében először, ugyanis ő nem az a pocakkal beszélgetős fajta - odahajolt Linikéhez és azt mondta: most már sipirc kifelé. És láss csodát szerda 0 óra 31 perckor elfolyt a magzatvizem ….
Félkettőre be is értünk a kórházba, fölvették az adatokat fájdalmam egyáltalán nem volt. Megkaptuk a szobánkat, Tomi közben elküldte az sms-eket A ROKONAINKNAK, BARÁTAINKNAK: KEZDŐDIK!!!!!!!!!
Fél négyig jól szórakoztunk, vittem be Tominak poharat, kávét, kiskanalat, rágcsát, udcsit; kínálgattam mindennel, de nem kért. Érdekes, hogy idegesek nem voltunk, csak vmi hihetetlen és felfoghatatlan izgalom öntött el minket, ami nagyon jó érzés volt. Aztán elkezdődött; 2 perces fájások – Tominak annyi helyre kellett figyelnie, hogy azt még Napóleon is megirigyelhetné – nézte azt, hogy a Linike szívhangja rendben van-e, mérte az időt a két fájás között, mérte meddig fáj és figyelte, hogy milyen erősek a fájások. Két fájás között pedig beszámolt ezekről, - ezt már előre kitaláltam, hogy „foglaljuk le a gondolataimat”, ugyanis a legfontosabbnak tartottam a születés alatt, hogy a fájásokat nem szabad késleltetni, várni, hogy elmúljon, a fájásokkal együtt kell lenni: én és a fájás! Így is tettünk, amikor elkezdődött a fájás, akkor teljes csendet kértem és koncentráltam csak és kizárólag a fájásra. A fájás idézi elő a születést, a fájás tágítja az utat Linikének és a cél nem az, hogy legyünk túl rajta, hanem, hogy egészségesen szülessen meg Linike. Közben az orvosom elintézte, hogy anyukám is bejöhessen, így ő is végigélhette ezt a csodát! És nem tudom, hogy a málnalevél tea, vagy az, hogy a vajúdás alatt végig álltam, a fájásoknál a szülésznő által mutatott mozdulatokat végeztem, de kb. félnyolc körül fölfektettek az ágyra és kezdetét vette egy hihetetlen élmény eleje, melyet sohasem fogok elfelejteni! Az orvosom azt mondta, hogy minden tolófájásra 3 nyomás lesz, nagy levegő toljuk, toljuk, toljuk kifúj, gyors nagy levegő toljuk, toljuk, toljuk kifúj, gyors nagy levegő toljuk, toljuk, toljuk és kifúj. Utána pihenünk és kezdjük elölről. Amikor a második ilyen menetet csináltuk, akkor éreztem csak igazán, hogy Linike elindult – ezt nem is tudom, hogyan írjam le, minden erőmre szükségem volt a nyomáshoz, de közben akkora boldogságérzés volt, ahogyan éreztem, hogy a csontjaim tágulnak attól, hogy a fejecskéje elindul a világ felé. Különleges érzést vártam, de egy szavakkal le nem írható kivételes élményben volt részem. Még most is boldogságérzés tölt el, amikor rá gondolok – és kicsit potyognak is a könnyeim, annyira csodálatos volt.
Egyre jobban fájt, és egyre erősebb volt a tolófájás. Az orvosom a harmadik nagy fájás után azt mondta:
- Húúúúúú már látszik a haja, apuka nem akarja megnézni?
és képzeljétek Tomi odament és megnézte. És nem volt gusztustalan és nem volt félelmetes, és nem érdekelte a vér sem – semmi! csak és kizárólag az, hogy az Ő kislánya már látszik és ő látja először és nemsokára megszületik!
A következő nagy fájásnál azt mondta a szülésznő, hogy nem tolhatom tovább!!!!!!!!!!!!! Ez volt azt hiszem a legnehezebb rész, mert nagy volt az inger, és nehéz volt uralkodni rajta! A filmekben mindig az van, hogy kiabálnak; nyomja, nyomja, nyomja – és nem azt, hogy NEM NYOMHAT!
Éreztem, ahogyan egyre jobban tágulok, ahogyan a fejecskéje hozzám ér és ahogyan szépen lassan elérkezik a mi kis világunkba. Lelassult minden és én tudatosan éltem át – erre készültem és sikerült, nem gyengített le a fájdalom, nem adtam fel a küzdelmet, hanem vártam, hogy szépen lassan kibújjon a fejecskéje, mindenféle külső hatás nélkül, a természet akaratának megfelelően. … és pontosan 8 órakor megszületett a mi csodaszép KISLÁNYUNK, akinek első mozdulata az volt, hogy bevette az öklét a szájába és cuppogtatta a kis száját – kis falánk oroszlán most is! Rám rakták úgy magzatmázosan és én még sohasem láttam ennyire szép kisbabát! Azonnal abbahagyta a sírást – és a legnagyobb boldogság ami velem történt, hogy akkor ott magamhoz ölelhettem a GYERMEKEM!
Azt kérdezi a férjem: egy regényt írok? „Eddig nem is tartott az egész”
Igaza van, annyira gyorsan ment és olyan élményekkel gazdagodtunk, hogy így visszatekintve egy szempillantásnak tűnik. Ma meg már itt vagyunk együtt és várjuk mikor etetünk …  :D [/b]

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!!

