A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Jó reggelt!

Először is: ZILL, GRATULÁLUNK!
Épp talán a múlt héten kérdeztelek, hát persze, hogy nem válaszoltál. :) Azért majd, ha némi lélegzetvételhez juttok és van kedved, tényleg mesélhetnél egy kicsit.
Mi már csak ilyen követelőzősek/kíváncsiak vagyunk. :oops: Gyönyörű a babád, remélem, jól vagytok. Sok tejcit kívánok, és pihenj sokat.

Heni, te meg tavaly ilyenkor finiseltél, és olyan türelmetlen voltál már, ha jól emlékszem. De Beni alig változott. Vagyis csak méretre. Akkor is ilyen óriási szemei voltak. :) Most meg csomagolod a szülinapi ajándékot.

Mi végre újra normális mederben alszunk, vagyis hát Melinda mert én ma éjszaka semmit nem aludtam. Néha elszenderedtem, de azt hiszem a vérnyomásom felment, mert úgy éreztem a fejemet, mintha megittam volna két kávét.
De képzeljétek.
Tegnapelőtt valóban felhúztam magam. A segítőnk jó fej, mindent úgy csinál, ahogy kérjük, Melinda is szereti De most teljesen megütközött azon, hogy Melinda gyakran darabos kaját kap (felszeletelt zöldséget, gyümölcsöt) és ezt a kezével eszi. Mi is segítünk, de néha el sem fogadja, ő maga akar enni. Mari (így hívják) meg ki volt akadva, hogy "De hát kanállal is ugyanolyan jólesik neki és időt energiát spórolsz meg, meg korai" és ilyen baromságok. Elmondtam neki még egy soron, hogy Melinda ezt két hete így csinálja, szereti, és nem akarok időt és energiát spórolni. Erre ő megint jött, d emár vagy tizedjére, hogy ezt nem csinálná, aztán már áttért kijelentő módra és akkor már elegem volt belőle, hogy gyakorlatilag magyarázkodok, hogy ezt mi mért így csináljuk. Határozottan ki kellett jelentenem, hogy DE MI EZT ÍGY KÉRJÜK és ennyi. De nem bírt napirendre térni ez látszott rajta, és ha holnapután jön, el tisztázni kell vele, hogy elégetettek vagyunk vele, és meghallgatjuka véleményét de mi úgy csináljuk ahogy jónak látjuk és neki is így kell. Nekem nem az a fontos, hogy ő mit gondol, hanem a gyerekem. Végülis ezt már akkor is belátta, és a munkáját sem akarja elveszíteni, aztán visszatért a feltételes módra, de ez nagyon nem tetszett. A páromnak pláne nem. És furcsa volt, mert eddig ilyen nem történt. Ráadásul nagyvonalúak vagyunk, mindig felkerekítjük a díját és nem kérem, hogy takarítson, másutt ugyanezért a pénzért mindent meg kell csinálnia a háztartásban is amíg alszik a gyerek.
Bébiszitter koromban egy szörnyű szülő-pár engem is olyan dolgokra kért, amikkel nem értettem egyet és ráadásul a kicsit szemlátomást zavarta, de tudtam, hogy nincs beleszólásom. Ordított utánam minden nap a kislány mert pl. azt nem tartottam be, hogy minden kaját beletömjek, meg hogy ne babusgassam, de inkább eljöttem. A másik, kedvenc helyemen úgy és annyit ettek a picik, amennyi jólesett,a kislány másfél évesen a levest egyedül. De ismerek nyolc hónapos kislányt, aki szintén pakolgatja a szájába a darabos ételt. Mondtam is Marinak, hogy azért mert ő eddig még nem látott ilyet, ez még létezik és működik.
Úgy döntöttem, hogy nem minden etetést bízok rá, legfeljebb majd zavarja a tétlenkedés addig, de engem meg az zavarna, ha tudnám, hogy nem szívesen teszi, amit tesz és ezt Melinda is megérezné.
Én nem vagyok jó konfliktus-elrendező, de igyekszem, viszont ebben nem tűrök ellentmondást. ha elrontunk valamit, ami hibánk lesz.

Bocs a kisregényért, de hát ez volt.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Ja , Veronikus, megmutattam itthon Szofit, nagy sikere volt. :D

Kép

Kép

Kép
memme

Ja Lányok!
Olyan édesek a gyerekek. :D :D :D Ha nem is irogatok, azért a új fényképeket mindig megnézegetem. :D Rakjatok fel még!!!!

Vali!
ezt a kerítás dolgot nem értem. Kinek lehet ez jó? :evil: Döbbenet.

Gabi!
köszi az web-oldalt. Már nézegetem. :D

Memme!
Köszi. Tudom, hogy nagyon elfogult vagyok de tény hogy nem tudunk úgy elmenni sehova, hogy ne aratnánk sikert. :D Azt sajnálom, hogy ha Kata meglátja a gépet, rögtön elkezd grimaszolni. :lol: így őt nem tudom "mutogatni" :lol: igaz már így is néha sok vagyok. :lol:

majd még jövök és visszaolvasok egy kicsit (ha a lányok hagynak)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde!
itthon vagy már? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kép

Már ekkora vagyok!!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Zill,
a legjobbakat Nektek!! Sok tejcsit és rengeteg boldog pillanatot!!!

