A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007. őszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Megint egy kép, most Ádi Anyával. Lőjjetek le, ha nem akartok ennyi képet nézegetni :D

Kép

Timi: ne haragudj, valóban én sem reagáltam a fülbevalós témára.Én nem vagyok benne érintett ugyan, de valszeg ha lányom lenne, én is már a kórházban berakattam volna neki. Akkor még nem nagyon érzi, jobb elöbb, mint késöbb.
És változatlanul megy a drukk, hogy szüljél a héten!
Hajni: hagyd Apukát engesztelni, tuti nem akarattal bántott meg, csak hát ilyenkor a hormonok a felelősek minden érzelmi kitörésért.
Neked is drukk, akár csülörtökre is.
Andi: de jó,hogy otthon vagytok! Nagyon kíváncsi leszek, hogy tellik az első éjszakátok és persze az egész napotok.
És persze, várjuk a képeket, ne csak velünk legyen tele a topic!
Marek: ne parázz már, honnan tudnád mennyi van még vissza? Ne vedd készpénznek a 4 hetet!
Kat: te is rég raktál képet ! Gerire is kíváncsiak vagyunk, nem csak a pocak fotóra ám :wink:
Becka: ha esetleg beindulnának az események, remélem értesítesz minket
Móni:ha megszületik Janka, lesz segítséged? Csak mert azt írtad, az újszülött gyerekkel rohangálni a papírok beszerzése után.

Kép
Kép
gabcii

Gabcii!

Csak jöjjenek azok a képek. :D
Nagyon helyesek vagytok a képen. A délutáni is nagyon tetszik!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Taj kártya és a többiek: a születési anyakönyvi kivonatot, lakcím kártyát még a kórházban oda adják. (nálunk így van)
A Taj kártyát meg postán küldik el, kb 3 hét az átfutási ideje, ezt mondták. Ahhoz képest Ádiét még mindig nem küldték meg és jövő hét kedden meg vinnem kell hallásvizsgálatra, ahhoz meg kéne :evil: !

Kép
Kép
gabcii

Tényleg hülyülök, azért írok részletekben!

Köszönöm mindenkinek az Ádi dícséretet.
Remélem, ha meglesznek a babák, mindenki ennyi sok képet rak fel róluk. Nem csak Timi szereti nézegetni ám :wink:

Kép
Kép
gabcii

Gabci
Várjuk a képeket továbbra is!!!! Majd szólunk, ha elég, addig viszont nagyon örülünk neki!!! Ez is nagyon tetszik!!!

Timi
Ne izélj már!!! Mi figyelünkr rád, de a fülbevalóügyben én sem vagyok érintett. Bár mostanában divat fiúnak is rakatni, de ezt én most talán kihagyom :wink:
És mindenki nagyon szurkolj, hogy szüljetek (Te és Hajni)! Addig meg kitartás!!!

Most megyek alukálni, mert nem aludtam még eleget. Apuka hazajött fél tízkor (nyolc után még fallabda :cry: ) és megkérdezte, hogy mit csináltam ma :shock: Hát kb. aludtam, meg fekve olvastam, meg ülve olvastam, meg számítógép előtt ülve ovastam, meg néha ettem, esetleg ittam.... :shock: Erre volt ennyire kíváncsi??? :shock: Ha hiszitek, ha nem nekem baromira hiányzik egy kis pörgés, meg hogy emberek között legyek, vagy egy kicsit dolgozzak vagy bármi. Tudom, hogy visszasírom még ezt a nyugit, de nem jó egyedül.... :cry: Ha legalább be tudnék ülni az autóba és el tudnék menni néhány helyre...de apuka kocsival jár dolgozni :cry:

Most már megyek, nem sírok tovább, mert még kapok Anditól, meg Gabcitól, mert ők már tudják, amit én még nem.... :lol:

Jó éjszakát!

marek

Jó reggelt (kis)mamáknak és babáknak!!!

Látom mindenki el van foglalva! Én fél ötkor kávéztam, aztán vissza az ágyba és aludtam tovább. Most mosok, ill. a mosógép, de szerintem megyek vissza olvasni/aludni, mert fekve mégiscsak jobb.

