A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Bóbita, egy keresztnevet kérhetek? :oops: :D

Elhiszem, h. sajnálod, de így is fel fog nőni egészségesen.
Ha Te mindent megtettél, h. szoptasd, akkor ne legyél elkeseredve. Egyszerűen csak így alakult.
Tudod, majd a másodiknál:):)

Kép
niki30

Sziasztok!

Bóbita 1 hónapig átéltem a nemevést + antibiotikum, és szőrnyű volt fogyott is. Nekem úgy eszi a tápszert hogy hol kakaó hol vanílliacukrot teszek bele. Most se nagyon hízik vagy csak keveset de nem baj. Viszont nyúlt sokat.
Csajok mi van már a többiekkel /bogyra, pici stb...-nem tudja valaki az email címüket?/ Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Milyen nagyfiús szerkója van Balázsnak, aztaa!

Kép
niki30

Bringa tok jo lehet a horoszkop. Engem ez nagyon erdekel, lehet hogy majd en is megcsinaltatom Ricsikenek.

Gabi most biztos szomoru, hogy anyukaja visszament! :( Remelem jelentkezik es megvigasztaljuk.

En is csodalkozom, hogy hol vannak a tobbiek!! Majd az iwiwen felhajtom oket, merre jarnak.

Ma eleg nyugos votl Ricsike, az ejjelrol mar nem is beszelek. O aludt 10 orat ejjel...azzal nem volt gond, de csak azert, mert a draga edes anyukaja 2 orankent atment a szobajaba es visszarakta a kiindulasi pontra :D, mikozben apjuk minden oraban fel orat fujta az orrat!!!! :shock: :? Jol nyomja a Horvath csalad!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Na joejt mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Niki, ma este beültem a kádba Milkával, és kipróbáltam az általad közzétetteket.
Hihetetlen volt nézni, mennyire biztonságben érezte magát a vízben, és nagyon élvezte a nagy kádat! :lol:
A hátára fektettem (fejjel felém), és a tenyeremel épp csak megtámasztottam a tartóját. Az elején féltem, hogy elmerül, vagy lefordul a tenyeremről, de gyönyörűen fennmaradt a víz tetején :shock: :D Ide-oda tologattam, kalimpált a lábával, gyömöszölte az öklét a szájába (ez valami új úszásnem lehet?). A füle is víz alatt volt és nem zavarta, pedig azt olvastam hogy azt nem szabad víz alá meríteni mert... már nem emlékszem :oops: .
Apának nem volt kedve fürdeni, de amikor meglátott minket uszikázni, azonal megbánta. A holnap és a holnapután estét már le is stoppolta. :wink:

Csilla
Vendég

Bóbita, a lényeg hogy eszik valamit. Annyira tündi, ahogy a képeit nlztem:)

Kép
horpika

Sziasztok!

Csilla, örülök, h. bejött Milánnak.

Nálunk tegnapelőtt apa fürdött vele, élvezte. Tegnap én ültem be vele a kádba és háát, mintha nem érezte volna magát biztonságban. Olyan nehéz volt fogni. Ha csak a tarkójánál tartottam és lebegett, akkor ugye nem ért le a lába és ez nem tetszett neki.
Ez a hidegvizes technika meg egyszerűen kivitelezhetetlen, ha én is bennt ülök a kádba. Egyszerűen nincs hely.
Ti hogy tudtátok véghez vinni? Nagy kádatok van?

Tegnap Emma kapott este egy kis tápszert. Benyakalta. Előtte és utána kapott cicit is és azon nyomban el is aludt. Végre jóllakott?
:oops: :oops: :roll:

Kép
niki30

Niki, kis kádunk van :( A hidegvízes technikát kihagytam, inkább pár naponta fél fokokkal csökkentjük a vízhőmérségletet.

Én annyira biztos voltam abban, hogy elég tejem van... de most hogy megmértem este kicsit elbizonytalanodtam.
Igaz, hogy sosem balhézik a szopi után hogy esetleg éhes maradt volna, esténként be is alszik rajta. De 60g????? Nagyon kevés, nem?
Szépen hízik, nyúlik, kiegyensúlyozott, elégedett. 3-4 óránként éhezik meg. A fenébe a mérleggel, tényleg csak stresszeli az embert! :evil:

Csilla
Vendég

Sziasztok!
Most csak életjelet adok,mert nincs több időm,olvastam az irományokat,és köszönöm Niki hogy legalább neked feltűnt hogy nem irtam már jó ideje,és talán egy kicsit hiányoztam.
Az új üzleten dolgozom gőz erővel,közben babucival is vagyok,és készülök anyukám szülinapi zsúrjára ami vasárnap lesz,jönnek a középiskolás barátnői férjestül,nagy dzsembori lesz,nekem meg már a belem lóg a fáradtságtól,most is takarítok ippeg,csak ide osontam,mert 5 perc pihenő nekem is jár.
Martint jövő héten viszem oltásra,meg vérmintát venni,mert a pku teszt amit még a kórházban levettek nem lett jó és megint megcsinálják,aggódom miatta,de remélem nem lesz gond.
Apa megint nem lesz itthon 3 nap,múlt héten is rendezvényen volt hangosítani,sokat nem találkozunk,meg nem únjuk egymást.
Vasárnap megpróbálok összafoglalót írni a többi velünk történt dologról,mert van bőven....
puszi mindenkinek

KépKép
riella77

Riella, örülök, h. legalább jelentkezni tudtál.
Talán valóban hiányoztál nekünk.
Jó elfoglalt vagy drága.
Weblapra most nincs időd mi? Hogy halad?

Na puszi

Kép
niki30

sziasztok!

végigfutottam az előző oldalakat, nem nagyon tudok most reagálniocsi. Babák természetesen mind szépek. :)

Mi jól vagyunk. Bár volt egy kis ijedelem, Viki belázasodott hétfőn reggel (37.8) - persze szedi a Supraxot folyamatosan :roll: és betojtam, hogy megint a vese míveli ezt velünk. Azonnal telefon a kh-nak, pisit leadtam, gyereket megmutattam. Szerencsére pisi negatív és a torka piros (hogy lehet örülni egy torokpirosságnak :lol: :roll: ). Másnapra kutya baja nem volt, valami kis hülye vírus benyalhatott szegényem. Kedden megyünk a nefrológushoz du. Hát kiváncsi vagyok mit mond. :?

Marcika jó fiú továbbra is, a 4 hós szurit majd csütörtökön kapja, akkor megmére, kiváncsi vagyok, de olyan 7.5 kilóra saccolom. Hát nem sovi, az biztos. :lol: Hát ő eléggé hurkás, de higgyétek el anyatejen kívül még semmit nem kapott és nem hazudok.

Gergő meg kezdi a sulit hétfőn, így sulikezdési lázban égünk, még rohangálni kell pár cuccért. :roll: :roll:

Magunkról:
eléggé válsághelyzet van sajnos. nem voltakkorábban gondok köztünk (férj és én köztem), de most kibukott valami, valszeg az építkezéses stressz miatt is, az is rátett egy lapáttal, meg az anyjáék állandó piszkálódása. (Engem sossem állhattak ) és hihetetlen anyagias az egész családja (egyszem fiuk van). Addig fajult a dolog, hogy hazaköltöztem a gyerekekkel anyuékhoz 3 napra, és végül (megint) én kompromisszumot kötöttem a férjemmel. De látom már jön a hétvége és jön a szokáosos probléma - anyukáékhoz menni - de énnem akaraok, mert ugye volt egy irgalmatlan veszekedés (sztori dióhéjban: apám megosztotta, hogy vas este fél 8kor mégis hol a büdös fenében van a kedves férjem , a kocsit elvitte, hát az anyjáéknál üldögélt édesdeden, míg a kicsiket fürdetni, fektetni kellett természetesen, és ezt ő is tudja. na ekkor elszállt apám agya, miután én felhívtam, hogy merre van, és akkor ő kjközölte, hogy jó, akkor lassan indul haza, mert én azt mondtam, hogy majd megoldom. Anyját is kiopsztotta az apu, hogy ha a fiának nincs annyi esze magától, hogy egy 3 gyerekes családapának hol a helye este 8kor, akkor mondja már meg legyen kedves neki az anyja, hogy menjen már. Erre válasza: őőő nem szól bele a mi dolgunkba. :shock: :shock: :roll: Szóval nagyon brutál a helyzet, és most férj berágott az apura, ugyanakkor természetesnek venné, hogy én (mi) menjünk az anyjáékhoz. Sztorihoz hozzátartozik, hogy az építkezésünkbe az anyjáék (is) adtak bele zsozsót, és erről PAPÍRT írtak a saját fiúkkal, hoyg az a pénz a kisfiáé, nem pedig közös. :shock: :shock: Anyuék persze NEKÜNK adtak. Erre a férjem MOST !!! akar házassági szerződés iratni. Na, ez annyira mellbevágott, így ennyi idő után, közös gyerekek után, hogy bizony köpni nyelni nem tudtam. Mintha nem is ugyanaz az ember lenne a férjem. :( :(
Ja, és a telek az ő nevén lenne (ő házának eladűsából származó zsozsó) és az építmény lenne közös fele-fele részben a ketőnké. Hát ilyet sem hallottam még.. :shock: :? :( de ez még okés is valahol, csak mikor feleségül vett , akkor kellett volna mindezzel előállnia és akkor én nekem az vagy tetszik, vagy nem. Ráadásul, ah én visszamegyek dolgozni jóval több pénzt teszek le az asztalra, mint ő. Tehát nem az a szitu, hogy a pasi keresei a nagy zsét, én meg csak tengek lengek. :evil: Kb. egy százassal több pénzem van/lesz. Szóval, lányok ez elképesztő, mintha nem is velem töerténne az egész. De ámlegyen, (barátnőm ügyvéd, tegnap beszélgettünk erről), írjunk papírt, vessük össze a mindenünket, és aztán tegyük el a fiókba. de ha már azon vitatkozni kezd hogy mi kerüljön erre a nyomorult papírra, akkor már gáz van és nem érdemes az egészet csinálni, akkor el kell adni Fótot, és elválni. Csak hát valamennyire persze szeretem még ezek után is (a hátam mögött kavarta hitelügyintéző csajjal-tőle tudtam meg azt is, hogy a férjem a telket az ő nevére akarja iratni, és akkor a tuéajdoni hányad is megváltozik mindjárt nem 50-50 %). nem állt elém és adta elő a gondolatait, hanem a tudtomon kívül egyezkedett megfordult jogászhoz. Ez annyira bánt, és bizony oda a bizalom jócskán :cry: a legszörnyűbb pedig, hoyg nincs tekiintettel a saját gyerekeire is. Azt is képzeljétek el, hogy kvázi külön kasszán vagyunk :!: Magyarán a pelenkákat, a sulikezdést, a háztartás (rezsi, vásárlások, piac), patikai cuccok, homeós bogyók, tejpép, gyógyszerek, DM-ews cuccok (popsitörlő és társai) mindent ÉN FIZETEK!!! Ő fizeti a saját mobilszámláját meg tankol a kocsiba, amit én is megteszek. Ja, és közölte az az ő kocsija, nekem SEMMI KÖZÖM hozzá (az én kis kocsimnat anno eladtuk, amikor összeköltöztünk, mert minek 2 autó, ő úgyis a cégessel jár hétközbe), és tartsuk meg a nagyobbat. AZtán azt eladtuk és közösen vettük ezt az új kocsit. Semmi közöm hozzá odáig is fajult, hogy pl. rettenetes féltékeny és szó szerint eldugta a kocsikulcsot előlem, mior fogorvoshoz mentem. :( Meg vasárnap, mikor nme jött haza időben (9re ért volna haza) ugye lefektettem anyuéknál a gyerekeket és én is ottaludtam. Hétfőn elment dolgozni a céges autóval természetesen és akocsikulcsot (indkettőt) elvitte magával. Azautó meg ott parkolt a garázsban :!: és ekkor lett lázas Viki, akinek azonnal pisiminta, doki miegymás. És őrjöngve hívtam azonnal hozza akulcsot, emrt baj van. Erre az a válasza, hogy ő most Pátyon van pillanatnyilag. És du 5-re ért haza. Apu kocsija meg kölcsönadva bátyámnak, mert az övé lerohadt. Szóval szép volt. És valóban az a legrémísztőbb, hogy nincs tekintettel semmire és senkire, a saját gyerekire sem, ha elborul az agya vagy megsértődik.

Lányok, azért írtam ezt le nektek, mert kiváncsi vagyok a vélemélnyetekre is. Egyszeráűen nem tudom mit tegyek, hagyjam a francba ezt az embert (anyagi bizotnság megvan, támogató háttér is és házam is lenne ahol lakhatunk.) Lehet belevágni egy 8 millilós hitelnek így ezzel az emberrel? Mi lesz, ha újra előjön? :roll: :roll: :roll:

annyira boizonytalan vagyok, és itt za idő, a jövő héten közjegyzőhöz kell menni, beindul(na) a gépezet.

annyira nem tudom mit tegyek, nem nagyon bízom benne, mert szerinte a mai napig neki igaza volt/van akkor, mert nekem kelett volna szólnom, hogy jöjjön már haza. (35 éves embernek szólni kell, hogy vannak gyerekei és azokkal teendő? :evil: Mikor pontosan tudja és tisztában van vele.)

hjaj.. :roll:
Vendég

Oh,drága Dóri! :( Egyenlőre csak levegőért kapkodok.............
Annyira,de annyira szánalmas,amikor valaki nem tud a még a gyerekeiért sem lemondani önmaga sértettségéről,h nagyon! :evil: :twisted: :evil:
szerintem tök igaza volt apudnak,h kiosztotta,egy család éppen azért is család,h időnként,ha vki hülyeséget követ el,legyen aki igenis figyelmezteti erre!És ahogy olvastam amit írtál ez a Te férjedre bőven ráfért,és szerintem ráférne még!Pont ugyanazt gondolom erről,amit írtál:oda a bizalom.
Különben sem fér a fejembe,h tud most ilyenekre gondolni,mikor Vikivel volt ez az egész?Jó-jó,stressz az építkezés,és tény sok házasság fuccsol be pont közben emiatt,de ő most stresszeljen a kicsi lány miatt!!!!Én így érzem,és talán ezért nem tudnék neki megbocsátani........
Nem lehet,h pont az a baja,h pontosan azt érzi,h igazából sosem lennél neki kiszolgáltatva,nélküle is el tudnál éldegélni(anyagilag)?
A pasik ezt valamiért baromi rossszul viselik.Vagy mindig is ilyen anyagias volt?
Talán én megleckéztetném,de azt hiszem Te simulékonyabb természet vagy,mint én....Én mennék anyumhoz,hátha észhez tér!
De azért ez mégsem olyan egyszerű,hiszen éppen benne vagytok a közepében és Gergőnek is kezdődik a suli :roll:
Nem tudom Dóri,tényleg nem.Talán elsőnek tedd fel magadnak a kérdést:meg tudsz neki őszíntén,igazán,tüske nélkül bocsátani?
Mert szerintem ezen áll vagy bukik ez az egész.Ha csak benyeled,de marad a gombóc a torokban,az fojtogatni fog,és tuti mindig ki akarod majd köpni...
De ha Te azon szerencsések közé tartozol(én sajnos nem),aki túl tud lépni dolgokon,és tud megbocsátani,felejteni és még szereted is,akkor beszéld mag vele ezt nyugodtan,add meg neki,amit kér(persze magatoknak is,ami jár) és építsétek tovább a közös házatok.
lehet tényleg csak attól zavarodott meg,h nem érzi magát elég férfinak,hiszen nem ő tart el benneteket.De ezt úgyis csak Te tudhatod,Te ismered őt,milyen pasi is valójában.Bár tudom,h ezért volt akkora arcul ütés,hiszen nem ilyennek ismerted....

Kép
bringababa

Dori, regen is volt jele ennek a viselkedesnek? Vagy csak most valtozott meg igy?

Nagyon rosszul erezheted magad a borodben, 3 gyonyoru gyermek edesanyja vagy, nem ezt erdemled, de megsem merek allast foglalni, hiszen igazan Te ismered ot.
Miota vagytok egyutt?

Amugy nalunk is volt mar olyan eset, hogy szuleim osztottak a paromat, csak az volt a gaz, hogy nem volt igazuk. Igy nalunk az van, hogy en vedem ferjemet mindig, mert hajlamosak kombinalni.
En megis szeretem nagyon a szuleimet, mert amugy mindig szamithatok rajuk, azert mostanaban mar nem igen fordulnak elo ilyen szituk szerencsere.

KépKép
horilda

Ezt meg kell mutatnom, Apa viszi kocsikazni Elinat! :D Kép

KépKép
horilda

Hat Dori en is alig jutok szohoz!!! :( Hat ez nagyon veszesen hangzik nekem...de ebben nekunk tenyleg nehez tanacsot adni,mert nem ismerjuk a ferjed. Apudnak minden esetre nagyon igaza volt, hogy szolt a ferjednek, hogy este 8-kor a csaladjaval legyen, plane ha 3 kicsi gyereke van!!!! A papirozas meg...haaaat en ezeken a dolgokon mindg kiakadok, ha kulon kasszan vannak hazastarsak!!! Azt mondanam nagyon gondold meg a hitelt, de tudom, mondani nagyon konnyu mindent. Amikor benne van az ember, akkor meg egesz mas a szituacio, nem konnyu bizonyos donteseket meghozni. Engem ledobbentett, mert ti olyan szep kis csaladnak tuntetek nekem a fenykepekrol.....de hat mar tapasztaltam parszor, hogy a felszin alatt nagyon sokszor nincs rendben minden.
Ugyanazt tudom mondani, amit Bringa, beszelj vele ha latod ertelmet, ha meg nem hiszel benne, akkor gondold vegig milyen lenne az eleted nelkule, milyenek lennenek a hetkoznapok, hogyan birnad...de ne hozz szerintem dontest egyik naprol a masikra (bar tudom az ido kicist surget).