Kiderítettem, kimásolva Zill vonalzóját:
http://babafalva.hu/tickers/gt1.png
Ez Zénó vonalzója!!

Rita,
tök jó ötlet a szülésznő-őldal!! Sok sikert hozzá!!

Vali,
ez a kerítés sztori hihetetlen! :twisted: Ki érti ezt a sok feles energiájú szemétládát!!

Emano,
Boldog hófordulót Balázsnak!!!
milyen hosszú már Balázs! Hányas ruhákat hord már? Gyönyörűséges!!!! Még alig most született... :lol: :lol:

Memme,
tök igazad van, amiért fizetsz, azt kéred vissza!! Nem érdekelnek a jótanácsok, csinálja azt, ami NÁLATOK szokás!!!!
Nem is értem, hogy gondolja... :twisted:

Nálunk a napközbeni alvások szépen visszatértek, egy angyal, mosolyog, magyaráz, édesapja nagyon élvezi! :lol:
Az éjszakák pukival teliek, éjjel meg is kellett csövezni, annyira fájt már neki, de szerintem ez is rendeződik idővel. Hiszen már járt nálunk a nyaralás óta rotyimanó is spontán! :lol:
Elmentek a Fiúk sétizni, én gyorsan rendbe vágtam a lakást, nem is tudom, mit fogok jövő héten csinálni :) :)
És közben élvezem a napocskát!!! Teljesen kivirultam, hogy végre nem csak felhők vannak az égen!!
Mindenkinek szép napot!

Finiselőknek megy a drukk!!!
Györgyi, Eni, Gabbó, Borsa, Manóka?? Pihi ezerrel?? :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Zill!
én is a legjobbakat kívánom nektek! sok boldogságot és sok-sok tejecskét! :D Gartulálok Zénóhoz! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Zénó üdvözlünk a nagyvilágban! :D :D :D

Memme!
Én is babysitterkedtem és mindig azt tettem amit a mami kért hiszen ő tudja mire van szüksége a gyerekének! Most te vagy a főnök! A legfontosabb hogy Melindának jó legyen!

Emano!
Boldog hófordulót Balinak! Milyen nagyfiú már :D

Gyuzsó!
Itt vagyok csak tegnap apának szülcsinapja volt főzőcskéztem meg minden Emmus nagyon jól érezte magát! Várunk jövőhéten titeket. Ja és hozzatok álommanót :D

Veronikusz!
Remélem most már jobb egy kicsit a kedved :D Küldünk még egy kicsi +++ :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Kép Kép Kép

Orsi

borsa

Kép

Orsi

borsa

Borsa!
hogy te milyen aranyos vagy!!!!! :D :D kicsit jobb a helyzet mert süt a nap, de hogy tegnap is, meg ma is BNV-zik reggeltől estig a férjem .... :cry: :oops:
Sok boldogságot a párodnak! Annira édesek a képek! Különösen az utolsó csákós :lol: :lol: :lol:

Memme!
szerintem is igaza van a lányoknak! Te vagy a főnök. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Helló Lányok.....

Vasárnap lévén micsoda forgalom van itt :shock:
Borsa: nagyon helyesk vagytok és boldog szülinapot férjednek!
Emano: tényleg nagyon hosszú Balázs - vagy csal a kép? És nagyon jóképűűűűűű :D
Zill: Zénó baba is gyönyörűséges :lol:

Memme: igazad van, ne hagyd magad. Nálunk még csak egyszer volt a babyszitter, eddig simán ment minden. Minden nap megy? És akkor Te otthon vagy? Melinda nem nyafizik utánad? De aranyos vagy, hogy emlékeszel tavalyra..... Igen talán 1-2 nappal előtte csatlakoztam hozzátok ( egy másik fórumra már irogatok 2,5 éve) de Benneteket már régóta olvastalak. És bizony, már csak 2 nap és egy éve volt... olyan gyorsan elszaladt. Annyira emlékszem arra a napra....És nem tudnám elfogadni, hogy az volt az ucsó terhességem. Nehéz lesz kivárni még ezt a jó fél évet...... :oops: De lesz mit csinálnom.
Gyuzso: én is rendbedobtam a lakást, sőt kiválaogttam a kinőtt gyerekcuccokat, átmostam a régen használtakat ( már csak vasalnom kell ha megszáradt) úgyhogy ez nekem is ki van pipálva. Ráadásul holnaptól Szandi ott alszik az oviban .- mit fogok csinálni?
Na, jó keddre van egy tuti programunk! :D

Heni

Kép

Kép
cancan

Mindenki azt mondja,hogy hosszú 64 cm mértünk ma!!Furi mert valamiből 62-es kell, de valamiből 68-as
Borsa:Nagyon cukik vagytok
Éljen Zénóóóó

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!
Zill, gratulálni jöttem. Csudajó nevet választottatok, nálam is a lista élén szerepel... :wink:

Nincs pihi, bár a fiúk bealudtak, nem tudom, mikor volt ilyen utoljára. :roll: Én is ledőlök, lakást tervezek és hasonlók.

