A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jaj! Bocsi! A regcsiken is én vagyok. A mazsolát meg fogom szüntetni, mert az Szelina neve volt, mikor még picike volt a hasamban. De majd ha megszületik a kicsi lány, akkortól fogok változtatni.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Hú... elég kemény éjszakánk volt. Kb. 2,5 óránként keltünk szopizni, közben meg Mütyürkém össze-vissza vergődött, mert nem kapott rendesen levegőt az orrán. Alig aludtunk valamit... Éjjel még nekiestem az orrszívóval (nem porszívós, hanem vákumos kis kézi), és egy nagy adag anyatejes kakit kiszenvedtem az egyik lukból. A másikkal már nem bírtam, mert nagyon dühös lett. És ez sem volt elég, se a hátán, se a hasán, se az oldalán nem volt jó. Reggel 7-től 10-ig folyamatosan cicizés és kaklilás (ilyenkor jön ki az este bentmaradt kaki, de vagy 3-4 adagban), majd még benyomott 30 mili tápszert, mert ordított. 10-kor tudtam szegénykémet letenni.
Húzós volt.

Timi! Szerintem ne törődj semmivel! Ha tápszer kell, adj neki. Ha félóránként éhes, adj neki. Ők is emberek, van, mikor éhesebbek, nyűgösebbek, vagy éppen nem annyira éhesek, mint mi.
És ők nem olvasták a szakirodalmat, hogy nem illik egy hét alatt 300 g-ot hízni, és cici után még 120 mili tápszert bevágni!!!!
Nem is tudnak még olvasni! :shock:
Az én gyerekem egy éjjel két hetesen 6 óra alvás után bevágott egy ciciből 140 milit. Erre a védőnő széles mosollyal mondta, hogy mennyire jó az étvágya.....

Ahogy az én istencsászár dokim mondta, felejtsük el a szakirodalmat, csináljunk mindent úgy, ahogy a szívünk diktálja!
Meg a baba igényei.

Az enyém legkevesebb 80 g-okat eszik, átlag a 100, de nem ritka a 120. És van úgy, hogy erre még kér kb. fél óra múlva. Ha van még a ciciben kiszívja, ha nincs, kap tápit. És megnyugszik.

Hajni! NAgyon izgalmas, már te is a finisben vagy!

Kép
Kép
Kép
gremese

AAAAAnyira édesek:

Kép

Kép
granda

Sziasztok.

Előtejem egy két csepp van.De nem számottevő.

Hát timi26 szerintem is csak halgasd meg mit mondanak,és ennyi.
Nem a Dr. van a picúroddal egész nap,és nem ő látja,hogy mire és mennyire van szüksége.
Abból a pár percből nem fogja tudni normálisan levonni,hogy ez ilyen és ilyen és neki csak ennyi kell ciciből meg tápiból (szerintem) .
Csak álltalánosítani tudnak.

Attól még nem lesz senki sem rossz anya,mert pótolja az igényeket,vagy ha kell átáll tápszerre.

A lényeg ha te úgy látod szüksége van a picinek egy kis pótlásra , akkor adj csak neki.

Benci is 70-80 -akat szopott és kevés volt neki,így anno én is pótoltam. Semmi hátránya nem lett belőle.

Ezzel csak lelkiismeret furdalást idéznek elő az anyának,amivel egyáltalán nem segítenek,sőt hátráltatnak.

Maradj nyugodt és bízz a megérzéseidben! De ezt mindenkinek tanácsolom.:)

mazsola7 és h@jni
:: mindent bele,nemsokára mi következünk ,utánna úgy sem lesz sok mindenre időnk.

Azt szokták mondani,hogy addig jó nekünk míg bentvan a picúr , a pociban.. :D:D:D

Ma a párom elment kiváltani receptre amit felírt a Dr.nőnk,popsikrém , fürdető stb.

Baromi drága még így is . :evil:
varga tünde

Hú, most izgulok, hogy jól írom-e :D

Balról jobbra és fentről lefelé:
MARICA-Karolina
VADVIRÁG-Pálma és Lara
MILÉNA-Zétény
GREMESE-Zsófia
ERA-Beatrice
TIMI26-Viktor Dániel
NIKI-Rania
HÖRCSÖG-Ildikó
FALEVÉL-Sára
BFAGI-Tímea
KISKOLBI-Máté
KAQK-Emma
IRINA-Ádám
ANIKÓ-Marci
KISPOCC-Botond

16 baba :!:

Kép
granda

16 baba-akiről képünk van.....