Még egyben... :?
De már annyira nyom mindenhol,de fájás sehol!! :(

Jelentem az én dokim is megy a konferenciára 6-7-én,de azt mondta,hogyha a kórházból azt telefonálják neki,hogy hazaér hozzám,akkor rögtön indul!!! :D
De azért jó lenne pont nem akkor szülni!!
Én már előtte szeretnék!!

Minden babás-mamás-papás-tesós-pocakos kép naggggyon cuki!!

Vigyázzatok magatokra!!

ancsi26

Kispocc
Hát már nem is olyan kicsi az a pocc. Nagyon édes Boti házikója. Tök jó, hogy így megörökítetted :) Nekem főleg az ülős kép tetszik :)

Mazsi
De, ha nem ébredt volna fel sem szabadott volna, hogy lelkiismeret furdalásod legyen. A szülésznők és aszisztensek ezért vannak ott :)

Szia Falevél
Sok sok gratula Sárikához!

silka
De tudod, hogy nem kell jel. Emese is megmondta. Jönni fog az a kicsi babó.

Emese
Én már eddigi történeteid miatt is lemondtam a szőnyegről :).

Irina
Hát én tuti nem fogok többet. Legyek én az elrettentő példa :).

Most vendégeskedtünk a kicsit. Tök jó ez a kismamaság, mert most mindenki meglátogat minket :), hogy ne nekem kelljen utazni és imádom, ha hozzánk jönnek látogatóba :).
Főztem 2 nagy lábas lecsót, kicsit elszámoltam az adagot, de nem baj elrakom télire :).

Nekem tegnap azt mondta egy ismerősöm, hogy még 2 héten belül nem fogok szülni :twisted: a piszok!
De minket ez nem befolyásol és akkor is fogunk!! :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok Lányok!

Először is köszönöm a poci-dicséreteket :oops: , jól esett.

Marica!
Köszönjük szépen a szüléstörténetet, annyira jó olvasni a soraidat! És annyira irigykedem!!!Alig várom már, hogy én is átélhessem ezt az élményt! :lol:

Mi ez a sok konferencia 6-7-én? :shock: Na, még jó, hogy nálunk nem lehet fogadott orvos, így az én kedves ügyeletesem biztos ott lesz velem a kórházban!Mindennek van jó oldala! :lol: :lol:

Lányok, keddre hidegfrontot jósolnak - aztán meg meleget. Lehet, hogy valamelyikünk babáját kicsalogatja majd az időváltozás? :shock: :D

Irina!

Ha véletlenül túlhordod Ádit, be kell feküdnöd a kórházba? Nálunk ez kötelező, és nálatok? Na, ezt én is szívesen elkerülném, dehát a gyerkőcök döntenek. Mindenesetre küldöm a +++++energiákat! :wink:

Timi26!!

Örülök, hogy jobb éjszakád volt! Alakul ez! :wink: :lol: :lol:

Bfagi!
Hol vagy, merre jársz? Csak nem szülsz? :?: :D
kispocc

Fleur!

Ez jó. Szóval nem csak én rendelkezem jóstehetségű ismerősökkel :lol: ! Én egy napon belül hallottam már mindkét variációt: húúú, de fent van a hasad, tuti túlhordod/ húúú,de lent van a hasad, ebből a napokban baba lesz, ez biztos! :lol: :lol:
Ilyenkor mindig jókat nevetek, és szabadkozom, hogy jó, majd a gyerek kigondolja, hogy mikor is akar érkezni. :lol: :lol:
kispocc

Sziasztok!

ide utaznak az orvosaitok:http://www.prof-congress.hu/2007/msznut/

További szép napot és gyors szülést kívánok mindenkinek!

Üdv.
én

Engem sem engedett be délelőtt a babanet! :twisted:
Teljesen felpörögtem, most, hogy tudom lehet, hogy pénteken szülni fogok! :shock:
Már végig suvickoltam az egész konyhát! Most jöhet a porszívózás! :D Bár tudom, hogy az alatt az idő alatt amíg én kórházban leszek óriási kupi lesz, ismerve a fiamat és a páromat, de azért reménykedek, hátha erőt vesznek magukon.
Képzeljétek amikor Petyka született, 5 nap alatt a férjem akkora kupit csinált, hogy amikor hívta az anyukáját, hogy rendet csináljanak, anyósom teljesen kiakadt azt hitte én hagytam így a lakást, tehét ezért is én voltam a hibás! :evil: A férjem mentségére szóljon, hogy folyton rohant dolgozni aztán be hozzám és este már nem volt lelkiereje elpakolni, így csak gyűltek a mosatlanok, meg a szennyes ruhák.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok Mammcik!
Kispocc! Aztaaa szép nagy "Boti házikója" és milyen formás :lol:

FALEVÉL! Nagy-nagy gratula a szép Sára Babához!!!