Ma találkoztunk Barbi-családdal az Árkádban. Jóóóóó volt. Csak bene ijedt meg kicsit, de mostanában mindenkitől és mindig.

Györgyi, ez komoly, homeós suli??? Gr8. :D
vbea

Köszönjük, lányok.
A történet szerintem hétköznapinak mondható, nem volt benne se váratlan forulat, se dráma, se komédia:
CTG-re érkeztünk hétfő délután, akkor már sejtettem, hogy szülni fogunk, mert az éjjeli összehúzódások nem szűntek meg, pedig már 13 óra volt. A csomag a kocsiban, elindultunk CTG-re.
10 perces fájásaim voltak, amiket ki is mutatott a gép, lementem Vida Dr-hoz a rendelőbe, hogy megmutassam neki. Megvizsgált, mondta, hogy 1 ujjnyira tágultam, de azt javasolta, ne maradjak még a kórházban, mert akármeddig is eltarthat és unalmas ott ülni a székeken, inkább menjük sétálni a férjemmel, aztán jöjjünk vissza 17 óra körül. Akkor újra megnéz.
Elmentünk sétálni, de erősödtek és sűrűsödek a fájások, így már 16 órakor újra kopogtam a rendelőben, akkor már 2 ujjnyi méhszájjal. Vida Dr felküldött az ötödikre, hogy mostmár jelentkezzek be, mert szülünk. Azt mondta, estére lesz egy fiam.
Felmentünk, Rita felvette az adatokat, Keszegh Éva pedig előkészített a szüléshez.
17 órakor mindenre elszánva elfoglaltuk a férjemmel a leghátsó szülőszobát. Fekve nagy fájdalmaim voltak, a labdán ülve viszont egész jól bírtam, a férjem fogta a kezem, Éva mindenben segített, Vida Dr pedig a rendelés végén csatlakozott hozzánk.
19 órakor kaptam burokrepesztést, mert még ne folyt el a magzatvíz. Az egy kicsit fájt. Vida Dr minden órában rám nézett, fel kellett feküdnöm az ágyra, úgy sokkal fájdalmasabb volt minden, de amint végzett, felülhettem és úgy elviselhető volt a fájdalom. Néha elsötétült ugyan a világ, megszűnt a szoba, a tér, az idő, de a férjem ott állt mellettem, és éreztem, hogy velem van, nincs okom félni, gond nem lehet. Csak egyre erősebben fájt.
19 óra után Margó vett át, mert úgy tűnt, a szülés elhúzódik, Évától elköszöntünk. 22 óráig tartott a vajúdás, akkor éreztem először tolófájásokat. Vida Dr, mint minden egész órában, épp bejött, amikor már biztos voltam benne, hogy közel a 'vég', felfeküdtem az ágyra és kezdődött a kitolás. Akkor kezdtem nagyon nagyon hangosan kiabálni. Juditot, a csecsemőgondozót megkérték, hogy csukja be a szülőszoba ajtajait. 20 percig hiába erőlködtem, sehogy sem tudtam kitolni, közben Margó kezében már ott volt a szike, de én könyörögtem, hogy ne vágjanak. Vida Dr megértő volt, és intett Margónak többször is, hogy várjon még a kedvemért. De hiába. Akkor már a férjem is bólogatott a fejem fölött Vida Dr-nak, hogy mehet a gátmetszés, hogy ne szenvedjek tovább, de én hajthatatlan voltam, Zénó feje meg csak nem tudott kibújni, pedig éreztem, hogy nem sok kell már. Akkor meggyőztek, hogy muszáj vágni.. Az is fájt, de utána már pár perc múlva megszületett Zénó, kb 22.25-kor.
Ezek után a szokásos dolgok jöttek, Apa el a gyerekkel méricskélni, méhlepény ki, gátvarrás. Na ez sem volt könnyű, 30 percig tartott, mert folyton ugráltam, hogy fáj. Vida Dr próbált ugyan meggyőzni, hogy nem érzek semmit, de annyit ugráltam, hogy nem tudott dolgozni. Sajnos a férjem is túl korán jött vissza a gyerekkel, és látott engem véresen, szétszabdalva, azóta sem tér magához egyébként, de végig mellettem volt a varrás alatt is, kezében a fiunkkal. Csak nem mert odanézni.
Aztán magunkra hagytak minket, és éjjel 1 körül befeküdtem a kórterembe. A kórházban töltött idő alatt végig mindenki nagyon kedves volt, a csecsemős nővérek is segítőkészek voltak, Vida Dr pedig minden nap meglátogatott és utólag elnézést kért a gátmetszés miatt. Megnyugtatott, hogy elkerülhetetlen volt, elmondta, hogy nagyszerűen csináltam mindent, és egyébként is milyen csodálatos volt az egész, és ölelgetett, puszilgatott, engem és Zénót is. Elképesztő figura.
Másnap egyébként már a gátseb sem fájt, de a szülés minden fájdalmára tisztán emlékeztem, ma viszont már csak az élményekre, meg egy új élet kezdetére emlékszem vissza. Ez a kórház valóban nagyszerű, örülök, hogy itt szülhettem, és köszönöm mindenkinek, aki a segítségemre volt benne.

