A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ríd, :)
köszi a kérdésed, jól vagyunk :) bár most 2 hónap és 11 kibújt fog után indulnak a szemfogak, már azt is elfelejtettem milyen a fogfájás.... :roll: de 2 napja eszembe jutott :wink:
de amúgy minden oksi :wink:
nem nagyon tudok mit mesélni, mert semmi extra nem történik éljük a szép napjainkat :)

próbállak követni titeket, bár mostanában könnyebb dolgom van, mert keveset írtok :)

Votív,
hát nekem is 20 gyerek jutott annó de elbírtam velük. mondjuk a "gyerekanyag és főleg a szülőanyag" is más volt akkortájt. A szülők együttműködtek a gyerekek pedig - tudj'isten - olyan mások voltak.... problémás gyerek persze akkor is volt, de mi nem "problémáztunk rajta" - ha érted mire gondolok... :wink: az jut eszembe, amit a minap kaptam:
Ha a 60-70-es években születtél...
- nem volt biztonsági gyermekülés, hanem hátul hancúroztál az autóban, mégis életben maradtál
- nem voltak hiperaktív, hanem eleven gyerekek :)
- nem mobilozott az anyukád 2 óránként, hogy hol vagy, mégis tudta...és te is hazataláltál...stb...

szóval kicsit elszaladtunk a korral - párhuzamosan tűrőképességileg és teherbírásilag korcsusolunk is persze...ettől aztán már 15-20 gyerek egy purgatóriummal ér fel egy mai óvónéninek.
Nem is túl rég beszélgettem erről egy korombéli óvónénivel...

na ebből hámozzátok ki mit is akartam mondani :mrgreen:
...de legalább írtam :D

Kép
akata

ríd! örülök, hogy anyud rendben, s boldog évfordulót neki :lol: !

Lencsinek bulást :lol: ! s Indi kérdésének válaszára én is kivi vagyok 8)

szomszéd macskája aaaanyira jó fej: Angi húzza a farkát, a fülét, tapos a lábán mialatt cipeli, s még mindig rohan hozzánk :lol: :mrgreen: Apjukot puhítom, hogy Angi szülinapjára hadd kaphasson egy cicát. időben kell kezdenem, mert nem vagyunk nagy cicások.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

s mivel úgyis lassú a topik:
Indi! már megint bénázom :oops: (pedig tényleg spíler is vagyok :mrgreen: ): megvan PB letöltve, megvan a winrar is, de ott hol kell megnyitni hogy hallgathassam vagy másolhassam?
gödibarbi

hadd fényezzem magam :lol: 8) : ma átbicikliztem egész Gödöt, Angival a gyerekülésben (meglepődtem hogy sikerült, mert nem tartom magam karban mostanság)
gödibarbi

Akata:
Bírom én is az ilyen retrózós szövegeket (főleg, hogy én 83-ban születtem 8) ), de azt nem szabad elfelejteni, hogy
- Zaporozseccel nem tekeredhetett fel a fára az ember 140-nel...
- Ha elmentünk bringázni, nem kellett az állat sofőrök meg motorosok miatt izgulni...
- és hiperaktív gyerekek is voltak, csak max azt mondták rá, hogy eleven, vagy hogy hülye... :roll: :roll: :roll:
Most nem kötözködésből írtam ezt, de ez ugyan az, mint amikor a dédik nem értik meg, hogy miért nem adunk pl. tejet a gyereknek... De ha elmagyarázom nekik, hogy az, amit a boltban tej néven árulknak, talán tehenet sem látot... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Szal az a lényeg, hogy sajnos baromira megváltozott a világ...

:lol: És legalább én is írtam valamit :wink: :lol:

:oops: :oops: :oops: Ja, ma a gyerek megkapta a 4hós szurit és nem sírt!!!!!!!!
6440g és 63cm (ezt nem hiszem el, lassan már nálam is magasabb 8) :lol: )

nukada

BArbi :) pb letöltött file-t nyisd meg. Így kép nélkül nehéz, próbálkozz a jobb egérgombbal és ott jelöld ki a kicsomagolást (extract file). azt is add meg, hgoy melyik könyvtárba csomagolja ki.

Móni :) Évszakasztal az évkör változásait jeleníti meg fizikai formában, szimbolizálja a bennünk végbemenőket és a világban történőket is - ami fent, az van lent :wink: . Kapcsolódik egyrészt az évszakhoz, másrészt az adott ünnephez. Most például betakarítás- szüret időszaka van és haladunk Szent Mihály időszaka felé, így az aktuális termések, növények mellett erre is utalunk.
Nekünk itthon nincs, nem tudok neki helyet találni, jobb híján az ablakpárkányon tálkákban sorakoznak a gesztenyék, makkocskák, csigabigák.
indianyo

Indi! sikerüüüüüüüüüült!!! :lol: köszi :lol:

Akata! először nem akartam leírni, de most hogy már Nuk hozzászólt mégis: először én is jót röhögtem ezeken a köremileken, majd nemolyrég egy ismerősömnek szóbahoztam - gondoltam biztos mindenki nevet rajta :roll: :oops: - s a családjukban vki pont azért halt meg abban az időben, mert még nem volt gyerekülés az autóban.
gödibarbi

Nuk! nagy gratula Rékának a hősies szuritűrésért!!! :lol:
gödibarbi

rosszul fogalmaztam: nem pont azért halt meg, de valszínű túlélte volna (persze ezen elmélkedni "fölösleges")
gödibarbi

Megint csak átrohanóban :oops:

Nuk,
gratula a 6 hóhoz és a szép méretekhez :lol:

