Sziasztok!
Rossz pénz nem vész el!
Vagyok, csak mint írtam egy hétig otthon voltunk Böszibe. Írtó jó volt kipihentem magam. Kaja házhoz szállítva, háztartás max. egy kis mosogatás, rokonok kényeztetése, a gyerekek egy órával a szokásos előtt bedőltek az ágyba a vidéki levegőtől. Én is velük feküdtem már 9-kor mert pont azon a héten javították a kábeltévét és még TV-ni se lehetett. Utána voltunk a túraszakosztállyal az aggteleki hegységben. Barlangászás, kirándulások, pihi. Botond megtanulta magát ringázni az autósülésben, egész nap benne ülne és nézelődne. Sőt amíg altattam Bálintot Ő is magát álomba ringázta. Sajnos az autósülés kölcsönbe volt visszaadtuk, de így legalább kényszerítve van a hasonfekvésre. Még 1 éves korában is pihizne ha hagynánk. Egyelőre a hason körbeforgás megy, előre nem halad vele. Ha sikerül a lábát beakasztania, akkor tud hátról hasra fordulni, de nem nagyon igyekszik. Botond már kezdené a hozzátápit, de ellenállok. Valamelyik nap körberaktam rágókával hason fektetve, míg elmentem teregetni. Mire visszatértem a rágókáknak háttal fordulva egy ott felejtett csokis papírt majszolt. Bálint meg majdnem megetette dióval. A héten meg kaptunk egy kis ízelítőt a két gyerek egyszerre náthás verzióból. Bálint kicsit megfázott és hiába mondtam neki, hogy ne menjen oda Botondhoz ugyanúgy puszilgatta. Anyatej csak mérsékelte a megfázást, nem volt lázas, nem folyt az orra, nem köhögött csak szörcsögött. Bár csak egy kicsit szörcsögtek, de pont elég volt, hogy totálkáros legyek. Botond 2 napon keresztül1-2 óránként kelt. Végre sikerült kicsit takarítanom, mosnom és elpakolnom, de holnap újra megyünk a Mátrába hétfő estig.
Visszaolvastam a majd két heti adagot, csak néhányra dologra tudok reagálni.
Húst én is fagyasztottam jégkockatartóban anno. Húst megfőztem aztán krumplilével, vagy ásványvízzel, vagy forralt vízzel (de semmiképpen nem a főzőlével) turmixoltam és be a tartókba. A zöldségeket, gyümölcsöt mindig frissen adtam hozzá, de a húskockák így is nagy segítség volt.
Hidegpárásító a jó, én is szeretnék venni. Régebben beleástam magam a témába, pingvines, macikás párásító nem túl megbízható. Én tefálra pályázom.
Nagyon szerettem/tük a fruttapurát adni a babócának. Ez 100%-os gyümölcs és amikor már unalmas volt a banán-alma kombináció télen, jó volt egy kis változatosság. Írtó fini, így amikor még kicsit evett a bébi, akkor a maradékot szívbaj nélkül becsócsáltam. Ráadásul műanyag dobozban van, így utazáshoz kiváló volt.
Véres kaki. Van egy ismerősöm akinek ugyanez volt a problémája. A baba 4 hónapos korában el kellett apasztani a tejét, mert nem volt elég hogy az anyuka nem evett tejszármazékot a baba még anyatejet sem kaphatott, se tápszert. Sinlac-ot kapott helyette a baba. Két évi kemény diéta után most már ehet mindent. Legalábbis gondolom, mert az utolsó túrán tejberizset evett. El kell menni szakemberhez, szerintem egy gyerekorvostól nem várható, hogy toppon legyen a témába, de az igen, hogy elküldje a babát a megfelelő szakemberhez. Arra is emlékszem, hogy nem egyértelműen tejallergia volt, igazából sokszor még a szakemberek is tapogatóznak. Nehéz idők voltak nekik, de kinőhető, szóval érdemes minél előbb lépni, ahogy Rókica is írta.
Megfázásra fokhagyma és méz elegye egy kávéskanálnyi. Persze igazán vodkával (oroszok szerint), vagy pálinkával együtt hatásos, de gondolom ezek most nem játszanak.
Bálinttal most voltunk fül-orr-gégésznél a Szent János kórházba. Nem volt vizitdíj és beutaló sem. Nagyon szimpatikus volt a dokinő, szerencsére nincs aggodalomra ok, jól meg tudott nyugtatni.
Lányruha mindig több van a boltokba / börzén mint fiú.
1 évesen Bálint napi 3-szor szopizott reggel (5 óra), délben, este lefekvéskor. Főzit déli alvás után kapott. És max. 1 üvegnyi kaját evett meg főziként 1 évesen. Sok későig szopó babánál megfigyelhető, hogy a déli kaja kitolódik alvás utánra és délben csak szopnak. Sajnos a bébiételt utálta, így mindig főzicskéztem. Én csak hüledezek, hogy mennyi mennyiséget betermelnek a ti babóitok.
Autó, Mi először valami klasszikusban gondolkodtunk, aztán pár próba után rájöttünk, hogy a fő szempont, hogy a párom beférjen kényelmesen az ülésbe a maga 2 méterével. Így lett Daewoo nubiránk, ma már Chevrolet lacetti néven fut. 3 éves eddig nem volt vele gond kényelmes kocsi. Kis kocsikba a fiat puntóba meglepően egész kényelmesen elfértünk 4 felnőtt, Rodoszon azt béreltünk.
Én már 2004 augusztusa óta Eleviten élek megszakítás nélkül, eddig még nem voltam beteg, max. 1 napot kerülgetett.
Nekem rémképek csak azután jöttek, amikor láttam, hogy egy-egy helyzetben akár életveszélyesen is megsérülhetett volna Bálint. Kész csoda, hogy egyáltalán felnőnek.
A nehagy egyedül sírás nálunk is beindult, de szerencsére anyán kívül beéri apával, tesóval is. Hiába már második baba.
Eddig jutottam, most el, ki tudja milyen éjszaka vár.
Üdv:
Mónika