Kép

Kép
zill

Sziasztok!

Hazatértünk a Balatonról, hát jól kifogtuk az időt, de szerencsére tudtunk fűteni, és jókat kirándultunk autóval :) Bene elkezdi lassan tanulni a szavakat, azt élvezzük :)

Zill, gratulálok!

mtunde

Sziasztok!

Babák nagyon édesek! Nem merem név szerint felsorolni, biztos kihagynék valakit :oops:

Rita, Ági, sok sikert a honlaphoz! Már most, látatlanban jól hangzik!

Eni, jó volt talizni, sajnálom, h szegény Beni így megijedt tőlem :oops: :oops: pedig olyan szépen nézett a nagy szemeivel, hozzá se nyúltam, mert láttam, h gyanúsan nagy szemeket mereszt, de csak eltört a mécses, ne hariii :( :roll: férjem még haza felé is azt magyarázta, h Beninek milyen szép, bociszemei vannak :roll:

Tünde, de jó, és miket mond már?

Zill, gratula Zénóhoz!

Györgyi, na, tessék, utána viszont már tényleg hozzád fogunk fordulni homeos ügyben, szal jól gondold meg :lol: :lol: ne mmintha most nem hozzád fordulnánk :lol:

Steffi, láttam, többiek már írták, h nem volt tali.
Gondoltam ma rátok, hátha Ti is az Ikeában kóboroltok...

Eni, te láttál már ott ekkora tömeget?? Én utoljára Karácsonykor :shock: :shock: az árkád is borzasztó volt, c&a-ban és h&m-ben is kitettem a kosaramból a cuccokat, annyira sokan álltak a kasszánál, asszem hétvégente mostantól kerülni fogom a bevásárló központokat...viszont a Sugáron nagyon meglepődtünk, hihetetlen szépen felújították és nagyon hangulatos a hátsó, sétálóutcára hasonlító rész...ott persze csak lézengtek, Subwayben ettünk, mert Ikeában annyian voltak, ott meg 1kor is mi ettünk egyedül...

KépKép
barimami

Zill: köszönjük! Hiába semmi "extra" annyira jó olvasni...... Te kiabálós vagy? És mondtál is valamit, vagy "csak" jajgattál? Bocsi, ha hülyét kérdezek...... :oops: Érdekes, én nem tudtam volna kiabálni, amikor már lent volt Beni feje teljesen és piszkosul fájt, akkor mondogattam halkan, hogy "nem bírom ki, nagyon fáj" , de Vidadoki szinte befogta a számat :lol: , hogy ne arra menjem az erőm....

Barbi: én e hét péntekén voltam az Árkádban és akkor is baromi sokan voltak. Mondjuk zsákmánnyal tértem haza, hamár átbumliztam a városon a HundM miatt - nem tettem vissza.

Tünde: BENÉNEK NAGYON BOLDOG MÁSODIK SZÜLINAPOT!!!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Jaj, tudom mit akartam: TALI A HÉTEN? Csak NE hétfő-kedd legyen please........

Heni

Kép

Kép
cancan

vali!
horror ez a kerítés story, no comment! autó ügyben van valami?
édes ádiról a kép
:lol:

tikó!

tök jó a kis cipőcske! ez milyen cipő?

zill!

szívből gratulálok, gyönyörű és tényleg jó volt olvasni a történetet!

memme!

hát én már a családtól sem viselem el, ha meg akarják mondani mit, hogy kéne. banyek hát majd tudom én, sz..ok rá, hogy ő hogy csinálta. szóval ne hagyd magad az van amit te mondasz, punktum!

emano!

tényleg jó hosszú balázs! és huncut :lol: elkezdted végül a gyümit?

gyuzso drága!
amíg a fiúk sétáltak legalább egy pöttyet pihentél? :lol:

borsa!
isten éltesse a párod és tök jók a képek!

tünde!
sziiiiiaaaa! isten éltesse a kisfiad!!!!! kééép a kismamáról??? :lol:

barbi-eni!
ti kis hamisak :lol: mi tegnap voltunk árkád-sugár-ikea, de én sem hittem el mennyien voltak! ugyanazt mondtam barbi, hogy karácsonykor láttam utoljára ennyi embert. de most tényleg miért voltak ennyien? én azt okoskodtam ki, hogy fizetés, meg vége a nyárnak, leárazás stb... ja és közös kép???

Ági-Rita!

tényleg jó ötlet a honlap! és köszönöm a homeos tippet! Erika neked is! :lol: :lol:

györgyi!

minden oké? homeos suli? hm...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hali!

Hét második fele nekem is jó talinak!

