A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007/2008 téli babák

Kriszti :D
Csini vagy te is nagyon, s látszik, hogy jól éreztétek magatokat! A delfint csak nem tudtam kihagyni, illetve a párom beszólásának a közvetítését! :wink: Azt, hogy nem nézik ki belőlem a fiamat már sokszor mondták....képzeld, ha személyesen is ismernél :wink: akkor lehet, hogy azt mondanád, hogy a bátyám...na csak hülyülök..de néha tényleg olyanok vagyunk, mint a testvérek! Imádom!!! :D Persze máskor meg kiborít...de ez így van jól!!

Cas :D
Olyan jó olvasni, ahogy a "kicsi lányodról" írsz!! Egy picit irigykedek ám, de mostanra már pont úgy örülök a fiúnak is, mint ahogy a lánynak örültem volna...csak a kishangya motoszkál néha :roll:
Sebi "tejtesztjéhez" még nem is gratuláltam!! Drukk, hogy minden maradjon így! S megelőztél, mert elfelejtettem kérdezni, hogy hogyan reagált a babóra a képernyőn...mondjuk az én 14 éves fiam sem igazán tudta, hová tenni azt amit látott :)

Judit :D
Üdv a csapatban! Már azt hittem, hogy nem is születik több téli baba :wink: Én ilyenkor vettem az első (s az ötödik :oops: na meg a tizedik) terhesnadrágomat, s felsőmet (együtt kell érteni :wink: ) Jó érzés büszkén virítani a nagy pocakkal :lol:

Benszi :D
Örülök, hogy minden rendben van veletek, s reméljük, hogy Balázsod is hamarosan "megkegyelmez" anyucinak! Olvasok más topikokat is, s ott az ikres anyukákat előbb befektetik a kórházba (a legtöbbet).... Neked mit mondott a doki?? Meddig lehetsz otthon? S tényleg hol tartotok a vásárlásban??? Mert ugye azért hiába vagyunk mi egyidős terhesek, egy hónappal tuti, hogy előttem jársz....

Tittina :D
Jó az UH kép, s még a mocorgáshoz sem gratuláltam!! Már egészen biztos, hogy a kisbabódat érzed!!! Neven pedig nem összeveszni!!! Úgyis te leszel a legközelebb a tűzhöz :wink: Tegnap is ezzel vigasztaltam a fiúkat, amikor hevesen tiltakoztak a Marcell név ellen....nálam ez a befutó, de senki másnak nem tetszik...most még a Csanád és a Szilárd (ez utóbbi csak az én vezetéknevemmel középen) jöhet szóba...hááát nem tudom... :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Gem!

Táblát majd vmikor megcsinálom, de jó múltkor írtam, hogy elszállt a gép így az összes adat elveszett, de ha elkülditek akkor megcsinálom ismételten, vagy visszakeresek, csak az hosszabb ideig fog tartani. Mi volt a dokinál? Írt vmi krémet?

Tittina!

Grat a mocorgáshoz, innentől csak jobban fogod érezni. :)

Kriszti!

Nagyon szupik a képek és ti nagyon szépek vagytok :) Ha nem haragszol, de nekem a legjobban a gyümölcsös kép tetszett a legjobban, teljesen összefutott a nyál a számban, hogy abból most mennyit megbírnék enni.

Cas!

Grat a picilányhoz, azon meg ne aggódj hogy kisebb, majd megnő idekint. Remélem minden jól alakul majd Sebivel, és örülök hogy nem volt semmi probléma a próbatejiváson.

Goodfairy!

Sajnálom, hogy ilyen bunkók voltak veled, és hogy rosszul is voltál a löttyitől, de az eredmény legalább jó lett.

Szilvi!

A nevet nem csak anyós miatt választanánk rövidet, hanem én és a párom nem igazán szeretnénk neki hosszú nevet adni, és sajna nem tudom kikerülni nem tudom magamra zárni az ajtót és ez a legrosszabb. De egyszer remélem ennek is vége lesz és lesz külön kis kuckónk. Ahogy a mondás tartja, a remény hal meg utoljára.

Benszi!

Örülök, hogy minden rendben a picikkel. Jó neked, hogy a férjed besegít a takarításba én csak nagyon ritkán számíthatok rá. De mondjuk akkor kitesz magáért.

Judit!

Üdv közöttünk, boldog babavárást kívánok neked.

Szülés: én várom is meg nem is, bár tudom, hogy nekem sokat nem kell szenvedni, csak utána 1-2 napig, és ha minden jól megy akkor a pontos dátumot is fogom tudni, Csak kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz.

Ma elég ramaty napom volt, egész nap aludtam volna, és a pocakom is egész nap feszült, fájt, bár ezzel itthon senki se foglalkozott, bár nem is panaszkodtam, mert megint csak veszekedés lett volna a vége. Hu nagyon sokat írtam most inkább eldugulok. Jó éjt mindenkinek. Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Köszi a gratulákat! :)

Judit
Napi 4 óra utazás?! Te jó ég, kész csoda, hogy kibírtad! Egy hős vagy!!! :)
A hárpiát meg üsse meg a guta, hogy most egy-két évig otthon "lógatod a lábad"! :lol:

Kriszti
Jók a képek, klassz lehetett! :)
Soppingolás: mikor kijöttünk az UH-ról, a kocsiban nekem is az volt az első gondolatom, hogy hurrá, végre lehet csini fodri-bodri kislányruhákat venni!!! :lol:

Amaryl
Nagyon aranyos vagy, de én kimondottan örülök, hogy ez a baba kisebb, mint Sebi volt ennyi idősen! :) Ugyanis ő nagyon nagy volt, és csúnyán szétrepedtem szüléskor... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Gem
Képzeld, voltak ma nálunk a brüsszeli barátnőmék, és kiderült, hogy ők is babát várnak februárra! :)
Meg is invitáltam ide, remélem benéz! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Csajok!
Tegnap írtam litániát és nincs meg!Kicsit morci vagyok!Na akkor elölről!

Amaryl!
Még ha csa kicsit segít is az a férjed az már jó!Szedsz MagneB6-ot a keményewdésre?Tegnap hidegfront volt,ezért is lehettett rossz a pocakod!

Gemini!
Kb.együtt szülünk szerintem is!Bár egy csomó ikrews most a 33-34hét körül indul be!Meglátjuk!Én a 36-ot tűztem ki!

Tittina!
Szerintem is egy igazi kis gondolkodó lesz!

Vjudit!
Üdv közöttünk!Hol fogsz szülni?

Cas!
Már én is alig bírok lekászálódni a nőgyógyisszékről,ezért kérettem át magam a kórházba(ott is fizetek majd),de ott ágy van!Ugyanúgy megvizsgál majd!Drukkolok,hogy tudjatok majd tejtermékeket fogyasztani!

Kriszti!
Csinik vagytok apával és szép kismami vagy!Sok mindenünk megvan már!De még ven mit besterezni!
Szilvia!
Ha nincs magasvérnyomim és vizesedésem,akkor nem kell befeküdnöm előbb!

Kriszti és Szilvia!
Kérdeztétek miket vettem már meg!Szóvala a lista!

kiságyak,matracok,lepedők,takarók,2fürdőlepedő,ruhák,mellszívó,cumisüvegek,pelenkázáshoz eldobható alátét,gumilepedő,vízhőmérő,körömcsipesz,pelenkázófeltét,kiskád állvánnyal,babakocsi folyamatban,dekoráció a falra,textil pelus.
Ami még kell:cumisüveg sterilizáló,szoptatósfotel,festés,szekrény!
Vendég

Cas!
Október 15.-én adják át a Jánosban az új szülőszobákat!És a dokim elsőosztályú és nem drága!
Vendég

Benszi
A calliope@index.hu címemre el tudnád küldeni a dokid elérhetőségét (és esetleg árait)? Egyszer szívesen elmennék hozzá beszélgetni, hogy ha mégis a Jánosba robognánk be, akkor behívhatnám-e a szülésre, mert nem szeretnék akárkinél szülni. Vajon vállal úgy szülést (és azt se biztosra ígérve), hogy a terhesgondozást nem ő végezte?

Kép
Kép
Kép
cas

Hú Benszi te nagyon jól állsz már babacuccból, aztamindenit, ügyi vagy, hogy már ennyi, de ennyi mindenetek megvan :)
Mi még csak néhány pihepuhaplüss-figurát kaptunk,
egy 4db-os bodysorozatot,
1 fc barcelona rugi :lol: ,
1 plüss pléd,ami összezipzározható kinti hálózsákká babakocsiba,
sapka alá való kissatyó, és
1 db fürdőlepedő, ja meg
1 db géz-fürdőlepedő.

