A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Barbi!
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt teljesen ingyen. Egy utazási utalványt nyertünk, ami egy bizonyos összegről szólt, és meg volt határozva, hogy melyik utazási irodánál lehet beváltani (ott viszont bármire, repjegy, szállás, stb.) Mivel sok jót hallottunk Törökországról, és inkább láblógatós-semmittevős nyaralást akartunk a két gyerekkel, ezért mentünk oda. Csak ez többe került, mint a megnyert összeg, így valamennyit rá kellett fizetnünk. Ott viszont rendesen körbe voltunk ugrálva és semmire nem kellett költeni.
manoka11

Sziasztok!

Elnézést kérek, igen ritkásan vagyok mostság, olvasni sem van sok időm.

Most ahogy benézek, látom Neet hsz-ét, és IGEN! A legnagyobb rémálmomat írtad le. A mi arany csillagbogárkáim is ilyen kamaszok, félfelnőttek lesznek? Mert szabad, és mert a rossz péda ragadós, és te hiába próbálsz normális gyerkőt nevelni, a társaság -aki a legfontosabb ebben a korban- viszi őket a baromságok felé. És hiába vagy te viszonylag normális, ha magad körül a tahók/vagy csak felületesek, nemtörődömek gyülekezetét látod, és persze az ő gyerkői milyenek lennének? Szóval most akkor MI LESZ???? Tényleg ez jár a fejemben kb Beni 6 hós korától, amikor őt tologattam a babakocsiban, és egy sereg 14-16 éves bmegező sráchordán hajtottunk keresztül. Akkor nagyon megijedtem, és ez az állapot tart. Szóval megnyugtatana valaki??? Vagy taszítsatok mégnagyobb kétségbe! :?

Mi egyébként most jöttünk haza a cirkuszból. Annnnnyira jó volt tapsolni, kiabálni, nevetni a gyerkőkkel. Lorci is velünk volt és nagyon élvezte. Mertmivel 2,5 órás volt, a végére elfáradt, de kalpagot le, olyan kis fegyelmezett, mosolyalbum volt még akkor is. Komolyan, nem tudok vele betelni. na, ömlengés vége.

Macs :) , örülök, hogy olvashatlak. A bölcsi-mizériának sokkal kevésbé. Biz, akkor most én beiratom Lorcit az egyetlen bölibe, ami nekem tetszett valaha itt Szf-on, és akkor talán lesz helye 1-1,5 év múlva, ha vissza KELL mennem. Nem szeretném, de max lemondom a bölcsit, ha (remélem) nem megyek vissza, csak 2 év múlva. (vagy akkor se :mrgreen: )

Most mesetime van, és utána aludás, úgyhogy ennyi voltam.

Ja, Votiv, köszi a tanácsot a sebem ügyében. Képzeld, már 6. hete gyógyul, és még szerintem 1-2 hét, amíg azt mondhatom, hogy oké. Nem akármi, de legalább már látom a végét. Érdekes amit írtál, lehet, hogy van benne valami.

És a képeket viszont mindig megnézem, gyönyörűek a gyerekek, Zsan, sárga vagyok a nyaralásotok láttán. Az a suli engem is érdekel :lol: .

Minden kicsi és nagy éljen soká, és nagyon boldog névnapokat a Diáknak, Máténak. (még 8 napon innen vagyok ugye?)

És Ancsi, gratula, és szép pocakosodást!!!

Jóéjt!
zsugyu

Zsugyu! én hiszek benne abban, ha jó példát mutatunk akkor annak lesz maradandó értéke.
gödibarbi

no megyek gyerekszobát pakolni
jóéjt mindenkinek! :lol:
gödibarbi

Ancsinak én is gratulálok! Tegnap integethettem neki Zuziék kertjéből :lol: (akiknek az új lakása egyébként nagyon szuper, csak sajnos a számítógépük éppen elromlott, így hiába van végre netjük, nem tud írni).
manoka11

ma tudtam meg, hogy meghalt Szepes Mária :( :( :( ( ha ezen életemben író leszek, akkor szeretnék vhol az ő nyomdokaiban járni...)
a honlap és a kérdező személyét hagyjuk. szerintem nagyon érdemes elolvasni tőle (EZT IS)
http://www.portal.ghost.hu/gindex.php?pg=22431130
gödibarbi

Még beleférek a napba:

Máténak boldog neve napját!
lindicita

BOLDOG MÁTÉ NAPOT!!!! :D :D :D

Nuk,
Aviva torna sztem neked ideális lenne, nálam a fénymásolatmeg a cd (kié eredetileg?)
közben én is megvettem a könyvet úgyh arról is lehet másolni ;)

Barbi,
:D

Zsan,
képek :D

elnézést, hogy nem reagálok mindenkinek, nagyon sűrű napunk volt, autószervízzel (ahol nem mondtak túl jókat, úgyh Seatot nem fogok venni az tuti :twisted: ) már kora reggel és utána még ezerfele, estére meg egy kis hasmenés befigyelt dednél
(Ancsi, Smecta mehet tápszerbe?van vmi íze?)

jóéjt mindenkinek! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsugyu,
N E M !!! NYUGIII, NEM!!! Azaz ha értelmes pl-t kap otthon a gyerek, azt nem nagyon lehet elvinni a szipu meg a baromságok irányába!
Ezekben a gyépés osztályokban is mindig akad 1-2, aki normális, aki odajön szünetben beszélgetni, és elmeséli a terveit, vágyait, családi helyzetét, stb. És ez ált.ban (mindig) az, aki jegyzetel órán, megírja a háziját, és legalább egy 3as dogát ír.
Csak sajnos az van itt is, szülői fronton, mint a világ bármely területén: a barmok mindehol jelen vannak. namármost egy idióta szülőnek elég ritkán akad normális gyereke. (Tudjuk, mennyit számít az otthoni példa!!!)
Remélem, megnyugtattalak, én hiszek a családban meg az otthoni, közvetlen környezeti példában. :)

Ami a diszes társaságot illeti: nos, aláírom, h van, aki problémákkal küzd, de annak 7, azaz hét évesen kellene kibuknia, h Gizike nem tudja leírni egymás után a betűket vagy rosszul értelmezi a mondatokat, esetleg a matek lecke azért nehéz neki, mert nem ismeri fel a számokat vagy összevissza sorrendben írja le őket, stb. Nagyobbik "fiam" Angliában is diszes volt, és anyuka nem keveset foglalkozott vele, plusz szakember, tanárok, stb, stb stb, és kb 13 éves korára kinőtte, kigyógyult, csak valami minimális mennyiség maradt benne a diszből. (Annyi meg mindenkiben van néha. ;) ) Szóval túl lett ez IS lihegve, tessék a kölökre odafigyelni az elején, kigyógyítani a betegséből, h mire középiskolába (vagy ált. felsőbb osztályba) lép, addigra igenis tudjon fogalmazást írni.
Most az az überfasza helyzet alakult ki, h akinek van doki haverja, az mind hozhat egy papírt, h Gizike önhibáján kívül nem tud írni, ne osztályozzuk már magyarból, matekból, esetleg angolból, németből... kérdem én, ha nem tud írni-olvasni, hogy fogja megcsinálni a fizika szöveges felaadtot, törit, stb?? És mi a francért 18 év a tankötelesség???????? Aki ezt kitalálta, azt a tökénél fogja lógatnám fel, amíg visszavonja, mondjuk 14 évre. Egyből kapcsolna a sok idióta szülő is, h vagy foglalkozik a gyerekkel, vagy repül, és mehet kisinasnak meg kapálni. Jááj..