Magamrol csak annyit, hogy nekem ha meg egyszer valaki megkerdezi, hogy miylen baba Riciske, azt fogom mondani, hoyg ordit ejjel-nappal, nem alszik soha es mosott szar vagyok. Ugyanis ha azt mondom jo baba es ejjel alszik, akkor a nagy magyar anyak, akiknek a gyereke esetleg nehezebb eset volt, elkerekedett szemmel kerdezi, hogy az meg hogy lehet es majd meglatom, ha jon a foga mi lesz. Meg az o gyereke is iylen volt, aztan a 4. honaptol meg nem aludt soha!. Hmm....azert megneznem, hogyha Ricsike majd 4 honapos lesz es jo baba marad,akkor mit mondanak, hogy nekik is ez votl es az 5. HONAPTOL nem aludt??? :D :D Rosszul vagyok toluk!!! Miert faj az az embereknek ha valakinek valami konnyebb. Termeszetesen nekem is vannak problemaim...csak lehet hogy ami neki konnyen megy, az meg nekem nehezebb. Nem birom ezt a: ha szivtam en, szivjal te is hozzaallast!!! Na mindegy. :twisted: :twisted:

Na megyek,mert sikongat a picike es ez mar kezd ilyen elegedtlen "marhara unom magam anya!" sikoly lenni!! :D :D

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, én azt szeretem amikor bármit mondok, azonnal rátromfolnak. Ha elmesélem, hogy Milán már átfordul, a válasz: Ó az én gyerekem már három hetesen átfordult! :lol:

Riella, remélem jl sikerül a buli :) anyukád tud róla, vagy meglepetés lesz?

Horilda, milyen jó kis sportos csaja van a párodnak :lol:

Csilla[/b]
Vendég

Dóri, látom itt nagyon beindítottad a fórumot a hozzászólásoddal.
A véleményünkre vagy kiváncsi, azt írod.

Most a többieket nem olvastam végig, minél előbb írni akartam....hát le vagyok merevedve.
Ha nem haragszol, én felolvastam a páromnak is, mert alig akartam elhinni, hiszen olyan szép családnak tűntetek.
Szóval döbbenet és az is, h. mennyire meg tudnak változni emberek.
Úgy sajnállak, h. ilyen helyzetbe sodort az élet. És ott vannak a gyönyörű gyerekek.
A férjed valóban nincs tekintettel senkire, még a beteg, drága kis Vikire sem, hihetetlen.

Nem akarom ragozni a dolgot, de amikor a bizalom odaveszik és ennyire előtérbe kerülnek az anyagiak (kinek mennyi), akkor az már gázos. Vagy csak lehet, ilyen világot élünk?
Én személy szerint egy ilyen ember mellett nem érezném magam biztonságban, sem anyagilag, sem érzelmileg, sem sehogy.
(mi nem vagyunk házasok, úgy vettünk lakást, és egyikőnkben sem merült fel, h. ki mennyit tett vagy nem tett bele. persze sokak ilyen esetben rég papírt írtak volna tudom).

Ezt az egészet Neked kell eldönteni, mi a jó Neked és mi a jó a gyerekeknek, tudnál e még felhőtlenül, boldogan és bizalomban élni vele. Ez itt a kérdés. Nyílván az ember mérlegre teszi ilyenkor a dolgokat, mit ad fel és az megéri e....
Ebben tényleg Neked kell dönteni (bár tudom nehéz).

Nagyon remélem, h. jól fogsz dönteni!

Még annyit csak, h. itt lakunk közel egymáshoz (újpest). Ha bármiben tudok segíteni, szólj nyugodtan! Jó, ez így most furán hangzik biztos, hiszen még nem is találkoztunk, és nem is ismerjük egymást jól (bár sok mindent tudunk egymásról), de akkor is, ha bármi van és esetleg kocsival vinni kell Vikit....na szal, szólj, ha kell egy segítség, vagy ha csak beszélgetni szeretnél. (06-30-22-99-017)

Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Dori a hideg is kirázott ahogy olvastam a soraidat. Apudnak igaza volt!!! nagyon-nagyon nehéz. Én magamat ismerve már meg se ismerném a férjemet ha ilyen kirugnám páros lábbal. DE! Tudom 3 gyerek és minden benne ebbe a házasságba:pénz, gyerekek, érzelem és még sorolhatnám. Tudom hogy nem könnyű váltani. Azért nekem gyanus hogy ezekkel a dolgokkal most állt elő és nem pár éve. Bár nem ismerem: KAPUZÁRÁSI pánik? Szóval nem lehet csak úgy kilépni egy házasságból főleg ahol 3 gyönyörű gyerek van. Viszont mi lesz ha a gyerekek felnőnek és nem változik a helyzet? Azért a jövődre is gondolni kell. Mindenesetre jól bizosítsd be magad ügyvéd meg minden és zsigereld ki. Végülis jó pár éved ráment meg a háztartásra + gyereknevelésre. Nem tudjátok megbeszélni? A gyerekek anyudnál pár óra kettesben egy meghitt helyen? Hátha? Vagy anyós uszitja? Ki tudja de ne hagyd magad!!!
Én csodállak hogy ilyen erős maradtál és megmondom őszintén most szégyellem magam ha az én páromra gondolok mert állandóan csesztetem pedig úgy igyekszik. na befogom.
KépKép
rena10

Dóri, nem voltunk sok?
Mindenki a sok okosságával?

Kép
niki30

sziasztok!
tényleg régen jelentkeztem... igazából nagyon sok időmet elveszi a netezés, ez az egyik. a másik h úgy érzem, nem közösek a problémáink. részben, mert mi "idősebbek" vagyunk, részben mert Viktória igazi nagyigényű, többemberes baba és úgy érzem h ezzel kapcsolatban senkitől sem tudok tanácsot és megértést kapni, hiszen a tieitek nem ilyenek. remélem, ezzel nem bántok meg senkit. az én problémám pl nem az h nem alussza végig az éjszakát, mert felkészültem arra h jódarabig még nem is fogja, hanem az h hogyan menjek vele végig az utcán úgy h ne üvöltsön torkaszakadtából. a babakocsis próbálkozásaimat e héttől asszem feladtam - nekünk ez egyszerűen nem megy. viszont szerencsére hordozókendőben arccal kifelé úgy tűnik, most működik. nekünk a nyaraláson bébi nem tündibündi, hanem férjem halálos komolyan mondta h attól tart, ránk hívják a rendőrséget h bántalmazzuk a gyereket, mert annyira vígasztalhatatlanul üvöltött, amíg lementem vacsizni (előtte persze szopizott!) amikor meg közösen mentünk kajálni, akkor vállamon a gyerek és egy kézzel ettem a párom által felvágott husit, a falat megrágása közben meg hintáztattam Viktóriát... mindegy, nem részletezem tovább, meg nem is akarok siránkozni, mert végülis már sokat javult a helyzet, de finoman szólva nem vagyunk átlagosak. azért vszeg továbbra is bekukkantok majd néha hozzátok.

Dóri,
leírtad h Te hogy vagy a dologgal, de nem tudjuk h a férjed hogy van a közelmúlttal. nagyon nehéz időszak ez mindenkinek. 3 gyerek, köztük egy éppen nagybetegségből lábadozó, egy igen kiskrapek, meg egy iskolakezdő nyüzsi fiú - ez neked is nagyon nehéz és sztem neki is. nem tudom h mi lehet párod viselkedésének hátterében, de ha "csak" ezek, azon sem csodálkoznék. nem véletlen h sok korábban harmonikus kapcsolat billen meg baba születés után. és ráadásnak az építkezés! és azért az általad írottak alapján úgy tűnt h férjed eddig mindenből kivette a részét - végigasszisztálta Marcika esti nyűglődéseit, Viki kórházi kezeklését, kijárt az építkezésre. nem mentegetni akarom v bagatellizálni h kiakadtál rajta. viszont abba érdemes belegondolni h apukád rápirítása, mint egy taknyos kölyökre, még ha igaz is, akkor is mérhetetlenül mellbevágó. sztem nem sok férfi van, aki jó érzéssel benyeli h felnőtt férfiként, családapaként vki kiossza. apukád lépése érthető, de egyáltalán nem okos húzás: nyilvánvaló h a ti kapcsolatotok sínyli meg ezt a közbeavatkozást vmilyen módon! és azt javasolnám h épp ezért vigyázz a baráti tanácsokkal is, amik arról szólnak h "te szegény, micsoda egy szemét alakot fogtál ki..." ez nem visz közelebb a megoldáshoz, hanem eltávolít a párodtól. lehet h így lesz amúgyis, de az csak belőled ill kettőtökből fakadhat. tudod, a kibiceknek semmi sem drága, egy válást viszont öten fogtok végigcsinálni és megsínyleni és ha együttmaradtok, azt az életet is nektek kell élhetővé tennetek. sztem arról is érdemes mérleget készítened h mi az, amit kaptál ettől a kapcsolattól eddig és mi az, ami még "benne van", ill h a gyerkeidnek mit ad és adhat még.
férjed mit szeretne egyáltalán? egy válásra készül fel ilyen módon v a sértett önérzete ragadtatja az általad írottakra? és tényleg egyetlen esti fürdetés maradt ki? lehet h nem olvastam elég alaposan, de nem volt teljesen világos h mi után mi következett. meg h nálatok mennyire szigorúak ezek a napi rutinok, stb. (én pl mindig egyedül fürdetek, párom alig van itthon, gyakran napokig sem és emiatt sokszor én is csalódott vagyok, de nem tudok mit tenni. és nekem nagyon fontos h a szüleim nem szapulják ezért a páromat, pedig tudom h néha okuk is lenne rá, meg meg is van a véleményük, de tisztában vannak vele h ezt a társasjátékot nekünk kell végigjátszanunk.) most ennyi jut eszembe. remélem, meg fogod találni azt az utat, ami számotokra megfelelő! már korábban is mondtam, de most is megerősítem h nyugodtan írj privit, mailt v hívj, ha szívesen beszélnél vkivel ezügyben. sztem a profilomban, ill az internetes címnél megvannak az adatok.
Vendég

Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. De komolyan. Aki ismer az tudja, hogy szeretem sok ember véleményét kikérni, és aztán magamban mérlegelve mindent, egymagam döntök. Teszem ezt megfontoltan. Most is így szeretnék, és pontosan, mivel nem csak az én életemről van szó, hanem a saját 3 gyerekeméről, ill. közvetve érintett más családtag is, különösen okosan kell cselekednem, hogy az a kihozható legjobb legyen. Elsősorban a gyerekeknek.