Ja mellesleg most jöttünk az uh-ról, estére szedek le képeket a felvételről, 960 gramm :roll: :oops: :!: , úgyhogy asszem elevitet mostmár csak 2 naponta fogok enni, de azért dokit meginterjúvolom...nagyon cuki volt :) még mindig kisfiú :lol:

Kép
kkriszti77

Benszi milyen mellszívót vettetek? Van ezeknek vmi méretezésük (85E ugyebár, ami remélem nem lesz már sokkal nagyobb), vagy vmi bimbóméret van?????

Kép
kkriszti77

Kriszti
Húúúúúúúúúúúú, óriási a babód! Sebi 24+0-n volt 880 g! (és 4200 g-mal született!) Szóval szerintem heti 1 Elevit is bőven elég lesz! (Én is szedtem Sebivel szorgalmasan, de túl jól sikerült! :lol:)
A mellszívónak nem tudok róla, hogy lenne bármiféle méretezése, hiszen úgyis csak a mellbimbódat és környékét "szippantja" be, a többi nem számít! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas sztem is óriási :o :o , mondjuk nem bizti, hogy végig egyenletesen nő, lehet, hogy most ráhajtott aztán meg stagnál, és a végére "bevárja" a korát, vagy neeeemmmm??????? Óóóóóóóó nem tudom mi legyen az elevittel, mert a doki már utalt rá a múltkor, hogy áááá attól nem lesz, ill. nem attól lesz óriásbébi, nyugodtan szedjem csak.... :roll: De mindketten átlagosak vagyunk, én 170 cm, Csabi 182 körül, jó, nem vagyunk alacsonyak, de nagydarabok sem....

Mellszívó: de akkor sztem ha nincs méret, akkor a kismellűek mellét jobban beszippantja, tehát jobban, könnyebben kijön a tejcsi, mint a nagyobb mellűeknél, ahol kisebb területet bír csak beszippantani (esetleg csak a bimbót), és nekem kell mondjuk kézimasszázzsal rásegíteni ??????? Húúúúúúúúúúúúú lehet, hogy nagyon hülyének tűnök mellszívó-téren, de az is vagyok :lol: :lol:
Én, ha mellszívó-gyártó lennék, tuti beméretezném s,m,l,xl mondjuk... :lol:
Lányok! Hogy is van ez?

Kép
kkriszti77

sziasztok!

Az Istvánban fogok szülni. Bár most kicsit pánikolok, mert más korházakkal ellentétben, az Istvánban úgy csinálják a cukorterhelést, hogy tejet kell inni, meg zsömlét kell enni. a baj csak az, hogy utálom a tejet. Majd megkérdezem a dokit, hogy valamivel ki lehet-e váltani a tejet.

Kedden megyek ultrahangra, remélem akkor kiderül, hogy fiú vagy lány lakik odabent?

judit

Kép
vjudyt

Sziasztok!

Kiának vagyok a decemberi topikban az egyik társa és titeket is mindig olvaslak mert mi is téliek leszünk:). Mi most a 25 hetet töltöttük és minden rendben. Azért bátorkodtam írni most nektek, mert lehet hogy szükségetek van a következőkre:

Ismerősöktől/ rokontól egyszerre több egyforma dolgot is kaptam amellé amit én vettem és gondoltam mielőtt meghírdetem őket megkérdezem nincs e rá szükségetek mert akkor inkább nektek adnám el persze jutányos áron:

Van egy 3 szor használt AVENT ISIS mellszívó gyakorlatilag új állapotban 1 cumisüveggel és az összes tartozékkal, mivel már használt odaadnám 7500 ft ért. (eredeti ára: a legolcsóbb helyen 14000 ft)

A másik szintén mellszívó de Avent Via system ez vadonatúj!!! Kivennék belőle az 5 tárolóból kettőt magamnak egyébként minden darab sértetlen eredeti csomagolásban van.( eredeti ára: ennek is a legolcsóbb helyen 14000 ft) Ezt odaadnám 11000ért, ha valaki ragaszkodik a bontatlan csomaghoz akkor odaadnám 12500ért.

Szóljatok a héten ha valakit érdekel mert addig nem hírdetem meg.

Puszi:

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!

Nem tudom, ha emlékeztek még rám... :oops: :oops: :oops: :oops:

Sajnos, valahogy nem boldogulok, hoyg ide is írjak. Már van két topikom, és ezekbe is csak felváltva tudok írni. Szégyenlem, mert senki nem mondta, hoyg bekérezkedjek, önszántamból tettem, de sajnos ez van.

Igaz, nagyjából napirenden vagyok az eseményekkel, mert ha időm jut, elolvaslak benneteket! :wink:

Itt a végén írtatok olyasmiket, amikhez hozzászólnék. :)
Kriszti, szerintem a babaméret nem igazán függ attól, hoyg mennyi Elevitet szedünk. Mondjuk, mifelénk nem javasolják túl korán, nekem a dokim 19 hetesen írta fel, most vagyok az első csomag végén, de tudok olyanról, aki semmit sem szedett, mégis 5050 g-os babája lett. :shock: Szóval, te tudod. Én ezt az "óriási" méretet inkább annak tudom be, hogy a babák fejlődésében is vannak olyan időszakok, amikor megugrik a testsúlyuk, vagy valamilyen más testrészüknek a hossza. Én kísérleteznék. :oops: Szedném továbbra is minden nap a következő UH-ig, és a majdani eredmény függvényében (hogy arányosan nőtt-e az előbbihez képest) döntenék, hogy szedem továbbra is minden nap vagy ritkítom őket. Anno Kriszta a 6. hónapban 672 g-ról 1420-ra ugrott kerek 4 hét alatt, ami több, mint duplája. :) Mindig mondta a doki: picivel kisebb az átlagnál, de sebaj, majd megnő kint, könnyebb lesz megszülni. Így is volt, pedig végül 3100-zal született. :)

Ami a mellszívót illeti, szerintem nincs méretezés és nem is kell, mert amint Cas írta, csak a bimbót és a bimbóudvart szippantja be. De...
Én pl. nem tudtam mellszívót használni, mert egyetlen csepp tejet se szívott ki, pedig végül már maximumra állítottam. Szerencsére nem az enyém volt, így nem dobtam ki pénzt rá. Szóval, nálam csak a jól bevált kézi fejés jött be. :roll: Fejés előtt mindenképpen meg kell masszírozni a mellett, hoyg kissé megpuhuljon, azért ezt ne feledje senki. Remélem, nektek több szerencsétek lesz a mellszívóval. :)

Na, bocs', hoyg idekotnyeleskedtem :oops: , de gondoltam, megírom ezeket, hátha segítségére lesz valakinek.
Különben gratulálok mindenkinek, akinek már kiderült, hoyg kit rejt a pocakja, de azért a többieknek is, üdvözlöm az újakat, és mindenkinek további gondtalan várandósságot kívánok. Na, nem búcsúzkodom :P , amikor csak tudok, írni fogok ezután is! :)

Nekem ez a 22 hetes (1 héttel ezelőtti) pocakom:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszti
A baba elveszi a neki szükséges tápanyagot az anyai szervezettől, az tuti. De ha BŐSÉGESEN rendelkezésére áll mindenféle tápanyag (azaz kiegyensúlyozott táplálkozás mellett még ilyen vitaminbombát is eszik a kismama), akkor szerintem teljesen természetes, hogy a pici, akinek most az a legfontosabb feladata, hogy növekedjen és fejlődjön, annyit hasznosít a tápanyagból, amennyit csak tud! :) Na most van amelyik baba többet tud, van, amelyik kevesebbet. :lol:
Tény és való, Sebinél napi egyet szedtem az Elevitből az első 3-4 hónapban, és szép nagy baba lett (már ilyenkor is lehetett sejteni, hogy az lesz).
Most nem viszem túlzásba, inkább sok-sok zöldség, gyümi, tejtermék (az elején napi 1 folsavat azért szedtem). Most "átlagos" a pici odabent, bár ő is 1 héttel nagyobbnak tűnik a koránál. :)
Szóval nem állítom, hogy a vitamintól biztos óriásbébi születik, de azért szerintem sokat segít benne, ismétlem, főleg ha mellette kiegyensúlyozottan táplálkozik a kismama!
Mellszívó: tényleg nincs két egyforma bimbó, de én még sosem hallottam panaszt arra, hogy vkinek méretbeli problémája lett volna a szívóval! :roll: Nem azon múlik, hogy kinek mekkora a melle, hanem hogy milyen alakú a bimbója. Én is 85C-s vagyok, de olyan lapos a bimbóm, hogy alig lehet megtalálni. :( Van, akinek meg alig gömbölyödik a melle, és olyan gyönyörűen kiállnak a bimbói, hogy csak na. Szóval nem a méret számít.
Inkább az, hogy a mellszívó mennyire képes kiváltani a tejleadó reflexet - nekem pl. sajnos nem igazán. Kézivel nem is tudtam fejni, most kapok majd kölcsön egy elektromosat, abban bízom, hátha jobb.