Ancsi,
mesélj, hogy van a pocak? :)

Macska,
bölcsiállapot: igen, már itt el akarják cseszni a hogyantovábbot. De ne add fel, valami megoldás biztos születik, ami nem csak elfogadható, hanem JÓ is! Én drukkolok, és amilyen fasza csaj vagy, tudom, h sikerülni fog ezt megtalálnod. :)

Szrek,
smecta nem jó ízű, de azért iható, bár gyereke válogatja. Én szörppel kevertem anno, és ded simán beitta. És milyen kocsi lesz, ha nem Seat? Ja, és az feltűnt, h ahogy kihirdeted, milyen kocsit fogsz, akarsz venni, mindig jön pár okos ember, akinek PONT AZZAL a típussal voltak megoldhatatlan problémái? ;) Ez nálunk mindig így van, eddig 5 kocsink volt a 8 év alatt, és mindegyiket fikázták, h ne vegyük meg, az Alfát meg elsunnyogtuk, mert nem azért indultunk el, csak valahogy ez választott minket. :D És ezzel jöttünk haza, nem volt idő belepofázkodni. :D

Emma s Boti édesek! :)
neet
neet

Sziasztok!
Kicsit félve írok ide, mert mi a jó eget kereshetnék én itt köztetek? :)
Nekem két a Tieiteknél nagyobb, egy közel 10 éves fiam és egy közel 7 éves lány rosszcsontom van. Az utóbbi egy hétben találtam Rátok, és olvastam vissza közel egy évet, bár meg kell mondanom, olyan termékenyek vagytok, hogy inkább csak átfutottam, és az azóta bekövetkezett szülésekre fektettem a hangsúlyt.
A gyermekeim apjával 10 év után elváltak útjaink, sajnos nem túl békésen. Ennek már több, mint 4 éve, és azóta van egy újabb párom, akivel talán jövőre szeretnénk egy közös picúrt. Annyira beleéltem magam a Ti picijeitek láttán, hogy már alig várom.
Az első két gyerekemet a Rókusban szültem, de most átjöttem BB-hez, így ha összejön a baba, akkor én is Szt Imrés leszek! :) Egyelőre azonban éppen hétfőn kell visszamennem kontroll rákszűrésre, mert az előző nem volt tökéletes. Mindenesetre viszonylag nyugodt vagyok, mert annak idején, amikor még csak a fiam volt meg azt jósolták, hogy három gyerekem lesz, így még egy hátra van! :)
Nagyon tetszik, ahogy egymást segítitek, erősítitek, és egy-egy helyzetben drukkoltok, ha arra van szükség. Nem szeretnék azonnal okostojáskodni, de miután én már sok év tapasztalatával rendelkezem, nyugodtan kérdezzetek bármiről, ha tudok, akkor szívesen segítek. És persze ha lehet, esetleg én is kérem egy-egy konkrét helyzetben a Ti segítségeteket.
Mindenesetre gratulálok Mindannyiótok picijeihez, nagyon aranyosak. Ígérem, megpróbálok nem zavarogni köztetek, hanem inkább hasznosítani magam.

Kata
dazsó

Szia Kata!
Részemről okés, jöhetnek az okosságok! :wink: :wink: :wink:
És hajrás 3aska!!!! A szűréssel meg minden ok lesz!

És a törpiek???
Mindenki kint van a napsütésben? Csak én vagyok ilyen genya-anya, hogy nem viszem ki a csöppöt? :wink: :wink: :wink:

nukada

Szia Kata,
üdv közöttünk!!!!
reméljük hamarosan te is pocakos leszel, és drukkolunk a rákszűréshez!!!! :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

MEGFORDULT A MEME!!!!!!
hasáról a hátára...apája ott tett vett, mikor egyszer csak felkiáltott, h MEGFORDULT!!!
persze az akciót nem láttuk, csak az eredményt!!! 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Zsanci, Memének gratula!!
Voltiv, neked jobbulást!

Képzeljétek, ma meglátogattam Lindicitáékat! Nagyon pöpec kis kádjuk van, amit a babaszobán hirdetett, és nekünk pont jó, úgyhogy jól megvettük. Kicsi és idétlen a fürdőszobánk, úgyhogy nagyon örülök ennek, mert pont passzol, kád is és pelenkázó is, minden megoldva.

Ebitt, nekem is Kocsis doktornő az orvosom. Én novemberben szülök.
kisgyöngy, Kocsis doktornő nekem nagyon bejön, nem szájbarágós, nem buksisimogatós, de nagyon odafigyel és kedves. Ha kérdezel mindent elmagyaráz, stb. Szülésélmény most lesz az első, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni, de eddig csak jókat hallottam róla. Viszont úgy hallottam, hogy mostanában nem nagyon fogad már új pácienseket mert nagyon teli van, de ez az info másodkézből van, úgyhogy nem tuti. Nekem a 12. héten tudta megmondani, hogy elvállal-e, és már akkor én voltam az utolsó aki még belefért neki a novemberbe, úgyhogy valóban jó sok kismamaija lehet.

Most jól kedvet csináltatok nekem az egyágyashoz. Pedig jó drága... na mindegy. Úgyse lesz hely... :D :D
kattix

Szia Kata :) klassz dokid van :wink:

Nuk, nem akarom szappanozni Kornélt, de szereti ezeket a "milyen súlyos baj lett volna, ha mi nem kezeljük" szövegeket, nekem rendszeresen elmondja, hogy a fiamat súlyos autistának bélyegezték volna már mostanra :roll: ez az, amit igazából sosem lehet tudni, mert a természet eleve nagyon szépen, ügyesen a kiegyenlítésre törekszik, és csomó dolog magától is megoldódik. A korai fejlesztés persze iszonyú fontos, rajtunk is rengeteget segített és még sok más gyereken, de ahelyett, hogy ijesztget, inkább azt kéne hangsúlyozni, milyen klasszul fejlődik a csajod, sztem a kortársaihoz képest is sokkal ügyesebb!
és ez mitsem von le a korai fejl. értékéből, sőőőőőt :wink:

egyébként keressük Istinek az alkati szert a doktornéninkkel, és ahogy végigvettük a teljes anamnézist, észrevehető a drasztikus romlás a magatartásában az MMR után :shock:

Monisa, még neked akartam írni korábban, hogy én nem csak amolyan feel-good masszázsra járok, szépen helyreteszi a fájó hátamat is meg a merev nyakamat stb
www.oceaiaimasszazs.hu

Ancsi, meg kell kérdezni Tóth Ildikót, hogy vállal-e, mert a pici babához eleinte biztosan házhoz kell menni (hozzánk kijött Biára 4x is), de mikor elvállalt, tőlem is kérdezte, hogy megoldható-e, hogy bejárjunk rendelésre, hogy ne mindig neki kelljen kijönni. Úgy tudom, Zuziékhoz nem ment még sosem házhoz, mert nem Pannus születésekor váltottak, hanem később, így már nem kellett újszülött-látogatóba mennie. Egyébként sem szükséges hozzá sűrűn bejárni rendelésre, mert telefonon is szinte mindenen tud segíteni, így hamarabb gyógyulnak a kölkök, mint hogy eljutnánk hozzá :)

votiv 8)
votiv

Monisa, a link helyesen :oops::
www.oceaniaimasszazs.hu

votiv 8)
votiv

Szia Manóka! :)

szépek a gyerkők, és hasonlítanak is egymásra! :) és dúl már a tesószerelem Emma és Boti közt?

Barbi, SZM :( de már rég azt mondogatta, hogy szeretne már az övéivel lenni, és menyire várja... Ha lehet ilyet mondani, akkor örülök, mert akárhol is van, most igazán boldog lehet :) És csodálatos, amit a világra hagyott, hálásak lehetünk érte :)

votiv 8)
votiv

Macs,
még valami eszmbe jutott lekvár ügyben:
mindegy, h milyen almából készül???
és igy tartósitva, mennyi ideig áll el???

Votiv,
mi is megyünk alakati szer keresésre.
És bnőmék enyhén-autistának (autisztikus tünetek) mondott kisfiánál is az MMR oltás után kezdődött ez az egész. És ez most nem hiszti, tényleg igy volt, én magam is emlékszem. Még én hivtam erre fel a figyelmét, mert ő nem tudott róla, h esetleg MMR után előfordulhat ez. (már persze, akiben megvan a hajlam)

Barbi,
semmi kis pötty sem látszik, viszont ha megsimizem a karját, érződik benne egy kis búb, dokinéni még anno mondta, h ez a bcg oltás.
Szal, lehet, h nála ennyi is elég lesz, de tény, h semmi de semmi nem látszik a karján.

és annyira jóóóó: amerikai rokonaim megtaláltak!!!!!!!!!!!! és jövő márciusban jönnek Mo-ra!!!! :lol:
zsancikant

Sziasztok!

Bocsi, hogy kicsit elmaradtam, zajlott nálunk az élet... Voltunk Másáéknál és Lilla buliján (ahogy már Manóka is írta :D ), teszek mindjárt pár képet is:
Mása és Levus:
Kép
Bálint figyelt Levus cumijára is :lol: :
Kép
Másáék egyébként jól vannak, csak dolgozgat szabad idejében, puszil mindenkit, be-beolvas néha.
Szülinapos Lilla (igencsak villám volt a kisasszony, így csak ez az egy kép "sikerült" :mrgreen: ):
Kép
Manóka Emmájával már nagyobb szerencsém volt :D :
Kép
És itt van Boti a gyönyörű anyukájával :D :
Kép

A héten Bencusom megkapta a 4 hós oltást is, igazi hős volt, még csak nem is sírt, csak legörbült a szája, aztán már mosolygott is :D A súlya már átlépte a 8 kilót és most 67 cm :D Bálintot is megmérték, jelenleg 15 kilóval büszkélkedhet a nagyfiú... (dokibácsi mondta is, hogy lassan mehet suliba :lol: mert ott 16 kg a súlyhatár).
Ti tudtátok, hogy a május 31. után született babák évvesztesnek számítanak? Ha jövőre szeretném közösségbe vinni Bálintot, akkor bölcsit keressek vagy ovit??

Kép
Kép
denizsa

Nagyon szuper képeket tettetek fel!! :D :D

Vera :) Dóci nagyon édesen öleli Marcit! :D és a morcos Marcis kép nagyon ott van a szeren :lol: :lol:

Macs :) De örülök, hogy itt vagy megint!! :D :D Copfos szöszi Fülilányod nagyon szépséges!! bölcsikérdés meg... :( :evil: Muszáj visszamenned dolgozni? Indi terveiről már hallottál, ugye? :wink:

Barbi :) Szuper, hogy Angi meggyógyult!! :D Szepes M.-t én is sajnálom, olvastam tőle pár jó könyvet, üzenete meg nagyon találó.

Lindi :) Gréti 3 órás alvása nem semmi! Bajni mennyit alszik? Nálunk Bálint néha többet szuny nappal, mint Bencus összesen :roll:
Tesód nagyon csinos! nem is látni rajta a pocakot, olyan karcsú :) Férjed tök jó fej, király lehetett a masszázs!

Ancsi :) Lencsi és a gyógyítás :D Én hiszek a régi emlékekben (ahogy írtad, hogy Anyukád csinált ilyet, amikor Lencsi 4 hós volt), Bálint már nem egyszer meglepett minket hasonlókkal, pl. a számítógépbe dugható fülhallgatót múltkor úgy tette a fejére, ahogy kell (beszélőke a száj előtt, stb.), sőt még be is dugta a végeit a megfelelő helyekre! pedig csak 1-2x használta az apja, amikor B. még csak néhány hós volt, aztán a szekrényben lakott másfél évig... hát vagy emlékezett a gyerök vagy őstehetség :lol:
Lencsi nagyon csini a Te zoknidban is :wink: :D Volt szobatársaidon kissé kiakadtam :shock: :shock:

Ríd :) Boridnak bulást!! Jobban van már azóta?

Votiv :) Könyvfordítás?! az újságírás már nem elég meló?? honnan van ennyi enerdzsid?? Egyébként nagyon király a könyv, klassz lehet egy ilyen utazgató-felmérő foglalkozás és még fizetnek is érte :lol: (mármint az írónak)
Gyerkőcök nagyon édesek!! :D nyúzható ketteske meg :lol: :lol: :lol: hát igen, Bencus is csak röhög, amikor Bálint kiképzésnek veti alá :wink: Szuperek a nyaralós képek is :D
Jobban vagy?? vagy kitört az a nyavalya?

Gabi :) Pocakfotó rulez!! :D és gratula a csak 2 kilóhoz!

Leni :) Nagyon édesek vagytok Igivel!! :D A hátihordozásnál előke van rajta? a nyál miatt kell?

Curse :) Elkészült a mellény? Fotót kérünk ám!! Takonykórhoz bulást! remélem már túl is vagy rajta!!

Zsan :) Képek nagyon szuperek, nagyon szép helyen voltatok!! És mekkorák már a fiaid!! :o :D Memének óóóóriási gratula az átforduláshoz!!! :D :D

Manóka :) Klassz, hogy tettél képet a gyerkőcökről! remélem nem bánod, hogy én is felraktam a tegnapiakat? :wink:

Ryliék mikor jönnek haza???
denizsa

Nuk :) De jó, hogy ilyen szépen haladtok Rékával a fejlesztésben! :D Menni fog neki a többi is, ne aggódj! kitartást!!

Szrek :) Ábelnek bulást!! Használt a smecta?

Indi :) Nálatok mi újság??

Neet :) Nem vagy egyedül, én is buktáztam a forg.-in :oops: Elég gázos, amit az iskoláról írtál... ez gimi vagy középisk.? Én meg tökre féltem érzékeny lelkű fiamat a poroszos bedarálós iskolától.. ezekszerint már nem kell aggódnom? ennyit változott volna a rendszer az elmúlt években? Kicsit az az érzésem, hogy most akkor a ló túlsó oldalán vagyunk, a gyereknek mindent szabad, a tanárnak nulla a tekintélye, de ez sem jó :roll: A különböző menetsségekről meg az a véleményem, hogy biztos van köztük, aki nem "szimulál", de a jó részük meg papírt hoz ismerőstől, ahogy a katonaságban is megy (ill. ment). Persze kellene erre speckó iskola, akkor nem lehetne ez a kifogás... de ez meg ugye reménytelen :?

Zsugyu :) Nem tudlak megnyugtatni, lévén én is paraanya :lol: de bízom azért a családban meg a nevelésben, különben miért is vesződnénk, ha nincs értelme :lol: Sztem fontos a jó "alapozás" :wink:
Anyám pl. kiakadt a minap, hogy "milyenek a mai gyerekek", mert vigyázott a szomszédjuk 3 és 1,5 éves kislányaira, akik csak csokit voltak hajlandóak enni, üdítőt inni és csak a tv-t bámulták, semmi nem érdekelte őket :roll: na erre aszonta jóanyám, hogy milyen igazam van, hogy nem kapatom el a gyereket (értsd: nem kap állandóan csokit, üdítőt, nem ül egész nap a tv előtt, stb., szóval ilyen "ridegtartás" van nálunk :mrgreen: ) végre megértette és ő is megpróbál majd így tenni :o ennek bizonyítására az ebéd UTÁN kínálta B-t sütivel, ez is valami :lol:

Kata :) Üdv! :D drukkolok a 3. babához!! Gyere és írj csak nekünk, szívesen látunk és veszünk minden tanácsot :wink:

Na eltűnök, mert csak velem van tele a topik :oops: :lol:
denizsa

Sziasztok, csak bekukk, mert most jöttünk haza a Budai gyermekkórházból, Bnek asztmás rohama volt, középsúlyos, csüt óta ott voltunk... Még kinőheti, mert kicsi, és az is lehet (csak nem valószínű), hogy nem is lesz többet.
Remélem mindenki jól van, este majd jön a read only.
rídonli#

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Elkezdtem visszaolvasni, de nem nagyon találtam infót.
Január végén fogok szülni és még nincs szülész orvosom. Talán még nem vagyok lemaradva semmiről, de azért nyugodtabb lennék ha már lenne :) Ez lesz az első baba és abszolút semmi tapasztalatom.

Egy ismerősöm ajánlotta Bencsik Andrást. Róla tud vki vmit? Milyen orvos, körülbelül a tarfiája stb.
Érdekelne azoknak a tapasztalata is akik mostanában szültek az Imrében. Milyenek a szobák, védőnők, milyen lehetőségek vannak vajúdásra, gátvédelem és úgy általában minden érdekelne:)

Nagyon köszönöm előre is a segítséget és gratulálok mindenkinek a gyerkőcéhez és a leendő babához!!!! :)

Üdv
Brigi

bingii

sziasztok,

RId,
jobbulást a leánynak, reméljük tényleg nem fog többet előfordulni, de ha mégis, talán tényleg kinövi. Volt ilyen a családban?

Brigi,
szia.
Bencsik doktorral találkoztam párszor a kórházban, nem ő volt a fogadott dokim, de mindennap láttam, és normálisnak és korrektnek tűnt. Nem tudom, h mi mennyi nála, és azt sem tudom, h 22 hetesen elvállal e, mert valszeg sokan vannak nála, de mindenképp érdemes próbálkozni. Abban sem vagyok biztos, h nagyon alternativ barát lenne.

Jómagam nemrég szültem ott, de nap, mint nap változik a helyzet, Kattix azt mesélte, h azt tervezik,h egy plusz ágyat fognak berakni egy-két szobába, mert már annyi a kismama van. Nem sokat fognak benntartani szülés után, ha minden rendben van, 2-3 nap után haza lehet menni.
Gátvédelem általában létre jön, a szülésznők 95%-a jó benne. A csecsemős nővérek jó része kedves és lelkiismeretes, de mivel RENGETEG baba születik mostanság, nagyon le vannak terhelve, tehát ha kérdésed van, neked kell menni. Ja, bocsi, fel lehet fogadni már csecsemősöket, és akkor ő bejön hozzád külön, és segit mindenféle trükk elsajátitásában.
Vajúdni saját tempódban lehet, főleg, ha olyan az orvosod hozzáállása is!!! Ez tényleg doki függő!!!!!
Szobák ált. kétágyasak, két szobához van egy fürdőszoba, van két egyágyas szoba is, saját fürdővel, de azért fizetni kell napi 7000Ftot.
Egy négyágyas szoba is van, és most talán lesz néhány három ágyas is...

hát én ennyit...

ANcsi,
mit szólnál ha lenne egy F.A.Q. vagy Gy.I.K.-ot, ahol lehirhatnánk ezeket a dolgokat. hmmm?
zsancikant

Sziasztok!

Zsanci: sztem ez tök jó ötlet, sőt olyant is lehetne, hogy a dokikról egy összeefoglaló szerűséget, hogy pl x.y. sztk-s rendelése nincs, magánrendelésen várni kell/nem kell várni, kedves/katonás, elmond mindent/kérdezni kell, szülés alatt jófej, beavatkozó/alternatív, utána gyakran bejött/nem jött stb.... Ezt lehetne akár név nélkül is, de több oldalról, pont azért mert mindenkinek más az igénye/tapasztalata...

Ancsi: én szívesen segítek ebben, csak a webes részét nem tudom. Tudom, hogy ritkán írok, de attól még amikor van időm olvaslak Titeket :wink: :lol:

Most pedig én is teszek fel képeket, majd lenne egy kérdésem, ill. tanácskérésem :?
pocakpacni

Szerelem?

Kép

Te is kapsz :lol:
Kép

puszihegyek...
Kép

Csillogó fogú vagány csaj :lol:
Kép

8)
Kép

Balu és copfok :wink:
Kép
pocakpacni

Na akkor a kérdés:
Balunak okt. 1.-én kezdődik a Bölcsis beszoktatás. Úgy van (elvileg) hogy 2 hétig tart, első héten a szülő gondozza, második héten pedig a dadusok, de ott a szülő... Félek, hogy 2 hét alatt nagyon hozzászokik, hogy ott vagyok és rossz lesz Neki, ha utána meg egyszercsak nem. A másik dilemmám, hogy csak egy hetet tudtam kivenni szabinak, de félek, hogy ha Apa szoktatja, akkor sírni fog Ő is, amikor én viszem. Marcinál is hasolnóan jártunk, Apa simán otthagyta az első (beszoktatós) héten, majd amikor élesben kezdődött akkor én vittem és sírt reggel. Utána egy darabig megint Apa vitte, és semmi gond nem volt. Ezen a héten már volt olyan, hogy megbeszéltük, hogy én vigyem és szerencsére nem sírt. De ha apa elkezd dolgozni, akkor Baluval ezt nem fogjuk tudni megcsinálni.
Tehát: szoktassam inkább én 2 hétig, hátha akkor könnyebb lesz Neki??? ( a szabit megoldom, max betegácsi lesz)

Köszi: Pocak
pocakpacni

Pocak,
képek elsőosztályúak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mekkorák lettek a srácok! és milyen királyak!!! 8) 8)

sztem bölcsi:
RJ azt mondta, és nálam ő az ász, h NEM BAJ, ha egy gyerek sir, mikor anya elmegy, mert ez azt jelenti,h van mit veszitenie (anyut, aput) persze nem ezért JÓ, hanem, mert KELL a gyereknek,h megtanuljon elvesziteni, meg újra kapni dolgokat, ennek örülni.
majd jön Szrek, meg REcca és Indi, akik elmondják pontosan, mert én erre emlékszem ,de lehet, h rosszul, de a lényeg, h cask azért, mert sir, mikor elmész, még ne apa vigye a bölcsibe, mert kell neki ez a kis "szenvedés".
Szal, sztem TE vidd...
többiek majd mondanak mást.

Egyébként veled akarok privizni! :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan: jöhet privi :lol: Holnap csak este tudom megnézni :)
És köszi a bölcsi választ, én is bírom RJ-t. Azt tudom, hogy nem baj, ha sír, csak Marcinál meglepett, hiszen annyira akart menni, B meg nem is sejti mi vár rá :lol: na jó, mondtuk Neki, de nem látszott, hogy "leesett" Neki :D Szóval, tudom, hogy csak anyának xar, ha sír a gyerek, és Marci is hamar abbahagyta és délután örült Nekem... De azért nem szeretném, ha Neki lenne nehéz az elválás!

Ja, azt mondtam, hogy gyönyörű helyen nyaraltatok és irigy vagyok? :D :D :D Egyszer majd én is fogom látni a tengert.... :lol:
pocakpacni

Zsanci,

köszi az infókat. :)

Megmondom őszintén, hogy nagy dilemmában vagyok.
Az én nőgyógyászom akihez terhesgondozásra járok (SZTK) a Schöpf Méreiben dolgozik. Ott egyebár alapból 135e a szülés+babaellátás+hálapénzek. Úgy 200-250e a vége....ennyi pénzünk nincs sajnos, pláne most, hogy az egész lakást át kell alakítani, hogy legyen külön gyerekszoba.

Amúgy az István kórházhoz tartozom ahol szintén nem ismerek egy árva orvost sem. EGyik kollegína ajánlotta az Imrét, hogy ő anno ott szült és nagyon meg volt elégedve a kórházzal, így jött az ötlet, hogy esetleg itt szülnék.

Ha van vkinek vmi jó tanácsa akkor nagyon szívesen veszem :)

bingii

Sziasztok :)

Utólagos (esti hsz-emet követő) köszöntéseket is köszönjük :)

Votiv :) nem azért írtam a kettes számú tesónyűvő képről, hogy pironkodj… csak meglepődtem, hogy mennyit bírnak ezek a Macák :D És Lili bőre tényleg gyönyörű, a korábbi képeket meg tessék jó mélyre elásni, hogy ne szoruljon össze az a Te NAAAAGY szíved :P , mert akkor az enyém is összeszorul :oops: Doki néniteknek meg sok psuzit küldök, hogy gondolt egy merészet :) Gratulálok Lili méreteihez :) Ez szálló nagyon jól néz ki kívülről, a belseje nekem nem jön be :oops: Jobban vagy már? Bulást a sündisznódnak :D Azért ez az MMR-es összefüggés nem semmi. Érdekel a dolog!

Zsan :) Meme, Igi, Borisz. Áhhh, most látom, hogy jól tippeltem :) Gratula Meme átfordulásához :D

Akata :) örömmel venném, ha elküldenéd, mert bár már átlyukadt minden szemfoga, a növekedés is fáj, ahogy a többiek leírása alapján meggyőződtem róla. No, meg hát jönnek még az utcsó rágók és azt hallottam, azok sem leányálmok…

Indi :) milyen volt a mai nap? Hogy sikerült? Nem tudtunk menni, mert ma dolgoztak nálunk, de sokat gondoltam Rátok :P

Vera :) én meg azt hallottam, hogy a 16 fog a két évesek penzuma, a többi maradék pedig három éves kor körül várható… általában. De úgy fest mienk fiúk nem átlagosak és nem olvasnak könyvet sem :lol: Gratula Nektek is a 16. fogacskához :D

Gabi :) gyönyörű pocak :) és még ünnepelhetünk együtt, nemde? :) :wink: Talán azért nem érzed annyira, mert egységnyi gyerekhez most nagyobb apartman tartozik, mint előzőekben és kevésbé érzed a rugkapálást :roll: :)

KÖZÉRDEKŰ: jelen állás szerint, mi nem tudunk elmenni a Savoyás talira, mert végre lesz egy szabadnapja a páromnak – elvileg!!!!, és akkor inkább vele lennénk. Szóval, akinek kell az ingyenes kupon, annak szívesen eljuttatom vhogy. Akár elsőbbségi küldeményként is, esetleg, ha arra visz utunk, akkor átadjuk!!!

Macs :) gratula az új szavakhoz :) tudnál csatolni egy kis szemelvény a kéziszótáratokból? :D

Lindi :) tesód nagyon szép, nem is látszik a pocakja :shock: és hol az a sok háj??? Amikor a Bikáson láttalak, nem voltak sehol!!!

Kisgyöngy :) felsorolt orvosokkal kapcsolatban én nem tudok segíteni Neked, majd mások :)

Vezetéses dolgok: én harmadszorra tettem le a KRESZ vizsgát, a rutint elsőre, majd megint tripláztam a forgalommal. Végül is három a magyar igazság :lol: 8) Utóbbiak közül az elsőnél én voltam a vak tyúk, a másodiknál bevágtak elém és az oktatónak gyorsabb volt a reflex-e fékezés terén, majd produkáltam egy minta vizsgát.

Nuk :) jó volt olvasni, amit a doki mondandójáról írtál :) Bíztatónak tűnik :) Privimet megkaptad?

Neet :) kitartást, nem semmik ezek a mai fiatalok. Mi még tartottunk a tanártól és tiszteltük, igaz, volt, hogy a szünetekben elmondtuk mindennek, de az órák szentek voltak. Sok erőt Neked :) ++++++++++

Manóka :) gyönyörűek vagytok :) félig-meddig ingyé útért meg kicsit irigy-irigy :)

Kata :) üdv itt, drukkok mennek a szűrés eredményéért :)

Deni :) igen, évvesztesnek számítanak. Mátéval is lesznek majd “gondok” e téren. Sztem, ha jövőre akarnád közösségben vinni, talán a bölcsi jobb lenne. Éppen pár nappal ezelőtt beszélgettem a doki néninkkel és ő mondta, hogy ilyen esetben jobb nem erőltetni az óvit. Merthogy a bölcsiben sokkal elnézőbbek azzal kapcsolatban, ha néha becsurrant a nadrágjába, illetve ők még pelenkázni is hajlandók, ha arról van szó. Jobban tudnak segíteni a gyerekeknek, és elvileg kevesebb gyerek van egy dadusra. Ez az ő általa ellátott bölcsi esetében van így, lehet, hogy máshol más a helyzet. Érdemes utána nézni. Ja, és még egy – ezt mástól hallottam – állítólag, ha egy gyerek volt bölcsis, akkor több eséllyel veszik fel óviba. Nem tudom, ebből mi az igazság.

Pocak :) képeket köszi, szépek a gyerkők rajtuk :) Kérdésedre passz a válasz. Én az első óvimbe mindig sírva mentem, úgy kellett lefejteni anyukámról. Majd eltanácsoltak :oops: emiatt a cirkusz miatt egy másik óviba. Ott baromi jól éreztem magam, alig akartam hazamenni onnan. Lehet, hogy a légkör volt más, minden esetre jól jártam és végre édesanyám is megnyugodott.

Bingii :) Szia :) kérdezz és mondjuk az érdekességeket, tanácsokat :D

Vica

Kép
Kép
vica94

Látom, ma este nem igazán van sűrgés-forgás. Azt hiszem, megyek vízszintbe, hátha sikerül jóóóó sokat pihizni, míg Máté bejelentkezik :)

Jó éjt mindenkinek,
Vica
vica94

Vica,
mert mindenki az TV2 öntömjénezős műsorát nézni...és meg van döbbneve, és kővé meredt, és és és :shock: :shock: :shock:
szegény Sváby... :wink:

Pocak,
akkor HOLNAP irok! :lol: :lol: :lol:

és majd szervezünk egy közös babanetes tengeri kiruccot, jó??? :lol: :lol:

Brigi,
én halkan ajánlanám az én dokimat, engem a 20 valahányadik héten vállalt el, és nem családtam benne...
zsancikant

Ríd :) Jaj, lányodnak bulást!! ++++

Pocak :) Képek nagyon klasszak! Beszoktatást nem tudom, mondanám, hogy hallgass a szívedre, de úgyis a körülmények kényszere a meghatározó :roll:

Brigi :) Bencsik dokit nem ismerem, de ha nincs dokid, mielőbb érdemes keríteni egyet, mert pocakosan már nem mindegyik vállal új pácienst. Egyébként ha fogadsz dokit+szülésznőt+csecsemőst, akkor itt se úszod meg 100 alatt (bár elvileg ez hálapénz és Te döntesz), illetve nem tudom, most pontosan hogy is van, ha vki nem körzetes, kell-e fizetni vagy sem? :roll: Zsanci már jókat írt Neked, de ha van kérdésed, csak rajta!

Vica :) Köszi, akkor majd kérdezek bölcsi után is. A védőnőt és gyerekdokit hiába faggattam, erről nem tudtak semmi okosat mondani, még azt sem, hogy elvileg hova tartozunk körzetileg, úgyhogy még azt is ki kell derítenem... Talán tényleg jobb, ha Bálint a "nagyobb" a kisebbek (bölcsisek) között, mint fordítva, nem tudom... és remélem 1 év múlva már szobatiszta lesz és nem ez lesz a döntő.
denizsa

Itten vagyok én is!!! :) Köszi Zsanci és Deni az érdeklődést hunlétem felől. Hm. Kissé fárasztó volt a hetünk, de majd ezt később.
A lényeg:
ÉLJEN ANCSI! és a POCAK! :)
Boldog Dia napot és Máté napot igy utólag is!

Betegek jobbuljatok!! ++++ Főleg Ríd most neked megy a +++ !

Aztán már nemtom ki írta, hogy 40 fokos láznál se kell csillapítani, mert majd a szervezet megoldja stb NO ezen kiakadtam egy csöppet, bocs, mert aki írta annak a kölkének tutti nem volt még 40 fokos láza! A magas láz egyáltalán nem jó a szervezetnek!!! Iszonyatosan terheli pl a szívet!! Amikor Kamillának 40 felett volt a láza olyan tempóban vert a szíve mintha épp maratont futna !! Ez nagyon veszélyes tud lenni, nem véletlenül van kitalálva a 38-38,5 feletti lázcsillapítás! UFF!

Votiv: a bevásárláslistádtól csorgott a nyálam :) és plíz mondd el a titkot, hogy hogy tudsz két gyerek mellett elmenni magadnak soppingolni, ahol ugye az ember ruhát is próbál egy fülkében :roll:
Kamilla mellett ez totál kivitelezhetetlen, mert kb 5 perc után elborul az agya és nem lehet vele bírni.

Gyerökfotók irtó édesek mind-mind!!! Isti Józsin a babakocsiban nálam ez a nb1! És nem semmi vagy Votiv, hogy egy jó fotóért képes vagy rápakolni Istit a szegény Józsikára :lol: :lol:

Ja és a paparazzós Marci kép meg azért tetszett, mert igen életszagú és ismerős! :)

Macs: üdv újra!

Újaknak: HI!

Neet: lekurváznak a diákok???!! :shock: :shock: Mi anno max egy tanerő hátamegett egymásközött mondtunk ilyen cifrákat...de csak arról aki megérdemelte :oops:
A mobilhasználatot mélységesen ellenzem :x és az is bánt, hogy a tanárnak már nincs meg a tisztelete! Az én ált.isk ofőm nagyon kemény nő volt, de Anyu szájából soha nem hallottam rá rosszat, max csak nagyon-nagyon finoman!

Zsanci: ezek a horvát városok milyen egyformák :) és örülük, hogy Ti jól éreztétek magatokat! A soklábú, feketeszemű izét meg nem ettem volna, de ez a túrós izémicsoda fini lehetett! Srácok szépek!
és grat Memének!

PGabi: pocakméret :o azta!!! :)

Fibi: drukk, hogy csengessenek a vevők! Egyébiránt merre vagy?

Biztos van még amit akartam....de nem jut eszembe :?

Mindgyá írok a nyaralásunkról csak ezt elküldöm biztos ami biztos!

Rylie
rylie

Rylie :) Sziaaa! :D Fibiék a nagyszülőknél pihiznek :) Élménybeszámolód már nagyon vártam, de asszem csak holnap fogom elolvasni, mert menek vízszintbe (de majd Rólad álmodom :wink: :lol: :lol: )
denizsa

Rídonli, basszuuuus :( :( komolyan remélem, hogy nem jön elő többet!!! és sok + Nektek!!!!

Deni, köszi, már 99%-os vagyok, hála a homeopátiának :P hajnali 4-kor arra keltem, hogy cudarul vagyok, szépen felkapcsoltam a villanyt és kiböngésztem a homeós könyvemből a megfelelő szert, és mázlimra épp volt itthon, bevettem, és nem túlzok, 10 perc múlva már sokkal jobban voltam (mindig megdöbbenek, hogy a jól eltalált szer mennyire gyorsan hat, szóval abban is mázlim volt, hogy jót választottam), aztán visszaaludtam és reggel már úgy keltem, hogy semmi bajom :)
enerdzsim mindig akad valahonnan, de ne kérdezd honnan :) talán hogy szeretem csinálni, és kikapcsolódásnak fogom fel :P
szuperek a képek!!! :)

Szia Bingii!
Bencsik dokit nem ismerem, majd jön, aki igen. Szülési tarifák nagyjából a magánrendelésen egy terhesgondozás x10e.
Itt (majdnem) mindenki mostanában szült a SztImrében, de vannak olyanok is, akik veled nagyjából egyidőben fognak :)
a kórház nagyon rendes hely, kellemes, tiszta, az orvosok-nővérek túlnyomó része kedves, emberséges. Persze mindenhol akadnak kivételek, itt is, reméljük őket elkerülöd. És hová jártál eddig terhesgondozásra? ne sokat várj már a dokikereséssel, mert a Szt Imre nagyon népszerű, több doki már eleve nemfogad pocakosakat... Egyébként körzetes is vagy? Mert ajánlhatunk olyan dokit is aki sztk-ban is nyomja. És az is járható út, ha az ügyeletesnél szülsz. Esetleg még egy szülésznőt felfogadsz, és akkor is jól jársz, hiszen normál szülésnél a dokinak elvileg semmi dolga...

Szobákról épp most beszélgettünk, a többség 2 ágyas, de van pár egyágyas (ez fizetős 7e/éj) és egy 4ágyas is, ami elvileg a terhespatológia még nem szült de befektetett kismamáknak.
2 2ágyashoz van 1 zuhanyzós fürdőszoba, de nemigen szoktak egymás tyúxemére lépni az anyák még teltháznál se. A folyosón hűtők és mikró is van a hazai kajának.
A szobák világosak, felújítottak, nincs fertőtlenítőszag és mégis elég tiszták... gyermekágyra családtag nem jöhet be, a társalgóba viszont bármikor kimehetsz, de egy üvegajtő előtt kell hagynod a babát, ahol a rokonok is megnézhetik, vagy betolod ezidőre a csecsemősökhöz.

Védőnővel egyel találkoztam, aranyos volt, megkérdezte, hogy van-e már tejem, aztán felírta az adataimat és elköszönt. Szerintem Te a csecsemős nővérekre gondolsz! közöttük is van szuper jófej és nagyon penge, és van pokróc is sajnos... de újabban már lehet felfogadni csecsemőst is, aki mindenbe beavat és még az újdonsült apukának is megtanítja pl. a fürdetést csínját-bínját. Ha van erre pár ezer forintotok, nagyon hasznos befektetés, mert egyébként annyira leterheltek, hogy nem nagyon fognak tudni segíteni szoptatásban, meg egyéb dolgokban. Pedig nagyon sokat tundának! én a a mai napig abból élek, amit 1-2 dolgot tőlük megtanultam. Egyikük (Pósa Edit) segített a szoptatásban is, mert a kisfiam kezdetben a nyelve alá vette a bimbót, én pedig nem tudtam, mit csinálok rosszul, és hiába szoptattam órákig, nem lakott jól sose... Szóval aranyat ér egy ilyen segítség, ha megengedhetitek magatoknak.

asszem már eleget pofázkodtam, a többit hagyom a tönbieknek! :)
szép pocakosodást! nagyon szép nevet választottatok :wink:
üdv

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Képzeljétek, az óvodaorvos szerint Csabi lúdtalpas, ráadásul nem is kicsit! Nekem nem tünt fel és másoknak sem, pedig már a 4. védőnőnél és a 2. gyerekorvosnál tartunk. Szóval, aki tud jó és rendes ortopéd szakorvost, szóljon, mert aki itt a közelünkben rendel..., hát inkább nem részletezem, de Csabit nem viszem a közelébe!
Az óvónők szerint az óvódaorvos nagyon alapos, de lehet, hogy kicsit túlzásba viszi az aggodalmat, mindenesetre a végére akarok járni az ügynek. Úgyhogy, ha valaki tud, segítsen!

Kattix!

Épp a múlt héten hallottam egy negyedszer szülő anyukáról, hogy csodás élmény volt Kocsis doktornőnél szülni! Azt mondta, nem gondolta volna, hogy így is világra lehet hozni egy gyereket! Ő tavasszal szült nála!

Márti
borossné becz márta

Nyaralás:
Hazajöttünk! Végre!
Összegzem:
egy púp a homlokon,
egy durván ekcémás hüvelykujj
egy kivűl-belül felszakadt száj
egy megrándult karral kórház látogatás, majd másnap a nem mozgó csuklóra biztos ami biztos gipsz került (szerencsére nem tört el, csak a rándulás következménye ööö ha jól értettem a horvát-angolt)

szal alig vártam, hogy hazajöjjünk, mert ha még maradunk akkor totál leamortizáljuk szerencsétlen gyereket!!! :(
egyébiránt láttunk sok szép helyet, kirándultunk nagyokat, a nap is sütött, én spec csak 1x fürödtem akkoris vagy fél órát tartott mig bementem a vízbe :) De summa summárum nekünk akkor is az olaszok a number one!
És bazi fáradt vagyok, mert nem mi nyaraltunk, hanem Kamilla nyaralt ergo mi lefáradtunk ő meg pörgött mintha minden reggel speedet adtam volna neki reggelire... :roll:

Szóval vegyes érzelmekkel viseltetek a nyaralásunkkal szemben.
Asszem jövőre Hortobágyra megyünk ott max egy túzokfészekben bukhat orra a jány :?

Aztán az első hetünk az orvoslátogatással telt el :? Voltunk TInél, aki sajna nem vállal minket kártyaleadósra, mert túl messzi lakunk :( de szimpa volt igy megtartom homeos-konzulensnek ;)
Aztán péntekre mentünk az új körzetinkhez aki csepeli fickó. gondoltam viszek hozzá egy friss pisileletet, meg amúgy is aktuális volt már egy kontroll, és egyébként igen büdinek találtam a csajszi pelujait is :? Na a pisieredmény láttán totálisan összeroppantam, mert 300-320 volt a fehérvérsejt szám benne :!: :shock: Eddig max 100 volt neki a legmagasabb érték! Szóval az új dokinál úgy mutatkoztunk be, hogy kinyögtem két mondatot és elkeztem bőgni mint a hülye és csak az orra alá toltam a papírjainkat :oops: de rendi volt, megnyugtatott, hogyha nincs más tünet akkor nem fognak bent minket a HPben, de muszáj bemenni, hogy leadjunk tenyésztésre pisit és kapjon a ded antibigyeszt :( Szal igy remegő gyomorral be a HP, vizelet+vér aztán most megint antibigyó :(
Emellett szerencsére Kamilla teljesen jól van!!

És, hogy valami remény látszódjék ebből az ördögi körből, beszéltem a mantrásokkal és azt mondták, hogy megvan az eredmény és anyagcsere zavara van Kamillának. Azaz minima fél évig minden tehéntej terméket száműznünk kell az életünkből!! Ez kőkemény lesz, de ez van. Legalább ez egy ok és mert a HPbe semmi normális okot nem tudtak eddig mondani!

De hogy valami jót is mondjak, ilyeneket mondd a jány:
Csiga biga gyeje ki,
ég a haázad ide ki, apsz teet ajat
hónapra is (a maradot nem mondja, hanem helyette ami épp eszébejut) beszállás!

aztán tegnap a kocsiban egyszercsak:
ig ormána töf töf töf

meg egy csomó versikéből meg nótából mondd vissza sorokat, és annyira szépen beszél, hogy azt hitték a múltkor a játszón, hogy elmúlt már két éves ;)

büszkeRylie

jönnek a képek, szófosás vége
rylie

Rylie, Lilirózával mentem soppingolni! Istire addig nagyapó vigyázott, egyébként elég hamar megjártam, csak egyetlenegy boltban voltam, és tőlünk az outlet 10 perc. Józsi nagyon nyugis baba, egy hangja se volt, míg én próbálgattam. Egyszer közben meg is szoptattam a fülkében :P jól leköti magát, cumizza a hüvelykujját, láttam Boti is megtalálta az övét! :D
én nem emléxem olyanra, hogy vki írta, hogy 40 foknál sem kell csillapítani :shock: viszont arra igen, hogy többen is hangsúlyozták, hogy 38,5 alatt nem csillapítanak. ellenben olyat én is olvastam, hogy az "egyszerű" vírusos v bakt. eredetű láz nem megy 40,5 fölé (de attól még csillapítani kell)
na és mesélj, mitől volt nehéz a hetetek?

votiv 8)
votiv

Rylie :) én írtam, hgoy az antropozuófus orvoslás szeritn a láz 4 napig normális - akár a 40 fok is, igen - én nem kell csillapítani, de azt is mondja, hgoy ezt a szülőpk ritkán bírják ki, teháét végülis akkor csillapítunk, mikor MI már nem bírjuk tovább.

És azt is én írtam, hgoy ez az északi országokba bevett gyakorlat.

Sajnálom a bacit meg a rossz élményeket.

Kendős nap szuper volt, mi meggyógyultunk
indianyo

hát én ma le vagyok lassulva, mint a borravaló :oops: :lol:

Pocak, olyan jó képek! ennyi vagány, édes kisgyereket! :D a napszemüveges képek irtó jópofák :lol:
bölcsiben én okosat nem tudok mondani, csak drukkolok, hogy jól menjen a beszoktatás! :)

Rylie, és TI mit mondott kamillának a betegeskedésére? adott vmi szert? vagy alkati szert nem próbáltok meg találni neki?
nyaralásról azért pár képet tegyél fel :D

Márti, én is kiskoromban lúdtalpas voltam, de betéttel simán "kinőttem"! Csabinak is használni fog, ha erre van szükség. dokit sajna nem tudok, de pl. a Salusnál a Fehérvári úton megcsinálják a mérést is, ha ott rendelsz gyógycipőt!

votiv 8)
votiv

Indi, szívből örülök, hogy meggyógyultatok!!! :D :D :D :D
kendős napon sokan voltak? mesélj még róla!

votiv 8)
votiv

Kis gipszes kezű 8)
Kép
Ha hullámzik az se baj!
Kép
Egyszer esett is:
Kép
Én még nem akartam kijönni a vízbőőőőől!
Kép
Grad:
Kép
Grad-háztetők:
Kép
Nézd Anyi mit találtam!
Kép
Kolocep sziget:
Kép

Ha bírjátok még szívesen teszek fel, kb 500 képet csináltunk ;)

R
rylie

Votiv: IGY könnyűűűű :) hát igen amig Kamilla is megült a hordozóban addig lehetett vásálni...de mostanában !
TI: most arnicát meg belladonnát szed a húzódásra meg az ujjára, okt első hetében megyünk egy hosszabb csevejre amikor az alkati szerre megyünk rá. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy ő milyen szert mondd, mert ugye ZJ féle alkati szert használtunk már.

Indi: már nem emlékeztem ki írta,mert nagyon gyorsba futottam át az elmúlt napok termését...de továbbra is tartom magam ahhoz, hogy egy magas lázat kisgyerek esetében csillapítani KELL!! Mert bizony nagyon komoly szövődmények lehetnek tőle, pl a szívre ráhúzódhat simán. Igy járt Anyu kolleganőjének a lánya is, akinek egy ilyen hosszú lázas állapot után lett szövődményként szívbaja és már sokszor műtőtték is a szívét!!

Tényleg mesélhetek milyen volt a CM?????
R
rylie

izé meséljetek! mi sajna nem voltunk
rylie

Sziasztok!
Visszaolvasam, de most mennem kell, mert Apánkkal napok óta csak telefonon érintkeztünk, és vár.

Budai Gyermekkórházról: szuper hely,HP elbújhat, de nagyon. Kedves, odafigyelő orvosok, és nővérek. Na jó, 1.éjjel a földön aludtam, mert B. rácsos ágyat kapott, de egy anyuka tanácsára krtem be hálózsákot, így egész jó volt. Babamama szoba 7000ft/éj :shock: , de nem volt még szabad, így megspóroltam. Másnapra lett ürülés, de a mi szobánkban is (sub-intenzív, ezért 4 ágyas, 2 rácsos, 2 rendes), így elfoglalhattam az egyik kis beteg ágyát (nagyot), ingyen, mert az ugye enem babamama szoba volt. És még kaja is jutott mindig, az is ingyé, a nővérkék kiosztották a maradékot a jelenlévők között, mindenkinek jutott. (Most nem annak örülök, hog yingyen, hanem a hozzáállásnak.) Szal, le a kalappal. Egyetlen gond van csupán: szépen építik le a kórházat (újabban pl.nem operálhatnak), és be is fogják zárni... Ahogyan egy anyuka ott mondta: vmi fejesnek kell a rózsadombi telek (vagy az ára)... :(
Csüt.ön elvittem Pt az oviba (megvolt az első nakajokovibamenni-hiszti, persze aztán tök jól érezte magát,de csak attól a perctől kezdve, hogy én eltűntem). Utána vittem Bt a gyerekdokinkhoz, mert reggelre nagyon hurutos lett (vagyis befulladt, de ezt én még nem tudtam). A dokink azonnal megállapítota, h középsúlyos asztmás rohama van, és mondta,h irány a kh. Mivel gyalog mentem, azt mondta, hog yne menjek haza a kocsiét (Apa addigra már vidékre indult dolgozni), inkább hív egy mentőt. A mentősök hamar meg is érkeztek, a tisztnő kiakadt,h miért nem gyermekmentőtt hívtunk (azzal estére sem értünk volna be, mert soka adolga, csak 1 van egész Bpn). Sztem betojt a nő,. hnincs eszközük ilyen kicsi gyerekhez, de a dokink mondta,h ő ellátta, 10 perc alatt odaérünk a kh-ba, no para. Azért a mentősnő mondta, miután elidultunk (engem Bvel az ölemben jól beszíjjaztak egy székbe),hogy mehet a kékfény. El is kezdett szirénázni, én meg akkor buktam ki, hogy ez most az én gyerekem miatt szól...nagyon szar volt, de erőt vettem magamon.
B szerncsére jól reagált a gyógyszerekre, hamar jól lett, bár aznap még oxigént is kapott (ledugtak egy csövet a kis orrába, amit aztán ügyesen ki is húzott magának), kicsit alacsony volt a véroxigén szintje, a fulladás miatt.
P pedig nagyon megértően és okosan viselkedett itthon a nagyikkal (mert Apának pont most annyi munkája volt, hogy 2-3órákra jött csak haza éjjel), igazából szuperjól elvolt! Reggel amikor meglátta B üres ágyát itthon, szomorúan annyit mondott,h "egyedül aludtam". A Nagyival ment oviba, és egy picit sem sírt vagy nyávogott (ez úgy látszik nekem szól csak, lehet,h most egy darabig Apa fogja vinni reggelenként emiatt).
Nos, ez törént velünk, és most antól reménykedünk, hogy nem fog megismélődni...
rídonli#

És még annyit az előzőekhez,. hogy P annyira örült ma du, amikor végre utánunk apa is hazaért, hogy öröm volt nézni! :)

Voiv, képeid szuperek, és Józsi hogy röhog, amikor Isti ráült! :) Nagyon szép kiscsaj, egyre szebb! Rendes kaját követelő kórus-gr!!! Ne hagyd magad!

Macs, 7-10 évvel ezelőtt szülni-hány éves is vagy? Akkor még gyerek voltál! :) Fülesképek tündériek!

És Lencsiképek is, hihetetlen, hogy mennyire hasonlít Ancsira!

Zsan fotói is gönyörűek, főleg, amin gyerek is van, nem csak kaja :)

Akata, láncról infót én is kérek? (Ezt rágja a ded, vagy most hülyeséget kérdezek?)

Ebitt, én is emlékszem rád! :) Sztem 2 ágyas gáz szobatárs esetén kellemetlenebb lehet, mint egy 2nál többágyas (ott megoszlik a hülység). de gyakorlott kismamának az egyágya mennyország! :)

Leni, "hátonszerelem"-jajj, nagyon szépek vagytok! :)

Ancsi, hány hetes a pocaklakósűd? (Bocs, kissé elvesztettem az időérzékem az utóbbi napokban.) Én Bt már a 13.héten éreztem. (A dokim szerint simán lehet, bár mások nem hiszeik el.)

Gabi, 16 hetes pocak széééép!! És a lányok? 2.pocak nekem is gyorsabban nőtt.

Neet, "majomszokás" :mrgreen:
És fokozod bennem az elhatározst, hogy nem leszek tancsi... :(

Manóka, Emma&Boti is gyönyörűek! :)

Deni, Bencus hasonló méretekkel rendelkezik, mint Bm! :)

Barbi, de jó,h Angi jól van!

Curse, mellényes Adélról képeeeet!!!!

Pocak képei is szuperek!

Zsan RJs mondatodat köszi! Nekem is szar volt eljönnia az oviból ,amikor P sírt, de jól sejtettem, hogy csak pár perc volt az egész, amin utólag az óvónéni mondott.

Márta, nálunk az oviban a lúdtalpat csak a nagycsop.ban nézik, addig még nem alakul ki, ezt mondták...

Rylie, nyaralás-összegzés :shock: , rátok járt a rúd! Vagyis Kamillára, szegésnyke, de a képek alapján azért jó ehetett!! Amiket utána írtál, az sem semmi. ++++++++++

Indi, kendős memozdulás helyett,mi ma még a kh-ban csücsültünk, meséééélj!! Domicsek köhögése letudva?

Na, L, mert Apa vár. Jóéjt!
rídonli#

Macs,
Füli nagyon csajos ezekkel a copfokkal, imádom olyan kis huncut és gyöngyörű :D Gratula csajod beszélőkéjéhez :D Bölcsis dologban nagyon drukkolok!!!

Ancsi,
Lencsi tényleg rád hajaz, imádom a kis pofiját :D Kedves szobatársaid voltak :shock: :evil:

Zsanci,
Nagyon szép helyen voltatok, kőcök zabálnivalók :D És azt már múltkor is akartam írni, h Meme rengeteget nőtt :shock: :D Grat a forduláshoz :D

Ebitt,
Én amikor éppen szülőfélben voltam, akkor mondták, h nekem nem tudnak eda-t adni, mert nincs doki, aki beadja. Helyette kaptam nospa injekciót, ami semmit nem ért.

Votiv,
Gratula csajod szép méreteihez :D És örülök, h jobban vagy! :D

MÁTÉ BABÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D :D

Leni,
Annyira szépek vagytok Igivel :D

Gabi,
Pocakfotó nagyon cool, szép, látványos poci :wink: :D

Lindi,
Ez a pasis sztori nagyon jó volt :lol: rendes urad van :)

Kisgyöngy,
Üdv itt :) Nekem nincs tapasztalatom a felsorolt dokikkal.

Neet,
Ez a sulis dolog :shock: nagyon durva. Forgalmi miatt ne keseredj el, megvan nekik a napi kvóta, akit meg kell húzni :roll:

Barbi,
Negatív pisi eredmény :D

Nuk,
Szupi, h csajod egyre jobban bírja a fejlesztőt és Kornél biztató hírei :D

Manóka,
Hű, de jól hangzik ez a nyert utazás :D Kőcök szépek :D

Kata,
Üdv itt :) és hajrá harmadik bébi :)

Deni,
Képek szuperek :D Gratula a szép méretekhez mindkét pasinál :D És igaz ez az évvesztes dolog, most már lassan mindenki az lesz :? Mellénnyel egy kicsit elmaradtam :oops: (már csak a fél eleje hiányzik) mert volt némi-nemű intézni való, de ha kész lesz, teszek fel képet :wink: És köszönöm, már sokkal jobban vagyok :)

Ríd,
Hú, ez nagyon kakául hangzik :( Remélem nem jön elő soha többet!!!!

Brigi,
Üdv itt és gratula a pocaklakóhoz :) Dokit sajna nem ismerem

Pocak,
Képek rulez, milyen szépek a kőcök :D Bölcsi témába sajna nem tudok segíteni.

Rylie,
Szia :D Rándulás :( Anyagcserezavar :shock: és legyél is büszke a csajodra :wink: Képek szuperek :D

Indi,
Mesélj milyen volt a felvonulás? :)

Kép Kép
curse

és hogy én is büszkélkedjek egy picit :D
Kép
a hónap első napján láttam először állva a csajt az ágyábán, sumák mód intézte ezt is :lol: aztán utána többször is felállt, de csak másodpercekre és olyan érzésem volt, h mintha nem merne felállni, mert olyan szerencsétlenül sikerült visszaérkezni. De ma, megállás nélkül állásba húzta magát, mintha muszáj lenne és perceken keresztül állt :lol:

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?