Doo,
pontosan jól látod, hogy férjem jó apja gyerekeinek és az mind így van, hogy igenis résztvett a dolgokban. A lényeg a múlt időn van perpillanat. Én magam is már régótaa egyedül fürdetek, holott régebben ez az ő reszortja volt, valahogy így alaklult, de én is imádok fürdetni, nekem nem okoz problémát. Nem is ez a gond, hanem mindez nem otthon történt, hanem anyáméknál dekkoltunk mindahányan, és hát fektető idő volt a kicsiknek.. Szóval, nem ez volt itt az alapprobléma, hogy vas este nem ő fürdette a kicsiket. Az a baj, hogy legyen bármiféle konfliktus 2 felnőtt ember között, arról sosem szabad elfeledkezni, hogy ott vannak a gyerekek, akik mitsem érekeltek ebben, nekik ugyanazt a biztonságot, stb-t kell nyújtani. Férj elment az autóval, család a szüleimnél, Marci nem aludt egész du-hulla nyűgös volt, Viki gyógyszere a lakásunkban otthon (aminek a szedési időpontjára különösen ügyelni kell) ás a férjem sehol. Az is hozzátartzik az igazsághoz, hogy déltől 4-ig megintcsak eltűnt, kocsit mosott meg Forma1-et nézett. Meg volt beszélve, hogy megyünk a szüleihez , ha felkel Viki, Rácsörögtem 3 előtt 10 perccel, hogy ebédeltetem és mehetünk 10 perc múlva, mondja jó, indulok. Erre fél 4-kor sehol nem volt, mert még az interjúkat is megnézte a tv-ben. De oké, még ekkor sem szóltam mérgesen, kérdi neki miért ne lenne joga F1-et nézni.. persze lehet, csak azért a kölkökkel is kéne foglalkozni..aztán összeszedelőzködtünk, elindultunk és megállt tankolni a dögmeleg kocsiban (klíma kikapcs) a benzingőzben a gyerekekkel elpakolva. Na ekkor lettem iszonyat pipa, hogy a francért nem intézte el a rohadt tankolását a szabadidejében. Nincs tekintettel a családjára... na ekkor borult a bili, hazavitettem magam és mondtam ezek után nem tudok jópofáskodni ne haragudjon. És nem jött haza.

Hogy a férjem mit szeretne? Szerintem neki sok a 3 gyerek, csak magának sem vallja be. Marcival nem igazán ért szót, Gergő kiskamasz korba lép lassan, ráadásul nem sokat törődik vele, az ügyes bajos dolgairól meg egyáltalán nem is tud. Viki, a kislány a kedvenc ez egyértelmű, kimondatlanul is. - ennek ellenére hol volt, mikor mondtam, hogy baj van, elvitte a kocsikulcsot és nekem vinnem kellett a gyereket, negyed 10kor szóltam neki, hogy nagy gáz van és kellene az autó és du 5-re ért haza. :-(( Ő kényelmes életre vágyik, ami hát valljuk meg építkezés (mellesleg én mondtam, hogy inkább kész házat vegyünk) és 3 gyerek mellett nem megy. Ő szeret elhenteredni és akkor ugrálja körbe mindenki, mint ahogyan anyukánál is ez van/volt. Ő szeret azt mondja, de az esze azt diktálja, hogy inkább ne. Ennek ellenére azt mondja vágjunk bele a hitelbe.

Túlvagyunk már szelídhangú beszélgetésen, nem egyen, és mindig meg kell állapítsam, hogy mennyire másként gondolkozunk, tudom, hogy anyagias, szar világban élünk, de a család az, ahová ez nem kéne, hogy befurakodjon. Szerintem. És nem lehet olyan konfliktushelyzet, hangulat, ami abban megakadályozzon egy felnőtt, felelősségteljes családapát, hogy az ne a családját tegye magában az első helyre és ennek megfelelően cselekedjen! Nálam ez tette be a kaput nagyon.

Niki,
nem hiszem, hogy kapuzárási pánik. :) csak ez ezgy komolyabb tétel, és eddig az apró cseprőbbeket én intéztem. Érdekes szituáció, mikor múlt hétvégén a tesómékkal elmentünk a falunapokra, volt kisvasút, szopi rotyi minden. és Viki fel akart ülni a kisvasútra, aki kifizeti mindezt (1200 asszem) az én vagyok, ha rajta múlna nem ült volna föl a gyerek, mert nála sosincs pénz-ezt mondja. Minden norm. házasságban/kapcsolatban az a normális szerintem, hogy letesznek a fiókba x összeget a háztartásra, és mindenki, akinek kell költeni (rezsi, egyebek) abból gazdálkodik. De ez a pénzezés külön... tőlem nagyon távol áll, mert életemben nem voltam ilyen. és ezt a pénzezést tetézi a szerződéssel.. és anyós FOLYAMATOSAN uszítja sajnos.

jéé, Te is újpesti vagy? Most hétvégén lesz vmi újpesti napok, 100 éves a városrész, asszem kimegyünk, nekem legalábbis lenne kedvem. :)

Igen, és az a legrosszabb, hogy MOST kell dönteni, hívott a hiteles csaj, hogy jövő héten már aláírás, közjegyző mifene.. és ha ez elúszik, akkor nem lesz Fót és akkor miféle közös ingatlan lesz megint és mikor. Beláthatatlan az egész abban az esetben. Tehát sajnos dönteni most kell, nincs apelláta.

Ilda,
voltak apróbb jelek, aminek én nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, de ilyen sosem volt, mégcsak hasonló sem.
Nem vagyunk olyan régóta együtt, hiszen Gergő az én előző házasságomból született (mai napig nagyon jóban vagyok az apjával), és mi 2004. év végén keveredtünk össze a férjemmel. Emlékeztek talán, elmeséltem Viki történetét, hogy tulajdonképpen korai tartottam a gyermekvállalást és ő ragaszkodott nagyon, hogy mégis tartsuk meg. Ő egy 10 év szar házasságból lépett ki én miattam. Kerek perec otthagyta asszonyt, gyerekük nem volt. Az én válásomat meg ismerte, mert elmeséltem, hogy karomon a gyerekkel meg a kutyámmal a szemnélyes holmijaimon kívül nem elhozva mást jöttem el attl az embertől, akinek annyi pénze volt, mint neki sosem lesz. (azt a házasságot ott csesztem el, hogy 19 éves voltm és megszédültem attól, hogy bámrit megvehetek, megtehetek annyi pénzem volt, a legmenőbb Roverral, BMW-vel száeltem a várost, ne mindegy, aztán rájöttem a pénz nem minden és otthagytam. és a férjem pontosan ismerte ezt a sztorit és nem értem miért feltételezi rólam, hogy anyagias lennék és miért félti a nyamvadt pénzt tőlem.)

Brigi,
hajlok nagyon is osztani a véleményedet, én magam is ezt érzem, hogy oda a bizalom és akkor már mire föl bármi? Csak a gyerekek miatt próbálnám meg lenyelni a békát, hátha nem hányom ki. mert hétközben úgyis egész nap egyedül vagyok este 7ig, Hétvégét meg meg lehet oldani programokkal miegymás. Ha nem működik így sem, akkor meg teljesen tiszta lekiismerettel mondhatom, hogy én mindent megtettem és hát mégsem megy a dolog. De tény, hogy nagyon keserű vagyok, ha ezekre gondolok.
A másik, hogy ugye most ő fúj apámékra, én meg joggal mondom, hogy hát én sem kérek az anyjáékból, de ez így összeegyeztethető?! Ha ez nem változik, ez is megmérgezi a kapcsolatot szerintem. Akkor a tesómékhoz sem megyünk, mert uye akkor ottlennének anyuék is. A gyerekek meg imádják egymást, teljesen egy korosztály ráadásul, és ott is születik a kistesó most ősszel, szóal nagyon szar helyzet. :-((

Lehet, hogy az is bassza a csőrét, hogy én nem egy szerencsétlen csúfság vagyok, aki csak a férjétől függ, hanem egy igencsak nagypofájú :) talpraesett, önnálló csajszi. :)
Vendég

bocs, ha zagyvára sikerült némely része.. :oops: :oops: ettől összeszedettebb vagyok az életben. :)
Vendég

Doo!Nagyon sok mindenben igazad van,csak én egyet nem értek sohasem,ha ilyen történetet hallok,netán a saját bőrömön tapasztalom:ugyanaz az élethelyzet,ugyanaz a stressz miért "jogosít" és egyben mentesít fel egy pasit a kifalsulástól? :roll: A nő miért nem szalad el és válik önzővé,ha probléma van?És ha mégis megteszi,akkor miért ítéli el jobban akár a saját környezete,akár az egész társadalom? :roll:
Tudom a kapcsolatok igenis a nőkön múlnak,meg blablablabla,de én ezt baromi igazságtalannak tartom!Már rég nem a hagyományos férfi-női szerepeket éljük,de ha ilyenről van szó még mindig ez a berögződés műxik.Félre ne érts,nem vagy egy nagy emancipunci és még férfigyűlölő sem,csak az az igazságérzetem lázadozik ilyen helyzetben.Ha már így alakult az élet,és h ez most jó vagy nem,az nem lényeg,szóval ha már ez van és borultak a hagyományos szerepek,akkor ez ne csak a pénzkeresésre és a terhek közös vállalására vonatkozzon,mutatkozzon meg a felelősség vállalásban is!Ne csak egy nő érjen fel addig,h önmagát képes háttérbe szorítani a gyerekek és a közös jövő-ért/miatt,hanem egy pasi is!És ha az a pasi úgy viselkedik,mint egy taknyos kölök,akkor pont ő vívja ki,h vele is úgy viselkedjenek,mintha tényleg az lenne!
Tartom a véleményem,h időnként a családnak igenis szólnia kell,én ilyen helyzetben elvárnám,igaz nem az én részemről,hanem az ővéről.És ugyanúgy elvárom az én családom részéről,h időnként igenis osszanak ki,ha úgy látják rossz úton haladok!
Mi is túl vagyunk már az első Lili érkezése utáni nagy csalódáson és veszekedésen és nekem pont az fáj a legjobban,h B. családja nem koppintott a fejére,hanem inkább beálltak a szurkolók közé és együtt kiabálták,h "fuss forest fuss"! :( ,miközben engem szépen osztott a családom.Nem irigység beszél belőlem,csak ez így baromi igazságtalan volt!Ha minden család figyelne a szeretteire,ha a fiús anyák félre tudnák rakni az elfogultságukat gyermekük iránt,ha pont az ő apjuk mondaná el,ha kell 100is a fiúknak,h most egy darabig fiam nincs én,csak mi................,álmodom,ugye? :shock:
Pedig nem álom,az én anyukám képes volt erre,pedig a báttyám nála a besting,de ha falsoskodni akart,készült vagy csak úgy látta baj készül,akkor ő igenis rászólt.
Mindegy,én így látom,ami nem azt jelenti,h jól.Dóri a véleményünkre volt kíváncsi,ki-ki a habitusának megfelelően írt.
Szerintem néha csak jó úgy kibeszélni ezt-azt mondani,aztán úgyis csillapodnak a kedélyek,"jönnek a gondok,a számla meg a gondnok,a mikulás,a megszokás........." :lol: , és aztán minden visszaáll a régi kerékvágásba.A hétköznapi dolgok és teendők szépen egyre hátrébb sorolják a mostani sértettséget,jó esetben mindkettőjükét............
Drága Dóri!Én nem a válásban hiszek,bármennyire is úgy tűnik,pont én gondolom azt,két ember aki gyereket,gyerekeket vállal kutya kötelssége jóban-rosszban,blablablabla.....,de EYGFORMÁN!Remélem,h a férjed végre felnő ehhez a feladathoz,vagy ha ilyen volt és most csak megzavaradott vmiért,akkor mihamarább visszaváltozik azzá,akit szeretsz benne!
Próbáljatok lelépni és kiereszteni a gőzt,ki tudja hátha.........

Részemről a kibickedést lezártam és mostantól,ha csak Dóri személy szerint nem kérdez,én befogtam a szám :wink:

Kép
bringababa

Lehet, hogy hibás vagyok abban, hogy ez a fórum nem az hely kell(ett) volna legyen, ahová ezeket leírom. :roll:
És nem azért írom el, mert nincs kivel megbeszéljem :wink: , két nagyon közeli barátnőm van, akikkel beszélget(t)ünk ezekről a dolgokról.

ha zavaró voltam, akkor bocsánat mindenkitől :oops: nem akartam én teljesen szétoffolni a fórumot, de sajnos ez is az életem része, és jól esett kiírni magamból és valóban kiváncsi vaoltma a véleményekre, mert lehet, hogy hajlamos vagyok csak a saját szemszögömből nézni a dolgokat.

Brigi,
neked külön köszi. :wink:
Vendég

Képzeljétek,megyünk a Sláger-partira! :lol: :lol: :lol:
Éljen,éljen,éljen!
Mindjárt kiugrom a bőrömből!
YUPPIYÉO!
Csápolás front-passon és én már alig várom!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bringababa

Sziasztok.

Dóri!

Nehéz most, de látom, igazából szereted ha sokan elmondjuk, mit gondolunk. Meg lett említve az anyagias világ. Nos, mikor összekerültem a párommal, volt neki adóssága, apeh és banki is. Rögtön elmondta, nem köntörfalazott. 4 év alatt kinyomtuk, albérlet mellett. Sosem jutott az eszembe, hogy az az ő tartozűsa, és hogy én abba nem adok beke. Ha egy családban külön kassza van, az valahol azt mutatja nekem, hogy nem nagy a bizalom. Nálunk is van saját pénz, de ez a kis saját dolgokra(páromnak újságja pl) megy el, az hogy nem ad pénzt mondjuk gyereknek valamira, az fel sem merül.

Tény, hogy egy gyerek sokmindent megváltoztat. Mi is veszekedtünk, én is éreztem fáradtnak magam. És a párom végül megértette, hogy az, hogy itthon vagyok a gyerekkel az nem azt jelenti, hogy én egész nap pihenek.

Én a helyedben bizony ezekről nagyon komolyan elbeszélgetnék a párommal. És az ne tartson vissza, hogy a gyerekek miatt. Egy rossz együttélést megsínylenek. Ezt tapasztalatból tudom. A gyerekek érzik ha a szüleik fasírtban vannak, és nem tesz jót a kis lelküknek.

Remélem mégis, valahogy megoldjátok...

Márti

Kép
horpika

Sziasztok!

Dori: Csak nagyon röviden: Nekünk is voltak hasonló gondjaink, és az a véleményem, hogy hidd el minden a nőn múlik. Csak a nő tudja összetartani a családot. A te döntésed, hogy most mennyit nyelsz le, a családért. Egy biztos , nagyon fontos, hogy a gyerekek miatt mindent megpróbáljatok. (Csúnya dolog, de amikor nagyon genyó a férjem, mindig azzal vígasztalom magamat, hogy eljön még az én időm, és ez ad egy kis vígaszt. Ha már nagyobbak lesznek a gyerekek, én is pont annyira leszek tekintettel rá, mint ő most rám. :twisted: )
Kitartás!!! Ne stuffold magadat, és ne hagyd hogy esetleg mások uszítsanak. Tudod: a harag rossz tanácsadó.

Bence: 2005.12.01
Csenge: 2007.05.24
famo

Írtam délelőtt egy csomót, s elszállt :twisted:
Szóval, Dóri, szerintem mindenki írt egy kis igazságot, de úgyis Te látod át a helyzetet. Remélem sikerül jól dönteni. Biztos mindent meg kell tenni a gyerekek miatt is, meg nyilván szereted őt még, ahogy írtad is..de ha nagyon gáz a helyzet, akkor az szerintem se jó a gyerekeknek, ha együtt maradtok. Én emlékszem mennyire utáltam, mikor a szüleim veszekedtek. Aztán hála Istennek rendeződtek a dolgok. Ezt Ti fogjátok érezni, hogy mennyire feszülhet a húr. Remélem úgy alakul majd, ahogy hosszú távon a legjobb mindenkinek. Egyébként mindig külön kasszán voltatok, vagy ezt is csak most vezette be a férjed? Ez számomra sem elfogadható, hogy közös család, gyerekek, közös ház, s külön pénztárca.
A férjed elég gyerekes ezzel, hogy elviszi a kocsikulcsot, még jó, hogy nem lett nagy baj belőle, hogy nem tudtatok gyorsan a kórházba menni.
Nálunk is volt feszkó, miután megszületett a baba, rá kb 3-4 hétre. Eltartott egy darabig, de aztán helyre jöttünk. Szerintem a fáradtság volt az oka, és a megváltozott élethelyzet, pedig nagyon vártuk a babát és imádjuk ŐT. Csak meg kellett tanulni alkalmazkodni ehhez a helyzethez, s az új szerepekhez, apa-férfi, anya-nő. Nekünk ez ment nehezen, úgy éreztem.
Én sem vagyok jóban apósékkal, csak nálunk megy a jópofi, pedig én inkább lennék híve egy jó ŐSZINTE veszekedésnek, mint a jópofinak. :roll:
ági_bp

dOO, AZÉRT GYERE MAJD, MERT PL NEKEM HIÁNYOZTAK A HOZZÁSZÓLÁSAID. Bocsi, caps lock úgy maradt :oops:
Lehet nem egyformák a gyerekeink, de azért mindenki kíváncsi szerintem a másikra. Nálunk is nagyon sokat igényelte, hogy kézben legyen az elején, gyakorlatilag egész nap és nagyon sokat szopiztunk-mondjuk én azt imádom! Volt, hogy egyedül voltam, s alig tudtam enni, stb, mert letettem, s kiborult. És alig aludt, azt is kézben. Néhány hete jobb a helyzet, főleg mióta vettünk olyan játékokat, amiket tud ütögetni, a bölcsőjére szerelhető keresztbe, ill játszósszőnyeget. Azóta elvan egyedül. A babakocsit is azóta szereti, mióta oda is raktunk "ütögetni-fogdosnivalót". Nekünk ez bejött, de mindenki más. Az elején elindultunk sétálni, s fordultunk vissza elég hamar, mert annyira sírt. Most épp szokunk vissza a bakocsiba, mert 5 napig anyuméknál voltunk, s ott elszokott tőle, mit mondjak elég könnyen :lol: , így most megint sírdogáltunk sétánál, megint szopiztunk parkban, játszótéren... Engem kiborít, ha sír, és egyébként is azt gondolom, hogy jól tesszük
ági_bp

folyt. köv. jól tesszük, ha az igényeiket követjük, persze lehet gyengéden terelgetni, de az Ő igényeik is annyira változnak és alkalmazkodnak, megérnek. Pl most már elég gyorsan szopizik, s amin most döbbenek meg 2-3 napja, hogy kiköpi a cicit, ha elég, ez Tőle újdonság, mert ha jól is lakott, maradt volna rajta egész nap cicizni. Most már olyan nagylány. :) Felnőtt a feladathoz.