Andi
Hogy telt az első éjszakátok???

marek

jó reggelit!
hát, túlvagyunk az ominózus első éjszakán. a gyerekek óramű pontossággal ébrednek kajálni 3 óránként, Petra gyorsan eszik, Huba lassabban, de mindketten benyomták az előírt 40 grammot fél 12-kor, fél 3-kor és fél 6-kor is. sőt! Huba hajnalban 80 grammig abba se hagyta a szopit, és akkor is éhesen tettem le. majdnem sírt a kis mucurka, de nem vettem fel. én is emberből vagyok, no. és semmit nem bukott utána... viszont büde... :wink: hajnalban is totál szarosak voltak... legalább látszik, h nem csak felkelek, és szeva..
a hüje D vitamint meg tegnap totál elfelejtettem. na, majd ma nem hagyjuk ki.. hol lehet az a műanyag kiskanál? :roll:

Kép
an°°di

a mai programunk: szopipárnával párhuzamos kajálás kipróbálása :? :roll: 8) irtó kíváncsi vagyok, h menni fog-e, de megvárom vele anyukámat, aki mától jön segíteni. kezdetnek leengedheti a hűtőnket és főzhet vmi finomat... hihi
aztán pedig ki kell még azt is találnom, h miben legyek itthon, amiben kényelmes szoptatni és nem gyulladok meg benne... hm. Gabcii, vmi ötlet? már gyerekes anyukák? Timi? Jolka? Hajni?
és ha ilyen szép időnk lesz ma, ahogy elkezdődött, akkor sztem sétálni is lemegyünk...
a képekre meg várnotok kell, mert minden azért nem fér bele az időmbe :? bénázok, na... hihi
hű, sokkal jobb a kedvem így, reggeli után...
meg is nézem, esznek-e a kis szarosok..
próbálok még jönni
mindenkinek szép napot! szüljön, aki akar :wink:
:arrow:

Kép
an°°di

Jó reggelt :-)
Andi
tetszik az utolsó mondta :-) szüljön aki szülni akar :-)
Elöször is annyira örülök,hogy ilyen ügyesek vagytok :-) nagyon jól veszed az első napokat,éjszakákat,úgy látszik a gyerekek közremüködőek :)nagyon örülök :-)
rakjál fel légyszi képeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hát hogy mibe szopiztass?bekéne szrezned pár olyan felsőt ami elöl cipzáros vagy gombos vagy legyél egy szál cicitartóba :-9 ha olyan meleg van :-)
itgi lehet egyszerre kettőt szoptatni,ilyenkor csak az egyiknek kell szopni amásik meg csak nyel :-)
épp akartam kérdezni,de látom írtad ,hogy termelik akakit rendesen :-)
a d vitamint próbáld meg egyből a szájukba cseppenteni aztán nem is kell kiskanál :-)

Gabci
nagyon szépek vagytok és mindig kérünk képeket :-)

Fiús anyukák a fülbevalót csak kiemeltem,mert tényleg mindenkinek a véleményére kíváncsi vagyok,vagy hogy kihgy csinálja :-)

Jolka
nekem is jobban tetszik ez a atopik,mert családiasabb :-) csak tényleg kíváncsi vagyok mindenre :-) a véleményetekre

hát a szopinál az volt nekem kicsit a fura hogy a legnagyobb tömegbe előkapta a cickót,holott hátrább tudott volna menni ahol nem figyeli senki,mert azért egy férfi zavarba tud jönni,mondjuk az enyém nem ,nem néz oda,de nincs ellenére a látvány :-) alig várja szerintem hogy megint állandóan nézegethesse ahogy szoptatok :-) meg masszírozhasson.

mega kismamák azon voltak felháborodva ,hogy miért sír a baba,nem tudom tudják.e hogy a kölkök így működnek,sírnak is :-) nem olyanok mint a susu babák :)

na mindegy csak úgy leírtam,lehet bagtell dolgok ezek,de velem semmi érdekes nem történik a napi rutin mellett :?
Vendég

nahát, az intéző nem akarja a képek szerkesztését intézni... :evil: :evil: :evil: pedig amiket most fényképeztem, azokon is alszanak :wink:
apropó kaki: kibontom Petrát, és elindul belőle a szaporafosás. minden kakis lett: a pelenkázó, a pelenkák (a kakis még jobban és az odakészített tiszta is), a ruhája, a kezem... minden :lol: és tegnap lepisilt. nem Huba, hanem a lányom.. lehet, h kicsit apás a lelkem mrá most? :roll:

Timi, próbáltam trükközni egyből szájba a D vitaminnal, de rafkósabbak annál: nem nyitották ki a szájukat az istennek sem... :D mindegy. lenyalogatták a kanalat. remélem, a vitaminból is ment le... :wink:
egyre inkább tetszik a fülbevaló-dolog mihamarabbi elintézése.. hol lehet ezt megcsináltatni? :roll:
na, megyek, fejek egyet. de csak mert annyira jó program :? :twisted:
:arrow:

Kép
an°°di

Jó reggelt!