Emese! De jó dolga van Zsófkának, mindjárt van 2 jóbarátja is :lol: (2 kutyusotok van, nem?)

Timi! Milyen teától? Te is ittál laktoherb-et? Hát mostmár tuti nem veszek semmilyen szoptatós teát.

Marica! Csodálatos a történetetek, nagyon szépen megfogalmaztál mindent, teljesen meghatódtam! Köszönjük szépen!

Lányok! Én ma reggel úgy keltem, hogy mindjárt szétdurran a hasam, nézem: hát a kis döncitestével Gegike totál keresztbe nyomult :shock: , lejjebb is ment a hasam, mutogattam Apának boldogan, hogy: na elkezdett befordulni... aztán visszafordult egy kis idő után :( Elmentem jógázni (utolsó órám volt) hát jóga közben megint keresztbe tette magát, aztán vissza.
Azt hiszem próbálkozik a kis Drágám, jaj úgy segítenék neki, olyan jó lenne átélni a szülést, főleg, hogy Marica ilyen szépen leírta :lol:
Tényleg egy csoda lehet.

Olvastam tegnap este, hogy császár esetén nem mindig sírnak fel a Babókák, van aki nézelődik csodálkozva, vagy nagyokat rúg-kapál, vagy csuklik a meglepődéstől :lol: Akkor az én Édesem (ha császáros lesz) tuti csuklani fog :lol: Nagyon sokat csuklik egy nap, és mostmár szépen látni is, mármint ahogy csuklik :lol: Édesem... tényleg le fogom filmezni :lol:

Puszi Nektek

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ja! Jóslás: az egyik ismerősünk megint megcsinálta a Baba horoszkópját (eddig az bejött, hogy fiú lesz) és még mindig szept.25. délelőttre mondja Gegi születését :shock: Pedig látta mekkora a hasam, meg azt is mondtuk neki, hogy már elég nagy, megszülethetne akár most. No majd meglátjuk :lol: Lehet, hogy majd úgy kell beszállítani mert már akkora lesz a hasam, hogy mozdulni sem bírok :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Húúúúúú csajok,nem bírok a gépig eljutni.
Zéti teljesen éjszakai üzemmódra kapcsolt,úgy döntött nem kell nekünk aludni. :shock: Vagy éjfélig megy a műsor,vagy éjfél után hajnalig.Részemről az éjfél előttire szavaznék,de sajna ez a ritkább. :?

Egyre sűrűbben akar enni a drága,lassan csak pelenkázok-szoptatok-mosok-beájulok aztán kezdem előlről. :shock:

Anyukák a ti babátok alszik rendesen?Zéti iszonyat sokat ébren van,nézeget és beszélgetni kell hozzá különben "nyikorog". :lol:
Ezt apa nevezte el így,de tényleg olyan hangot ad mintha nyikorogna. :D Különösen éjszaka érdekes.Ha lekapcsolom a lámpát akkor ordít.Szóval az éjszaka monológokkal telik amire csöcsörít a lelkem és vigyorog a kis fogatlan szájával. :D Úgy imádom!!!

Dobok egy képet aztán majd még jövök csak dolog van.

:wink:

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Mmarica, először is nagyon köszönöm a születéstörténetet, csodálatos volt olvasni. Nyugodtan mehetne Ima M. Gaskin könyvébe, ez egy igazi természetesszülés-szemléletű, pozitív energiákkal átitatott történet. Felemelő volt olvasni! (Fleur, nekem az ilyen történetek adnak sok erőt, ezért nagyon szeretek ilyeneket olvasni/hallgatni.)

Kispocc, köszi az enerdzsit, jól fog jönni! Túlhordás: amennyire én tudom, befektetni engem majd csak akkor fog a dokim, ha vagy letelt a 10-12 napos várakozási idő a terminus után, vagy valami probléma van (de utóbbi esetben gondolom a szülést is megindítja). Egyébként meg várunk, nyilván naponta kell majd NST-re járni. De egyelőre arra törekszünk, hogy megszülessen Ádám jövő szerdáig vagy aznap. :wink: Persze én is tudok orvosról, aki pontban a 40. hét 1. napján megindítja a szülést. Bevallom, én a szülésmegindítástól eléggé tartok, mert nagyon nem tesz jót a babának (sok szülés emiatt is császárral végződik), és az oxitocinsvung az anyának sem (erősebb fájások). Jó lenne a természet útján maradni...

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?