Szerintem ha Viktóriának ez az igénye, hogy öben alkar lenni, akkor kövesd, terelgesd, s el fog jönni az idő, hogy kéri tedd le
:wink:
ági_bp

sziasztok!!

Újra itt...Lorci!!!!Tényleg szomorú vagyok,meg boldog is...szóval nem is tudom mi vagyok...sirós!Az tuti.mert sirok ha kell,ha nem szerda óta.Anyu 8éve semmit sem változott,de ez a 9 nap nagyon rövid volt ennyi év után.mostmár viszont sűrűbben láthatom majd,november körül megint jön pár napra.ez viszont már tök jó érzéssel tölt el,nem reménytelen,nem kilátástalan a helyzet,van egy nem is olyan távoli idópont,amibe kapaszkodhatok,ami vigasztal.

Brendusom jól van,már 7kg felett járunk.cicifüggő gyermek,néha lerázom egy kis alma-banán bébiétellel.a 68as rugik pont jók,én nem tudom,hová siet ez a gyerek,de már felül,persze meginog,de örömsikitás kiséri minden sikerét.rengeteget magyaráz,és ja,igen,imád ölben lenni!!! :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1188664237.37.jpg[/img] Anyukám gyermekeimmel[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Doo, nagyon hiányoznál, ha eltűnnél! Ne tedd, jó?
Itt tudod, h. megértő fülekre találsz, bármilyen is Viki.

Dóri, igen azt mindannyian elfelejtettük, h. hallgattassék meg a másik fél is.
Még csak annyit és én is befejezem, hogy az valóban bocsánatos bűn, ha az apa nem ér haza a fürdetésre, de h. ha baj van és nem az az első, h. hazarohanok a beteg gyerekemhez......nem tudom.

Na jó éjt, szép álmokat lányok! Lányok? Anyák, bocsánat:)

Kép
niki30

Sziasztok!

Régebben már biztos leirtam pár adatot magunkról....
Rita vagyok 33 éves és van már egy 12 éves lányom előző házasságomból.

Ennyi idő után igaz olyan mintha első yerekem lenne a kismanó.
Fanni lányommal nem volt semmi problémám,ő álomgyerek volt mindenkinek ilyet kivánok. evett aludt mosolygott stb...2 hós kora óta átalussza az éjszakát. hál isten ritkán volt beteg....

Most viszont nagyon rossz evő és már kamaszodik egyre nehezebb vele.

Kismanómnál felmerültek egészségügyi problémák de amig nincs gond nem akarunk vele foglalkozni,vagyis nem akarunk róla tudomást venni :cry:

Na mennem kell... sziasztok!

Kép
bóbita3

dóri, sztem nem gáz h ezt behoztad ide, sztem nincs miért szabadkoznod. sajnálom h nehéz napokat élsz át - erre mondják h csőstül jön a baj :cry: komolyan gondolom h férjed talán család szempontjából kisebb teherbírású, mint te és besokallt, attól viselkedik buggyantan. azt mondod, másként gondolkodtok. ez több mindent jelenthet: gazdagíthatjátok is egymás szempontjait és keresztül is húzhatjátok, amit a másik épp hogy aláhúzna. a hitel ügy tényleg nehéz. erre nem is mondok semmit. :roll: nagyon kívánom Neked h találd meg a számotokra legüdvözítöbb megoldást!

bringa, én viszont egy emancipunci vagyok :wink: ha már így fogalmazol (egyetemista koromban több feminista kurzust is végigjártam - a férjemmel együtt. és tényleg csak zárójelben mondanám h jellemző h kicsiny hazánkban az h feminista, az szitokszónak számít és egyenlő azzal h az illető frigid fap..na). és félreértesz, ha azt hiszed h mentegetni próbálom dóri férjét. csakh olyan nincs h a két fél EGYFORMÁN veszi ki a részét a gyerekezésből. ráadásul néha valóban csak idő kell ahhoz h vki egy kicsit "felnőjön a feladathoz", ahogyan te is mondod. bizony volt nekem olyan férfi ismerősöm, aki 3 gyereket hozott össze gyors egymásutánban - úgy kb 18 éves korától startolva. és linkeskedett, kimaradozott, az éjszakában dolgozott, felesége meg úgy megelégelte az egész bagázst h otthagyott csapot-papot, onnantól nevelhette apuka a gyerkőket egyedül. anya gyerekeire évekig rá se nézett, apa viszont nagyon szépen felnevelte a poronytyokat (én már akkor ismertem meg, amikor bőven nagykamaszok voltak a csemeték). ezt csak azért mondom, mert tényleg van h vki fel kell h ébredjen és megrázza magát és valóban helyt is áll. néha nehéz megmondani h kiben mi lakik.
nem múlik minden a nőkön, de kapcsolatokban mégiscsak mi vagyunk a "profibbak" általában. mert feminizmus ide v oda, azért az agyunk más srófra jár. ezt ugye teri néni is tudja - de attól aztán még igazabb h a todomány, meg az agykutatás és más frászkarikák is bizonyítékokkal támasztják alá.
a család közbelépése: pont ez az, amit dóri is ír - ezek után kinek van kedve beszélni, pláne jópofizni anyóssal-apóssal?! (ráadásul mondom, nálunk én szüleim nem szólnak, anyósom meg nekem szidja a fiát: köszi, az együttérzést, csak nekem ettől semmi nem változik! max még ingerültebb vagyok a párommal, ami ki a frásznak jó?!) az már más tészta h a saját család beszéljen a saját felnőtt csemete fejével, mert az lehet nagyon is hasznos. de itt nem erről volt szó, hanem h mindenki a másikét szidja. ami egyébként ha belegondolsz, azért is szar, mert bmilyen genyó is volt az illető, mégis őt választotta az ember lánya saját párjának, tehát ezzel az ő választását is leszólják, minősítik.

niki, ági köszi a marasztalást - nagyon jól esik.
:oops:
mellesleg ági, tényleg úgy tűnik, sokban hasonlítanak a csemetéink :shock: kivéve h Viktória nincs oda 1-2 percnél tovább a fogdosnivalókért sem, meg a játszószőnyeget sem igazán szereti. most minden reményem a habszivacsban! :lol: jövő héten mindenképpen veszek. egyelőre mindennel csak viszonylag rövid ideig lehet lekötni a figyelmét. a favorit a mozgó falevelek :lol: meg hát a "hagyományos" éneklés-táncolás-mondókázás, no és a haspuszi :lol: :lol: szal nagyon édes, de úgy veszem észre h elég társaságigényes (és szülőamortizáló) baba. ami öléggé meglepő, mert apja aztán totál nem az és én is csak az utóbbi egy-két évben váltam társaságkedvelőbbé. szal felmerül a kérdés h vajjjjon kitől örökölte ez a gyerek?! :shock: :lol:

famo, hiányoztál!!

gabi, h milyen nagyon hasonlítasz anyukádra!! :o
Vendég

Rita, azt nem értem h ha volt tejed, miért nem evett Lizád? volt vmi gáz vele? remélem, nem komoly.
Vendég

Sziasztok!

Dori szerintem is jó hogy elmondtad. Néha jobb egy idegennek leírni a gondjainkat. Már úgy összenőttünk itt a fórumon hogy ha nem tudok jönni elvonási tünetem van. Nemrég még terhesen aggódtunk itt most meg jönnek a komolyabb gondok. Azzal egyetértek hogy egy pici érkezése felkavar mindent. Én is sokszor kibukok de a párom mindíg megvígasztal. Múltkor éjszakás után lefeküdt én ilyenkor megyek sétálni Balázzsal hogy pihenjen, jövök haza, el van mosogatva, kiposzívózott, kimosott, etette a gyereket szóval kell a támogatás. Mikor sírok /főleg az elején előfordúlt/ jó hogy van aki átölelt és elémtette a vacsit és volt hogy levitte sétálni hogy aludjak. Abban is igaza van sokmindenkinek hogy ha lehet mentsd meg a házasságod. De ne mindenáron. Kép
KépKép
rena10

Doo, nézz majd át a júniusi babák topikba, ott leírja Rita mi a kislány baja. Én nagyon drukkolok nekik, olvastam, hogy ahány baba, annyiféle lehet betegség megjelenése, lefolyása. Gyakran nem is okoz nagy gomdot. Annyira szép lányzó!

(Rita ugyen nem haragszol, hogy belekotnyeleskedtem?)

Márti

Kép
horpika

reggeli ébresztő,gyors bekukk!
Szerintem mindenki kifejtette a véleményét Dóri kontra férj ügyben elég alaposan,szegénynek már biztos zsong a feje,igy azt javaslom lapozzunk,és hagyjunk neki időt hogy megeméssze a sok okosságot amit nagy olasz családja minden tagja osztott....persze természetesen mind melletted vagyunk ,csak szerintem átestünk a ló túlfelire ez ügyben.bocs.
Doo én is hiányoltalak!!!
Martin is imádja a faleveleket,főleg a nyírfáét :shock: :D
Gabi,nagyon helyes anyukád,és Brendon tök ügyi.
Niki weblap most parkoló pályán,de amint aktuális írok privit,köszi hogy kérdezted.
Nem tudok most mindenkire reagálni,mert ma van a nagy vendégség,ja egyébként nem meglepi buli lesz,anyukám minden évben megtartja a szülinapját,és eljönnek Vácról a középiskolás osztálytársnői,akikkel annó 7-en barátnők voltak,tök édesek szép dolog szerintem 45 éves barátságot fenntartani.Imádom mindet,nagy szájuk van,alig jutnak szóhoz egymástól,de cukik,mint a tini lányok úgy viselkednek,és látom anyun mennyire feltölti őt,hogy itt vannak,neki ez a legnagyobb ajándék.
Most mennem kell segíteni neki,még jövök ma

KépKép
riella77

Sziasztok!

Egy kicsit más téma:

Képzeljétek, arra gondoltam -mint már meséltem is-, hogy Bence fiamat, aki most 21 hónapos, heti két napra magánbölcsibe viszem, hogy legyen egy kicsit más gyerekek társaságában is, ha már annyira szeret velük lenni. Eszembe sem jutott, hogy gond lehet....
Az első nap én voltam vele, minden ok. Második nap apa volt vele, én nem értem rá, még jobban ok. Harmadik nap (fél napra) ott kellett őt hagyni, egész jól el volt, egyáltalán nem sírt, csak akkor, amikor bementek az udvarról. Harmadik nap azonban elszabadult a pokol. Már reggel otthagytam, és du. 3-ra mentem érte. Egész nap sírt,megállás nélkül. Senkit nem engedett közel magához, semmivel nem játszott. Az azt követő két éjszakánk maga a pokol. Ő már simán átalussza az éjszakákat rendes esetben, de most óránként vígasztalhatatlanul sírt, le kellett mellé feküdnöm a földre - nálunk sem volt hajlandó elaludni- és benyújtanom a kezem a kiságyba, ő pedig mindkét kezével és lábával! fogta a kezemet.
Nagyon kikészültem én is, elmondhatatlan milyen fájdalmas volt látni őt így, most is könnybelábad a szemem....
Na úgy döntöttünk, vége, még egyszer elmentünk a bölcsibe, és ottmaradtunk együtt 2 órát, hogy ne maradjanak rossz emlékei. Eleinte nagyon sírt, és mondta, hogy : Anya autó haza.
Alapesetben könyörögni kell neki, hogy ugyan adjon már egy puszit, hát most képzeljétek el, hogy a kis kezei közé fogta az arcomat, és úgy puszilgatta a számat kb percenként. Úgy 20 perc után megnyugodott, és elkezdett játszani, de azért 10 percenként elmondta, hogy autó haza....
Mivel szerencsére itthon maradhatok velük, ezért nem erőltetem a dolgot, de nagyon sok mindent újragondoltam-átgondoltam.
Persze ha minden nap menne talán könnyebben hozzászokna, de a heti két nap csak örökké felkavarná, sose tudná ma mi jön vajon?

Nagyon nagyon nehéz dolog a lelkiismeretes gyereknevelés. Nem mondom,hogy most nehezebb, mint mikor csecsemő volt, mert akkor a tanácstalanság a nehéz, (vajon mikor mivel rontom el?), de most érzelmileg sokkal rázósabb.

Doo: köszönöm, hogy hiányoltál,nem is gondoltam volna, hogy látszanak a hozzászólásaim. :D
Hidd el, meg fogja hálálni az élet amit most megteszel a gyermekedért!!!! Nagyon nehéz lehet most neked, és kitartást kívánok neked! Igazi kis anyarabszolgát csinált belőled Viktória.

Bence: 2005.12.01
Csenge: 2007.05.24
famo

Famo, nem lehet egyszerű az biztos.
Szegénykém, ilyenkor milyen nagy szüksége lehet rátok, el sem tudom képzelni.
Jól csináltátok szerintem.

Kép
niki30

Lányok, eltűnök egy kis időre.
Apát kiutaztatta a cég Németországba, mi addig lemegyünk anyukámékhoz vidékre. Jó is lesz egy kicsit. Persze apa borzasztóan fog hiányozni. Már most hiányzik.
Furi lesz egyedül éjszaka. Mármint ketten Emmával.

Szóval most nem leszek pár napig.

Csók mindenkinek, szép hetet!

Kép
niki30

Sziasztok,

Szerintem is pihentessuk most Dorit, hagy dolgozza fel a tanacsainkat, en csak azt kivanom, hogy barhogy is lesz az jo legyen neked es a gyerekeknek Dori!! :)

Doo: Nekem is hianyoztal, azert ne tunjel el. Mindenkinek mas a babaja, de attol meg ugyanugy megosztjuk a jot is, rosszat is.
Sok kitartast neked, nagyon sok turelemre van szukseged!

Nalunk most az a helyzet, hogy Ricsike utal kocsikazni! :( AZt hittuk megszokja, de nagyon sokat sir ha mar hosszabb utra megyunk, vagy csak at anyuemkhoz, ami 15 perc autoval. Ma, meg tegnap autokaztunk, inteznunk kellett dolgokat es hat teljesen ki volt keszulve a picike. :( A masik meg az etetes! Nagyon sokszor sir a cicin, teljesen kifesziti magat, sir a cumisuvegen is...a vizet issza egyedul nyugiban, na de vizen mar csak nem elhet?!?!? Legtobbszor napkozben 60-90 grammot eszik, egyedul reggel es este hajlando rendesen szopizni, cumizni. Annyira tud sirni, sikit, minden amit akarsz! Borzaszto!!! :( Na meg nalunk is megszokta azt, hogy olben visszuk. Na de kerdem en, amig nem tud jarni ugyan hogyan csinaljam???? Nem tud el lenni orakat egyedul a kisagyban es annyira erdekli minden, jarkalunk korbe, o meg nezelodik, mindnet megnez. Aztan ugye mostanaban sokszor van az, hogy hiaba alszik el rajtam, leteszem es felebred, sir. Van amikor hagyjuk sirni kicsit...de hat az annyira rossz!! :( Annyira kiborul, utana meg sokaig szipog a vallamon a kis edes draga bogarka!! :( HOgy lehet jol csinalni a dolgokat? Annyira pici meg hogyan neveljem ra, hogy neha jo lenne ha egyedul is elalukalna a kisagyban, attol en meg ott vagyok vele, simogatom a hatat!!! Nehez ugy!
Szoval nalunk most ez van, kaja hiszti (Ricsike az elejetol kezdve kaja ugyben nehez eset szerintem), meg a kocsikazas hiszti...amit sajnalok, mert en nem birok itthon ulni. Plane jon a tel, mar elore depresszios vagyok ettol..uuutaaaalooom!

Riella annyira el tudom kepzelni anyukadekat ahogy csacsognak. A gimiben mi is 7-en voltunk nagyon jo baratnok (Tapirok :D :D :D meg ne kerdezd mar miert volt az a nevunk!!! :shock: ) es most ha talalkozunk paran, mar nem mindannyian, ugyanolyan tinedzserek vagyunk!!! :) :)

Gabi. Annyira egyutt erzek veled!!!! :( Mint mar emlitettem korabban, en kint eltem 4 evet, abbol egyszer latogattunk haza, anyumek voltak kint, de teljesen ki votlam, amikor elmentek vagy amikor mi mentunk vissza!!! En is napokig sirtam!!! Megertem ha most szomoru vagy, de az nagyon jo, hogy jon majd anyud novemberben. Lehet varni az idopontot es ez azert olyan jo erzes. Van mit varni!!:) Veled vagyok.

Jajj Famo ez a bolcsi dolog de nehez!! :( Meg tudom erteni, hogy megszakadt a szived, tenyleg nehez megtalalni a kozeputat egy jo neveleshez! En speciel nem tudom hoygan kell, remelem ahogy novekszik fel a kis dragam majd valahogy rajovok, kitapasztalom!

Na megyek lassan az agyikoba. JO ejt mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Most én is eltünök egy időre,viharok dúlnak kívül-belül egyaránt :cry:
Ha túlvagyunk rajta jelentkezem,de nem szeretnék olyan témát dobni,ami újra felkavar itt mindent.Lehet egy másik topicot kell keresenem magamnak,ami nem éppen vidám témájú,mert azért a csendet nem nekem találták ki :roll:

Piciékről annyit,h nem volt netjük,de hamarosan lesz,akkor jön,addig is puszil mindenkit!
És én is,sziasztok!

Kép
bringababa

Bringa ne tunj mar el!!! :( Mi a baj? Itt mindenki leirja minden bajat, hatha tudunk valamit hozza szolni a dolgokhoz es segiteni!!!

Kép

Kép
lorcika

Jó reggelt!

Én ugyan nagyon új vagyok, bár régen olvasok, de az a véleményem, hogy nem baj, ha leírjátok mással kapcsolatban is a gondotokat. (persze ha akarjátok) Írtam Dórinak, csak pont az az üzi szállt el, hogy "Te a fórumhoz tartozol, a gondjaid meg Hozzád" és ha jól esik megosztani, akkor rajta. Persze "vállalni kell", hogy meghallgatod érte mindenki jótanácsát, de ha jól emlékszem Dórinak épp ez volt a célja vele, úgyhogy nem hiszem, hogy bárkinek szabdkoznia kellene, mert véleményt nyilvánított.

Doo, leírnád, hogy hogyan kötöd magadra Viktóriát úgy, hogy kifelé lásson? Nekem Zita nem szeret befelé lenni, a lakásban is úgy kell hordozni, hogy ő előre nézelődik. Egy kötési módot találtam erre a neten, de az én kendőm ahhoz túl rövid, ill. elég sok helyen azt olvastam, hogy ezt nem nagyon javasolják, de így a kendő a szekrényben áll. Nem lenne így egész nap rajtam, de néha jó lennne magamra kötni.

Lorci, nekem is sír napok óta a cicin, nagyon, mintha fájna valami. Van, hogy felveszem, nagyot böfög, de van, hogy nem. Általában elég mohó, ha már éhes, félrenyel, köhög az elején. És mostanában sokszor szopi közben kakil de olyat, hogy át kell öltöznünk utána. Én felhívtam a Ligát tanácsért, s annyira jól rákérdezett a dolgokra a hölgy...erős a tejleadó reflexem, s ezért nyel félre, mert mohó, ja és ezt éjjel ill. nappal ha álmos nem csinálja, nem sír...mert akkor nyugodtabban szopizik. A bekakilás is azért ilyen "robbanásszerű" mert rengeteg levegőt lenyel, s ez beindítja jobban a bélműködést. Javasolt más testhelyzetet, ahol nem ömlik a szájába a tej az elején, most úgy tűnik jobb, csak nekem kényelmetlen, pedig nem kéne, hogy az legyen. Lehet visszahívom Őt, mert vmit nem jól csinálok. :oops: De azóta jelentősen kevesebb a sírás.
Szerintem felhívhatnád Te is Őket, biztos segítenek, igaz Ricsike nem csak szopik, de mégiscsak táplálkozási nehézség van nálatok is.

Ti el tudjátok simán dönteni, hogy milyen időben mit adjatok a babára? Itt a hűvös, s már előre látom, hogy bizonytalan leszek, hogy mennyi hacuka kell rá a sétához? Ha nagyon hideg lesz, akkor kevesebbet is lehet majd sétálni? Gondolom.
ági_bp

Sziasztok!
A buli nagyon jól sikerült,anyukám nagyon boldog volt,és sirerült egy olyan oszt.társát is elcsalni aki 10 éve nem volt a nagy oszt.találkozón és most itt volt ő is meglepi vendégként,este 6 volt mikor elmentek,kaptunk szivacs szőnyeget,szerencsére mindegyik csaj több unokás nagyi igy praktikus ajándékot vettek,nagyon örültem neki,igy nekem már nem kell futkosni utána,Összeraktam apa ki is próbálta a fekvést rajta,modta jó, :D :D :D én meg hogy tévedés ezt a babuci kapta :D :D
Édes babám egész nap kint volt a levegőn,mindenkivel dumált ,le voltak nyűgözve,egyszóval zabálták,és ami meglepő volt,hogy a férjek közül az egyik(2unoka) odajött hogy felveheti???Mondtam persze,ott puszilgatta a fülét az orrát meg össze érintette babuciéval,erre beugrott hogy velem is ezt csinálta apukám mikor kicsi voltam,én úgy hívtam"épiszi" =orrpuszi :) :)
Aztán jött a csúcs megjött apa,és azt a válogatott sikoltozást,és gagyogást azt látni kellett volna,sírtam olyan édes volt.
Ma voltunk a védő néninél 65cm és 7,41kg azt mondta túl fejlett,ezen kiakadtam egy kicsit ,mert ha alultáplált lenne rendben van,de egyáltalán nem kövér ,van husi rajta de még egy rendes hurkája sincs a combján amit harapdálhatnék,hosszú nyulánk baba,erre ilyet mond???Nem értem,aztán jött a sarkából a vérvétel,és az üvöltés,annyira sírt,hogy a védőnő már puszilgatta a talpát,anyu a fejét,és a kezét de annyira sírt,hogy már mindhárman vele,katasztrófa volt,és ugye a héten kell mennem oltásra is,nem tudom hogy nyugodjon meg és menjek jövő héten,vagy tudjamle a traumát e héten és onnantól fogva megint jöhet a lelki rendbetétel,nagyon megviseli minden ilyen jellegű fájdalom,ugye őt sokat szúrkálták mikor született,és a teste nem felejt....szerintetek?

Azt,hogy függesszük fel a Dóri témát azért javasoltam,mert ha visszaolvassátok az erről szóló oldalt,,egy idő után nem arról szól,hogy sedgítsünk tanácsokkal Dórinak a döntés hozatalban,hanem egymásnak magyarázzuk a véleményünket,és cáfoljuk a félreértéseket,ez az egész már nem arról szólt ami a lényeg.
Egyébként semmi gond azzal,hogy leírja mindenki a baját,mert amikor nekem volt én is leírtam,és jólesett hogy hozzászólt minenki,csak egy bizonyos ponton túl szerintem már ne menjünk.
Túl lett pörgetve a kérdés,csak erre próbáltam rávilágítani.

Tőlem megszokott módon megint lenne egy ötletem,azt veszem észre az utóbbi időben,hogy csak a babákról szól a fórum téma,ami természetes,hiszen minden percünket kitöltik,csak ezáltal hogy szinte versenyhelyzet alakul ki a babák fejlődését tekintve,totál besokkoljuk egymást,mert ugye minden bébi más,az egyik ezt tudja a másik azt,de mondjuk (büszkén)eldicsekedünk vele,hogy az én babaám megfordult,a másik anyuka meg tiszta para ,hogy az enyém miért nem,hiszen idősebb az övénél???Baja van???Nem úgy fejlődik??Normális ez???És már indul is a lavina....komlpexusok és gátlások alakulhatnak ki bennünk,mert az egyik egy szuper jó baba a másik eleven a harmadik sírósabb,és Doo példájából kiindulva én is ugy vagyok vele,hogy már le se nagyon írom hogy az enyém mit tud vagy mit nem,mert ez már szinte presztizs kérdés lett itt a fórumon,hogy kinek mit tud a gyereke.
Szerintem ha sír,ha nem alszik ,ha hisztisen eszik akkor is az enyém és imádom,és még nem fordult meg,na és majd megfordul ha itt az ideje.Észre se vesszük de folyamatosan egymáshoz hasonlítjuk a babáinkat és szerintem ez tiszta para.
Emlékeztek amikor terhesek voltunk,milyen kötetlenül tudtunk csacsogni saját magunkról,kérdem én mikor írt valaki saját magával kapcsolatos dolgot,bármit?(Dórit leszámitva)Vagy hogy evett gyümölcsrizst,vagy eperturmixot,vagy tepsis krumplit?
Tehát a következőt találtam ki,legyen egy nap amikor mindenki magáról ír, bármit,hogy fodrásznál volt,hogy kényeztette magát,vagy ami éppen történt....mit szóltok????
Fő a változatosság!

KépKép
riella77

Sziasztok!

Csajok, én is szinte az elejétől olvaslak titeket, és nagyon irigyeltem az idetartozókat mert Ti nagyon együtt vagytok. Válogatott jófejek, vidámak, cserfesek, értelmesek...
Bringa, meg ne próbálj lelépni mert nélüled (is) üres lesz a topic. Doo is szokjon szépen vissza!
Lányok, lassan egy éve irogattok egymásnak, úgy érzem ez már több mint egy babás topic, barátságfélék vannak kialakulóban. Ha valakinek baja vagy fájdalma van, nyugodtan írja meg. Riellának igaza van abban, hogy az utóbbi időben csak a babákról szól minden. Pedig a törpék mögött ugyanúgy ott vagytok/vagyunk mi anyukák.
(Milyen furcsa, hogy eddig voltam ÉN, most meg vagyunk MI. Ti is sokszor beszéltek többesszámban? Reggel felébredtünk, kaptunk tiszta pelust, sírtunk... :lol: )
Szóval Bringa, bármi bajod van... itt sorstársakra találsz. Ha a babák nem is úgyanúgy fejlődnek, de a mamák ugyanazt élik át. (A viharokból arra következtetek, hogy nem Lilivel van gond).

Csilla
Vendég

Tudod Bringa ha az ember kártyavárat épít és a felénél kihúzza az egyik alap pillért akkor az összedől!
Akarom mondani,hogy oszlopos része vagy ennek az egységnek,a mi nagy családunknak,nem örülnék neki ha eltűnnél!!!!!!!!!!!!!
Köszi Cscsi a támogatást!
rohanok vasalni( ez is is infó volt rólam,mint régen amikor nagy lázban vasaltuk a babaruhát,ki emlékszik még??? :D :D ) :D

KépKép
riella77

Hali!

Riella ötletét megfogadva...

Ma feljött egy régi haver meglátogatni, párom már szólt hogy jönni fog. Haláli fazon (igen, pasi!), 190 magas és vagy 165 kiló:) Megmutatta a szülinapjára kapott fényképezőgépét, és a géppel az első képeket a fiamnak szentelte:) Jól eldumáltunk, míg a gyerek játszott. Kellett kicsit, mert néha bezártan érzem magam, pedig igazából a bezártság majd most jön, ha jön a hideg. Én reménykedem a hosszú őszben. És jövő héten kapok egy szupi háztartási kütyüt, gyümicentrifuga és turmix is, kell majd ha a gyerek nem csak tejcsizik. Nem mellékes, hogy én nagyon szeretem a turmixokat:)

Na megyek, ebédelek. Szép délutánt:)

Kép
horpika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?