A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 4. Kisbabámat várom>>> szívesen beszélgetnék sorstársakkal!

Sziasztok!

Mandala:
Látom,korán fekszel! :lol: :lol: :lol: (Vagy egyszerűbb le se feküdni? :roll: ) Jókat nevettem a beírásodon.. :D :D :D :D

Alziza:
TÜNDÉRI az a tortaaaaaaaaaa!!!!!! Rendeltétek? NAGYON tetszik!!
(Na persze a fiad is...,bocs,hogy nem őt írtam előbb.. :oops: )

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Most mondták az óvónénik még a 8. év betöltésének évéig ovis lehet a gyerek, ha a nevelési tanácsadósok azt írják!!!
iloly

Halihó, füstjel felőlem is!

Mandala, miért nem lepnek meg a szavaid? Az én férjem most van itthon szabin. Aktív szabadságon! Én meg gürizek mint eddig, pedig azt hittem, hogy egy kicsit én is fellélegezhetek. Mondjuk az idő is elég pocsék volt...., de én nem tudok elmenni szabira, pedig én is fáradt vagyok! És jönnek a sokatmondó kérdések, hogy valami bajod, van? Mostanában úgy elvagy gondolkodva! Valami biztosan bánt! Ha belegondolok, hogy vagy egy éve nem aludtam végig egy éjszakát, mert Imikéhez is én keltem mindig, meg aterhesség elején a sok ejszakai pisilés, aztán a végefelé a nyavaják... szóval én is elfáradtam, és zombi módjára közlekedek a lakásban. Na meg már tanulgatok is, hogy ne maradjon sok a vizsgaidőszakra.

Vera, neked csak annyit mondok, hogy örülj neki, hogy legalább foglalkoznak a csemete feltételezett, vagy valós "hiányosságaival", mert legalább tudtok róla. Sokkal jobb így, mint szinte mindenből felmentést kapni, mert ezt se, azt se tudja a gyerek, vagy zavara van bizonyos készségtárgyakból. Láttam olyan szakvéleményt, középiskolás gyereké volt, hogy csak disz-el kezdődtek a szavak. Szerintem csak nézni járt be a suliba, mert mindenből felmentése volt. Ha szegénynek időben felismerik a hiányosságait, akkor nagyon jól fejleszthető lett volna.

Alziza, hát vagány kis csávó a fiad! Kár, hogy nincsen korban hozzá illő lányom! És a torta, te csináltad? Tuti a díszítése! Lélekben már én is készítem imike szülinapi tortáját.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Sziasztok!

Ildi!
Köszi!Na,majd a negyedik hátha lány lesz! :wink: :lol:
A tortát nem én csináltam! :oops:
Azért ennyire nem vagyok ügyes,és idegrendszerem sincs hozzá!

Barbamami!
Neked is köszi!
És igen rendeltük a tortát!

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Valami azt súgja, hogy mostanában elfoglaltabbak vagytok! :lol:

(Állítólag én is) Csak még nem igazán indultak be a dolgok. Úgyhogy marad a szokásos, csak reggel és este kiegészül az iskolabusz szolgáltatással. :)
iloly

Sziasztok!

Hááát...,tényleg nincs valami nagy pörgés!

Tegnap hazamentem,megnéztem a lakást!Hát,nem tudom mikor megyünk haza?????????????????
Nem igazán látom a végét! :( :x
Lépcsőnk állítólag jövőhéten már lesz!(De ki tudja???) :roll:
Utána lent parkettázni kell és festeni aztán gyakorlatilag haza is mehetünk,bár fent még nem lesz kész!De legalább már otthon laknánk!Fent meg csak elkészül egyszer!
Jaj,nagyon unom már !!!!! :evil:
Na,karácsonyra csak kész lesz! :shock: (Be is dilizek,ha csak addigra!)

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Én ma tortákat sütöttem, holnapra. Imikét és engem ünnepelnek, igaz nekem még odébb van, de így anygilag könnybb, gondolom tudjátok miről beszélek?!

Igaz, hogy mostanában nem jövök olyan sűrűn, tanulok, egyebek...,de mindig benézek. :wink:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi:

BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
Látom,Iminek nagyon tetszett a tüzijáték :D :D . Szépek a torták!

Boginak ma volt a keresztelője (majd rakok fel képet,ha a párom nővéréék átküldik őket..),anyu sütött 2 fajta sütit,meg vettünk tortát.. :oops: :oops: :oops: Egyszerűen nem volt időm sütni..

Alziza:
KITARTÁS!!! Hát tényleg rossz ezt átvészelni,de legalább van miért! Raksz majd fel képeket???? Én NAGYON kíváncsi vagyok!!! :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok lányok!
Most léptem be a topikba, és én is szeretnék csatlakozni hozzátok.

Először is szeretnék mindenkinek gratulálni a gyerekeihez.

