Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok...

4 hetes a kicsim, az egyik mellem iszonyatosan fáj, egy nagy pukli van rajta, olyasmi, mint egy pattanás. Pont a bimbómon van, attól félek, hogy el van záródva egy pár csatorna. Abból a cicimből nehezebben is tudok fejni. Akinek volt hasonló problémája, megoszthatná tapasztalatait.... köszi
 
 


Sziasztok!

Tittike!
Látom, nem sok válasz érkezett. Sajnos én sem tudok érdemben hozzászólni a problémádhoz... :cry: Megmutattad nőgyógyásznak a puklit? Persze tudom, ez nem oldja meg a gondot. Remélem, hogy azóta elmúlt és rendesen tudsz szoptatni!

Nekem is van egy pici problémám a mellemmel szoptatás alatt. Mégpedig, hogy túl nagy, puha, szétlapuló. A mellbimbóm meg lapos. Így aztán szoptatás nálunk csak ülve lehetséges, mert ha fekszem akkor szétlapul az egész (a bimbó is) és nem tudja a kislányom bekapni. Így is fognom kell végig, és beleigazítani a szájába, sokszor 1 órán át szopizik és nagyon fárasztó végig tartani.
Azért írtam le, esetleg van-e valaki hasonló cipőben, tudtok-e olyan szoptatási pózt ilyen mellhez, ami kevésbé megterhelő mint az ülés? Sokszor már fáj a hátam, pedig párnának dőlök, de azért előre kell hajolni kicsit. Szóval van-e valami másféle póz, ami kényelmesebb?

Köszi előre is.

Kép
 
 


Sziasztok!

Több gondom is van a szoptatással kapcsolatban, remélem itt tud valaki segíteni, mert a védőnőm sajnos nem.
Három hónapos a kislányom, és már sokadszorra van mellgyulladásom, tejcsatorna elzáródásom. Már túl vagyok egy Semicilin- kúrán és most épp az Augmentinnél tartok. A háziorvosom már azt javasolta, hogy gondoljam meg, nem akarok-e tápszert adni a babának? Én szeretném szoptatni. Van ötletetek a mellgyulladás megelőzésére?
Az egyik mellbimbómon észrevettem egy kis fehér pöttyöt is, és a szoptatás is fájdalmas. /Ezzel a dokim nem foglalkozott./
Eddig mindkét mellemből szoptattam, most áttértem arra, hogy csak az egyikből. Jól tettem?
A másik nagy kérdésem: Fejjek?
A babám már 5 hetes kora óta átalussza az éjszakákat. Én éjjelente legalább egyszer felkelek fejni. Kell ez? Ilyenkor jól teszem, ha mindkét mellemet teljesen kifejem? Vagy csak egy keveset kellene?

Előre is köszi a segítséget!
Szilvi
 
 

 
 

Szia Szilvi!

Megpróbálok válaszolni egy-két kérdésedre amennyire tudok, de megadok egy linket is: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&s ... 21&func=kf , itt szoptatási tanácsadótól lehet kérdezni.

Nálam legjobban az jött be a mellgyulladás megelőzésére, hogy több pozícióban szoptattam felváltva (fekve, bölcsőtartás, hónaljtartás). Én sosem fejtem, pont azért, hogy ne legyen túltermelés. Fontos még az, hogy ne legyen szoros a ruhád, hogy ne tudja megnyomni a mellet, ezáltal elzáródást okozva.
Fehér pötty, rémlik, hogy valaki írta ezt régebben, de nem emlékszem pontosan a nevére (talán tejkő???), de azt tudom, hogy tűvel piszkálta ki (ezt én inkább szakemberre bíznám).
Egy mell - két mell: szerintem ez egyénfüggő is, ki hogyan szereti. A mell tud alkalmazkodni. Az a fontos, hogy ha két mellből szoptatsz, jusson elég idő egy mellre, hogy a hátsó tejet is ki tudja szívni. És ha nem elég neki egy mell, nyugodtan kínáld meg a másikból is.
Én nem fejnék, hacsak nincsen szükséged a lefagyasztott tejre (iskolába jársz, vagy ilyesmi). Ha éjjel kifejed teljesen mindkét melledet, akkor azt az üzenetet közvetíted a testednek, hogy ilyenkor is sok tejet termeljen, mivel szükség van rá. (Én képtelen lennék éjjel felkelni fejni, de én lusta vagyok.) Ha erről inkább leszoknál, vagy azért szoktál fejni, mert nagyon feszül, akkor érdemes csak annyit, hogy megkönnyebbüljél, pár nap alatt hozzászokik a szervezet, hogy ne termeljen annyit éjjel, és akár le is állhatsz a fejéssel. Viszont mivel hajlamos vagy mellgyulladásra, mindenképpen fejjél le egy kicsit, ha nagyon tele van.