Deni,
gyönyörű kép :D

Monisa,
szerintem olyat vegyetek, amivel tud bánni. Ha a "nagyoknak" való lego az, akkor azt. A duplo és a lego kompatibilisek, sőt, még a quatro-t is fel lehet használni (ez a legkisebbeknek van), ebből szoktuk a duplo-vonathoz az alagutat csinálni :) Nálunk a duplo-vasút a sláger :D

Lencsinek jobbulást! :)

Minket is elkapott kollektíven a nátha, ekkora hőingadozástól nem is csoda... szörcsög az egész család, szerencsére nem komoly, csak a fejem volt a hétvégén akkora, mint egy lufi :)
Vasárnap megünnepeltük Dóci 3. szülinapját, itt volt az egész család. Kedvenc ajándéka a duplo tűzoltóautó volt, azzal játszott egész este, már amikor nem lopta el Marci, akinek szintén ez volt a kedvenc ajándéka :mrgreen:
Az óvi megyeget, egészen szerdáig nem volt semmi baj (egy sírás sem), de pont aznap, amikor először aludt volna ott, az egyik okos apuka ebéd után bekukucskált az ajtón levő ablakrésen, Dóci hirtelen csak annyit látott, hogy stíröl be egy ismeretlen, torzonborz szakállas férfi, jól megijedt, és azóta nem hajlandó ebédnél tovább maradni :( Addig minden nagyon f@sza, de amikor kezdik kipakolni az ágyakat, szegény nagyon elkezd sírni, jól összekapcsolta a két dolgot :( Most ezen dolgozunk, jó hosszú menet lesz...

Marci kinövesztette a 4. őrlőfogát, 3 szemfoga már kint van, most jön a negyedik. Ezzel letudná az első 2 évre rendelt fognövesztési tervet... stréber :mrgreen: Kicsit nyűgös volt az elmúlt napokban, nyilván a nátha, meg szerintem anyahiánya van, mivel én óvodázom, nagyrészt az anyukámmal vagy Karcsival volt. Majd most 8)

Nya elpályázom, jóéjt nektek :D

v
kisün

Kép

Dócit Isten éltesse tegnap és ma és mindig!!!
indianyo

utólag is :oops: BOLDOG SZÜLINAPOT DÓCINAK!
Kisün! szülinap :lol: ovihoz ++++++++
mostanában minden picur nyügibb :?

szép álmokat! :lol:
gödibarbi

Deni,
Szuper lenne, ha te is csatlakoznál :D Rídnek már írtam, h lehetőség szerint 10 körül mennénk, a kiasszony ébredésétől függően :) Tesós kép rulez, annyira látszik Bálinton, h imádja a tesót :D

És önző mód én sem hoznám mostan Adélt, Apa úgyis itthon van egyrészt, másrészt Ríddel egyetértve könnyebb túrizni :lol: De Bencusnak nagyon fogok örülni :D

Fibi,
Házas dologgal hogy álltok? Házaspár megkapta a kölcsönt, már mint elbírálták? Lehet, h írtad, csak figyelmetlen voltam :oops:

Nuk,
Nagyon jó fej vagy, h mindenkire gondolsz :) És tényleg ti még mindig nyomjátok a kalózverziót? Tegnap megnéztem az iwiwes képeiteket és arról jutott eszembe :) Gratula a szép méretekhez :)

Barbi,
Akkor megnyugodtam :) bár azért attól tartok, h majd egyszerre növesztünk mondjuk tizet :lol:

Monisa,
Legót szerintem is tovább lehet használni, bár a családban az egyik kőc elég sokáig játszott duploval is.

Ríd,
Örülök, h anyukád jól van és nem lett semmi baja :D Az okozóról pedig no comment :( :roll: :evil:
És boldog szülinapot Anyukádnak!!! :D

Ancsi,
:( Jobbulást Nektek!!! És levelezőn hány féléve a képzés? mert nappalin, ha jól tudom 10 félév? :?

Kata,
Tyű, ti is növesztitek vmilyen tempóban a fogakat :) Ha mesélni valód nincs is, de legalább képet tegyél fel :wink: Olyan rég láttam Ákosról.

Kisün,
:( Jobbulást Nektek is!!! Marcid sem aprozza el a fognövesztést :)
Dócidnak NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT utólag is!!! :oops: :oops: :D :D

És képzeljétek csajomnak nagyon bejött a spenótos krumpli :D Sosem gondoltam volna. Ma kétszer kapott, ebédnél még annyira nem vitte túlzásba, mondjuk szerintem nem is volt annyira éhes. Bezzeg vacsira, ha nem adtam elég gyorsan, akkor el kezdett méltatlankodni :lol:

Kép Kép
curse

Barbi,
Ez még lemaradt :oops: Hajrá macskaprojekt :D Párod ennyire nem szereti a macskákat? mondjuk melyik pasi igen :lol:

Kép Kép
curse

Sziasztok!
Csak gyorsan, sokat vagyok egyedül a csajokkal, meg sok a dolgom is, meg fog is nő, B anyás nagyon, és ettől persze P is...

Akata, nagyon is érthető, amiket írtál!
Pont ezen rágódtam: gyerekkoromban a nyaralónk környékén egész nap bicajoztunk fölsalá, meg voltszabva, hogy meddig mehetünk, ami egy jó km-s szakasz volt (na, persze, néha kilógtunk). Most NEM FOGOM ENGEDNI a gyerekeimet ilyen szabadon, egyedül bicajozni! Annyira sok lett az állatbarom sorfőr!
És még mindig sokan nem használnak gyerekülést a kocsiban, pedig sztem nagyon veszélyes. (Mi túléltük, de más volt a forgalmi helyzet, meg mákunk volt.)

Nuk, milyen fiatal vagy! :mrgreen:
Réka ügyes volt a szurinál! :)

Indi, még nem tudtam beszélni velük, ma remélem sikerül!
"Fogszünet" klassz, nálunk igenigen rövidke volt...
Ez az asztal nagyon jó 5let, Pt nagyon foglalkoztatja most az idő múlása, évszakok, napszakok, napok, ilyesmi. (Elkezdtem beszereznia karácsonyi ajándékokat, és egy tanulóórát is vetem, nagyon izgatják az órák, folyton elcsórja a vekkeremet.) ehhez a témakörhöz ajánlom a Kipkopp és a hónapokat (kb.2 éves kortól), P nagyon szereti. És lassan lehet gesztenyét szedni! :)

Barbi, bringázás :) :) :)!! És cica is :) :) :) !!

Kisün, szakállas apuka :shock: , de hülye ,biztos csak ara gondolt, hogy az ő gyereke örülni fog, a többire nem... Na jó, a szülőknek is bele kell ebbe jönni... És én is attól félek, hogy nem az elején jön a feketeleves, hanem, amikor már kezd beszokni a gyerek, és rájön, hogy az ovi már állandó program az életünkben...

Tegnap voltam szülőin, nagyon aranyosak az óvónők, a vezető is, meg a többi szülő is szimpi volt :) Sajna nem kell vinni zsákot, pedig úgy kreáltam volna vmit. Nagyon jó a hangulat, meg a gyerekekhez való hozzáállás. (Lehet, h ez csak nekem nagy szám, mert elég gáz emlékeim vannak, a "Döglöttkeresztespók" és "Szörnyella" becenevű óvónénijeimről...) Holnap kezdünk...
Vera, te hány napig jársz oviba Dócival?
Nekem elég nehézkes megldani B felvigyázását, mert apa sokat dolgozik a jövő 7en, a Nagyik is, a húgaim meg jól leléptek... (az egyik Olaszországba, a másik csak a város másik felére). Szal, jó lenne, ha P hamar kibírná nélkülem,ő úgyis cak ebédig lesz az első félévben. (És hátha nem kukkant be hozzájuk egy torzonborz apuka sem...)
rídonli#

jogász szakra járok

Curse!
10 félév az egyetem, ha az ajánlott tempóban végzi az ember. minden héten minimum 9 óra van, sűrítve adják le az anyagot, követelmény ugyanaz, mint a nappalin.

Dócit Isten éltesse sokáig!

rettentő szar álmom volt. nem tudom, hogy vkinek a halála mit jelent, mert eltűnt az álmoskönyvem.
ancsipancsi

Ancsi! pont erre gondoltam!!! :lol: mármint hogy neked az milyen jó lenne.
Én ugyan nem hiszek az álmoskönyvekben (az a bajom velük, hogy nem hiszem, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti ugyanaz az álom. szimbólumok már más témák), de vmi rémlik, hogy semmi köze a halálhoz :lol:

Curse! ma én is spenótos krumplit falattam Angival :lol:
macska: jómagam sem vagyok macskapárti (szeretem őket másnál), de a kicsaj aaaaaaanyira imádja, hogy nem bírok ellenállni neki. :lol:

Ríd! éljenek az ovis jóhírek :lol: !

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Rídonli :) Ha szeretnél gesztenyét szedni, akkor igyekezned kell, mert már egy hete hullik :wink:

Köszönöm, hogy megkérdezed.
indianyo

sziasztok!!! :D

először is Dócinak sok boldog szülinapot!!! :D Áldja meg az én Istenkém, és éltesse sokáig, egészségben, szeretetben, bőségben :D
és gratulálok a 3 éves nagylány édesanyjának is :D :D
Kisün, azt tudod, hogy most már "késő"? :lol: Túl vagytok az első, legmeghatározóbb 3 éven, úgyhogy "lealapoztátok" a gyermeket, most már csinálhattok majdnem bármit, de ugyanilyen kiegyensúlyozott, kedves, nyitott, érzékeny, okos, drága gyermeketek lesz :wink:
jobbulást az egész családnak :)

Ancsi, ne ijedj meg, a halál az álomban - ugyanúgy, mint a tarot-ban - változást, megújulást jelez, valaminek a végét, de valami új kezdetét is! :D
gyógyuljatok :D

Deni,
a megfelelő óvónőt meglelni lenne valóban a legfontosabb, de ez nem ilyen egyszerű ám, mert ennél a CsaNánál is a vezető dönt mindenről, az óvónőkről is... az az óvónő, aki miatt eleve ezt a CsaNát választottam, 2 hét múlva lelépett (vagy elküldték), mert nem jött ki a vezetővel...
De az az érzésem, mégiscsak hálás kell legyek nekik, hogy kirúgták Istókot, és az ő CsaNájuk helyet Indike Csanájába járhat majd Istipók :D
és imádnivalóak a fiaid :D :D :D

Rídonli, anyukádnak adhatsz Árnicát a sérülésre, még ha csak rándulás vagy húzódás is. Sajnos én is tapasztaltam már, hogy az öv helye is hetekig tud fájni baleset után :?