Kép
granda

Így néz ki, akinek ma kéne szülnie... :roll:
Kép

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok, Lányok!
Mindenkinek köszi a szép babafotókat!

"Csak ösztönösen": egyetértek, nekem is eddig az jött be, ha azt csináltam, amit akartam. Anyámat pl. nem tudtam meggyőzni, hogy a baba nem éhes, nem azért sírt sokat, hanem épp ellenkezőleg, tele van és nehezen emészt ennyi tejet, aztán csak igazam lett (aztán ezt már demonstrálni is tudtuk, 5 nappal a kórházból való hazajövetel után már visszanyerte a születési súlyát). Amióta ritkábban szopizik (beállóban van a 3-4 órás szopizás), lényegesen jobban van, persze az Infacol is hatni látszik már.

SZÓVAL, LÁNYOK, SZERINTEM NAGYON JÓL CSINÁLJÁTOK!!!

Gremese, írd meg, mi volt a csecsemősnéninél!!!

Kép
Kép
irina

sziasztok,

Nagyon szupi a kép montázs. Tündériek a babák.
Mi jól vagyunk 3-4 óránként eszünk, aztán nézelődünk , aztán alvás. Olyan mélyen alszik, hogy semmi nem zavarja fel.
Nagyon rendes kislány, egy angyalka.

Kaptam egy könyvet kölcsön, nagyon szuper mindenkinek ajánlom: - a Suttogó titkai I,- a Suttogó mindent megold.

Nagyon sokat tud segíteni, hogy megértsük a babánakat.
Elkezdjük ma szokatni a levegőhöz, hogy jöv héten már mehessünk sétálni. Már nagyon várom. Bár az egyik nagyinak vaárnap lesz a névnapja, lehet elmennénk hozzá. Szerintetek el lehet vinni, nem lesz nagy családi banzáj, csak a nagyszülők lesznek otthon, őket meg ismeri, csak egy másik lakás, más bacik esetleg, az nem lehet gond?

Kitartás a várakozóknak és jó babázást a többieknek.
sziasztok
Beáta, Emma baby

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Lányok: nagyon köszi, hogy biztattok. Úgy fogom csinálni, hogy Viktorkának is, nekem is jó legyen. És eddig bevált. Nem fogom hagyni, hogy egész nap ordítson, csak azért mert a protokoll anyatejet ír elő. Amíg elfogadja, és van tejem addig odaadom neki, utána marad a tápszer. Rebeka is felnőtt rajta, semmi hátránya nem származott belőle. (de az ő régi dokinője megértőbb volt.)

Granda: gyönyörűek a babák így együtt. Hát még ha majd mindenkié rajta lesz! Szerintem majd minden hónapban kellene csinálni egy ilyen montázst, hogy lássuk, mennyit változnak. Persze csak ha nem okoz neked gondot.

Irina: mint tegnap írtam én a levegőztetés híve vagyok. Főleg amikor ilyen szép idő van!!! Ha a családhoz mentek, és senki nem beteg, szerintem nem lesz semmi baja.

Kép
Kép
timi26

Mazsola, vagy Regcsiken 14: hajrá, már nagyon a finisben vagy és szép nagy a pocid!!!

Kép
Kép
timi26

Mazsola, szupi nagy a pocid, remekül nézel ki! Rád nézve nosztalgiázom a pocakom után... 8)

Könyvajánló 2.: még nem értem a végére, de nagyon tetszik Sheila Kitzinger "Miért sír a baba?" c. könyve (a nőnek amúgy 5 gyereke van és feminista ;-)).

Kép
Kép
irina

GRANDA, SZUPER A MONTÁZS, KÖSZÖNJÜK!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammcikák!
Regi! Regcsiken :lol: :wink: NA! Akkor ha kérsz vudut csak szólj, küldünk, aztán pikk-pakk babázol :lol: Tudod itt már csak így megy :lol:

Granda! Épp kezdtem hiányolni a tündéri Babamontázst :lol: Nagyon gyönyörűek :lol: :lol: :lol:

Na Lányok! Helyzetjelentés: Babával minden rendben, jó az áramlás (tudtam én... :lol: ) Kistöki továbbra is csücsül, és az UH-os doki azt mondta, hogy kizárt, hogy megforduljon, mert olyan nagy, tuti nem fogom tudni megszülni, császárra készüljek. Felhívtam a Páromat, végülis örültünk, hogy jól van a Bébi, és ez a lényeg... Majd képzeljétek az én Egyetlenem felhívta a régi dokimat (tudnotok kell, hogy Ő császárban nagyon profi, messziföldön híres :lol: ) - elmondta neki a tényállást, és azt mondta az orvosom, hogy ha csütörtökig kibírjuk Ő megcsinálja szívesen, mert csütörtöktől úgy néz ki lesz szerződése az UZSOKI-val :lol: :lol: :lol:Viranka!Lehet, hogy talizunk?
Hát Csajok, úgy tűnik mi nem csak a Baba nevét változtatjuk meg az ucsó pillanatban, hanem a kórházat is :shock: :shock: :shock:
Egyébként a foszfatázom továbbra is emelkedik :evil: ez van, hiába a diéta... Mindegy ezt a kicsit még kibírjuk...
Jajjj csak csücsüljön az én Drágám minimum jövő hétvégéig :lol:
Most azért nagyon boldog vagyok :lol:

Bocsi a regényért, de hát Ti vagytok a Barátnőim!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja: milyen rendes párod van.Kis gondoskodó. :D :D :D
És végül minden jól alakul.Ez szuper.

Granda nagyon édes lett a montázs. Kiváncsi vagyok a mi babáink képe mikor kerül bele. Bár lehet hogy ha neked is meglesz a babád már nem lesz időd ilyen klassz dolgokat összeállítani. :P
Téged tényleg nagyon lelkesít hogy kész legyetek a kicsi érkezésére. Le a kalappal a napi programod elött. Szerintem többségünk már csak lötyög otthon.

Timi szerintem vidd el Viktorkát a doktornénihez egy napra.És ha ő is hallgatja majd a szívszorító sírást egész nap lehet épeszübb tanácsokat ad majd.

Egyébként én is ugy tudom hogy babákat nem lehet túletetni. Bárhogy egyenek is 1 éves korukra kb. ugyanott tartanak. Tehát a dolgok kiegyenlítődnek.

Emese mi volt a nővérnél?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok Lányok!

Ismét beledumálnék kicsit!
Olvasgatni időnként szoktalak titeket, írni már kevesebb időm akad sajna.
Szóval: Timi26: ne aggódj, hogy Viktorka sokat eszik és hogy csesztet érte a dokid. Nálunk hasonló helyzet volt.
Ádi, nem a ciciből lakik jól, mert nem akar szopni, már születésétől kezdve... sokat szenvedtem vele, de mára már nem idegesítem magam, hogy lefejt anyatejet és tápszert adok neki cumisüvegből.
Az első tanácsadáson a védőnő kérdezte, mennyit eszik a gyerek én meg megmondtam, hogy 100ml-ket étkezésenként.El volt halva, hogy az akkor 2 hetes gyerekemnek ez nagyon sok és kb 400ml-t kéne megennie egy nap. namost, kipróbáltam én is a kisebb adagot, de ordított és kellett adnom neki még. megbeszéltük apukával és maradtunk a 100 ml-s adagnál, amit ha bevág alszik3-4 órát. Anyatejből viszont kb 80-90ml-t eszik csak meg és hamarabb megéhezik, úgy vettem észre.
A lényeg, hogy nekem az a véleményem, hogy nem szabad belezavarodni a mellből, anyatejes táplálásba kizárolagosan, mert ha nem elég, attól éhen nem halhat a gyerek. Esetleg próbáld meg te is a 100ml-s adagot, hátha elég...ha nem, hát egyen az a gyerek, kidurranni úgysem fog! Hameg nem bukik vissza nagyon sokat, nincs túletetve!!!

Gremese: úgy látom, több dologban hasonló a helyzet. (mellgyulladás, nátha)
Mellgyuszid, hogy áll? Nálam rendbe jött hál isten, a jegelt cicit is sikerült rendbe hoznom, már az is ad tejet, nem csak 10ml-t (bár nekem nincs vmi sok)
És mi is küzdünk a náthával sajna. Bár Ádika orra, már gyógyulófélben van. Használsz orrcseppet? Jól fellazítja a válladékot és könnyebb kiszívni.

És, szeretnék gratulálni minden új anyukának a megszületett babákhoz!!!