Mi ez a dömping a boltokban? Suliszezon kezdete? Én mosz Siófokon tudtam bevásárolni Benének a C&A-ban, ott voltak olyan pulcsik még Bene méretében, ami itt a pólusban nem. Mindent kinőtt a drága, de most végre megint normálisan öltözött gyerekem van :)

Hogy miket mond: autó, traktor, tuta (ez teherautó) hajó, kua (ez a cumija) és mindenféle szót próbál ismételni: tej, kenyér, tányér, cipő, stb. Kicsit mesziről hasonlítanak még a szavak, de nagyon édes. Ja, és tácsi és néni (bácsi és néni), ami azért érdekes, mert a kislány is néni és a kisfiú is bácsi, csak a baba az a baba. :) Én azt hittem, hogy ha eddig nem mondott szavakat, most már mondatokban fog beszélni, de azt csinálja, hogy halandzsál és van 1-2 értelmes szó benne, illetve 1-1- szóval nyilatkoztatja ki mondandóját.

Pl a Balaton is hajó, mert ott járnak a hajók :)
Okos gyerek, nem? :D

szombaton ugyan nem ajándékoztuk Benét, de kapott tüzijátékos sütit, és teljsen odavolt érte. Majd teszek fel holnap képeket.

mtunde

Juuuj, énisénis, BOLDOG SZŰLINAPOT BENÉNEK!!!
Jaahaj, tényleg édes lehet, ahogy dumál!

Steffi, kép nincsen, nem volt előre megszervezett a tali, csak Eni, a kis szemfüles rám talált a mediamarkt tömegében :lol:

Na jó éjt!

KépKép
barimami

Szia Tünde!
Benedeknek boldog születésnapot kívánok!!!!
jó hogy újra itt vagy.. :D :D

Memme! igazad van, ne hagyd magad!!!!pláne ha te fizetsz érte!ha tetszik neki,ha nem, fogadja el,hogy te vagy az ANYJA és te ezt így gondolod és kész! komolyan mondom,elképesztő! :evil:

Ja, lányok képzeljétek, tegnap férjhez mentem :D :D
tizenvalahány év után már ideje volt. :D :D :D nem?
Vendég

Gabi, Te kis sunyi...... :) csak így suttyomban? Hát akkor egy életre szóló boldogságot, álmaitok-vágyaitok teljesüljön!

Heni

Kép

Kép
cancan

zill: HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!! nagyon aranyos baba! (gondolom nem meglepő, de ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy én is szeretnék mégegyet :) )
azért nem mondanám a történeted teljesen átlagosnak, nem semmi a kitartásod, és gartulálok, hogy gátmetszés után már másnap nem fájt. én három napig úgy éreztem magam,mint akit karóba húztak. :shock:

gyuzso: nem tűntem el. ma volt Mikolt keresztelője!! remekül bírta a nagylány. az utána következő nagy nyüzsit is. képzeljétek egyszerre 28 ember volt a lakásban és teraszon. kissé tele lett a ház. :D

BENE BOLDOG SZÜLINAPOT! :) :)

a honlap ötlete nagyon jó, de tényleg!!

Kép
Kép
Kép
manóka28

honlaphoz még annyit:
sajnos nem ismerek olyan embert így fejből, aki honlap szerkesztést be tudna vállani, de gondolkodom rajta.

Kép
Kép
Kép
manóka28

BENE BOLDOGBOLDOGBOLDOG SZÜLINAPOT!!!!
Gabi:Csak így titokba???!!!Sok-sok boldogságot!!!!!!!!
Györgyi: HOmeos suli??Jujjjj az tök jó lehet
Steffi: Pedig csak 64cm mértünk!
És adtam ma is és tegnap is barackot :roll: :!: Biztos most azt fogjátok mondani, hogy nem kellett volna...
De anyukám annyira erőltette,meg hát a doktornéni is mondta, hogy adjak.......
AMúgy ízlett neki :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

gabi!
Sok boldogságot! hogy is volt ez?! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:29-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:30-kor.
Vendég

Sziasztok!

Zill, nagyon jó volt olvasni Téged, gratulálok Zénóhoz és Zénónak, hosszú, boldog életet kívánok!
Nekem a gétmetszés volt az egyetlen olyan dolog az első szülésnél, ami miatt féltem a következőtől. Nem tudom miért, de 1-2 hétig nem bírtam ülni, nagyon szenvedtem. Te (és persze Vida doki :wink:) hős vagy, ha másnap már nem fájt!

Memme, miért nem aludtál? A Mari miatt? Nem is értem a problémát... nem természetes, hogy egy ekkora gyerek kézzel próbálkozik??? Ha nektek meg ez a jó, neki kutya kötelessége így vigyázni Melire.... Most már jobban vagy? Pocaklakó?

Veronikusz, a siker érthető... :-)

Emano, Balázson mindig elcsodálkozom, jó nagy baba! Nagyon boldog hófordulót kívánunk! Hülye kérdés, de mit tud már?

Borsa, apának boldog születésnapot kívánunk, még sok-sok boldog közös évtizedet hármasban, négyesben, ötösben! :-)
Emmus már fogja a könyvet?

Eni, név ötlet már van, akkor jöhet a kisöcsi is! :wink:

Tünde, Benét Isten éltesse jó sokáig békében, szeretetben, egészségben! Egy szülinapos és egy pocakos képet tényleg tehetnél fel. :-) Annyira édes lehet Bene ahogy mondja a magáét!