PGabi, hogy vagytok? sokat gondolok Rátok :D

Zsanciék mikor jönnek haza? Már nagyon hiányzik! :)

Itt jól telnek a napok, a bőséges reggeli után hatalmasakat sétálunk a Balcsi parton (ma is szépen süt a nap, csak picit fúj a szél, de tiszta tenger-fíling ám, akkorák a hullámok!), utána a gyerekek (meg mi is) alszanak, Józsi konkrétan 10 óra óta nyomja, most már a teraszon :D
aztán könnyű ebéd, és irány a 3 benti medence, úgyhogy mégiscsak fürdünk ám :wink: tegnap még Józsi is bejött, és nagyon élvezte - a szálloda majdnem üres, így szinte csak a miénk a terep, és minden tök tiszta, és a víz is 29-30 fokos, ezért mertem bevinni. Isti meg kész vizipók, már csak karúszóban nyomja az 140-es vízben, a "nyunyi" (úszógumi) se kell már neki. Aztán 6 körül feljövünk, fürdés, és irány a vacsora, utána sem kell sokáig altatni az aprónépet (meg minket se :P) szóval szép az élet :D és ma már egy könyvet is kiolvastam, ez már az überzsír szint :mrgreen:
most megyek, Józsi felkelt :)
szép napot mindenkinek!

votiv 8)
votiv

-0,32 .üézlhé.
indianyo

Votiv!
most már megnyugodtam kicsit, de álmomban úgy bőgtem, mint a vízfolyás. btw egy babanetes ember gyermekével álmodtam, szerintem ez a rengeteg történés összekavarodott a fejemben, amik mostanában voltak. ha nem jelent rosszat, akkor már nyugodtabb vagyok. (nagyon ritkán álmodom konkrétismerősökkel, de akikkel igen, azokkal érdekes kapcsunk van)
ancsipancsi

Indi!
üzenetet vettem, nagyon klassz a kódrendszered! :lol:
ancsipancsi

DÓCINAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Vera :) Bulást az egész családnak!!! Dócinak az ovihoz és Marcinak a fogakhoz ++++++ Ugye teszel majd képet a szülinapozásról?

Ancsi :) Bulást Nektek!!! ++++

Indi :) Gyűjtögetés rulez :D Bálint is imád gyűjtögetni, a kavicsok a kedvencei :) Dominónak mi a kedvenc "kincse"?

Akata :) Fogakhoz kitartást és +++

Barbi :) Bicajozáshoz gratula, klassz vagy! :D a szomszéd macskája igazán strapabíró :lol: drukkolok, hogy Apa beleegyezzen a cicusba!!

Nuk :) Nagy puszi a hős csajodnak!! :D

Curse :) 10 körül sztem nekünk is jó! :wink: szuper, hogy Adélnak így bejött a spenótos krumpli! :D

Ríd :) Drukk az ovihoz!!

Votiv :) Szuper, hogy ilyen jól telik a nyaralás! :D :D tengerfíling és fürcsi :D ugye csinálsz képeket és kapunk kóstolót mi is? :wink:

Kép
Kép
denizsa

Kisün,
A duplo-t össze lehet rakni a sima legoval? Egymásra lehet vhogy tenni őket? (Eddig az összes boltban választás elé állítottak - kb. mint a kis királyfit, hogy most melyik királylányt veszi el, mert utána aztán nincs mese, nincs csere...)

Votiv,
Gratulálok vízilabdás kis vizipókhoz!!! (Mi is vizilabdás fiút akartunk de 140-es vízben még nem megy neki.)

Indi,
Asztal-ötlet köszi - elkezdek rajta gondolkozni. Nálunk elférne. Csak sajnos nagyon nem értek az ünnepekhez. Karácsony még ok... Majd utánanézek.
Kisün, kipp-kopp-os könyv is klassz.

Tényleg, ha vmi jó könyvet vettetek a gyereknek írjátok már le. Én könyvmániás vagyok, Peti is - eddig a Csúcsforgalom Tesz-Vesz városban visz mindent. Nincs vmi ötletetek, mostanában a csontjai és a vére meg ilyenek érdeklik. Régen volt gyerekekenek vmi emberi test című könyv, de az régen volt és sztem még kicsi hozzá.

Móni
Kép
Kép
monisa

Nuk, Barbi :lol: - én akkor is jobban csíptem azt az életet és egyetértek mégis ezekkel a megállapításokkal, viszont igazatok is lehet... pl ami a műbocit illeti :D

Ancsi,
én úgy tudom, ez az álom épp az ellenkezőjét jelenti....mármint hosszú életet, den vagyok szaGértő :D

Deni,
a fényképek amiket felteszel leginkább illusztrációnak illenének valami babás könyvbe. nagyon jól kapjátok el a pillanatokat és a modellek is nagyon szépek :D

és akkor egy pár kép :)

ilyen szép a Balaton (is :D )

Kép

Kép

Kép

Kép
akata

és a legfontosabb mára:

Dócinak boldog Szülinapját!!!

Kép
akata

Monisa!
Lencsének 1 hónapja vettem meg a Tesz-vesz város számoljunkot, amelyben puzzle is van. Már egyedül számolgat (persze nem tökéletesen) és keresi meg a számolni valót (pirítós, malac,stb.).
Az a könyv, amiről beszélsz, kafa lehetett, biztos hasonlít ahhoz a francia rajzfilmhez. (Volt egyszer az élet,...stb.)
ancsipancsi

Ákos milyen édes kissrác :D

Votiv,
tök szuper hogy ennyire jol érzitek magatokat, érzödik a hsz-eden, hogy ki vagy simulva :D (nekem is vmi hasonlo környezetváltozás lenne jó....)

Moni,
hol lehet ilyen Tesz-Vesz könyvet venni? B is imádná szerintem :)

Curse,
elvileg megkapják a hitelt, már kész a szerzödésük a bankkal (ma tudtuk meg), a napokban aláirják. Mi meg holnap megyünk foglalózni...

bocs, most csak ennyi megy, apjuk éjjel jött haza, és ma is rohangásztunk ház-ügyben.... kicsit zombi vagyok.

KépKép
fibi

Ríd,
Szupi, h ennyire szimpi az ovi :)

Ancsi,
Hú, nagyon keményen hangzik a suli, de te meg ügyes vagy és simán megoldod :wink: Nekem tutira nem menne.

Votiv,
Nagyon jól hangzik, amiket írsz :) Remélem, h tényleg sikerül magad kipihenni, mondjuk eddig úgy tűnik :wink:

Indi,
:lol:

Deni,
Szupi :) Egyébként a TEMI ott van a hamzsabégi utca közelében, ahol a vasutitöltés van? :? Nem igazán tudom, h hova esik a házszám a fehérvárin :?

Kata,
Nagyon jó képek és Ákos szívdöglesztő pasi :D

És tényleg milyen jó sorozat volt a Volt egyszer egy élet, én imádtam, annyi mindent meg lehetett tudni :)

Fibi,
Ez szuper hír!!! Hajrá foglaló!!! :D :D

Kép Kép
curse

Curse :) TEMI = FMH és igen, arrafelé van

Deni :) egész nagy gyűjteményünk van már, de a legkedvesebb gyűjtenivaló a cigerettacsikk :lol: (lenne, ha a zannya hagyná)

Móni :) szívesen mesélek az ünnepekről is, már ha a waldorfos ünnepek - és azok háttere - érdekel. Kérdezz bátran :) Valamikor úgyis találkozunk, például 22-én :wink:
indianyo

No és hogy Dominó délután mit üzent nektek, azt nekem nem árulta el, majd a kollégáit kérdezzétek :wink:
indianyo

Sziasztok!

Sajnos nálunk is tarolt a takonykór, előbb Hanka kezdte szombaton, aztán tegnap reggelre férjem csatlakozott hozzá, majd Igikém ma reggelre hőemelkedéses lett. Így ma raggel a dokinál volt az egész család.
Mivel csak Coryzalia volt itthon, így Hankának azt nyomattam szombattól, de ő már egész jól van, még egy kis Stodalt fog holnaptól kapni, Férjem ma kezdte az Oscillot (köszi Fibi a telefonos segélyt! :wink: ) és astam Ignácnak is.... Neki annyi az össz nátha tünete, hogy néha tüsszent egyet, de sajna a hőem. megmaradt - mondjuk legalább durván nem lázasodott be és nagy taknyosodás se lett (tegnap nekiállt kicsit folyni az orra).
Egyelőre én még talpon, reménykedek, hgy így is marad. 8)

Kisün, és milyen egy 3 éves nagylány anyukájának lenni? :lol:
Gratulálunk Dócinak mi is, és boldog-szép folytatást kívánunk!!!

Ancsi, neked is gratulálok a sulihoz!!! Nagyon tisztelem azokat, akik ennyivel előre tudnak tervezni!!! Én azt sem tudom, mit fogok fél év múlva csinálni, nem hogy az elkövetkező 5 évben :oops:

Votiv, hűűűű de jóóól hagzik ez a pihi-szuszi!!!! Melyik szállodában táboroztok?
Szerited Belladonnát csak kifejezett láz (azaz 38,5 fölött) érdemes adni, vagy hőemelkedésre is lehet nyomulni vele? :roll:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni, Belladonnát lehet már adni hőemre is, mert tulképp gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító is, de fejfájásra, fogfájásra is jó, szóval akármi is legyen a baj, javít a közérzeten és serkenti az öngyógyító folyamatokat.
Ti is jobbuljatok!
és www.hotelmagistern.com nagyon családbarát a hely (szobában gyerekágy, étteremben etetőszékek, külön gyerekmenü, külön gyerekmedence, saját játszótér...), és közvetlen a parton van, az ablakból Badacsonyt, jó időben még a tihanyi apátságot is látni :) mondjuk nem egy új hely, inkább olyan szocreál, de vannak jó akcióik, mi már többször is voltunk, és nagyon szeretjük :)

ma este volt élőzene, amolyan lagzis szintitpop, Obladi-oblada, Ma-ma-maria, meg Ő la paloma blanca, és Isti ott ropta meg tátogott és tapsolt is magának hozzá, egy busznyi holland nyugdíjas nagy-nagy vígasságára :D
akik egyébként nagyon nagy fejek voltak, kórusban énekelték, hogy Who the fuck is Alice? :lol:

Fibi, könyvet én az Alexandrától szoktam rendelni, 1 nap alatt kihozzák, és 2-3 könyv fölött már akkora a kedvezmény, hogy szállítással együtt is olcsóbb, mintha boltban venném.
www.alexandra.hu és Tesz-vesz sorozatuk is van.
Nálunk is az most a nagy sláger (Sürgés-forgás Tesz-vesz városban), meg Thomas, meg az Öreg néne őzikéje.

Akata, Ákosod nagyon helyes! a legalsó képen olyan nagyfiú már, elképesztő :o

Curse, megcsináltad a sóskát?

Monisa, duplo és lego tökéletesen kompatibilis, a régi darabok is a legújabbakkal. Nálunk a figurák miatt a Duplo még a nyerő, de nagyobb építési munkákhoz sima legót is felhasználunk. Legófigurák viszont veszélyesk, sok pici darabból vannak, isti egyiknek leharapta a fejét, alig bírtam kiköpetni vele. Bár gondolom Peti már ilyet nem csinálna, de Marci miatt mégiscsak el kellene pakolni, jobb a békesség :roll: sztem ha elegek Petinek a "gépek", akkor vegyetek legót, de ha kell pár figura, mondjuk doktorbácsi, szerelő, esetleg állatok, vagy pl. mentőautó, markológép, akkor vegyetek duplót, meg esetleg hozzáegy doboz univerzális legokockát.

Indi, üzenem Domingónak, hogy vettük az adást :D

Ancsi, az sem baj, ha álmodban sírtál, ez normális reakció. Egyébként én úgy tudom, kétfajta álom van, a feldolgozó (amikor a mindennapi dolgokról álmodunk) és a feloldó (amikor a traumákat, válságokat teszi helyre az agyunk)

votiv 8)
votiv

Jó reggelt!

Vagyogatunk mi is,de a nátha itt is tarol. :?
Dorka annyira ramatyul volt a hétvégén,hogy már ügyeletet akartam hívni/ez vicces leírva,mert itt egy orvos van:felnőtt és gyerek egyben :lol:/ .38-39 közötti lázzal,borzalmas köhögéssel.Ha meglátta az antibigyót elkezdett sugárba hányi :( De tegnap már rosszalkodott,tehát gyógyul :lol: Viszont Balázsom kezdte helyette :roll:
Ovit csak 24-én kezdjük,mert itt beosztják az újakat,hogy ne egyszerre menjenek. :roll: Dorka már nem is akar menni,Ő iskolába megy inkább :lol: Viszont addig tart a beszoktatás,amíg ígényli a gyerek v. az anyuka 8)
Az éjszakáink szörnyűek,mert minden nap kitalál valamit,hogy miért fél :shock: és köztünk köt ki.Azért furcsa ez,mert soha nem volt ezzel gond,pici kora óta.
Orsi elkezdte a 7. osztályt :shock: ,remekül lovagol már.Többször volt terepen is 8)
Ja,árvíz is van.Szerencsére minket nem fenyeget,mert jó kis ártér van elöttünk,de a 11-es út érdekesen néz ki.Tegnap leteszelte Dorka apával,hogy mit bír a "tankunk" 8) vízbe.
Én növesztem a pocakomat,ma töltöm a 4.hónapot :D Minden héten bevagyok táblázva orvosügyileg.

Votiv:
jól esett,hogy gondolsz rám :D Ha lehet pihenj kicsit helyettem is :lol:

Indi:
annyira tetszett az a kép,amit beraktál.Még a szövetek színei is ősziek.Imádom! :D

Kisün:
ISTEN ÉLTESSE DÓCIT/utólag is :oops: /
De kár azért a rossz élményért az óviba :?

Ancsi:
nem semmi vagy,hogy belevágtál a suliba!Drukkolok hozzá :D
Zuziékat üdvözlöm,ha találkoztok.Mikor lesz netük?

Fibi:
na csak eljött a Ti vevőtök is :D Gratulálok.
Mi a terv?Mikor lesz kész az új?

petergabi

hogy őszinte legyek, azért nem írtam be eddig a szakot, mert 1. (babona)nagyon nehéz volt bejutni, főleg ingyenesre, 2. nagyon sokan rögtön elkezdik, hogy "jaj,már mennyi jogász van",meg "jaj, azt nem lehet elvégezni", meg "tiszta hülye vagy, ilyen öregen?", meg így meg úgy. tudom én is, hogy nagyon nehéz, szembesültem is vele, de nem tudok mit tenni, valamit muszáj elvégeznem. úgyhogy nem igazán reklámozom, mert lehet, hogy tényleg csúfos bukás lesz a vége.

Gabi!
Zuziék várnak a tel. átkötésre.

betegeknek +++++++++++++++++++++++++
ancsipancsi

Helló!

Ancsi, na kiderült végre a titok. :) Gratulálok!! :) De jó lesz egy sorstársam, aki tudni fogja mit élek át nap, mint nap! :) Melyik egyetemre fogsz járni?

És ne hallgass senkire, aki károg, hogy sok a jogász, meg minek a diploma, te magadra hallgass!! :) Ha te úgy érzed, hogy ezt szeretnéd és be is jutottál, (pláne a támogatott tagozatra) akkor hajrá!! :)

Persze nehéz lesz, mondhatom én is ezt, de majd úgyis meglátod, van akinek ez is könnyen megy, lehet, hogy te ilyen leszel! :)

és ha tudok bármiben segíteni, szólj, ha kell valamilyen könyv, tudok kölcsönadni (mer elég drágák) stb.

Boldog szülinapot Dócinak!! Hú de nagy már. :) Óvis élmény :( hihetetlen, hogy egy ilyen dolog mekkora hatással tud lenni a kicsikre...

Mi jövő héten kezdjük az új bölcsit, mert itt is beosztás szerint megy, hogy ki mikor kezdhet, nagyon kíváncsi leszek, hogy fog tetszeni Bendinek, kicsit félek, mert mostanában nem akar délután aludni...

Barbi

Kérdezted a sulit, hááát fél siker volt a mostani félévem, mert pont annyi vizsgát sikerült letenni, ami ebben a félévben volt, viszont az eddig összegyűlt lemaradásokat nem tudtam bepótolni :? , de bízom benne, hogy a következő félévben jobb lesz a helyzet, jó lenne, mert nem akarok plusz félévet járni.

Fibi

Házeladáshoz gratulálok!! :) És mikor fogtok elköltözni?

Betegeknek jobbulást!!

ruz
ruzicsky

Sziasztok!
Arcom pironkodik, de a gép az elmúlt 5 napban be sem volt kapcsolva. Szóval csak az előző oldalt néztem át.

Beteg valék, és a sebem 3,5 hete nem az igazi, talán most. Mindenki magyaráz, hogy sebészet. De kanyargom mikóóó? 7-14-ig vannak. Előttetek van, ahogy a 16 hósal kivárom a sort az általános sebészeten, utána bemék vele, és leparkolom a sarokba amíg engem babratolnak? :shock: Volt szó az ügyeletről, és talán megilyedt a seb, mert most végre varasodik.

És hogy ne unatkozzak, Beni mától itthon van, torokgyuszival. Múlt héten Zsóka adta elő, hétvégén (mikor máskor) pedig én. Na ennyi.

Indi, waldorfos dolgok engem nagyon... Évszakasztalt éppen most tervezem, mert képzeld, a mami régi varrógépét megkaptam. Olyan öntöttvaslábú, állványos szépséges régiség. És úgy tervezem, talán őt használhatám valami ilyenre. Vagy szerinted ez nem jó ötlet?

Votiv :) , sárgulok ám a nyaralásotokon. Meg persze Zsanciékon is. Ilyenkor jó, mert nincsenek ezeren. Ellopom az ötletet. Az az 1 hét csak nem hiányzik ilyenkor még a suliból. Na, majd 2 év múlva.
Szóval további jó pihegést!

Fibi, tőlem is grat, és kötzés mikor?

Neet, neked pedig kitartás az új életformához. Jó, jobb, vagy visszasírod az eddigieket?

Elnézést, de ennyi időm vala, most kajatájm van. Talán este már jöhetek, de ez nem ígéret.
zsugyu

Votiv,
köszi a tippet :) eddig a bookline-rol rendeltünk :wink:

Ruzi,
és akkor mostantol lesz állami bölcsi? eddig a magán volt, ugye?
Költözni, háát, majd azután ha a vevöink bankja utal. ök ide akarnak jönni mielöbb... :? ugyhogy mi vagy anyoshoz v albérletbe megyünk decemberig v januárig.

Gabi,
elvileg december eleji átadásu az uj keco, de kituggya, mikor lesz kész valojában.
Pocakodhoz gratula :) BS-t üdvözlöm, ha nála jársz :wink:

Ancsi,
sulihoz én nagyon szoritok Neked!++++++++ Jol teszed, hogy belevágsz, sok eröt hozzá!!! :)

nem tudom, mi van a levegöben, de engem 3 napja minden nap elkap a sirogörcs :? lehet h elhuzunk a nagyszülökhöz, mert fogytán az energiánk, és nagyon huzos idöszak áll elöttünk....

KépKép
fibi

Zsu,
neked is++++++++++++++++++! és köszi!
fibi

Ruzy!
kb. 1-2 hete írtam erről neked egy privit, de aszittem, hogy nem vagy a barátom és azért nem válaszolsz. lehet, hogy meg se kaptad??
a könyv kölcsönadásnak nagyon de nagyon örülnék, legelsőnek is egy Latin könyv kellene. egy rokonommal is egyezkedek, hogy adja kölcsön az övéit, de ő még nem tanult latint. könyvekre most egyáltalán nincs pénzem sajna, vagy 40eFt-ba kerülne mind. szóval nagyon jól jönne, ha kölcsönbe tudnád őket adni, ígérem vigyázok rájuk!:) (és tanácsokat is kértem tőled, ugyanis nem hogy könnyen, de úgy érzem nagyon nehezen fog menni, hiszen nem arra vagyok beállva, hogy több száz tételt biflázzak be pár nap alatt)
ancsipancsi

Fibi, Pulsatilla! :D és fel a fejjel :wink:

Zsanciék már hazafelé tartanak, reggel beszéltem vele telefonon :D

Gabi, ++++ az egész családnak! 4 hós pocakképet nem raksz fel? :P
és miktől fél Dorka?

Ancsi, sztem jól csinálod! és én ismerek egy fickót, egy ismerős apukája, aki 56 éves korára végezte el a jogot, és most ügyvédbojtár! szerintem tanulni sosem késő, én nagyon becsülöm, aki belevág :)

Zsugyu, neked is gyógyulást! sebed gyógyulását arnica, staphysagria (szarkaláb) segíthetné. A pszichoszomatikus megközelítésben pedig "Nem lehet úgy becsukni egy ablakot, hogy ne nyitnál ki egy másikat" - eszerint ki kellene beszélned magad, vagy inkább kitombolni :wink: megnyílni, utat engedni az érzéseidnek, jobban felvállalni a saját érdekeid képviseletét :)
Nem tudom, találsz-e ebben valami igazat... :wink:

Ruzi, sztem ez is csúcs, hogy ennyi vizsgát letettél! de lesz ez még jobb is, majd meglátod! mondjuk summa cum laude :wink:

votiv 8)
votiv

Votiv,
köszi :wink: nem vagyok ám rosszkedvü, söt imádom a gyerköcöket, és nagyon izgalmas idöszak áll elöttünk, csak valamiért hullámzok. ha nem tudnám, hogy nem lehetne, pms-re gyanakodnék :lol:

dejo hogy jönnek Zsanciék, már nekem is hiányzik a csaj 8)
fibi

Votiv!
én most a takonyra eszem a Pulsatillát, valahol olyan leírást találtam, hogy dugulós orr, stb. és a családdal is etetem :). jobb kedvemnek kellene lenni? :)
ancsipancsi

Ancsi,
sztem nem rosszkedvüségre van a Pulsatilla (nekem sincs az), hanem hullámzo kedélyállapotra, olyan siros-nevetös állapotra.
fibi

[quote="fibi"]A írta:fibincsi,
sztem nem rosszkedvüségre van a Pulsatilla (nekem sincs az), hanem hullámzo kedélyállapotra, olyan siros-nevetös állapotra.

akkor kiegyensúlyozottá tesz?
remélem a takonyra is jó, mert több helyen is ez stimmelt legjobban a mi kórságunkra.

különben Lencse később kapta el, mint én, és már szinte teljesen ki is jött belőle, hála a homeopátiának, meg a lándzsás utifű pálinkának :lol:
ancsipancsi

Jaj, mennyi beteg :( :( :( Bulást!!!

Akata :) Akkor most lebuktam, hogy könyvből lopom a képeket :lol: :lol: Nyaralós képek nagyon jóók! Hol van ez a homokos strand? Ákos igazán klassz kiskrapek :D Ez borostyánlánc a nyakában? és hatásos?

Fibi :) Foglalózás sikeresen lezajlott? Szupi, hogy megkapják a hitelt és minden sínen van! :wink: :D sírás :( sok ++++

Curse :) Indi már megaszonta, hol is van a TEMI :D A parkolás kicsit gázos, célszerű egy mellékutcában megállni, mert nincs külön parkolója :wink:

Ruz :) Gratula a vizsgákhoz!! :D

Zsugyu :) Sebednek ++++ és bulást Nektek!!

Indi :) Cigicsikk :evil: Bálint legnagyobb játszótéri hisztije emiatt tört ki... Nem tudom megérteni, a "kedves" anyukákat, akik pont a játszón füstölnek :roll:

Leni :) Bulást az egész családnak!! ++++

Votiv :) Táncoló Isti :lol: Ilyen szuper élménybeszámolókat kérünk mééég!! :D (mégiscsak jó, hogy vittétek a gépet, feldobod a napjainkat :wink: )

Gabi :) Nektek is bulást!! ++++ 4hós pocakhoz gratula! :D

Zsanciéknak jó utat hazafelé!

Kép
Kép
denizsa

Ancsi,
gondolom, igen :wink: vagy csak jol kisirom magambol a feszkot :lol:

Deni,
épp ezekben a percekben irja alá Zsoló, másra sem tudok gondolni...
az a baj, hogy még mindig nem 100000 százalék a vevöink hitele (vagy csak én parázom tul a dolgot, és ez már tutinak számit? :roll: ), és anyumtol kapott örökségböl foglalozunk ma.... ha az eluszik, kész leszek.... :?
fibi

bnöm szerint érthetö ez a hullámzás, sosem voltak erösek az idegeim, föleg ekkora kockázatvállalásnál...
na, eldugultam.
fibi

Fibi, :)
lehet, hogy mégis ki kellene menni a vasúthoz kiabálni egy jó nagyot?? :) abbamaradt a "project" :) Majd ha beköltöztök a szép új házba, rendbe jönnek a dolgok. Ábelről írjál valamit, miket csinál?

Deni, :)
Ez Balatonlelle, tök jó mert feltöltötték tengeri homokkal nagyon szélesen és hosszan be a Balcsiba, így ez egy igazi babastrand. Bokáig ér a víz jó sokáig, a sok apróság meg négykézlábazik benne. Nagyon jó, mindenkinek csak ajánlani tudom. Igaz 400 a napijegy a felnőtteknek, de mi úgy döntöttünk, megéri... és azok a hatalmas homokvárak a parton! minden éjjel visszasimítják és lehet újra kezdeni reggel.. :D

és a borostyánlánc szerintem nagyon is működik! alig alig volt fogzás miatti rossz éjszakánk....inkább csak nyüfögés van :D az is csak nappal.

Votív,
de jó nektek 8)

Betegek jobbuljatok! :)

Kép
akata

Sziasztok!
Voltunk oviban, és P szerint nagyon jó volt. Meg volt kissé illetődve, de jelentősen kevésbé, mint ahogy számítottam rá. A fiúkkal építetett sínt, meg vonatozott. :) Az udvaron meg egy órát rollerozott, és mondta, hogy kéne egy rolli itthonra is. (Lehet, hogy megvan a karácsonyi ajándéka!?) Az óvónéni kérdezte, hogy jön-e holnap, és lelkesen mondta, hogy igen (már az is nagy szó volt eddig, ha vki nek válaszolt, aki nem családtag). Aranyosak a gyerekek és az óvónénik is.
Szóval :) :) :) -egyelőre...
Bt kicsit sajnálom, mert fél 9től 1ig nem voltam vele. Mire hazaértem, majd'szét durrantam a tejtől... Ma Apával volt, meg pénteken is vele lesz, holnap meg Anyukámmal, és remélem a jövő 7en már bent lehet hagyni Pt, mert Apa sokat fog dolgozni. (P ma azzal indított, hogy menjek haza, és jöjjek érte ebéd után, de aztán meggondolta magát.)

Akata, mi is Lellén voltunk, és szuper az a strand, pont gyerekeknek való! De az nem tengetűri homok, hanem a hajók miatt valahol mélyítették a medret, és odahordták a Balcsi sajá homokját, így lett ez a szupi strand. És sztem a város is tök jó, mert nincs aza vad nyüzsgés meg tömeg, mint pl.Siófokon, de azért van élet. Ákos nagyon szép nagyfiú!!
Ezt a borostyán láncot lehet, hogy kipróbáljuk. Bnak jön a 2.vámpírfoga, és közben elkezdet jönni a metsző is, már majdnem kint van, és alul is készülődik 2.

Ancsi, klassz vagy, hogy tanulásra adod a fejed!!!! Menni fog!!!!

Fibi++++++++++++++++, nálatok is mindne ok lesz, és ha egyenesben lesznek a dolgok, te is jobban fogod magad érezni. :)

Megyek, ébredés van!
rídonli#

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?