Hát, én így tudom, remélem nem rosszul, azért szerintem mindenképpen kérdezd meg a szoptatási tanácsadót is (főleg a fehér pötty miatt)!

Minden jót!

Zsizsa
 
 


Szia Zsizsa!

Köszi a válaszodat, már az segít, hogy egyáltalán van valaki, akit érdekel a gondom.
A tanácsodat a fejéssel kapcsolatban megpróbálom megfogadni, de azért felveszem a kapcsolatot egy szoptatási tanácsadóval is.

Köszi: Szilvi
 
 


Szilvi,
szívesen. :) Remélem, a szoptatási tanácsadó hamar válaszol, és sikerül megoldást találni a sok mellgyulladás elkerülésére!
Minden jót! :)
Zsizsa
 


Szilvi,
bocs, most látom, a másik nickemen voltam bejelentkezve, amikor írtam, remélem, nem kavartalak meg! :oops: :D (Az esetleges kukkoló ismerősök miatt van másik nickem is, mert mi nem szeretjük elárulni senkinek a babát a 12. heti uh előtt, így 3 gyerek, 3 nick. :P )
Zsizsa
 
 


Sziasztok!
Most vagyokitt először.Remélem tudtok segiteni!
A kislányom annyira szokta huzni a mellbimbomat hogy ma kivérzett és amikor csorézott ez vissza is jött... :( mit tudnák csinálni?
 


Kedves Éva!

Legtöbbször a sebesedést a rossz mellrehelyezés szokta okozni, vagy az, hogy cumi, vagy cumisüveg használat miatt a baba rossz technikával szopizik. Meg nagyobb gyerekeknél olyan is van, hogy már mindenre figyel, és mikor a fejével fordul szopizás közben, akkor elfelejti a mellet elengedni.

Mennyi idős a babád? Mindig volt ez a probléma, vagy ez új dolog? Használtok cumit, cumisüveget?

Üdv:

Zita
 
 


Sziasztok

2 hónapos múlt a kisfiam, és a bal cicimben alig van tej. 3 hete begyulladt, és 3 napig szenvedtem vele, azóta sehogy sem sikerül visszahozni azt a mennyiséget ami elég lenne a kicsinek. Addig csak egy ciciből etettem, de most muszáj kettőből. Így a jobb is beállt a többször kevesebb mennyiségre. Volt olyan délután, hogy nem volt elég a két cici, és sírás lett a vége. Nem táplálok hozzá, ezt már egyszer elszúrtam az előző babával, ő cumizavaros lett, és három hónapos korára már feladtam, nem küzdöttem eléggé. :cry:
Olvastam zsizsa hsz-ét, hogy az éjszakai tejtermelés beáll szépen. Akkor a nappali is igaz? Teljesen felborult a napunk, ami előtte sem volt katonás, de ezt nem is szeretném. :) Nekem reggelre szépen tele lesz végre a bal, de nappal ugyebár nem tudom 10 órát telíteni. Próbáltam a 77-55-33 as fejést (egyébként nem fejek), elkezdtem urticázni, de a bal cici nem reagál. Mit tehetnék, hogy 3 óra alatt megteljen a bal is??

Üdv.
Kriszta
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
Nem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó