A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Hanna, szerintem ezek a gyerorvosok elfelejtik, hogy 2 hetes kisbaba nem kell, hogy 20 perc alatt gye meg a kajáját, ez majd 2 hónaposan lesz így. És ténlyeg le fog rövidülni az idő, de az első 6 hét a gyermekágy időszaka, amikor neked is és neki is minden különleges és rendhagyó dolgot lehet produkálni! Tejgondok, fáradtság, étvágy-étvágytalanság, nincs még rendszer a nappalokban-éjszakákban, stb. Aztán szép lassan (eleinte lassúnak tűnik, utólag gyorsan :)) beáll minden úgy, hoyg mindkettőtöknek jó legyen.

Cukipofa, ez jó :) Na majd én is rákérdezek, ha ott tartok.

Memme, az én hasam is óriási, konkrétan tegnap találkoztam egy 39 hetes kismamával, és ugyanakkora volt a hasunk :oops:

mtunde

Veronikusz, mtunde
Igen, nagyon logikusan hangzik, amit írtok csak ezeket nem írják le túl sok helyen és a védőnő sem nyugtat ilyenekkel!

Gondolom, akkor az is normális, hogy szoptatás végesztével a mellen alszik el. Akár hányszor próbáltam letenni és űgy altatni nem sikerült. A 3. után úgy gondoltam nagyon pici Ő még ehhez, majd később "nevelem és szokatatom", ha nagyobb lesz!
Egyébként Veronikusz 2 hetesek vagyunk pont ma és igen ilyenkor már 10 perce megszülettünk!!!

Memme és mtunde egy picit máris irigykedem a pocakotok miatt!
Bár az utolsó pillanatig hánytam mégis nagyon szerettem terhes lenni!
Mennem kell sír a babóca!
Hanna

Kép
hanna09

Borsa, nagyon édesek a képeken a gyerkőcök, meg persze Micu is!! Emmának meg jobbulást, most látom, h szegényke megbetegedett!!

Ancsa, hát, nálunk kistesó csak kb. 3 év múlva van kilátásban, én még vissza szeretnék menni dolgozni egy évet és utána majd rájövök, hogy ááá, inkább szülök még egy gyereket! :lol: Húúú, látom, ti másképp tervezitek, az se rossz :wink: Mi megint pénteken megyünk fél 5kor, sajna csak az az időpont jó...Andris úgy szokott szabad lenni, h 2 szabadnapja van egy héten, de nem egymás mellett, egyik általában vas., a másik meg péntek vagy bármelyik másik hétköznap...és sajna csak vas. derül ki mindig, h hogyan dolgozik köv. héten :(

Hanna, Áron nagyon édes, ahogy alszik, mint egy kis manócska!! :D és ha nem szeret kint lenni, nem kell erőltetni, a kert tökéletesen megteszi vagy ha pl. kinyitod napközben az ablakot abban a szobában, ahol alszik, persze miután jól betakartad őt, meg adtál rá pamutsapit, én így csináltam, bár akkor tél volt, de úgy sokkal jobban aludt!!! És Dani is volt, h 1 órát nyammogott, nálunk 1,5 óra volt a maximum (megnéztem közbe egynagyfilmet :D ), de ez nem baj, ő is egyre gyorsabban evett, a végén már sikerült 30 perc alatt szopiznia, neki ez volt a min. :lol: :lol: nyugi, Áron lehet, h ügyibb lesz és az átlagos 15 perccel is megelégszik előbb-utóbb!
Egyedül elalvást én 3 hónaposan tanítottam meg Daninak, ráérsz addig!! csak utána már ne várj túl sokáig, mert pl. egy fél- vagy egy éves csemetét már sokkkal nehezebb bármire is rászoktatni, mint egy 3-4 hónapost!

Veronikusz, majd felteszel közös, fürdős képet??!! Az annyira ééédees!!! (mi is szeretnénk élvezni az eredményt, h már idáig eljutottatok! :lol: )

Eni, mi 1 éve lakunk itt, de még mindig nincs rendes függönyünk egy-két helyen :lol:

Emano, ügyi vagy, gratula a tejcsihez!!

Tünde, de annak a kismamának is 2. babája volt?? mert a 2-nál sokkal nagyobb a has, nem? vagy csak az én anyukámnál volt így?

KépKép
barimami

SZiasztok Csajok!

Tüneményesek a képek!!!

Ancsa
Hajrá!!!!! HAjrá!! :D :D

Tünde, Memme
Én is úgy tudom, hogy a második babánál sokkal nagyobb apocak. Nekem van egy barátnőm, tényleg olyan volt négy hónaposan, mint aki most szül mindjárt. :roll:

Hanna

Üdv neked. Áron gyönyörű, muszály volt ezt külön is megírnom! Nagyon szép baba!!!! Úgy látom a többiek már elláttak tanácsokkal. Én csak annyit fűzök hozzá, hogy nem altattam cicin. :oops: Az elejétől fogva egyedül aludt, de ő gyorsan megtanulta és nem volt gáz. Lehet hogy később nehezebben fog menni leszoktatni, vagy majd sokszor felébred éjszaka. Persze ezt tényleg mindenki maga érzi. :roll:

Séta:

Hétfő MArgitsziget? Kinek jó? Barbival mi már beneveztünk, lehet hogy Eni is jön és Heni. Ki még?

Kép
gyorgyi33

Tünde, Memme
pocakfotót mostmár de azonnal!!! :lol: :lol:

Memme,
terheléses vércukornál én agresszív harapós hápikacsává változtam
(hápinak hív a párom, mert biggyesztem a szám és kitolom a fenekem.. :))
várni kellett már a beutalóra is a szakrendelésen, én meg éhenhaltam útközben. de utána lent abüfébenm nekiestem egy rántott husis szendónak, ajánlom szeretettel figyelmedbe!!

Hanna,
jaj de jó hogy itt vagytok!! Nem minden tanácsot kell ám megfogadni, hallgass az ösztöneidre!!
Mi például a kórházban hajnal 2- től 5-ig váltott ciciből ettünk.. éhes volt, naa... :lol: :lol: Az étvágy azóta sem csappant, én is várom, mikor tilt le a gyerekorvos a szoptatásról, majdnem 8 kg-os Mica :oops: De mostmár csak 5 percig van cicin, ennyi alatt lezabál
Hasfájósak vagyunk ezerrel, nálunk a szélcső oldotta meg a kérdést (ezt a popsijába kell dugni). jó lenne, ha jókat tudna büfizni szopi után, mert az agáz is bántja. Mi konkrétan hetekig nem büfiztünk.. nem tudott.. :lol:
Ha meg nem akar még sétálni, hadd maradjon!!! Ne hagyd Magad, Nálad jobbna senki sem ismeri Áront (aki gyönyörűűűűűűű)!

Ancsa,
jól hangzik a projekt-terv!! Megy a drukk!!!

Eni,
ja, a nem-alvásról tudnánk mesélni :lol: :lol:
Már 2 órákat alszik újra egyben! :) De imádom!! Várunk azért gyakran!!
Ja, és van egy varrógépem kölcsön, ha van feles időd és varrni akarod a függönyeidet! :lol:

Györgyi-Barbi,
láthatóan nagy a szerelem a csudadrága Babócák között!!

Borsa,
csak nem az én művem az a tuti jó fotó Rólatok? Ha nem akkor is, nagyon szépek vagytok rajta!!!
Sok gyógypuszit Emmusnak!! Meg sok teát!! :lol: :lol: :lol:

Ildus,
halihóó! Ha kérdésed van, én is Tóth doki fan!

Kivan az agyam, 2 napja excelt eszkábálok a főnökömnek, extra sürgős, még szerencse, hogy a nagyi itt van és segít!

Én is sok vonalzót látok az üveggömbömben a közeljövőben... :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Margitsziget mikor? Talán mi is megyünk.. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Elfelejtettem..
Emano,
hatalmas gratulaaaaaaaaaa a sok tejcsihez!! Büszke, büszke, büszke, igen!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Hanna, Bene is bealudt evés végére, ilyenkor nem tudsz mit csinálni, elaludt, és kész. Majd egy idő után nem fog, akkor fotnos az, hogy magától aludjon el.

Nem, tudom, a 2. pocak biztos angyobb, de tény, hogy nekem benével is óriási volt :) Valahogy kifele előre nőtt, nem a medencémbe bele. :)

Mi van még? Ja, Emano, nagyon ügyes vagy!

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:32-kor.
Vendég

Sziasztok!

Szilvásváradonnagyon régen voltam, még gyerekkoromban, nagyon szép, de szállásban nem tudok segíteni.
Mátrában meg legutóbb Parádfürdőn voltunk nászúton az Erzsébet szállóban, Nem a legolcsóbb, de nagyon jó.

Ha lesz valami jó szállás oszd meg velem is, mert ősszel 5 éves évfordu+lónk lesz, jó lenne....

mtunde

Hahó!

Üdv Hanna és Ildus a csapatban! Áron csodaszép! Hanna, magadra hallgass, egy anyai szív mindent elárul. :-)

Kismami képeket tényleg jó lenne látni! :-)

Tünde, Memme, én végig rosszul voltam Ádámmal. Minden bajom volt, ami a nagykönyvben meg van írva. Hányás, gyenge immunrendszer, székletrekedés, gyomorégés stb. Ákossal meg semmi bajom nem volt 3 vasútállomási róka találkán kívül. Remélem nektek nem így lesz, s hamarosan elmúlik az émelygés, hányás.

Bocs, h már megint rövid leszek, de holnapra ki kell nyalni a házat (egész héten kerítés projekt volt), sütiket kell sütni, mert jönnek a kollégáim elbúcsúztatni. :lol: A kismamáktól is búcsút szoktunk venni, s mivel az utolsó pillanatig dolgoztam, május 18-ra tervezték a búcsút (28-ra volt Ádám kiírva). Ám kisszivem 13-án úgy döntött, hogy bekavar, s kibújik hozzánk, :D tehát a búcsúztatónak lőttek. No, most van itt a pillanat, hogy meglátogatnak kollektíve... sztem 10-15-en jönnek.

Figyi, egy fontos. Estére begyulladt a cicim. :cry: Nagyon-nagyon fáj, a szopi kész gyötrelem. Van tippetek, hogy mit tegyek azon kívül, hogy Ádámot lógatom szinte rajta? Volt már ilyen valakinek?

Köszi, hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Veronikusz,
De jó, de jó!!! További gyógypuszikat küldök!!! És akkor a ma éjszakátok még jobb lesz!!!

Elküldenéd inkább mailben, mert akkor megőrzöm. :wink: Köszönöm a receptet!

Ez a fürdetés tényleg nem lehetett egyszerű
Kérünk képeket, a két pancsoló kislányról!!! Léci, léci!!!
:lol:

Veronikusz, Eni, Borsa, Györgyi, Gyuzso
Ácsi!!!! :lol: Ketteske??? :roll: Hisz írtam, hogy mi szeretnénk még Larára koncentrálni két éves koráig, és majd aztán!
Most annak örülünk, de még nem örülünk igazán :) , csak majd ha meglesznek a leletek, hogy lehet második! Mert eddig erről, nem így nyilatkoztak!!! :twisted:
Azért nagyon édesek vagytok! Köszönöm! :wink:
Miért vagyok gyanús?
Drukk még nem kell! de azért ez is jól esik!!! puszi nektek!

Memme

Nagypapi nem elég szitter is kell?

Dóri
Hát neked is van ám energiád!! Két hónapos a babó és takarítasz az új lakásban!!! Minden elismerésem! Persze gondolom, hogy a saját lakás az tuti jó motiváció!!! 8)

Hanna,
Légy üdvözölve!
Gratulálok Ádámhoz, gyönyörű és jó nagy baba!!
Rendesen született vagy császáros baba?
Annyira szép!!!
Az előttem szólok mindent elmondtak, mindent úgy csinálj ahogy érzed!!!
Jó babázást!puszi

Ildus
,
TE is légy üdvözölve!

Eni,
olyan jó hogy így örülsz!!!
Érezni a soraidon!!!
Jó készülődést!!!
És mikor jön ketteske? Ti hogy vagytok ezzel? :lol:

Borsa,
Jóbulást nektek is!!!
Milyen teára gondolnak? Hisz az előre készített teákban cukor van.
De igazad van, igyanak Ők teát!!
:lol:

Cukorfalat,
Örülök, hogy nem volt komoly a betegség!!További jó egészséget!

Emano
Óriási gratula, nagyon ügyi vagy!!!!!!!!!!!!!!

Cukipofa,
Három játszótér?? :roll: Hú az nem semmi!!

Memme, Tünde,
Kérünk fotót!!!
Biztos nagyon csini vagy!
Akkor majd kérdezgetik, hogy hányan vannak odabent? Ez ismerős!!
A második babával meg még nagyobb a poca. Nekem is jó nagy volt Larával!

Barbi
Hú hát nem irigyellek, ez az időbeosztás nem túl jó. :twisted:
Ezen a babavárós történeten jót mosolyogtam, nagyon édes!
Igen, a második babánál szerintem is nagyobb a has, pont ezt írtam fent!! :wink:

Györgyi,
Este beszéltem Steffivel telefonon, és közben mondta, hogy lát Téged a tévében!
Nagyon sokat dolgozol, és nagyon hanyagolsz minket!!! :twisted: :twisted:

Séta,
Sajnos nekünk a jövő hét már nem jó! :cry:

Lilluska,
Mi azon a környéken, csak egynapos kirándulásokon voltunk, de Egerben van jó szálloda!

Tünde,
Én a múltkor írtam Kehidát, azt nem nézted? tök jó akciók vannak!
mikor is lesz a nagy ünneplés?

Vali,
Hú szegénykém! Nekem csak csomós volt :cry: , de azt a sok cicizés megoldotta, de sajnos voltak itt Anyukák, akiknek láza is volt. :cry:
Zsófi :oops: ugye? Jól emlékszem, majd biztos jönnek és mondják!
Hát nem irigyellek, hogy így kell fogadnod a vendégeket, de azért érezzétek jól magatokat!
Jóbulást!!!!

Na megyek teregetni!

Szép nyugodt átalvós éjszakát mindenkinek!!!

puszika

ancsaboszi

Ancsa!
ment a mail a sütivel :D

Kép a fürdésről egyelőre nem lesz, mert a férjemnél van most a gép. :oops: Le is maradtam pár szuper képről.
A nappaliban a heverő két végére bebújnak a lányok és az ágy háta mögött kommunikálnak egymással vihorászva. :D Tök jó lesz ha az erőviszonyok kiegyenlítődnek. Tök jól fognak együtt játszani. Sőt! már most is. Szofi kezd erőre kapni és néha már ő is nekimegy Katának. (ha elveszi a játékát) :D De én csak nevetek rajta. Ilyenkor olyan mint egy kis méregzsák. :lol:

Ja! múlt éjjel 2-3-szor kellett Katához kelni. Szóval nem volt vészes. :D

Most rohanok. Kellemes napot mindenkinek! 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Ancsa, nemrég tettem fel pocakos képet, ahhoz képest még nincs nagy változás :)

Kehida jó, de nehezen megközelíthető, mert nekünk nincs autónk :( Amúgy voltunk ott most fürdeni, és nagyon tetszett.

mtunde

Sziasztok!

hogy vagytok?
Hát nálunk Apa külön aludt, mert fájt a torka, de hiába mert reggelre nekem is, bár már nem fáj.
De sajnos Larának is be volt dugulva az orra. :cry: De már a porszívót müködésbe hoztuk és jobb lett!
Remélem nem lesz semmi komoly baja!
most alszik megint! :)

Veronikusz,
Kár hogy csak a recept érkezett a mailben, nem a süti :lol: Pedig ennék most belőle. Nagyon jól hangzik!
El is tároltam.
KÖSZÖNÖM

miért van Apánál a gép? :twisted:

Tünde,
Tudom, hogy tettél fel pocakos képet! Láttam is! :wink:
De abból sincs olyan hogy elég!
Szóval ha lesz majd még várjuk!

Mi májusban voltunk ott, és nagyon bejött,
és most ez az akciós baba-mama wellness nagyon tetszik, így megyünk megint!

Szép napot!

ancsaboszi

Jó reggelt mindenkinek...

Jaj, képzeljétek borzasztó északánk volt...
Orsi 1kor kiabál, hogy apa,apa,apa...
Átmnet és odafektette hozzánk...mire közli Orsi, hogy nagyon fáj a nunija.
Próbáltam megnézni neki, de szét sem lehet húzni azt a részt...csak egy picit és ott is már fehér genya van :?
Annyira szenvedett egész éjszaka...mostmeg várom a párom, hogy majd mi legyen, mert ugyan itt van a madarász 2 perc sétára, de ott eléggé körűlményesek és ha Danit is viszem az érdekes lesz. Ott az az első, hogy pisi kell a gyerektől, de Orsi most nem fog nekik semmit sem produkálni...és nem akarom, hogy katéterezzék vagy ilyesmi.
JAAAJJJJJJJJJJJJJJJ....megszakad a szívem :cry:

Vali!
Érdekes a mellgyulladás...nekem is volt Orsival, de én úgy tudom, hogy az inkább eleinte szokott lenni, nem????? Mármint ilyen pár hetes korban...nem 4 hónaposan :!: :?: :!: :?: :!: :?:
Mindenesetre masszírozd meleg fürdőben...meg lógasd rajta a gyereket...hameg nagyon tele vannak akkor fejni is kellene...
RITA???????? Te mit mondasz????????

Kép

Kép
cukipofa

Jajj Cukipofa.

Szegénykém! ezt még olvasni is borzasztó volt.
:cry: :cry:
Minél előbb menjetek dokihoz!!!
Sok sok gyógypuszit küldönk!!!
És ez mitől lehet?

ancsaboszi

Ancsa!
Szegénykék! jobbulást nektek mielőbb! :oops:
sajnálom, de még 3D-ben nem tudok küldeni mail-t! :D
A gép azért van Apucinál, mert a Hungexpora kivitte a múlt héten és mindig elfelejti hazahozni. Jobb esetben csak a kocsiban, rossz esetben a kisirodájában van.

Cukipofa!
Orsinak is mennek a gyógypuszik. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Uúúúúúúú, szegény Orsi! Nem is tudom mit tennék a helyedben ! Biztos vannak nagyon jó gyermeknőgyógyászok, de én azt hiszem első körben felhívnám a dokimat és megkérdezném mit tehetnék, mert egy kislányban hát nem is tudom, hogy marad meg, hogy a nunijánál túrkálnak..... de ez persze csak az én véleményem első körben, így tapasztalatlanul . Persze függ az eset súlyosságától. Mindenesetre a legjobbakat!
Én spec. a nyár közepén Kehidán szedtem össze egy jó kis gombás fertőzést - épp lent voltunk a Balcsin fa...a volt...... :x

Memme, Tünde
Kérünk pocifotókat!!!!!!!
Tegnap este lányok visszaolvastam, csak most meg elfelejtettem mire akartam reagálni.... viszont mennem kéne teregetni, míg Benus alszik.

Hétfői séta úgy néz ki nekem is jó - bár már ( babonából) nem mondom biztosra, így háta összejön.......

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!
Én megint csak egy apró kérdéssel ugrottam be hozzátok. Most, h. itt a szeptember, tudja vki, h. mi lesz a Kútvölgyi szülészetével? Beszélt esetleg vmelyikőtök Tóth dr-ral mostanában? Megy/Marad??? Nagyon sokfelé dolgot hallottam, és sajnos mind arról szóltak, h. zár a szülészet :(! Igaz ez?
Nagyon szeretném ott szülni a harmadik babánkat is!!! Ő ugyan még várat magára, de hátha ebben a hónapban úgy dönt, h. jön :D! Márpedig akkor jó lenne ismét Tóth dokit elkapni :wink:! Köszönöm a válaszokat előre is!
Jó babázást/várakozást :D!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Köszönjük a gyógypuszikat, szerencsére csak egy szipla náthát kaptunk be, Emma közérzetén nem változtat persze a porszívózások kivételével.

Kati!
Szegény Orsi remélem semmi komoly, és találtok valami normális helyet ahol nem lesz rossz élménye a kisasszonynak.

Memme, Tünde! :D Kérjük a pocakos-fotókat :D

Vali!
A tesómnak is volt és neki is ilyen tájt, sok szopi meg melszívó! Tudom nagyon kellemetlen, de hamar helyrejön meglátod!

Veronikusz!
A tesóm babói is pont ennyi különbséggel születtek Smion 3 és fél Barni 2 éves és kiküldik a tesómat a szobából mert ők most játszanak :D Megéri a fáradtságot az elején, tök jók lesznek együtt.

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Ja és Gyuzsó!
Igen Te csináltad a képet :D
Köszi az első normális fotó mióta Emmus megszületett... Mármint ő fotogén csak a mamija nem :D:D:D

Orsi

borsa

Ja és képzeljétek Emmus most az ágyában alszik a pillangójával amit Micustól kapott. :D

Orsi

borsa

SZiasztok!

ANcsa

Nem csak azért, de tényelg sok dolog összejött. A munka meg nem sok, mert bemegyek 3-4-re és 7-re már otthon is vagyok. Ebből van 10 egy hónapban. Ez nagyon jól is esik.
Na jó akkor a drukkokat későbbre tartogatom. :lol:

Marcsi

SZia! Én nem tudok semmi konkrétat, de szerintem marad egyenlőre.

Vali

Hú te szegény! Nekem nem volt ilyen, nem tudom mit kéne. De borogatni szokták, meg fejni nem? Dokid nem mond semmit? Védőnő?

Heni

Összejön!!!! Mostmár aztán tényleg jössz!! :lol: :lol:

Séta

AKkor MArgitsziget hétfő 3 óra, negyed négy. Ki jön még?

Ja, megcsináltam Jázminról az eddigi legviccesebb képet. Íme, meg egy komolyabb is ébredés után voltunk:

Kép Huncutka

Kép Vitamin

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Emano: Gratulálok a tejcsihez!!! nagyon-nagyon ügyes és kitartó vagy!!

Vali: Próbáld meg a melegvizes dunsztolást!! Egy pelenkát beáztatsz meleg/forró vízbe ráteszed a melledre és arra egy száraz törölközöt és így maradsz 2 percig.

Hanna: Sajnálom,hogy komplikációk voltak, de próbáld úgy nézni,hogy Áron ott van és egészséges. Nincs semmi baja. Ne gyötörd magad!!

Borsa:Nekünk is csak ilyen náthánk volt. Ma már nem is jött semmi a nózijából :)

Kati: Nagyon sajnálom Orsit!! Reméljk nem komoly és gyorsan meggyógyul!!

Igen kérünk pocakfotókat!!!!!

A hétfői sétára megyünk, ha meg tudom oldani, hogy eljussunk a Margisztigetre.
Hol rakjátok le az autót, ha a Margiszigetre mentek sétálni?

KépKép

KépKép
cukorfalat

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:32-kor.
Vendég

Kedves Lányok!

Mi még csak tervezgetünk, jövőre kezdünk próbálkozni, de Kútvölgyis leszek (remélem a szülészet marad, akkor tuti), ezért "pofátlankodtam" ide hozzátok tanácsokért!

Mindenkinek köszönöm a tapasztalatokat! Máris sokat segítettetek!

Puszi mindenkinek, figyelem azért az oldalt, el ne veszítsem a fonalat :D

Ildus
ildus22

Sziasztok!

Vali! Már tegnap este is akartam írni, csak nem engedett be a babanet... :evil:
Nekem legalább 4szer volt mellgyulladásom, az utolsónál még idősebb volt Léna, mint Ádám most. Remélem lázad nincs, és már el is múlt az egész, de ha mégsem, a tapasztalataim: algopyrint szabad szedni, de csak ha 38 fölé megy, akkor kell, és akkor is nyugodtan szoptathatsz!!! Próbáld úgy mellre tenni Ádámot, hogy onnan szívjon, ahol a csomó van. Tehát, ha középen van a csomó, akkor pl hónaljtartásban, stb. Remélem érthető... És minden szoptatást azzal a cicivel kezdjél, amelyik be van gyulladva. És utána még ki is kell fejni a maradékot, meg szopi közben masszírozni a csomót. A dunsztkötés is jó, a védőnőm még zsírt is javasolt, hogy azt kenjek magamra a dunsztkötés alá... :? Hát, én nem kentem.
És a lényeg: Ádám a legjobb mellszívó!!!

Kati! Jobbulást Orsinak! jajj szegény, tényleg még olvasni is rossz volt!

Hanna! Megkönnyeztem a soraidat, tényleg gyönyörű baba Áron! És ne hallgass senkire, csináld, ahogy jólesik. Lénánál nagyon sokáig 1 órás volt minden szopi, aztán hirtelen váltott 20 percre, és csak az esti amradt hosszú. Szóval nyugi! És ő még mindig cicin alszik el... :oops: Erről most akarom leszoktatni. Kicsit ugyan elkéstem, szerintem addig kell megtanítani őket elaludni, amíg nem tudnak négykézlábra állni, utána szerintem már nehezebb.

Ildi! Én is Tóth dokis, kérdezz bátran!

Ancsa és a többiek! Köszi a rucis dicséreteket. Ez egy kötény farmerruha, rajta a kardigánnal. És igazából én sem szeretem a rucikat, főleg amíg mászik Léna, mert rámászik a térdével, és nem jut tovább, hanem orrabukik. De ez viszonylag rövid, ezért jó.

Tünde! Nekem is van barátnőm, aki végighányta a terhességét, és lánya lett, nekem végig nem volt semmi bajom, és nekem is lányom lett. Na??? :lol: Kitartást!

Gabi! Azt nem tudod, hogy meddig lesz még a felújítás az állatkertben? Csak mert majd mi is kimennénk, de amíg tart, addig inkább nem.

Emano! Nagyon ügyes vagy, és persze kitartó!

Séta! Nekünk is jó, megpróbálunk menni. Csak Léna most kezd átállni a 2 alvásról az 1 alvásra, és ezért még elég kiszámíthatatlanok a napjaink. De szerintem 3 körül mindenképp jó, legfeljebb alszik még a babakocsiban még egyet!

Györgyi! Nagyon cuki Jázminról a kép! Már kint vannak a fölső fogai?

Bocs, ha hosszú voltam, és ha kihagytam valakit!

Szép napsütéses napot!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Vali elírtam,nem 2 percig,hanem 20 percig!!

Györgyi: Nagyon édes Jázmin!!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Lilluska!
Szia :D! Írtam neked PÜ-t, néhány infót Szilvásváradról :wink:, itt nem akartam off lenni. De szívesen ajánlom mindenkinek - www.szilvasvarad.hu!
Igen, néha-néha bekukkantok, kb. ennyire futja az időmből :? Ti is terveztek Harmadikat :D?

Márti
csmarti

Rita!
ha itt vagy! mi van Kovács Kálmán dokival? jobban van már??? voltam nála régen párszor és most eszembe jutott, hogy nemrég komoly baja volt. Remélem rendbejött! olyan Tündér doki. :oops: Jobbulást neki! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Még itthon és egyben! :( Gergő még nem akar jönni, Mészi doki szerint lehetséges, hogy pcit el is van számolva. Bár az egész terhesség alatt a 17. és 20. közötti időpontokat szórta a gép, úgy tűnt, az AFP is jókor volt levéve... Nem tudom, csak azt, hogy vasárnap éjjel óta változatlan a méhszáj, időnként beindulnak a görcsök, némelyik elég gatyaszaggató, de nem történik semmi. Most, hogy túl vagyok a célidőponton, 2 naponta menni kell ctg-re, ami azért gáz, mert nincs kocsink, külön meg kell szervezni ezeket a fuvarokat. Legközelebb vasárnap ctg, aztán kedden is, akkor dokival is tali, remélem, csütörtökig már nem jutunk el...

Csmárti! A kórházról annyi infom van, hogy szept. 30-ig biztos, hogy van szerződésük, de valószínű, hogy tovább is, mert nem tapasztalható semmi "bezárás-hangulat". Tegnap is 8 baba született, vasárnap pedig telt ház volt!
Annyi a gond, hogy terhespatológia nincs, csak szülni lehet, tehát csak MEGINDULT SZÜLÉSSEL lehet ottmaradni. Hiába van valaki túl a terminuson, akkor sem fektethetik be várakozni. Ez elég rossz, mert sokkal egyszerűbb és kényelmesebb lenne, mint 1-2 naponta rohangálni oda-vissza.

Hanna! Úgy látom, teljesen abban a cipőben vagy, mint én, Alexa idején. Csak egy mellből tudtam szoptatni, (ma sem tudom, miért), és eleinte ő is 1-1,5 óráig nyamnyogott. Egyik etetés ért a másikba. Aztán - mikor elkezdtem fejni, és a csajszi is 2 hónapos lett, erősebb lett a tejleadó reflex, és a korábbi másfél órákat felváltották a 10 perces szopizások. :) Örültem, mert főleg többedik gyereknél kész kiszúrás a nagyobbikkal, ha az ember egész nap csak szoptat és fej. Alexa is elaludt az evés végén a cicin, de egy idő után már nem is kisérleteztem azzal, hogy betegyem az ágyába, mert úgy mindig felébredt. Egy hátránya volt a dolognak: Még 2 éves kora után is csak cicin aludt el. Amióta nincs szopi, nincs délutáni alvás sem, és este is sokkal nehezebben alszik el mint régebben.

A betegeknek jobbulást kívánok, főleg szegény kis Orsikának. Borzasztó lehet, ha úgy fáj neki a kis nuncija. :( :(

Puszi mindenkinek
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Zsuzsóci!
Nagyon köszi az infót, és kitartást a nagy találkozásig :D!!!

Márti
csmarti

Zsuzsóci!
jaj! már azt hittem babázol, azért nem jössz. :shock: Remélem ez mielőbb így is lesz! Drukkolunk ezerrel!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Orsi jól van...közérzetileg, de a nuniját fájlalja nagyon.
Nem is űlt ma még a wc-re inkább kérte a pelust, hogy abba pisilhessen.
4-re megyünk a gyerekdokinkhoz aki a villányi úton rendel, benne legalább 100%ig megbízunk.
Korházba csak nem akarom bevinni, mert itt egy kiscsajt is rögtön katétereztek, mert nem pisílt nekik füttyszóra....én belehalnék ha kínoznák szegénykémet :cry:
Csak akkor engedem a drasztikus dolgokat, ha elkerűlhetetlen.
Így is biztos ki lesz akadva, ha széthúzza a doki neki ott, hogy meg tudja nézni mi újság :( de azt viszont muszály.....

Borsa!
Emmus a saját ágyában???????? Az jó, nem?????? :)

Kép

Kép
cukipofa

Márti!

Nagyon jó ez a honlap!
ez a Szalajkaliget nagyon tetszik!!!
http://www.szalajkaliget.hu/

Nekem is küldesz élménybeszámolót.
Mi is szeretünk itthon is utazni,
de főként olyan helyekre, ahol már volt valaki ismerős, és ajánlja.
mert már egyszer megjártuk.

köszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Orsinak jobbulást kívánok!!! szegénykém... :cry: majd írd meg mi volt a dokinál?szorítok én is 1000rel...

Lilluska! jön nálatok a harmadik?? csak mert nagyon igyexel Tóth dokihoz :D

Márti! Megmarad a kórház is, meg a doki is marad. épp tegnap beszéltem vele..
Vendég

Ancsa!
Élménybeszámolót nem tudok küldeni :D, Lilluskának is csak annyit írtam, h. a Hegyi Panziót tudom ajánlani, ui. ott jártunk májusban. Nekünk nagyon tetszett, szép, tiszta volt minden, a panziós néni aranyos volt, közel van a központhoz, jó levegőjű ... És máris kész a beszámoló :lol:! Kipróbáltuk a Szalajkaliget wellness részlegét is. Csodás, de minike, és délután beözönlött oda x db konferenciázó. Onnantól már nem volt annyira élvezhető :(, de addig fantasztikus volt!
Ma Aggtelekre utazunk. Egy beszámolót esetleg?:):)

Gabi!
Köszi a jó híreket :D! Most már csak a baba jöjjön :lol:!
(Van egy bónuszom Tóth dokinál, be szeretném váltani :lol:. Tavaly márciusban amikor Sára született, éppen a 200. szülés voltunk. Akkor megbeszéltük Tóth dr-ral, h. az legyen a bónusz, h. a harmadik gyerekünket is Ő és Zachárné Erika segítse világra. Remélem úgy lesz :D! Ezért a párosért a világ másik végére is elmennék!)

Szép hétvégét Mindenkinek, sziasztok:

Márti
csmarti

Szaisztok!

Cukipofa, rmeélem, Orsival minden rendben lesz.

Ancsa, mi nászúton voltunk Parádfürdőn az Erzsébet szállóban, az is tuti hely.

Most nekünk nem kell baba-mama wellness, mert én nem bírom a szauntá-fürdőt terhesen, és Benét meg nem visszük :) Utoljára kettesben a kistesó előtt!!! :D

mtunde

Gabi: tuti, hogy marad az osztály, vagy ez megint csak egy időszakra szól amolyan "egyenlőre".....?
Tényleg, azt én is akartam kérédezni, hogy mi van Kovács dokival? Nekem a szobatársam szült nála , onnan ismerem valamelyest.
Cuki: okvetlen számolj be, hogy mi volt a dokinál..... drukk nektek.
Huh, akkorát sétáltunk, leszakad a lábam. Benit leraktam aludni, de még dünnyög a kiságyban. Bezzeg én akkorát tudnék aludni.....

Györgyi: elhiszem, hogy ennyi munka jól is esik. Ügyesen csinálod! Kell ez! És haláli a vicces Jázmin! :lol:

Zsuzsóci:
én is abban a hitben voltam, hogy már babázol. Na jó, nem is mondom, tudom milyen érzés ezt hallgatni ilyenkor. Magzatvízvizsgálat volt már? Nem is feküdhetnél be ha megkéred, merthogy neked ennyire macera bejárni?

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

NINCS ELÉG TEJEM!!! Nagyon el vagyok keseredve! Áron az éjszaka 4x ébredt farkas éhesen (Gyuzsó van Micun kívül is pókhas szinte bármikor tudna Áron is enni) :) :) :) , ma pedig 9-től 3-ig nem aludt!
Már tegnap is gyanús volt a dolog így este lefejtem és 20 gr-mal kevesebb, mint amit babóca szokott bekebelezni!
Nem kilátástalan a helyzet, de nagyon aggódom!
Páromat még tegnap riasztottam, hogy hazafele hozzon a gyógyszertárból mindenfélét, ami tejserkentő.
A homeopátiás bógyókat rögtön be is vettem, a teát pedig ma iszogatom (már a 4.-et!!!) elég vacak az íze, de mindent a cél érdekében!
Amikor csak lehet Áront is szopiztatom, hogy fokozzam a tejtermelést!
Azért gyorsan írattam fel tápszert is, hogy ne maradjunk éhesek a hétvégére, de remélem nem kell használnunk!!!

Van ötletetek???
:(
Bármilyen ötletet szivesen kipróbálok!!!

Hanna
hanna09

Cukorfalat

Csak egy helyen lehet bemenni autóval a Szigetre, az Árpád hídról. Ott bejössz és balra kell kanyarodni az elején.- Itt átmész egy fizető-kapun, kártyát kell kérni, illetve gombot nyomni :lol: és jössz a sorompó után egyenesen végig. Ez az út elkanyarodik jobbra. Ennek a végénél szoktunk találkozni. Ez a hotelnél van, azt hiszem az oldala, de egyben a bejárat is. Egyébként itt kezdődik már a nagyrét. Nem volt bonyolult?

Zsófi

Nincs még neki, de képzeld ilyen durván néz ki. Elképesztő ahogyan be van dagadva!!!! De nincs rossz kedv. :D Ugye jössz hétfőn sétálni? Veled persze a Sziget közepén talizunk. :lol:

Zsuzsóci
Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de tényleg kitartás. Én 6-ra voltam kiírva és 15-én lett gyerkőc belőle. De pl. nekem a ciklusom sem 28 nap hanem inkább 33. Meg úgy össze-vissza. Vida doki azt mondta, hogy ilyenkor kapásból hozzá kellene adni pár napot. Nálad nem így van esetleg? Mert akkor még lehet hogy nem is sok a túlhordás. Hogy volt a tesóknál?

Cukipofa
Orsinak jobbulást! :(

Kép
gyorgyi33

Hanna
Mindenekelőtt NYUGALOM!! De tényleg! Sokat igyál és tedd sokat cicire és fejni sokkal kevesebbet tudsz mint amennyit áron kiszopizni. Sokkal, ijesztőbben kevesebbet. Védőnőd milyen?

Kép
gyorgyi33

Memme

Milyen volt a terheléses vércukor?
Amikor én mentem a doki késett a rendelésről 2 órát és ugye beutaló nélkül nem mehettem vérvételre, ráadásul rengetegen voltak, ott is majd 40 percet vártam, mindezt émelyegve egy falat nélkül! Igazából a zsemle sem segített, de amikor levették a második "adagot" is megjutalmaztam magam egy rántott csirkemelles szendviccsel a büféből.
Nagyon ajánlom, mert tényleg finom!:lol:

Barimami, Gyorgyi

Kérdezhetem, hogy milyen módszerrel szoktattátok rá babócákat az egyedüli elalvásra?

Egyébként ma már nem szopizás közben aludt el, hanem altatni kellett a karomban, pedig akkor jól lakott volt!!! Ezt is egy pozitív lépésnek tartom!

Gyuzso
Nekünk is volt olyan, hogy 2 órát is szopizott, de szeret is enni a lelkem! :) :) :)
Micu nagyon hasonlít a lenti képen Áronra, amikor pofikat vág!
Pl. gyűűűűűlölünk pelust cserélni, belilul az egész gyerek úgy üvölt!!!!
A szélcső elég komolyan hangzik, de ha segít, akkor mindent megér, mert szegénykék nagyon tudnak szenvedni!
Mi sem tudtunk bufizni az első napokban, de most már nagyon jól megy!
Gyógyszertárban kapható a szélcső?

Hanna
hanna09

Szia Ancsa!
Csak a képen látszik ilyen nagynak 3500gr-mal született, normál úton!Ici pici dereka van, de óriási lába és keze és hosszúak is vagyunk 56cm-ünkkel!

Ehhez képest nem volt nagy pocakom és a 34. héten még nagyon kellett vigyáznom, hogy nehogy előbb megszülessen, mert a doki szerint is és az ultrahang szerint is picik voltunk! Ehhez képest....
Az arca a szülést követő percekben is ilyen kis síma volt, pedig elég sokáig nyomult szegény.

Egyébként mindenkinek köszönjük a kedves és dicsérő szavakat!!!! :) :) :)

cukorfalat
persze igazad van, most ár más dolgokkal kell foglalkoznom!

Zsuszóci
Te jó ég, már nagyon a végén jársz, gondolom most már nagyon szívesen szülnél?! :) :) :)
Nagyon szorítok! A legjobbakat kívánom!

Zsófi
úgy látom nagyon sokan hasonló helyzetben vannak, vagy voltak a szopizás terén, ez csak akkor szörnyű, ha az ember azt hiszi egyedül van ezzel a problémával

Csmarti
Kérdésedre a választ a Kútvölgyivel kapcsolatban Zsuzsóci tökéletesen megadta, egyenlőre ennyit lehet tudni.
Az egyik szülésznő szerint valószínű, hogy megmarad így ahogy van még 1-2 évig, hiszen most ismét elég sok a szülés!
Sok sikert!

Hanna
hanna09

Györgyi

Erre tippeltem én is, mert amikor már semmi sem jön a géppel ha Áront ráteszem még tej csordogál a szájából!!!
A védőnő aranyos nagyon, de igazából sokat nem tud segíteni!
Miután ma felhívtam és elmontam mia helyzet és mit csinálok, hogy több tejem legyen azt mondta ez mind oké és felíratta az általam kért tápszert! Hétfőn pedig majd hív, hogy mi volt a hétvégén!!!
Tudod nálam ott bukott meg a dolog, hogy az 1 órás szopizás az sok...
De emberként nagyon kedvelem!!!

Köszi a tanácsot!!!

Hanna
hanna09

Hanna
Na látod! Van és lesz ott majd tejci, ha meg nem akkor biztibe ott a tápszer úgyhogy nyugi. Ez a lényeg. :D
Hát az egyedülalvást én nem csináltam semmilyen módszerrel, egyszerűen megszopiztattam, aztán letettem aludni. Hát volt hogy sírt, de nem ringattam el soha. :roll: Aztán mivel ezt nem csináltam az elején, az lett volna furcsa neki, hogy miért veszem ki az ágyból, ha már betettem. Szóval az első két hét nehéz volt, de aztán ment minden simán. Arra is figyeltem, hogy soha ne aludjon el a cicin. Persze elaludt, de amikor levettem és megbüfiztettem egy picit felébredt és úgy tettem le aludni. Így aztán elejétől kezdve magától aludt el. Cumit azért nem adtam neki az ágyba, mert egyszer a torka alól szedtem ki! Szóval így valahogy. Következetesen. De nem volt gáz tényleg. Persze tudom hogy minden gyerek más, stb, stb, de én a tesónál is így fogom csinálni, mert valahogy ez Jázminnál bejött, hátha nála is. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Szia Hanna!
Én úgy szoktattam Benét, hogy amikor nem aludt el evés közben de amúgy aludnia kellett volna, rögtön betettem az ágyba. Ez persze nem tetszett neki, mindig megnyugtattam, akár többször is bementem hozzá, simiztem, de nem vettem ki. És aztán elaludt...

mtunde

Hanna: Én is sokszor kétségbeestem már, hogy nincs tejem, volt, hogy 2 órán át szopizott Petya. Kicsit meg is rémültem írattam tápszert, de szerencsére azóta sem kellett kiváltani. Sőt a 2 órás szopi után másnapra eléggé feltelltek a melleim!! Szóval ne izgulj cicire tenni és lesz tej!!

Györgyi: Köszi a leírást :D Ha nem jön közbe semmi, akkor hétfőn mi is csatlakozunk hozzátok. Esetleg megadod a számod priviben, hogy hívni tudjalak?

Zsuzsóci: Én is azt hittem,hogy már babázol!

Nálunk az esti alvás a gond. Napközben elvan, eszik-alszik-nézelődik. De este fürdés után ha betesszük az ágyába, akkor ordít torka szakadtából, de úgy hogy szinte bereked. Simogatom, beszélek hozzá, de nem hagyja abba csak akkor ha kivesszük és sétálunk vele. Szerintetek mit csináljunk? Ne vegyük ki, hanem hagyjuk sírni még akkor is, ha rekedtre sírja magát?

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Cukipofa, írj majd, h mi van Orsival, szorítunk nektek, remélem minden rendben és nem volt szükség semmilyen drasztikus vizsgálatra :(

Hanna, én is kb úgy csináltam, mint Györgyi és Tünde, de nekem elég egyszerű volt, kb. összesen 5x aludt el cicin, eleve ő mindig is olyan volt, h evés után pörgött, aztán amikor elálmosodott, akkor zsupsz be az ágyba, ha sírt, akkor 5 percenként bementem, pici simi, meg cumi, de sose vettem utána már ki az ágyból...ja, és tejcsi ügyben meg tényleg nyugi, jó sok alvás,evés és ivás a lényeg, szerezz be mindenféle tejserkentő dolgot, amik kb arra jók, h visszajöjjön az önbizalmad és akkor majd jó sok tej termelődik, nálam legalábbis így volt :D

Györgyi, én majd írok neked smst-t, h Dani hogy alszik, attól függ, h 3ra vagy fél4re megyünk! Ja, és szép volt a mai piros kosztümkabid, jól áll! :wink: Jázmin meg egyszerűen csúcs a közeli képen!! :D

Ancsa, képzeld, ma Dani teljesen új fázisba lépett, még Csilla néni is megkjegyezte, h milyen szuperül merül, nagyon büszke voltam ám rá!! Merült egymás után többször, plusz leaglább 15öt merült, tényleg egy kis vízipók lett belőle!! :lol: te sétálni nem tucc jönni hétfőn???

Steffi? Masni?

Holnap biopiac valaki? mi megyünk (mint mindig:D)

KépKép
barimami

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?