A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina: csak a mellszívót szoktam kifőzni, mert kölcsönben van, nincs hozzá leírás és nem tudom hogy lehet-e mikróban sterilizálni. De még nem lett baja, ugyanis én szénsavmentes ásványvízben szoktam kifőzni. (Persze az olcsó 37 Ft-os változatot veszem.) A babának is azt forralom. Nem bízom a csapvízben. Most is olyan klóros szaga van!

Én is Aventes sterilizálót akartam venni, de nem kaptam, csak Chiccot. Az is nagyon jó, bár kisebb, mint az Aventes, de 2 körben mindent ki tudok vele sterilizálni. És járt hozzá 1 Chicco cumisüveg is, ami szintén bevált. Hasonló az Aventhez.

Rebekánál sterilizáló folyadékot is használtam, az is jó, csak a cumikat nem mertem bele tenni, nehogy benne maradjon a folyadék.

Kép
Kép
timi26

Manófalvi, Anikó: tündériek a ti babáitok is!!!

Mazsola: mit keresel még itt??? Azonnal indíts szülni!!! :D :wink:

Kép
Kép
timi26

Timi26! Mennék én, de semmi fájás, se magzatvíz elfolyás... :( Pedig már lépcsőztem is... :shock: :wink:
Holnap fél 7-től szorítsatok ám!!! Majd valamelyikőtöknek küldök sms-t, hogy mi a helyzet.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Még itthon, de lehet, hogy nemsokára mennem kell. Délután óta fájogatok, egyre sűrűbben, de más jel egyelőre nincs. Bár az is lehet, hogy nem is lesz, mindkét gyerkőcnél a doki repesztett burkot. Egy ideig még várok, lezuhanyzok, mérem az időközöket, ha nem áll le, szólok a szülésznőmnek. Rettegek, hogy vaklárma lesz, nem akarok beégni, és már megint potyára rángatni fel Dunaújvárosból.
Drukkoljatok!

Ja, amúgy minden baba gyönyörű!!!!!!!!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok !

Jól eltüntem hétvégére de még sajna egyben vagyunk.
Sok volt a tenni való és persze mentem és kocsit is néztem.
Ja és a fő poén, hogy ahol a párom és az apukám dolgozik oda ma éjszaka betörtek így ingáztam az iroda és a lakás között.

Szóval mozgalmas volt a hétvége de minden este olvastalak titeket.

Mindenkinek hatalmas gratula a babához irigykedve olvastam minden sort.
A képek gyönyörűek remélem én is mihamarabb tudok majd ilyeneket küldeni nektek.
Kép .
Ezt a csokrot küldöm minden friss anyukának meg névnaposnak.

Gyakorló anyukák a következő kérdésem lenne hozzátok.
Ti honnan tudtátok, hogy milyen tápszert adjatok a kicsinek ?
És ezt a doki írja fel vagy simán megvehetem ?

Mert olvaslak titeket és arra gondoltam, hogy kéne vegyek egy dobozzal hátha szükség lenne rá.

Mindenkinek kellemes éjszakát ! :lol: :lol: :lol: :lol:
20200310173350

Zsu! Dunaújvárosból?????? Én itt lakom. A dokit dunaújvárosi???

Regina
KépKép
mazsola7

dokid...

Regina
KépKép
mazsola7

vagy a szülésznőd??? Mi a neve?

Regina
KépKép
mazsola7

Timi (Kőszegi): nekünk a doktornő írta fel a tápszert. (féléves koráig receptre olcsóbb). De azt javaslom előre ne vegyél, mert akarva-akaratlanióul hozzá fogsz nyúlni, mielőtt szükség lenne rá.
Én direkt, nem kértem, a védőnő pedig felajánlotta, a sors iróniája hogy végül szükség lett rá.
De inkább a sűrű szopival próbálkozz majd először. Hátha ti nem jártok úgy, mint mi.

Mazsola: most már ezerrel küldöm a vudut!!!

Zsu: neked is!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Még itthon. Beszéltem a szülésznővel - ő a dunaújvárosi , Várnainé Horváth Gabriellának hívják- azt mondta, 22h-kor újabb konzultáció, aztán indulás.
A dokim budapesti, közel lakik a kórházhoz.