Judit
Na az se jellemző, hogy valaki a zsömle-tej-terhelés ellen tiltakozzon! :lol: Akkor készülj egy jó cukros limonádéra! :wink:

Kép
Kép
Kép
cas

Halihó Csajok!

Szilvi! Szerencsére minden OK, legalábbis úgy érzem. Jövő héten megyek dokinőhöz, remélem ő is ezt fogja mondani.

Benszi! Igen, sok helyen így csinálják a vérvételt, és csak ha nem jó az eredmény, akkor kell cukros lötyit inni. Nem tudom mitől függ, hogy egyes helyeken eltérnek a protokolltól.

Gem! Igen, sajnos nem csak az EÜ-ben tudnak bunkók lenni. Sajnos az emberekből kiveszőben van az empátia. :(

Amaryl! Nálunk após mindkét gyerkőc nevébe belekötött, ráadásul Pocaklakónál nagyon melléfogott, mert az eredetébe kötött bele, és nagyon tévedett. Bár én már Manónál kijelentettem az egész család előtt, hogy bármi is lesz a gyerek neve nem becézzük. A Mátékától, vagy Manókától falra tudok mászni, bár Manónak csak én hívom a többiek az első nevét használják. :evil: Ha gondolod megcsinálom a táblát, én anno lementettem, szívesen segítek. Nekem Manó mellett elég sok időm van, ő még sokat alszik napközben is. Bocsánat, nem akartam kotnyeles lenni, csak gondoltam van elég bajod anyós miatt, meg a két gyerkőccel sem lehet egyszerű. Szóval a lényeg, hogy „leveszem a terhet a válladról” ha gondolod.

Tittina! Nagyon szívesen. Nekem ez a bánásmód azért is furcsa, mert én is emberekkel foglalkoztam a munkám során és sosem engedtem volna meg magamnak ilyen hangnemet. Még akkor sem, mikor fáradt vagy rossz kedvű voltam. Párom szokta mondani, hogy az ilyen menjen el hentesnek.

Cas! A terhesgondozáson nincs is baj, bár én ott csak a saját védőnőmmel találkozom, de a vérvételen eddig még mindkét gyerkőccel megjártam, mindig volt valami kellemetlenség. :evil:

Judit! Üdv köztünk! Nem kényszerítenek rá a tejre, ihatsz helyette teát is.

Kriszti! A mellszívó nem a mell méretétől függően szívja ki a mellett, hanem mint ahogy Cas írta attól, hogy beindul-e a tejleadó reflex. Nemcsak fejés előtt, de fejés közben is néha le kell állni, meg kell masszírozni a melleket, főleg a hónalj felőli részt. Egyébként a tölcséres rész, amit a melledre helyezel elég nagy, szerintem éppen ezért, hogy a nagyobb mellű anyukák is tudják használni. Nekem AVENT kézi van, egész jó, csak elfáradt a kezem, mire kifejtem az összest, ami volt, Manó ugyanis abszolút nem szopott, mindet ki kellett fejnem. :(

Teszek fel képeket, bár én egymagam elfoglalom az egész monitort. :(

Jóccakát

Anita

Kép Ópusztaszeren Kép Apával a fürdőben Mórahalmon Kép Apával a Balcsiban Kép Nosztalgiázom, Manó 4 órája született

goodfairy

Anita
Nagyon jók a képek!!! :) És igenis csini kismama vagy, de tényleg nagy a pocid! :)
Viszont csak most tudatosult bennem a fotó láttán, hogy TÉNYLEG mennyire pici lesz még Manó, mire a pici megszületik?!?! :roll:
Ja, és pici félreértés, itt a Margitban van egy komplex terhesgondozó, ahol az összes vérvételt és cukroslötyi ivászatot meg CTG-t meg tudják csinálni.
A védőnőhöz egészen más helyre járok. :)
Ja, és egy hős vagy, hogy végig fejted a tejet Manónak!!! Nem kis meló lehetett!!!
Névadás: mikor bejelentettük a szüleimnek, hogy Sebi Sebestyén lesz, és Sebinek, esetleg Sebőnek fogjuk becézni, akkor anyám teljesen kikelt magából, hogy milyen szörnyű név, és milyen ostoba becenév, és ő akkor is Zsomborkának (!!!, férjem után...) fogja hívni! Na akkor elpattant az agyam!!! :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszti!
960gr?Azta !Hatalmas baba!Nem mérték el a hetet?Szerintem heti 1 elevit bőven elég!
Avent mellszívót kaptam kölcsönbe!
Vjudit!
2deci tejet csak kibírsz?Inkább mint a cukros lötty!
Sedith!
Szép mami vagy!gyere amikor tudsz!
Goodfairy!
Mekkora a hasad? Anyám!Most látom én is nem lesz könnyű dolgod!Felér az ikrekkel4De csini vagy és édes Manó!
Ettől a becézéstől én is hányok,de nálunk tuti fogja az anyós,csak hogy bosszantsom!
Vendég

Lányok!
Nekünk ez a névválasztás nagyon megnehezíti az életünket. Mert ugye a Babó itt az Anyuka nevét kapja, úgyhogy passzolnia kell a Dobos és a Bódi nevekhez is, hogy később átírathassuk. A becézésről csak annyit, hogy engem Apukám is, meg a Nagymamám is a mai napig Krisztikém-nek szólít. Sőt most már Anyós is. Ki nem állhatom, dehát Ők így szokták meg.

Amaryl
Írtad, hogy otthon semkit nem érdekel, hogy nem voltál túl jól az egyik nap. Nem megértőek? Bár az én párom sem értette tegnap, hogy miért nem tudok megmozdulni, a 4 óra folyamatos "egyhelybenállás" után. Azt hittem beszakad a derekam...

Benszi, Kriszti
De jó, hogy Nektek már van egy-két babaholmitok! :) Én még nem mertem semmit venni, mert mindenki arra a babonára alapoz ilyenkor. Én nem vagyok az, és asszem most már nem is fog érdekelni, hogy mit mondanak mások.

Cas
Nem lehetett kellemes Sebi születése. Én nem tudom, hogy Anya hogy volt ezzel, csak annyit mesélt el annak idején, hogy nem volt elég, hogy 4450 g-mal születtem, de a nyakamra volt tekeredve a köldökzsinór, úgyhogy a szülésznéni rátérdelt a hasára, hogy gyorsan kibújjak, elkerülendő az agykárosodás. (oxigénhiány) Ja, és Anyukám nem volt éppen egy nagy darab asszonyság... Viszont én meg szép nem voltam, mert kicsikét megviselt ez a születésem körüli mizéria... :D

Goodfairy
Nagyon csini vagy! És hát Manó??? Csodaszép baba, és hogy élvezi Apájával a vizet...

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Tegnap este érkeztünk a Balcsiról, szerencsére jó idő volt...
3x fürödtünk Manóval :P

16-tól 4D :lol: végre eljött a nap.
Aztán indulunk Szabolcsba a nagyikhoz....
szept-ben majd rakok fel képeket, remélem Manóka megmutat mindent.