Kép
Kép
gabcii

Jaaa, és én úgy etetem Ádit, hogy ha összegyűlik kb 100 mil anyatej, azt kapja kizárólag, addig meg tápszert. Nem pótlok rá egyikre sem. Étkezésenként csak egyiket adom.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok, Lányok!
Anitja, na, ezek aztán a jó hírek, örülök! :D

Csajok, azt hiszem, elért az az állapot, amit úgy neveznek a szakirodalomban, hogy "baby blues" (pl. itt írnak róla: http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... nt&tid=228). Eddig szinte minden nap pityeregtem itthon, amióta hazajöttünk a kórházból... a babával semmi gond, tüneményes, a férjemet is imádom (csak kár, hogy dolgoznia kell, és esténként látom), igazából a családom összes többi tagja idegesít, bármennyire jót akarnak, ők viszont aztán nagyon (emeletes házban élünk, a szüleim a földszinten). Remélem, előbb végetér, mint a gyerekágyas időszak... Van más is rajtam kívül, aki így érez?

Kép
Kép
irina

sziasztok van olyan aki még nem szült meg nekünk elvileg hétfőn kellene de nem ugy néz ki a dolog
amugy bocsi de mostanába nem volt kedvem netezni és mindenkinek gratulálok aki megszült

Kép
juci83

NyerkitTimi! Igen, az Uram egy Szent szó szerint :lol:
Nincs olyan ember akivel ne lenne jóban, és a volt dokimmal is nagyon szót ért (jobban mint én :oops: - amikor felhívtam néha a dokit is úgy mutatkoztam be, hogy a Kedvesemre hivatkoztam :lol: jó, mi? )

Emese, Gabci! Nem próbáltatok még enyhén tengeri sós vizet csöppenteni a pici orrlyukába? Állítólag az szépen feloldja a taknyot, és a Baba ha lenyeli semmi baja, nem kell kiszívni - ezt a nővérem mondta (3 gyerekes Anyuka :lol: )

JAj Drága Irina! Hát gyere mesélj sokat, szipogd itt ki magadból a szomorúságot, és töltődj fel egy kis vidámsággal - biztos az viseli meg a kis lelked, hogy 9 hónapig egy testben voltál Babókáddal, most meg kiürültnek érzed magad - ettől egyébként én is tartok...
Addig is egy kis vidámság:
Kép

http://www.youtube.com/watch?v=htVDnBzPqRc

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok! :D

Granda!Szuper jó a montázs,tündérkék ezek a kisbabucik!
Te aztán tele vagy energiával úgy irigyellek érte!
Én a héten elmentem szüretelni segiteni a mamikámékhoz(arra gondoltam hátha elöbb kibújik majd a kismanó :D )de annyira elfáradtam,hogy még három nap múlva is izomlázam volt minden porcikámba. :oops: Te meg annyi mindent csinálsz egy nap alatt mint más egy hét alatt,mi lenne ha nem lennél kismama??

Mazsola!Nagyon szép pocakod van! :D Szerintem az enyém is kb ekkora.
Ma többen is megjegyezték,hogy biztos jó nagy baba van benne mire én tiltakoztam,hogy nem,nem és még nekik állt feljebb. :shock:
De hát mit várnak holnap lenne elméletileg a nagy nap 8)

Anitja!De jó,hogy minden oké veletek!!Megy a vudu,hogy jövőhétig még bent csücsüljön a pocidba Noel baba :D

Szia Juci!Persze,hogy van itt még olyan akinek bent kuksol a babuci a pocijába! :lol: Örülök,hogy megvagy gyere csak amikor tudsz és mesélj nekünk magatokról.Mi újság az Nst-n,az Uh-n, mikor kell befeküdnöd??

KépKép
juba

Irina! Én ezen már túlestem. Sírtam, ha babuka sírt, sírtam, mert fáradt voltam, sírtam, mert olyan angyali a kis drága..... Falra másztam, ha Apa úgy segített, hogy nem azonnal adta a pelenkát vagy a valamit, amit kértem - pedig semmit nem csinált rosszul -, idegesített, hogy "lassú" (pedig nem volt az), idegesített, ha énekelt, ha hülyéskedett, ha hangosan megszólalt... Minden idegesített. Sírtam, mert nem jó az egyik cicim..... Jaj, szóval mindennért sírtam, és minden idegesített.... Nálam ez 3-4 nap alatt lezajlott, és nagyon segtett Apa, aki időnként észhez térített nagy türelemmel.
Kitartás, elmúlik....... :)

Gabcii! A védőnő is látta, hogy "taknyos" a drágám, de azt mondta, ez anyatej, szopinál kitisztul, illetve kiprüszköli. Nem mondott semmilyen orcseppet. íén azért segítek neki, ha látom, hogy az orrában van. Az elmúlt éjszakánk elég rossz volt emiatt, de most napközben szépen alszik, nem szörcsög.

Anitja! Ezek egyre jobb hírek!!! :D

Csecsemősnővér: A defektes cicim olyan, amilyennel ő 30 év alatt még nem találkozott. :cry: Olyan kemény, és agresszív a csomó.
Elkezdte fejni, kb. 20 mili ki is jött belőle. A mellszívó nem jó, legjobb a babaszopi és a kézi fejés. De NEM körkörösen, mert a tejcsatornák fentről lefelé futnak a mellbimbó felé, és a csatornák mentén kell masszírozni.
Azt javasolta, igyak meg naponta 1,5 l Laktoherb teát, szaporítsam a tejet, hátha az - a megnövekedett tejmennyiség - kiviszi a dugulást, plusz a baba kiszívja. Nagyon szenvedünk a bimbóvédővel, ha így próbálkozunk, Apa is segít, Baba meg hamar elveszti a türelmét, hogy ezerrel meg kell dolgozni a nehezen jövő tejcsiért.
SZóval fejjem, pihenjek sokat, és szaporítsam a tejcsit.
Mikor csinálta, kicsit változott a csomó, de mostanra már - szerintem - visszaállt újra kemény gübővé.
Ha egy 30 év tapasztalattal rendelkező csecsemős ezt mondja, akkor nem érdemes továbbmennem, járom ezt az utat, de nekem így nagyon nehéz, hogy nem látok javulást.
Úgy érzem, felesleges minden, úgysem javul.... :cry:
Tejet termel a cici, szerencsére nem áll le, de többet egyelőre nem akar termelni.
Ráadásul a jó cicire azt mondta, hogy alul nagyon kemény, fejjem azt is, nehogy begyulladjon. Na tessék. Én meg azt hittem, az tök jó....

Hasfájás: Azt mondta, nem igazán lehet mit tenni, szokott segíteni a hason altatás. Egyébként ez van, majd elmúlik... (Egyébként én is ezt olvastam a Spock könyvben).
Vízválasztó a 6 hét és a 3 hónap.
Ha fáj a hasuk, ha keservesen sírnak, nincs mit tenni, megpróbáljuk őket megvígasztalni, de mikor jön a vízválasztó, ezek elmúlnak.

Most aludtam egy órát, babát megszopiztattam, ő visszaaludt szerencsére. Én meg fejtem, de keserves az eredmény.

Nem vagyok teljesen elkenődve, vagy kiborulva, mert egyelőre egy ciciből és esetenként a tápszer-kiegészítéssel megoldjuk a dolgokat, de azt hittem, könnyebben meggyógyulok. Csak látnék javulást.....

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda! A montázs zseniális, Apának is nagyon tetszett! Olyan jó, hogy ilyen kreatív vagy!

Mazsola! Szép nagy háza van Szelinának! :wink: Nemsokára Te jössz! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Na, Apának most mondtam, hogy nem látok javulást, ő meg persze megvígasztalt - és megint igaza lett -, hogy mit akarok egy délután alatt???? Most már tudom a helyes módszert, két hete ott a csomó, rosszabb nem lett, hát kitartás, lassan feloldódik.
Olyan Drága! :oops: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Granda!
Nagyon jó a montázs tetszik.
Köszi.

Regina!
Szép pocak.

Irina!
Fel a fejjel ne szomorkodj ott van a kisfiad.
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina: próbáljatok meg kimozdulni, sétálni, vagy kezdj bele egy vidámabb témájú könyvbe, vagy ha a pici engedi nézz meg egy vígjátékot. Esténként meg beszélgess sokat a férjeddel. Mindent mondj el neki ami nyomja a lelkedet, meglátod jobb lesz! :D
És gyere amikor csak tudsz közénk!!!

Gabcii: Viktorka egyáltalán nem bukik, ezért is vagyok nyugodt. Meg ugyanígy csináltam Rebekával is, ő is sokat evett, ő is 4-5 óránként, és nem lett kövér! Mondjuk ő sokat bukott, de tápszerváltás után rendeződött a helyzet. Szóval ezért nem érdekel mit mond ez a doki.

Gremese: most már ne legyél türelmetlen, csináld ahogy a nővér mondta és napról-napra jobb lesz a helyzet! :D
Érdekes, hogy nekem még nincs bajom mellügyileg, pedig napi 1x fejek, meg max. 2x szopizik a manó. Valószínűleg tényleg kevés a tejcsim, különben már rég felrobbantak volna a melleim! :shock:

Mennék fürdetni, de beájult a drága, nincs szívem felkelteni. Délelőtt volt egy kis balhé, valószínű azt pihieni most ki. Nem baj, addig renbe teszem a lakást... :D

Puszi

Kép
Kép
timi26

Emese!Egyet értek a pároddal ne add fel eddig is tök jól álltál hozzá a dolgokhoz egy nap alatt persze,hogy nem javul meg a cicid de most már tudod hogyan kell helyesen csinálni. Probálkozz tovább,innét már csak jobb lehet :D
Büszke lehetsz a párodra,hogy mindenben ennyire melletted áll és támogat.Ugyhogy had legyen ő is büszke rád probáld"megjavitani" azt a defektes cicit!!!

Irina!Ne keseredj el,gondolj arra a csodaszép kisbabára aki ott szuszog melletted neki is egy vidám anyucira van szüksége!! Te is mindig olyan pozitívan álltál a dolgokhoz,most is így kell!! A babák is megérzik ha szomoru az anyukájuk. Fel a fejjel!! :D :D :D

KépKép
juba

Anitja! Jaj! Persze, hogy kérek vudut!!!! Ez eddig eszembe se jutott!!! :shock: :D
Tök jó, hogy akkor profi dokid lesz!!! Szerintem megvárjátok! :lol:

Irina! Emese! Biztos, hogy én is ilyes síros leszek. Amúgy is az vagyok, ha valami nem jó… :cry:

Regina
KépKép
mazsola7

Regi!Ahogy kívánod: SOK+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nagyonnagyonnagyon szorítok Nektek!!!!!!!

Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok csajok,
újra itthon, elég kaotikus még a helyzet Ábellel meg Áronnal, remélem lassan helyreáll azért minden. Én egy kicsit sírós vagyok, de hát ugye a hrmonok...
egyébként minden rendben, Áron egy szopibajnok, tögyeim akkorák, hogy 5 gyereknek is elég lenne a tejci...

Szóval szüken: kedd reggel 8.27-kor született meg Áron 2960 gr és 50 cm-rel. Nyugis gyönyörü baba, fekete hajjal. Majd jönek a képek is, de még fel kell tölteni öket.
Most megyek pihizni, mert rámfér...

Mindenkinek, aki megszült, Fleur, Kispocc, benneteket láttalak csak úgy kutyafuttában, nagy nagy gratula!!!!

puszi

KépKép
KépKép
motiot

Mazsola: mi is nagyon szorítunk neked!!! +++++++++++++

Anitja: neked is, hogy csütörtökig bent maradjon a bébid. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Era: képzeld, ma beszélgettem az oviban egy anyukával. 26 hétre született a fia. Az első három hónap amíg kórházban volt, kínkeserves volt nekik (830 gr-al született). A szemét 2x is lézerezték. 2 éves korára utolérte a kortársait, most 4,5 éves, most kezdték az ovit, de rögtön felvették a középsőbe, tehát még évvesztes sem lett. És teljesen egészséges!!!
Egyébként cserfes kiskölyök, be nem áll a szája.
És van egy időre született kisöccse. Ő is nagyon cuki!!!
Kitartás!!! Nemsokára ti is itt tartotok majd!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Jajjj, de édesek a babák. Olyan jó így együtt látni őket. :)

Motiot:
üdv újra itthon. :)

Hajráááá Mazsola. :) Megy a vudu. :)

Kép
Kép
h@jni

Emese! Hát azért én nem gondolom, hogy kizárólag Neked ilyen „problémás” a cicid. Én nagyon sok ilyen sztorit hallottam… És általában helyre is szoktak jönni idővel. Úgyhogy fel a fejjel, és bízz benne! Nagyon szorítunk, hogy a csomó minél hamarabb kilazuljon!!!

Ezer köszcsi Nektek a vudut! :lol:

Motiot! Üdv Nektek újra itt! Pihizz csak sokat!!! Bár a képet nagyon várjuk!!! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy holnap mit ír ki a vonalzóm... :shock:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Rég nem voltam, de tudjátok, hogy megy ez... most Máté az úr a háznál! :oops:

Kispocc, Anikó, Fleur, Motiot!!! Nagyon gratulálok! Üdv a "másik parton!" :D

Képzeljétek, cicigond úgy tűnik, megoldódott, Gergő egyik éjjel iszonyatosan meggyepálta fejés közben a rakoncátlankodó cicit, kinyomkodta a csomókat (marhára fájt persze, én a sírás szélén... de muszáj volt. :cry: ) , és azóta működik, nem is akárhogy! Még fagyasztani is tudok! :lol: :lol:

Máté egy tündérbogár, zömmel csak alszik és majszol (mit majszol! Zabál!), és nagyon tetszik, mikor evés után félálomban mosolyog! :D

Miután képet felrakni még mindig nem sikerült: FRISS KÉPEK RÓLUNK AZ IWIW-en (Faragó Bernadett, Budakeszi)!!!! :lol: :lol: Granda, kérlek Te is nézd meg, mert a montázsos Máté-kép, amit Anyukám küldött Nektek, annyira nem Mátés! :? )

Jaj, most szaladok, vacsizok még a következő szopi előtt! :wink:

Puszi mindenkinek, a hamarosan szülőknek kitartás és szorítok Nektek! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Hello Lányok,

újra itt :lol:
Férjem beszámolt a sok gratulációról, köszönöm mindenkinek!
Mivel sajnos még nem volt lehetőségem visszaolvasni, minden új babának és anyukának hatalmas gratula!!!! Gondolom a fél banda megszült már :lol: :lol: :lol:

Születéstörténetet írok, amint tudok.
Szerdán jöttünk haza, de azóta még totál káosz az életünk. Sajnos szinte 0 tejcsim van, úgyhogy 90 %-ban tápszerezni kell a kis drágát, ráadásul nem bír egyszerre csak 20-akat enni. Ennek következményeként nem is alszik sokat egy huzamban. Szedem a homeos bogyeszokat, iszom a teát, gyötröm a cickókat és reménykedem. :roll:

Mindenkinek kitartást és könnyű szülést kívánok!

Addig is dobok föl képeket a kis Lizáról :lol:
Kép
Kép

Puszi:
silka
silka

Silka!

Ne add fel, a sok gyötrelem meghozza majd gyümölcsét! A kórházban még nekem se volt tejcim, most meg... ráadásul a Fiam 3 órákat alszik azóta egyhuzamban, legtöbbször úgy kell felkelteni, hogy "hékás, enni kéne!". Persze muszáj keltegetni, bármennyire rosszul hangzik is, mert tényleg éhes, majd leharapja a cickót!
Szóval: kitartás! Én se hittem benne, és sikerült!!! :wink: :D

Egyébként meg nagyon édi a kiscsaj! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Silka! Annyira édesek a Babáitok, csodaszépek :lol:

Motiot! Örülök, hogy már otthon! Várjuk a képeket :lol:

Jóccakát minden Babának és Mamának :lol: !!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Olyan tüneményes minden baba!!!!!!Nem tudok sajna mindent visszaolvasni,de a képeket mindig megnézem.

Rakok majd fel Zétiről új képet,a montázsos képen én is alig ismerem fel szegényt,ráadásul a kezével takarja is magát a kis drágám.

Látom mindenki szenved valamivel.Hülyén hangzik,de jó tudni,hogy nem csak nálunk vannak ilyen és hasonló problémák.

Én jelenleg csak fejek és üvegből adom a tejet manónak,így tudom mennyit kell pótolni hozzá.Van aki nyaggat,hogy így leszokik a szopásról stb.De eddig is bimbóvédővel szopizott,ráadásul nem túl hatékonyan.Az majdnem olyan mint a cumi,nem?Amióta így eszik nincs semmi gond és én is nyugodtabb vagyok mert tudom,hogy mennyit evett.Ráadásul rendesen ki van ürítve a cicim is.Hiányzik a szoptatás,az meghittebb volt,de így is beszélgetek hozzá és csak vele foglalkozok közben.
Nem tudom később hogyan lesz majd. :roll:

A homeos bogyót és a teát lehet együtt használni?

Levegőztetés:mi sokat szoktunk és én viszem emberek közé is.Mivel ketten leszünk csak napközben,kénytelen vagyok sok mindent magam intézni.Bevásárlás stb.

Puszi,kellemes hétvégét mindenkinek.!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna: Zéti elfogadja a bimbóvédőt? Én is próbáltam, mikor totál kész voltam, de nálunk nem vált be. Nagyon utálkozott szegény, és nem volt hajlandó szopizni.

Levegőztetni mikortól szabad ilyen őszi időben?

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi:Már a kórházban is azzal szopizott,elfogadja.Az a baj,hogy mellette elönt a tej,ő meg nem lakik jól.Anélkül meg nem tud szopni,mert a mellbimbóm nem az igazi.Küzdöttünk vele,de annyit értem el,hogy jó sebes lett a mellbimbóm ő meg nem evett csak ordított.