Andi: nagyon ügyesek vagytok és én tudtam ám, hogy te így fogod venni az "akadályokat" :wink:
Ádi is kb így ébred éjjel, mi is éjfél körül, aztán 3 körül, aztán 6 körül, stb kelünk.
A mai éjszakánk brutál volt. Ádibogár olyan hisztis volt. Még mindig náthás, truttyog az orra rendesen és valszeg mostmár idegesíti is.
Éjjel fél 4-kor megetettem. Leraktam aludni, egy óra múlva még mindig pankrátorkodott, addig le föl veszegettem. Aztán sikerült hátközépig kispisilnie a pelenkából, átöltöztetés, cici, majd fél 6 körül alvás.Jó volt,na!
nemsokára indulunk súlymérésre, doktornőhöz... kíváncsi leszek mit mondanak.

Lányok!
Nem kell véletlenül vkinek 2 bontatlan csomag Libero newborn pelenka???
Ha esetleg Timi benevezne rá (jajj, de jó is lenne), neki még házhoz is tudnám szállítani, másnak csak postázni.

Kép
Kép
gabcii

Jó reggelt Csajok!

Voltam vérvételen, ellenanyag+labor. Délig dolgozom, aztán megyek a leletér meg előhivattam végre a nyaralós fotókat. Aztán pihi, gyerekek estig lepasszolva. Apa meg otthon festi az előszobát, már csak az van hátra és kész a lakás, igaz egy év alatt, de legalább nem került többszázezerbe.

Fülbevaló: megfogadtam, ha még egyszer lányom lesz kiskorában megcsináltatom a fülbevalót és nem vágom le az első göndör fürtjeit. Na ez úgy néz ki nem jött be. Apa foggal körömmel tiltakozott a fülbevaló ellen, pedíg kaptunk egy szépet keresztanyától 4 hónaposan. Aztán Betti kb 2 éves volt mikor elmentünk szépségszalonba (amit ő csak úgy hívott, hogy szépségszalonna, annak több értelme van :D ) bejelentettem fodrászhoz meg fülbelövésre. A kettőt egyszerre csinálta 2 kozmetikus, mert annyira sírnak utána, hogy a másodikat képtelenség lenne belőni. Szóval meglett a dolog, büszke is volt rá. 6 hét múlva azt mondták cseréljük ki a rendes fülbevalóra (arany) amitől úgy begyulladt a füle, hogy vissza kellett tenni a belövőset, de az egyikbe nem is sikerült, így az benőtt és egy van neki. Tavasszal ismét bejelentkeztünk, de mikor ott voltunk nem merte megcsináltatni, mert emlékezett, hogy nagyon fájt neki. :(
Nekem is kiskoromba szúrták ki, de a bölcsiben nem engedték hozdani így benőtt és ovis koromban ki kellett lőni.
Összesítve a véleményemet jó korán megcsináltatnám én is!

Monológ vége

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok, jó reggelt.

Timi:
ne haragudj, én sem reagáltam. :oops:
De mentségem, h senkinek semmire nem reagáltam az elmúlt napokban. :roll: Szval elvoltam a saját kis nyomorommal, bocsi. :shock: :oops: :oops:

Szval majd most:
fülbevaló:
én is szeretnék, még picinek, sztem olyan 1-2 hósan fogom belövetni, csak még meg kell vennem. :wink:
Szopi nyilvánosan:
engem taszít. :oops: Sztem ez intim dolog és soha nem bírtam megérteni az ilyet, aki csak úgy előkapja. :oops:

Andi:
én nem szoptattam soha, így nem tom a rucit, de talán tényleg a gombos dolgok lehetnek a jók, vagy leveszed a felsőd a szopi idejére. :)
Ügyik avgytok az első éjszakával. :) Én meg irigy. :)

Taj, lakcímkártya, stb...
hát máá nem tom mit hogyan. Van amit a postás hozott, van amit a h-ban adtak.
Nekem pl. a dokim már 2 hónapja odaadta, h 4x megjelentem. :lol:
Ha 3xis megjelentem 4x méé nem kapok 3x annyit?? :lol: :lol: :lol:

Gabcii:
nagyon édi Ádi. :)

Elsőszülöttem szerint szept. 24-én érkezik Lilla. No, vajon tudhat valamit? :wink:

Hehe, ezt jól megszívtátok. Csak győzzetek olvasni. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

ja, Marek:
vérvételt nem tom, tudod, én nem járok ilyen helyekre. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Ciripke:
ehhh, szegény Betti.
De én ezt nem értem, én aki fosok minden nemű tűtöl ( lásd vérvétel) simén kilövettem már vagy 5x a fülem. Soha nem fájt. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Ja, a szopis anyuka: megetetni kénytelen volt a gyereket, és hát ugye természetes dolog a szoptatás. nekem nem lett volna zavarbaejtő (ha más csinálja).
Viszont a kismamatársak nem evilágiak voltak??? Sír a gyerek, mert másképp nem tud jelezni. Ezt ők nem tudják???

Andi: a szopihoz otthon ha meleg van nálatok, sztem egy szál melltartóban is lehetsz. Én spec 2 hétig abban flangáltam itthon :lol: ( szopi próbálgatás, fejés, mellmasszírozás, mellgyulladás miatt borogatás)Szal, csak mellből álltam ki, meg a program is. Mostanra sajna az elapadófélben lévő tejemmel azon kívül, hogy Ádit mellre teszem időnként és eszik belőle amennyi van, meg tök hamar lefejem azt a 15ml-t nem nagyon kell foglalatoskodnom.
Egyébként, a laktoherb mikor kezd el hatni???
A fosi és pisi sztori édes :P :lol:
De jóóóóó, nem csak nekem jut ki belőle :lol: :lol:
Ma reggel a bejárati ajtó elé és a pelenkázóra sikerült pisilnie a drágámnak. Hiába, minden testhelyzetben sikerül neki :lol:
Na tényleg lépek zuhanyozni, aztán még egy etetés, öltözés és tűz.
Aki ma akar szülni, induljon csak el :lol: Alig várom a következő babát!

Kép
Kép
gabcii

Javítanék akkor! De hülye vagyok :lol:
Nem a bejárati ajtó elé pisilt Ádi, odáig azért még ő sem tud, hanem a kisszoba ajtó elé :lol: , mert ugye épp ott tartózkodtunk.

Kép
Kép
gabcii

Andi, Gabci

Látom vannak események nálatok!!! Mostantól nincsenek üres órák, meg unatkozás!!! :lol:

Timi
Én nem szoptatnék tömegben, de ki nem akadok rajta, ha valaki ezt teszi. Azon viszont kiakadok, ha a kismamák felháborodnak, ha egy gyerek sír. Felkészült banda lehetett!!!! Mit gondoltak??? Van a gyereken egy off gomb, és bármikor ki lehet kapcsolni, ha nem alkalmas a sírás??? De szép is lenne!!!

Gabci
Én vettem már pelust. Nem biztos, hogy elég, de nem szeretnék úgy járni, mint te :lol:

Megyek, benyomok néhány almát...olyan zabagép lettem mostanában. :oops: Készülök a szoptatásra, vagy mi??? Egyébként apukám tegnap elkezdett röhögni rajtam, azt mondta, hogy úgy nézek ki, mint egy hordó... :shock: Jóvanna...három hete szüretel, már a konyhában is csak traktorokat meg hordókat lát. :lol: Egyébként igaza volt, de akkor is szakmai ártalom...mondhatott volna valami szebbet is, mert a viziló mégiscsak szebb... :roll:

marek

Gabci
Én meg elképzeltem egy jó hosszú vízsugarat, és már elkezdtem parázni, hogy akkor én minden nap függönyt fogok mosni??? :shock: Már rá is jöttem a megoldásra, a gyerekszoba ablakaira jópofa zuhanyfüggönyt kell venni, azzal egyszerűbb lesz talán....
De úgy látom, hogy pelenkázás közben nem nagyon szabad anyukának beszélni, mert folyadékpótlásra nem ideális a pisi... :roll:

marek

Sziasztok!

Andi!
Én itthon polóban vagy atlétában voltam. Melltartó nem volt kénylemes, na meg szorított. Atléta alá tettem textil pelust a tejcsi miatt, mert állandóan spricelt belőle. :) Kényelmes volt, ugyan elég érdekesen nézhettem ki, de ha vendég jött ment a poló fel.
Az elején minden összetojnak, pisilnek a gyerekek. :D De majd idővel rutinosabb leszel. :wink: Pelenkázás előtt már hajtogasd ki a tiszta pelust, és tegyél alá pelenkázó alátétet. Inkább azt érje a baleset, utána ki lehet dobni. Én Helen Harper-t vettem 10db van egy csomagban 60*60-as 790ft volt egy pelenke boltban. Nagyon jó találmány. :wink:
Kép