Sziasztok!
Vigyázzatok magatokra és a bébikre!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kriszti
Sebi nagyon szép baba volt, csak egy picit volt tojás a feje a születéstől! :)
Anyukád előtt le a kalappal! 4450 g?! Huh! Inkább el se képzelem! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Anita
Nagyon jó, hogy feltetted a szülőszobás képet, Sebi percekig nézegette, és közben jól megbeszéltük, hogy az én pocakomból is kórházban fog kibújni a picibaba, és majd mi is így fogunk feküdni az ágyon, és akkor majd bejöhet az apjával, és majd megsimizheti a picibaba talpát! :)
A kórház szó nem annyira tetszett neki, mikor mondtam, egyből közölte "Nincs semmi baj!". :)
(Túl vagyunk egy sebészeti kalandon, és néhány vérvételen, szóval nincsenek túl jó élményei a kórházakról... :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Tényleg nagyon jó képeket tettetek fel! :) Nagyon aranyos minden kismama és meglévő manó! És persze a pocakosak is. :D :D :D :D

Cas, milyen más lehet, amikor egy "értelmes" gyerekkel közölsz ilyeneket. :) Kriszta is értelmes, de azért ő a 17 hónapjával szerintem mégsem fog fel dolgokat még. Pl. simogatja és puszikálja a hasamat, mondván, hoyg "tetó", de nem tudom, hoyg ezt csak megtanulta vagy valóban érez, sejt is valamit. :)

Egy barátnőm, tavaly, pontosan 6 héttel utánam 5050 g-mal szülte a fiát. És természetes úton. Nos, hát ... khm, khm... nem szerettem volna a helyében lenni, az biztos. :roll:

Neveken mi még ne gondolkodtunk ()legalábbis közösen nem), én annál inkább. Most is ugyanúgy állunk. Kislánynevet, biztos, hyog gyorsan találunk, de a fiúval gondban lennénk. Na, mindegy, még másfél hét, és akkor remélem, már csak egyfajta neven kell törnünk a fejünket. 10-én megyek dokihoz, és remélem, Mütyürke ne lesz szégyenlős! :) :wink:

Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Először is köszönöm az elevites, és a mellszívós hozzászólásokat :D !
Edith! Gyere, amikor időd engedi, én is van, hogy egyszerűen nem jutok gép elé napokig, mert állandóan van vmi meló, rohangálás nálunk is...de utána olyan jó ideülni hozzátok! :lol:

Cas! Hát én eszek mindenfélét, elég változatosan, 6 kiló fel is jött már, de nem érdekel, végülis nem eszem többet, mint azelőtt, annyi változás van csak, hogy a sav miatt semmi só, fűszer... :)
A baba meg annyit nő, amennyit jólesik neki, nem csinálok én ebből ügyet, az elevitet csakis azért gondoltam csökkenteni, mert néha meghalok a székrekedéstől, amit okoz. A babó meg inkább nagyobb legyen, mint kisebb, végülis vszínűleg császár lesz majd...

Goodfairy! Szerintem is hősnő vagy a fejést illetően, reméljük Korni rendesen fog szopizni...:)

Benszi! A hetet tuti nem mérték el, SŐT!, utolsó mensi márc. 8 alapján számolják hivatalosan, de tutkó pontosan márc. 16-án fogant, amikor hazajöttünk egypt-ból, ha mégsem akkor ennél csak később, szóval előbb tuti nem, mert nőnapkor megjött rendesen... :oops: :lol: Szerintem egyébként a sok-sok gyümi-zöldség+elevit miatt nőtt ilyen jól, most a nyári időszakban :lol:

Tittina! Félidő után már vásárolhatsz, én is megvártam....hülye babonák :lol: :lol: Gyorsan itt lesz ám, addig nézegess a neten, én is azt csináltam, pl. a babakocsi már ősidők óta ki van nézve, sőt bútort, de még kisruhákat is nézegettem már 16 hetesen :oops: :lol:
pl www.brendon.hu itthon sztem ez a legnagyobb babáruház-lánc.

Nekem a kolléganőm 5600 gr-mal szült természetesen, tavaly....hm :roll:

Kép
kkriszti77

Halihó!

Köszi a „bókokat”, de én nagyon nem tetszem magamnak. :( Bár büszke vagyok a pocimra, azért sosem gondoltam volna, hogy ekkora darab leszek kismamaként. Igaz, én Manó előtt sokat híztam a gyógyiktól, amiket kaptam. Néha előveszem a régi képeimet, és majd sírva fakadok, mikor látom magam rajtuk 55 kg-osként. Szerencsére a párom nem az a fajta férfi, aki piszkálja a feleségét, ha hízott kicsit. Ő mindig azt mondja, hogy akkor úgy voltam csinos, most meg így, és nem várja el tőlem, hogy majd a két gyerek után is úgy nézzek ki, mint néhány évvel ezelőtt.

Cas! Igen, Manó 14 hónapos lesz, mikor Kornél baba megszületik. Nálunk nem így van a terhesgondozás. Mindenki megy a saját dokijához havonta egyszer, vagy ha nincs dokija valakinek, akkor a védőben hetente kétszer van nőgyógyász. A beutalókat a körzeti védőnő adja, és ő végzi a vérnyomás- és súlymérést, meg persze kifaggat mindenről. A CTG-t nekem Szegeden csinálták Manónál, szerintem most is ott fogják, nem tudom, hogy a Vásárhelyi anyukáknak hogyan van, de szerintem a kórházban végzik. Sajnos sokáig nem kellett fejnem, mert Manó 2,5 hónapos volt, mikor elapadt a tejem :( , de szerencsére utána is anyatejet kapott, volt egy ismerős, akitől hordtuk. Igen, szörnyűek tudnak lenni a szülők, mikor a névválasztás van. Nem tudom, miért gondolják azt, hogy most is nekik kell nevet adni a gyereknek. :evil: Bár anyukámnak az a legnagyobb lelki bánata, hogy egyik gyerkőcöm sem kislány, merthogy ő úgy szeretett volna egy kislány unokát. Ezt szinte minden találkozáskor megkapom, majdhogy nem lelkiismeret furdalást kelt bennem, hogy nem szültem még lányt. :x A kép az őrzőben készült, Manó császáros volt, amit csak azért bánok, mert nem kaphattam meg azonnal a születése után, csak 4 óra múlva, mikor a többi babát vitték szopizni. :(

Benszi! Nálunk is próbálkoztak a becézéssel, de én megmondtam, hogy az én gyerekem neve Máté és nem Mátéka, sőt már most is tudatosítottam a kedves családban, hogy a Pocaklakó neve Kornél, minden becézés nélkül! Egyszer kétszer még „eltévesztették”, de én elég csúnyán tudok nézni – felér egy gyilkossággal :oops: – úgyhogy gyorsan abbamaradt a dolog.

Tittina! Köszi! Igazából Manó mindent élvez apukájával, sokszor féltékeny is vagyok rá. :oops: Imádja az apukáját, mikor jön haza délután, és Manó nem alszik, már ha meghallja az autó hangját, sikongat, és mutogat az ajtóra, hogy menjünk ki az apja elé. :D

Edith! Mi is így voltunk már Manónál is a névválasztással kapcsolatban. Nekem fiúnevek közül tetszik a Regő is, és szerintem a vezetéknevetekhez illene is. Persze ez csak az én véleményem.

Kriszti! Igen én is ebben bízom. Mostmár „tapasztalt” anyukaként tudom, hogy Manónál mi lett elrontva. És ezt jó tanácsként írom nektek, akik az elsőt várjátok. Akármennyire aluszékony a baba, ne ébresszétek drasztikusan a szopi miatt. Nálunk ugyanis az volt a gond, hogy Manó már 1 naposan nagyon besárgult - ennek ellenére nem tették be a fény alá - és a szoptatásokkor mindenféle drasztikus módszerrel – csipkedés, rángatás, csikizés, stb. – próbálták a klinikán felébreszteni, aminek az lett az eredménye, hogy csak sírt, de nem szopott. Persze megértem azt is, hogy ennie kell, mert különben nagyon lefogy, de nálunk csak azt érték el vele, hogy így sem evett, sőt mivel rossz emlékei voltak neki az első szopásokról, szabályosan öklöndözött, mikor a cicit a szájába akartam tenni. És akármennyire éhes volt csak cumisüvegből evett. :( Egyébként a babód méretei miatt ne aggódj. Nem hiszem, hogy attól, hogy most nagyobb az "átlagtól", óriásbébi lesz. Minden magzatnál van egy fejlődési ugrás. Ezen kívül a 20-22-dik hét után már nagyon eltérő a babák fejlődése. Emlékszem a kisebbik keresztlányom a 28 hetes UH-on akkora volt, mint egy 30-32 hetes baba, és végül épp 40 hétre 3 kg-mal és 50 cm-el született.