A 4. babámat várom. Már van 3 kisfiam, és most nagyon szeretnénk egy kislányt. Amit lehetett megtettünk érte. Elmentem Czeizelhez, a peteérés előtti 3-4. napot próbáltuk elcsípni, amit valószínűleg sikerült is, mert az lh teszt igazolta a peteérés napját. Néztem a Jónás módszert is, mert sok jót hallottam róla. Nekem a mensi előtti 2. napon mutatott akciós napot. Kicsit furcsáltam, hogy a teszt 99%-osra mutatja a p.é. napját, a Jónás szerint pedig erre két hétre volt a termékeny napom. Voltam uh-n. Az orvos szerint a terhesség 6. hetén voltam akkor. (csak petezsákot látott) Igazából már akkor 8 hét eltelt az utolsó mensim óta. A doki szerint nem lehetett 8 hetes a baba, mert akkor már az embriót és a szívműködést kellett volna látnia. Ha a dokinak igaza volt, akkor ez csak akkor lehet, ha a Jónás napon fogant.

Ja! A kislány diétát is tartottam 3 hónapig. Igaz 100%-osan nem lehet tartani, mert teljesen sótlanul nem tudtam étkezni. Amúgy a kislány diétában szinte semmit nem lehet enni csak zöldséget és gyümölcsöt, és néhány tejterméket. Semmi pékáru, lisztes dolog. Hát igazi fogyókúra.

Ti már túl vagytok néhány terhességen. Ti próbáltatok valamilyen módszert bármelyiknél? Nagyon kíváncsi vagyok mindenféle tapasztalatra, akár ismerőseitek köréből is!
tulipán75

IMIKÉNEK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Ildi!
Aranyos a kisfiad!

Barbamami!

Persze,teszek majd képeket ha egyszer kész leszünk! :roll:
Akeresztelőről pedig várjuk a képeket! :lol:

Tulipán!
Üdv itt!
Hát,igazából én sosem mentem rá így arra,hogy fiú vagy lány legyen!Persze 3 fiú után biztos más a helyzet! :lol:

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantok,e-mail-eket kellett küldenem.. (Bele kell tanulnom a cégügyekbe,mert a 3 gyerek mellett nem akarok munkahelyre bejárni.. :( )

Tulipán:
ÜDV! :D
Aranyos vagy,ahogy leírtad a próbálkozásokat :D . Mi a peteérés előtt-után...-i együttlétet próbáltuk (mármint ugye mivel a hímivarsejtek gyorsabbak,de kevésbé ellenállók,ha épp akkor van az ember együtt a párjával,amikor peteérés van,nagy valószínűséggel fiú lesz. Ha utána,akkor inkább lány..
HÁt nem fektettünk nagy hangsúlyt a dologra,de vegyes lett a társaság :D :D :D
Mondjuk 3 fiú után megértem a kislány utáni vágyakozásotokat :D
Ha nekünk lenne egy 4. (talán lesz :roll: ),én fiút szeretnék... Csak a sorrend miatt is :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Bocsánat,nem "utána",hanem "előtte".. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Barbamami és Alziza!

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltatok nagyon kedvesek vagytok. Én igazából nagyon kezdő internethasználó vagyok, a fórumozásban pedig ezek voltak az első próbálkozásaim. Remélem majd belejövök.

Egyébként már a 19. héten járok. Várom az AFP eredményemet, és utána megyek UH-ra. Azt hiszen nem fogom megkérdezni a baba nemét, mert a 3. gyereknél kislányt mondtak a 20 és a 25. héten. Igaz a 32. héten már fiút, de akkor is nagy csalódás volt, mert akkor már a két fiam után nagyon vágytam egy kislányra. Nagyon bele is éltem magam.

Nagyon jó nektek, hogy mindkét nemű gyermek neveléséből részt kaptatok. Igazán szerencsések vagytok.
tulipán75

Sziasztok!

Csak gyorsan, majd du. talán bővebben. Nem tudom megállni, hogy ne írjak két szót. Hát ha én fele ennyire tudományosan álltam volna hozzá a fiú-lány kérdéshez :shock:

Ami a lényeg Tulipán, az egészet a legelején rontottam el és szerintem Ti is! Három lány után egy fiú sokkal egészségesebb és anyabarátabb beosztás lehetett volna. 8)

No de mostmár mindegy, remélem Nektek is meglesz a kiscsaj. A fiúk mekkorák? Itt 9-5-3 és a kiscsaj 1 éves. :)

Sziasztok:i
iloly

Tulipán üdv a csapatban! Kép

Mi sem álltunk ilyen tudományosan a dolgokhoz, bár ha jönne a negyedik, akkor én is kislányt szeretnék. A lányom az első házasságomból van, így én még szeretnék egy kiscsajszit. A férjem a múlt héten kifejtette aggályát, hogy még mindig nem jött meg a mensim. Én meg csak mosolygok. Még szopiztatok. Amúgy úgyis megszülnénk, csak most egy kicsit rágódni kell rajta, ő ilyen.