Timi!
Nálunk már a kórházban is ki lehet lövetni a kislányok fülét. TAlán ez egy jó időpont. Csak én minidg attól félek, hogy a súly miatt hosszú lesz a füle. :? :shock:

Nyilvános szopiztatás. Szopi párti vagyok, de zavar, ha valki nyilvánosan csinálja. Szerintem elég intim, nem tartozik senkire sem. Más esetben sem szokta mutogatni az ember. Ha valaki csinálja, akkor úgy, hogy elvonul, és legalább egy textil pelussal eltakarja a lényeget.
Én minidg akkor indultam el otthonról, mikor Manó rendesen bekajált és elaludt. Nagy távra nem mentem vele az első időben, ügyintézését is meg lehet oldani ilyenkor. Tehát én nem tartom szükségesnek, hogy a hivatalokban, csináljanak pl. szopis szobát. Ezzen biztos sok anyuka felháborodna... Nekem fontosabb volt a gyerek nyugalma, minthogy egy idegen helyen idegesen, gyorsan megetesem. Később már nem volt gond, mikor már manó a félévet betöltötte. Ha szükséges volt akkor a kocsiban megettem, hogy mást ne zavarjon. Na meg ki volt nyalva a sejhajunk, nem kellett sose felesleges köröket tenünk, pl. hivatalokban.
Timi már írtunk róla, hogy ami a könyves boltban is történt, az is túlzás volt a kismama részéről, szerintem.

Gabcii!
Mikor kezd hatni? Hát....:) Mikor éreztem, hogy csökken a tej menniysége ittam. De szerintem nem a teának kösöznhető, hanem, hogy sok folyadékot ittam. TEhát, tessék csak inni-inni....

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Marek!

:lol: :lol: :lol: Apukád nagyon jó pofa lehet. :) Engem csak dagikámnak szólít, de olyan aranyosan mondja, hogy nem lehet rá haragudni. Ő is biztos csak hizelegni, kedveskedni akart. Hisz tuti a föld fleett lebeg most, hogy lassan nagypapa lesz. :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Mi ez a szopis , sírós téma? Azt hiszem átsiklottam valami felett!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Andi!! Tök jó, hogy itt! :lol: :lol: Várjuk a képeket!
Gabcii! Minket fárasztani babás képekkel? Képtelenség!! :lol:

Látom csajok nálatok zajlik az élet! :lol: :lol: :lol:

Timi, fülbevalót mi csak később rakunk be neki, mert az enyémet elcseszték... annyira fent van, hogy egyes tipusú fülbevalókat (alul is záródó kapcsos) nem tudok használni, gondolom azért mert újszülöttként pár miliméterrel arrébb ment a tű, vagy az én fülcimpám lett nagyobb mint ahogy kinézet... nem tudom... No ezért én nagyobb korában akarom berakatni a gyereknek...

Kajálás, no ha vmikor zabálhatnékom volt az életben... hát most... de nincs erőm - energiám és kitartásom visszafogni magam... tuti szopi alatt is kajás leszek, de talán akkor a fáradság túldominálja és nem lesz energiám ennyit enni... ha nem így lesz, akkor dupla akkora leszek majd mind terhesség előtt... :roll: :cry:

Hajni, tessék hagyni, hogy engeszteljen... és tessék engesztelődni is... :lol: :lol: :lol:

TAJ/anyakönyv és tsai... nálunk Apuka adószakért - ami mástészta ugyan, de CD jogtárral és ügyintézési tapasztalattal csak megoldja a helyzetet!

Marek amit én is tudok:
Mivel Bálint Bp-en fog születni ezért az anyakönyvi kivonatát ott fogják kiállítani (vagy a kórház intézi, vagy nektek kell - ez változó)
A lakcímkártyát pedig a lakcím szerinti önkormányzat adja ki, de gondolom ahhoz kell a születési anyakönyvi kivonat és a Te lakcímkártyád...
TAJ lehet levélben és személyesen (Teve u. Bp, illetve vidéken nem tusom hol...) úgy gyorsabb...
TGYÁS - ezt a te meghatalmazásod alapján tudja a párod intézni a terülteileg illetékes MÁK-nál (asszem)...
Van vmi egyszeri támogatás is, na ez vagy MÁK vagy nem, nem tudom....
Ja és még vmi a hásságit a házasság megkötése szerinti hivatal adja ki és a születési hely szerinti önkormányzattól függ, hogy milyen régit fogadnak el (ez NAGYON változó).