Majd elfelejtettem, az én kis Pocaklakóm két napja olyan aktív, hogy sokszor szinte fáj, akkorákat rúg. :oops: :roll: :) Össze-vissza forgolódik, tegnap párom méterekről látta a hasam „hullámzását”, aztán délután egész a jobb oldalra volt csúszva, majd úgy éreztem, mintha lefele fordult volna. Most is ahogy ülök a gép előtt folyamatosan mocorog, de reggel is arra ébredtem, hogy helyezkedik. :D

Na, megint sikerült kisregényt írnom. :oops:

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Edit
Sebi már nagyfiú, és egyébként is érettebb a koránál, szóval vele már egy csomó mindent remekül meg lehet beszélni! :) Sőt, mostmár ha babakocsit lát, és nem velem van, akkor elmeséli az adott babakocsi-tologatónak, hogy nekünk is lesz ám picibabánk! :) Nagyon aranyos lehet! :)
Azért arra kíváncsi vagyok, hogyha már néhány hete itt ordít majd a kistesó, és folyton osztozni kell anyán, akkor mekkora lesz a szerelem... :oops:

Kriszti
6 kg az teljesen korrekt! Egyél amennyit és amit jól esik, én se diétázok (na jó, igyekszem semmi édességet nem enni, de engem terhesség nélkül is rettentően hízlal a cukor).
Ha meg szorulásod van az Elevittől pláne érdemes ritkítani...
Egyébként miért kell császárra készülnöd?

Anita
Az én uram kimondottan elégedett az előző terhességemmel végbement válozásokkal (2-3 kg maradt csak rajtam, de az mind a mellemen, és főleg a fenekemen, pedig egyik se volt kicsi előtte)! :lol: :lol: :lol: (Azt azért hozzá kell tennem, hogy ő se egy ropi alkat a maga 100 kilójával...)
Terhesgondozás: akkor jó sokfelé kell rohangálnod! :roll: Hát igen, mindenki mondta nekem is, hogy becsüljem meg magam, mert ritka az ilyen komplex terhesgondozó, ami Margitban van... (bezzeg szülészet meg már nincs hozzá, brühühűű...) :cry:
Lány-unoka: azért az szörnyen bosszantó lehet, hogy anyukád ilyen, mintha legalábbis tehetnél róla, hogy fiú vagy lány lakik a pocakodban?! :evil: Néha anyu is felvetette, hogy milyen jó lenne, mert lehetne végre fodri-bodri cuccokat venni neki, de nem nyaggatott vele szerencsére. :roll:
Ja, és apára ne légy féltékeny, majd pár hónap múlva, amikor olyan anyás lesz Manó, hogy wc-re se tudsz elmenni nélküle visszasírod majd még ezt az időszakot. (Sebinek olyan 1,5 éves kora körül volt az első ilyen időszaka, aztán kinőtte, és most pár hónapja megint. Remélem karácsonyra megint túl leszünk rajta, különben szegény pici nem sokat kap belőlem a szopin kívül... :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Rég nem jártam erre. Rengeteget melózok, a lakásfelújjítás csúszik, így mostanába fognak nekiállni. Most visszaolvasni nincs időm, de a hétvégén bepótolom most már otthon is van net.
Voltunk uh-on 830 gramm a kiscsaj minden rendben van. A terheléses cukor vizsgálat is tökéletes lett, híztam 3 kg-t ami szerintem nem rossz.
És akkor egy kép:
Kép

drumka

Cas! A szemészem (akihez 10 éve járok, kontaktlencséért) mondta, hogy szerinte tuti császár lesz majd a szemfenekem miatt, egyébként mindkét szemem -7-es, de itteni szemészeten még nem voltam, hogy szakvéleményt mondjanak...lelkiekben már felkészültem... vmikor a jövő, vagy utáni héten akarok vizsgálatra menni, úgyis kell a belgyógy. is...

Drumka! Annnnnnnnnnnyiraaaaa édiiiiii cukipofi a bébi!!!!!! :lol:

szerdai uh-ról néhány kép:
Kép Kép
Kép

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Drumka, Kriszti
Nagyon édesek a Babók! :)

Goodfairy
Nagyon aranyos lehet, ahogy Manó rajong az Apukájáért. Valahol ez érthető is, mert hát egész nap Veled van. :) És így talán könnyebb lesz majd, ha megszületik Kornél Baba.

Kriszti
Én is kinéztem már egy babakocsit. Jobban mondva az unokatesóm nézte ki. Ő is kismama most (Mikulás környékére van kiírva), és a budaörsi Brendon-ban dolgozott. Teljesen megbízom a válsztásában, mert Ő ott közelről tanulmányozhatta a kínálatot.
Te milyet néztél ki? Manóé nincs már meg? Vagy az kell még Neki?

Képzeljétek! Tegnap éjjel már egészen biztos, hogy a Törpét éreztem. Háromszor is megpiszkált, de kívülről még nem éreztem a kezemmel. Annyira fantasztikus érzés volt... :) :) :)

Bejelentkeztem dokihoz, de ez még csak ilyen háziorvos-szerűség. Csakhogy itt először Őt kell meglátogatni, Ő kér időpontot a kórházba. Ha nincs semmi baj, akkor havonta kell orvoshoz menni - felváltva Őhozzá és a kórházba.

Amióta nem jelentkeztem, kaptam egy hírt. A nálam 6 évvel fiatalabb hugom is terhes. Kétféle dolgot mondtak Neki: február 22-re írták ki, viszont elvileg most 12 hetes. Dehát ez sehogy sem stimmel. Na mindegy. Lényeg, hogy az Apukánk kétszeres nagypapi lesz.

Kép
tittina1982

halihóó

babák nagyon aranyosak!!! :) :)

Kriszti!
légszi mutass képet a barcás rugiról!!! apa hadd sárguljon :) és ti hol is voltatok? ez a barca stadion??

Tittina, ez aztán a jó hír! :) apukád most rögtön kétszeres nagypapa lesz, és kétszeresen aggódhat :)
én úgy örülnék, ha a tesómnak lenne egy megbízható hapsija, és terhes lenne, és együtt babáznánk. mi elég közel akunk egymáshoz, úgy könyebb lenne mindkettőnknek. már lennék én is nagynéni is :)

KépKép
KépKép
and

Tittina! Én először Concord babakocsit néztem ki hordozóval, mózessel, de mivel 12-13 kg, így úgy döntöttünk, hogy a Jané Nomad lesz, tök uúgy néz ki szinte, 6,5 kg, árban kb. uaz, mózessel hordozóval, de Jané (spanyol márka) nincs a Brendonban, csak az elefáni babadiszkont, és a babycenter forgalmazza, de úgyis Pestre kell menni érte, vagy pedig Bécsben szeretnénk szétnézni vmikor okt.-ben.
Kép

Kép
kkriszti77

And-apának :lol: :

Kép

Kép
kkriszti77

And! Igen ez a Barca stadion, várj van jobb kép is még:
( Kép nem bírtam jobban lefényképezni a fényképet)

Kép
kkriszti77

Cas!
Probald mar meg idecsabitani a forumra a brusszeli baratnodet! Nekuk nagyon jol jonnenek a baratok, nem tudom, ok hogy vannak ezzel…. Meg ugye az is kozos pont lenne, hogy mindket helyen mostanaban jon a baba.

Kriszti!
Tenyleg hatalmas a babad!
Es szerintem sem az Elevittol fugg a sulya. En vegig szedtem az Elevitet Rebekaval valo terhessegem alatt, es 3050 grammal szuletett. Most viszont mar csak hebe-hoba szedem, mert elegge megfogott, es ez a heti 2-3 szem pont elegnek tunik. De inkabb a dokiddal konzultalj!
A mellszivonak pedig tenyleg nincs meretezese. Attol fugg, hogy mennyi tejed van, hogy mennyi tejmirigyed van, es ezek mennyire intenziven termelik a tejet. Tudok jumbo meretekrol, akiknek egyaltalan nem volt, es egesz kismellu nokrol, akik viszont tejcsardat nyithattak volna. Nekem nem kicsi a mellem, de igazan nem volt nagyon sok tejem. Szoval en rendesen radolgoztam ejszakai fejesekkel, es igy szoptattam 14 honapig. Remelem, Zsofinal sem lesz rosszabb a helyzet. A szoptatas az egyik legjobb dolog!

Edith!
Sokat gondoltam rad, csak a neved nem jutott eszembe, ezert nem emlegettelek. :? Orulok, hogy jol vagytok, es nagyon szep kismami vagy! Csak igy tovabb!

Anita!
En is az AVENT kezi mellett tettem le a voksot, de vagy egy oramba beletelt, mig ejszakankent kifejtem legjobb esetben 150-200 ml-t a ket mellembol. Van esetleg otleted, hogy milyen (nem kezi) mellszivoval probalkozzak???
Jok a furdos kepek! Latom, elvezte a picur! Es apaja is! A korhazas kep pedig nosztalgiat ebresztett bennem is!
Es a fejes temahoz: a baratnomnek is hasonlo gondjai voltak, elso picilanya nem volt hajlando szopni, neki meg volt egy csomo teje, igy 6 honapig napi 4 orankenti rendszeresseggel fejt. Hadd ne mondjam, hogy ez mivel jar! :? Aztan a ferje megunta, es egyszeruen leallitotta ezt az egesz "orultseget". A gyerek, ugyan bimbovedovel, de egy nap utan elkezdett szopni, es folytatta meg ezt kb ugy 8 honapon keresztul! Ugyhogy en igenis sokaig probalkoznek a szoptatassal, hadd dolgozzon a bebi is. Mert Mano mellett mar nehezen fogod tudni kivitelezni a folyamatos fejest!
Most latom, hogy 2 es fel honapig tudtal szoptatni! :cry: Ne add fel, hatha ennel a bebinel tobb tejed lesz!!!! Es o is besegithet, ez adjon remenyt! Neki sem art, ha dolgozik egy kicsit!

Cas!
A Sebi igenis nagyon aranyos nev. Arrol nem is beszelve, hogy mindenki ugy becezi a sajat gyereket, ahogy neki tetszik (kesobb pedig ahogy a gyerek hagyja...).
Hogy alltok a tejtermekekkel?

Babaholmi tema:
Kezdetben ugy gondoltam, hogy az en babam a vilag legjobb minosegu, legalaranyosab, ugymond legcukibb (pfuj de utalom ezt a szot) cuccokat fogja hordani. Aztan meg elozo terhessegem alatt elkezdtem felderiteni a hazai babaruhapiacot, es ketteallt a fulem a 2790 Ft-os rugiktol, meg a 20.000 forintos 56-os meretu overalloktol. Kiborultam, hogy igy semmire nem lesz penzem, es hogy mibol lesz igy a gyerekemnek ruhaja. Aztan elkezdtem borzezni, es mara mar sajnos szenvedelyemme valt a turkalas. Nagyon jo, es tenyleg olcso dolgokat lehet kifogni (gyakran jobb es olcsobb itt Belgiumban, mint Magyaroszagon volt). Olyan ruhakat meg cipoket turok, hogy eszre sem lehet venni rajtuk, hogy hasznaltak. Szoval en ajanlani tudom mindenkinek, hogy tegyen egy kort a bababorzeken is. Megeri!

Tittina!
Orulok, hogy mar erzed a torpet! Most meg csak cirogat, de kesobb mar boxolni fog!!!

Holnap megyunk nodokihoz, meg UH-ra, kivancsi vagyok, most hol tartunk meretileg. Bar biztos csak annyit fog mondani a doki, hogy minden OK (remelhetoleg), de ezzel azt hiszem, be is fogom erni.

Es egy kep Rebekarol. Bealvas kaja kozben. Egesz nap nem volt hajlando aludni, es este 7-kor igy nezett ki:

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Megint nem jelentkeztem, de most igazolt a hiányzásom, mert pénteken elutaztunk és csak vasárnap hajnalban érkeztünk haza.
Jólesik, hoyg nem felejtettetek el! :wink: :P

Gemini, milyen édes a nagylány! Elhiszem, hoyg nagyon fáradt volt már, ha nem aludt egész nap!

Babaruhák: Én egy hatalmas dobozzal kaptam sógornőmtől. Kb. 80x60x80-as méretei voltak a doboznak, úgyhogy volt benne, szinte minden, ami csak kellhet. persze, nem volt minden kifogástalan állapotban, de a cuccok 90%-a használhatüó volt. Az más kérdés, hoyg nem tudtam használni mindet, mert olyan gyorsan nőtt Kriszta!
Ezenkívül kaptunk ajándékba újakat és megvoltunk élve. Én két újat vettem neki legelőször, az első ruháját, amibe öltöztették, és azt, amiben hazahoztuk. Perzse, aztán rendre még vásárolgattunk. Viszont most már én is sok mindent veszek neki túrkálókból. Nem a neten, de itt nálunk elég sok használtruha-kereskedés van, ahol, mint gem is írta, sokszor vadiúj cuccokat lehet potom összegért megvenni. A picinek sem fogok egyelőre sok mindent vásárolni, majd megláom, miután megszületik, mire lesz még szükség. És most már tudom, hoyg Krisztával miket használtam, íg csak azokat a ruhákat fogom kimosni a meglévőkből.

Egyelőre egy kiságyat kell beszereznünk, amit nem azért mert nincs, hanem más okból. A gyerekszobában van a ksiágy, amiben még Kriszta alszik, de nincs más ágy, tehát a picivel nem tudok majd egy szobában lenni. (az első 3 hónapban pedig feltétlenül egy szobában szeretnék lenni vele.) Még nem látom azt a lehetősget, hoyg Kriszta átszokik nagyágyba, ezért ez kihúzva, így maradt, hoyg a picit költöztetjük magunk mellé. Arra gondoltunk, hoyg egy utazóágyat veszünk, aminek utazáskor is, ugye, hasznát vehetjük, és az első időszakban abban lenne. Aztán majd, akár mindkét ágyat áttehetjük a gyerekszobába tavasztól. :)
Ezenkívül majd egy babakocsi is kell, mert a Krisztáénak kitörött a kereke. em is volt valami jó minőségű, nem is szerettem. Kiskád, etetőszék, ilyesmi van, úgyhogy ezek nem kellenek már. Ja, majd még egy kocsiülés kell, de azzal is ráérünk, egyelőre egy hordozót kapunk kölcsön. Ezt Krisztával is kölcsönkaptuk.

NA, épp eleget írtam, írjatok ti is! Hogy telt a hétvégétek?
Szép napot mindenkinek! Itt esik az eső. :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith!
Ugye mennyivel konnyebb a cuccok osszeallitasa a masodik gyerkonel?
Az utazoaggyal vigyazz, hasznos darab, de csak nehany ejszakra. Egyresz a matraca nem tud olyan kenyelmes lenni, mint egy rendes kisagy matraca, es ne feledd, hogy egy ilyen csopp gyerek meg meg sem tud fordulni, ugyhogy nagyon fontos, hogy mire fekteted.
Masreszrol pedig, es erre nekem is masok hivtak fel a figyelmemet, hosszu tavon akar meg a pici latasat is karosithatja. Olyan belole kifele nezve, mintha egy suru szunyoghalot feszitettek volna ki kored. En nem kivannam egy gyereknek sem.
Anno mi a kisagyat is hasznaltan vettuk. Az volt az egyetlen, ami neten keresztul, de jo vetel volt, es matraccal egyutt kijott 18ezer forintbol. Szoval ne erts felre, nem akarom megjatszani a nagyokost, meg te tudod jobban, hogy jottok ki anyagilag.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Drumka, Kriszti
Naggggggyon édesek a lurkók a képeken!!! :)
Az a Jané kocsi, pedig nagyon korrekt! Ismerősnek van ez a márka, és nagyon szeretik ők is. Ja, és a Barcás rugi nagyon komoly! :D

Tittina
Milyen kocsit néztél ki? Én utálom a régi nagykocsinkat, erősen gondolkodom rajta, hogy eladom és veszek másikat...
A mocorgáshoz gratula!!! :D

Gem
Meghívtam ide a barátnőmet, remélem jön majd, és gyakran ír, bár ő is sokat dolgozik! Most még itthon vannak, majd ha visszamentek (pár nap), akkor elkezdem nyaggatni, hogy nézzen be ide ! :)
Mellszívó: tudtommal már az Aventnek is van elektromos. Illetve én egy Medelát fogok kölcsön kapni, sokan dicsérik, majd beszámolok! :)
Tejtermékek: próbálkozunk. Az alapot most a Beba2 tápi adja, ez már egész tejízű, azóta minden reggelire "tejbe"rizst kell főznöm neki reggelire. :) Aztán ma kilegelt pár csík trappistát a tálból, remélem nem lesz gond. Meg evett már olyan sütit, aminek a tésztájában volt joghurt. De nagyon még nem merek neki adni, 1 hét múlva megyünk kontrollra, ha ott a dokinéni engedélyezi, akkor utána hajrá tejtermékek! :)
Rebeka nagyon édes a képen! :) Ezzel a "nem-akarok-aludni" dologgal mi is küzdünk néha, de szerencsére ha sikerül beédesgetni az ágyba, és odabújok, meg olvasok egy mesét, akkor 5 perc múlva alszik! :D

Börzézés
Én is nagyon szeretem őket!!! Sajna csak ritkán jutok el, és most pocakkal pláne vhogy nehezen indulok neki, de ha elmegyek, mindig nagyon élvezem, és nagy halom ruhával jövök haza. Olyan sok ruha kell egy ekkora gyereknek, és olyan gyorsan növi ki őket, hogy ki győzné azt pénzzel?! No meg inkább legyen kicsit lestrapáltabb a gönc, az legalább nem idegesít, hogy mivé lesz a játszótéren (mert hát napi kétszer ott vagyunk). így én is pulcsi, gatyát, mindenféle felsőruházatot simán veszek neki börzén, és tényleg lehet jó minőségűeket kapni jó áron! (Felénk az angol használtruhások jönnek főleg a börzékre, no meg anyukák.)
Amit nem vennék itt, az body, atléta, alsógatya, abból "jár" az új! :) És persze azért az ünneplői is újak. De ennyi.
Ja, és Sebi ruháit is mind eltettem, igaz azok elég fiúsak, de annyi baj legyen, majd adok a Picire hozzá rózsaszín kalapot! :lol:

Edith
Van abban, amit Gem írt az utazóággyal kapcsolatban, de a probléma szerintem kivédhető (főleg, hogy csak néhány hónapról van szó):
- én vágatnék/vennék bele egy rendes kemény szivacsmatracot huzattal, így azon nyugodtan aludhat a pici hosszabb távon is, mert a saját matraca arra tényleg nem alkalmas
- a "rácsozása" pedig nem zavaró, ha tényleg csak aludni van benne a baba, nem éjjel-nappal
Később valóban praktikus darab az utazóágy, ha sokat jöttök-mentek, és ha Krisztát pár hónap múlva átteszitek rendes ágyra, akkor a kicsi mehet a rendes rácsosba, és nem kell két rácsoságyat kerülgetnetek...
Szerintem.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Gem, látom Cas már megelőzött a fele válasszal. Pontosan így gondoltuk, hoyg normál matracot teszünk bele, hisz az a kb 2 cm vastagságú, amit vele adnak, az nem megfelelő.
Arra viszont, hogy zavarná a babát, senki nem hívta fel a figyelmemet, úgyhogy köszi. De én úgy tudom, hogy az utazóágyaknak csak a két rövid oldalán van háló, oda meg még nem fog kilátni a baba, a két hosszú oldala pedig valamilyen normál anyagból van. legalábbis a tesóm, aki most épp MAgyarországon van, és meg szándékozik venni az ágyat, így mondta. Ez nem a járóka, ami tiszta háló, hanem táska alakúra összecsukható utazóágy.
Különben talán rácsvédővel is ki lehetne húzni az első periódust. Mert krisztát valóban később normál ágyba szoktatnánk, és Mütyürke kerülne a kiságyba. Utazni meg rengeteget utazunk, legalábbis ez a nyár nagyon olyan volt! :D

Megyek, mert kész az ebéd. Majd még jövök!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tittina örülök, hogy te is érzed a mozgásokat. Fura, mert én leginkább csak este érzem, ha már vízszintesbe vagyok, vagy ha sokáig olvasok egy helyben, néha akkor is.
Még én sem vásárolgatok. Pedig már olyan jó lenne. Egyelőre 2 ruhadarab díszeleg a szekrényemben a babaruháknak fenntartott helyen, egy édes kis farmerruha, amit még 2 éve vettem egy turiban, mert nem bírtam otthagyni, és a 12. heti ultrahang után vettem egy kis zoknit.
HOlnap megyek újra ultrahangra, remélem kiderül, hogy fiú, vagy lány, és utána veszek egy rugdalózót. De az olyan igazi vásárlással még mi is várunk októberig.

Pénteken megszületett az unokahúgom, íme a kis drága.

Judit

Kép Vendégh Viktória (3 kg, 52 centi)

Kép
vjudyt

Edith!
Ha normal matracot es "racsvedot" teszel az utazoagyba, tenyleg atveszelheto vele egy bizonyos idoszak. Meg nem mondom neked, hogy a mienknek melyik oldalan van halo, mert mar annyira regen hasznaltuk...

Judyt!
Nagyon szep az unokahugod, es udv kozottunk, meg nem is koszontottelek!

Cas!
Tetszik ez a "kilegelt nehany csik trappistat" szoveg! Remelem, izleni fog neki a sajt, az egy nagyon jo dolog. Es koszi az infot a mellszivokrol, azt hiszem, futok majd meg nehany kort ebben a temaban...

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok Lányok!

Bocsi hogy eltűntem. Pont az utazásunk előtt nagy káosz alakult ki a cégemnél (de ezzel nem untatlak benneteket). Még az indulás napján is dolgoztam.
Ma megpróbáltam mindent visszaolvasni, de a mai hozzászólások még hátravannak :) .
Most csak gyorsan felteszek egy pocakfotót és két képet a nyaralásról. Nekünk sajnos közös fotónk nincs, az valahogy kimaradt, nem kértünk meg senkit hogy csináljon rólunk. :(

A baba és mama képek édesek, persze a kisgyerkőcösek is :D

Babacuccokból mi is kezdünk jól állni, de a kiságy még hiányzik és egy-két alapruha.
Benszi, Ti aztán már jól felkészültetek :D .
A mellszívó és cumisüveg készlet még nálunk is hátravan, no megy egy halom cucc még :D .

Na holnap tényleg írok bővebben.

Ja, Judit mi is az Istvánban szülünk! Elöször is üdv neked és írd meg hogy ki az orvosod. Nekem Dr. Boros Judit és imádom, életem legjobb nemcsak nőgyógyásza, hanem orvosa is!!!

Réka

Kép
solymosy

És akkor a képek :lol:

Kép

Már megint nagy a kép mérete, megőrülök. Akkor a többit csak holnap, mert Apa már itt toporog körülöttem a gép miatt :lol:

Kép
solymosy

Edit
A két hosszanti oldalán van "szúnyoghálós" ablak, a rövidebb teljesen zárt. Legalábbis a miénk. De szerintem ennek nincs túl sok jelentősége, ha úgyis csak alszik benne a pici.
A hálós járókánál az a baj, hogy éppen akkor van benne a gyerek, amikor ébren van és aktív, azt meg tudom érteni, hogy az tényleg nem tesz jót a látásának.

Judit
Tegnap én is voltam bababoltban, teljesen elgyengültem a sok fodros-rózsaszín kislányruci láttán! :)

Gem
:)

Réka
CSini a pocid! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Nem akarta megnyitni a hozzászólás ablakot :evil: , de végül kicseleztem! :wink:

Nincs valami nagy forgalom ma! :(

Cas, most már mindegy, hoyg hol van hálója, gondolom, már megvették, és valóban, nem abban lesz naphosszat! Úgyis igyekszünk majd minél hamarabb áttenni a kiságyba, de Krisztát sem szeretném túl drasztikusan kiszedni belőle. Majd, ha úgy látom, hogy elég érett hozzá. Most még csask abban hajlandó egyedül elaludni, ha nem, ringatnom kell, és ehhez sem kedvem, sem erőm már. (főleg az utóbbi.)

Készítettem ma fotókat, ugyanis (egyelőre) kéthetente fotózom a pocót. És már 24 hetesek vagyunk! :D :D :D :D

24 hetesen:
Kép Kép
Krisztával ma:
Kép Kép
HA nem bánjátok, van még néhány hétvégi kép is:
Kriszta a rokonokkal és Boxival:
Kép
Takarítónő:
Kép
A takarítónő elfáradt:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Vagyok én is, csak nagyon ritkán.

Pocak képek nagyon csinosak, a gyermekek pedig nagyon édik. :)

Én még sehol nem vagyok a pakolással, vásárlással, pedig ha most jól belegondolok durván van még 8-9 hetem hátra, és még el kéne rendeznem a 2 gyereket, ruhákat előszedni stb. Bencére most jön rá, hogy ő neki már nem jó a kiságy, így heverőt kell neki venni, mondjuk akartunk is, de idáig nem nyilvánult meg, hogy ő jobban szeretne heverőn aludni. Tegnap közölték, hogy nagyon fiús a pocakom, mivel csúcsosan nő, és a két fiúval is így volt, de reménykedek, hogy kislány, de ez csak 17-én derül ki, ha kiderül.

Nem tudom már ki írta, hogy anyós véget választunk rövid nevet, de nem csak ő miatta, párom és én se szeretjük a túl hosszú neveket, és anyósnak tök mindegy hogy rövid vagy hosszú, úgy is tudja ragozni a becézéseket.

Nem tudom mi van mostanság a Márkkal már több mint egy hete mindenért hisztizik, nem fogad szót, már tiszta ideg vagyok tőle. :( Semmi se jó neki.
De már jövő héten megy oviba, remélem ott egy kicsit lenyugszik, és szó fogadóbb lesz.

Anita!

Megköszönném a táblázatot, de csak akkor ha nem nagy gond.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Edit
Sebi pont ennyi idős volt, mint most Kriszta, amikor már csak ordítani volt hajlandó a kiságyban, és megkapta az én régi heverőmet. :) Szóval azóta ott alszik.
Az tény, hogy akkor már hónapok óta úgy alugt délután is, meg este is, hogy az ágyon (a szobájában volt egy) odabújtam hozzá, és mellettem aludt el, majd áttettem a kiságyba.
így nem volt probléma az új ágyon az altatással.
Most kicsit nehezebb, mert már egyfolytában dumálni akar, amitől persze nem alszik, de odabújok mellé, lehunyom a szemem és "alszom" (de semmiképp se válaszolok), és akkor 5 perc alatt elalszik ő is.
Azt nemtom, ha meglesz a kistesó mi lesz... :roll: Volt pár hét, amikor du. magától is simán elaludt délután, remélem akkor is sikerül rávenni majd... :roll:

Amaryl
Én se vettem még semmit a picinek. A legszükségesebbek úgyis megvannak, a többit meg majd szülés előtt pár héttel ráérek beszerezni. Gondolom ez nálatok sincs másképp... :)
Bár ma már nagyon megnéztem a rózsaszín rugikat... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

And
Mielőtt kiköltöztem ide, mi is egy faluban laktunk a húgommal. Járhattunk volna együtt vizsgálatokra, meg ilyesmi, dehát ez nem így alakult... Viszont az is nagyon gáz lesz, hogy mi majd csak olyan nyár környékén fogunk tudni hazamenni, úgyhogy kb félévesen látja majd a család a babót. (Még mindig nincs nevünk)
Babakocsi
Apa azt mondja, hogy szerinte teljesen felesleges új kocsit venni. Ennek az az oka, hogy az egyik ismerős 20 euroért vett egyet bababörzén, és teljesen úgy néz ki, mintha új lenne. Állítólag nagyon ki lehet fogni. (Holnap én is utánakérdezek, hogy a mi városunkban van-e ilyen "turkáló" szerűség.
Amúgy a Graco QuattroTour Deluxe TSB nevezetű kocsit néztük ki, de a Jané Nomad is ugyanaolyan, mármint nagyon hasonló. Úgyhogy most már nem ragaszkodom a márkához, de megvan az elképzelés. :)

Kriszti
Beírtam a keresőbe a Janét, és beadott egy-két fórumot is, amibe beleolvastam. Azt írták, hogy senkit ne tévesszen meg, de csak a váz súlya a 6,5-7 kg. Számold hozzá, amit beleteszel )mózes vagy hordozó). Bár lehet, hogy még így is könnyebb, mint a többi ilyen kategóriás járgány.
Nagyon komolya "Barcás" rugi, majd besárgultam az irigységtől. Amúgy a kedvenc színem a narancssárga...

Cas
Nagyon gratula a tejes dolgokhoz! Szorítok, hogy ezután is minden rendben legyen, és a kontrollon is rendben találjanak mindent.

Gemini
Nagyon édes a bealvós kép Rebekáról! :)
És igazad van, mégcsak cirógat... Apa meg bánkódik, mert Ő még nem érzi...

VJudyt
Gyönyörű az unokahúgod!
Én is ugyanúgy vagyok, mint Te. Csak azért írtam éjjelt, mert 7végén fél 1-kor eküdtünk le, és akkor volt aktív a kis Drága. Tegnap délután TVzés közben éreztem...
Várjuk a híreket az UH-ról!

Réka, Sedith
Jók a pocifotók! És Kriszta a tejfölszőke hajával...

Ja, mielőtt el nem felejtem! Apa megvette az első babacuccost. :)
Kép

Kép
tittina1982

Sziasztok!Nem tűntem el,csak sokat pihentem,mert eléggé keményedett a hasam és sok méhösszehúzódásom volt!No meg a kúva hidegfrontok!!!!

Tittina!
Én nem foglalkozom a babonával,csak annyira,hogy amint jó volt a genetikai UH,startoltam shoppingolni!Gratula tesódnak!Ugye milyen klassz dolog,mikor már kívülről is érzed a rúgást?

Kriszti!
Nekünk is Jané van,csak ikres a 2007-es modell!Mindenhol ennyi,mint nálunk,mert mi is kiakartunk menni érte Bécsbe!Viszont ha valami baja lenne,csak ott csinálják meg garanciába,itt nem!A legolcsóbb az Elefániában volt a Bocskai úton!Ott vettük meg mi is!
Szerintem mózest ne vegyél,mert a férjem megemelte és gyerek nélkül kb.15kg!És cirka 2-3 hónapig használnád a mózest,abból 6hétig azért otthon vagy vele rögötn,de nem akarok beleszólni!Engem lebeszéltek a mózesről és 50-el drágább lett volna ,de mégis azt mondták nem éri meg!Nagyon klassz az UH kép!

Goodfairy!
A gyilkosnézés az nálam is bejátszik!

Gem!
Annyira helyes lánykád van!Hogy áll atatarozás?

Sedith!
Helyes a családod és te is szép mami vagy!

Solymossy!
Alakul a pocak!

Amaryl!
Otthoni helyzet jobb lett?

Cas!
Mi van Sebi tejivásával azóta?

Ma megyek bálnabalettra,már alig várom!
Tegnap apa kifestette aszobát és feletettük a díszcsíkot!Ha kész lesz minden rakok fel képet!
Vendég

Sziasztok!
Bocsi a zavarásért, remélem nem orroltok meg érte :oops: Feltöltöttem a kislányom, Zsófi 62-68-as tündéri ruháit, szerintem nézzetek be, érdemes. A ruhák szinte új állapotban vannak, semmi folt vagy egyebek.
Itt megnézhetitek:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=229193
Köszi: Móni

Kép
Kép
bogumil

Benszi!
Koszi az erdeklodes, haladunk. Most mar azert nincs az az oltari nagy kosz, de munka az meg rengeteg. Parom a konyhabutoron ugykodik, Isten tudja, mikor lesz kesz. De mar elkezdtuk kipakolni a konyveket, meg a ruhasszekrenyt is feltoltjuk (vasarnap csak vasaltam), szoval lassan, de biztosan haladunk valamerre.
Felavattuk az uj tevenket (nem allat, hanem televizio), amit meg masfel honapja vettunk, majdnem elbogtem magam, hogy nekem ilyen szuper kis tevem (ez sem az allat!) meg sose volt. Persze hogy a legolcsobbat vettuk, de akkor is tok szuper.

Tittina!
En megneznem a helyedben a www.ebay.ie oldalt. En a belga valtozatat szoktam mostanaban nezegetni, mert szeretnek jarokat venni (a mostani hazunkban mar vegre elferne...)
Meg nem vettem semmit ezen az oldalon, de a baratnom itt vett egy testverbabakocsit, egeszen barati aron. Szoval kukkants ra szerintem!

Rebekanak ma volt az elso napja a bolcsiben. Illetve itt nincs is bolcsi, csak egy otthon levo csaj vigyaz nehany gyerkocre. Allitolag gyermekunk az elso 3 es az utolso 3 percet vegigbombolte. A kozotte levo 4-5 oraban eleg jol elvolt. Olyan furcsa, tiszta lelkifurdalasom van, hogy ugymond "lepasszoljuk" a gyereket, de hat neki is kell a tarsasag, a parom is elkezd intenziv flamand tanfolyamot a jovo heten, meg Rebekanak is szoknia kell, hogy flamandul beszelnek hozza, mert februartol mar iskolaba megy :cry: (itt ket es fel eves korban kezdodik a suli, de ez meg termeszetesen csak az ovoda megfeleloje).

Most megyek a dokinenimhez, remelem, nincs semmi baj az eredmenyeimmel, es az UH is rendben lesz. Amiota ez a rubeolas ijesztgetes volt, mar teljesen para vagyok.

Szep estet mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?