Valakinek a számát a listáról beírom a telcsibe, és üzenek, hogy mi újság.

Jó éjt!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Termeltetek rendesen!
Én ma nagyon kivoltam, anyóslátogatáson voltunk, ami fél napot vesz igénybe, immár több, mint három éve. Sosem volt gond, imádjuk őket, de a baba 2 hetes korától megint járunk. Apa nagyon lelkes, nem beszélve a nagyszülőkről, csak én vagyok olyan, mint a mosott sz.r, babuka meg ebben az ebédidő-s időszakban még bőven hasfájós-nyűgös-nemalvós.
Szegény após minden alkalommal megkérdezi, miért vagyok olyan közönyös, meg mi a baj..... :roll: Én meg piros kialvatlan szemekkel azt mondom, hogy gyerekágyas vagyok, és ennek ellenére itt vagyunk a babával, lassan 4 hete nem aludtam egy jót, fáradt vagyok..... :evil:
Igazán jöhetnének ők is, de Apa miatt nem erőltetem, úgy menne.

Iwiw-en leveleztem a nőgyógyászom asszisztensével, azt mondta, holnap du. menjek be, soron kívül behív, és a dokim megnézi a defektes cicit. Lehet, hogy elküld sebészetre. :shock: Ez nem tudom mit jelent, talán azt, hogy ők tudnak megvizsgálni, remélem pedig nem azt, hogy nyiszálni kell. :shock: Egyébként már hőemelkedésem van, és fáj a csomó. :cry: Egyáltalán nem javul a helyzet. A holnapi "vizittől" nagyon sokat várok.

Sterilizálás: Nekünk is mindenünk Aventes, a mikrós sterilizálóban 2-3 naponta sterilezem a cuccokat.

Zsu, Mazsola! Drukkolok! :wink:

Manófalvi, Anikó! Zabálnivalók a babák! Kérünk még képeket!!!!

Granda! Én is az utolsó pillanatig sajtkukac voltam. Utána már nem.... :wink:

Kőszegi Timi! Nálunk az volt a helyzet, hogy mivel egy cici működik, és éppen ne mvolt elég a tej, Apát elszalajtottam gyogyótárba tápszerért. Ott a gyógyszertáros fél óráig kereste a könyvben, milyet kell adni egy két hetes babának, végül a Milupa Milumil HA tápiját hozta haza. Állítólag ennek az íze a legjobb, és az összetétele is maximálisan megfelel egy pici babának. Pótlásként ezt kapja.
Kedden megyünk a dokinénihez bemutatni, akkor majd iratok fel, hogy legyen.
Szerencsére van olyan nap, mikor nem kell adni, de nagyon jó, hogy van, mertha babuka éhes marad, csak bekeverek egy adagot, és kész. :)

Képzeljétek, tegnap egy két órás du-i alvás után (ami elég ritka), a jó cicim elkezdett betonkemény lenni. A fél cicim. Olyan volt, mikor a kórházban belövellt a tej, és úgy néztem ki, mint akinek elb.szták a szilikonbeültetését.... Kockacicik... :shock:
No, babuka alszik, én kezdek kétségbeesni, hogy a jó cicim is bekrepál.... Elő a mellszívót, semmi.... :shock: Kézi fejés, 4 csepp.... :shock: Babuka nyöszörög, én kikapom (szó szerint) az ágyból, és nyomom is a cicire. Na, nagy nehezen benyom 40 g-ot. Még mindig beton vagyok.... Rimánkodok neki, hogy segítsen nekem, mert csak ő tud rendbehozni. Odaadom Apának, azzal a feladattal, hogy ébressze fel! Szegény Apa rázogatja, énekel neki, rakja jobbra-balra.... Vissza cicire, két nekifutásra 10-10 g-ot evett, majd megint bealudt. Most jártunk 60 g-nál. Cici alakul, már nem beton, de kemény. Vissza Apának. Gyerek kezd sírni, mondom jó, jó, még nyüsztesd kicsit, mindjárt bedühödik. Baba ordít, szólok Apának ,most adja ide. Csatlakozás cickóra, eredmény: 60 g, összesen 120 g, és egy normál állagú cici.
A jóllakot babcikámat utána agyonpuszilgattam, hogy meggyógyította anyáját. Összekötötte a kellemeset a hasznossal. Jóllakott, miközben rendbetett! :D
Most 19h óta alszik (egész nap nem aludt), de már ébredhetne, cici megint fullon van, de már nem beton. :wink:

Jó éjszakát mindenkinek, kíváncsi vagyok, reggelre hány baba lesz meg. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Boldog névnapot Zsofkának! :wink:
Pont apával azt nézzük itt reggel, hogy nekünk is esélyes volt ez a név, és lehet, hogy pont ma meg is születik! :lol: Megfordult a fejünkben, hogy második keresztnévként adjuk, de akkor már nagyon hosszú lenne a neve.