Na megyek és dolgozom, meg intézek 1-2 dolgot...
Rájöttem, hogy nincs mikorra halogatni a dolgokat, amit még szülés előtt el akartam intézni! :shock: :shock: :shock:

Jutta

KépKép
jutta

jaj, jön a védőnőm... az a kis okos :evil: még jó, h októbertől leváltják...hehehe :twisted: :twisted: csak el ne felejtsem megkérdezni tőle, h kell-e vkinek tej. már másfél liter figyel lefagyasztva. bizarr... minek ennyi? ha lesz még, lesz, ha meg nem, akkor eszünk mást, nem? úgysem tudok elrakni annyit, h egy éves korukig elég legyen tutira... :? nemtom. mit csináljak?

Gabcii, mentek sétálni? :roll: a pelust nem lehet beváltani másikra? és pankrátor? hihi.. elképzeltem, ahogy vetődik a kiságy széléről a takaróra... :D
laktoherb mikor hat? fogalmam sincs. én mostanában bevágok 1-2 literrel naponta. úgyis majd' szomjanhalok folyton...

Marek, láttam ám a képet. nem is vagy hordós alakú. csak kicsit. bár ha szüretel, akkor értem. :wink:

Ciripke, köszi a fülbevalós sztorit. akkor minél előbb, annál jobb, ugye? szegény Bettike!!! nem jött be neki a szalonna (ez mekkora szóvicc, asztaaaa :lol: ) én meg le akartam beszélni anyukámat... hm..

Kép
an°°di

Kép
Petra evés után pihenget
Hubáról nincs kép, mert még mindig szarakodik a gép :evil: :x

Kép
an°°di

Andi!
Nagyon édes Petra a képen. :D
Apuka haja színét örökölte? Na és Huba?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jaj de édes!!!
Énisénisénis!!!! El lehet menni babázni egy kicsit??? Bár szoptatásban asszem nem tudok segíteni, úgyhogy nem sok hasznom vennéd!!!

De hány takaró van Petrán??? Honnan fogom tudni, hogy a gyerek fázik/melege van?
És hány foknak kellene lenni a gyerekszobában???

Jutta
Egyél nyugodtan, ne csak én hízzak :lol: :lol: :lol:

marek

Kép
na, sikerült...
pfűűűűű
szóval emmeg Huba

Kép
an°°di

Marek, éppen karamelles Danettet eszek!! :lol:

Petra nagyon édes!!! :lol: :lol: :lol:

Ja és ez a hőmérséklettéma érdekel engem is! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Huba is cuki és hasonlítanak! :lol:
Miért is? :wink:

Jutta

KépKép
jutta

kettő takaró van rajtuk, mert azt mondták, h ha hideg az orruk és/vagy a kezük, akkor fáznak. és 23 fok van a szobájukban, dea kórházban volt kb 25-30... na, azt nem. így is folyik rólam a víz. :?

hajszín: passz, mert ugye ez a babahaj. és az igazi az nem ilyen lesz. vagy ki tudja... :roll:

lehet jönni nyugodtan segíteni, de kicsi a lakás, így pocakosok kíméljenek...nem férnénk el :lol:

Kép
an°°di

Zabálni való pöttömök!! Én is babázni akarok!!! Haló, Dorka tessék jönni kifelé.... már nem bírom tovább ezt a várakozást!

Jutta

KépKép
jutta

Jé, tényleg hasonlítanak! :lol: Olyan, mintha testvérek lennének!

És most akkor egy ágyban vannak, vagy külön???

marek

Tehát akkor én nem mehetek!! Gondoltam... :cry: Le lettem rázva :cry:

marek

pedig már gondolkoztam egy újpesti kiruccanásban... nincs is messze... tényleg mekkora most a súlyuk?

Jutta

KépKép
jutta

Marek, amint megszülsz, jöhetsz. Bálintostul... ööö, nemtom, h úgy jó lesz-e :? amúgy egy ágyban vannak, mert simán elférnek egymástól, és talán jobban is alszanak így. meg amúgy sem férnénk el két kisággyal, mert a rohadt ikeába nem jött meg az augusztusra ígért futolfotel. így vettünk egy olcsó, kicsi kinyitható kanapét, ami még mindig túl nagy... így maradt az egy ágy, amíg nem lesz fotel. mondjuk, még nem aludtam velük együtt.. ez alatt az egy éjszaka alatt :wink:

súly? 2 kiló fölött vhol. ruhástól és pelusostól 2400 körül: Petra kicsit több, Huba kicsit kevesebb. meg akartam mérni őket meztelenül tegnap fürdés után, de elmaradt. a köldökápolással együtt (mondjuk a csonk már leesett, de azt mondták, még pár hétig nem árt alkoholizálni)

basszus, a védőnő sehol... bele fog rondítani a rutinunkba.. :evil: akkor előtte etetek..

Kép
an°°di

pelenkázás kérdés:
minden kaja előtt megnézzem, h kakisak-e? vagy mikor?
fontoooos!!!!!!

Kép
an°°di

Gondolom a pelusos kérdés nem nekünk szól... (Marek és én)

Na vmi gyakorló anyuka! Hajni, Timi, Jolka, Ciripke? Gabciii (figyeled, hogy előrukkoltál gyakorló anyukává? :wink: )?

Jutta

KépKép
jutta

Hehe na végre ,mindenki (majdnem) kinyilatkozott :-)

Gabci
remélem nem haragszol,de én nem szeretem a Liberot :roll:
Pamperset,Huggiest vettem egyenlőr aztán meglátjuk mekkora lesz Bibi.

Andi
sok babci kaja közbe trattyol,ha megszagolgatod őket kintről nem érezni?rég volt már pici babám,de úgy emlékszem annak is van jellegzetes szaga már.

hú jól megszedték magukat a törpék ,hát le a kalappal,és enyi tej van a fagyiba???? csúcs :-) szerintem add el amit tudsz

mindjárt jövök
Vendég

Csatlakozom Timihez, felesleges kaja elött tiszta pelus, mert egy kicsit pisis, tényleg sokszor berottyantanak!

Csajok, én állandóan összemorzsálom a hasmat, most pl almás táskával. Egyébként rám is rámjött az evéskényszer így a végére!

Andi, nagyon drágák, olyan irígy vagyok! Nekem miért nincs ikrem. Mondjuk mikor tesókocsival nyomultunk annyian megkérdezték, hogy ikrek. 2 év korkülönbséggel!?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hőmérséklet: még a nyakát is lehet fogdosni, hogy nincs-e beizzadva

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Kép Poci, még augusztusi kép

Sziasztok!
na ok, dobok még képeket! :lol:

Úgy látszik, ez az anyakönyvi kivonat , Taj, lakcímkártya mindenütt másképp van!
De jó nektek, akiknek elintéi a Tajt is a kórház!!! Mi meg állhatunk sorba a Teve utcába :|

Kép

Kép
katherina

Andi:
nagyon szépek a gyerekek. :)
Gratula a sok tejcsihez.
Én kaja előtt pelusoztam, néha meg is szívtam, de ha utána akkor meg lehányt a kölök. :lol: Szval inkább + 1 pelus, mint napi mosás. :wink:
Kikell tapasztalni Neked mi jön be.

Kat:
nagyon édi a pocid. :)

Gabcii:
én is vettem már 2 csomag pelut, nem tom mekkora lesz Lilla, lehet elég lesz, lehet kell majd még. De egyelőre nem veszek.
Ha mégis kellene majd szólok, ha addig nem adod el. :)

Kép
Kép
h@jni

Timi, sajna a fülbevalós témához lövésem sincs, nem volt még soha kislányom (sajnos)....körülöttem csak fütyisek gyűlnek.

Becka, húha, neked is mindjárt itt az idő!! :wink: Megy a drukk!!! Kinél szülsz?

Gabci! Nagyon édi Ádi baba és az anyukája is csini!!!! :D :wink: Én úgy tudom, hogy amíg nincs meg az újszölött Taj-kártyája, addig az anyukáét elfogadják. Legalábbis nálunk így van.

Andi nem semmi lehet a két picivel, minden elismerésem. Petra és Huba is gyönyörűek!!!! :wink: :lol:
Tejci: ha sok a tejed, le lehet adni az anyatejgyűjtúbe. Én is hivatalos tejadó anyuka voltam Gerivel, a tej hozta a pelenkapénzt egy ideig, + még volt tejtesója, + még fagyasztotam is. Fagyasztás: jégkockatartóba ha beleöntöd, akkor később 1-1 kocka jó a főzibe is, vagy bármilyen kajcsiba. Bár szerintem most még kicsit korai előre fagyasztani, mert fél évnél tovább nem tartható el a fagyasztott tejci, így jobb ha találsz valakit, vagy leadod a gyűjtőbe, ha sok van.

Én is csatlakozom a "felesleges kaja előtt tiszta pelus" táborhoz :wink:

Azt hiszem ma Apának rántott sajtot, tartárral, és valamilyen kolompérral készítek szülinapra, no meg mehetek tortáért a tescoba, mert sütőm ugye még mindig nincs. No meg lesz gyertyafény meg Geritől kap majd valami apróságot, tőlem már megkapta az ajcsit.

Kép

Kép
katherina

Kat
hol van már augusztus ? :-) de szép a pocid :-)

Ciripke
én meg mindennel összekenem a felsőim :?
és én is zabálok,még a végére öszeszedem a 10 kilót :?

én írtam,hogy kedden a kórházba a terhes a,bulancián,berobogott egy csaj 6 hetes vizsgálatra jött és beült a tömeg közepébe,cici elő még melltartó se volt rajta és ott etette,én nem vagyok prűd de lett volna arrébb hely ahol kissé intimebben eltudták volna intézni.Kíváncsi voltam a véleményekre.Aztán ugyanez a babuc sírt a kismamik meg húzkodták a szájukat,hogy miért sír.Majára is kerek szemmel néztek amikor hisztizett.

Jolka
nem lesz hosszú a füle,bár ha valaki vastag nagy fülcsit rak bele lehet,de ezek a kis bébifülik 2-3 grammosak.Majcinak szépen berakták,a kórházba még nem nagyon van magánál csúnyán hangzik,de az a plusz két szúrás megse kottyan nekik.Legalábbis ő nem sírt.

tudom,hogy egyszer már beszéltük a szopis támét csak most találkoztam vele,én is mindig úgy csinálta,hogy indulás elött kajcsi vagy a kocsiba megkínáltam,sose kerültem olyan helyzetbe,hogy éhen akarjon halni a gyerekem :-)

Andi
nagyon-nagyon cukrok :-)

bocsi a belekottyért,jót akarok,egy lietrnél én nem innák több laktoherbet,legalábbis nálunk iszonyatos hascsikarást okozott.nem nálam.inkább nyomj napi egy sört :wink:

Hajni
engem nem taszít,de meglepett az előkapott ciccencs :-)

Bibike bevan lassulva,már kitakarítottam mindent,kaja is mindjárt kész,bár én ma csak besegítek :-) aztán olvasom Kelemen Annácska történetét :-) jó nagy ribi :lol:
Vendég

Köszi Hajni!

Dobok egy hétvégi képet! Babatalin voltunk szombaton Gergővel egykorú babákkal! Nem nehéz kitalálni melyik vagyok én és Gergő a képen :lol: Kép

Kép

Kép
katherina

Sziasztok.

Gabci, Andi: nagyon tünérbűbájbabák. :D

Szopi előtt felesleges tisztába tenni. Anyagi csőd.. Kivéve ha nyakig kakás.

Nyilvános szopi.. Hát erről más a véleményem. :D Nekem megy. Nyilván nem a tér közepén, és nem félmeztelenül. De meg lehet oldani, hogy ne lássanak semmit. Ha éhes a gyerekem, akkor megetetem. De ez az én véleményem. :)

Ja és ma voltunk méreckedni. :D 5140 g és 51 cm. Ahoz képest, hogy 56 cm-el született... :lol: :lol: És akkor mértek egy 2 hós kisfiút. 5400 g. Asszem Lalának dömper lesz a jele az oviban.. :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Na megyek. Aztán hajrááá induljon a babaeső. :D:D:D:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Timi tudod én mindig le vagyok maradva.....

Na én Gerivel anno min. 1,5 l laktoherbet ittam naponta, panasz nem volt, bár lehet szerencsés voltam Gerivel. Mindenkinek másképp jön be, aztán van más szopis tea is.

Mostmár elég belőlem, különben is menjek már főzni, mert így nem lesz kész az ünnepi vacsi!!!
puszi!

Kép

Kép
katherina

én is bevállalom a nyilvános szopit, de szerintem elég diszkréten nyomom, nem sok embernek jött le, hogy miről van szó. De ezt már írtam, meg az én kis mellemet nem nehéz "takargatni"

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

hát ezaz ennek a nőnek hatalmas melle volt nyakig kint :-) félreértés ne essék én is simán megszoptatom akár nyilvános helyen is ,csak n em így :wink:

Kat
én a laktoherbből 2-3 literrel lenyomtam aztán a kis poci besokallt akkor megfogadtam,hogy max egy liter

rántott sajti nyami

meg eltudnák képzelni hozzá egy kis feketeerdő tortát

Rita
Lala összement :-)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?