A tortákkal úgy jártam, hogy csináltam három piskóta tortát, amiből kettő lett, mert a lapokat kombináltam. Apukám szerint a töltelék, sz@r lett. De azért megette. :twisted: Pudingból csináltam, úgy, ahogy le van írva, na de mindegy, és a csokimáz meg túl kemény lett szerinte. Mi így szeretjük! :lol: A tüzijátékos tortát a férjecskémtől kaptam, stikiben rendelte meg, nem tudtam róla. :P

Képzeljétek, Ancsika szerelmes! Olyan aranyosak! Az osztálytársa a fiú és email-en írogatnak egymásnak. Már szerelmes verset is kapott tőle és el is pityeregte magát. :lol: Most olyanok vagyunk, mit két barátnő. Megbeszéltük, hogyan pattintsa le a volt "barátját" , ő amúgy jött velünk ötödikbe az új iskolába. Na a majdnem nászasszonyom, teljesen kivolt akadva. De hát ki nézett másra?- kérdezte. Próbáltam ködösíteni.... de csak röhögtem magamban, hogy ő milyen komolyan vette azt az egészet. :twisted: Szerintem már az esküvői ültetőkártyákat nyomtatták..... :evil: annyira nyomultak már három éve. Na mindegy.... :roll: 8)

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Szia Ildikó!

Nagyon köszönöm az üdvözletet. Igazán örültem neki.

Az én legnagyobbikam már 13 éves. Mi is mindent megbeszélünk. Érdekes módon nem az apukájához, hanem hozzám jön a barátnős ügyekben. Már volt néhány szerelmes időszaka. Vagyis igazából mindig van. Örülök, hogy el meri nekem mondani a lányügyeit, még szerelmes leveleket is megmutatott nekem. Annak idején én nem mertem anyukámnak megmutatni.

Nagyon jó érzés, hogy a gyerekek bíznak bennünk, remélem, hogy ez nem fog megváltozni.
tulipán75

Na szerencsém volt, és egy hetet tolták a munkám leadási határidejét, úgyhogy ráérek csacsogni. :wink:

Szia Tulipán!
Amint látod én együtt érzek Veled, de nem ismétlem magam, nézd meg mit írtam "gerikának" annak idején.

Gerika?

Ildi!
Hát a torták tényleg szépek voltak, főleg ha Te követted el Őket. Az idén nálunk is én voltam a tortagyáros, ami azért jópofa, mert a gyerekek közül hárman születtek júni18 és júli 9 között, vagyis 3 hét alatt 3 szülinap. Ilyenkor eddig általában a mamánál voltak, aki cukrász. Hát én nem csináltam különösebben szép tortákat. :oops: :oops: Viszont finomakat igen. :lol: Az a helyzet, hogy most szerencsére sokáig nem kell tortázni, majd csak októberben.

A lányod pedig már tényleg a XXI. század gyermeke. Az én versikémet a másodikos szerelmemnek még "papíralapon" őrizgeti anyukám. :lol:

BEBI régen írtál Te is!
iloly

Kedves Iloly!

Ha jól értem, akkor neked is 3 fiad van, és a negyedik lett lány?
Vagy nem jól értelmezem?

Az enyémek 13, 8, és 2 évesek.

Igazad van. A 3 lány után 1 fiú jobb elosztás, de ha most kislányom lesz akkor nagyon boldog leszek és nem fog érdekelni, hogy így is férfiuralom lesz.
tulipán75

Sziasztok!
Már igen régen írtam én is. Nos az állapotom azóta is változatlan, állandó hányingerrel küzdök egész nap, a hányás pedig egy nap egyszer mindig meglátogat változó időpontokban, napszaktól függetlenül. Most kezdem a 11. hetet. Én is már csak reménykedek, hogy ez talán fiú lesz a 3 lány után, mivel ennyire nem szedvedtem egyikkel sem, és nem is hánytam velük. De ha ez is lány lesz az sem baj. Nálunk már a 3.-nál is azt mondták, hogy ha ez fiú lenne, akkor biztos nagyon el volna kényeztetve, mivel mindenki őt ajnározná. Egyébként én is hallottam már olyat, hogy azt mondták, hogy előszőr egy lány és utána a fiú, mert a lány mindig anyáskodik a kisebb testvérei felett. Nálunk így is a legnagyobb a pótanya.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

De igen jól értetted!

Persze, hogy én sem bánkódok emiatt, csak könnyebb lenne talán egy idő után. Bár úgy látom nálatok a nagyok már azért tényleg nagyok és így talán könnyebb, mint nekem a három picivel úgy, hogy az első sem igazán nagy. Na jól megaszontam. :shock:

Csak azt hiszem, hogy a lányok talán kevésbé rendetlenek. Vagy nem csinálnak ejtőernyős versenyt délutánonként a szobában. Tegnap kiderült, hogy a nagy a ruhászsekrényen kívül az emeletes ágyról és a könyvespolcról is ugrott. A kicsik csak az asztalról, mert az biztonságos! (mondták Ők...) :twisted:

Na hát hajrá csajok!!!
iloly

Sziasztok lányok!

Annyira ki vagyok merülve... hát a duracell reklám nyulait nem rólam mintázták, az már biztos! :)

Ráadásul a h...e OTP állandóan sz...at! Már nagyon ki vagyok tőlük! Sok van a nyakamon, pláne most, hogy a második autónk meghótt... szóval én viszem, én hozom a gyereket az oviból, a vásárlás is az én posztom na és az összes hivatali ügyintézés, mondván, hogy én itthon vagyok, ráérek... meg aztán a kocsi is az én s..em alatt van.... :evil:
Már harmadik éjjel semmit nem aludtam. Emesének fájt a hasa, én meg ugye... kezdő anyuka... tömtem szegényt, biztos éhes... na ja! És vajon miért öklendezett a cicitől és forgott el folyton.... ? Istenem, tényleg, mint aki az első gyerekét babusgatja.... Annyira bennem van ez a "jaj, kicsi a gyerek ennie kell, hogy nagyra nőjön...", hogy már szinte állandó parámmá vált. Állandóan etetem. Pedig nem kell tuszkolni, mert már 2,90 a meztelen súlya. De nekem semmi sem elég... :D

Tulipán: üdv köztünk! Nem vagyok ám mindig ilyen nyafogós, ne ijedj meg! Sőt, kifejezetten jófej csaj vagyok ám! A többiek megerősíthetnek ebben, ugye lányok????? :lol: Csak hát, a szerénység... nos, hát az bizony sok jutott nekem.... :lol: :lol: :wink:
Amúgy a barátnőm nem sokkal előttem szült. Neki van egy kislánya, ő fiút szeretett volna. Nekünk van két kisfiunk, egy kislányunk és mi kislányt szerettünk volna... így megbeszéltük, hogy ha náluk kislány, nálunk fiú születik, cserélünk, ha nem, akkor mindenki boldog! :) A két egyforma nemű bébi születéséről nem gondolkodtunk... arra nem volt ilyen precíz megoldásunk... :lol: :wink:
Csinálj vonalzót!

Ildi: A Jóisten életesse Imikét!
Annyira látszik rajta a boldogság és a meghatottság! Jó látni egy kisgyermek örömét. A tortával kapcsolatban, meg ne fájjon a szíved! Hidd el, a csöppségeknek az ízlik a legjobban, amit anya készít. Ezt igazolhatom. :)

Alziza: miért is nem lepődöm meg a kételyeid olvasatán? Hmmm... szerintem egy házat abbahagyni lehet, befejezni nem. De amint ott laktok, meglásd nem fog (annyira) zavarni a káosz, mert a sajátodban vagy. Hogy is mondjam, szóval amikor mi ideköltöztünk a szentendrei házunkba, nem volt csak a puszta beton a padlón, az összes bútor a szoba közepén, nem volt konyha, sem csempe, sem semmi. Lavórban mosogattam (és már volt három gyerkőcünk nekünk is, Gergő akkor volt 6 hónapos), babakádban fürödtünk (a fürdő volt az egyetlen helyiség, ahol volt csempe meg padlóburkolat). Ócska szőnyegeket dobtam le a padlóra, hogy a gyerekek ne a csupasz betonon kússzanak... de tudod, nem érdekelt... magunk voltunk és imádok itt lakni!!! Azért mostanság kicsit bosszant, hogy még nincsenek lent a szegélyek a parkettán, nincs függöny még az ablakokon, nincs karnisunk, a pince dugig pakolva a szigetelőanyagokkal, és sorolhatnám. De a lényeg akkor is az, hogy itt lakunk.
Csak költözzetek be, a többi hidd el, alakul majd! A szeretve tisztelt hivatallal sikerült megfutni a köreidet, kislány? :wink:

Barbamami: Milyen volt a keresztelő? Várjuk a fotókat. No meg az élménybeszámolót. Ja, és ha lehet néhány gondolatot, hogy hogyan lehet gond nélkül lebonyolítani egy keresztelőt.... :roll:
Nálunk még csak a nagy fiú, Danus van megkeresztelve, valahogy nem jött össze eddig sehogy sem a többieké. Szóval most úgy döntöttünk, hogy egy szuszra lezavarjuk a nagy családi őskáoszt. Az az igazság, hogy ha a szívem szerint tenném a dolgokat, akkor összehívnám a keresztszülőket, és összeülnénk és sütiznénk, teáznánk nálunk egy nagyot és pont. Ennyi lenne a keresztelő. De ugye meg kell felelni a családi (értsd: anyósék....) elvárásoknak... így már ha jobban utána számolok, közel 20 felnőtt és megannyi csöppség szórakoztatásáról, etetéséről kell gondoskodnom. Gondolhatjátok, hogy a vendéglős-sztori még gondolatban sem jöhet szóba... egy kisebb esküvő költségével számolhatnék, és ugye itt nem alapozhatsz a menyasszonytáncra.... :twisted:
Tehát, ismerve a kreativitásod, várom az apró ötleteket, mivel lehet színesíteni a keresztelő (mostani elképzelésem szerint: őskáosz) óráit. :?: :roll:

Kerekes: nem tudományosan megalapozott megfigyelés, de én a fiúknál végig hánytam az első trimesztert, a lányokkal csak émelyegtem... :) Anyósom mindig nevette, hogy Danikával mindig pontban tizenkettőkor elindultam a wc felé, mert hánynom kellett. De pontosan ám! Mindig mondta: na, mi van, harangoznak? :)

Iloly: azt hiszem a gyerekeink stikában leveleznek... nálunk is vannak tandemek esténként... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala!
Gratulálok a pici babádhoz, ő még ahogy olvasom nagyon pici. Látom neked amúgy is nagyon picik a drágáid. Nem csodálom, hogy néha kivagy. Biztos nem könnyű. Én még így is félek a 4. bevállalásától, pedig nekem 13, 8 és 2 évesek. A nagyok már sokat segítenek. Sajnos nagyon béna vagyok még itt, nem tudom hogyan kell vonalzót csinálni, pedig nagyon tetszik. Már próbáltam.

Kérlek benneteket segítsen valaki vonalzót csinálni!

Iloly!

Valóban nekem biztosan könnyebb lesz. A nagyokra már sokmindent rá tudok bízni. A saját szobájukat ők tartják rendben. Ha nem kell sokminden a boltba járnak. Mosogatásban, felseprésben, a nagy már középhaladó, a középső kezdőnek számít. A végén mire megnőnek a gyerekek nekem már semmi dolgom nem lesz. Csak dirigálni. Persze ez csak vicc. Én úgy neveltem a gyerekeket, hogy mindenkinek kell minden nap egy picit besegíteni. Szerintem nagy családban ez máshogy nem megy. Előbb utóbb nekünk is vissza kell menni dolgozni, és ha egyedül maradunk a sok házimunkával, akkor megnézhetjük magunkat. Te hogy állsz ezzel a témával? A nagyobbak már biztosan sürögnek körülötted, ha valamit csinálsz. Az enyémek legszívesebben a sütésbe segítenek bele.

Harivera!
Nagyon helyesek a fiacskáid, láttam már róluk képeket. Örömmel hallom, hogy vannak olyanok, akik az ötödiket is bevállalják. Én még a negyediktől is féltem, mert mindig sokat adtam a környezetem véleményére, és féltem attól, hogy idiótának tartanak a mai világban. Aztán átgondoltam az egészet, és tudom, hogy magamnak szülöm, az én felelősségem, és már nem érdekel ki mit gondol. Én becsületesen fogom felnevelni az akárhány gyerekemet, mert ha ez nem lesz kislány, akkor azt hiszen nem állok meg, azért sem adom fel. Gondoltál arra, hogy bevetsz valamilyen praktikát? Én ajánlanám, nem mintha én tudnám,hogy beválik, csak olyan jókat hallottam róluk. Szerintem veszítenivalónk nincs rajta. Ebben a témában én profin kiképeztem magam, kíváncsi vagyok mi lesz. Mi mindent bevetettünk a cél érdekében. Azt gondolom, így legalább biztosan megtettem mindent. Bizonyára a sors keze is benne van a dologban, ez ellen pedig nem tehetünk semmit. Sok sikert a projekthez!

Kerekes!
Én új vagyok, mi még nem beszéltünk. Hasonló cipőben járunk, csak éppen fordítva. 19 hetes vagyok, és remélem kislányt várok 3 fiam után. Lehet, hogy van valami ebben a hányingeres dologban. Bár az biztos, hogy nem igaz, hogy a fiúkkal az ember rosszabbul van, mert 2 ismerősöm is esküszik rá, hogy tudta, hogy 3.-ra kislánya lesz, mert a fiúkkal semmi baja nem volt. Magam is ezt tapasztaltam, igaz a 3.-nál sok volt a savam, de ez nem hányinger. Most azonban többször hánytam, hányingerem van. Sokszor elég ha csak egy pohár vizet meginnom és már mindjárt kavarog a gyomrom. És olyan példát is tudok, aki a kisfiával hányt, a kislányával meg semmi baja nem volt. Érdekes, de ez biztosan egyéntől függ. Abban azonban lehet valami, hogy ha más nemű gyereket vár az ember, akkor másként érzi magát. Elvégre a hányást, hányingert a hormonok okozzák, és a magzat nemének kialakulásánál is különféle hormonok vesznek részt. Valahogy úgy, hogy amikor megindul a magzatban a nemi fejlődés, akkor a lány és a fiú magzat a különböző kromoszómájuk miatt különböző hormonok elindulását eredményezik. Állítólag ezeknek a hormonoknak köszönhető, hogy megindul a fiúcskákban a herék fejlődése. Ez nem biológia óra akart lenni, csak próbáltam megmagyarázni, hogy mire alapozom a feltevésemet. Ugyanis azt még egy orvos sem írta le, hogy másként érzi magát a kismama, ha más nemű gyermeket vár mint az előző. Lehet hogy rosszul is lennének a teóriámtól.

Na sziasztok!
tulipán75

Tulipán, köszöntelek a nem nézünk hülyének, mert a nyegyedik babádat várod topikban. :!: Itt mindannyian ugyan azt az álláspontot képviseljük, hogy a gyerekek a miénk, nekünk kell felnevelnünk őket, akár hányan vannak is. És nagyívben lesz@rjuk a külvilág véleményét, vagyis próbáljuk. :lol: Ha támaogatásra van szükséged, akkor itt jó helyen vagy, ugye Zsuzsa? :P Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ja, vonalzót úgy tudsz csinálni, hogy valamelyikőnk babafalvás vonalzójára kattintassz, ott kitöltöd a dolgokat. Kapsz az emil címedre egy linket, vagy mit, amit be kell másolnod a profilodba, ami a lap tetején van a segédletekben. Bemásolni úgy tudod, hogy rákattintasz a jobb gombbal a linkre, kijelölöd, hogy másolás, majd visszajössz a profilodba az aláíráshoz, és ott a kurzorra kattintva, majd a jobb gombbal a beillesztést választod. És remélem jól írtam le, mert akkor sikerültek a vonalzóid, ha nem, akkor majd más is segít neked......gondolom. :roll: :wink: :? Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Mandala!
Jó hallani felőled!
Elhiszem,hogy mennyire fáradt vagy!Egyébként,hogy megnyugodj én is úgyéreztem mikor Zalán pici volt,hogy legalább olyan szerencsétlen vagyok mint egy elsőgyerekes! :roll: :oops:
Építési engedély meg van!
Ennek a töténetét leírtam előrébb csak biztos nem volt időd visszaolvasni!Bemásolom ide,mert gondolom most sem lesz! :lol: :wink:
Ha emlékszel az ügyintéző megígérte,hogy segít a második tervrajzot elintézni!Mondott egy időpontot,hogy mikor telefonáljunk!A férjem telefonált,közölte,hogy mégsem!Na itt a férjem már kikelt magából(pedig alapvetően egy nyugodt ember!) és elkezdett üvöltözni!Mondta a nőnek,hogy semmi probláma,akkor adjanak egy írásos nyilatkozatot,hogy miért utasítják el már a második tervrajzot,és arról is,hogy a másik két szomszéd miért kapta meg!Ezzel a papírral mimegyünk tovább aztán majd meglátjuk!
Na erre a nő mondja,hogy hát.. akkor telefonáljon vissza fél óra múlva!Így tett!Akkor azt mondta,hogy megadják mégis,csak adjunk még be (100.papírnak!!!) egy favédelmi szakvéleményt!Ezt most tegnap beadtuk és ha minden igaz a héten megvan az engedély!!!!! (Azóta ez megvan)
Egyébként arról a tetőszerkezetről amit a kerület főépítésze lebontatott volna olyan szakvéleményt kaptunk,hogy sokkal nagyobb házakhoz szoktak ilyet építeni és sokkal többet elbírna mint amit itt kell neki!Mivel vörösfenyőből van,teljesen tökéletes!!
Hát...,ha minden jól megy akkor befejezhetjük a padlásteret és lassan hazaköltözhetünk!
Jó lenne már!

Iloly!
Hát..,én nem esküdnék meg rá.hogy a lányok rendesebbek!
Legalábbis nálunk nem!
Bár ejtőernyőset nem játszik,de a cuccai szana-szét vannak állandóan,a tankönyvei szamárfülesek!Rendetrakni csak akkor,ha már üvöltök!
Ezzel szemben Alex sokkal rendszeretőbb!

Sziasztok!
Vendég

Alziza: "favédelmi szakvéleményt" :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll:
Jól látom, hogy ez a "szívatnak anyám stop..."???? :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

[quote="tulipán75"]
írta:
tulipán75És olyan példát is tudok, aki a kisfiával hányt, a kislányával meg semmi baja nem volt.

Na, ez vagyok én... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Na,megint rohanok,de ide mindig benézek :D :D :D :D Jó hogy ennyit írtatok!!!!
Mandala:VÉGREEEE! :D

Na,majd írok többet is,csak rohanok a suliba... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Mandala!
Na ja!Ezzel lett már tele a férjem hócipője!
És mint írtam,most ők szívtak mert tökéletes a tető! :P
Most már csak el kell készülnie!Hogy az mikor lesz????? :roll:
Azért itt anyáméknál mégsem olyan mint otthon!
Nincs velük semmi baj,csakhát elég fárasztó ez az állapot!
Egyébként is rendmániás vagyok!(A férjem szerint betegesen!),de itt ugye ahol ennyien lakunk egy lakásban elég nehéz rendet tartani!Ráadásul ugye mi a nappaliban "lakunk"!Körbevéve gyerekekkel!Ebből ugye kettő már elég nagy ahhoz,hogy semmit ne tudj csinálni éjszaka!Érted mire gondolok?!ANNNYYYIRA JÓ! :evil:

Na mindegy,ez van!

Barbamami!
Ez gyors volt! :lol:
Vendég

Mandala, elfelejtettelek hullámmozgással üdvözölni, jó, hogy írtál.
Szerintem sem rendszeretőbbek a lányok! :? Én is csak a két csákómmal hányingereskedtem! :roll:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildikó!
Most megpróbálok vonalzót csinálni, egyelőre csak egyet csinálok, ha sikerül. Köszönöm a segítséget!
tulipán75

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni.Egy lányom van,és két fiam,és én is kislányt szeretnék negyediknek!

Bárcsak összejönne! :D

Kép
orsitigris

Kifelejtettem:

Én a lányommal hánytam csak,de nagyon! A fiúknál szinte nem is éreztem semmilyen terhességi tünetet!!!

Kép
orsitigris

Ez a vonalzó dolog úgy látszik nem megy. Addig eljutottam, hogy megkaptam E-maileket és bemásoltam a profilomba, az aláírásomhoz . Aztán utána próbáltam üzenetet írni ide, és azt gondoltam majd automatikusan ott lesz alatta. De akkor nem lett. Most úgy próbálom, hogy az üzenetes ablakba bemásolom, hátha így sikerül.

HTML kód:
http://babafalva.hu">http://babafalva.hu/tickers/hej.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>

PHPBB kód:
Kép
tulipán75

Tuli Mert nem ide kell linkellni hanem fent a segédleteknél kiválasztod a profilt és oda kell a bbcodosat nem a htlmeset
Amúgy meg a lánygyártás folyamatban és én is tudom én is utána néztem és épp ezért meg vagyok őrülve mert kurv@ nehéz. Bocsi.
Üdv az újnak.

harivera
Budapest XXI. kerület

Ne haragudjatok, hogy bénázok a vonalzóval, de ez nekem ma biztos nem fog menni. Majd máskor újra próbálom. Ez a bemásolós, ahogy az előbb ezt az egyet sikerült, biztos, hogy nem jó. Minek írja ki ezt a hülye kódot? Nem értem. Na mindegy egyelőre ez is haladás.

Orsitigris!
Te is a 4.-et várod? Vagy csak most dolgoztok rajta?
tulipán75

Harivera!
Miért nehéz? A peteérés időpontját nem olyan nehéz meghatározni. Neked mi a baj? Nem akar összejönni, ha sokkal a pé előtt próbálkoztok?
tulipán75

Látom a görbédet. Te hogyan méred? Végbélben vagy hüvelyben? Állítólag az is fontos. Nagyon érdekes. Én is próbáltam hőmérőzni 4 hónapig, de nekem sem akarta igazán kiadni amit kellett. Aztán vettem mini mikrosztkópot, azzal is megjártam, mert össze-vissza jelzett. Végül az lh teszt bevállt. Olyan gyönyörűen mutatta 3 hónapon keresztül,hogy mikor van a pé, hogy így megbíztam benne, és utána mertem próbálkozni, és elsőre sikerült. A teszt szerint a pé előtt 3-4. napon voltunk együtt, és utána 2 hét múlva amikor a Jónás jelzett. Összejött.
tulipán75

Sziasztok!

Lányok!Én a hőmérőzésről,ovulációs tesztekről,minimikroszkópról,ódákat tudnék zengeni!De a lényeg,hogy nekem egyik sem jött be annó!Persze ugye nekem gond volt a peteérésemmel,de amikor az UH peteérést mutatott,ezek a vackok akkor sem mutattak semmit!

Orsitigris!(ha minden igaz akkor Orsi!)
Üdv itt!Ez egy jó hely! :lol:

Tulipán!
Nem olyan nehéz az a vonalzó!
Az e-mailben kapott kódot bemásolod a profilodban az aláíráshoz!Nekem pl.az alsó kódot fogadta el!És ennyi!
Vendég

Orsi!
Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Hát pont ma ne szóljak hozzá, amikor csak kapkodom a fejem a sok új ínfót olvasva! :lol:

Akkora a pörgés, hogy már azt sem tudom ki kivel mikor hányt.....

Hát én csak émelyegtem, viszont azt mindenkivel. A lányzóval annyira, hogy időnként csak fekve néztem ahogy a fiúk futkároztak. :?

Ma nincs több időm, mindenkinek válaszolok talán holnap, addig is üdv. minden új és régi versenyzőnek. i
iloly

Mandala:
Na,látom benned is megvan az ős-ösztön :D :D :D . A sütizés tökéletes ötlet. A Napsugár és a Peti keresztelője anno egyszerre volt 2 éve,és sütizés volt..
Most is... :D :D
A férjem nővéréék mind a 3 csemete keresztszülei.. namármost van 3 felnőtt-méretű gyermekük.. Úgyhogy így is alig fértünk el.
Azt már mondanom se kell,hogy nem sokat ültem a sütizés alatt :roll:

Orsi:
ÜDV! :D :D :D Hajrááá :D

Ma találkoztam egy régi ismerősömmel. A lányának most 3 hónaposak az ikrei. És fél órát sopánkodott,hogy mennyire ki voltak akadva,mikor megtudták,hogy így három gyerek lesz (már van egy 3 éves kisfiú). Mert csak kettőt akartak... :roll:
És hogy mi hármat akartunk???????
Anyám.... :? :? :? :?

OLYAN jó itt arról olvasni,hogy mi mindent be nem vettek egy újabb csemetéért (még ha a neme is a tét :lol: :lol: :lol: ).
Lehet,hogy itt rátaláltak egymásra az elvetemült nemnormális anyukák????????????????????? :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Komolyan,ahogy olvaslak benneteket,egész kedvet kapok a próbálkozásra :D ..

(Csak hát egyedülk ugye kevés vagyok ehhez...,nem születtem éti csigának) :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Harivera!
Persze! Ez nagyon hülye kérdés volt. Én sem ott mértem. Szerintem is ciki a dolog. De a szájban mérni is ugyanolyan jó, vagyis annak kellene lenni. Régóta csinálod már? Ezen a táblázaton az is látszik,hogy csináltál ovu tesztet. Ez szerint tegnap kellett lenni a pé-dnek. Ha a karikában a 18-as szám az akciós napot jelenti, akkor most jó esélyed van a sikerre. A teszt alapján pedig ezt követően 2 nap múlva kellett lennie a pé-nek.

Úgy látom te is nagyon pontosan készülsz a dologra. Az elmúlt hónapokban a pé előtt mennyivel próbálkoztatok? Nekem a teszt mindig azt mutatta, hogy 1.nap: halvány, 2.nap: halvány, 3.nap: fele olyan erős, és a 4. és az 5. napon volt pozitív. Én azt gondoltam, hogy a 2. halvány napon kellene akcióznunk, hogy még legyenek életben kiskatonák, de már csak a legszívósabb csajok. Így visszagondolva elég korán volt, de sikerült. Mondjuk nálam érdekes a helyzet, mert mi a Jónás nap előtt is próbálkoztunk két nappal, ami erre rá két héttel volt. Igazából nem tudom mikor sikerült. Az elmaradt mensi után 8 héttel mentem dokihoz uh-ra. Ekkor ő azt mondta, hogy ez nem lehet 8 hetes, mert akkor nem csak petezsákot kellene látnia, hanem embriót és szívműködést is. Ez meglepett, mert én igazából a tudományosan megalapozott dolgokban jobban hiszek. A Jónást igazából csak kíváncsiságból csináltuk, és azért, mert arra a napra pont kislányt mutatott. Gondoltam, ha van a Jónásnak alapja, akkor kislány lesz, ha nincs akkor meg úgysem leszek terhes, hiszen akkor már jól a ciklus végén jártam. Ja! Azóta voltam még egyszer ultrahangon, akkor már csak egy héttel látta fiatalabbnak, mint a mensitől számított hét. Szerinted?

Vagy szerintetek?
tulipán75

Barbamama!
Nemhogy örülnének neki, hogy ikrei vannak, hiszen az olyan kivételes dolog. Nem mindenkinek adatik meg. Biztos, hogy nagyon nehéz ikreket nevelni, de annyi szépség is van benne. Amúgy meg nem hiszem, hogy akár neked, vagy bármelyikőtöknek, akiknek kis különbség van a gyerekei között könnyebb lenne.

Nemsokára én is megtudom milyen az élet egyszerre két picivel. Eddig ugyanis mind a három között nagy a különbség. (13, 8 és 2 évesek)

Igazad van, hogy azt mondtad, hogy elvetemült anyukák vagyunk. Én biztos hogy nem normális módon, minden áron akarom, hogy legyen kislányom, és most már úgy döntöttem, hogy hajlandó vagyok akárhányat nevelni, csak azért, hogy egy kis puncisom legyen.
tulipán75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?