Levegőztetés:én 2,5 hetes korában vittem ki először.A védőnő azt mondta nyugodtan vigyem akár naponta többször is.Jókat alszik közben és meg is nyugszik ha nyűgös. :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Lányok!

Hű látom mióta nem voltam igazi babaeső van!
Mindenkinek Gratulálok és nagyon jó babázást!

Lányok volt esteleg valakinek pozitív a streptococcus szűrése? Sajnos nekem az lett és most nagyon aggódom! Eléggé tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban. Van ahol azt olvastam, hogy jobb ilyenkor a császár van ahol azt, hogy rosszabb.
Azt sem szeretném, ha élete első hetét már antibiotikumokkal kezdené Lilibaba. Dokim szerint elég ha szülés közben én kapok antibiotikumot, de a védőnő azt mondja, hogy rögtön elkezdik adni a babónak is.
Szóval légyszi ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalat és esetleg már a babóca is megszületett ossza meg velem!
Előre is köszönöm.

masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!

Levegőztetés: az újszülött babákat nagy szélben, és ködben nem szabad levegőztetni. De ilyen szép időben nyugodtan ki lehet vinni őket. Az első gyereknél még én is betartottam, a levegőztetés íratlan szabályait, a másodiknál már sokkal rugalmasabban kezeltem ezt a kérdést. Pár naposan már a teraszon altattam babakocsiban. Csak bátran használjátok ki ezt a szép időt, a babák is imádni fogják :D !

Lassan indulunk a kórházba, elkezdődtek a fájásaim. Nálam úgy látszik mindig este kezdődik, ilyenkor olyan jó nyugi van :wink: . Napközben még itt volt a burkoló, a festő, a lakatos. Én CTG-n voltam, aztán az asztalosnál. Tegnap CTG után megvizsgált a dokim, megint véreztem, azóta elég sokat keményedett a hasam, meg fájdogált. Ma du. miután elmentek a munkások kitakarítottam, közben néha meg kellett állnom, mert fájt a hasam. 8-kor lefektettem a gyerekeket, utána megfőztem a holnapi ebédet, közben már sűrűsödtek a fájások, de még nem voltak nagyon erősek. Aztán összekészítettem a tisztálkodószereimet, beállítottam a bébihordozót a legminibb méretűre, kikészítettem a baba ruháit, amiben haza fogjuk hozni. Most kb. 10 perces fájásaim vannak, beülök egy kád meleg vízbe vajúdgatni, aztán majd látjuk mikor induljunk. Túl korán nem akarok beérni, itthon olyan jól elvagyok, szól a relaxálós cd (amit jógán is szoktunk hallgatni). Úgy örülök, hogy végül nem kellett befeküdnöm, és nem indították meg a szülést. Remélem ha megszületik a kiscsajszi, akkor is ilyen szófogadó lesz. Eddig minden a megbeszéltek szerint alakult :lol: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Banita sms-e:

Fülöp-Vadadi Laura 55 cm-rel, 3420 g-mal, 03 óra 10 perckor expressz sebességgel megérkezett! Jól vagyunk, már szopi is volt!

Ez az Banita! Szívből gratulálok a kis Hercegnőhöz!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Masika!

Nekem a vajúdóban vettek kenetet Streptococcusra, ami - mint később kiderült -, pozitív lett. Babuka a fertőzött szülőcsatornán haladt át.
Később őt megvizsgálták (vért vettek), hogy nincs-e a kókusz hatására gyulladásos folyamat a szervezetében. Szerencsére nem volt, így nem kapott semmit. A nyálkahártyáit is megnézték, vele minden oké. Volt baba a kórházban, aki rögtön anmtibiotikumot kapott.
Így utólag azt mondta nekem a doki, hogy mivel túl vagyok a szülésen, nekem nem kell semmit szednem.

Ha a szülés előtt derül ki, akkor sincs semmi baj, az anya antibiotikumot kap.

Ne aggódj, nem lesz semmmi baj!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó regggelt!
Folyik a magzatvizem :lol: :lol: :lol:
Sok puszi Csajok!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

BANITA GRATULÁLOK LAURA BABÁHOZ!

Kép
hajagosné szabó éva

BANITA!!! GRATULÁLOK!!!LASSAN MI IS BABÁZUNK, EGY NAPON LESZ BABÁINK SZÜLINAPJA!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hajrá Anitjaaaaaa!!!!!!!!!! Megy a vudu, hogy pikk-pakk szüjjjjééééééé!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszike Emese! :lol: :lol: :lol:
Majd Neked sms-zek, jó?
Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja