Halihó!
Köszi a „bókokat”, de én nagyon nem tetszem magamnak.

Bár büszke vagyok a pocimra, azért sosem gondoltam volna, hogy ekkora darab leszek kismamaként. Igaz, én Manó előtt sokat híztam a gyógyiktól, amiket kaptam. Néha előveszem a régi képeimet, és majd sírva fakadok, mikor látom magam rajtuk 55 kg-osként. Szerencsére a párom nem az a fajta férfi, aki piszkálja a feleségét, ha hízott kicsit. Ő mindig azt mondja, hogy akkor úgy voltam csinos, most meg így, és nem várja el tőlem, hogy majd a két gyerek után is úgy nézzek ki, mint néhány évvel ezelőtt.
Cas! Igen, Manó 14 hónapos lesz, mikor Kornél baba megszületik. Nálunk nem így van a terhesgondozás. Mindenki megy a saját dokijához havonta egyszer, vagy ha nincs dokija valakinek, akkor a védőben hetente kétszer van nőgyógyász. A beutalókat a körzeti védőnő adja, és ő végzi a vérnyomás- és súlymérést, meg persze kifaggat mindenről. A CTG-t nekem Szegeden csinálták Manónál, szerintem most is ott fogják, nem tudom, hogy a Vásárhelyi anyukáknak hogyan van, de szerintem a kórházban végzik. Sajnos sokáig nem kellett fejnem, mert Manó 2,5 hónapos volt, mikor elapadt a tejem

, de szerencsére utána is anyatejet kapott, volt egy ismerős, akitől hordtuk. Igen, szörnyűek tudnak lenni a szülők, mikor a névválasztás van. Nem tudom, miért gondolják azt, hogy most is nekik kell nevet adni a gyereknek.

Bár anyukámnak az a legnagyobb lelki bánata, hogy egyik gyerkőcöm sem kislány, merthogy ő úgy szeretett volna egy kislány unokát. Ezt szinte minden találkozáskor megkapom, majdhogy nem lelkiismeret furdalást kelt bennem, hogy nem szültem még lányt.

A kép az őrzőben készült, Manó császáros volt, amit csak azért bánok, mert nem kaphattam meg azonnal a születése után, csak 4 óra múlva, mikor a többi babát vitték szopizni.
Benszi! Nálunk is próbálkoztak a becézéssel, de én megmondtam, hogy az én gyerekem neve Máté és nem Mátéka, sőt már most is tudatosítottam a kedves családban, hogy a Pocaklakó neve Kornél, minden becézés nélkül! Egyszer kétszer még „eltévesztették”, de én elég csúnyán tudok nézni – felér egy gyilkossággal

– úgyhogy gyorsan abbamaradt a dolog.
Tittina! Köszi! Igazából Manó mindent élvez apukájával, sokszor féltékeny is vagyok rá.

Imádja az apukáját, mikor jön haza délután, és Manó nem alszik, már ha meghallja az autó hangját, sikongat, és mutogat az ajtóra, hogy menjünk ki az apja elé.
Edith! Mi is így voltunk már Manónál is a névválasztással kapcsolatban. Nekem fiúnevek közül tetszik a Regő is, és szerintem a vezetéknevetekhez illene is. Persze ez csak az én véleményem.
Kriszti! Igen én is ebben bízom. Mostmár „tapasztalt” anyukaként tudom, hogy Manónál mi lett elrontva. És ezt jó tanácsként írom nektek, akik az elsőt várjátok. Akármennyire aluszékony a baba, ne ébresszétek drasztikusan a szopi miatt. Nálunk ugyanis az volt a gond, hogy Manó már 1 naposan nagyon besárgult - ennek ellenére nem tették be a fény alá - és a szoptatásokkor mindenféle drasztikus módszerrel – csipkedés, rángatás, csikizés, stb. – próbálták a klinikán felébreszteni, aminek az lett az eredménye, hogy csak sírt, de nem szopott. Persze megértem azt is, hogy ennie kell, mert különben nagyon lefogy, de nálunk csak azt érték el vele, hogy így sem evett, sőt mivel rossz emlékei voltak neki az első szopásokról, szabályosan öklöndözött, mikor a cicit a szájába akartam tenni. És akármennyire éhes volt csak cumisüvegből evett.

Egyébként a babód méretei miatt ne aggódj. Nem hiszem, hogy attól, hogy most nagyobb az "átlagtól", óriásbébi lesz. Minden magzatnál van egy fejlődési ugrás. Ezen kívül a 20-22-dik hét után már nagyon eltérő a babák fejlődése. Emlékszem a kisebbik keresztlányom a 28 hetes UH-on akkora volt, mint egy 30-32 hetes baba, és végül épp 40 hétre 3 kg-mal és 50 cm-el született.
Majd elfelejtettem, az én kis Pocaklakóm két napja olyan aktív, hogy sokszor szinte fáj, akkorákat rúg.

Össze-vissza forgolódik, tegnap párom méterekről látta a hasam „hullámzását”, aztán délután egész a jobb oldalra volt csúszva, majd úgy éreztem, mintha lefele fordult volna. Most is ahogy ülök a gép előtt folyamatosan mocorog, de reggel is arra ébredtem, hogy helyezkedik.
Na, megint sikerült kisregényt írnom.
Szép napot mindenkinek.
Anita