Drukkoljatok ma!!! :D Remélem, hogy szülünk!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Gremese!

Nagyon boldog névnaot Zsófikának
:D

Egyébként én nem sajtkukackodnék, csak hát köll...Néha lelkiismeret-furdalásom is van, mennyire keveset törődöm a jövevénnyel, de most is azt gondolom, a sors akarta így... Nem tartozom azon kismamák közé, akik azzal dicsekednek, ők bizony utsó nap mág ablakot pucoltak (egyébként is a fele szerintem legenda) :)

A leírásaidból és a többi ifjú anyuka küzdelmeiből sokat tanulok, ezer köszönet érte :!:

Na megyünk pakolászni, férjemnek mondtam, hogy szerdán pihenőnapot kérek, hacsak nem szülőszoba lesz belőle :D

Kép
granda

Zsu:
drukk, de remélem már babázol. :)

Mazsola:
neked is megy a vudu. :)

Emese:
Boldog névnapot Zsófinak, máá ha ma tartjátok. :)
( keresztlányom is Zsófi, ők májusban ünnepelnek. :wink: )

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönjük szépen, de Zsófika névnapját május 15-én fogjuk tartani, azért, hogy ne legyen közel a szülinapjához. Azért átadom neki a jókívánságokat! :wink: :D

Mazsola! Drukkolok, hogy szüljél!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Ne haragudjatok, én egy másik topikból jövök. Először is gratulálok minden friss anyukának a gyönyörű babócákhoz! Kívánok mindenkinek jó egészséget és sok-sok tejcsit! :)

Friss hírekkel szolgálnék az egyik kismamával kapcsolatban (Ő a legjobb barátnőm, Timi ), itt a topikban Riti6 néven írt néha.

2007. szeptember 15-én reggel 9 óra 2 perckor megszületett Boglárka Csenge 2790 grammal és 51 centivel természetes úton a Bajcsy kórházban. Apás szülés volt. A mama és a baba is jól vannak, holnap jöhetnek ki a kórházból. :D

Bővebben majd Timi fog írni.
Délután megpróbálok feltenni róluk pár képet. :wink:

Üdv. Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

RITI6 GRATULÁLOK CSENGE BABÁMHOZ! Megmondom őszintén visszamentem a topikba és megnéztem a Hajni féle táblázatot mert nem tudtam hirtelen Riti6-ot hova rakni. HÁt nem sokan maradtunk. A héten nálam is be kellenne indulni valaminek vagy inkább valakinek. Ma még elmentem a boltba és sétálgattam a barátnőmmel. Így a vége felé már nagyon lassan haladnak a napok. Picit görcsölök picit fáj a derekam+ valami érdekes fehér folyásom van. Mondjuk ha valaki valami infót mondana hogy az mi? A nyákdugesz távozásakor nem barna nyák szokott lenni?
:D

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok, Lányok!

Riti6, szívből gratulálok a kis csöppséghez! Sok-sok boldogságot!!! (Ranpo, nagyon köszi a hírt!)

Lányok, köszönöm a sterilizálós tanácsot mindenkinek, szerintem veszünk egy mikrósat, mert ez a kifőzősdi az agyamra fog menni.

Gremese, hatalmas drukk megy Neked, hogy javuljon meg a cicid!!! Egy csomót nekem is a baba szívott ki, nagyon-nagyon ügyesek! Hősies vagy az anyós-apóslátogatással is, bevallom, nekem nem menne (nemhogy egy fél nap, egy-két óra sem).

Nálunk egyelőre teljesen tervezhetetlen a nap, a szopizás ural mindent (vagy szopi előtt vagyunk röviddel, vagy szopizunk, vagy szopi után büfizünk, vagy a szopi utáni elalváson kísérletezünk, ami a legtöbbször kudarcba fullad), babácska pl. most aludt el érdemben reggel 6 óta (csak el ne kiabáljam), eddig enni stb. sem volt időm. Van is ismerős, aki kérdezi, hogy miért nem lehet engem telefonon soha elérni... hm, hát vajon miért nem? :roll:

Kép
Kép
irina

Mazsola, Éva, megy Nektek a hatalmas drukk, hogy mielőbb szüljetek!!!!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Hát lányok nekem borzalmas éjszakám volt.
Azt hittem, hogy az én kicsi fiam keresztbe fekszik a hasamban annyira rossz volt minden testhelyzetben feküdni.
Az ágyról való felállás meg kész rémálom volt. Szóval alig vártam, hogy reggel legyen.
Ma voltam CTG-n UH-n és a doki is megvizsgált és csupa jó híreket mondott.

A méhszájam nyitva van 1 ujjnyira.
A CTG-n is produkciózott az én drágám. SZóval teljesen happy vagyok most.
CTG-re csütörtökön mennék de doki bácsi azt mondta, hogy ha ma vagy holnap nem indul be a szülés akkor szerdán kórházi pakkal és apával menjek mert szerinte szerdán tutti szülünk.
Lányok annyira boldog vagyok, hogy az elmondani nem tudom.
Itt repkedek a föld felett kb 5 cm-vel.

Most gyorsan elmegyek az IKEA-ba veszek tároló dobozokat aztán elpakolom az a pár dolgot amit már vagy egy hete el akarok pakolni aztán gyorsan elmegyek délután körmöshöz mert hozzá meg szerda délelöttre voltam beírva de nem kjockáztatok inkább megyek ma.

Szerintetek ilyenkor ha nyitva a méhszáj akkor még magamra ránthatom aput hátha elindulnak a dolgok ?

Majd később jövök még szerintem kb 6 óra körül.
Mindenkinek kellemes napos délutánt és remélem mindenki annyira boldog mint amennyire én.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Kép .
20200310173350

Sziasztok!

Mazsola üzent: "Nem indult meg semmi az oxytocinra, szerdán újra kapom. "

Mazsola megy a drukk ezerrel, hogy azt Szeilna már ne várja meg!!!

Timi: de jó hírek. Ezek szerint a héten már te is anyuka leszel!!! De jóóóóó!!!!!!!

Riti6: gratulálunk Boglárkához!!!

Gremese: akkor is boldog névnapot Zsófikának!!! :D

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Riti Gratulálok a lánykádhoz és sok-sok jót kívánok!

Minden szülni készülö maminak nagyon drukkolok és gyors szülést kívánok!!!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!
Nekem sem volt túl jó éjszakám. Nagyon keveset aludtam. Egyszerűen mindenem fájt. És fáj most is. A hátam, a derekam, a combom töve. Pötty rendületlenül izeg-mozog. Akkor ez azt jelenti, hogy még nem szeretne kijönni :!: :?: De már bele is törődtem egy kicsit, hogy nem tarthatom a karomban 5 perc mőlva. :oops:

Riti6!
Gratulálok, és sok boldogságot kívánok!

Emese!
Kitartás!!! Biztosan nem lehet egyszerű. De csak megjavul egyszer az a defektes cici!

Mazsola!
Most már aztán mindent bele!! Negyon szorítunk! Micsoda jó kis házikót csináltál Szelinának, ha ilyen nagyon tetszik neki ott benn!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Elösször is GATULÁLOK MINDEN ÚJDONSÜLT ANYUKÁNAK: Ancsi, Anikó, Motiot, Kispocc, Fleur, Banita, Judis, Anitja, Riti6

Kitartás a többieknek, pár napon belül már mindenki magához ölelheti a gyermekét :lol:

Mi nagyon jól vagyunk :D Grétike nagyon jó kislány :D Eszik, alszik bűvöli a rokonságot :lol: Szépen szopizik (kopp-kopp-kopp gyorsan lekpopgom nehogy elkiabáljam)Néha kicsit hasfájósak vagyunk, de elkezdtem szedni a Chamomilla nevű homeos bogyót, és így az anyatejen keresztül nyugtatom a pocikáját :D

Granda kedves nem panaszkodni szeretnék, de mi lemaradtunk a montánzsról ami amúgy nagyon szép :wink: :lol: De most teszek fel újjabb képeket, hátha.... :wink: :lol:

Most csak ennyi, majd jövök még. A szüléstörténet is készül :lol:

Puszi mindenkinek
Móni+Gréti Kép Kép Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mazsola én is nagyon drukkolok neked ma meg a többieknek is.

Kép
hajagosné szabó éva

Kőszegi Timi: drukkolunk nagyon, úgy látszik, a szerda több baba és mama nagy napja lesz!!! :D

MAZSOLA, SZORÍTUNK EZERREL!!!

L. Móni, de jó, hogy itt vagy(tok)!!! Nagyon édes Grétike, tegyél még fel képet róla!!!

Születéstörténet: csajok, sokatok "adós" még vele (persze csak ha meg akarjátok osztani velünk)!

Kép
Kép
irina

Csajok, kipróbáltam az elektromos mellszívót (Pesztonka): hát, nem valami kellemes, a baba szopizásánál sokkal jobban fáj... pedig a kevésbé leharcolt cicivel próbáltam... Más is tapasztalt ilyesmit?

Kép
Kép
irina

Irina! Nekem a védőnőm a Pesztonkát nagyon nem ajánlotta!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Ami azt illeti én is nyitva vagyok 1 ujjnyira 2 hete. 1 hete meg felpuhult a méhszáj. Mégse történik semmise. Igazából semmit nem is érzek. :cry:
A doki azt mondta szerdáig megszülök, akkor kell újra mennem hozzá egyébként.
Úgytűnik csak Kicsinek nem mondta senki hogy szerdáig ki kell bújnia. :D

Mindegy, legkésöbb 26-án megérkezik. Maximum addig várunk rá aztán ha nem jön megindítják. Már az is csak 1 hét. :shock: :D

RITI GRATULÁLOK A PICI BABÁDHOZ

Sterilizálással kapcsolatban egyébként lehet kapni sterilizáló folyadékot. Ebbe egy fél órára kell betenni a dolgokat és kész.A végén leöblíteni.

Vízkő ellen meg használhattok desztillált vizet.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Gremese, köszi, talán még adok egy esélyt a gépnek, aztán ha nem megy, megpróbálom eladni a neten. Te használsz vmilyen mellszívót? Van, akinek nagyon bevált bármelyik? Pesztonkát használ vki?

Kép
Kép
irina

Irina! Nekem az Avent kézi vált be. Barátnőm használta a Pesztonkát de Ő is inkább lecserélte Aventesre.

Timi ( Nyerkit ) Kitartás, szerdáig még van idő :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csajok segitsetek!

Linike ma egesz nap nem aludt! nektek volt mar ilyen? amugy elegge ki vagyok, meg olvasni sem tudlak beneteket, az ergam csepptol, amit mehosszehuzodasra kellett szednem elkezdett apadni a tejem, de mara mar nagyon!!!!!!!! 2 etkezes anyatejes a tobbi tapszer-es lelkileg kesz vagyok ettol! raadasul vegig dolgoznom kell mellette! szal nem konnyu, de IMADOM ES SZOPTATNI AKAROK! tudtok vmi trukkot, h mit kell tenni ilyenkor?

gratulalok az uj babakhoz! olyan jo lenne ujra tobbet itt lennem veletek ...

Kép

Kép
mmarica

lennem= lenni

Kép

Kép
mmarica

Mmarica: miért kell neked dolgoznod???
Linike sír is, vagy csak nem alszik? Minél nagyobb, annál többet van fent. Ha nem sír, akkor ez nem baj. Ilyenkor jöhetnek a zenélős érdekes játékok, amiket tud nézegetni. Ha elfárad, úgyis elalszik.
Ha pedig egész nap sír, annak oka van. Pl.: kakis pelus, egyedül érzi magát, vagy éhes.
A tápszer miatt ne legyél ki, nálunk sajna már az etetések 90%-a tápszer, mert nem kell neki az anyatej.
Egy-két trükk: rengeteg folyadék, Laktoherb tea, Milk More kapszula, sok ciciztetés, és PIHENÉS!!!
Próbáld ki és ne add fel!!!
De biztosan írnak majd neked azok is akiknek sikerül az anyatejes táplálás!
Kitartás, és próbálj meg sűrűbben jönni, rengeteg hasznos tanácsokat kapunk egymástól!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Köszönök minden gartulációt nagyon édesek vagytok!Sajna nagyon visszaolvasni nem volt időm :) de hát ezzel nem mondtam újat a már újdonsült anyuciknak :)

Látom nagyon sok babóca megszületett szívből gratulálok minden újjonan érkezett jövevényhez! Nagyon sok boldogságot mindenkinek :)
Kép

Mi vasárnap érkeztünk haza, pici lánnyal minden rendben. Tej annyi, mint a tenger akkora bögyeim vannak, hogy csak na, tisztára olyan vagyok, mint Lara Croft.

Gremese voltál eszembe, mert a pisi fosi kombinációt alig tudjuk elkapni esete már nálunk is megesett :)

Lili egy tündér, idáig nagyon nyugis, tiszta apja, de nem akarok messzire menő következtetéseket levonni, mert tudom, hogy ez még változhat. Egyenlőre csak akkor van sírás, ha éhes, pisi, kaki van, fürdünk vagy öltözünk.

Most épp itt szuszog a kis drága az ölembe, elfáradt a nagy szopiba :)

Pár képet ide feltöltött a férjem:
http://www.kep.tar.hu/gikan

Mellesleg egy tündérbogár, rengeteget segít nekem, a szülésnél meg egy hős volt. A végén úgy belejött még a zsinórt is ő vágta el :)

Na majd még jövök, ha lesz időm a születésünk történetével.

Puszi nektek
Lili&

KépKép
KépKép
fleur

Fleur! Nagyon szép Lilla baba, sőt inkább gyönyörű.
A még nem babázó kismamák nevébe kérnénk minél előbb szép szüléstörténeteket és egy kis vuduzást is. Köszönjük.

Kép
hajagosné szabó éva

Jó reggelt!

Ne haragudjatok, hogy állandóan a defektes cicimmel jövök, de inkább leírom mi a helyzet, mert ez bárkivel megtörténhet. :cry:

Tegnap elmentem a dokimhoz, ő leküldött UH-ra. Ott megállapították, hogy két 2 cm-es ciszta jellegű gübő van ott, amiben pang a tej (vagy talán a genny is). A fala kezd vastagodni, kezd tályoggá formálódni. Javaslat: Le kell szívni. Azt mondták, UH segítségével beszúrnak egy tűt, ambulánsan megcsinálják, és kész. Annyit érzek, mint egy vérvétel.
Vissza a 3.-ra a dokimhoz, UH leletet megnézi, bólogat, hogy ez lenne a legjobb, majd leküld az elsőre a sebészetre. Ott egy pókerarcú pofa (orvos) élből azt mondja, ezt rövid narkózisban kell eltávolítani (altatás), fel kell vágni, ki kell tisztítani. Másnap reggel már haza is mehetek a kórházból. :shock:
Én meg rákérdeztem, hogy mit csináljak a 4 hetes babámmal?!
Erre: biztosan meg lehet beszélni, hogy a kórház gyerekosztályára beadjuk. :shock:
(Egy 4 hetes kisbabát a beteg gyerekek közé? Normális ez???)
Szóval most eléggé kivagyok, sírtam is tegnap, anyu meg elkezdett intézkedni.
Most fél 9-re megyünk vissza a sebészetre, az atyaúristen fődokihoz, hátha ő nem küld rögtön a kés alá.
Lányok, most én kérek sok vudut, meg drukkot!
Eléggé kivagyok, de abban reménykedem, hogy most már hamar megoldódik, és tudok majd szopiztatni.

Na megyek, fejek, hogy babának legyen tejcsi. Anyósom jön, és ha kell, kap tápot Zsófi.
Jaj....

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: Nagyon drukkolunk Nektek, hogy minden rendben legyen. Most az a legfontosabb hogy helyre hozzák a cickódat. Biztosan a legjobb megoldást fogják választani! Vigyázz Magadra !!!!!

Andi
Kép
amona

Gremese! Én is nagyon drukkolok neked, és vigyázzatok magatokra! Neked is küldjük a vudut!

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Megjártuk a hadak útját.
Visszamentünk a sebészetre, az atyaúristen dokihoz. Ő azt mondta, szívjuk le.
Kaptam helyi érzéstelenítést (lidokain szuri a cicimbe :shock: ), majd amikor az hatott, tűvel kiszívta, ami benne volt.
Rengeteget kiszívott a gübőből, egy 10 milis fecskendő tele lett, meg utána egy másikkal még eg picit leszívott. És ez pangott három hete.
Ez egy tasak, ami megtelt tejjel, és nincs köze a tejcsatornákhoz, tehát nem jött ki belőle dugó, nem átjárható.
Kaptam antibiotikumot, 7 napig kell szedni, napi 3 db-ot. Jegelnem kell, és szopiztatni.
Nem biztos, hogy végleges megoldás, reménykedem, hogy igen, és a gübő nem telik meg újra, mert akkor tényleg altatásban fel kell majd tárni.
Úgyhogy most csinálom a dolgokat az új instrukciók szerint.
Babukát rögtön mellre tettem, de mivel még van ott duzzanat (most volt a beavatkozás, és gyulladás is van még), nem tudta rendesen bekapni, de hát próbálkozunk.
Remélem lemegy a duzzanat, és nem telítődik újra.
Köszönöm mindenkinek, aki vuduzott! :)

Aki meg szül annak hajrá!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Emese Ez jó hír, hamarosan teljesen rendbe jön a defektes cici. Kitartás :lol: Nagyon ügyes vagy :lol:

mmarica Szoptatási tanácsot nem tudok adni neked, hisz én még nagyon kezdő vagyok. A barátnőmnek láz miatt apadt el majdnem a teje. Ő óránként cicire rakta a kislányát és még éjszaka is nyüstölte a fejőgéppel a cicit. Mostmár megint csak anyatejet eszik a baba. Próbáld ki hátha bejön neked is :roll: :wink: Az, hogy Linike napközben nem alszik, lehet összefügg azzal, hogy te magad is feszült vagy a tejcsi miatt. Próbálj meg megnyugodni :roll: Tudom könnyű mondani. Amúgy miért kell máris dolgoznod? Nem ért volna rá elkezdeni a munkát akkor ha Karolina betölti a 3 hónapot?

Éva Megy a vudu :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fleur Nagyon szépek vagytok :lol: Gratulálok :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fleur, szépségesek vagytok!!!

Gremese, de jó, hogy sikerült a leszívás! Őszintén remélem, hogy ezután nem lesz több ciciproblémád! És igen, minden ilyet írj le, egyrészt mert mindenkit érdekel, mi van veled, másrészt tényleg sokat tanulunk belőle.

Lányok, nálunk is megvolt a mai horroradag: Ádám a nyelve végén egy kinövéssel született, ma mentünk el, hogy lecsippentsék. I. sz. gyerekklinika: annyian voltak, mint az oroszok (minden túlzás nélkül). Eddig babalátogató vendégeket sem fogadtunk jóformán a bacik miatt, erre most be kellett vinni a kéthetes babát egy csomó felnőtt és gyerek közé. Közben végig azon agonizáltam, hogy mi van, ha Ádám megéhezik (ez be is következett, az ott állók "kedvesen" ki is oktattak, hogy "éhes a gyerek" -- ja, nyilván nem látom a saját gyerekemen, ha éhes, csakhogy műtét előtt közvetlenül nem kaphatott enni), hol etetem meg (sehol egy szoptatóshelyiség, csak pelenkázó -- szabadon)? Szerencsére hamar sorra kerültünk, és a kis műtét is sikeresen lezajlott, de most azon aggódom, hogy vajon összeszedtünk-e az alatt a 1,5 óra alatt vmit vagy sem... Szopizni hál' istennek azóta is tudunk ;-)
Szóval nem semmi az egész, kíváncsi vagyok, mi lesz pár hónap múlva az ortopédián és az ultrahangon...

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Gremese: te igazán bátor vagy! Én már a tű látványától világgá mentem volna! De hát mindent a ciciért és a babáért!!! Szurkolunk, hogy most már megjavuljon!!!
Az antibiotikum nincs hatással Zsófikára?

Irina: ne görcsölj azon mindig, hogy mikor szed össze valamit a bébi. Minél többet van kint vagy más emberek között, annál inkább erősödik az immunrendszere. Bár beteg emberek közt az más.
Nálunk most Rebeka beteg. Be van rekedve, köhög, oviba sem megy a héten. Picit izgulok, hogy a kicsi elkapja-e, de bízom benne, hogy nem. De sajnos ez benne van a pakliban, nem tudok ellene tenni. Csak annyit hogy amíg jó idő van sokat van friss levegőn, a lakásban sokszor szellőztetek, és szegény Rebekát próbálom távoltartani Viktorkától.

Megyek, mert balhé van! :shock:

Kép
Kép
timi26

Mmarica, nálunk is van olyan, hogy Ádám kvázi egész nap nem alszik (mert szeret nézelődni, nehezen alszik el sokszor, és ha a hasa is fáj, akkor tutira alig durmol valamennyit).

Kép
Kép
irina

sziasztok, nem győzöm visszaolvasni,
Gremese: nagyon bátor vagy, de a babáért mindent. Szorítok hogy ez megoldás legyen és ne legyen több gond.

Mi jól vagyunk. 3 óránként eszünk. szerencsére van tejcsi bőven és szépen szopcsizunk. Aztán egy kis nézelődés és jöhet az alvás. Nagyon büszke vagyok a kicsre, mert olyan nyugodt baba. Ha lerakom nézelődik és utána szépen elalszik. Csak a pocak ne fájna. A szelek, kaki, büfi szokták gyötörni, de szerencsére nem tart sokáig. Ha megnyugszik már alszik is.
Levegőzni mi is megyünk mostmár minden nap. Nagyon jó, akkorákat alszik hogy csak na. Emberek közé ( tömeg, plaza, hypermarket ) még nem megyünk, majd 1-2 hét múlva.

Remélem az esős idő nem fog sokáig tartani, mert akkor nem lehet sétálni menni. Bár most még itt süt a nap, remélem ma még le tudunk menni picit.

további szép napot!!
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Gremese: tényleg egy hős vagy! Már ahogy olvastam, az is elég szörnyen hangzott, de valóban az ember a bébiért bmire képes, és bmit képes kiállni. Remélem rendbejösz véglegesen.

Irina nekem is Avent kézi mellszívóm van, és sz'tem jó. Én elektronikusat nem is mertem volna venni, az nekem drasztikusnak tűnik, a kézinél meg én irányítok.

A napirendről még annyit, hogy persze az egész borul, mikor óránként/másfél óránként cicizni akar (és persze csak egy keveset szív). Vagy épp nyüglődés megy, vagy nem tudja eldönteni, enni akar, vagy nem.

Kispocc: mi újság veletek?

Kép
bfagi

Hello Lányok,

hát, nem egyszerű Veletek lépést tartani. Többi kismami, HELP! Ti hogyan csináljátok? :lol:

Lányok, annyira aranyosak a kis csemeték! Olyan jó nézni a képeket. Nagy gratula mindenkinek! (bocsánat, hogy csak így név nélkül :oops: )

Regina, megy a hatalmas vudu, hogy mielőbb babázhass! Most már tényleg rajtad a sor. Ilyenkor már minden egyes óra várakozás maga a pokol. (Én már csak tudom)

Gremese, hát nem semmi a Te kis cici kálváriád. Úgy látom tényleg mindenkinek kijut valami. Irina, nem irigyellek Téged sem a kórházasdi miatt. Egyébként nem csodálom, hogy nem volt kedved a kórház mellékhelyiségében megszoptatni Ádit.

Most már tényleg hamarosan megírom a mi történetünket, ígérem.

ajaj mennem kell, folyt köv...

silka
silka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára silka 2011.01.24 20:35-kor.
silka

Sziasztok!

Vagyok én is, csak bedepiztem, minden összejött. :?

Voltam nst-n, hát nem úgy néz ki, h szülünk. Pedig estére itt a hidegfront. :shock:
Péntektől meg kezdődik a buli. :( Magzatvíznézés, turka, indítgatások. :cry: Már alig várom. :evil: :evil:

Emese:
gyors felépülést. Nagyon bátor vagy.

Mazsola:
hajráá holnap.

Zsuzsócival mi lehet??? 2 napja írta, h megy szülni. :!: :!:

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?