Gabi, csak ilyen lazán jelented be? Gratulálunk, mesélj, milyen volt a nagy nap? Enci milyen szerepet kapott? Legyetek az eddigiekhez hasonlóan nagyon-nagyon boldogok a következő sokszor tizenvalahány évben is!!! :-)

Manóka, gratula Mikoltnak a hősies kitartásért! Milyen volt a keresztelő? Tudsz feltenni képeket? Biztos csini volt Mikolt! Ricsi, hogy bírta?

Steffi, köszi a képeket, nagyon szuperek, annyira jó volt őket nézegetni, kb. 3x futottam át. :)

Találkozó: nekünk biztos nem jó, ha nem esik az eső, még mindig festeni kell. :( Azért képeket csináljatok majd!

Hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Jó reggelt mindenkinek!

Beni! nagyfiú Beni! Isten éltessen!
És várjuk a képet, mert téged olyan ritkán látni.

Gabi! Ez igen! Gratulálok. És csak úgy jött, hogy most legyetek ezentúl formálisan is férj és feleség?
Én nem mentem volna hozzá a páromhoz, de ő nagyon ragaszkodott hozzá, amikor Melinda megérkezett. De csak a szülők voltak, no meg a táncegyüttes, mert szokás hogy eléneklik a menyasszonyt.

Zill, hát ez igen, hogy ilyen önuralmad volt. Én pont az inverzed voltam fekvésileg, mert nekem meg Ági javasolta, hogy álljak fel és én is szerettem volna, mega labdán is tovább ülni, de nem bírtam tartani magam. Hogy elképesztő figura Vidadoktor? Hát ő ilyen, ölelgetős-puszilgatós. De hamar meg lehet szokni. :)

Rita,a honlapot várjuk. :) Bár jobb lett volna, ha rögtön egy születésházról adsz hírt, amit ti vezetek és ott vana Best of Kútvölgyi... :)

Köszönjüka bébiszitteres-ragálásokat. Igen, én sem értettem, mért problémázik ezen, főként, hogy eddig semmin nem problémázott. És igen, nálunk még a nagyszülőknek sincs semmibe sem beleszólása. Tképpen ő sem szólt bele, csak nem tetszett neki. De rá fog jönni, hogy nem jól tette, hogy ilyesmire ragadtatta magát, már azon a délutánon is látta, hogy én nem akarok mindenáron együttműködni vele. Majd meglátom, milyen lesz ezután és holnap azért elmondok neki egyet s mást, persze nem kiosztóan.
Ja, nem miatta nem aludtam szombat éjjel, fájt a fejem, éber voltam, néha befigyel egy kis hányinger is.

Megyünk ma megyünk úszni, ki leszek mint a liba.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Jó reggelt!

VALI
miket tud Balázs???
Hát... oldalra fordul, sőt meg is tud fordulni, ha van mibe megkapaszkodni!De fordult már meg megától is :lol:
Tartja a fejét hason!
Sikongat, hangosan nevet, "dumál"
HISZTIZIK :lol: :lol:
Imád fürödni!!Megfogja a játékait
most így hirtelen ennyi jut eszembe!!

GABI
Azért remélem mesélsz

Ja ma fél 6-kor kelt Balázs (22.30-kor raktuk le aludni) :lol: :lol:

Nem olvasta valaki az ALudj jól,gyermekem című köyvet???

emano/Andi
KépKép
emano

Ja, még a baba-gagyogáshoz. Ez annyira imádnivaló. A barátnőm kislánya jutott eszembe a halandzsáról: egy csomó szót mond már, de néha többmondatos "szövegeket mond", néz az emberre, gesztikulál, még a kezével is magyaráz, teljesen olyan a hanglejtése, mint amikor mi beszélünk. Én próbálom nagyon értelmes arcot vágva lekövetni és kérdőn nézek a barátnőmre, aki széttárja a kezét és szintén kérdően néz... :D

Kép

Kép

Kép
memme

Tünde!
Nagyon-nagyon boldog szülinapot a nagyfiúnak! Hatalmas gratula a Kis Dumásnak! :lol:

Gabi!
nagyon sok boldogságot kívánok nektek! Ja! megbocsátjuk, hogy elhallgattad eddig, ha raksz fel képeket!!!! :lol: :lol: :lol:

Emano!
Fúúúúú! Bazsi már ennyi mident csinál???? :shock: :D hogy ez a fiú milyen ügyes már!!!! :D :D

Lányok!
mi van most a Kútvölgyivel??? Csak azért, mert múltkor azt mondtátok, hogy szeptemberben lesz megint döntés. :? :(

Képzeljétek! Augusztus közepén hogy volt ez a szájfertőzése Szofinak, leszoktunk az éjjeli evésekről. Ma jutott el a tudatomig, hogy olykorá-olykor átalussza az éjszakát és be se kell menni hozzá. Na nem minden este, mert tegnap is kétszer be kellett adnom a cumit, de már ez is haladás. (igaz ha ő alszik, akkor Kata sír fel szegény. Most jönnek neki a leghátsó rágófogai. Már áttörték picit az ínyét. :cry: :oops: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme, mi ugyanígy követjük Bene dumáját. Bezsél folyamatosan, de babanyelven...

Képeket teszek fel, de csak este, most kötelező dédilátogatás van, 2 hete nem találkozott Benével, sütött neki tortát, és már telefonált, hogy mikor indulunk :)

Úgyhogy a képek este lesznek.

ja és a nagy szülinapi buli meg majd csak szeptember 29-én. addigra röffen össze a család, de akkor már közös lesz apával, anyával, és én anyummal, mert mind szept-okt elejiek vagyunk.

Memme, lemaradtam a bébiszitteres sztoriról, mert nem volt időm végigolvasni, csak a képeket néztem meg...

Ja és a háyninger nálam is néha még mindig befigyel. Szerintem ez már szülésig így lesz... :(

mtunde

Tünde!
tök jó az új vonalzója Benének. Tök furi, hogy 3-as van a végén. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

BENÉNEK BOLDOGSÁGOS SZÜLINAPOT!!! :D :D :D

Mikoltnak is hatalmas gratula, na meg Manóka nektek is, a kitartásért...

Gabi, hihetetlen! Gratula. Tudsz képeket feltenni? (Bárcsak gyors-titkos esküvőm lett volna! :roll: )

Emano, senki nem szól semmit. Te vagy anyuci, a te döntésed. Ne érezd emiatt rosszul magad. Mondtam már, Benőkém 4 hónapos kora óta eszeget, tápot is kap. Most lehetne lelkiismeret-furdalásom, de ott és akkor én ezt így láttam jónak. Utólag már 100x másképp döntöttem volna, de sokszor nincs idő töprengeni. Enni azóta is imád. :idea: :wink:

Vali, nagy drukk, hogy mihamarabb fejezzétek be a kerítést. Aki meg kidöntötte, nos nem lepődtem meg, ilyenkor utálok itt (Magyaro) élni. :? Igen, erősen koncentrálok a 2. bébire, de előtte költözünk, figyeljük Bencit, hátha ad egy-két nyugodalmas éjszakát a folytonos mulatás helyett. :D

Barbi, olyan kedvesek és figyelmesek vagytok! Ne érezzétek rosszul magatokat... Nekem kellemetlen, mert alapvetően Benőke kiegyensúlyozott és boldog baba. Mostanában kezdett elkettyenős lenni, semmi baj, nem emberfüggő. Olykor velem is ezt teszi. Szeparációs szorongás. :D

Memme, megy a drukk, hogy helyre tudd tenni a nőcit. Nekem a szám nagy, de verbálisan és fizikálisan ritkán vagyok valóban tettrekész. Belül meg forrongok. :oops: Hogy vagytok Kicsivel... ritkán írsz rólatok. Hogy érzed magad?
vbea

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkra futja, mert kicsit elúsztam. :lol: DÉlután dolgozom, és amióta Jázmin kihagyja a délelőtti alvást kicsit kevesebb az időm, ráadásul már nem hétig hanem legalább 8-ig fél kilencig alszik így kicsit később kezdődik a nap hál istennek! Szóval szuper jófej kiscsaj. :roll:

Zill
Gratula!!!!

Memme

Hát ne hagyd magad, de szerintem nem is fogod. :lol:

Gabi
:lol: :lol: :lol: :lol: Szuper! Gratulálok!!!!!!

Benének nagyon boldog szülinapot!!!!!!

A találka nekem sajnos most nem jó, de képeket tényleg csináljatok!!!!!!
Bocs hogy ilyen gyors és rövid voltam, de mennem kell ezerrel!!! :lol:

Kép
gyorgyi33

sziasztok!
sehol senki? na mindegy.

elfelejtettem írni: martin 3 napja 9ig, negyed 10ig alszik, este fél 9kor már szunya van és kb 3x, ha ébred. úúúgy örülööök! érdemes volt kivárni, kopp-kopp maradjon is így!

gabó!
nektek, hogy alakul az alvás?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Tünde!
este feldobnál egy táblázatot légy szíves! köszi :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi!
ez nem semmi teljesítmény! :D és napközben bepótolja a csintalankodást? :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

veronikusz!
hát képzeld egy órája elaludt az etetőszékben, evés közben :lol: , aztán estig bírja. egész ki vagyok ezzel így békülve. járás is tök jól meg, szinte szalad :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

sziasztok!
Igen, este igyekszem tablat es fotokat is feltolteni. Mar tenyleg kovethetetlen megint minden...

Ismer valaki egy munkajogaszt? Nekem kene. Alapitvanyi suliban dolgozom, eddig minden evben megkaptuk a nyari szabit. Most erre hivatkozva igenyeltem Bene utan elmaradt szabijaimat, es kozoltek, nem jar, csak az evi 21 nap, mert a tobbi szabit csak ajandekba kaptuk az alapitvanytol, valojaban rank csak a Munkatorvenykonyv vonatkozik, es ott ez van. Most nincs elottem a munkaszerzodesem, sem mas, de bongeszem a netet, hogy melyik torveny mit ir, es mi jar valojaban, fuggetlenul a szerzodestol, ami ugye lehet jogellenes is...

Na bocsi a hosszu leirasert, csak hatha tud valaki segiteni. nem mindegy konkretan 133 vs. 62 nap szabirol van szo...

mtunde

Zill!
bocsi de csak most jutottam oda, hogy elolvassam a történeted. A világért nem hagytam volna ki. Hát "EXTRA" vagy "NEM EXTRA", nekem potyogtak a könnyeim. Olyan jó volt olvasni. A Kútvölgyi tényleg fantasztikus hely. Élmény oda SZÜLNI JÁRNI :lol: :lol: :lol:
Amit írtál a gátvarrásról, hogy korán jött vissza a férjed .... nos én ezt pontosan megértem, mert Szofinál én is pont ki voltan "terítve" mikor visszajött a férjem és én olyan szarul éreztem magam hogy ÚGY látott. Nem mondott semmi negatívat, sőt semmit se, de ha szülök még akkor megmondom neki, hogy csak akkor jöjjenek vissza a gyerekkel ha szólok. Nekem ez olyan "fájó pontja" volt a szülésnek. :oops: igaz ha a szülésre gondolok, csak jó élményem van így ezt feledem is. Ez akkor is egy fergeteges élmény és kívánom, hogy mindenki megtapasztalhassa :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Taliban mi is benne vagyunk a hétre!

Steffi! Akkor tök jól beállt Martin, csak ki kellett várni. Léna is már 2 órája alszik, közben felébredt egyszer, mert lakást újítanak fel a házban, de azóta is alszik!

Memme! Szerintem se hagyd magad, bár látszik, hogy nem fogod! :lol: Nem is értem, hogy miért pont ezen van kiakadva. Mi annyira örültünk, amikor Léna nyáron, vmikor július elején elkezdett kézzel enni!!! Tényleg nem értem, na mindegy... Azóta tudunk közösen vacsizni, mi is tudunk enni, amíg ő eszik. :)

Zill! hatalmas gratula Zénóhoz, meg a kitartásodhoz!

Rita! Nagyon jó ötlet a honlap!

Tünde! Boldog szülinapot Benének, és tényleg kérünk képeket. A videós kérdésedre még mindig nem válaszoltam, de hamost megnézed a blogspot.com-ot, akkor már lehet egyszerűen videót is feltölteni. Szólj, ha kell segítség!

Emano! Balázs hatalmas, ügyes, és örülj neki, hogy szívesen eszi a barackot. Én olvastam a könyvet, a sírni hagyós módszert írja le, hogy menj be hozzá 1-3-5-7 percenként, de ne vedd ki, csak nyugtasd meg. Ezzel még nem is volt gondom, de ír néhány elég dúrva dolgot is szerintem. És nem minden gyereknél jön be a sírni hagyás, Léna inkább egyre jobban belelovallja magát...

Borsa! Ti is nagyon helyesek vagytok!

Györgyi! Majd mesélj erről a suliról!

Ja, és a lényeg! Van gyerekorvosunk! Barátnőmék gyerekorvosa, pénteken voltam nála és elvállalja Lénát. Jövő kedden viszem megmutatni, meg megkapja ő is az agyhártyagyulladás elleni oltást. 40es pasi, tök aranyosan bánik a gyerekekkel.

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

sziasztok lányok!

Szóval nem akarok ünneprontó lenni, de nem fényképeztünk :cry:
csak mi voltunk meg 2 tanú :D és senkinek nem szóltunk róla, csak tegnap délután ,miután megvolt a "lagzi".
Tudjátok a történtek miatt nem akartam/tunk bulizni...
AZ időpontot már áprilisban tudtuk, és hát akkor még úgy készültem ,hogy nagy pocakkal :D állok majd az oltár előtt, de sajnos nem így alakult. Szóval azért lett ilyen "egyszerű".
De én így is könnyeztem végig :cry:

Steffi! örülök,hogy Martin már ennyit alszik :D gratulálok a kitartásotokhoz!csak így tovább :D

Emano! énolvastam az Aludj jól ... könyvet!
A barack miatt meg ne izgulj, ha jól esett neki és megette akkor nem lesz baj. :D
Vendég

vali: az a helyzet, hogy mint minden fontos eseménynél általában, a fényképezőt itthon hagytuk. :cry: úgyhogy semmi kép.
rendszerint a bátyámék hoznak gépet, de mivel most ők voltak a keresztszülők, így náluk sem volt.

gabi: legalább Encibaba volt a koszorús lány? csini ruciban?

Kép
Kép
Kép
manóka28

valami nem stimmel a vonalzóval!! Ricsi születésnapja jól lett beírva. szerdán két éves lesz, de a vonalzó szerint majd csak a hétvégén.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Gabi! Nektek sok boldogságot! Azért biztos így is jó dolog az az esküvő, nekünk semmilyen nem volt. :wink:

Manóka! Ezt mi is el szoktuk játszani, mármint, hogy otthon hagyjuk a gépet, ha kéne, vagy pont akkor merül le... Azért sok boldogságot Mikoltnak!

Tünde! Joghoz nem értek, de majd kérdezősködni fogok!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?